Ten Hag: 'Moet de ploeg compliment maken'

SJvanveen, 23-10-2018 om 23:25, 22895 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-coach Erik ten Hag was een content man na afloop van Ajax - Benfica dinsdagavond. De Amsterdammers wonnen in extremis met 1-0 van de Portugezen en zetten zo een enorme stap naar Europese overwintering.

'De trainer is heel blij en tevreden', begon Ten Hag in de derde persoon bij Veronica. Over wat hij dan precies tevreden was? 'In meerdere dingen. Ten eerste over het resultaat, dat is geweldig. We wisten van tevoren dat het ongelooflijk moeilijk zou zijn en dan moet ik de ploeg gewoon een compliment maken.'

Ten Hag besloot laat te wisselen en dat had meerdere redenen. 'We wilden toch het middenveld bezet houden. We hadden de controle en creëerden de grootste kans van de wedstrijd met Donny. Vervolgens zag je wat vermoeidheid, maar overall hebben we uitstekend gespeeld. We hebben gecontroleerd.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Als ik het goed heb hebben we tot dusver 19 officiele duels gespeeld (ED+vCL+CL+Beker).
19 duels
14x winst
4x gelijk
1x verlies....

Ondanks dat EtH niet goed overkomt op TV (voor de microfoon), ondanks dat ie voor sommigen onverstaanbaar is of mompelt.....hij lijkt me toch ook heel veel wel goed te doen getuige de cijfers hierboven.
De wedstrijden worden niet gespeeld/gewonnen vanachter de microfoon op tv, maar op het veld. EtH moet het goed doen op de trainingen, bij de voorbereidende wedstrijdbesprekingen...dat is véél belangrijker. Veel belangrijker dan uitstraling en stem/accent, etc, etc.
De man doet toch echt wel wat goed, ondanks dat velen dat weigeren te zien en zich blind staren op hun toch al bestaande vooroordeel. Hoe langer de lijst met prestatie's wordt des te belachelijker de beschuldigingen aan EtH zijn adres.

Het meest grappige vind ik wel dat de criticasters roepen dat het succes komt omdat hij een selectie heeft die goed is en niet zo zeer doordat hij het goed doet. Oftewel, iedere boerelul kan met deze selectie presteren. Maar dan komt het....wanneer we verliezen van PSV, zoals dat gebeurde in Eindhoven,...dan ineens is het wel debet aan EtH. Dan wel....maar bij winst niet.
0 0
Ozymandias
Ik ben geloof ik al zo'n tien jaar lid van AjaxShowtime en in die jaren hebben ik de leden hier negatiever en negatiever zien worden. Ik vraag mij sterk af of de meerderheid van de AzijnShowtime leden uberhaubt wel met plezier naar Ajax wedstrijden kijkt en niet alleen bezig zijn om naar fouten van de trainer en spelers te zoeken zodat ze hun negativiteit weer eens kwijt kunnen.
4 -1
Sterspeler
Je mag best kritisch zijn. Ik ben kritisch omdat ten Hag niet reflecteert. Hij doet het goed maar er is echt wel ruimte voor verbetering. Als dat ons een titel kost ben ik geen tevreden supporter.
0 -1
Freddy Al
Kritisch wil niet zeggen dat je alleen kijkt naar negatieve dingen en die dan benoemd en daar blijft het bij.
Ruimte voor verbetering is er en zal er altijd zijn, verbeteringen bereik je echter eerder met een positieve insteek; benoem wat je anders wil, waarom en hoe je dat vorm gaat geven.
Alleen opsommen wat niet goed is en dat herhalen draagt nergens toe bij.
0 0
Ozymandias
Er is een groot verschil tussen kritisch zijn en negatief zijn. Als er na een gewonnen Champions League wedstrijd waarin Ajax redelijk speelde meer negatieve berichten dan positieve berichten zijn kan je wel stellen dat de leden van AzijnShowtime zijn doorgeslagen in hun negativiteit. Ik lees veel meer over het matige presteren van Dolberg dan over de geweldige wedstrijd die Tagliafico speelde en ik lees veel meer over het matige presteren van Schöne dan over de geweldige wedstrijd die De Ligt speelde. Zo is het hier op AzijnShowtime elke wedstrijd. Zelfs als Ajax een geweldige wedstrijd heeft gespeeld gaat het gros van de reacties over de één/twee spelers die matig presteerden of een "fout" die Ten Hag heeft gemaakt.

