Ten Hag verklaart: 'Een passende speler nodig'

JesseTH, 29-09-2018 om 20:35, 15393 views, FOX Sports |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Carel Eiting wordt verkozen boven Donny van de Beek omdat hij een 'passende speler' is, zo verklaart Erik ten Hag tegenover FOX Sports. Van de Beek wordt door de trainer meer gezien als een 'schakelende speler' en daarom vervangt Eiting de geblesseerd geraakte Frenkie de Jong. Over de ernst van zijn blessure is nog maar weinig duidelijk.

'Ik kan moeilijk zeggen hoe ernstig het is en hoe lang het gaat duren', vertelt Ten Hag erover. 'Het lijkt niet heel ernstig te zijn, maar we moeten afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen.' Voor de ontmoeting met Bayern München staan er ook nog vraagtekens bij de naam van De Jong. 'Het is kort dag, maar ik heb begrepen dat het niet onmogelijk is.'

Als vervanger koos Ten Hag voor Eiting, zoals hij ook de laatste wedstrijden deed. 'Hij maakt een goede ontwikkeling en we hebben een passende speler nodig. Van de Beek kan ook, maar hij is meer een schakelende speler. Een passende speler is iemand die passt van achteruit. Donny kan dat ook, maar hij heeft een ongelooflijke diepgang.'

Eiting is tevens een meer defensief ingestelde speler dan Van de Beek, maar volgens de oefenmeester heeft de keuze daar niets mee te maken. 'We hebben er een aanspeelpunt nodig die gaat passen, achter de bal blijft en het spel kan verplaatsen van de ene naar de andere kant. Dat is vandaag van belang. Fortuna heeft hun spel heel erg gericht op één kant. We moeten het spel juist verplaatsen.'

Afwisseling Tadic en Neres
Tot slot komen ook de rollen van Dusan Tadic en David Neres ter sprake. 'In de wedstrijd kunnen ze natuurlijk wisselen, maar vanuit de basis zal Tadic aan de buitenkant beginnen en Neres op de positie kort achter Klaas-Jan', verklaart Ten Hag.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
we zijn de ploeg met de meeste doelpogingen met het laagste rendement. stel je daar een middenveld bij voor die geen aanvallende diepgang heeft door het midden waardoor je veel meer rendement kan halen uit je spits. dan weet je waar het probleem ligt waardoor wij een spitsen probleem hebben.
want wie had namelijk die diepgang door het midden in 2016/2017? ziyech op dolberg.
dolberg kon ook veel dieper lopen.

alles gaat via flanken en teveel persoonlijke acties, die veelaal naast of over gaan. ajax heeft fantastische spelers, en een geweldig team maar onze trainer gooit er alleen links en rechts diepgang in, en denkt niet aan een centraal wapen.

beste blijft (mijn mening, geen statement)gewoon om frenkie centraal op het middenveld te zetten met backup daley blind als door geschoven verdediger, zoals frenk dat een aantal weken geleden zelf deed.
er is dan backup van achter, en links en recht van tadic en donny van de beek. mocht er dan een keer balverlies zijn van frenk, word de omschakeling gesmoort.

frenkie kan iedereen bedienen, neres op links, ziyech op rechts, en de spits dolberg of huntelaar dmv een steekpass. frenkie paseert namelijk zeer gemakkelijk spelers en heeft niet echt een neiging om naar links of rechts te trekken zoals veel spelers van ajax, hij is sowieso niet voorspelbaar. daarnaast veel balvaster als de ziyech op die positie van 2016/2017.

