Onana maakt Benfica-fans boos: 'I don't give a shit'

BartVeenstra, 08-11-2018 om 08:00, 44132 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Met een geweldige redding in de slotminuut voorkwam André Onana dat Ajax op bezoek bij Benfica in de Champions League zou verliezen. Het duel eindigde - mede door deze save - in een 1-1 gelijkspel, waar de fans van Benfica op zijn zachtst gezegd niet bepaald blij van werden.

'I don't give a shit', grapt Onana in gesprek met Ajax TV. De goalie stond na afloop met een dubbel gevoel voor de camera. 'We hebben niet verloren, het was een moeilijke wedstrijd. Ik ben wel blij, maar het is wel zo dat ik een grote fout heb gemaakt. Ik ben een jonge keeper, daar hoort bij dat je fouten maakt, maar niemand is blij als hij fouten maakt. Zeker ik niet. Deze wedstrijd was belangrijk om te winnen, maar door mij zijn we nu nog niet door', is de goalie erg schuldbewust.

Onana legt uit dat hij verkeerde keuzes maakte bij de tegengoal. 'Ik maakte een dribbel, dat was mijn eerste fout. Bij de ingooi maakte ik ook een foute keuze. Dat is voetbal. Het is het leven van een keeper. Ik ben blij met het gelijkspel, maar niet met hoe ik speelde vandaag. Dat is een les. Nu op naar zondag.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jayq
Shit, is het AS toch weer gelukt om mij op een kop te laten klikken terwijl er niets noemenswaardigs in het artikel staat.

Onana maakt Benfica-fans boos..... Uhh? Er is niet een Benfica supporter boos op Onana omdat hij zijn 'werk' doet.
1 0
Ajax34
Dat is nou de media dingen verdraaien. Hij speelt voor Ajax en het hoeft hem ook niks te interesseren wat de Benfica fans denken. Al moet je als speler goed opletten welke woorden je kiest, maar als journalist zo te willen scoren ten koste van onze keeper vind ik wel heel erg sneu.
2 0
Freddy Al
Als Onana aangeeft dat hij een grote fout maakte dan moeten wij dat ook accepteren,zelfs als hij daar niet volledig de verantwoording voor droeg.
Hij is een zeer goede keeper die ons in de laatste seconden boven water hield zoals vaker.
Voetballers die nooit fouten maken staan nooit opgesteld.
Heel mooi dat hij zelfkritiek durft te hebben, zoals ik dat ook bij andere Ajacieden een goed teken vind.
2 0
Oliveira
Titel is nogal uit verband gerukt.
1 0
Kikke
Nou Onana, het is je vergeven! Altijd zo goed gekeept, fouten maken is menselijk. Goed dat jezelf zo kritisch bent! Je kan er dan alleen maar van leren! Topper, dat ben je!
2 0
atalantanio
Oké, Onana zat mis, maar er staan 3(!) spelers op de lijn die geeneens een beweging naar de bal toe maken. Dat vond ik ook raar om te zien.
4 0
Ajaxvooraltijd
Inderdaad dat vond ik nog het ergste van alles.
0 0
CrazyJew
Onana maakte inderdaad een blunder maar waarom zal je de bal vanaf helft tegenstander weer terug spelen? Daar begon het eigenlijk wel naar mijn inziens. Maakt niet goed dat hij blunderde maar vind het wel verzachtende omstandigheden
1 0
FWAjacied
Ik snap de titel niet.

Vond het ook behoorlijk pijnlijk om te lezen hoe er geschreven werd over Onana na gisteren. Alsof we al jaren naar de Onana uit zijn beginperiode bij Ajax zitten te kijken waar hij de ene na de andere wereldredding afwisselde met een blunder. Is de meest stabiele keeper van de 21ste eeuw. Zelden zo rustig gezeten bij corners, maar ja; er kan wel eens ooit iets fout gaan. Het blijven mensen.
6 0
RaynoFischer
Ach zelfs de beste keepers blunderen wel eens, het blijven mensen ;)
Verder gewoon weer een topwedstrijd gekeept zoals al het hele seizoen tot nu toe..

