Ten Hag: 'Een goal kan een boost geven'

FinnDekker, 07-11-2018 om 23:35, 8800 views, Veronica |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Erik ten Hag is blij dat Ajax zich heeft verzekerd van Europees voetbal. In Lissabon speelde zijn ploeg gelijk tegen Benfica. Groots was het niet, maar de inzet valt te prijzen, zo is de conclusie van de trainer. 'We moeten de lat ietsjes hoger leggen', aldus Ten Hag in gesprek met Veronica.

'Het was een van de doelstellingen, zeker na vorig seizoen', reageert de Ajax-coach eerst blij op een opmerking over de Europese overwintering. Daarna is Ten Hag gelijk kritisch. 'We hadden vooraf afgesproken hoog op te spelen en het initiatief te nemen. Dat deden we te weinig. Benfica speelde niet groots, maar wij hielpen ze in het zadel. Ze komen door een fout van ons op voorsprong. Wij hebben daarnaast weinig afgedwongen. De eerste helft was gewoon matig.'

'Veel te weinig diepgang, spelverplaatsingen, tempo en druk', is het lijstje van zwaktes aan de kant van Ajax. 'Ik moet de ploeg wel de complimenten geven voor hoe het zich weer in de wedstrijd heeft geknokt. De weerbaarheid was heel erg goed.' De Amsterdammers kwamen via Hakim Ziyech en Dusan Tadic weer naast Benfica. 'Dat was de beste fase, daar kregen we grip op de wedstrijd.'

Ten Hag was van plan om te wisselen, maar hield Kasper Dolberg na de gelijkmaker langer aan de kant. 'Het was afwachten hoe het zich ontwikkelde. Zo'n goal kan een boost geven. We hebben uiteindelijk Dolberg gebracht om nog te winnen.' Ziyech en Tadic bleven staan in de voorhoede, terwijl David Neres naar de kant moest. 'Er waren er meer onzichtbaar. Je weet met Hakim dat hij een of twee momenten heeft in een wedstrijd. Daar gok je niet op, dat weet je.'

'Je moet hier op het randje spelen', beantwoordt Ten Hag tot slot een vraag over de felheid van zijn ploeg. 'Je moet je niet laten provoceren, niet om de tuin laten leiden. Dat hebben we goed gedaan. Ze lokken overtredingen uit, maken schwalbes. Je moet bij je taken blijven en je daarop richten.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
b.hulshof
Het moment van Ziyech was bijna fataal. niet echt handig met een minuut op de klok om kansloos op doel te schieten waardoor Benfica nog in de aanval kon gaan.
3 0
Zwan
Klopt, hou gewoon die bal in bezit. Ziyech mag überhaupt wel stoppen met schieten. Zijn statistieken qua schieten zijn niet om over naar huis te schrijven. Hij moet wel beter leren inschatten wanneer hij wel en niet kan schieten. Zijn enige minpuntje w.m.b., maar daardoor net geen topspeler
0 0
Van Reenen
Misschien is het jullie ook opgevallen maar ik heb Erik al vaker dit seizoen horen zeggen dat de 1e helft matig was.
0 -2
Remark
Wat een gelul! Tegenover die 'een of twee momentjes' van Hakim staan er een stuk of tien dat ie de bal verspeelt, zoals bij dat belachelijke afstandsschot een minuut voor tijd, waardoor Benfica alsnog in balbezit komt en bijna de winnende scoort. Gelukkig was Onana weer bij de les, na z'n eerdere 'een of twee momentjes' van verstandsverbijstering.
0 0
Van Reenen
Helemaal met je eens. Aan dat laatste schot heb ik mij ook geergerd. Dolberg aanspelen was beter geweest met kans op 1-2. Nu werd het een rugby goal.
0 0
Just_wes
Ik ben toch wel erg benieuwd hoe de spelers in de kleedkamer elkaar aankijken wanneer deze man zijn betoog doet. Alles leuk en aardig maar wanneer je een van Gaal of Wenger of noem maar op wat voor trainers vergelijkt met deze man.... Dan lijkt het me toch erg moeilijk je lach in te houden.
Verder prima trainer trouwens hoor.
0 -2
Rinky
Dat zal in het begin vast zo geweest zijn maar hij zal bij de spelers inmiddels wel respect afgedwongen hebben. Anders lukt het je niet om zo'n hecht team te smeden.
1 -1
Kikke
Hecht team, denk niet dat dat door Ten Hag komt...
0 0
ETM
Ik vind zn reacties na wedstrijden vaak onbevredigend. Maar deze vind ik echt prima!
Overigens vond ik dat Ajax voor de tegengoal aan het groeien was in de wedstrijd. Het werd uiteindelijk een zeer chaotische pot met meer strijd dan goed voetbal van beiden kanten. Dat kunnen die Portugesen zeker. Ik vind het toch een knap gelijkspel, al mag Onana uiteindelijk toch echt een hele dikke knuffel krijgen ondanks zn fout.
Scheids verraste me bijna qua nauwelijks in het Portugese theater trappen.
8 0
3*stars*3
Hij blijft toch overeind met prima statistiek in EU.
Hij heeft 1 pot verloren met FCU na verlenging en Ajax nog steeds ongeslagen.

