Ten Hag neemt De Jong mee naar München

FinnDekker, 01-10-2018 om 10:55, 17599 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag neemt Frenkie de Jong mee naar de wedstrijd tegen Bayern München. Dit blijkt uit de berichtgeving van Ajax op de officiële site. De middenvelder was afwezig tegen Fortuna Sittard, vanwege een lichte irritatie in zijn kuit, maar maakt dus zijn rentree in de selectie.

Wat verder opvalt aan de 22-koppige selectie is de aanwezigheid van Ryan Gravenberch. De zestienjarige maakte recent zijn debuut en eerste goal. Mogelijk gaat het talent in München zijn eerste Europese minuten maken. Ook Max Wöber is weer van de partij, nadat de verdediger zich ziek meldde afgelopen zaterdag.

Verder zijn er weinig verrassingen te vinden in de selectie. Een belangrijk verschil met AEK Athene is dat Matthijs de Ligt weer bij de selectie zit. De verdediger moest de opening in het miljardenbal aan zich voorbij laten gaan, maar maakt naar alle waarschijnlijkheid dinsdag zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League. 

Selectie
Andre Onana
Kostas Lamprou
Dominik Kotarski
Rasmus Kristensen
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Noussair Mazraoui
Daley Blind
Perr Schuurs
Nico Tagliafico
Donny van de Beek
Dusan Tadic
Carel Eiting
Zakaria Labyad
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Hakim Ziyech
David Neres
Klaas Jan Huntelaar
Kasper Dolberg
Dani de Wit
Ryan Gravenberch

* Er moeten dinsdagavond nog wel vier spelers op de tribune plaatsnemen.

Bestel hier spullen uit de CL-collectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
Frenkie nog steeds vraagteken :(

Traint apart
0 0
KennethVermeer69
Er zit echt een steekje los bij de mods hier, berichten worden steeds verwijderd
0 0
SnifferClarke
Niet zo lang geleden dachten velen op deze site dat Frenkie het beste tot zijn recht kwam centraal achterin. Tja.
4 0
S_020
Onana
Mazraoui de Ligt Blind Nico
Donny Eiting
Ziyech
Neres Tadic
KJH
0 -9
Joseph
Wat is dit nou weer, doet Gravenberch dan niet mee in de Youth League?

Moet hij weer mee om de aandacht van de slechte wedstrijd af te houden..? Heeft zogenaamd iets met de jeugd die trainer van ons, maar hier wordt hij echt niet beter van.
5 -5
WillyBrokamp
Ja ik zou dit ook gewoon negatief uitleggen. Het kan gewoon niet waar zijn dat hij zomaar een hele talentvolle jeugdspeler "zomaar" meeneemt. Stel je voor.
0 0
Joseph
Ik zou ook gewoon alles verdedigen van Ten Hag. Gravenbrech kan een belangrijke wedstrijd spelen voor de Youth League, waar hij zich kan meten met "leeftijdsgenoten" of op de bank zitten bij Ajax, om de aandacht af te lijden van zijn coach.
0 0
WillyBrokamp
Ja als je overal wat achter wil zoeken, be my guest
0 0
trodat4030
Relax, er moeten er nog 4 van deze selectie afvallen en zowel Gravenberch als Kotarski zijn ingeschreven voor de YL. Logisch zou zijn om ze te laten afvallen en met O19 mee te laten doen. Maar goed, Ten Hag houd z'n eigen logica er op na dus het wordt weer afwachten. Morgen om 14 uur weten we meer.
4 -1
Babangida83
Die schreeuw om Wober hier. Ik zeg niet dat hij slecht is, maar wat een opportunisme. Iedereen die niet speelt lijkt sowieso altijd veel beter dan degenen die spelen, heb ik zo het gevoel.

