Zoekend Jong Ajax verliest onverdiend van MVV

JesseTH, 23-11-2018 om 21:50, 21993 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Jong Ajax van Michael Reiziger heeft vrijdagavond een nipte thuisnederlaag geleden tegen MVV Maastricht. De Amsterdammers waren, ondanks het feit dat het spel niet om over naar huis te schrijven was, wel de betere partij, maar de uitploeg won onverdiend.

Jong Ajax ging aan het begin van de wedstrijd direct aanvallend van start. Na een voorzet van Noa Lang leek ook de eerste kans van de wedstrijd te ontstaan, maar de kleine Victor Jensen kwam net te kort om een inzet te vormen. Waar MVV Maastricht nog op zoek moest naar kansen, kwamen zij na een halfuur spelen toch op voorsprong. De uitploeg kreeg een vrije trap en die schoot Koen Kostons keurig binnen.

In het vervolg van de wedstrijd kwamen de beloften niet lekker in de wedstrijd, al was Dani de Wit nog het meest dichtbij een goal. Een strakke, lage bal van Navajo Bakboord belandde bij de middenvelder, maar hij slaagde er net niet in hem binnen te tikken. Op die manier bleef het 0-1 bij rust en moest er nog een hoop gebeuren in het tweede bedrijf.

Zonder wijzigingen ging de ploeg van Michael Reiziger in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg had de bal ook wel tijdens grote gedeeltes van de wedstrijd op de helft van de opponent, maar tot grote kansen kwam het niet. Na een uur spelen voerde de trainer van Jong Ajax zijn eerste twee wissels door. Een van beide wissels betekende meteen de rentree van Azor Matusiwa. De middenvelder keerde na drie maanden terug na een liesblessure.

Na de dubbele wissel drong Jong Ajax wat meer aan en kwam het dichterbij een treffer, maar de defensie van MVV was steeds nét op tijd. De opponent, die tot dan toe weinig actief was, werd vervolgens ook gevaarlijk. Een voorzet vanaf rechts werd gevaarlijk, maar verdween voorlangs. Kort daarop waagde Danilo Pereira een poging middels een vrije trap, maar de doelman kon redden. De grootste kans van de tweede helft was vervolgens ook voor de Braziliaan. Mitchel Bakker gaf voor, maar Pereira kopte recht op de doelman.

In de absolute slotfase werd Jong Ajax nog eenmaal gevaarlijk, maar een goal werd er opnieuw niet gemaakt. Na een combinatie tussen Lang en Dennis Johnsen volgde er een solo van laatstgenoemde, maar zijn uiteindelijke lob als voorzet kreeg Kaj Sierhuis niet op doel. In de slotfase moest Jong Ajax nog verder met tien man, toen Bakboord geblesseerd uitviel en Reiziger als driemaal gewisseld had. Op die manier werd een gelijkmaker ook niet geforceerd en zo eindigde het in 0-1.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Bakboord, Schuurs, Botman, Bakker; Bijleveld, Jensen (Matusiwa 63'), De Wit (Kühn 63'); Lang, Pereira, Johnsen.

Wissels Jong Ajax:

Sierhuis, Van Bladeren, Kühn, Kemper, Matusiwa, Nunnely.

Opstelling MVV:

Koopmans; Vermijl, Mares, Lavalée, Gunst; Ippel, Kostons, Deom; Golpek, Van den Hurk, Schroijen.

Wissels MVV:

Van Meurs, Deusings, Houben, Shermaine, Reck, Kool, Everaers, Abubakar, Mbuyamba.

Doelpunten:

0-1 Koen Kostons (31')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dtteee
Mijn man liet mij en mijn twee kinderen achter en hij was ook een dronkaard, elke keer als ze hem betalen is hij salaris. Hij gaat naar de drank in de bar en krijgt hem zelf dronken tot hij op een dag ons verlaat en nu bij een andere vrouw woont en ik van hem hou. zoveel dat ik probeer te gaan waar hij was om hem terug te brengen, hij vertelde me dat hij niets met mij te maken heeft, wetende dat de vrouw hem heeft betoverd, ik was erg boos op hem dus ging ik naar huis en na wat maand zag ik een bericht over hoe dr Sacre een jongedame hielp om haar geliefde terug te brengen naar haar en ik had het geluk dat ze ook het dr Sacre whatsapp-nummer postte, dus ik schreef hem snel mijn probleem en hij vertelde me dat mijn geliefde zal bij mij terugkomen dat de vrouw met wie hij leeft betoverd is en hij heeft me ook verteld dat als hij eenmaal is het gebed is dat mijn geliefde zal komen en hij zal stoppen met drinken en hij gaat naar wees een perfact man die ik ooit wil, na 48 uur dat hij me belooft dat mijn geliefde terug zal komen, kwam hij terug en vandaag hij s een goede vader en een verantwoordelijke man allemaal dankzij dr. Sacre, je kunt ook allemaal contact met hem opnemen op whatsapp of bel +2347033155855 je kunt ook een e-mail sturen naar sacretempleofpower@gmail.com voor hulp en hij kan je helpen al je relatieproblemen op te lossen

Getuigenis van mij, mevrouw Catherine Gregory
0 0
Sunstridr
Ik denk dat heel veel van de mensen hier hebben vergeten dat dit group heel jong is, voor Jong Ajax begrip.

Het gemiddelde leeftijd is over deze selectie (exclusief El Azzouzi) is 18 jaar en 10 maanden tegenover laatste jaar's 20 jaar en 3 1/2 maanden.
Dat betekent dat de gemiddelde speler een doorgeschoven A-Junior is, en dus is het te verwachten dat JA niet dichtbij de koploper is.

Geef deze spelers de tijd om te ontwikkelen.
5 -2
Sampaoli
Spelvisie is anders ver te zoeken. Bovendien kunnen ook jonge spelers zich ontwikkelen en dat gebeurt veel te weinig. Er is onder Reiziger veel te weinig aanwas voor Ajax 1 en dat baart mij zorgen.
1 0
NouriVandeBeek
Azor Matusiwa is terug en dat was het enige positieve. Die gaat heel snel zijn basisplaats weer pakken. Waarom Ajax Dani de Wit zo groot maakt is mij een raadsel. Heeft voetballend niks in zijn mars. Kan zich bij Jong Ajax ook niet onderscheiden.

