'Gravenberch laat zien dat hij niveau aan kan'

SJvanveen, 24-09-2018 om 21:11, 23235 views, Ajax TV |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft veel vertrouwen in Ryan Gravenberch. De zestienjarige middenvelder van Ajax maakte zondag tegen PSV zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers en werd zo de jongste debutant aller tijden in de Eredivisie voor de club.

In gesprek met Ajax TV ging Ten Hag in op het gunnen van de invalbeurt aan de tiener. 'We hebben hem de hele voorbereiding meegenomen en hij laat zien dat hij het niveau aan kan', is Ten Hag positief. 'We willen hem uitdagen, ook al op korte termijn. Hij moet nog op een aantal vlakken groeien, maar dat betekent dat hij moet spelen en dat kan ook bij het eerste elftal.' 

Met als uiteindelijke doel Gravenberch zo snel mogelijk klaarstomen voor een vaste plek binnen de selectie van Ajax. 'Dan hopen we dat hij heel snel kan bijdragen. Dat hij potentieel heeft, is duidelijk en dat wij in hem geloven ook. Hij heeft zeker potentie.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Ik verwachtte veel van Gravenberch omdat iedereen het de laatste tijd over 'm heeft. Ik heb vervolgens een aantal wedstrijden gezien, maar merk op dat hij geen volledige controle over de bal heeft. Ik twijfel of hij het op het hoogste niveau gaat laten zien. Hij lijkt niet van het niveau Nouri/van de beek/de jong als talent.
0 0
Ajaxtrouw
Uhh....heb ik dat gemist?
0 0
Pharp
Ik lees de frustraties terug, begrijp alleen niet waarom veel mensen de indrukwekkende kwalificatie voor CL zo snel weer vergeet. Ajax speelde weer 'des Ajax'. Natuurlijk was afgelopen zondag een aanfluiting en was ten Hag naïef. Echter hadden ook de dragende spelers deze wedstrijd moeten op staan.

Het is toch geweldig dat een jonge speler als Gravenberch speelminuten krijgt. 'Als je het niet ziet, dan zie je het niet'. Juist deze afstraffing heeft Ajax nodig om verder te komen, even de arrogantie opzij zetten en het geloof houden dat Ajax weer op de weg terug is. Dat Gravenberch daar nu al een rol in mag spelen is niet alleen een jongensdroom die uit komt, maar ook naar de spelers toe een belangrijk signaal.

Wat ik wel zondag heb gemist is een Cruijff, die brutaal op de bank komt zitten en zegt: "hey Haggie, zet het even zo en zo neer, dan komt het goed" ..... maar tja ....
1 0
Ar
Welk belangrijk signaal gaat er uit naar de spelers met het debuut van Gravenberch?!
Dat Schuurs, Wober, Sierhuis, De Wit allemaal niet goed genoeg zijn en voorbij gestreefd zijn door een jochie van 16 dat op een aantal vlakken nog moet groeien?!
0 0
ajaxinho
Het werd inderdaad eens tijd dat we even terug op aarde kwamen.

Ook eens met de eenzijdige tactiek van TH.
Er mag best een Plan B worden bedacht.
We hebben er de spelers voor.
0 0
Van Reenen
Ik begrijp de uitspraak niet van Ten Hag. Hij zegt dat Gravenberch nog moet groeien maar dat kan.ook door hem te laten spelen.
Waarom is dit niet toegepast bij Wober?
0 0
Ajax34
Of Schuurs?
0 0
SjaakWolfs
'Gravenberch laat zien dat hij niveau aan kan'
aankan
0 0
Ar
Ga fietsen malloot!
Ekkelenkamp, Gravenberch, De Wit, je had net zo goed Siem de Jong kunnen brengen.
Je gaat voorbij aan Schuurs, Wöber, Sierhuis, Nunnely, voor een nog niet fitte Dolberg en voornoemden.
Djezus, Nouri was 20 toen ie mocht debuteren, en dat was het neusje van de zalm van De Toekomst. Dat kunnen we van genoemden toch niet zeggen?!

