'Veltman wil in januari op het veld staan'

FinnDekker, 09-10-2018 om 14:05, 35184 views, Het Parool |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Bij Het Parool meldt Dick Sintenie dinsdag dat Joël Veltman zelf mikt op een terugkeer in januari van 2019. De journalist trof de rechtsback van Ajax in de ArenA voorafgaand aan AZ-thuis en sprak kort met Veltman over zijn herstel.

'Een toevallige ontmoeting op de bovenverdieping van de Johan Cruijff Arena, een half uurtje voordat Ajax gehakt gaat maken van AZ. Joël Veltman struint door de gangen. Het gaat goed met zijn knie die op 19 april, een paar etages lager dan waar we nu staan, plotseling in de kreukels lag', schrijft Sintenie.

'In januari wil hij weer op het veld staan. Met zijn eigen collega's. Januari. De stip aan de horizon. Zou Ajax tegen die tijd eindelijk weer eens op kop staan in de eredivisie?', vraagt de journalist zich af. 'Veltman kijkt zover niet vooruit. Hij telt slechts de dagen af. Nog een stuk of 83.'

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Rot voor hem. Echte clubjongen, doet altijd zijn best. Maar zat al tegen vertrek aan. Zie hem in dit systeem Mazraoui er niet uitspelen. Komt ie voetballend voor tekort. Misschien weer als backup in t centrum, maar daar hebben we Wöber en Schuurs al. Misschien als de Ligt gaat. Maar dat hoop ik niet.
0 0
MarcelvanTol
Als het op een veld is waar ie z’n hond uit kan laten vind ik het prima. In dit Ajax loopt ie lichtjaren achter
0 -1
Ferd
Als ie dan maar niet in een hondendrol zoals jij stapt.
0 0
KlaasJanDolberg
Die pot van hem toen tegen Barcelona
1 0
Rentokill
De Ligt is volgend seizoen vertrokken. Veltman is natuurlijk veel minder maar kan geen kwaad hem erbij te hebben.
3 -2
Sampaoli
Ik zou Veltman toch echt proberen te verkopen. Hij kan oprecht beter ritme op gaan doen bij een club als AZ, Groningen of Heracles dan bij ons op de bank zitten. Is bovendien niet het niveau wat wij moeten nastreven en is dat (eerlijk is eerlijk) ook nooit geweest.
4 -3
paulis
Zo lang al, echt klote voor hem. Goeie gozer en goeie verdediger om er bij te hebben!
3 0
OpaVerteld
Ben bang dat Joel niet meer weet aan te haken bij de huidige selectie.
Als RV de concurrentie aangaan met Mazraoui en Rasmussen?
Als CV concurrent van de Ligt, Wober en Blind?
Hoop dat Ajax genereus gaat meewerken aan een mooie transfer.
3 -2
Ferd
Rasmussen mag de veters van Veltman niet eens strikken.
0 0
michaellaudrup
Al werkt Ajax genereus mee, die raak je aan de straatstenen niet kwijt.
0 -5
Rentokill
Ik denk dat een mooie transfer pas komt als hij weer wat wedstrijden in de benen heeft. Hij wilde eigenlijk al weg in de zomer maar ik denk niet dat er veel belangstelling was geweest (als hij fit was dus). Engelse middenmoters misschien.
1 0
jaripettersson
Eerste backup voor mazraoui lijkt me. Of backup cv. Niet slecht voor de breedte.
1 0
Sampaoli
Kristensen is beter dan Veltman.
0 -2
Ferd
mafklapper. Kristensen is een rechtsbenige Deense Dijks.
1 0
Sampaoli
Wat laag man, mensen met een andere mening via het internet beledigen. Ik weet niet hoe goed jij Veltman inbeeldt, maar die kan er echt niet veel van hoor. Kristensen heeft tenminste nog wat dynamiek, kracht en mentaliteit. Veltman maakt stomme fouten, pakt veel kaarten en als het tempo omhoog gaat kan hij het niet meer aan.
0 0
Tinus
Kristensen heeft nog helemaal niets laten zien, dus kun je toch moeilijk beweren dat hij beter is. Veltman is een prima ervaren rb/lcv. Die kun je er echt wel bij hebben. Geeft ook altijd alles voor onze club. Als rb denk ik echter niet dat hij echt in het systeem van ten Hag past. Mocht hij vertrekken, dan gun ik hem een mooie transfer.
1 0
KlasseLasse
rasmussen in de winter verkopen en iets beters voor halen komt duidelijk te kort
0 0
Sterspeler
Als hij genoegen neemt met minder kan bij best aan de bak in de kelder van Duitsland, (sub)top Belgie of AZ/Vitesse. AZ heeft 0 kwaliteit achterin. Veltman zou daar echt een versterking zijn.
2 -1
Finidi en Nwanko
Mee eens. Jammer dat hij het accent in zijn spel heeft gelegd op het fysiek en veel minder op techniek en inzicht. Wat ik me vervolgens afvraag is of het een beperking is die bij hem zelf ligt of dat zijn trainers te weinig aandacht hebben besteed aan deze facetten.
0 -1
michaellaudrup
Ik denk dat je zelf het antwoord al geeft.
0 0
theflyingdutchm
Het is lullig voor Veltman, maar die blessure kon voor hem niet op een nog kutter moment komen. Destijds had er eventueel nog een transfer ingezeten naar een middenmotor in Duitsland, Frankrijk of Italie ingezeten. Of een degradatie kandidaat in premier league etc. Een route als die van bijv. Mike van der Hoorn.

