Ten Hag: 'Ketting zo sterk als zwakste schakel'

BVeenstra, 10-10-2018 om 07:20, 27655 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft in gesprek met Voetbal International nog maar eens aangegeven hoe belangrijk het is als de spelersgroep van Ajax een homogeen geheel vormt. De oefenmeester benadrukt dat alle spelers vanwege het enorm drukke programma heel hard nodig zijn.

'De ketting is zo sterk als de zwakste schakel', zegt Ten Hag, die aangeeft dat het gaat om 'rolacceptatie'. 'Je moet als trainer, maar vooral als staf als geheel, iedereen zijn aandacht geven. Dat is niet nieuw. Bij alle clubs waar ik heb gewerkt, kreeg ik feedback dat ook de wisselspelers beter waren geworden', vervolgt de trainer, die zegt dat dat samenhangt met de aandacht die spelers krijgen. 'Karakters lezen is heel belangrijk daarin. Elke dag beoordelen hoe spelers ervoor staan, niet alleen fysiek, maar ook qua stemming. En daar vervolgens als staf op sturen. Binnen de staf praten we daar ook veel over, met zijn allen hebben we een hele belangrijke rol in het bij elkaar houden van de kleedkamer en alle spelers continu op de juiste manier te motiveren.'

Vanwege het feit dat Ajax enorm veel wedstrijden speelt dit seizoen en er daardoor ook weleens blessures, schorsingen of spelers met vormverlies zijn, is de bank enorm belangrijk. 'Terwijl wij daarbij ook nog weleens tactisch variabel willen spelen. Dan moet een wisselspeler helemaal klaar zijn om er te staan. In de afgelopen maanden hebben we al die bovengenoemde facetten ook meegemaakt, dus het zijn niet alleen maar mooie woorden, zo werkt het gewoon.’

Donny van de Beek

Een speler die dit seizoen vaker wissel staat dan hij had verwacht, is Donny van de Beek. Zijn zaakwaarnemer, Guido Albers, sprak vervolgens in de media over een mogelijke transfer, maar volgens Ten Hag is dat nog ver weg. 'Individuele belangen spelen altijd een rol in het groepsproces. Alleen een speler moet wel inzien dat alles afhankelijk is van de teamprestatie. Alleen als het team draait en presteert, kan een speler zich individueel goed ontwikkelen. Een speler die bijvoorbeeld inzet op een transfer, krijgt dat sneller voor elkaar als hij in een goed draaiende ploeg speelt.'

Volgens Ten Hag is het vaak nog wel te doen om een speler daarvan te overtuigen. 'Maar de omgeving snapt dat niet. En dan vooral de agenten, die spelen daar niet altijd de goede rol in. Die hebben een ander belang, de speler is hun melkkoe, dus die moet spelen. Dat botst nog weleens met het teamproces, maar dat is niet nieuw. Daar moeten we mee om kunnen gaan.’

Geniet jij ook zo van Ajax in de Champions League? Check dan nu snel de nieuwe collectie voor nieuwe Champions League-artikelen!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Oftewel, als we met zijn allen ervoor gaan, wordt iedereen er beter van. Vind je jezelf te goed? Trek je if je kop uit je reet of je zoekt t maar uit.

Groot gelijk. Helemaal waar. En die agents zijn echt stoorzenders.
0 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Heeft Ten Hag een cursus gevolgd om de WIJSNEUS uit te hangen met z'n uitspraken?
1 -13
trainerdv
Hoe dan ook een goede zet geweest om Keizer te vervangen en Ten Hag aan te stellen. De kwaliteit van PSV hebben we gen invloed op en is helaas vele malen hoger dan 5 jaar geleden, maar Ajax staat weer goed op de kaart: Nationalaal en Internationaal.
3 -4
3sterren
Beetje flauw om dat zo te stellen. De situatie van Keizer is zoveel anders dan die van Ten Hag, om van de kwaliteit van de selectie nog maar te zwijgen ...
6 -1
gras
Keizer had de lijn van vol drukzetten gewoon doorgetrokken. En dat is de enige garantie voor voetbal volgens de huisstijl en voor resultaat.