voor mij de perfecte Am, maar goed ieder zijn visie.
0 0
Sjeisbroochem
Eiting is een passende speler. Rest blijkbaar niet en rent lekker in zijn allenige uppie net zo lang tot ze de bal kwijtraken danwel ontvangen (van Eiting uiteraard, want passende speler).
0 0
Pierre Heno
Ten Hag lijkt zijn basisteam vooral samen te stellen op grond van of/hoe een speler zijn best doet op de training en dat wordt dan vervolgens natuurlijk meteen beloond met een basisplaats in Ajax 1. Die man is geen Ajax coach maar we zitten er dankzij Overnars / Van der Nar voorlopig nog wel even aan vast. Begin seizoen van Bosz raakte we door slechte wedstrijden meteen al 5 punten achterop bij Feyenoord ....hebben we -zelfs op Feyenoord!- niet meer goed weten te maken. Die 6 punten ( 5 doelsaldo) achterstand op PSV haal je niet zomaar in omdat we zelf maximaal nog maar 3 punten in eigen hand hebben. En dan begin je daar in Eindhoven met een centrum De Jong/ Blind = de kleine en de trage tegen Luuk de Jong en Bergwijn = de lange en de snelle. Dat gaat 'm natuurlijk nooit worden en dan geef je de punten gewoon cadeau aan je enige concurrent. En nu blijkt Eiting zijn favoriete speler omdat die zo 'passend' zou zijn. Dat pikkie kan misschien goede worden maar heeft totaal geen CL kwaliteiten op dit moment. Misschien is Ten Hag weer even de weg kwijt en denkt hij dat we dinsdag tegen Bayern 2 gaan spelen ...
2 -1
Jan Doedel
In een dwangbuis afvoeren die man!
1 -1
X-RaY
Voorlopig pas ik even met Eiting. Jongen kan leuk voetballen maar mist duidelijk nog de ervaring om maar enigzins opgesteld te mogen worden tegen een tegenstander als Bayern. Fysiek gaat hij weggeblazen worden puur vanwege feit dat Ajax niet de spelmaker zal zijn in Bayern ondanks dat Ajax dat uiteraard graag wilt.

Leuk dat ten Hag dan met twee controleurs wilt spelen voor het voetbal van achteruit maar zowel Schöne als Eiting missen het stofzuiger gehalte om dit in te vullen bij balverlies. Beide missen gewoon de snelheid om te corrigeren als de ruimtes te groot worden. Tel daar bovenop dat je ook nog een centrum hebt die ook de snelheid mist en met uitschieter Blind voorop maakt dat je uiterst kwetsbaar.

Voor mij is het al een tijdje duidelijk, Ajax mist een terriër 6 in de selectie die zowel fysiek als het 'stofzuigergehalte' als kwaliteit heeft.

Ik hou me hart vast in ieder geval. Blind,Eiting en Mazraoui zijn duidelijk de zwakke broeders. Blind en Eiting missen beide fysiek en zijn niet meedogenloos genoeg en Mazraoui kan niet verdedigen.

Een punt zo mooi zijn maar ik ben bang voor een slachting dinsdag.
1 -1
Pierre Heno
Ten Hag is niet bepaald meer de man van weinig woorden en de media clichés rollen er steeds veelvuldiger èn soepeler uit. Maar tegelijkertijd blijkt ook dat hij totaal niets zinnigs te zeggen heeft. Eiting is zijn man dat moge nu wel duidelijk zijn. Eiting. Zie je dat jochie al staan tegen de profs van Bayern? Donny geeft peper waar Eiting door het ijs zakt. Weer een zeer matige vertoning tegen FS en niets aan doelsaldo op PSV ingelopen, zelfs niet 1 goaltje (!). En nu Ziyech in de extra tijd misschien nog serieus geblesseerd geraakt.... Eiting ..de nieuwe ster aan het firmament van Ten Hag. Donny out, Wöber out . Om in de stijl van Achilles '29 te eindigen: "Wàt een kutcoach hebben wij toch....wàt een kutcoach!!"
4 -3
Hagmag
Ten Hagmag vertrekken ???
1 -1
Aad82
Donny kan alles op het middenveld. Diep gaan, defensief spelen, controleren, offensief, passen, assists geven (vandaag ook op Ziyech) en scoren. Geef hem die opdracht en hij doet het voor je.