Echter door die blessure is hij daar ook uit beeld geraakt en ik denk eerlijk gezegd niet dat hij in de basis van dit Ajax thuis hoort. Het is redelijke bankzitter voor CV, want een vleugelverdediger heb ik hem nooit gevonden. Echter ik gok dat Veltman dat niet heel erg ziet zitten, dus ik ben bang dat het een route wordt net als Siem de Jong naar Australië ofzo.

Heel jammer voor hem, want ondanks dat ik hem absoluut geen geweldenaar vind, heeft hij zich altijd wel vol ingezet voor Ajax en ik had hem wel een mooie transfer gegund.
6 0
Tinus
Goede punten idd. Die lompe seuntjes heeft echt geen idee wat hij met zn laffe overtreding heeft aangericht bij veltman. Zowel op sportief als financieel gebied.
0 0
lauw
Word vooral op het veld in de keuken Kampioen Divisie lijkt mij. Komt zwaar tekort voor dit Ajax
1 -12
Ferd
En jij komt zwaar tekort als Ajax supporter
1 0
Sterspeler
Ik schrijf hem nog niet af a la Siem de Jong. Zou gewoon een stap als Serero moeten zetten. Subtop is hij een prima versterking.

Bij een PSV zou hij achterin zou hij zelfs af en toe basis staan.
2 -1
Simon1
Op het veld als waterdrager is prima.
2 -3
Sterspeler
Maakte minder fouten dan Tete achterin. Ben benieuwd wat je daar van vind.
1 -1
afca12
Hoe kunnen jullie dit zeggen hij is toch altijd goed geweest voor ons . Altijd netjes en het is onze ex aanvoerder

Krijg telkens meer een baal van supporters die onze spelers zo behandelen ..
Ziyech vorig jaar en noem de gevallen maar op .
Ga een achter de spelers staan .
11 -2
Simon1
Zo hebben we honger? Sinds wanneer is humor op een site niet meer toegestaan? Vind maar even één post terug waarin ik negatief ben over Veltman. Ik verdedigde de keuze van Veltman boven Tete ook.