Met je eens dus. Verder beschikte Keizer over veel minder materiaal, geen recordaankopen, geen linksback, en waren de omstandigheden natuurlijk compleet anders.

Die vervanging had hooguit eind van het seizoen kunnen plaatsvinden, als Keizer onder de streep niet voldoende had gepresteerd. Maar goed.
1 -1
3sterren
Ik vind het nog steeds een slechte move van de directie om Keizer voortijdig, on onder die omstandigheden, te laten vertrekken. Niets ten nadele over Ten Hag overigens. Toch kreeg die veel meer krediet van het bestuur dan zijn voorganger.
Keizer verdiende in mijn ogen een eerlijkere kans om zich te bewijzen.
Zo slecht ging het namelijk niet ...
1 0
Sterspeler
Ik vind dat Keizer schandalig is behandeld. Begrijp het nog steeds niet hoe het zit. Bergkamp eruit en Keizer moest maar mee? Ten Hag is op een volkomen verkeerd moment gehaald. Heeft ons de titel gekost met de verloren wedstrijden onder Keizer (waar ik hem voor vrij pleit gezien het hele gedoe rondom Nouri). Keizer haalde op dat moment het maximale uit de selectie.

Overigens ben ik blij met ten Hag. Ik heb dus geen kritiek op zijn inhoud, maar het proces eromheen.
1 0
shachalnur
Voordat je als trainer je eigen speler van 21 jaar oud publiekelijk een 'melkkoe' noemt,heb je een paar stapjes overgeslagen.

Kan die man zijn snuit niet houden,zijn woordkeuze maakt echte fans ,en de spelers misselijk.

Babbelzieke mooi weer coaches maken meer kapot dan je lief is,.
4 -40
TontoKarnaggel
Allemachtig, ik gun iedereen zijn eigen mening maar voor jouw maak ik graag een uitzondering....
6 0
..::Rootje::..
Ben je weer gepest op school?
7 -2
3sterren
Ik heb aanzienlijk minder geduld dan de andere twee reageerders op jouw post.
Jij bent voor mij domweg een rund ! ...
6 -2
RaynoFischer
Hahaha gast.....
Begrijpend lezen is ook een vak..
Voor agenten/zaakwaarnemers zijn de spelers vaak een melkkoe, die kijken bijna alleen maar naar geld en wat ze kunnen verdienen aan iemand...

Er zijn niet veel mensen die het even zeggen, maar hij heeft gewoon een punt hoor..
Familie van Valentijn Driessen zeker? :P
28 -2
shachalnur
Als je trainer je publiekelijk omschrijft als 'melkkoe',in de zin van een dom sukkeltje die geld opbrengt voor zijn zaakwaarnemer ,heeft hij misschien gelijk,maar die speler vertrouwt je niet meer.

De speler zelf ziet dat namelijk niet zo.

Dit gooit alleen maar meer olie op het vuur

Domme taal,respectloos,onder druk lult hij maar wat.
2 -23
Joseph
Als die speler niet zo dom is als jij denkt, zal hij deze opmerking begrijpen.
2 0
shachalnur
Donny begrijpt het heel goed.

En als Ten hag dit al denkt ,moet hij dat direct met Donny doen.als vaderlijk advies(lol) ,en niet in de pers.
0 -2
Rentokill
Ik denk dat de speler je juist meer vertrouwd omdat hij eerlijk is en zn mening geeft.
0 0
shachalnur
Ten Hag als redder van het slachtoffer Donny?
0 -3
Libero
Hij spreekt in algemene termen over hoe agenten omgaan met cliënten en maakt duidelijk dat hij het een kwalijke zaak vindt.
Je kan het spinnen hoe je wilt, maar de enige die olie op het vuur probeert te gooien ben jij.
9 0
shachalnur
nee hoor ,hij heeft het over Albers.
1 -4
Libero
Jij valt toch over de melkkoe-opmerking? "En dan vooral de agentEN, die spelen daar niet altijd de goede rol in. Die hebbEN een ander belang, de speler is HUN melkkoe, dus die moet spelen."
Maar blijf lekker draaien.
1 0
RaynoFischer
Misschien niet, maar de meeste zaakwaarnemers wel die boeien het niet zoveel zolang ze maar lekker kunnen verdienen....
En dan hoeven ze de spelers verder niet eens "domme sukkeltjes" te vinden, dat vindt Ten Hag heus ook niet...