Heb ik hem echt zo vaak zien doen bij Jong en bij Ajax O19. Wat zit die Ten Hag toch in hemelsnaam dom te lullen? Eiting kan juist helemaal niks.
2 0
Joseph
Hij wilt dus gewoon 7 spelers achter de bal, werkelijk om te janken deze angsthaas van een trainer.
1 -1
Mario65
Ten Hag..... hij lijkt wel verliefd op Eiting.
Waarom houdt hij dat jochie anders in Ajax1?
Niet omdat hij zo geweldig is... zoveel fouten en balverlies.
Leg eens uit Ten Hag ... verliefd of verstand verloren
En Ten Hag, leg je er bij neer dat je zelf ook geen Ajax materiaal bent.
Houdt de eer aan jezelf...
5 -1
Pierre Heno
Eiting kan net zijn eigen gulp dichtritsen maar Ten Hag ziet in hem de ideale 'passende' speler, wàt dat dan ook moge betekenen. Nou we zullen het gaan meemaken hoor in München.
3 -1
de-Ajacied
Ja dat moet haast wel
Wat ziet hij dat niemand anders ziet?
Wil jij niet winnen?
Kan hij de druk niet aan?
1 -1
X-RaY
Afijn na 6574 passes gaat dat nog steeds faliekant mis bij de eindpass waardoor het lang duurt eer er eens gescoord wordt. Ik wil ook diepte in het spel zien want dat is ook helemaal verdwenen sinds Neres een beetje als een soort 10 op het veld rondloopt.. Bovendien konden Huntelaar en Neres elkaar altijd goed vinden en dat leverde uiteindelijk goals en assists op voor Neres. Nergens meer terug te zien ook Neres rendeert daardoor zienderogen minder naar mijn idee. Variatie is goed maar als iets goed werkt moet je niet proberen om het wiel opnieuw uit te vinden.
0 -1
mercurius3
Hmm ja ok. Trainersjargon. Gewoon kappen ermee, Eiting heeft het niveau niet. Zal me verder dan roesten of het een passende speler of koppende speler of draufgänger is
5 -1
fanforeffer
Vanaf vandaag heeft Ten Hag voor mij afgedaan ! hij laat Ajax een hopeloos systeem spelen. Hij stelt allemaal passende spelers op,Zyech,Tadic,Eiting,Schone,Blind ,maar waar zijn de schakelende spelers .Waar zijn de diepgaande spelers . Neres, de enige spelers met wat diepgang wordt linkshalf gezet. hij was een goede rechtsbuiten,maar een slechte linkshalf.De rest draait allemaal terug als ze de bal krijgen en willen voetballen vanuit stilstand. Hopeloos spel door hopeloze trainer.
5 -1
Maik
Haha van alle successupporters die van alle kanten als paddenstoelen omhoog schieten ben jij toch wel de mooiste. Vooral de exact overeenkomende woordkeuze met het artikel, fantastisch man. Jij mag een gratis jingle opnemen met de echte kleedkamertoppers van VI haha
1 -4
Thedude
Ten Hag nam een passend antwoord op het spel van Fortuna iets te letterlijk. Schandalige redenering van deze boere lul. Heel even dacht ik dat het nog wat met hem zou worden maar na PSV wist ik genoeg. Welke vol idioot zet 2 lilliputters waarvan er 1 eigenlijk middenvelder is achterin tegen PSV? Wat hij nu ook doet met Neres is gewoon pijnlijk. Ik denk alleen dat hij denkt dat het een geniale vondst is...en van Beek zo kapot maken is werkelijk pijnlijk niet alleen voor Ajax maar voor het hele Nederlandse voetbal ...pfff manmanman ga konijnen vouwen ofzo Ten Hag maar dit heeft niets met voetbal chochme of inzicht te maken. Maar gewoon tegen beter weten in bewijs proberen te halen dat hij het allemaal beter weet dan de zogenaamde kenners. Ik heb nieuws voor hem het pakt totaal niet uit. Het is pure ernst.
2 -1
de-Ajacied
Eiting was vandaag weer de zwakke plek, het gat op het middenveld
Ten Hag heeft er gewoon geen kijk op
7 -1
MisterAFCA
Precies! Ik heb niks tegen Carel maar hij is nu al drie potten op rij de zwakste. Nu weet weet ik niet of Donny het echt beter zou doen maar wat duidelijk is, is dat Carel het nu nog niet heeft. Hij is elke keer te laat en ziet het spel gewoon nog niet. Overmars mag van mij in de winter ook echt een goede CVM halen want die hebben we gewoon helemaal niet in de selectie. Tegen Fortuna kom je daar me weg maar tegen de grotere jongens gat het heel lastig worden...
3 -1
Joseph
Frenkie is een goede 6, Donny is een goede 6, Daley is een goede 6.