Het lijkt een soort van compensatie gedrag.
TH bewijzen dat ie een trainer is die de jeugd de kans geeft.
Ajax dat door versneld doorsturen naar Jong Ajax en het eerste scenario’s als met Malen, Dilrosun, e.a. lijkt te willen voorkomen.
2 -3
DarkChild
Spot on. Ik weet echt zeker dat hij daarom Gravenberch bracht. Want ja, eigen jeugd ligt lekker bij ons.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
imo blijft ten hag een tactisch onbenul.
het elftal van ajax stuurt zichzelf aan, het enige wat hij hoeft te doen, is de juiste poppetjes op de juiste plek te zetten.

dat doet hij niet, waardoor er spelers langzaam zwakker worden, en hun aanzien schade lijdt.

ik heb het over de telkens zwakker spelendere spelers tadic, neres. die horen gewoon omgezet te worden. je levert assisten en goals in en je mist kracht en leiderschap op het middenveld. leiderschap en kracht die je nodig had om luuk te handlen.

dan maakt hij de ajax verdediging nog zwakker, door een AM met blind te laten spelen. die twee werelden kunnen niet naast elkaar staan.
kortom frenkie de jong en met name blind worden door de schijtmolen gehaald terwijl dat van beide kanten onrechtvaardig is en de schuld van een trainer die je op dit moment niet mag bekritiseren.
heb ik wober al genoemd? moet toch wel een harde klap in het gezicht zijn, dat zelfs een AM met zijn positie concureert(alleen in nederland onder ten hag)

en waarom in godsnaam de op sterven na dood spelende Kasper Dolberg die zelfs geen stap verzet in jong ajax, inbrengen ipv sierhuijs die jong ajax naar het kampioenschap schoot.


ik vind en blijf het een slechte trainer vinden. het is dat de ploeg zeer gemotiveert is en dat marc dragende spelers heeft gehaald waarmee iets moois te bouwen valt, maar deze meneer maakt ons elftal echt niet beter. het zijn uitspattingen en motivatie van onze klasse spelers die hem in een zetel zetten.
9 -1
Freddy Al
Uit jouw commentaar blijkt vooral dat alles wat die man doet door jou als onbegrijpelijk ervaren wordt, ik snap ook niet alles wat hij doet maar dan denk ik dat hij een vakman is en ik 1 van de honderdduizenden Ajax -coaches die er gewoon geen verstand genoeg van heeft.
Daarnaast staan er inhoudelijk geen echte argumenten in die heel sterk zijn, Wober is geen rechter CV bijvoorbeeld,Tadic en Neres spelen de laatste wedstrijden juist goed.

Kasper Dolberg opstellen in een wedstrijd die je tegen een topper speelt is wel een manier om hem snel minuten te laten maken op niveau en in die zin te begrijpen, dat hij er nog niet is ben ik met je eens maar dat hij er niet meer gaat komen zeker niet.

Sympathie voor je post maar ik ben het er niet echt mee eens.
0 0
Hagmag
Kan hij een bal afpakken van de tegenstander ?
Die hebben we hard nodig, types a la Davids / Neeskens.
Ten Hagmag hem dan meer gaan brengen.
Grijze lieve muizen a la Eiting hebben wij niet nodig.
De mouwen moeten opgestroopt gaan worden.
Ten Hagmag ook nog eens goed kijken naar zijn uitspraken over die irritante Luc de Jong.
Hij kon en mocht gisteren alles doen.
Ten Hagmag zich afvragen hoe dat nou kwam ?
1 -1
Tomajax1990
Ik dacht vanmorgen gelijk aan poulsen of zelfs enoh. Een kuitenbijtertje missen we wel hoor in moeilijke wedstrijden.
1 0
mallerd
Vind het zeer kwalijk dat nu 3 verschillende trainers(Bosz,Keizer en ten Hag) niet inzien dat Schone gewoon tekort komt in topwedstrijden. Hoe kan het toch dat je dit niet ziet/wilt inzien als trainer. Je hebt met Blind de perfecte '6' in huis en die zet je dan in de verdediging, dat is allemaal leuk tegen eredivsie clubs, maar in topwedstrijden sta je gewoon voor lul.
5 -2
ST
Als je Blind als CVM opstelt, welke middenvelder ga je dan slachtofferen, net als Schone? Is dat Vd Beek, F. De Jong of Ziyech? Als je zegt, Ziyech moet rechtsbuiten, dan is mijn vraag, wie ga je op de bank zetten, Neres of Tadic?
1 0
wladimir
Huntelaar had niet moeten spelen gisteren. Schöne in topwedstrijden gaat niet altijd goed. Alhoewel hij onder Keizer tegen PSV en Feyenoord goed speelde vorig seizoen.
0 0
JPM
Zo lastig is het niet. Blind CVM, met Frenkie en Ziyech op het middenveld. Neres rechts, Tadic links. En ja mensen, Donny banken. Die anderen zijn simpelweg beter. Donny hoort de eerste invaller te zijn wanneer één van die drie middenvelders geblesseerd raakt. Nog voor Schone en Eiting.