"Ik ben kritisch omdat ten Hag niet reflecteert."

Hoe kan jij dit nou in godsnaam weten? Misschien reflecteren Ten Hag, Schreuder en Winter samen wel enorm veel. Jij bent niet bij de besprekingen van de technische staf en kan dus onmogelijk hier iets nuttigs over zeggen.

Ik heb ook kritiek op Ten Hag. Zo vind ik dat Neres een basisplaats verdient ten koste van Vd Beek. Maar ik meld die kritiek één keer wanneer de opstelling bekend wordt gemaakt en dan herhaal ik het misschien één keer als Vd Beek geen goede wedstrijd speel. Het verschil tussen mijn kritiek hebben en negatief zijn is dat ik het niet vervolgens keer op keer blijf herhalen en op zoek ga naar fouten van Vd Beek zodat ik mijn kritiek maar kan blijven herhalen.
3 -1
Sterspeler
"Hoe kan jij dit nou in godsnaam weten? Misschien reflecteren Ten Hag, Schreuder en Winter samen wel enorm veel. Jij bent niet bij de besprekingen van de technische staf en kan dus onmogelijk hier iets nuttigs over zeggen"

Hij doet vreemde uitspraken. Geeft gemaakte fouten niet toe in de pers. Lijkt weinig te leren van zijn gemaakte fouten.

Ik zit er niet bij nee. Maar ik ben niet lam blind of doof. Ik hoor wat hij zegt en hij lult regelmatig volledig uit zn nek. Of hij heeft gewoon echt een enorme blinde vlek... just saying.

Vind het overigens geen slechte trainer. Maar ik ben bang voor zijn gebreken en of hij daarmee kampioen kan worden of niet. Daarbij lijkt hij totaal andere wedstrijden te bekijken dan menig Nederlander. ("We hadden controle, donny speelde goed," dat soort uitspraken) maargoed.. de beste stuurlui..... laat hem maar het tegendeel bewijzen.

Zijn accent interesseert me overigens geen hol. Van mij mag hij Plat Oostenrijks praten als hem dat helpt.
0 0
JanTa
Ik kan ook best kritisch zijn maar ik blijf er niet in hangen zoals sommige hier. Trainers kijken toch heel anders naar een wedstijd dan de meeste supporters en de meeste kritieken op Ten Hag zijn vaak ongefundeerd maar wel vaak op de persoon gericht.
1 0
Sterspeler
Ik richt het niet op zijn persoon maar puur op zijn uitspraken en zijn handelen van wat ik zie. Neemt niet weg dat er mensen zijn die het doen zoals jij dat inderdaad benoemt. Hij doet ook genoeg dingen goed. De basis van het spel ben ik tevreden over. Hij heeft het materiaal en hij laat het doorgaans goed voetballen. Ik zie hem echter ook soms onbegrijpelijke dingen doen/zeggen waarvan ik denk: waarom?

Ik denk dat Aad de Mos en Verbeek ook anders naar een wedstrijd kijken.. maar geloof me, die zitten er 80% van de keren ernaast. Zelfs een de Mos die een EC2 won.
0 0
blava
Het begint op te vallen dat sommige spelers meer krediet hebben bij TH dan andere. Schone en Mazraoui waren rijp voor een wissel in de rust. Andere spelers lijken minder krediet te hebben.