Vind het eerder domme taal van jou en verkeerde interpretatie
2 0
shachalnur
Jullie hebben allemaal gelijk.

Want op fifa 19 gaan dingen zo.

Jonge spelers als kwade genieën,die alleen maar aan geld denken.

Die dus behandeld moeten worden als computerpersonages,als robotjes.

Wil je weten waarom er in Nederland maar bitter weinig echt aanvallend talent doorkomt op topniveau in Europa de afgelopen 10 jaar??

Omdat de talentloze moderne nederlandse doorpak trainer net zo weinig van talentontwikkeling begrijpt als de fans.
0 -5
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Ten Hag als je Ajax kampioen kan maken ben je een toptrainer! Dat verschrikkelijke Pisvee heeft al het geluk van de wereld. Twee keer winnen in blessuretijd en geen penalty die gegeven hoort te worden. Dan had je maar 1 punt achter gelegen. De pech komt nog wel voor die schijtclup.
10 -2
Sterspeler
En toch. Met geluk word je ook kampioen. (Zie Fey)
Afgelopen jaren hebben we het vaak genoeg zelf laten liggen. Ik hoop dat Ten Hag van de beginnersfouten dit seizoen heeft geleerd en dat de gaten nog te dichten zijn. Zou niet weten tegen wie PSV verder punten moet morsen behalve ons en feyenoord.
1 0
Rentokill
PSV of Ajax... Daaronder zal aan t einde vd competitie een gigantisch gat (20 punten) zijn waarna we bij de nr 3 uitkomen.

En dat gezeik dat Sar en Overmars zouden moeten opstappen als Ajax 2e wordt... Ajax zit juist enorm in de lift. Er zijn dingen structureel verbeterd na een degelijke voorbereiding (sparen-uitgeven). Dat gaat er een keer uitkomen, vanzelf.
7 -1
Schwalbino
Mee eens. Alleen jammer dat er qua selectie een flinke aderlating gaat komen volgend seizoen. Dat wordt dan weer opnieuw opbouwen. Helaas is dit niet te voorkomen.
3 0
Rentokill
Klopt, alleen heb ik het idee dat we nu wel beter (en tijdiger) anticiperen. Bovendien komen er sinds kort bedragen vrij waar we echt wat mee kunnen. Plus zijn we financieel gezond waardoor de uitgaande transfers direct besteed kunnen worden.
1 0
Sterspeler
Ik hoop dat die lijn door te zetten is door de komst van Vertonghen. Moet Ajax wel Champions League spelen. Daar valt en staat een hoop mee komend seizoen.
0 0
Schwalbino
Dat zijn idd structurele verbeteringen maar het blijft alleen financieel structureel gezond als je af en toe een stap terug zet qua selectie want de volgende lichting talenten moet ook weer gebracht worden.
1 0
Rentokill
Klopt wederom.Die lichting kan het beste gedijen in een team waar een paar supergoeie en ervaren spelers rondlopen. Die balans klopt nu aardig. Ik hoop dat ze dat zo kunnen vasthouden.
1 0
Sampaoli
Eiting is op AjaxShowtime na de wedstrijd tegen PSV de gebeten hond lees ik. Vind het wat makkelijk om alles op een 20-jarige jongen te steken. Het klopte gewoon niet, de gehele opstelling was niet in balans. Als je zo gek bent om naast het centrum van Blind en F. de Jong ook nog Schöne én Eiting op te stellen dan vraag je om problemen. Eiting is een goede speler, maar is net als Schöne geen loopwonder en ook niet geweldig in de duels. Ze moeten het hebben van slimheid en hun voetballend vermogen. Dat kwam er tegen PSV (fysiek ijzersterke ploeg) niet uit en we werden helaas afgestraft. Gelukkig heeft Ten Hag het licht gezien en staat Wöber vanaf nu naast Matthijs met Blind voor hen.
4 -3
Rentokill
Ga er maar niet vanuit dat Wober vanaf nu naast de Ligt in de basis staat. Hoeft ook helemaal niet. Tegen sommige tegenstanders is Blind achterin verkapt 3-4-3 spelen en dat is prima. Alleen niet tegen PSV ;-)
1 0
Sterspeler
Je kan dat idd tegen iedereen doen behalve de tradjtionele top 3 en misschien de traditioneel lastige ploef: FCU
0 0
Ferd
Ik weet wel wie de zwakste schakel is.
4 -9
Schwalbino
Fans die maar blijven zagen aan stoelpoten?
5 -2
gras
Of fans die elke scheet van Ten Hag als zaligmakend edict van bovenaf beschouwen.

