Ajax O16 kansloos ten onder in mini-klassieker

BvdPloeg, 20-11-2018 om 17:45, 13695 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O16 heeft op De Toekomst een kansloze 0-2 nederlaag geleden tegen Feyenoord O16. De Rotterdammers waren dinsdagmiddag van start tot finish fysiek en voetballend beter dan de ploeg van Cedric van der Gun.

Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat Feyenoord met het mes tussen de tanden naar Amsterdam was gekomen. De bezoekers waren fel, zetten hoog druk en lieten Ajax geen moment voetballen. Zelf vond het makkelijk de vrije man, mede doordat veel spelers bij Feyenoord een kop groter waren dan hun tegenstander. Onder meer Floris Quaedvlieg, Chesron Oostwoud en Alen Karahasanovic hadden het zwaar.

De eerste kansen waren logischerwijs dan ook voor Feyenoord, maar doelman Dani van den Heuvel hield nog enkele keren tegen. Na een klein half uur was het toch raak. Ibrahima Berete kopte een corner hard en overtuigend binnen. Feyenoord hield Ajax daarna in de wurggreep en de thuisploeg was dermate slordig dat het ook voetballend niets creëerde. Alleen Rapfaël Sarfo werd één keer diep gestuurd, maar zijn schot werd gekeerd.

Na rust dacht Ajax even mee te doen, maar na enkele waarschuwingsschoten was het opnieuw Berete die scoorde voor de 0-2. Feyenoord deed daarna een stapje terug, haalde enkele spelers naar de kant, maar ook toen kon Ajax geen vuist maken. Ondanks de nederlaag blijft Ajax op de ranglijst tweede. De achterstand op koploper AZ blijft wel tien punten.

Opstelling Ajax:

Van den Heuvel; Oostwoud, Yah, Dirksen, El Morabet; Quaedvlieg, Misidjan (Dakriet, 36'), Campagne (Reuvers, 61'); Sarfo (Achemlal, 61'), Braspenning, Karahasanovic.

Doelpunten:

0-1 Berete (26')
0-2 Berete (58')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chloorbestendig
Zal wel druk zijn op de Coolsingel dan vanavond.
3 -1
Babangida83
Dit is dus de reden dat die hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord vertrekt lijkt me dan. Als die gastjes van Feyenoord uitgegroeid zijn, komen ze er ineens achter dat ze voetballend toch wel achter lopen. Een beetje verschil kan, maar dit is te veel.
Wel lekker dat Ajax wel die kleine gastjes op durft te stellen. Hopelijk 11 Frenkie de Jongs :-)
2 -2
geDaante
Die Karahasanovic lijkt een heel mooi voetballertje; vlot, versnelling, technische, behendig. Zag er goed uit van wat ik zag.
2 0
SnifferClarke
Jongens- of meisjesvoetbal?
1 -2
Salamis
Straftraining, keihard aanpakken die gasten. Als je al niet eens van Feyenoord kan winnen, dan zit er wel iets goed mis. Die vd Gun kan ook beter opstappen
2 -8
Sterspeler
Toet toet roep roep. Die jongens van Ajax zijn veel jonger en en allemaal doorgeschoven om winnaarsmentaliteit te kweken.
2 0
Redrum
Dat wordt weer een dvd denk ik
8 0
OV020
Vind het erg zorgwekkend dat er geen enkele kans gecreëerd is in ruim 70 minuten spelen.
7 0
Gijsje
In dit elftal loopt werkelijk niets.Ik schrik .Hetl zijn toch jongens , die meerdere malen pw trainen.
5 0
Rufus
Niet bekend met dit elftal wie zijn hier de grote talenten in?

of zitten de grote talenten al in u17?
0 0
delphiero
de meeste zijn zoals QBFAJAX34 al doorgeschoven naar de O-17. In de O-16 vind ik Dirksen (voetballende CV), Campagne (box-to-box) en vooral Sarfo (snelle, technische en productieve buitenspeler) er boven uit springen, wel kan je zien dat de O-16 een fysiek zwakke ploeg is (wordt op fysiek afgetroefd door Feyenoord) en het ook niet de meest getalenteerde lichting is die we hebben lopen binnen de Ajax-jeugd.
5 0
QBFAJAX34
unuvar, hoogenwerf,Regeer zijn onder andere al doorgeschoven.
1 0
OV020
Solomon Bonnah en Devyne Rensch niet te vergeten! Is toch een half elftal dat er ontbreekt.
2 0
jaribombari
Misschien bij Feyenoord hetzelfde.
1 -1
Babangida83
Nee, want degen die spelen zijn blijkbaar al volgroeider (als ze allemaal een kop groter zijn). Eigenlijk is 0-2 geen slecht resultaat, als je het zo bekijkt.
0 0