In de winter doorselecteren, want de selectie is toch al vrij groot.
2 -1
Duif63
Het illustere duo Johnsen en Jensen toont voor de zoveelste keer aan dat ze er niks van kunnen. Weggegooid geld. Zonde. Zijn het Ajaxshirt niet waard.
4 -3
altijdwelwat
Ik vrees dat Jensen voorlopig nog wel even onzichtbaar mag blijven rond huppelen, die heeft voor zijn verjaardag zomaar een 5 jarig contract cadeau gehad. Terwijl jongens als Bakker en Lang uit hun contract lopen en Dest nog helemaal geen contract heeft.
1 0
Ajax#1900
Ik vind het altijd wat simpel om dit zomaar te roepen. Bakker zit bij Raiola bijvoorbeeld. Dat kan wel eens een probleem zijn.
1 0
Toeschouwer
Die kopen liever weer een back van 5 Miljoen waar ze zo goed in zijn.
Kristenssen !! Orijali !!!!
0 0
Tomajax1990
Jensen heb ik nog niet vaak een hele wedstrijd gezien dus ga ik niks over zeggen. Johnsen, als ik hem zie denk ik
Gelijk aan Andersen. Het ziet er allemaal leuk uit als het lukt, rendement 0,0, het is gewoon een zacht gekookt eitje. Ajax is geen speeltuin waar je eventjes leuk over het veld dartelt. Afscheid van nemen svp, het kwartje is al eeuwen onderweg maar zal nooit vallen.
1 -2
Van Reenen
Van kampioen naar degradant? Zo'n boek leest niemand.
4 -2
Joseph
Zit hier toch weinig tussen waarbij je denkt: nou die staat er over een jaar.. Maar goed, dat kan nog wel komen, wat ik wel vreemd vind, is dat met dit materiaal niet gepresteerd wordt in de keukenkampioen divisie, want zo slecht zijn ze echt niet.
2 -1
Broekzak
Ondertussen pakken wij weer de 3 punten, en wederom geen tegengoal. #komoptop
1 -6
altijdwelwat
Hele matige pot , Dani de Wit is en blijft vreemd waarom die jongen zo hoog word weggezet. Jensen was wederom onzichtbaar , is echt te licht en voegt helemaal niets toe. Lang en Johnsen bij vlagen wel gevaarlijk , ongelukkige invalbeurt van Kuhn en Sierhuis. Het huidige centrale duo is minder solide als Doekhi en Bergsma , dat is ook wel veelzeggend.
5 0
NouriVandeBeek
Bakboord is hetzelfde als Zeefuik. Enorm wild en ongecontroleerd. Voetballend ook heel matig. Dest of Jurrien Timber zijn betere opties.
6 0
Babangida83
Precies, doorselecteren. Maar dat zal binnen niet al te lange tijd ook wel gebeuren, verwacht ik. In januari zie je altijd een hoop nieuwe gezichten. Niet eerlijk om de huidige talenten geen kansen te geven over meerdere wedstrijden.
1 0
mvdk
Van Pereira, Jensen en Johnsen had ik toch wel wat meer verwacht. Ook Kuhn zou een groot talent zijn, maar ze lijken het vooralsnog vrij lastig te hebben. Ik hoop dat ze de volgende stap kunnen zetten. Vooral Pereira hoop ik op, want naast Dolberg en Huntelaar heb je verder niet veel. Tadic kan er uit de voeten maar die zie ik liever op zijn eigen positie spelen.
2 0
altijdwelwat
Dan kom je zeker niet vaak kijken , Johnsen laat nu al 1,5 seizoen zien dat elke vorm van spelintelligentie ontbreekt. Jensen zowel op o19 niveau als dit niveau zelden tot nooit onderscheidend en slap in de duels. Pereira mag best weer even op de bank plaats nemen speelde zijn laatste goede wedstrijd eind september. Zo een Sierhuis ( geen geweldenaar) is fysiek een stuk verder en heeft bewezen goals te kunnen maken.
4 -2
mvdk
Volgens mij begrijp je me niet. Toen deze jongens naar Ajax kwamen waren er hoge verwachtingen, vandaar dat ik aangeef dat ik meer van ze verwacht had. Geen idee hoe je erbij komt dat ik niet vaak kijk...
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
geen grote talenten in dit elftal, zelfs de spelers waar men nog een beetje vertrouwen in heeft zet ik persoonlijk mijn twijfels. allemaal spelen ze te lang wisselvallig, de ene week is speler A In topvorm, week daarop drama en moet je weer 4 weken wachten tot deze speler weer een bevlieging heeft.
allemaal tekenen van spelers die nog niet eens linkerrijtje in grote competities kunnen halen.
leuke spelers voor ado, pec zwolle etc.

naast de wisselvalligheid vind ik het gewoon zacht gekookte eieren met die slappe passes, en niemand die de leiding pakt of de nering aan de tering zet.

als je het ver wilt schoppen zal ook een hoop uit jezelf moeten komen, ipv alleen maar aansturing vanuit club of een aai over je bol.

