Ten Hag hoopt zo snel mogelijk op Ziyech

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt zo snel mogelijk weer te kunnen beschikken over Hakim Ziyech. De middenvelder kampt met een knieblessure en de prognose is dat hij er twee weken naast zal staan, maar stiekem hoopt de coach eerder te kunnen beschikken over de Marokkaans international.

In de afgelopen interlandperiode - waarin Ziyech geblesseerd raakte - keek Ten Hag niet met angst naar de wedstrijden. 'Nee, het kan ook bij een wedstrijd van Ajax gebeuren. Dat is het risico van topsport', aldus Ten Hag tijdens de persconferentie. 'Het is niet heel ernstig. De prognose is dat hij redelijk snel kan aansluiten. We gaan er alles aan doen om de tijd in te halen. We hebben een prognose van twee weken gegeven, maar het kan korter, maar ook langer zijn. Hij maakt de juiste stappen op dit moment. Of hij er tegen AEK bij kan zijn? Daar hoop je op, maar het moet wel verantwoord zijn. We gaan er niet vanuit.'

De trainer van Ajax vindt Ziyech een heel goede speler, maar denkt wel dat het gemis op te vangen valt. 'Hij is het creatieve brein, maar daar hebben we er meer van. Ik denk dat wij goede vervangers hebben. We hebben eerder goede spelers gemist en dat hebben we in de regel ook goed opgevangen', zegt Ten Hag, die denkt dat spelers als Dusan Tadic, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en David Neres ook voor creativiteit kunnen zorgen.

Ten Hag legt verder uit dat zijn spelers, en dan met name de internationals, onvoorstelbaar veel wedstrijden hebben gespeeld. 'Daar hebben wij onze selectie op ingericht. Dan heb je meer dan elf basisspelers nodig.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Wij kunnen het allemaal niet leuk vinden die interlands, maar het hoort er gewoon bij
Spelers worden er beter van, die bagage nemen ze mee naar de club
En als PSV dwars wil liggen, lekker laten doen.
Wij zijn Ajax en geen Calimero clubje als PSV.
2 -3
Aad82
Die is tegen Athene weer fit. ;)
1 0
Sampaoli
Vind het wel komisch hoe Ten Hag de journalisten te woord staat. Hij is erg nauwkeurig in de bewoording van zijn antwoorden en straalt zelfvertrouwen uit.
3 0
Ozymandias
Je ziet wel de ergernis wanneer hij voor de zoveelste keer dezelfde vraag wordt gesteld. Op het laatst ook nog even eraan toevoegen "jullie zijn echt niet goed op de hoogte". Mooi!
0 0
Ozymandias
Natuurlijk is het vervelend niet mee kan doen maar met Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, Vd Beek, De Jong; Neres, Dolberg en Tadic heeft Ajax een geweldig elftal voor de wedstrijden tegen NAC, AEK en ADO.

Mijn god wat zijn deze "journalisten" slecht. Ten Hag moet tien keer dezelfde vraag over Ziyech beantwoorden en alsnog lijken ze het niet te begrijpen.
1 0
Bobbaasje
Ik zit er weer klaar voor.
1 -1
JohanvanBasten
As usual!
2 0
Bocarra
Ben benieuwd of ten Hag aanstipt dat de KNVB en andere bonden muv de Argentijnse, niet goed met de belangen van Ajax omgaat. De PSV spelers hebben de afgelopen interlands rust gehad. De spelers van Ajax niet. Ziyech heeft geblesseerd de wedstrijd uitgespeeld op paar minuten na. Spelers zullen dit ontkennen en willen altijd spelen. Maar moeten hiertegen in bescherming worden genomen. Ajax betaald hun salaris. Niet de Bonden. De wedstrijden in de voorronden en CL hebben of gaan Ajax nog punten in de competitie kosten. Een onevenredige belasting van PSV en Ajax spelers zullen mogelijk punten gaan kosten in de competitie en CL. In het verleden zijn Cruijff en van Gaal hier altijd kritisch over geweest. Cruijff heeft zelfs als trainer van Ajax het Nederlandselftal geboycot. Zover hoeft ten Hag van mij niet te gaan maar hij moet nu wel tegengas gaan geven en het dus benoemen.
4 -3
Juichtoon
Je hebt volkomen gelijk
1 -1
Ozymandias
Mazraoui heeft alleen de laatste paar minuten gespeeld in de tweede wedstrijd van Marokko.
1 -1
trodat4030
Verschil was dat de psvers niet fit waren en de Ajacieden wel. Ik snap het punt totaal niet.. Moet Koeman met (licht) geblesseerde spelers spelen omdat het psvers zijn en het anders niet eerlijk is tov Ajax? Of de Ajacieden niet opstellen omdat de psvers klachten hadden? Slaat echt nergens op..
4 -2
Juichtoon
Als je dit door de jaren heen ziet zie je dat PSV met grote regelmaat 1 of 2 niet afstaat vanwege zgn blessures. Blessures die een week later altijd weer verdwenen zijn.
1 -2
trodat4030
Prima toch? Doen de Ajacieden de ervaring op waardoor ze hogere transfersommen op zullen leveren en die van hunnie niet.. Áls het al waar is (en ik geloof het niet, voor de duidelijkheid), snijden ze alleen zichzelf in de vingers.
1 -1
BrandjeXL
Psv besodemieterd al vele jaren het interlandvoetbal. Vorige keer was Bergwijn zogenaamd geblesseerd en meldde zich af maar speelde wel direct na de interlandbreak. Nu is het Lozano weer maar die speelt morgen echt wel.
2 -2
trodat4030
https://m.youtube.com/watch?v=PS8dNzRhMgk

Hier kun je leren hoe je een aluminium hoedje vouwt. En er is een zoekfunctie, kun je vast ook wel wat vinden over eierdopjes, succes! Fijn weekend!
1 -1
Juichtoon
Precies!
0 -2
Ozymandias
Lozano speelde de wedstrijd voor de interlandbreak toch ook niet voor PSV?
0 -1
appeltje
Tegen De Graafschap wel
0 0
Ozymandias
Inderdaad, dat wel de wedstrijd die ze voor de interlandbreak speelden.
0 0