En hem dan praktisch zijn eerste minuten van het seizoen geven in de CL bij Bayern uit. Die man moet erg goed zijn.
3 -9
Sampaoli
Wöber is een klasse speler, maar met 0 zelfvertrouwen. Speelde onder Keizer hartstikke goed en raakte toen geblesseerd. Is nu nog niet op niveau maar zonder vertrouwen en wedstrijdritme zal hij daar ook niet zomaar komen. Ten Hag brandde hem na PSV zelfs openlijk af in de pers, dus snap wel dat hij met loot in de schoenen het veld op stapt als hij weer mag spelen.
11 -4
Babangida83
Wober moet het nog laten zien. Hij heeft potentie, maar dat is wat anders. Dan rest nog de vraag of die potentie hoger is dan Blind. Dat lijkt me zeker van niet.
0 -1
Knalpot
Wober speelde aardig onder Keizer, hartstikke goed is wel wat anders, 2e seizoenshelft was ie gewoon erg matig en tegen PSV en Vitesse gewoon ronduit slecht. Maar ik zou hem nu ook gewoon een kans geven, met Blind achterin ben je toch wel erg kwetsbaar in de duels.
4 -2
JJAFCA
Blind is gewoon geen CV, hij kan er spelen maar komt daar niet tot zijn recht. Ik hoop oprecht dat Ten Hag Blind eens een keer als CVM gaat gebruiken. Zal een verademing zijn.
2 0
Vlieske
Dat die zich zelf maar thuis laat.
6 -2
Daneman
Welkom terug
1 -1
chrisjuhhh
Onana

Mazraoui ; de Ligt ; Wober ; Tagliafico

Ziyech ; Blind ; de Jong

vd Beek ; Tadic ; Neres

Ik zie nu veel lopende mensen , sneller in de omschakeling , veel voetbal vermogen en gogme .
Zo kan je wel Bayern defensie kapot spelen en controle houden met hoog druk .

Waarom je nu altijd een spits moet hebben is best ouderwets en wees eens vernieuwend en verrassend , want dat is dit wel .
2 -8
Sampaoli
Van de Beek rechtsbuiten, wat doet dat pijn aan mijn ogen zeg. Neres moet zo snel mogelijk terug op die positie want anders stagneert zijn ontwikkeling en in mijn ogen moet je niet experimenteren met Blind tegen Bayern München.

Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Van de Beek, Ziyech; Neres, Dolberg, Tadic.
12 -1
Joseph
Vanaf het begin van het seizoen is het wachten op deze opstelling, al zou ik zelf Frenkie op 6 zetten, maar dat zijn details, beide kunnen die posities goed invullen.

Maar goed in de ogen van onze coach is EIting Donny voorbij, is Schone de belangrijkste middenvelder en is Neres onze nieuwe Litmanen.

De sterkste opstelling laat voorlopig nog wel even op zich wachten, doodzonde!
1 0
jaripettersson
TH speelt met de punt naar voren. Dan krijg je nooit vdBeek en Ziyech samen op het middenveld en zal Schöne 'gewoon' spelen, Neres op 10 en Ziyech in de vrije rol vanaf rechts. vdBeek was eens de beoogde opvolger/betere versie op 6, maar komt door de andere tactiek (dan Bosz en Cruijff) op de bank terecht. Zelfs als ze mét 6 zouden spelen zou De Jong daar staan, omdat een betere er niet is. De enige manier voor Donny om in de basis te komen is op 10, maar dan gaat Neres naar de bank.
2 -1
Sampaoli
Ten Hag is sowieso verschrikkelijk koppig en daarom is deze opstelling meer wishful thinking dan werkelijkheid. Neres zal 'gewoon' op het middenveld of linksbuiten spelen en de 2 (trage) controleurs Lasse en Carel gaan spelen. Zo'n geweldige selectie en er dan zo'n zooitje van maken, het is bijna knap.
4 -1
ETM
Ik neem aan dat Eiting er weer uit gaat.
Schone en Frenkie met daarvoor 3 tienen.
1 0
BrandjeXL
Neres op rechts was vorig seizoen 11 goals en 14 assists dus welke randdebiel haalt hem dan van die plek af? Hakim op tien en Frenkie en Donny erachter. Het is zo simpel af en toe.
2 0
Lagasj
Bij verlies mag TH dan ook meteen z'n spullen pakken.
3 -3
Vlieske
Zonder verlies ook
2 -3
Babangida83
Vd Beek was in de jeugd altijd 1 van de twee aanvallende middenvelders op een middenveld met de punt naar achteren. De andere middenvelder was een heel creatieve: Nouri. Zou nu Ziyech kunnen zijn. Op 6 zou hij ook kunnen idd. Maar daar hebben we nu idd De Jong. Nummer 10 kan hij niet op gewenst niveau. Niet creatief genoeg voor.
2 -1
jaripettersson
klopt, met eitingh op 6 (die vaak de beste was). In het huidige systeem zal vd Beek altijd banken. Nouri had nu de 10 geweest..
2 -1
trodat4030
Zolang TH maar blijft volhouden dat Donny een schakelspeler is en geen controleur wel ja. Daarom snap ik de smeekbede van de club ook niet dat Donny met alle geweld moest blijven. Ze hebben Dani toch? Laat die dan lekker niet aan de bal komen, 8563836583 sprintjes trekken in de diepte en alleen aan de bal komen in de 16 om af te maken.. Dat is zijn kracht, niet die van Donny. Die kan t wel, maar is in andere dingen zóveel beter..