Ferd heeft gewoon gelijk.

De kwaliteit van de selectie geeft de doorslag. De huisstijl van Ajax bepaald het spelbeeld.

Allemaal zaken die Ten Hag op een schotel aangereikt heeft gekregen. Dat hij na een half seizoen leergeld, ten koste van een titel, in de gaten heeft dat hij af moet zien van ellenlange trainingen, van laag in plaats van hoog druk te zetten en geen initiatief te nemen, van rouleren zonder automatismen, en gebral over innovatie en hoe succesvol hij wel niet is geweest, werd tijd.

Niemand is een toptrainer als je de schaal pakt met deze selectie. Je bent gewoon ongeschikt als je de schaal NIET pakt met deze selectie. Maak de tussenstand maar op.
2 -10
Sterspeler
3 voorrondes voorkomen is knap. Het is geen wonder. Maar makkelijk is het zeker niet. En verder ben ik het deels met je eens. Je zit alleen ook met PSV die zich ook goed versterkt jeeft dit seizoen.

Ajax door in de groepsfase en de eerste knockout zou een mooie stunt zijn.
0 0
Knalpot
Ten koste van een titel, glazenbolkijker hoor die Gras. Iedere trainer had die 5 puntjes achterstand wel even ingehaald natuurlijk.
0 0
Web
Zuurpruim, haat haat
Wat een onzin weer allemaal
1 0
gras
Ik zie dat je weer niet verder komt dan wat oneliners.

Inhoudelijk is het weer indrukwekkend.

En nee, het is geen haat, het is niet zuur, het is kritiek. Van iemand die een paar tikkies meer verstand van voetbal heeft dan jij, bos uien.
1 -1
Knalpot
*Proest* bos opgeschoten zaad
1 0
Schwalbino
Dan zie jij Bosz dus als een flop. Peter had een vol seizoen om kampioen te worden. TH stapte halverwege het seizoen in, een seizoen dat al vanaf het eerste moment gedoemd was.

Bosz deed het prima in de EL en ik heb van Ajax genoten. TH doet het tot nu toe prima in de CL en ik geniet ook van het voetbal dat er nu wordt gespeeld.

Iemand op een voetstuk plaatsen en iemand geen kans geven komt in mijn ogen allebei voort uit zwart-wit denken. Het onvermogen om te nuanceren en te relativeren.
3 0
Ferd
Het gaat niet alleen om het resultaat. Het gaat ook om de intentie, het idee er achter, het tactische. En daar heeft Ten Hag zowel vorig seizoen als dit seizoen al zeer rare keuzes gemaakt die tactisch nou niet zo briljant waren.