Overigens terecht gewonnen. Benieuwd naar de wedstrijd in Lissabon. Benfica moet winnen dus zal veel ruimte weggeven totdat zij 1-0 maken. Ajax kan hiervan profiteren.
0 -1
Sterspeler
Ik vond vooral dat dolberg en donny rijp waren voor een wissel. Voor Nous en Schone waren er geen goede alternatieven. Blind stond dit keer goed te ballen achterin en had ik echt niet weggehaald. Kristensen was geen verbetering geweest.
0 0
JanTa
Schöne speelde niet best maar werkte wel keihard en als je Mazraoui eruit haalt dan leert die jongen niks meer bij. Er word nu net gedaan of het een drama was maar zo erg was het nou ook weer niet.
1 0
JanTa
Gaan we nu een partijtje Ten Hag afzeiken beginnen? Aan het begin van dit seizoen wisten we niet eens hoe Ajax er bij stond en niemand had ook maar 1 vermoeden dat Ajax zo makkelijk door de voorrondes CL zou komen en wat doen azijnpissers hier, leuteren over spelers die wel of niet, te vroeg of te laat opgesteld werden. Hebben die gasten wel naar de wedstrijd gekeken of waren ze druk bezig om de statistieken bij te houden. Leuteren om niks is dat, ik heb een leuke wedstrijd gezien dat vooral in de 1e helft op Europees niveau gespeeld werd. De rest is bijzaak.
2 0
Sterspeler
Niks dan lof voor de voorrondes. Mogen we daarom niet kritisch zijn?
0 0
maikydread
Wat een K*trainer hebben wij![bedoel AJAX] hij snap er volgens mij gene bal van. Als Ajax niet had gewonnen met 1-0 dan moest er gewonnen worden in Portugal? om te overwinteren in de champions leageu.Of denkt meneer Ten Hag dat Ajax effe 3 punten daar kan ophalen daar? Snapt hij zelfs wel waar hij mee bezig is? Tegen Heracles met een B team spelen? en gister avond niet wisselen! ja in de 88 ste minuut. Hij is vergeten te melden dat Neres als beloning mocht invallen omdat hij zo goed traint. Zijn hele wissel beleid is trouwens raar? Huntelaar was goed bezig Dolberg net terug van een blessure laat hij gelijk spelen laat Huntelaar spelen en wissel dan Dolberg na een uur spelen zou hou je beide spelers tevreden maar hoe hij het nu aanpakt krijgt hij chagrijnige spelers op de bank
1 -4
VeChain
Misschien onterecht (nog niet echt in actie gezien op het hoogste niveau) om dit te denken maar Lamprou als 2e keeper is wel armoedig hoor. Eerst Boer en nu Lamprou. Dat kan toch wel beter?
3 -1
Ozymandias
In het laatste seizoen van Lamprou bij Willem II was hij statistisch gezien na Onana de beste keeper van de Eredivisie. Hij had namelijk het hoogste percentage geslaagde reddingen. Lamprou is een goede keeper. Als hij tien centimeter langer was geweest (maar hetzelfde zou presteren) en geen Feyenoord verleden had gehad had iedereen hier hem een geweldige tweede keeper gevonden.
0 0
Rentokill
Volgens mij was Benfica de zwaarste tegenstander van Ajax tot nu toe. Niet Bayern (wat een verschil AEK-Bayern, traaaaag) en ook niet PSV. Benfica speelde eigenlijk precies zo als Ajax: Fel, hoog tempo en veel druk. Hele mooie wedstrijd. Bijna vreemd dat Benfica met 2-0 verloor van Bayern.
7 -1
de_pitbull
ik verwacht zondag weer een hele andere opstelling met wober, kristensen, huntelaar en neres. Hoeft zeker niet minder te zijjn.
1 0
trainer
ten Hag gewoon een prima coach. stop eens met Veronica inside na te praten. oké het komt minder over wanneer hij de pers te woord staat maar hij is tactisch sterk en laat Ajax goed voetballen. mensen verwachten hier dat we Barcelona zijn ofzo.
11 -3
Sterspeler
Ik vond hem vandaag helemaal niet zo sterk als normaal. Dat er een keer een mindere wedstrijd tussen zit is niet erg. Dat hij wat minder overkomt is ook niet erg.

Ik betrap ETH op hetzelfde als FDB in zijn laatste seizoenen: hij heeft een erg matige zelfreflectie. Die goal was lucky, de wedstrijd was helemaal niet onder controle en Donny vd Beek was gewoon slecht. Dolberg deed het bij vlagen oké maar iz nog geen schim van zichzelf. Hoe kan je bij Neres nou spreken van een tactische wissel 8 minuten voor tijd. In balbezit stond Ajax het laatste half uur compleet stil totdat Neres erin kwam. Neres had er al veel eerder in moeten komen. Dan had je niwt hoeven billenknijpen.

Ik had liever gezien dat ETH had gezegd: de inzet was goed, maar we kwamen er lastig in en hebben ondanks de goal van Mazraoui het geluk aan onze zijde gehad de laatste 3 minuten. We zullen de volgende keer beter moeten spelen.