Blijft bizar maar het geluk wat lange tijd bij Ajax ontbrak, lijkt dit seizoen vooral terug in EU.
Goal van Donny tegen Kiev was daar voorbeeld van en daarna vielen er nog een paar.

Hoe dan ook, in slechte potjes moet je ook zorgen dat je punt(en) pakt.
7 0
appeltje
Toch lekker dat je in zo'n wedstrijd knokvoetbal tegen een gerenommeerde club als Benfica gewoon stand kan houden. Ook wat dat betreft is deze selectie beter dan vorige seizoenen!
2 0
appeltje
Slechte eerste helft. Benfica voorkwam dat Ajax kon voetballen, maar kwam daar zelf ook nauwelijks toe. Tweede helft veel beter van Ajax. Toch nog enigszins controle gekregen over de wedstrijd. Complimenten aan de ploeg en Ten Haag dat ze het nog hersteld hebben!
9 -1
Patrick78
Bedankt Erik!!!!!!! Zonder twijfel een van de beste Ajax trainer sinds jaren!
14 -6
Joseph
Geef voor dit resultaat toch vooral Overmars een pluim, Ajax had de betere selectie. Spel was niet best.
4 -10
Web
Het zal ook niet, jij denkt dat Ajax maar zo tegen iedere tegenstander de wil op kan leggen. Benfica heeft Ajax goed geanaliseerd, hebben er voor gezorgd dat Tadic, Ziyech, Neres constant druk op de bal hadden, konden daar door niet in het spel komen. Jammer dat Ziyech en Tadic dan niets iets soberder spelen.

Gewoon een super goed resultaat.
Credits voor de staf, mooi hoe Ten Hag en Schreuder samen overleggen
TIEN EUROPESE WEDSTRIJDEN GEEN EEN VERLOREN
Maar jij zal ook eens complimenten geven
1 0
ETM
Weinig ploegen gaan graag naar Benfica hoor als die een alles of niets wedstrijd moeten spelen. Je hebt t over een Portugese toploeg, vol gewiekstheid gekoppeld aan techniek in hun thuishaven. Spel is Europees niet altijd een speeltuin. We hebben nogsteeds een hele jonge ploeg, met pieken en dalen. Maar de dalen worden steeds minder diep. Zoals jij er over spreekt moet een trainer met deze selectie slechts op een aan-knop drukken ofzo, na de code te hebben ingetoetst (jouw opstelling).

Eerder had je het over dat de positiewisselingen bij Ajax voorin iets negatiefs waren, terwijl daar juist de sleutel lag voor het enorm verbeterde spel. Het is wel een ander type spel dan onder Bosz ja. Maar t is het spel van deze trainer, en met Tadic, Ziyech en Neres heb je er zeker de spelers voor. Het heeft zich ook gewoon uitbetaald. We hebben Bayern er een poos gek meegespeeld, om maar iets te noemen.
Ieder zn mening, maar jij mag wel wat meer nuanceren. En nee Vd Beek doet het niet 123 beter dan Schone. Veel afwegingen zijn lastig, en je moet ook een koers varen als je spelontwikkeling wilt. We koersen af op knockoutfase CL.
5 0
3*stars*3
Denk niet dat Overmars in de rust ff langskwam in de kleedkamer.
Als het kut is, ligt het aan de trainer en good times voor de spelers en fans.
Geef en gun deze man ook credits.
9 -1
Just_wes
Gunnen doe ik hem zeker. kan echter de reactie over Overmars wel begrijpen. Ten Hag moet er nog maar een draaiend elftal van maken maar heeft wel de luxe dat hij mag/kan werken met één van de betere selecties van de afgelopen 10 jaar. Daar mag je Overmars zeker de credits voor geven.
2 -2