Bosz hield vast aan zijn strijdplan, terwijl Ten Hag zwabbert. Eerst rouleren, deksel op de neus krijgen tegen Heracles, dan het rouleren vergeten en halsstarrig vasthouden aan een vaste opstelling ondanks het drukke programma met blessures tot gevolg. Frenkie de Jong in de verdediging, Frenkie de Jong op het middenveld, Frenkie de Jong toch weer in de verdediging. Daarna wel weer rouleren. Neres die op 4 verschillende posities heeft gespeeld in 10 wedstrijden, maar nooit op z'n sterkste positie als rechtsbuiten. Er is gewoon weinig lijn te bekennen in de tactiek van Ten Hag.
0 0
Schwalbino
Jij snapte alle keuzes van Bosz wel? Dan leg eens uit waarom Viergever erin stond en Riedewald niet.
1 0
Ferd
Omdat Viergever gewoon goed stond te spelen en Riedewald als een juffertje met een kilo slaappillen achter de kiezen.

Maar dat je over Viergever en Riedewald begint bewijst mijn punt. Viergever speelt, en niet de ene wedstrijd Viergever centraal, dan links met Sinkgraven op het middenveld en Riedewald op de bank en de volgende wedstrijd Viergever op op de bank met Sinkgraven op 4 en Riedewald links, om de wedstrijd daarna Sinkgraven op links te zetten, Riedewald op 4 en Viergever centraal. En dat doet Ten Hag wel. Zwabberen.
1 0
3sterren
Open deur 1:
”De kwaliteit van de selectie geeft de doorslag.”

Open deur 2:
Iedere trainer, ook die werkzaam zijn de top, zoals momenteel bijvoorbeeld Mourinho, is afhankelijk van resultaten.

Open deur 3:
Als een trainer/coach de verkeerde keuzes maakt, dan zal het resultaat ook verkeerd zijn.

Mijn punt: Ten Hag doet het momenteel zeer behoorlijk. En ik ben nu niet bepaald een aanhanger van Ten Hag, laat staan een fan.
Maar goed is goed ...
1 0
4xEC1
Sjonge jonge zeg, zóveel tekst en zóveel onzin. Laat men dan maar een trainer bij Ajax afschaffen en elk jaar zorgen dat de selectie perfect is samengesteld, dan is een trainer niet meer nodig! En wie bepaalt de speelwijze dan? De spelers zelf? Want ook al is het een teamsport, je moet toch iemand voor de groep hebben die het groter geheel in de gaten houdt? Spelers gaan natuurlijk hun eigen wedstrijd spelen zonder leider voor de groep. Je kan niet álles op de aanvoerder toeschuiven, dat gaat gewoon een keer mis.
Iemand riep laatst in de media dat bij succes de spelers verantwoordelijk zijn en bij falen de trainer. Daar denk jij zeker ook zo over? En ook nog de opmerking: "De huisstijl van Ajax bepaald het spelbeeld." Ongelooflijk. Volgens mij bepaald toch echt de trainer en zijn visie voor een groot deel de speelwijze, de spelerskwaliteiten natuurlijk ook. De Ajax huisstijl is natuurlijk wel het doel ja. Frank de Boer liet in zijn laatste jaren nou ook niet bepaald de Ajax huisstijl zien.
1 0
Ajax#1900
Altijd zo simpel hier he. Als het goed gaat komt het door de spelers en als het slecht gaat komt het door de trainer. Wat dat betreft is het trainerschap echt een hondenbaan.
0 0
flavente
niemand moet zeiken over ten hag. we hebben CL gehaald en doen zelfs mee om te overwinteren, spelen aanvallend, veel goals weinig tegen. speelt met lef en druk waar iedereen bosz zo om prees. hebben 1 nederlaag in 17 wedstrijden inclusief de CL. waar hebben we het in godsnaam over man. Sommigen zijn hier net zo erg als die kloteviool van een Driessen en maken alles negatief of proberen onrust te stoken. Is ook nooit goed he. Nou ben erg blij met ten hag, ons voetbal en de resultaten.
22 -4
Ferd
En waar iedereen Bosz aan het afzeiken was over de EL finale, over zijn vermeende zwakke tactiek, moeten we nu maar zwijgen over de zwakke tactiek van Ten Hag die ons punten tegen de grote rivaal kost?
6 -10
Web
Gelukkig dat je met Bosz won bij PSV, echt een belachelijk opmerking
5 -2
Ferd
Wat jij nu schrijft, dat is pas een belachelijke opmerking. Ajax verloor toen van PSV door vermoeidheid, niet door een tactisch onbenullige opstelling mt 8 middenvelders.
0 -2
ETM
Ferd doelt er volgens mij op dat ManU en PSV een vergelijkbaar spel speelden tegen Ajax.
1 0
RaynoFischer
Precies, eigenlijk draaien we gewoon een goed eizoen tot nu toe...
Kritiek mag altijd natuurlijk, maar er komt echt zoveel bullshit voorbij, je hoeft hem niet ineens geweldig te vinden maar je kan niet ontkennen dat hij gewoon prima bezig is... ;)
9 -2
Stroeve
We moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen.
4 0
AjaxAmsterdam
It ain't over till it's over
0 0
FlyingDutchMan
Deze kan ook op een tegeltje net als de uitspraak van ETH. Blijft goed!!
0 -2
de-Ajacied
Maar het blijft belachelijk als je Eiting opstelt als vd Beek fit is
12 -9
Ajaxio
Helemaal eens. Die commentaren dat Eiting een ander type speler is klopt ook, maar dat neemt nog niet weg dat Eiting gewoon nog te licht is en zeker in topwedstrijden nog tekort komt. Leuk om hem te brengen in wedstrijden dat het kan, maar niet eigenwijs voor een speler die nog niet goed genoeg is kiezen omdat hij het juiste type is.