Als hij dat zegt, dan geeft dat hoop en is hij kritisch. Maar ETH geeft zn fouten niet toe. Dat baart mij zorgen, want uiteindelijk word je geen kampioen als je geen ruimte voor verbetering ziet.
1 -2
Godenzoon88
Ten hag heeft zo veel mazzel gehad.! Het was sowiso een fout om met Dolberg te starten en niet met Huntelaar. Schone was in de rust al rijp voor een wissel en vanaf de 60ste minuut verlangde het hele team een wissel. Bv neres. Want Die laatste 30 minuten deden gewoon pijn zo slecht was het. T leek wel op de periode van de Boer. Gepriegel en die wisselde verder ook nooit..
2 -12
Freddy Al
Ten Hag, de Ligt en ook Frenkie de Jong erkenden na de wedstrijd allemaal dat het dubbeltje ook de andere kant op had kunnen vallen.
Benfica is gewoon een sterke ploeg en we kunnen niet verwachten dat we daar eventjes overheen lopen.

Een van de vaak genoemde argumenten omtrent het goed presteren van PSV in de competitie is dat v.Bommel weinig wisselt, kennelijk heeft dat dus ook goed kanten.
Wat mijzelf betreft had Neres eerder mogen komen en had de laatste 25 minuten ook Huntelaar zijn beurt gehad maar dat had ook geen garantie geweest voor succes.

Wel viel mij op dat in de slotminuten Benfica meer overtredingen nodig hadden en meer slordigheden in hun spele hadden , ze leken conditioneel minder sterk dan Ajax.
Ook tegen Bayern viel dat in het laatste kwartier op, dat is geen gevolg van mazzel maar van voorbereiding.
0 0
Rentokill
Vaak wordt het een discussie wie beter is. Huntelaar of Dolberg. Dit was gewoon een wedstrijd waarin je duelkracht nodig had. Dat heeft ETH gewoon weer heel goed gezien. En dan heb je meer aan een Dolberg dan KJH. Zelfde geld voor VdBeek t.o.v. Neres: Meer duelkracht.
1 -1
Godenzoon88
We hadden ook diepgang en dreiging aan de zijkanten nodig.. die had je 0,0 met tadic.
1 -1
JDR75
Leg nou eens goed uit waarom Huntelaar had moeten starten ipv Dolberg..
4 -1
Godenzoon88
Ehm misschien omdat dolberg nog niet voldoende wedstrijdritme heeft, misschien omdat we iemand nodig hebben die trekt en sleurt voorin, iemand met ervaring en die constant 2 verdedigers bezighoudt met zijn gezuig.

Begrijp me verder niet verkeerd, Dolberg speelde prima, hij had alleem beter kunnen invallen. Maar als hij 100% fit is zou ik altijd met hem beginnen.

Sowieso was ik met neres en wober gestart en blind op het middenveld.

Ik krijg wel allemaal minnetjes maar als je de wedstrijd terugziet dan besef je dat ik gelijk heb. Ajax speelde slecht vooral schone. Het is komt door ziyech de jong en de ligt dat het nog ergens op leek.