Helaas alleen voor Veltman dat Mazroui op alle fronten gewoonweg een betere speler is. Veltman was nooit goed, maar heeft zich altijd ingezet. Nu staat er gewoon kwaliteit.
1 -2
Tinus
Het komt gewoon over als de zoveelste clown die Veltman loopt te bashen of ten koste van hem lollig probeert te doen. Ik zie daar de humor niet van in. Je mag vinden dat dat aan mij ligt, maar ik denk van niet.
0 0
Schwalbino
Mee eens. Veltman heeft altijd keihard geknokt. In zijn beste wedstrijden zou hij ook een goede zijn voor dit Ajax. In elk geval bank als centraal of op de flank achter een speler vervangen moet worden.
3 0
Mario65
Hij kan nu er met Mazraoui een betere man op rechtsback staat beter op de bank blijven zitten.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
In de kleedkamer onder de spelers zeer gewaardeerd, maar iedereen weet dat dit niet voortkomt uit respect voor zijn kwaliteiten. Wat feiten, 3x kampioen, bijna 180 wedstrijden Ajax 1, wk 2014. Helaas zag je op het veld zelden dat hij bijna 200 wedstrijden ervaring had. Bij Mazraoui leek het na 5 potjes al alsof hij jaren meedeed. Het volgende voorbeeld zegt eigenlijk genoeg, een fitte Veltman moest tegen Frankrijk ( belangrijkste weds, van het jaar) op de bank zitten en Mensah mocht debuteren. Dus Advocaat liet een 18 jarige spelen en niet de destijds aanvoerder van Ajax 1 met 150 weds. Hoe kom je dan daarna bij Ajax binnen in de kleedkamer als aanvoerder...
Het is een trend maar ik heb Veltman weleens gezien via een foto op instagram met zijn vrouw en 2 nieuw kleine hondjes, met alle 4 slippers aan als ik me niet vergis. Mag allemaal, maar dat is hetzelfde als Andersen die voor de bull dog ging poseren met geloof ik een poedel, kan je beter niet doen.. Bij Veltmans foto was 1 ding duidelijk, Hij is zeker niet de baas thuis! Die keffertjes hebben nog meer te vertellen, hoe kan je dan ooit nog op het veld een killer en de baas zijn. Bij Az ofzo kan hij aanvoerder worden en uitblinken.
2 -7
MM1974
op welk veld wil hij staan dan:)
2 -3
Aad82
Je mag Hakim en Dusan water komen brengen op de training, voor de rest ben je absoluut niet nodig Joel.
1 -19
rexxo
Wil je likes scoren met je domme opmerking , het is zeker herfstvakantie kleine kleuter.
1 0
Stuyvesant
Hij scoort vooral dislikes...
0 0
jarenfan
Onbenullige reactie.
5 0
Mundus
Respectloze reactie. Zo ga je niet met eigen spelers om.
16 0
KevinDurant
Hebben daadwerkelijk zoveel mensen dyslexie? Hoe ingewikkeld is het om Veltman te onthouden en niet Veldman? staat al jaren op shirt en tal van kranten juist geschreven, waarom hebben zoveel mensen er dan toch moeite mee?
3 0
Hans Kraay Jr.
Volgens mij staat Veltman niet op het veld man.
0 0
Michels
Dat heeft toch geen ruk met dyslexie te maken... Auto-correctie, dude. Welkom in de 21e eeuw!
0 -5
Ajaxxxisdebeste
Bedoel er niks mee, maar was hem helemaal vergeten net als Sinkgraven eigelijk hoe is het daarmee?
0 0
insectenverdelg
ook mijn vraag. hoe is t met singraven.
0 0
Sallons@AS
Sinkgraven is nog steeds aan het revalideren. Traint wel al apart vd groep, dus werkt een programma af. Voor hem is het sowieso einde verhaal bij Ajax. Ik denk dat Bakker hem al definitief voorbij is gestreefd.
0 -1
Loek14
Get back Very soon Veltman! We miss you
3 -1
Loek14
We back soon Veltman! We miss you
1 0
SpursAjax
Wat heb ik deze man toch gemist bij PSV uit. Zal nooit de beste voetballer van de selectie zijn maar toch eentje die je wel nodig hebt in je elftal.
9 -2
KleinMiljoen
Precies
2 -1
Jelephi
???
0 -1
Sterspeler
Om even inhoudelijk te reageren: Veltman is misschien niet onze beste verdediger, maar in de top wedstrijden verzaakt die zelden.
1 0
Shoppy
Als hij geen rood krijgt.. ;-)
0 0
Ferd
En dat valt dus echt enorm mee. Weer zo'n lulverhaaltje.
1 0
jarenfan
Oh wat vergeten we snel,maakte ook foutjes,
deed Frank de Boer als back ook.
Heeft zoveel goede dingen gedaan,
wens hem een goede rentree.
5 0
Koekepeer
Het was inderdaad niet voor niets een 'Frank de Boertje'
0 0
Joseph
Heb je natuurlijk niet zo veel aan, brengt voetballend een stuk minder dan Mazraoui en verdedigend doen ze niet veel voor elkaar onder. Ik denk dat hij een goede toevoeging zou zijn voor AZ, kan dat niveau een beetje omhoog.
2 -7
Stamstadam
Prima bankzitter.
1 -5
Rockpotje
Hoop dat hij in het laatste half jaar van het seizoen zijn niveau terug kan vinden. Dan kan hij vanaf de zomer De Ligt vervangen centraal achterin. Ben ergens wel bang voor een Siem de Jong scenario, maar laten we een keer positief blijven.
4 -9
Lrod
Goed plan. Dan kan Siem ook meteen de plek van de vertrokken Ziyech overnemen. Misschien kunnen we Zimling ook nog overhalen om nog een jaartje te komen ballen bij ons.
10 -1
Ajax27
Serieus? Ik wens Veltman niets toe en hoop dat ie snel hersteld. Maar alstublieft niet nog langer blijven. Gewoon een middelmatige voetballer. Wanneer de Ligt vertrekt hoop ik dat er een ontzettend sterke goede CV voor in de plaats wordt gehaald met ervaring. Eentje waarlangs Wober of Schuurs kan groeien. Dan hebben we op iedere linie minimaal 1 basisspeler met veel (internationale) ervaring.
9 -2
Rockpotje
Geef die jongen nou eerst eens de kans om zich weer te laten zien. Blijf me verbazen over het gebrek aan respect voor hem. Hij heeft een aantal hele sterke seizoenen gespeeld voor ons, maar wordt altijd weer afgerekend op knullige foutjes. Afgelopen seizoen was inderdaad niet best van zijn kant, maar er waren er wel meer die toen minder speelden. Ik ben altijd fan van hem geweest. Hij durft risico's te nemen en is ontzettend goed in het doordekken en anticiperen. Als hij weer kan spelen zoals onder Bosz is hij een prima verdediger. Maar er is een flink risico dat dat niet meer lukt en dan is het inderdaad tijd om afscheid te nemen.
5 0
Montana
Ik ben benieuwd of hij z'n plekje terug kan verdienen. Als hij veel wilt spelen is het misschien handig om hem te verhuren. Dan kan hij een half seizoen weer op niveau komen. Bij Ajax mag hij niet meer bij Jong meedoen en invalbeurten in de 80ste minuut heeft ie weinig aan.