Eiting heeft op mij nog niet de indruk gemaakt dat hij een "Super talent" is of bovendien ooit een vaste Ajax 1 speler gaat worden.
6 -2
Ferd
het blijft belachelijk dat sommige betweters niet inzien dat Eating en Van der Beek compleet andere spelers zijn.
2 -5
Schwalbino
Eiting, Blind en VDB zijn gewoon totaal verschillende types met ieder hun eigen sterke en zwakke kanten. Het is alsof je Zlatan met Suarez vergelijkt.
3 0
Ajaxvooraltijdinmijnbloed
Suarez en Zladan moeten beiden toch zoveel mogelijk goals maken? Wat is het verschil tussen die twee?
1 -1
Schwalbino
Met Zlatan kun je ook een hoge voorzet proberen. Bij Suarez hoef je dat niet te doen. Zo kun je nog wel wat verschillen noemen.
0 0
Chris86
Het klinkt wat zweverig en cliché, maar Ten Hag heeft wel gewoon gelijk. Hij heeft het verhoudingsgewijs vaak over de emotie en sfeer in de groep en minder vaak over specifieke spelers en tactiek. Uiteindelijk zet hij wel een groep neer waarvan iedereen elkaar wat gunt en met plezier voetbalt en dat brengt vooralsnog prima resultaten. Ik denk dat hij een zeer gewaardeerd trainer is binnen de club en hopelijk ook wordt voor de fans. Keep up the good work!
11 -2
Redrum
Zorgen voor een goeie sfeer binnen een selectie is misschien wel het belangrijkste. Spelers moeten voor elkaar en met elkaar willen winnen en elkaar succes gunnen.
3 0
Bocarra
Zaakwaarnemers zien hun spelers als een melkkoe.... :-)) Dat is een pittige uitspraak. Heel erg waar natuurlijk maar ik heb nog geen coach meegemaakt die dit durfde te benoemen.
8 0
S_020
Hahahahaha.. kom maar op met die minnetjes maar ik kan deze clown niet serieus nemen. Louter open deuren
2 -32
Ammehoela
gelukkig dat ik jou ook niet serieus neem.
6 -2
ajaxxcied4life
T.R.O.L.L
6 -2
AFCAwooz
Bij ETH thuis staan de deuren niet open. Hij heeft gewoon geen deuren.
1 -2
Bocarra
Troll alert !
5 -2
Pimpie
Die ten Hag begint steeds meer de plank recht te slaan, kan best wel is wat worden met hem.
als ie alleen niet zo stront eigenwijs id af en toe en ze fouten toegeeft.
3 -6
ETM
Geen goede Ajax trainer was ooit niet eigenwijs, en wat hebben we er eigenlijk aan als hij zijn fouten toegeeft?
5 -3
oudzuid2
als ie na PSV uit glashard blijft volhouden dat ie een volgende keer weer met zo'n centrum zou beginnen maak ik me wel zorgen ja
1 0
Sterspeler
Snap ik. Maar gezien zijn gouden greep tegen bayern zou ik me daar niet te druk om maken.
0 0
flavente
hoeft hij toch niet naar buiten toe wat over te zeggen. speelt al 2 wedstrijden met wober centraal en met blind op middenveld. zegt toch genoeg. of zet je op je eigen insta of fb als je een fout maakt op je werk:)
0 0
Ferd
Dan weet je dat hij er van leert.
1 0
ETM
Dat hij leert van zn fouten is belangrijk. Maar dat wij dat weten is niet zo belangrijk en het heeft veel gevolgen als je als trainer openlijk fouten toe gaat geven. Welke trainers bij Ajax deden dat eigenlijk? Dus dan doel ik niet op een algemeen zinnetje over 'verantwoordelijk zijn'.
Ook naar je spelers toe maakt t een trainer (de leider) kwetsbaar en het is maar zeer de vraag of dat eea ten goede komt.
1 0
Ferd
Dat maakt je niet kwetsbaar, laten zien dat je van je fouten leert en je fouten durft toe te geven maakt je juist sterk en een betere leider.

