Ten Hag: 'Wordt een pittige wedstrijd'

NielsE, 09-11-2018 om 17:48, 11893 views, Ajax Clubsite | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Erik ten Hag is op zijn hoede voor Excelsior, stelt de oefenmeester op de officiële website van Ajax. De oefenmeester van de Amsterdammers ziet in de Rotterdamse club een geduchte tegenstander, en weet dat Ajax zich geen puntenverlies meer kan permitteren.

'Ze hebben technisch een paar heel goede voetballers en hebben veel enthousiasme in hun spel. Dat moeten we beteugelen. We moeten ons eigen spel spelen, zodat zij geen energie krijgen. Het wordt een pittige wedstrijd tegen een getergde tegenstander, daar zullen we op voorbereid moeten zijn', beschrijft Ten Hag de tegenstander van aanstaande zondag.

Ten Hag wil dat zijn spelers met een goed gevoel de interlandperiode ingaan. 'Het is heel belangrijk voor ons om ook zondag weer te winnen, voordat de internationals uitvliegen. Dat is vanzelfsprekend, want we moeten iedere wedstrijd winnen, maar dat betekent dat we zondag heel erg diep moeten gaan. Excelsior is namelijk een fanatieke tegenstander, die lastig te bespelen is in eigen huis.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4perez
geconcentreerd en getergd zijn. meer dan 3 doelpunten verschil winnen want dan loop je weer (iets) in qua doelsaldo op psv
0 0
ETM
Haha wat een gezeur hieronder over wat gewoon een vrij standaard maar verstandig praatje van de trainer is. Respect tonen voor de tegenstander.

Dat heel medialand roept dat Ajax en PSV praktisch niet kunnen verliezen in de eredivisie maakt t niet ineens waar.
2 0
ProfZonnebloem
Ondank regelmatige overwinningen de laatste aantal jaren is het tegen Excelsior altijd een lastige pot. Klein veld en kunstgras. Als de mannen van 'oud papier' het kunnen opbrengen om 90 minuten lang het fysiek te spelen én alles te geven dan heeft Ajax daar een zware kluif in Kralingen. Benfica heeft wat dat betreft Excelsior het goede voorbeeld gegeven.
1 0
Pierre Heno
Nou daar zit geen letter Spaans bij. Zo dien je een dergelijke wedstrijd te benaderen: realistisch.
3 0
ProfZonnebloem
Ha Pierre, die 70 minuten tegen Wilhelm2 en 75 minuten slechte spel tegen Benfica zou zo maar eens kunnen worden doorgetrokken Pierre. Na willem2 dacht ik dat de mannen messcherp zouden beginnen in de CL tegen Benfica. CL nota bene. Wat een deceptie.
2 0
goajaxgo
Prima teksten van Ten Hag. Gewoon scherp blijven.
3 -1
Radie125
als je hier geen 4 goals kan maken kom op man Excelsior waar hebben we het over
3 0
Ozymandias
Inderdaad, Ten Hag moet gewoon zeggen dat deze wedstrijd eigenlijk al gewonnen is. Dat zal de spelers goed motiveren...
4 -5
Petterson1964
Er zit verder natuurlijk niks tussen de tekst van Ten Hag en die van jou.
2 -1
ProfZonnebloem
Het is een repeteergeweer die koketteert met andermans wijsheden en inzicht gelardeerd met een ueberpositief roze-bril sausje.
2 0
Ozymandias
Maar waarom zou je iets daar tussen in zeggen? Laat Ten Hag Excelsior maar ophemelen om duidelijk te maken dat Ajax deze wedstrijd niet moet onderschatten.
1 -2
goajaxgo
Precies, voetbal draait ook om slimmigheden buiten het veld om. Zoals je tegenstander niet onnodig motiveren (zie Schöne voorafgaand aan PSV, maar ook seizoen 2007 waarin Willem 2 hard knokte om het kampioenschap van Ajax te laten stranden op 1 doelpuntje).
0 0
Rik428
"Ze hebben een paar technisch begaafde voetballers en veel enthousiasme" is wat ik zou zeggen over een ploeg waarvan ik met 8-0 zou willen winnen, dus dat verwacht ik nu ook.