Als we gelijk hadden gespeeld dan was het helemaal aan ten hag te wijten en de consequenties van het gelijkspel ook.
2 -1
Sterspeler
Je had niet hoeven starten met een andere speler, maar je had Dolberg wel kunnen wisselen. Zeiksnor had dit keer gelijk: Dolberg kwam gewoon niet in de wedstrijd. Dan moetje wat anders proberen. Iets listig (Tadic in de spits) of iets forceren (KJH erin).
0 0
jaripettersson
Dan had hij gezegd dat natuurlijk dolberg had moeten starten
4 0
ETM
Dolberg heeft t goed gedaan. Schone heeft zich herpakt. 2de helft was Ajax sterker dan 1ste.......
Deel alleen je opvatting dat er eerder gewisselt had moeten worden.
4 -1
SnifferClarke
Tweede helft gaf Ajax achterin minder weg, maar in balbezit was het heel rommelig met heel veel balverlies. Hoe interpreteer je 'sterker'?
1 0
ETM
Ik had in de 2de helft meer het gevoel dat Ajax ging scoren dan Benfica.
In de 1ste helft 50/50.
0 0
Good Luck
Mazzel dwing je af!!
1 0
Yeshyeshyall
Volgens mij is TH wel echt eigenwijs en koppig, zoals al eerder over hem werd geschreven. Tegelijkertijd lijkt hij wel te luisteren naar de groep en daar iets mee te doen. Daarnaast maakt iedereen natuurlijk wel eens fouten en zitten we gewoon regelmatig naar een heel leuk Ajax te kijken dat nog veel punten pakt ook. Dan valt er weinig te zeuren toch? Ik denk dat we voeig jaar behoorlijk hard onderuit waren gegaan tegen een Bayern of een Benfica
2 0
Freddy Al
Klopt wel, maar ook Michels, Cruijff en van Gaal waren zeer eigenwijs en hebben het desondanks of dankzij die eigenschap.
Ik zeur nergens over maar ben blij met wat we nu mogen meemaken bij Ajax.
0 0
Flarkow
Moelijk is het niet hoor gewoon ona maz ligt max taglia blind frenk dusan neres dol hakim
0 0
marrene
In zware wedstrijden moet Wöber als LCV en Blind op 6 spelen. Als Veltman helemaal fit is moet hij als RB spelen. Mazraoui is weliswaar een betere voetballer maar is verdedigend heel kwetsbaar. Die begint bijna alle wedstrijden onthutsend zwak. Gisteren ook weer. Ik zou het middenveld completeren met Frenkie en Tadic en Neres op de plaats van Tadic laten spelen. Heb je ook de noodzakelijke diepgang.
0 -2
Sterspeler
Dat je hiervoor minnetjes krijgt zegt alles over het niveau hier. Nous heeft zich enigzins herpakt. Maar was de eerste 10 minuten zwak. Ik vind Veltman op rechtsback ook meer zekerheid.
0 0
Limburgse Ajacied
Met én Blind én Schöne heb je alleen 2 te trage nonchalante spelers op belangrijke posities. Ik hoop dat hij in Lissabon kiest voor Wöber en de Ligt en dan Blind naar middenveld samen met De Jong, Neres en van de Beek. Dat geeft achterin meer zekerheid en voorin meer gevaar volgens mij. Maar goed, wel heerlijk deze overwinning. Te vaak zijn het de Nederlandse ploegen die in blessure tijd een domper krijgen, mooi dat het eens onze kant opvalt!
1 -5
Daveajax1976
Jammer dat neres niet in de basis stond ..

Maarja wie moet eruit voor hem ? Dolberg ?
Heel moeilijk dit
4 -1
Barric
Zie toch nog steeds liever Neres op de vleugel dan Ziyech.
1 -1
Ozymandias
Ik niet. Ziyech speelt nu bij Ajax zijn beste voetbal omdat hij op de ideale positie voor hem staat.
0 -1
Sterspeler
Gisteren had je hem van mij een linie terug moeten schuiven. Dan dwing je hem de bal meer rond te spelen. Hij verloor veel de bal en wilde teveel. Bracht daarmee Ajax in de omschakeling in gevaar. Het is dat De Ligt en de Jong als een beest stonden te verdedigen.
2 -1
Ferd
Donny, en dan staan de kranten daar weer vol mee
3 -1
ETM
Ik vind het wel opvallend dat vrij veel mensen niet blij waren met Dolberg. Ik twijfelde aan zn basisplaats, maar was juist wel positief over zn optreden. Telkens weer moest Benfica een overtreding op m maken. Hij wist misschien wat weinig de ruimtes te vinden, maar slokte wel een cv op. Hij had die grote kans eigenlijk wel moeten maken. Maar al met al krijgt hij van mij een voldoende. Even los van of een alternaief niet beter was geweest. Ik denk iig dat Ten Hag niet weer voor Tadic daar koos ivm de hoge laatste linie van Benfica...
6 0
Sterspeler
Hij was niet slecht, maar bracht na minuut 60 niks meer. Je had daarom ook een omzetting kunnen doen in vorm van Huntelaar of Tadic spits met Neres op de flank. Hij heeft naar behoren gepresteerd maar het is duidelijk dat hij voorzichtig voetbalt en nog geen 90 min vol gas kan geven.
0 0
AlexIbarra
Soms sta je er als spits vooral om beuken van de CV's in ontvangst te nemen en hun centrum wat te ontregelen.