Je overduidelijke fouten niet toegeven, en maar blijven volhouden dat het geen fout was, dat maakt je juist kwetsbaar en het is maar zeer de vraag of dat een ten goede komt.
0 0
ETM
Nee Ferd, in een ideale wereld misschien, maar zo werkt het niet. In de pers wordt hij alleen maar nog meer aangepakt als hij dat doet. Nogmaals, noem eens een trainer die concreet fouten benoemd?
Naar je spelers toe ligt t genuanceerder. Dat zit op een individueler vlak, waar bij kwetsbaarheid idd goed kan uitpakken. Maar ook naar je spelers toe kun je niet te vaak fouten toegeven. Er spelen veel spanningsvelden en je moet duidelijk boven de groep staan.
Ik ben overigens niet van de Ten Hag verdedigingsbrigade, maar ik heb al eens uitgelegd dat ik de keuze voor dat centraal duo wel heb kunnen begrijpen. En naar Eiting toe zou ik het ook raar vinden als hij zou zeggen: grote fout die gozer op te stellen.
Verder vind ik de 'obsessie die media en sommige supporters lijken te hebben met dat hij een fout moet toe geven maar raar. Of hij ervan geleerd heeft zal moeten blijken in de spelontwikkeling van Ajax.
Los van dit al houdt ik Ten Hag wel verantwoordelijk voor t verlies tegen PSV, maar dat is wat anders :)
0 0
Ferd
De Boer gaf z'n fouten toe. Bosz gaf fouten toe.

Ten Hag wordt in de pers nu juist aangepakt, omdat hij stug vast blijft houden aan z'n fouten. En dan ben je de kop van jut. Zegt hij direct na de wedstrijd "bij nader inzien was het niet mijn beste beslissing" haal je alle wind uit de zeilen van de Driessens, Gijppies en Derksens van deze wereld. En dat maakt zijn leven een stuk makkelijker, plus hij bouwt instant krediet op bij spelers en supporters.

En er zit een enorm verschil tussen "grote fout om die gozer op te stellen" of "ik had andere keuzes moeten maken".
0 0
S_020
Dat 'we' de fouten niet meer maken?
0 -3
ETM
Omdat hij ze toegeeft? Maw bespreekt in de pers?
Lijkt me niet zo handig. Daarom zie je ook weinig trainers concreet over hun fouten spreken. Als hij maar zelfkritisch is.
Naar zn spelers toe kan t soms goed zijn, maar ook dan is het niet goed je 'te'kwetsbaar op te stellen.
0 0