Wober of Schuurs gewoon naast De Ligt zetten achterin.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
blind hoort gewoon als cvm te staan achter AM frenkie de jong.
achter blind staat mazraoui ,de ligt en tagliafico.
LM tadic RM donny van de beek.
voorin op linksbuiten Neres, de spits is lastig, ik zou toch voor sierhuijs gaan ipv de afgeschreven dolberg(mijn mening) en rechtsbuiten ziyech.

met blind vlak voor een verdediging(zoals frenkie stond een aantal wedstrijden geleden) en frenkie als AM kunt je zowel met de punt naar voren als naar achteren spelen.
dat had gisteren handig geweest tegenover die lange ballen van psv op luuk de jong.

donny kan naar binnen, frenkie naar voren om de spits te ondersteunen, tadic speelt neres aan, neres kan naar binnen, zelfde geldt voor ziyech. zo maakt een spits ook meer kans ipv die hoge ballen van tadic, en die afstandschoten van shone.

alle wapens op hun plek, veel snelheid van achter naar voren, en een blok achterin. dit is mijn favoriete ajaxopstelling.


--------neres---------sierhuijs--------ziyech

-------------------f. de jong---------------------
--------tadic-----------------------d vd beek
------------------blind--------------------------
------nico-------de ligt---------mazraoui
---------------onana----------------------
0 -3
Stone020island
Slaat nergens op deze opstelling. Het is geen fifa he
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
de beste opstelling die er is onbenul.
fifa is voor kleuters ik speel geen computer spelletjes.

ga uitleggen waarom het niet klopt?
dus je speelt luever lekker met frenk de jong achterin.
tadic is een LM en als leider gehaald en iedereen staat op zijn plek.
alleen sierhuijs is een alternatief want we hebben niemand anders. frenkie de jong moet gewoon assisten afleveren aan de spits en daaromheen.

het is helemaal geen gekke opstelling. het is gewoon een 4-3-3 opstelling. met een ruit, maar het is lastig te posten onderelkaar.
0 -1
ajaxinho
Dat zou ultieme bluf zijn tegen PSV.
Want zo verloren ze kansloos tegen ons onder Keizer.

Alleen speelde Frenkie voor DLigt.
Blind kan dat vast ook wel.
Maar niet in zijn huidige vorm.

Deze formatie gaan we helaas niet meer zien.
Jammer.. we hebben er nog steeds de spelers voor.
0 0
31xAjax
De invalbeurt van Gravenberch was wel het meest stuitende wat Erik ten H. gisteren verkeerd deed. En het vandaag verdedigen al bijna net zo.....
4 -3
Djabber
Ik vond dat juist het enige positieve aan die wedstrijd
1 -2
Jelephi
Waarom zou je hem brengen terwijl je 3-0 achter staat in één van je belangrijkste wedstrijden. Totaal onnodig. Er was niet iets te vieren ofzo.
0 0
geDaante
Waarom? De wedstrijd was duidelijk al gespeeld.
5 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
daar bedoeld hij ook.
waarom gravenberch zo kort voor het einde erin brengen bij een 3-0 achterstand? breng die jongen lekker een helft in een thuiswedtrijd
1 0
niquedegraaff
Het niveau van zondag ja :). Lekkere graadmeter. Gewoon een afleiding.
0 -1