Onana: 'Niemand mocht weg van de club'

BartVeenstra, 20-09-2018 om 13:30, 47826 views, Goal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-keeper André Onana had in de afgelopen zomerse transferperiode over belangstelling niets te klagen. De Kameroener had de kans om bij een andere club aan de slag te gaan, maar zoals bekend liet Ajax - op Justin Kluivert na - niemand vertrekken. Ook Onana niet.

'Het is niet dat er niemand voor me kwam, maar we konden niet weg', geeft Onana aan in gesprek met Goal. 'Niemand mocht weg van de club, maar het was zeker mogelijk om te vertrekken. Het is niet belangrijk welke teams dat waren, want ik zit nu hier en heb nog drie jaar een contract.'

Dat Onana niet weg mocht, zorgt er gelukkig voor Ajax en haar fans niet voor dat de Kameroener nu ongelukkig is in Amsterdam. Integendeel zelfs. 'Ik ben gewoon heel blij nu. We spelen in de Champions League, dat wil toch iedereen', zegt Onana, die de transferperiode achter zich heeft gelaten. 'Die zomerperiode is nu geweest. Als je een deur open doet, dan moet je hem twee of drie dagen later ook weer dicht kunnen doen. Ik ga hier niet lopen zeuren, want misschien is mijn tijd om te gaan volgend jaar wel of het jaar daarna. Ooit zal dat wel gaan gebeuren.'

Geweldige sfeer

Net als tijdens voorgaande Europese wedstrijden was de sfeer in de Johan Cruijff ArenA opnieuw opperbeest. Onana kon er dan ook van genieten. 'Het deed me denken aan twee seizoenen geleden in de Europa League. De hele stad verliest zichzelf en wij willen ook niets liever dan internationale wedstrijden spelen.'

Bekijk hier de vette Champions League-collectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
VeelniksGasselich
Behalve Onana zullen we na dit seizoen ook wel afscheid nemen van De Jong, De Ligt, Ziyech, en Veltman. Maar goede kans dat daar ook nog Neres en Tagliafico bijkomen, terwijl Huntelaar en Schone tegen die tijd echt op hun laatste benen lopen. Overmars mag flink aan de bak dus.
0 0
oudzuid2
Onana, De Ligt, Tagliafico (als ie zo doorgaat mogen we blij zijn als we em in de winter kunnen behouden), De Jong, Ziyech, Neres... da's je halve elftal... wordt een flinke klus voor Overmars inderdaad, en voor Ten Hag om er gelijk een goed lopend team van te maken
1 0
AFC34
Gebrek aan geld zal er niet zijn, ik vertrouw Overmars erop dat hij een goede selectie kan bouwen. Ik denk ook niet dat Neres en Tagliafico weggaan. Al zal er genoeg interesse zijn natuurlijk.
2 0
DeGodenzonen020
Realistisch verhaal, ooit gaat hij weg. Toch ook dankbaar om hier te zijn. Blij om te lezen.
1 0
DaHool
Het is allemaal knap van de heren, maar had gewoon 4 jaar eerder gemoeten! Alsnog blij dat er nu progressie in zit. Complimenten voor ETH tot nu toe dit seizoen.
3 -1
ST
Dit seizoen is het seizoen van Marc Netto.
3 0
Radikaal
Alleen als ie de plannen voor volgend jaar alvast stevig in elkaar timmert. Anders is het snel weer voorbij.
0 -1
Rentokill
Hoe zou Joel Veltman zich voelen...
2 0
oudzuid2
dit seizoen moet het gebeuren, als je ziet wat voor team er op het veld staat, op bijna iedere positie een topper. ik vrees alleen voor een totale leegloop komende zomer, zeker als we het Europees goed blijven doen.
0 0
JanTa
Even de complimenten aan alle supporters van Ajax die er in de J.C.A. er een feest van gemaakt hebben. Het bestuur van Ajax mag met recht trots op jullie zijn wat ook wel eens gezegd mag worden.
10 0
De Stift
Het is knap geweest wat Ajax heeft gedaan afgelopen zomer. Deze lijn moet de club doorzetten. Natuurlijk zal het aankomende zomer (en vast in de winter al) druk worden voor Overmars. Maar een duidelijke lijn werpt zijn vruchten af. In de winter vertrekt er niemand. In de zomer mogen er maximaal vier vertrekken.

Dat zullen dan hoogstwaarschijnlijk Ziyech, De Ligt, De Jong en Onana zijn. Daarna is het klaar, want een groter verlies van de basiself kan Ajax niet aan om ook volgend seizoen weer serieus mee te doen voor het kampioenschap en in Europa.