Ik vond Dolberg tot de 65e minuut of zo uitstekend, zelfs de kans die hij 1 op 1 miste vond ik prima ingeschoten vanuit die positie. Helaas ook een prima redding.

Echt top dat hij 90 minuten kon maken op dit niveau en we toch 3 punten pakken.
Ik verwacht echter niet dat hij zondag én woensdag weer start.
4 -2
Markmarkmark1
Wat een avond, heerlijk! Zat weer eens ouderwets met samen geknepen billetjes haha en ook mijn complimenten aan dit fantastische team. Maar wat smacht ik naar een vaste basis 11.. En waarom Neres niet in de basis??? Dat is 1 van de betere spelers in de selectie en die word op de bank gehouden. Hij heeft tegen Bayern toch bewezen dat hij goed mee kan op dit niveau... En als je altijd roept dat je meer dan 11 basisspelers hebt in je selectie en je daarom wilt rouleren, waarom word schone dan nooit eens een wedstrijdje op de bank gehouden. Ik snap ETH niet zo goed. En dit klagen is niet alleen van vanavond, wekelijks is er wel iets in de opstelling wat tot een discussie kan leiden. Ik hoef gerust niet altijd met alles eens te zijn maar ETH begint er echt een potje van te maken in mijn ogen.

Maar even off:
Ajax overwinterd alleen niet Europees als AEK alles winnen, Benfica wint van Ajax en Bayern en Bayern wint van Ajax. Dan kom je uit op

Bayern 10 punten
Benfica 9 punten
Aek 9 punten
Ajax 7 punten

Of reken ik nu verkeerd en zijn er meerdere mogelijkheden om alsnog niet te overwinteren in Europa? Want wat is het heerlijk om na een jaar zonder Europees voetbal weer te overwinteren in Europa, en waarschijnlijk in de CL!!
1 -4
Freddy Al
In theorie heb je gelijk; dit is een mogelijkheid . De realiteit gaat dit niet worden, AEK gaat de laatste drie wedstrijden nooit winnen en Benfica zie ik ook niet winnen in Duitsland, wel van AEK.
Zelfs bij een enkel gelijkspel van Ajax in Griekenland en voorts het horror scenario wat je beschrijft zijn we door in de EL.
0 0
ETM
Maar met zo'n selectie is wekelijks met discussiepunten zitten toch ook logisch?
2 -1
Markmarkmark1
Nou weet niet of dat logisch is eerlijk gezegd. Natuurlijk we hebben een goede en brede selectie en waar de 1 Pietje zou opstellen zou de ander misschien Jantje opstellen waardoor er inderdaad een discussie kan ontstaan. Ik zie liever wat meer vastigheid en niet iedere week een nieuwe basisopstelling, dat zou in mijn ogen dit Ajax nog beter maken dan het al is. Maar ik wil niet te veel zeuren want zoals hierboven geschreven, we overwinteren zo goed als zeker weer in Europa en waarschijnlijk in de CL, dus dat is fantastisch!
0 0
THE36CHAMBERSWU
Mooie wedstrijd, kzou in portugal straks alleen wel spelen met ; onana - mazraoui de ligt wober tagliafico - blind donny ziyech - Tadic huntelaar neres
0 -1
Ajax4ever86
v/d Beek ten koste van Frenkie???? Beter gebruik je die drugs die je vandaag hebt gebruikt niet meer hoor. Of zoek een andere dealer.
1 -2
GvanAchteren
Wat een verademing in defensief opzicht van ten Hag tov Bosz. Staat oneindig veel stabieler zo, zelfs zonder Sanchez. Mede dankzij de twee controleurs en zonder dat er aanvallend is ingeleverd. Alle lof voor ten Hag.
10 -6
Joseph
Ten Hag heeft goud gekregen, Bosz heeft goud gemaakt. Ondanks de 2 controleurs presteert ten Hag, zou makkelijker gaan met Blind als controleur.

Donny - Blind - Frenkie, dat is het middenveld dat er hoort te staan, tot die tijd haalt Ten Mag niet het meeste uit zijn gouden selectie.
6 -6
Ozymandias
Ach Ten Hag kreeg ook goud met aankopen als Ziyech, Traoré en Sánchez en een Klaassen die voor de Eredivisie een topper was.