Maarja, als hij blijft is hij sowieso van toegevoegde waarde voor het team met zijn ervaring. Dan heb je ook wel echt een bank met flinke namen: Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, vd Beek, Bande.
4 0
pinballmagic
Van de beek had je nou niet moeten zeggen
Doe maar eiting
0 0
michel76
Laten we hopen dat vd Beek niet op de bank zit maar gewoon in de basis blijft staan
1 0
Ferd
voor wie dan? Want dan zit er een andere flinke naam op de bank
0 0
Lagasj
Gaat zeker lukken, maar dan wel op het veld in het Amsterdamse bos heerlijk met zijn kinderen.
Wens hem alle goeds, maar niet meer in Ajax 1 svp.
2 -8
MH1988
Veltman! Een echte Ajacied die de club al jaren trouwe dienst bewijst. Tuurlijk is het de vraag of je hem direct een basisplaats gaat geven als het elftal in januari nog steeds zo goed draait. Dan nog is hij fit de eerste stand-in voor de rechter posities achterin. Hopelijk kan hij snel weer voetballen en nog van waarde zijn voor zijn geliefde Ajax.
8 -1
Koekepeer
Hoe kun je hier nou een minnetje voor geven?
0 0
migilo
Kunnen we goed gebruiken, is de enige betrouwbare stand-in voor Matthijs de Ligt die we hebben.
5 -2
Libero
Niet als hij er zo lang uit heeft gelegen, if at all.
0 0
Pierre Heno
Welnee man. Zeker op de RCV positie maakt hij altijd essentiële fouten. Stand-in voor Mazraouio is bij Ajax inmiddels maximaal haalbare.
3 0
Antafca
altijd al fan geweest van veltman. als het aan mij lag stond je er gelijk weer in
4 -3
S_020
..op een veld ver buiten Amsterdam.
1 -12
ghouleseddik
Dat klopt. Orlando, want daar gaat Ajax op trainingskamp in januari.
5 -1
Ruff Rhythim
Oja...Veltman...

Ben bang dat ie voor het spel wat Ajax nu speelt echt niet als eerste in aanmerking komt voor zowel de RB als de CV positie, daar moet ie toch wel sterk rekening mee gaan houden lijkt me.
3 -1
SfeervakZuid2
Je zou hem bijna helemaal vergeten, maar ik denk nog een goede kracht met veel ervaring die we hard nodig gaan hebben de 2e competitiehelft
6 -2