Stel je voor dat de coach van Bayern straks in december zegt: "er lopen er bij ajax een paar die hun veters heel aardig kunnen strikken en dat ook met veel plezier doen"
0 0
Ozymandias
Ten Hag probeert duidelijk zijn spelers scherp te houden tegen een zwakke tegenstander en alsnog krijgt hij kritiek van een aantal leden volgens wie Ten Hag niets goeds kan doen...
5 -5
ProfZonnebloem
En nu ook al gediplomeerd psycholoog. Knap hoor!
4 -4
Marcus
.. zei de zelfbenoemde professor
1 -3
433metdepuntnaarlinks
Wat een gejank op ten Hag weer door sommigen, hij zegt toch niks geks?! Dit zou ook Bosz gezegd kunnen hebben, de Boer ook, van Bommel ook, Guardiola ook. Snappen sommigen nu echt niet dat je juist na het "winnen" zo'n belangrijke moeilijke wedstrijd, dat het behoorlijk omschakelen is. Je speelt nu ineens weer in een totaal andere situatie dan tegen Benfica, in alles! Je bent nu de torenhoge favoriet, de tegenstander hoeft niet en gaat dus loeren, je speelt op een kutveld, je speelt in een mini stadion, je hebt 90 zware minuten in de benen ...

Het zijn geen excuses of smoesjes en ten Hag dekt zich echt niet in. Hij geeft alleen aan dat de tegenstander gewoon koste wat het kost een resultaat wil halen, dat Ajax alles te verliezen heeft en Excelsior alles te winnen heeft, dat het niet zo makkelijk is na een Europese pot. Natuurlijk moeten we winnen en natuurlijk heb ik alle vertrouwen, maar je mag ze niet onderschatten. Je kan je nu echt geen verliespunten tolereren, zeker niet nu die aids-club in Eindhoven zich volledig kan gaan richten op de competitie. Je staat nu 5 punten achter en je bent al verzekerd van een zwaarder programma dan PSV ... Dus foutjes kon je je al niet veroorloven, nu zij uit de beker en uit Europa liggen zul je helemaal scherp moeten zijn wil je kampioen worden. Ik heb er alle vertrouwen in, maar onderschat ze niet en gewoon voetjes op de grond! Als je dan met 2/3-0 voorstaat mogen we wat arrogant en laconiek worden maar voor nu; alleen winst telt.
8 -1
MM1974
Die 5 punten achterstand moet toch nog te doen zijn of niet
0 0
Redrum
Tuurlijk man, Ajax veel moeilijker programme gehad tot nu toe. Die vieze nederlaag in eindhoven poetsen we weg in de Arena en dan lopen we eigenlijk maar 2 puntjes achter.
3 -3
kweetniet
Echt hè :D Not

Op het moment van de wedstrijd stond de tegenstander van Ajax gemiddeld 8ste (7,81). De tegenstander van PSV stond gemiddeld 9de (9,45).

Nou nou echt een veel moeilijker programma voor Ajax dan voor PSV. Enige is dat Ajax uit zwaardere tegenstanders heeft gehad. PSV had thuis zwaardere tegenstanders. Ajax thuis gemiddeld tegen 9de en uit tegen 7de. Bij PSV is dat thuis tegen 6de en uit tegen 14de.
1 0
echtgras
Dat zijn de statistieken maar die zeggen ook niet alles. PSV heeft thuis Ajax, Vitesse, Utrecht gehad en krijgen de komende maand AZ, en Heerenveen ook thuis. Maar de 2de seizoenshelft dus allemaal uit.

Heracles uit wordt lastig voor ze en Feyenoord zeker ook volgende maand.