Komend seizoen kan je dan met Tadic, Dolberg, Cerny, Van de Beek, Eiting, Schone, Tagliafico, Blind, Schuurs, Mazroui, en een nieuwe keeper, prima voortbouwen op het fundament van dit seizoen.

Mijn boodschappenlijstje voor Overmars heb ik ook alvast klaar:
- Vincent Janssen als vervanger voor Huntelaar
- Myron Boadu als vervanger van Sierhuis en Cassiera (ik vrees toch dat ze vooralsnog beiden tekort komen voor Ajax 1)
- Jason Mount als vervanger voor De Jong
- Luiz Suarez als vervanger van Ziyech (dit is natuurlijk wishful thinking, maar Overmars gaf laatst in een interview aan dat Blind niet de laatste oud-Ajacied is die terug zal komen. In mijn ogen zijn Suarez, Cilissen, Vertonghen en Alderweireld daarvoor de grootste kanshebbers. En Barcelona zal volgend jaar wel een nieuwe spits kopen, en het nodige wisselgeld nodig hebben voor de transfers van De Ligt en De Jong ;)
- Jasper Cillissen als vervanger van Onana.

Met een dergelijk transferbeleid, kunnen we structureel aanhaken in Europa.
2 -7
Rentokill
Gravenberg, Dani de Wit, Noa Lang allemaal mee laten profiteren van deze trein. Eigen jeugd dus..
0 0
ST
Hahaha.. Noa Lang en Dani de Wit. Geloof je het zelf? Die gaan het in de middenmoot van de eredivisie niet eens redden.
1 -2
JesseMKB33
Vincent Janssen hahahaha. Kan je hele bericht niet meer serieus nemen door die naam.
2 -1
Mazraoui
Best een leuk stuk tot je bij je vervangers aankomt
4 0
afcas
ben maar gestopt met lezen toen ik vincent janssen las...
7 -1
De Stift
Haha. Excuus. Ik kan er niets aan doen: Janssen heeft indruk op mij gemaakt in zijn tijd bij AZ. Ik heb het idee dat hij nog altijd jong genoeg is om zijn carrière uit het slop te halen. Waarom ben jij zo ongecharmeerd van Janssen?
2 -1
trainerdv
Wist niet dat deze jongen zo goed zou worden. Hij is echt gegroeid bij Ajax. Gelukkig heel weinig bloopers (afgeklopt) en mooie steady reddingen.
0 0
D4nny
Wat vinden mensen van de mogelijkheid om in de Bundesliga te gaan ballen? De eredivisie gaat nooit meer genoeg weerstand geven voor Ajax en is gewoon te klein geworden voor Ajax (en PSV) en de oplossingen zijn gelimiteerd in mijn ogen. Of de veelbesproken Beneliga, kleine verbetering maar niet genoeg, of je sluit je aan bij de Bundesliga (ala Cardiff en Swansea in Engeland) om meer weerstand te krijgen en in een grotere competitie te spelen.
3 -2
Leviathan
Leuk man kampioen van Duitsland worden... Of waarschijnlijk bijna nooit Kampioen
0 0
D4nny
Je wordt kampioen in de divisie waarin je speelt. Je wilt gewoon de beste zijn.

Maar hey, we zullen waarschijnlijk tot in den treurnis tegen de Excelsiors van deze wereld spelen. De enige situatie waarin dit niet uitmaakt is als ze de regels van het voetbal aanpassen (maximaal aantal contract spelers etc) zodat ploegen als Ajax weer serieuze kansen hebben.
0 0
Babayaka
Het zou de oplossing zijn.
Een benaliga of iets anders gaat je niet verder brengen.
Echter ook nu moet het nog kunnen.
Als ze maar niet zo dom zijn om de competitie te gaan inkrimpen. Dat is de allersl chtse oplossing.
0 0
Ferd
Pffff domme suggestie. PSV heeft dat al een keer geopperd en werd door de DFB weggelachen. Dat was in een periode waar het Nederlandse voetbal nog sterker was en het Duitse minder dan nu.
0 0
D4nny
Ahhhh Dus als iets één keer niet lukt moet je het nooit meer proberen? Lekkere mentaliteit heb jij.

De eredivisie gaat Ajax niet verder brengen. Er moet ene oplossing komen anders blijft het bij incidenteel succes zolang de regels in het top voetbal onveranderd blijven.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Achteraf is het alleen maar goed geweest dat Kluivert vertrokken is, niet zo zeer dat dat de reden was dat Tadic kwam, die zou sowieso zijn gekomen, Kluivert of niet. Maar het heeft een hoop voordelen, je bent af van die mini relletjes die maanden aanhielden, je bent niet gezwicht voor een snotaap met een gekke zakenwaarnemer en had je hem gehouden dan had je dus moeten verlengen ... En voor dat salaris was hij nu geen basisspeler geweest, had je een dure en semi geïrriteerde bankzitter gehad.