Niet dat ik Donny graag zie vertrekken hoor, integendeel, wat mij betreft blijft ie z'n hele carriere hier, maar Erik heeft echt totaal geen kijk op Donny's kwaliteiten. Na 10 maanden nog steeds niet.

Overigens heeft Donny ook op 6 gespeeld met Frenkie, Appie en/of zelfs Eiting op AM.. En onder Bosz achter Klaassen en Ziyech.
1 0
chrisjuhhh
Je moet mijn opstelling niet in een 433 zien en dat blijkt bij velen dus weer nee zie het als lopende mensen dus positie wisselingen daar waar ze goed in zijn .
0 -2
NouridolbergNeres34
Dat is de juiste opstelling, maar pep zal Neres weer op 10’ zetten en met schone op het middenveld starten.
1 0
KajanoKlaassen
Ideale elf dit! Ziyech en Tadic kunnen dan nog steeds vrij spelen en rouleren met elkaar. Ik heb alleen het idee dat TH Ziyech op rechtsbuiten wil
2 0
rodnet
Uitstekende opstelling. Ik vrees alleen dat Ten Hag weer een semi-tactisch Twents konijn uit de hoge hoed tovert.
2 0
zivkabrimovic
Precies. Amen
1 0
Youri08
Blind op 6 is nutteloos, komt snelheid te kort. Werd er zelfs tegen Fortuna uitgelopen. Gewoon naast de Ligt en rugdekking geven aan zijn backs. Ten Hag gaat Wöber zeker niet brengen in deze wedstrijd.

Onana
Mazraoui, de Ligt, Blind, Nico
Ziyech, de Jong, vd Beek
Neres, Dolberg, Tadic
9 0
trodat4030
Dus Blind is te traag voor een middenvelder, maar moet lekker rugdekking gaan geven aan de backs die tegenover 2 van de snelste aanvallers van Europa staan (en ja, Mebappie is nóg sneller, maar dat neemt niet weg dat Robben en Ribéry gewoon erg snel zijn)? Beetje contradictioneel, vind je zelf ook niet? Buiten het feit dat beide backs (veel) sneller zijn dan Blind, is snelheid nou niet 1 van de dingen die een controleur echt moet bezitten. Blind, Donny, Carel en Lasse zijn allemaal niet snel, maar zijn prima controleurs. De enige snelle controleur is Frenkie. Puur voor de rugdekking aan de backs zou Wöber een beter alternatief zijn, die heeft meer snelheid dan Daley. En voor de kopkracht tegen Lewa heb je ook meer aan Wöber. Maar het lijkt erop dat Wöber TH iets misdaan heeft ofzo. En dan heeft ie zich ook nog eens ziek gemeld dit weekend, die zal wel weer in Jong eerst wedstrijdritme op moeten doen ofzo :s

Ook ik denk niet dat TH dat zal doen, die zet nog liever Frenkie op Lewa dan Max.. Maar logisch is anders.
1 -1
Youri08
Je geeft zelf het antwoord al ;)