Wel een puntje bij Andre is dat hij niet altijd mooi mee hoeft te voetballen, vaak gaat het nog net goed, maar houd mijn hart vast bij zulke momenten
1 0
pinballmagic
Geweldige keeper en persoon
Hoop dat hij nog lang bij ons blijft
Misschien zijn salaris wat op waarderen
Zie hem liever dan ter steegden de Barcalona keeper
Mooi hoe de Ajax-spelers hem besprongen na afloop
Ze waren het foutje al vergeten en zagen nog die geweldige redding in de laatste minuut voor zich
5 0
LANS
Geweldige keeper met geweldige redding in laatste SECONDE !
1 0
Benijax
De wedstrijd was weer een genot met veel spanning. Ik ben weer 5 jaar ouder. Ik stoor me wel aan het theater van Genee, Gijp en Derksen. Er is geen enkele inhoudelijke of analytische benadering. Continu die behoefte om grappig te zijn. Ik proef duidelijke anti-Ajax sentimenten. De gehele media ziet Amsterdam ondertussen als een arrogante Sodom en Gomorra enclave. Dan kijk ik zo'n prachtige spannende pot en wordt ik getrakteerd op Gijp die over de backs van PSV begint te lullen. Ik mis jack van Gelder en de NOS. Die waren pro-Ajax en gezond chauvinistisch. Ik ben een beetje klaar met die Brabo's, Spijkenissers en andere provincialen rond wedstrijden van Ajax. Maar we hebben geen alternatief. De verslaggever vond ik helemaal een aanfluiting. Dan toch maar liever Frank Snoeks. Daar proefde ik in ieder geval passie en support voor ons Ajax.
2 -2
Danishdynamite
Wat een geweldige gast, pakt zoveel punten en altijd een glimlach. Je wordt toch gelukkig van zo een keeper en man. Gaat één van de beste keepers van de wereld worden.
5 0
Youri08
Ach ja, fout van een keeper is meestal gelijk een doelpunt en wordt uitvergroot. Dat andere spelers verkeerd timen, te soft duelleren of gewoon verkeerd schieten/passen valt veel minder op. Vind wel dat hij moet stoppen met dat kappen en draaien, dacht dat hij zijn lesje wel geleerd had na .... Schalke(?) vorig jaar. Je ziet het aankomen bij hem dat hij zoiets gaat doen. Het is geen Menzo :)
2 -1
gi0vanni
Kappen en draaien kan hij prima. Daar was hij tot nu volgens mij foutloos in. Om na een fout iets niet meer te doen is denk ik wat overdreven. Je kan je beter druk maken om het verdedigen erna. Want toen kwam niet alleen Onana verkeert uit. Maar liet de verdediger zijn man ook vrij staan. Een verdediger moet namelijk als hij voor de bal gaat en zijn man laat lopen de bal altijd hebben. Dus niet een maar twee man aan het blunderen.

En waarom er in de laatste seconden weer iemand vrij in kon schieten is een raadsel

Maar goed we gaan er vanuit dat ze dit allemaal terug gaan kijken en hier van leren. Ook is het zo als ze de volgend keer winnen we deze wedstrijd allemaal vergeten zijn. In de EL was ook niet elke wedstrijd even goed.
1 0
Youri08
Was vorig jaar toch bij Schalke uit volgens mij dat hij de fout in ging?
0 0
JanTa
Onana heeft al zoveel punten voor ons gered dat hij een hoop credits heeft na deze fout.
6 -1
DeMeervanweleer
Ik ben echt fan van Onana, de fouten die hij deze wedstrijd maakte wegen niet op tegen al zijn waanzinnige reddingen, ook weer in deze wedstrijd, ik vind zijn stijl geweldig om naar te kijken. Daarbij vind ik het een vriendelijke gast met een geweldige uitstraling, positief en met de borst vooruit, een echte Ajacied!
4 0
Kilum
Hoe heeft Onana de Benfica fans boos gemaakt? Door die redding in de laatste minuut? Want ik geloof niet dat hij liep te provoceren naar de fans ofzo toch? Wat is dit voor titel? Waar zegt hij "I don't give a shit" op?
4 -2
Rhythim
Misschien even dat fragment beluisteren?
Maak ik het extra gemakkelijk voor je, vanaf 2:33 wordt je op al je wenken bediend....
#headslap
1 0
Babangida83
Hulde voor het volmondig toegeven van zijn fouten. Nog in detail ook. Kan menigeen een voorbeeld aan nemen, inclusief ondergetekende.