Vd Beek hoort zeker niet bij de beste drie middenvelders van Ajax. Ik vind de keuze's die Ten Hag maakt beter dan die jij zou maken.
0 0
insectenverdelg
Dan moet je je backs lager laten spelen als je 1 controleur wilt spelen. Amders ben je gezien in de omchakeling. Dat gebeurde overigens ook onde Bosz. daar werd de opbouw veel meer door de backs verzorgd. ik zie ze persoonlijk liever hoger op t veld aangespeeld worden zoals nu gebeurt en dat de opbouw door middenvelders eordt gedaan. met 2 mqn daar lukkt t ook en is t heel lastig vast te zetten
0 0
trooop
Mee eens. Onder bosz was het avontuurlijker, maar eerlijk is eerlijk: ten hag doet het toch echt wat slimmer. En dat levert ons resultaten op waar iedereen naar snakt.

Toch is er aanvallend wel degelijk wat ingeleverd. Echt voetballen doen we vooral in relatief ongevaarlijke zones (aanvallend), en we creëren elke wedstrijd maar heel weinig knap uitgespeelde kansen. Dat gedeelte kan en moet nog veel beter.
2 0
RaynoFischer
Heeft ook wel beter tot zijn beschikking
Naast en 2 jaar doorintwikkelde De Ligt, ook Blind, Tagliafico en Wober ipv. Riiedewald en Viergever.
Mazraoui is vooral aanvallend sterker dan Veltman en Tete
3 0
Cello
Wat een drama al die negatieve reaktie's op EtH. Tuurlijk....ook ik had hem liever eerder zien wisselen. Maar uiteindelijk wisselde hij wel en pakte het goed uit. Ook mede dankzij fout van de Benfica-verdediger trouwens, waardoor Neres zijn actie kon maken.

Dat EtH niet bijster goed overkomt in interviews vind ik totaal geen probleem. Wedstrijden win je namelijk niet achter de microfoon van de verslaggever. Die win je op het trainingsveld en natuurlijk tijdens de wedstrijden. En je kan dus vinden van EtH wat je wilt, maar hij doet wel degelijk dingen byzonder goed. Hij heeft er gewoon een goed geoliede machine van gemaakt, waar de tactiek veelal klopt, de samenhang normaal klopt, de neuzen in één en dezelfde richting staan en dat ie zijn spelers wel degelijk precies zo weet te raken dat ze tot dit soort resultaten in staat zijn.

En ja....dat ie dan naar buiten toe op tv tijdens de interviews niet zo goed overkomt???. I dont care....als ie de rest van zijn werk maar goed doet en dat doet ie doorgaans!.
12 -2
JanTa
Dit word voor mij een slechte nacht met al die adrenaline in mijn lijf.
10 0
didierajax020
Haha, same here man. Moet nog even afkicken.
4 0
Moneyball
Wat een drama blijft Ten Hag... Deze overwinning is perfect natuurlijk, maar dat is wel ondanks Ten Hag en zeker niet dankzij.
Late wissel, spelers hebben de hele 2e helft warmgelopen, en Neres wordt op deze manier kapot gemaakt.
5 -13
Freddy Al
Sommige drama's zijn prachtig geschreven en uitgevoerd,schoonheid leeft in het oog van de kijker.
1 0
Patrick78
Een drama???? Hahahahaha is een joke? Een drama met 7 punten in CL.
7 -2
Ozymandias
Mensen zijn zo op zoek naar negativiteit dat ze de realiteit totaal uit het oog zijn verloren.
9 -4
Moneyball
Of mensen lopen zo euforisch te doen dat ze de realiteit totaal uit het oog zijn verloren.

Fantastische overwinning, maar wel de zoveelste keer dat er matige beslissingen worden genomen door Ten Hag. Als het gelijk was gebleven zat iedereen te janken, maar omdat er toevallig gewonnen wordt is alles ineens geweldig...
8 -10
Freddy Al
Biedt je eens aan als redder van ons aller Ajax !

Ik denk dat het niet vreemd is dat het dan nog veel beter gaat, lang leve de euforie!
0 0
Ozymandias
Elke trainer neemt matige beslissingen in de ogen van de fans van zijn club. Kijk bijvoorbeeld naar de vele kritiek die United fans op het wisselbeleid van Alex Ferguson hadden. Ten Hag en Ajax doet het momenteel geweldig. Natuurlijk zullen fans bepaalde dingen liever anders zien. Dat is altijd zo maar dat neemt niet weg dat Ten Hag het geweldig doet. Gemiddeld 2,34 per wedstrijden! Noem mij eens een Ajax trainer die het beter deed?
0 0
Cello
Maar heel vreemd, dat iemand die van zichzelf vindt realistisch te zijn uiteindelijk praat over 'als dit....', 'als dat....'