De Ligt tegen Lewandowski is voldoende, daar heb je geen Wöber voor nodig. Als vrije man achter en voor de verdediging hoef je niet snel te zijn (het zou wel beter zijn uiteraard) maar beschikken over goed inzicht. Je backs moeten de snelle aanvallers afstoppen en Blind daar positioneel als extra horde achter mochten ze er langs glippen. Op 6 moet hij zelf de duels en sprints aan en daar is hij gewoonweg te langzaam voor. Als je die wijveningreep op Luuk de Jong van vorige week zag en hoe hij zaterdag er weer finaal uitgelopen werd in een duel (en in een lijf-tegen-lijf duel hoef je niet eens snel te zijn) zie ik daar toch liever Donny of Frenkie. Je mag er toch vanuit gaan dat Bayern gaat domineren dus de 6 behoorlijk onder druk zal komen te staan.

Ik weet niet hoe oud je bent maar als je Koeman nog in herinnering hebt dan weet je wat ik bedoel. Redelijk traag maar positioneel ijzersterk, indien mogelijk inschuiven en de boel coachen. Danny Blind was daar ook sterk in. Prima als vrije verdediger, maar tekort voor 6.

Ja, denk dat Wöber inderdaad klaar is bij ten Hag. Wel jammer, hij is geen top maar zeker inzetbaar tegen bepaalde spitsen.
0 0
Sterretje73
Dit zou zowel aanvallend als verdedigend een heerlijk elftal zijn. Iedereen wordt dan in zijn kracht gebruikt en dat versterkt de boel alleen nog maar. Gaat dus niet gebeuren ;-)
0 0
Joseph
De sterkste opstelling die er met deze selectie te maken is, maar ik ben bang dat we die dit seizoen niet gaan zien..
0 0
chrisjuhhh
Ik zeg ook niet dat hij dat gaat doen , maar wat ik zie aan wat we aan spelers hebben en hoe ik dat zal invullen .
0 0
MelleAfca
Kotarski, Schuurs, Gravenberch en Kristensen tribune?
Heb zo’n gevoel dat hij De Wit er altijd bij wilt hebben Europees.
5 0
chrisjuhhh
Wel eens gedacht aan Gravenbergh O19 ??
Beetje Europees bij O19 is ook wel goed voor dat Jochie .
0 -1
MelleAfca
Dan had hij neem ik aan niet bij de selectie gezeten ;)
1 0
chrisjuhhh
Daarom snap ik dat niet want aan spelen komt hij niet echt .
0 0
Adam24
Ik zou misschien wel met Kristensen beginnen dinsdag. Veel meer een Full Back dan Mazraoui.
4 -5
lf87
Ik snap dit wel, Mazraoui is de laatste tijd wat minder en met Kristensen staat er iig een grote gast. Beide jongens lijken me echter kansloos tegen Bayern..
1 0
trodat4030
Wut? Een fullback is een CV he? Als er íemand geen fullback is is Kristensen het wel. Das niet eens een rechtsback. Kan totaal niet verdedigen en is minder wendbaar dan Matthijs. Die wordt werkelijk tureluurs gespeeld door Ribéry of wie er ook speelt. Dat zou ik echt nooit doen. Maar ja, ik zou hem ook nooit gekocht hebben.

Kristensen is een 'back' in een 532 systeem of een buitenste half in een 442 met een kommetje op t middenveld. Beetje zoals Zenden vroeger bij PSV (jaren 90) als buitenste middenvelder speelde, kreeg dan de ruimte om z'n acties naar voren te maken en met een voorzet te komen. Ajax speelt niet op die manier, dus ik zie voor Kristensen geen rol weggelegd morgen. Heel misschien als Ajax (per ongeluk) op een 0-2 komt en TH het vreemde idee krijgt om die voorsprong te gaan verdedigen (wat Ajax traditioneel niet goed kan). Dan haalt ie Neres er weer af ofzo en schakelt ie naar 532 ofzo.
1 0
AjaxCitizen
Een fullback is gewoon een vleugelverdediger hoor...
2 -1
trodat4030
Nee hoor, das een wing back.
2 -2
Youri08
Tegen Ribery?? Lijkt me zelfmoord
2 -1
Bobbaasje
Dit is lekker nieuws van de maandag morgen.
1 0