Blind: 'De Ligt moet pas gaan als hij er klaar voor is'

BVeenstra, 23-11-2018 om 11:40, 10043 views, Tuttosport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Danny Blind, de voetbaltechnische man binnen de Raad van Commissarissen bij Ajax, vindt het mogelijk nog te vroeg voor Matthijs de Ligt om de stap te maken naar het buitenland. Dat vertelt de Zeeuw tegenover Tuttosport, geciteerd door meerdere Italiaanse media.

In Italië is het opgevallen dat De Ligt op negentienjarige leeftijd al aanvoerder is van Ajax. Ook Blind geeft toe dat dat best bijzonder is. 'Natuurlijk is dat niet normaal, zelfs niet bij Ajax', zegt Blind, die weet dat jonge spelers bij Ajax altijd kansen krijgen. 'De Ligt demonstreert een uitzonderlijke persoonlijkheid. Hij is speciaal, omdat hij op meerdere punten al heel compleet is.'

Blind, die De Ligt niet wil vergelijken met andere verdedigers, krijgt vervolgens de vraag welke club hij De Ligt zou aanraden. Juventus, Manchester United en FC Barcelona zijn zomaar wat geïnteresseerde clubs. 'Die vraag kan ik niet beantwoorden. Mijn hoop is dat Matthijs nog een jaar bij Ajax blijft. Hij is sterk, maar jong. Het enige wat ik kan zeggen is dat De Ligt Ajax pas moet verlaten wanneer hij het totale gevoel heeft dat hij klaar is voor de stap naar het buitenland.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
A-west
Bayern Munchen is de beste club voor hem. Hij wordt de vervanger van Boateng. Speelt hij vrijwel meteen. Bij deze club heeft hij de meeste zekerheid.
Trouwens ook Frenkie de Jong. Ik zou toch eerst nog een jaartje Ajax doen en dan die overstap. Dan zijn ze er echt klaar voor.
0 0
Youri08
Boateng is "pas" net 30, Piqué wordt in januari 32. Die zijn topjaren zijn ook ver voorbij.
0 0
4xEC1
Nou, hij riep onlangs toch niet voor niks dat hij de prikkel mist in de eredivisie? Ik denk dat hij van de zomer weg is.
0 0
Ozymandias
Wat we bij De Ligt wel eens vergeten is dat ondanks dat hij als voetballer kwalitatief en mentaal volwassen genoeg is om de stap naar een Europese topcompetitie te maken we natuurlijk niet weten of hij als mens daar ook al volwassen genoeg voor is. Ik ben zelf als achttien jarige direct naar het buitenland vertrokken maar als student kwam in in het buitenland natuurlijk in een totaal andere omgeving terecht. Ik had het waarschijnlijk een stuk moeilijker gevonden als ik direct in een werkomgeving terecht was gekomen.
1 0
Aeter
Inderdaad, je moet pas gaan als je zelf het gevoel krijgt van "wat doe ik hier nog", dan pas weet je zeker dat je de competitie ontgroeid bent,niet eerder.
0 0
kleinedraaicirkel
Op naar Juventus.
0 -1
433metdepuntnaarlinks
Dat is wel, samen met Barca, de perfect club. Bij Barca kan hij als voetballende CV met ruimte in de rug spelen en zich ontwikkelen tot een topvoetballer. Bij Juve kan hij zich ontwikkelen tot een top verdediger, ik zou zeggen dat Barca meer bij hem past maar bij Juve heeft hij wel gewoon de kans om echt een killer te worden en met zijn voetballend vermogen ook gelijk wat toe te voegen aan het spel van Juve (zoals Bonucci dat ook doet).
0 0
Bensco
probleem is dat hij er klaar voor is. Hij ontstijgt de eredivisie al op jonge leeftijd en laat het ook zien in de CL en bij Oranje. De Ligt is er klaar voor. Ik haat het om hem te zien gaan maar voor zijn ontwikkeling zou nog een jaar eredivisie gelijk staan aan stilstaan.
2 -2
Babangida83
Bij Ajax spelen is niet alleen de Eredivisie en gaat niet over 1 wedstrijd. Daarbij is hij nog geen kampioen geworden. Met toch een goed team. Dat ligt dan ook aan jezelf.
0 0
Rujar
Wat een onzin. Overigens was hij er tegen PSV niet eens bij.

Iedereen ziet toch dat hij klaar is voor een volgende stap.
0 0
Joseph
Heel goed, even wat tegengeluid in al die verhalen waar hij naar het buitenland gepraat wordt.

Hij gaat volgend seizoen met de kwalificatie erbij nog genoeg belangrijke wedstrijden spelen en ik hoop dat als er een pure verdediger bij komt centraal achterin, hij zich in de opbouw nog meer kan ontwikkelen.

Genoeg te halen en te winnen dus voor Matthijs, daarnaast is hij nog erg jong en woont hij nog thuis, ik weet niet of hij er emotioneel klaar voor is. Misschien eerst in Amsterdam maar eens voor jezelf zorgen..
4 0
Remark
En Danny Blind had geen bondscoach moeten worden voor hij er klaar voor was.
0 -1
Sjalala
Blind trapt weer even een open deur in
1 -1
AjaciedNB
Haha precies wat ik dacht. Probleem is dat na dit seizoen daadwerkelijk er klaar voor is. Hoewel misschien een extra seizoen je net iets meer zekerheid geeft om te slagen in het buitenland, zoals bijvoorbeeld Jan verthongen
0 0
Bloedgezellig
En je moet de soep nooit te heet eten
2 0