Daarbij komt ook nog eens dat dit een mooi voorbeeld is van hoe het dus niet moet, al heeft dat tegenwoordig weinig impact want er blijven voorbeelden voordoen en telkens zijn er weer talenten met een grote mond die denken de top al aan te kunnen.

Een gemis qua talent, een gemis voor hem zelf want hij had gewoon vlieguren moeten maken en een gemis voor het Nederlandse voetbal. Maar afgezien van het missen van een extra talentvolle vleugel is Ajax er alleen op vooruit gegaan als je dat prijskaartje ziet wat Roma betaalde voor een over het paard getild ventje (wat weliswaar wel talentvol is!).
4 0
De Stift
Ik ben het grotendeels met je eens. Al zie ik grote talenten van Ajax liever slagen. Wat dat betreft is het zonde dat er met spelers als Tete, Bazoer, Riedewald, Kishna, El Ghazi en Kluivert is gebeurd. Jongens die zichzelf overschatten en niet begrijpen dat je nog nergens bent, nadat je bent 'doorgebroken'. Het is een harde les, waar Van de Beek nu ook mee te maken heeft. Maar hopelijk begrijpt Donny wel, dat als hij hard werkt, hij zich hier doorheen kan knokken. Dan helpt het je als talent wel, dat het publiek volledig achter je staat. Iets waar Kluivertje nu geen aanspraak meer op kan doen.
1 -1
433metdepuntnaarlinks
Dat is dus wat ik op het laatst zei, het is en blijft jammer voor Ajax omdat het gewoon een goede speler kon worden en ook weer het zoveelste succesvolle jeugdproduct.

Vd Beek moet ook gewoon knokken inderdaad, krijgt nog genoeg kansen en minuten dit jaar. Gaat nog verschrikkelijk belangrijk worden dus geen paniek :)
0 0
EersteAanname
Opperbeest
1 0
Web
Ajax is straks zelf Europese top?
Overmars zijn woorden, wij zijn nog niet klaar
4 0
433metdepuntnaarlinks
Ik wil het heel graag geloven maar ik ben stiekem ook bang voor een leegloop. Het zou ons misschien wel meer dan 200 miljoen kunnen opleveren de komende twee jaar maar met Ziyech Neres Dolberg Donny Frenkie de Ligt Onana en ook Mazraoui Taglia ... Maargoed, we hebben ook weer goede jeugd, salarissen kunnen omhoog, Ajax' aanzien voor toptalenten is weer gestegen en het geld is er om misschien wel lijntjes uit te gooien naar Vertonghen, Suarez en ook andere spelers die als Tadic gewoon voor het voetbal en voor het spelen in de top kiezen ipv alleen puur het geld.
1 0
AJAIXIXIXI
Ajax kan zelf wel Europese top worden maar zolang de eredivisie van dit niveau blijft gaan spelers nog steeds liever een andere club.
1 0
FollowAjax1
De Franse competitie is ook niet geweldig en toch hengelt PSG “heel aardige” spelers binnen! ;)
3 0
@Maar7en
In Frankrijk is er toevallig een club die er nu boven uitsteekt maar daaronder is de concurrentie een stuk breder dan in Nederland. OL, Marseille, Monaco, Bordeaux etc. Dat is wel een verschilletje met Nederland helaas.
1 0
Web
Mee eens, beetje hoop mag toch?
0 0
pinballmagic
Onana is een speler naar mijn hart
Niet zeuren maar presteren
Wij mogen blij zijn met zo,n klasbak
2 0
Kikke
En dat moeten we dan het technisch hart nageven, eindelijk geleerd van vorige seizoenen. Andere insteek, beter ook. Contracten open gebroken, hogere beloning, en spelers langer vast houden. Blij mee en het resultaat is er naar...
0 0
MickS
vergeet niet dat het ook pas nu kan. Eerder had je die fin. ruimte niet. Hooguit voor een eenmalige actie, maar daar schiet je niet veel mee op.
0 0
Rhythim
Oprecht verhaal
0 0
Dazoo
Niet verder vertellen, hé, André, maar stiekem, heel, heel stiekem, houden wij wel een beetje van jou. Beetje boel.
9 0
Kikke
Onanaaa! Topper!
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Onana tot medio 2020 bij Ajax blijft zodat Kotarski nog een seizoen extra ervaring op kan doen in de Jupiler League voordat hij Onana op moet volgen in de basis.
8 0
superman0313
Precies, heerlijk talent die kotarski!
3 0