Ten Hag: 'Verwacht De Ligt tegen Fortuna'

NielsOpdam, 25-09-2018 om 10:30, 20245 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag verwacht dat Matthijs de Ligt deze week opknapt en er aanstaande zaterdag bij is tegen Fortuna Sittard. De Ajax-trainer meldt ook dat Ryan Gravenberch woensdag in het bekerduel met HVV Te Werve waarschijnlijk minuten mag gaan maken. Dit alles komt aan bod in gesprek met Ajax TV.

Aanvoerder De Ligt miste het duel met PSV en moet nu ook het bekerduel met Te Werve aan zich voorbij laten gaan, zo vertelt Ten Hag. 'Zondag was te kort dag. Het was een race tegen de klok. Maar het was niet honderd procent, het was niet goed genoeg. Vandaar dat zondag niet kon. Dat was medisch gezien niet verantwoord, dan moet je dat ook niet doen. Ondanks alle belangen, want als het ook maar enigszins had gekund hadden we het natuurlijk wel gedaan. Maar ik verwacht dat hij in de loop van de week opknapt en dat hij er tegen Fortuna Sittard er wel weer bij kan zijn.' 

Het lijkt erop dat de zestienjarige Gravenberch wel minuten gaat maken in het KNVB Beker-duel. 'Dat denk ik wel. Hoe we dat precies gaan invullen moeten we nog gaan bekijken', stelt Ten Hag. De oefenmeester weet nog niet of er spelers rust krijgen. 'Rust vind ik nooit het goede woord. Maar we zullen een elftal neer gaan zetten dat moet gaan winnen en daar gaat het om. Maar daarbij zullen we iedereen gebruiken die daar nodig voor is.' Ten Hag heeft een brede selectie en dus is er een kans dat er wat gewisseld wordt met de opstelling. 'We zullen gaan kijken of dat voor iedereen geldt. Van individu tot individu bekijken wat het beste is. Maar we moeten gewoon een sterk team neerzetten dat een bekerronde verder komt.'

In het verleden waren er trainers die het bekertoernooi gebruikte om ook de tweede keeper te laten keepen. 'Wij willen iedere competitie winnen. En dan zal in de regel ook het sterkste team gaan aantreden. Maar daarbij is niet uitgesloten dat er woensdag een andere keeper staat in plaats van André Onana en dat Kostas (Lamprou, red.) gaat keepen. Maar dat wil niet zeggen dat hij dan de rest van het bekertoernooi de keeper is. Sommige trainers doen dat inderdaad, dat doen wij niet. Maar dat hij speeltijd gaat krijgen, is wel aannemelijk.'

Haal jouw casual Ajax-kleding in de officiële fanshop! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Hooguit 1 helft laten spelen en daarna Schuurs op zijn plaats.
0 0
michaellaudrup
Twee centrale verdedigers op de bank en twee middenvelders als centrale verdediger tegen pisvee,prima geprobeerd maar werkt dit niet gooi het dan om en blijf dan niet aanmodderen. Zegt wel weer wat over het fantastische aankoopbeleid.
0 0
Mario65
Hou De Ligt nog even aan de kant tot Bayern, dat moet tegen Fortuna wel kunnen en zet Schuurs in.
Eiting weer terug naar Jong Ajax met zijn vele balverlies.
Als je hem inzet in München dan ben je als club echt verloren
0 0
de-Ajacied
Het lag nog niet eens aan het centrum, maar aan het middenveld dat totaal geen druk kon zetten niet snel en zuiver de bal kon inspelen. Het ontbrak aan de duelkracht van van de Beek en de slimme steekpasses van de Jong. Daarnaast was het vele balverlies van Eiting en het geringe loopvermogen van Eiting en Schöne een groot probleem tegen PSV. Tegen bayern zou je met deze opstelling helemaal het schip in gaan.
0 0
Ajaxvooraltijd
Dat gejank hier is wel echt het teken dat hier amper echte supporters zitten. Een nederlaag en alles is weer kut.
2 -5
michaellaudrup
Nee gab, het is de manier waarop.
0 0
Mario65
Niet zomaar een nederlaag beste man
Tegen Pisvee en geheel onnodig, als Ten Hag de juiste keuzes gemaakt had.
En als (duur) betalende supporter mag men best eisen stellen
0 -1
PJK54
Ik denk dat Ajax tegen die amateurs gewoon de beste moet opstellen met alleen Schuurs of Wober als vervanger voor de Ligt in de achterste linie en Frenkie op het middenveld en dan alle frustratie van je af spelen.
0 0
Rood Gevaar
of gewoon Schuurs en Wöber als centrum.
het zijn amateurs he, daar moet gewoon het tweede team prima een 0-6 0-7 tegen kunnen spelen
0 0
PJK54
ik denk toch de sterkste opstelling want reken erop dat de spelers met een hoop frustratie zitten en juist nu van je af spelen
0 0
ajaxwestland09
0-7 is erg mager tegen dit soort tegenstanders minimaal 0-12 ze moeten tot het bot getergd zijn lijkt mij
2 0
wladimir
Labyad | Dolberg | Cerny (Sierhuis, Nunnely)
Eiting | van de Beek | Gravenberch (Pasquali)
Bakker | Wöber | Schuurs | Kristensen
Lamprou