Het enige wat we in de winter moeten halen, is een trainer die ze op de juiste plek zet.
0 -1
Petterson1964
Pfff Onana
0 0
Ajaxbrl
O wat ben ik dat gezwets van die eikel zat... Eigenwijs knuppeltje dat het is... pisvee lacht zich stuk en kan zich alweer rijk rekenen zo hebben ze in 5jaar de 4 schalen van De Boer al weer onschadelijk gemaakt...
2 -1
Petterson1964
Incompetente flapdrol.
Donny geen passer?
5 -1
Dastaan
Ach man je bent niet goed joh! Je hebt gewoon serieus wat tegen onze Donny. Zogenaamd met Eiting een zekerheid inbouwen voor controle. Dit is niet de Ajax manier dat je je moet gaan aanpassen aan een tegenstander. De fouten zijn al bloot gelegd tegen psv en nu kan Ajax niet eens een fatsoenlijke kans creëren! Ik blijf erbij #TenHagOut
4 0
ajax4ever01
Wij hebben een echte Ajaxtrainer nodig
4 -2
Daniii
Eens, maar wie?

Stel als we Bosz terugnemen is het ook geen garantie dat het weer zo gaat lopen zoals eerder onder Bosz.

Keizer en Ten Hag hadden beiden niet aangesteld hoeven en moeten geworden, als ze gewoon beetje water bij de wijn hadden gedaan met Bosz zijn verlangen die niet té groot waren of onlogisch.
0 0
Daniii
Begin me er nu toch aan te irriteren dat Van de Beek alweer op de bank zit.

Als je Van de Beek gewoon de instructies geeft om de controle te behouden op het middenveld en niet te vaak na voren te gaan, dan voert hij die rol perfect uit, net zoals onder Bosz en Keizer periodes.

Vaak toen hij juist als verdedigende middenvelder speelde viel het juist altijd op hoe goed hij de oplossingen vond passend of wegdraaiend van de tegenstander waardoor het spel versnelde.

Van de Beek is geen aanvallende middenvelder maar een controlerende middenvelder die zijn momenten uitkiest voor de gaten in te duiken die instaan en ze dicht loopt waar nodig verdedigend.

Hij is ook veel verder in zijn ontwikkeling dan Eiting en zijn basistechniek is ook veel sneller, hoe je hem ook aanspeelt de bal licht altijd gelijk goed.
4 0
Joseph
Ziyech-Frenkie-Donny, zo simpel is het.
0 0
Kuningast
Die clown heeft elke keer een nieuwe smoes om vd Beek niet op te stellen. En Neres is een vleugelspeler!
5 -2
niquedegraaff
Hij maakt donny kapot
5 0
fanforeffer
en Neres ook.
2 -2
Joseph
Ajax ook
1 -2
vdvaart23
Hier ben ik het niet mee eens! Donny kan ook dat prima. Zowel zijn korte als lange passen zijn uitstekend.
6 0
tonny
waardeloze trainer daar gaan we mee naar de kloten
0 0
pinballmagic
Als je telkens Eiting kiest boven Donny wil je niet winnen
Middelmatige voetballer ongeschikt voor Ajax
6 -2
NouridolbergNeres34
Neres moet naar rechts, ziyech en donny aanvallend op het middenveld en een fitte frenkie op 6’. Kappen met dat kutsysteem met 2 controleurs.
4 -1
ETM
Het systeem met de 2 controleurs is ingezet voor de wisselende 10en en meer concreet speciaal voor Tadic en Frenkie. Ik snap het wel. Heeft ook al tot zeer bekorenswaardig voetbal geleid.
Ik ben in dubio want prefereer in principe de punt naar achteren.
1 -2
ETM
Of te wel Ten Hag zet exact de lijn door die hij al trok.
0 0
Salamis
Ik wordt echt gek van die man. Wat een eigenwijze drol. Zet vd Beek er in verdorie. Dit slaat toch nergens op
6 -2
ETM
Nou ja, het slaat iig op de weg die Ten Hag al een tijd bewandeld. Hij ziet Vd Beek gewoon niet als voetballende controleur, dat was al heel lang duidelijk.

Edit: voor de persoon die een minnetje voelde te moeten geven, dit is niet zozeer een mening maar meer gewoon een gegeven.
0 -1
blava
wat een onzin. de Ligt, Blind en Schone kunnen niet inpassen.
0 0
Jari_held
Dan zet je toch gvd schone daarneer en donny erin
2 0
Radie125
liefst 10 en een keeper wat een gelul
0 0
Schwalbino
Als we winnen klinkt het logisch.
0 0