Overkomt de besten. Meenemen, weer oppakken en uiteindelijk gewoon de redding van de wedstrijd maken. Topper.
3 0
Ginoajax1
Onana heeft al zo vaak punten voor ons gepakt. Elke keeper maakt wel eens fouten. Wij zijn blij met hem.
5 0
AlexIbarra
Apart hoe Youri Mulder met een heel lulverhaal een verband probeerde te leggen tussen ons stroeve spel op het middenveld en twee (anderhalve) domme fouten van André.

We zijn eraan gewend dat we de bal gewoon op hem terug kunnen spelen en ook dat hij niet onder een ingooi door duikt. Ook als we wel lekker aanvallend spelen gaat de bal vaak terug, juist omdat er dan weinig andere spelers achterin staan. Omdat dit normaal gesproken geen probleem voor hem is, keept hij bij Ajax1.

De ene tegengoal is niet echt fataal geworden maar dat er op de voorste vier posities letterlijk niemand in vorm lijkt te zijn is wel zorgelijk. Voor AEK, en zelfs voor Excelsior-uit.
0 0
Babangida83
Wober maakte vorig seizoen tegen Vitesse ook zo'n type fout. Wat meespeelt is besluiteloosheid. En dit wordt in de kaart gespeeld door het gebrek aan degelijke afspeelmogelijkheden. Speelt dus wel zeker een rol.
0 0
Rentokill
We weten ook niet wat er was gebeurd als Onana niet was uitgekomen. Dan was het nog steeds een schietkans.
1 -1
AjaxPassion
Dat klopt, maar het was wel duidelijk een verkeerde keuze van Onana, want de bal had niet veel snelheid (was een ingooi, geen corner) dus kon hij beter blijven staan.

Onana wou zijn foutje van daarvoor (want meer dan dat was het niet) te geforceerd goedmaken. Hopelijk levert hij niet in op het gebied van risico nemen, maar dus juist op het gebied van rust bewaren na het maken van een foutje.

Achja, waar zeik ik over... Onana is zo'n belachelijk goede keeper, hij heeft Ajax al zo vaak gered dit seizoen en er is geen keeper in de wereld die geen fouten maakt. Hooguit een leermomentje dit voor Onana dus...
3 0
Rentokill
Precies. En het was ook niet zo dat het gelijkspel geheel aan Onana te wijten was. Niet de 1-0 maar ook niet de uitgebleven 2-1. En inderdaad. Hij leert hiervan.
0 0
AjaxPassion
Zo frustrerend al die gasten die nu gaan lopen janken over 'onnodig' risico. Zo'n simpel volk dat weer simpele conclusies gaat trekken na 1 fout. Waarom hoor je zulke gasten niet over wat het risico dat Onana neemt oplevert? Ja, dat is natuurlijk te moeilijk voor ze...

Het lelijke is dat 1 klein foutje (die hij zelf weer hersteld in eerste instantie!) veel langer blijft hangen dan alles wat het oplevert bij het risico dat hij neemt... En dat is veel kan ik je zeggen!

