Geelen openhartig: 'In mijn verdriet fijn bij Ajax te zijn'

BVeenstra, 17-11-2018 om 08:30, 14696 views, De Telegraaf |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Commercieel directeur Menno Geelen zal zijn promotie tot statutair directeur tijdens de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders met een dubbel gevoel hebben ervaren. Enerzijds zal hij blij zijn met zijn nieuwe titel, maar anderzijds is er op persoonlijk vlak behoorlijk wat verdriet. In gesprek met De Telegraaf vertelt hij er uitgebreid over.

Het vorige seizoen was een waanzinnig jaar voor Geelen, in de negatieve zin van het woord. 'Na het verschrikkelijke leed rond Appie Nouri in Oostenrijk sloeg het noodlot toe in de familie. Mijn vader was een bijzonder sportieve man. Hij liep veel hard, rookte niet en dronk niet. Vanwege wat lichamelijk ongemak ging hij naar het ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat hij kanker had. Hij bleek ongeneeslijk ziek en een paar maanden later overleed hij. Het had veel impact, omdat ik mijn oudere broer op zijn 27e ook al had verloren aan kanker. Ineens was ik de enige man in ons gezin', vertelt Geelen over de schokkende gebeurtenis.

Op de dag dat de vader van Geelen stierf, bleef hij bij zijn moeder slapen. Die nacht trof hij haar nadat ze was getroffen door een herseninfarct. Met volle snelheid ging de ambulance richting het ziekenhuis, waarbij de ambulancebroeder zei dat Geelen zijn familie moest bellen, want het was niet zeker of zijn moeder het wel ging redden. 'Zou ik dan vanuit het niets mijn beide altijd kerngezonde ouders binnen 24 uur verliezen? Mijn moeder knapte uiteindelijk op, maar de uitvaart van mijn vader regelden we aan haar ziekenhuisbed', aldus Geelen, die erbij zegt dat de vernederende wedstrijd bij PSV een dag later - waarbij PSV kampioen werd - ervoor zorgde dat hij blij was toen het seizoen voorbij was.

Geelen weet niet of hij alles al heeft kunnen verwerken. Zo zegt hij: 'Wat was het mooi geweest als mijn vader mijn benoeming tot statutair directeur bij Ajax had kunnen meemaken.' Zijn moeder heeft bovendien een tweede herseninfarct gehad en moet daarvan herstellen. Bij Ajax wordt hij fantastisch ondersteund door algemeen directeur Edwin van der Sar. 'Dat helpt. We werken al zes jaar superintensief samen. In de drukke periodes, zoals bij de contractverlengingen met Adidas, Ziggo en ABN Amro, zie ik hem vaker dan mijn vrouw.'

'In mijn verdriet vind ik het trouwens fijn om hier in de Johan Cruijff ArenA te zijn', vervolgt Geelen, die blij is met de waardering binnen Ajax. Zo zei Overmars in De Telegraaf dat de stijging van de commerciële inkomsten een van de redenen was om Dusan Tadic en Daley Blind te kunnen halen. 'Zoiets motiveert, je voelt nog meer waar het om gaat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bouke
daar wordt je even stil van ....
0 0
3*stars*3
Heftig verhaal en je moet dan mentaal erg sterk zijn.
Zegt ook wel veel over hoe het binnen Ajax is, als hij zich fijn voelt om bij de club te zijn, in zo’n moeilijke fase in zijn leven en zo top blijft presteren.
Respect!
5 0
ajax4lifebaby
Zelfs qua directeuren hebben we de beste talenten, de beste man heeft een aantal awards gewonnen voor zijn zakelijke prestaties. Wel echt heel triest om je broer te verliezen, heb zelf ook een broertje, en om je vader veel te vroeg te verliezen en ook bijna je moeder te verliezen. Echt een bikkel en op en top professional. Weet niet of ik het zou aankunnen om door te werken na al dat leed. Maar ieder natuurlijk zijn eigen manier om dit te verwerken.
7 0
AFCAMM
Zo, bijzonder heftige periode.
Mijn moeder heeft eerder dit jaar ook een herseninfarct gehad, maar gelukkig is dat relatief goed afgelopen (kan dingen alleen iets minder goed dan eerst door verlies van kracht). Het blijft heftig. En dat dan zo vlak nadat je je vader verliest... shit.

Mooi dat de Johan Cruijff Arena voor hem een plek biedt om er even niet mee bezig te zijn. Hij levert ook prima werk, wat ik -vooral met al die privézaken- bijzonder knap vind.
9 0
Bjorn
Levert gewoon prima werk tot nu toe. Privé-aangelegenheden kunnen je werk behoorlijk vermoeilijken en hebben altijd prioriteit, maar desondanks mooie resulten op commercieel gebied tot nu toe onder Menno. Knap gedaan.
7 0
Youri08
Dan plaats je alles weer in het juiste perspectief.
5 0
ST
Sterkte! En gefeliciteerd met je benoeming! Sar zal waarschijnlijk veel aan je hebben.
14 0