De Jong: 'Zorgen dat ik beter en beter word'

SJvanveen, 18-11-2018 om 09:22, 10316 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong wil nóg beter worden. De middenvelder van Ajax speelde vrijdagavond tegen Frankrijk goed namens het Nederlands elftal en de vraag is voor hoeveel hij vertrekt als hij Amsterdam achter zich laat.

Tegen de Fransen speelde hij tegen zijn directe tegenstander N'Golo Kanté. De speler van Chelsea wordt veelal geprezen, maar De Jong maakte het Kanté meer dan lastig. Of de Ajacied zich op voorhand had ingelezen? 'Als je tegen Frankrijk speelt, ken je alle tegenstanders wel. Dus je weet ook hoe ze spelen, maar zelf probeer je te doen waar je goed in bent en wat de coach je opdraagt.'

In doen waar je goed in bent, is De Jong goed, maar de spil wil nog beter worden. 'Het is snel gegaan, maar dat is altijd met jonge spelers. Als ze komen, gaat het snel. Nu moet ik zorgen dat het snel blijft gaan en dat ik beter en beter wordt', besluit de jongeling tegenover Voetbal International

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Wat kan Overmars doen om De Jong nog minimaal een seizoen in Ajax 1 te houden?

We gaan er allemaal vanuit dat De Jong onhoudbaar zal worden, maar goed, het pas dit seizoen speelt hij in de basis op zijn beste positie. Hij is ongelooflijk goed, maar is hij al zover als bijvoorbeeld De Ligt? Ik denk het niet. In de topwedstrijden kan hij nog dwingender en vaster. Tegen Frankrijk was hij top, tegen Duitsland matig. In de CL vond ik hem tegen Benfica thuis top, uit niet bijzonder. Elke wedstrijd de beste zijn, daar is Frenkie nog niet. Verder vind ik dat hij qua assists en dieptepasses nog te weinig doet, dat hij te weinig in de buurt van de goal komt en zich ook nog meer kan laten gelden in het veld. De poppetjes neerzetten, zijn medespelers sturen. Die groei -die bijvoorbeeld Suarez, Vertonghen en nu De Ligt- doormaken. Dus wat kan Overmars hem volgend jaar bieden?

- Een salaris zoals dat van Tadic, Blind en Ziyech;
- Het aanvoerderschap;
- Het laatste jaar van zijn opleiding tot wereldtopper.
0 0
SnifferClarke
De wedstrijd van gisteren kwam precies op tijd. Met beide beentjes weer helemaal op de grond. Je zag dat hij niet 100% was en daardoor een 'gewone' speler zoals zovelen. Degenen die hem met Cruyff vergeleken, zullen nu pas op de plaats moeten maken, lijkt me.
1 0
AgeM
Zo is het jongen . En om je vast een tip te geven, Kijk eens naar de beelden van Johan Cruyff uit tegen Benfica in 1969 .Hij was toen net zo oud als jij nu bent , daar zijn vast nog wel beelden van .
Ajax had in Amsterdam met 3-1 verloren .
Ajax won daar met 3-1 dankzij 2 doelpunten van Johan .Met een weergaloze Cruyff die bijna in zn eentje Benfica naar de Filistijnen speelde .
Hij moest afrekenen met pusgemene portugese verdedigers , die hem de haren uit zn kop trokken zonder dat de scheidsrechter optrad. Ze hebben het er daar nu nog over .
Daar is de glorietijd van Ajax ooit begonnen.
Als je dat gezien hebt wil je nooit meer met hem vergeleken worden .
Want dan is er maar een de allergrootste !
4 -1
Remark
Ach, ach, ach....
En was je erbij, Age? Ik wel, en durf die vergelijking wel aan.
1 -4
AgeM
Gelukkig was ik daar bij !! U ook ? Dan moet U erg jong geweest zijn want uitgaande van uw huidige voetbalmeningen heeft U er toen niet veel van begrepen .
0 -1
Bijgoochem
Ik snap nooit zo waarom er meteen bij moet staan voor hoeveel hij gaat vertrekken.
6 0
3*stars*3
Dit meent hij ook en zegt hij niet alleen maar om media te pleasen.
Zit ook een goede kop op want veel van die jonkies zouden naar hun schoenen gaan lopen.
Hij liet het al zien in Frankrijk want in aanloop naar Frankrijk-Oranje was het 24/7 Frenkie want hij moest in basis starten en het was wachten of hij met alle druk kon omgaan.
Hij liet het ook daar zien en is er niet meer uit geweest en zegt genoeg.
2 0
Kaatje
Niet te snel Frenkie, neem je tijd hierin, En laat ons zo lang mogelijk genieten van jou bij Ajax. De keuze is echt niet zo moeilijk... Ik kies ook altijd voor Ajax :-)
8 0
Ajaxxxisdebeste
Win eerst een titel voordat je vertrekt... zou eigelijk in de beleid moeten staan van Ajax je mag pas weg als je een titel pakt ;-)
1 0
Joseph
Precies, waar kan dat beter dan de vertrouwde omgeving bij Ajax?! Gewoon nog lekker een seizoen blijven, prachtige stad, mooie club en een geweldige selectie..
7 0
EKS
Allemaal zo waar, maar helaas een te saaie competitie voor ieder megatalent.
0 -1
Kikke
Als je champions league speelt, doet de competitie er minder toe, daarbij laten ze maar eerst eens kampioen worden, met overweldigende cijfers, dan mag je pas zeggen dat je de competitie ontgroeit bent...
0 0