Wat de realiteit is is dat er door Ajax gescoord is geworden, door Benfica niet. En in welke minuut er gescoord wordt....?. Veel minder van belang. Zeker achteraf.
2 -2
Labrador
Met 0-0 hadden we het ook top gedaan. 1-0 is gewoon een bonus. Wees blij. Nu pakte het een keer goed uit. Wil je je gelijk? Oke. Jij hebt gelijk. Gefeliciteerd. Ga nu maar slapen
5 -3
Maus1978
Precies dit idd ..
3 -3
Moneyball
Die 7 punten zijn geweldig, maar zeker niet te danken aan Ten Hag.
5 -12
Ajax#1900
Ja hoor, als het goed gaat komt het door de spelers en als het slecht gaat door de trainer.
5 -1
Good Luck
Yeh right, alleen die vijf verliespunten zijn de schuld van Ten Hag. Scherp gezien hoor knul.
6 -2
Labrador
Aan wie dan wel? Had jij het beter gedaan? Is het nou zo moeilijk om toe te geven dat Ten Hag het momenteel uitstekend voor elkaar heeft? Noem mij 1 trainer die de laatste 10 jaar na 3 wedstrijden 7 punten heeft gehaald met een Nederlandse club.
8 -2
Labrador
Wat een gouden avond. En je zou toch maar 5 minuten voor tijd het stadion hebben verlaten omdat je geen zin had in de drukke trein of de file. Dan kan je je ook niet meer vertonen bij de koffieautomaat morgen ochtend
15 -1
Maus1978
Heerlijk deze ontknoping..en ik heb het vaak opgenomen voor TH, maar moet nu toch zeggen dat ik dit weer (net als opstellingen Heracles en PSV) een fout vind dat hij zo laat wisselt. Ik vind het ook onzin dat hij dan gelijk heeft omdat het nu toevallig dan geen puntverlies oplevert...een fout is een fout en ik vind dat toch jammer...maar goed, verder ga ik ook lekker mee in de euforie:)
6 -6
Moneyball
Precies dit Maus.
1 -2
Dirkteur
'we hebben ook niet een heel groot elftal'? Da's nogal tegenstrijdig hè... Liever toch wat eerder wisselen met al die basisspelers die we hebben graag.
Nevertheless, Feli!!!
1 0
ajaxminimax
Had misschien eerder moeten wisselen, maar je weer wat er altijd gezegd wordt: een winnende trainer heeft altijd gelijk.
8 -3
Ozymandias
Gemiddeld aantal behaalde punten (per wedstrijd):

Ten Hag: 2,34 (35 wedstrijden)
Keizer: 1,92 (24 wedstrijden)
Bosz: 2,13 (56 wedstrijden)
De Boer: 2,02 (262 wedstrijden)
Jol: 2,15 (80 wedstrijden)

EDIT: Ik zie gezien de minnetjes dat er redelijk veel mensen moeite hebben met feiten...
16 -5
3*stars*3
Mooi man.
Jammer van die kutpot in Eindhoven maar zie het maar ff door de zere vingers.
Verder een prima seizoen en na Bayern, weer een resultaat die door EU gaat.
We horen vaak dat het aan kwaliteit ligt, als de Italianen, Duitsers en Portugezen, zo winnen.
Nou, dit was ook kwaliteit. ;-)

Zat wel pissig te wachten op wissels en vond et onbegrijpelijk dat Neres zo laat erin kwam maar 1 actie en zijn wilskracht was genoeg om wat af te dwingen.
7 -2
AFCAjax
Neres is onze beste aanvaller stel hem dan ook op.
12 -1
SjaakWolfs
Had gewoon eerder moeten wisselen. Ook gezien het drukke programma.
12 -1
ajaxxcied4life
Zegt niks geks deze man.
8 -5
KlasseLasse
ik ben echt trots op dit ajax! alleen eerder wisselen kan wel
16 -1