Ajax heeft dat wel makkelijker hoor. Volgende maand Utrecht uit verslaan en we liggen op schema. En die zijn al bang voor ons want ze klaagden al over 1 dag minder rust vanwege de midweekse wedstrijden haha.
Maar onderschat dit soort wedstrijden tegen Excelsior niet, dat doet Ten Hag goed vind ik.
0 0
Redrum
Mijn pasta met Rawit sambal was pittig. Excelsior uit hoort een sambal oelek te zijn. Hooguit een sambal badjak, maar die 3 punten zijn voor Ajax.
2 -1
ProfZonnebloem
Adoeh, jij échte Indo dese?
0 -1
ProfZonnebloem
Zegt de meneer die Labyad in Lissabon liet warmlopen. Het indekken is al begonnen.
3 -14
Ozymandias
Ten Hag krijgt nu zelfs kritiek dat hij een bepaalde speler laat warmlopen. Mijn god, scraping the bottom of the barrel aren't we?
0 -4
ProfZonnebloem
Ach daar hebben we de ueber-positivo weer. De meneer die van de zomer liever niet wilde aankopen maar nu het toch zo goed gaat als een blad in de zachte wind is gekeerd. Laat me niet lachen....
1 0
The
Haha de dommigheid druipt van je af.
7 -2
ProfZonnebloem
Ik heb het al een paar seizoenen goed, suffe...
0 0
The
ProfZonnebloem, zo 12 augustus 2018 om 09:17Gewoon kop in het zand steken, Ajax is chronisch wanbeleid-patient. Daar doen twee nietszeggende potjes tegen Sturm Graz niet aan. Ajax gaat gewoon verder waar het voor de zomer mee was geeindigd: ongeinspireerd, passieloos voetbal om je kapot voor te schamen.

Je hebt een te groot beeld van jezelf. Verder lees ik dat "Ajax een dood paard is waar je niet meer aan moet trekken, of Ajax is een "chronische coma patient".

Geef nu maar toe dat je niet had verwacht dat Ajax het tot nu toe prima doet op alle fronten. Ajax is op dit moment alles behalve een dood paard of een chronische coma patient.
1 -1
Tijndw
Azijnzeiker
7 -3
Sterspeler
Zorgen dat je geen spieren afscheurt en met 0-7 naar huis.
0 -2
jariafca020
Ik denk dat het vooral door dat kleine pleurisveld een moeilijke wedstrijd wordt. Niet zozeer door de kwaliteiten van Excelsior.
5 0
Petterson1964
Je zorgt maar dat er gewonnen wordt.
Met je pittige wedstrijd.
Groningen kon er zelfs winnen met 3 normale spelers.
8 -1
Redrum
Ja want Excelsior zal ongetwijfeld met exact dezelfde instelling en intensiteit spelen tegen Ajax als tegen Groningen. Natuurlijk moeten we gewoon winnen, maar als je de wedstrijd tegen Groningen als maatstaf gaat nemen ben je niet realistisch bezig.
0 -2
..::Rootje::..
Oh ja, he. Want Groningen had toen ook een zware doordeweekse uitwedstrijd gespeeld. Toch knap van dat Groningen.
Tegen wie speelde Groningen Europees ook alweer?
1 -1
Petterson1964
Geen idee Erik, volgens mij speelt Groningen niet Europees. Hebben ze geen kwaliteit voor en een te smalle selectie. Desondanks wonnen ze bij Excelsior. Maargoed, we zullen niet teveel verwachten zondag want blijkbaar wordt een Europese wedstrijd op woensdag nu al als excuus gebruikt.
1 0
Heiko
Ajax hoort dit gewoon te winnen. Who the fuck is Excelsior
2 -1
..::Rootje::..
Ajax heeft een zware uitwedstrijd achter de rug.
Trouwens best wel stoere woorden voor iemand die altijd denkt dat Ajax tegen puntenverlies oploopt.
Als Van Bommel dit had gezegd, dan was je het zeker eens met hem?
1 0
Kuningast
Hoop vooral dat Ajax weer eens een goede wedstrijd speelt en dan komen die 3 punten wel.
1 0
Freddy Al
Gevaar is zeker aanwezig dat het met zo'n wedstrijd misgaat als men niet voldoende les heeft getrokken uit de pot tegen WII .
Ik krijg wel het gevoel dat de fysieke en mentale vermoeidheid al een tol eiste tegen Benfica , mogelijk slim om een aantal frisse krachten te laten meedoen, desnoods als invaller.
Ik ben er op voorhand niet gerust op dat het zomaar goed komt.
3 0
EricAjax1
Als Groningen er met 2-4 kan winnen moet 0-3 wel te doen zijn. 3 punten en wegwezen van dat akelige kunstgras
5 0
..::Rootje::..
Groningen speelt alleen Eredivisie.
Daarnaast heeft Groningen daar voor het eerst gewonnen sinds 2012. Dus weet niet wat je wil met je praatjes.
1 0