Deze schijtluizen mentaliteit past helemaal niet bij Ajax, dus wordt eens wakker jongens!!!
1 0
b.hulshof
Tegenstanders weten inmiddels wel dat als je naar hem toeloopt hij de bal niet wegschiet maar de bal kapt. Het zal niet lang meer duren voordat dit een keer wordt afgestraft.
0 -6
Johnnie
Groningen uit nog.
0 -2
LANS
Fout van ‘Naai’huis !
0 0
FUBAR
Dat was een prima actie van Onana. Werd vervolgens gewoon op z'n hakken getrapt. Zuivere overtreding maar Nijhuis wilde koste wat het kost voorkomen dat Ajax de titel zou pakken.
0 0
AjaxPassion
Dat is 2(!) seizoenen geleden dude.. Daarnaast had dat gewoon een gele kaart voor Linssen moeten zijn, belachelijke vent die Nijhuis. Met de VAR was Ajax dat seizoen kampioen geworden.
1 0
AjaxPassion
Haha, dit doet Onana al vanaf Jong Ajax, dus gaat helaas voor jou niet gebeuren...
4 0
N-ajax
De goal zelf reken ik hem nog niet zozeer aan, zulke blunders kunnen zo nu en dan gebeuren, zelfs bij de beste keepers. Die bal daarvoor was hem echter zeker wel aan te rekenen. Hij neemt altijd heel veel onnodig risicio, dat is dan ook niet meer blunderen, maar dat is wachten tot het een keer echt goed fout gaat (zoals bij de goal tegen feyenoord een tijd terug)
0 -5
AjaxPassion
Dat is geen onnodig risico! Netzoals bij Frenkie is het juist een toegevoegde waarde om een mannetje uit te spelen!!! Daardoor komt er ergens anders op het veld weer een speler of een passlijn vrij, waardoor Ajax beter en sneller kan opbouwen.
4 0
SnifferClarke
Dat de keeper een mannetje uitspeelt is een toegevoegde waarde... even teruglezen mocht je inmiddels nuchter zijn
0 0
Babangida83
Wat Passion bedoelt, is dat het voetballend oplossen gevaren met zich meebrengt. Je kunt het ook niet doen en alle ballen naar voren roeien, zoals Zoet. Dan vergeet je te voetballen en kom je nauwelijks onder de druk uit.
2 0
Ronaldinho020
Blijft lastig voor sommige mensen om dit te begrijpen..
0 0
AjaxPassion
Thanks ; )
1 0
Biornha
Ik had het idee dat, na een aantal lange ballen naar voren die we altijd kwijt waren, hij het dit keer anders op wou lossen en hierdoor die bal over de zijlijn schoot om zijn foute actie te corrigeren. En daarna wil hij dat weer zo graag goed maken en kwam hij te wild en ongecontroleerd uit zijn goal. Ik zou zeggen laat iedere geïnteresseerde club deze beelden zien en misschien mogen we volgend seizoen nog een jaar genieten van deze topkeeper, want hij red op het eind gewoon een punt voor ons!
13 0
AjaxPassion
Jij snapt het Biornha! En moet je eens nagaan hoeveel al dat risico van Onana (veelal indirect weliswaar) al heeft opgeleverd!
4 -1
Horrontelli
De beste spelers en trainers zijn de spelers en trainers die fouten bij zichzelf zoeken. Dit is heel sterk en deze mentaliteit helpt hem om door te groeien naar een nog hoger niveau.
4 0
Sunny
Geweldige keeper maar ik zag hem later in de wedstrijd (ik meen dat het toen al een tijdje 1-1 stond) onder lichte druk v.d. tegenstander de bal met zijn ene voet opwippen en met de andere voet wegschieten. Technisch mooi maar niet zonder enig risico en onnodig want hij had de bal ook in 1 x weg kunnen schieten. En dat na zijn eerdere blunder waarna je toch mag verwachten dat Onana geen risico meer neemt.
2 -2
trodat4030
Ik verwacht dat juist wel! Meteen weer in het zadel klimmen als je van het paard valt, noemen ze dat. Als het dan wel lukt, ben je je angst om te falen na die eerste ketser direct weer kwijt.
2 0
AjaxPassion
En dat is nou juist de extra kwaliteit die Onana toevoegd aan Ajax!!! Het mooiste is dat al dat risico dat hij neemt, ZELDEN fout gaat. Ga juist eens kijken wat al dat risico oplevert!!! Als je dat hebt gedaan, dan mag je hier weer komen zeiken over dat het risico dat hij neemt 'onnodig' is...
2 0
Sunny
Tuurlijk joh. Als sluitpost gewoon risico nemen als dat HELEMAAL niet nodig is en de belangen ook nog eens enorm zijn. En een opmerking daarover afdoen als gezeik. Ga je mond wassen en wordt volwassen want dit gaat niet om knikkeren.
0 0
fanforeffer
Wel Onana fan ,maar knijp hem wel iedere x als hij van die rare capriolen uithaalt.Hij leert er niet veel van !
3 -2
AjaxPassion
Wat een bullshit toch altijd, Onana maakt ten eerste helemaal niet veel fouten! Zet zijn fouten maar een tegenover die van Zoet, Cillessen of bijvoorbeeld een Neuer of Courtois.

Ten tweede zijn het bij Onana vaak fouten die hij had kunnen voorkomen als hij niet voor de voetballende oplossing zou kiezen, maar dat is juist een extra toegevoegde waarde van hem. Netzoals bij Frenkie bijv. Je moet je dus niet alleen gaan focussen op zijn fouten, maar dus juist ook op wat het oplevert dat hij altijd zoveel risico neemt. Maarja dat is veel moeilijker en dat lukt de meeste fans niet...
1 0
ETM
Vind deze vent zo verfrissend! Soms ook echt aandoenlijk. En bovenal heel blij met hem in het doel. Past ook goed bij Ajax, heel goed, maar nog wel jong ;)
4 0