Geef de Ligt ook maar rust tegen Fortuna. Dan mag die Schuurs het mooi tegen zijn oude ploeg doen.
2 -2
Sampaoli
Johnsen in plaats van Eiting, Labyad naar het middenveld.
0 0
letsgojoduh
Je kan zien hoe belangrijke de Ligt is voor Ajax, had hij zondag gespeeld ( ik had hem ook gewoon met een kleine blessure en een paar prikjes laten spelen), dan hadden we gewoon gewonnen van die boeren, De Jong had dan geen bal meer kunnen koppen!
0 -2
Siemmie
Zo simpel is het niet. Met een kniebandblessure kan je er niet ff een prikje in doen en klaar. Het risico dat die band dan volledig afscheurt is veel te groot.
0 0
PJK54
en dan was zijn knieband afgescheurd dat zijn we hem het hele seizoen kwijt dan ben je goed bezig, gelukkig hebben ze hem aan de kant gehouden zodat het kan genezen.
0 0
Web
Dat gevoel heb ik ook, De Ligt is zo belangrijk, en dat had je Frenkie op het middenveld gehad
1 0
PJK54
Dat had evengoed gekund als onze tobcoach Schuurs of Wober had laten spelen
3 0
Ajaxtrouw
Zo kut dit, weersta je vele miljoenen om de Ligt te houden, is hij er gelijk in de meest cruciale wedstrijd van het seizoen er niet bij....
6 0
BrandjeXL
Meest cruciale wedstrijd? Nou nou nou wat een gevoel voor drama weer.
0 -5
Flarkow
Nu kun je hem WEL rust geven eric
0 0
jeppas
Ik ben geschrokken van ons centrum afgelopen zondag. Hoge ballen zonder De Ligt is vragen om problemen. Als Wober daadwerkelijk in de ogen van Ten Hag te kort komt is het nu van belang dat Perr Schuurs klaargestoomd gaat worden voor het grote werk. Geef hem wat minuten om aan het niveau te wennen en de Ligt als zijn mentor.
0 0
AFCAfan93
Eiting is een prima speler. En ja hij zakte door het ijs tegen psv maar welke speler niet? Geen een speler haalde zijn normale niveau.
7 -2
AFCAfan93
Hoop eerlijk gezegd dat Ajax met deze formatie gaat spelen tegen fortuna.
Onana tagliafico blind schuurs mazraoui ziyech de jong van de beek tadic huntelaar neres.
Laat de ligt nog maar lekker een wedstrijdje banken want tegen Bayern hebben we hem heel hard nodig.
0 -1
Genant
Wat hebben die grafboeren toch weer geluk ook he dat net De Ligt nu niet mee kon doen hahaha. Het is bijna luguber dat geluk van hun.
9 -2
Redrum
Ja en van dit soort schijtgeluk kan je toch moeilijk zeggen dat het een kwaliteit is.
1 -2
PeterVKV
Ik verheug me alweer op het energieke middenveld duo Lasse / Careltje
5 -5
Joseph
Ik begin al enthousiast te worden van de gedachte dat Frenkie daar straks weer achter staat.
4 0