ik vind het sober, we zullen moeten wachten hoe o19 zich gaat ontwikkelen.
4 -1
ST
Het zou mij erg verbazen als Johnsen ooit vaste basisspeler van Ajax 1 gaat worden.
8 0
Babangida83
Denk ook dat het een speler is die bij clubs als Heerenveen gewoon wat meer uit de verf komen omdat die wat meer in de tegenaanval spelen.
1 0
trooop
Toch heeft hij een overschot aan ruw talent. Als ze hem vastigheid weten bij te brengen heb je kans op een topspeler. Zulke gasten verdienen meer geduld dan de dani de wit's van deze wereld. Als het dan alsnog niks wordt, pech gehad, maar voor die constatering is het wat mij betreft te vroeg.
3 -1
EKS
Verhaal doet me nu al beetje denken aan Muric , veel talent en daarom eindeloos veel energie in gestoken door Ajax. Maar bleef tegen de verwachting in steken in ontwikkeling. Hoeveel geduld een Jaap Stam daarmee heeft gehad....
1 0
El-Dorado
Zou mij erg verbazen als hij nog uberhaupt volgend jaar in een Ajax shirt te zien is.
7 0
Dexy
Jensen valt me tot nu toe ook tegen. Had meer van hem verwacht m.b.t. zijn creativiteit, waar hij toch om bekend zou moeten staan
8 0
Vlieske
Zware miskoop.
2 -2
Redrum
Johnsen ja, Jensen niet. Maar in dit slappe ballen piselftal komt geen enkele voetballer tot zijn recht. Jong Ajax is dit jaar echt een fucking drama helaas. Totale chaos zonder idee, leiding of wat dan ook.
4 -4
altijdwelwat
Jensen is veruit de meest slappe van het geheel , grossiert in balverlies en sneeuwt fysiek volledig onder heeft nog niks te zoeken bij Jong.
2 0
Babangida83
Dat ontkent hij ook niet. Maar kijk naar een Wijnaldum, hoe die opleeft als De Jong achter hem staat. Jensen heeft ook niet echt een team waar hij wat mee kan. Dat een ander spelletje speelt. Dan is het lastig om hem te kunnen beoordelen.
0 -1
Dexy
Dat is waar, ik zou Jensen graag in een goed draaiend elftal willen zien. Maar nu het slecht gaat met Jong Ajax, is hij helaas niet degene die zich aan die malaise onttrekt. Sterker nog, vanavond is hij een van de slechtsten op het veld.
2 -3
trodat4030
In O19 (die best aardig draaien) vind ik hem dit seizoen ook behoorlijk tegenvallen. Hij heeft gewoon een vormcrisis, want we hebben vorig seizoen kunnen zien dat hij ook heel góed kan voetballen. Ik krijg heel erg een Andersen gevoel bij hem.
3 -3
altijdwelwat
Andersen was op die leeftijd een stuk verder en beter dan deze jongen.
2 0
trodat4030
Ik doel daar niet zozeer op. Ik doel op het feit dat iedereen weet dat hij fantastisch kán voetballen, maar dat het er zo mondjesmaat uit komt. Lucas had dat ook heel erg.
0 0
Redrum
Zeker ja, Jensen is een hele interessante speler. Maar hij heeft wel spelers nodig om zich aan op te trekken.
0 -5
appeltje
Verdedigend doen Bakboord, Schuurs en Botman het wel prima, vind ik.
0 -3
Redrum
Jawel, die hebben nog wel wat potentie ja.
1 0
RayJordaan
Bakboord en Botman niet
0 -1
FriescheAjacied
Kotarski te klein voor een keeper? Hij oogt zeer klein, beetje zoals Lamprou. Desalniettemin geeft Google aan dat hij 1.86 is. Lijkt me van niet, tho.
4 -2
Ozymandias
Kotarski is 1,89 meter volgens mij. In foto's met Onana zie je ook dat hij niet veel kleiner is.
0 0
Vlieske
Matig de laatste tijd. Misschien toch niet zo'n groot talent.
2 -7
Ajax#1900
Haha. Alle talenten gaan door zo'n fase. Wacht het nou gewoon rustig af, die jongen is 18. Zelfde geldt voor Jenssen. Die komt ook net kijken in het profvoetbal. Eerst eens 30 wedstrijden kkd spelen en dan zien we wel weer.
3 -1
Dexy
Tja, die zit er wel lekker in...
0 -1
Redrum
Na 15 minuten nog geen goal in de kkd..
1 -1
Redrum
In de eerste 10 minuten geen enkele goal gemaakt in de keuken kampioen divisie terwijl er 9 wedstrijden bezig zijn.
3 0
appeltje
Matusiwa terug in de selectie!
4 0
Duif63
Liever Sierhuis dan Pereira.
2 -6
ajaxwestland09
Brobbey
1 0
appeltje
Lekkere opstelling
1 -3
FlyingDutchMan
Alleen is Lang geen rechtsbuiten, zie ik liever Nunnely daarzo. Lang kan prima als aanvallend middenvelder.
6 0
altijdwelwat
Zie Lang ook liever als middenvelder , maar vanaf deze positie heeft hij ook zijn meerwaarde al aangetoond. Beschikt over meer overzicht en een betere passing als de andere opties.
2 -1