Ten Hag geïrriteerd: 'Andere wedstrijd gezien'

BVeenstra, 20-09-2018 om 11:05, 66267 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft ietwat geïrriteerd gereageerd op de stelling dat Ajax in de eerste helft tegen AEK Athene (3-0) minder speelde dan in de tweede helft. Volgens de oefenmeester speelde zijn elftal ook voor rust al een goede wedstrijd, zo vertelt hij in gesprek met Ziggo Sport.

Na een 0-0 ruststand liep Ajax in de tweede helft uit naar een 3-0 zege. De vraag is dan ook: hoe is het verschil tussen beide helften te verklaren? 'Hoe kom je daar nou bij?', vraagt Ten Hag zich af. 'Dan heb ik een andere wedstrijd gezien. Ik vond ons in de eerste helft ook al heel goed spelen. Natuurlijk kan het beter, maar de tegenstander staat heel gesloten', vervolgt Ten Hag, die even wordt onderbroken. 'Laat me nou even uitpraten. Hoe kan je nou zeggen dat wij in de eerste helft niet goed spelen? Je impliceert dat de eerste helft niet goed was.'

Ten Hag is van mening dat in de vraag van de verslaggever (Bas van Veenendaal) een mening zit opgesloten. 'En die vind ik niet correct. In de eerste helft hebben we goed gespeeld en hebben we één of twee kleine kansen toegelaten. Het is investeren in de eerste helft en daarna moet je toeslaan. Dat moment kwam direct na rust.'

Europese wedstrijd

De trainer van Ajax zag tegen AEK Athene een 'echte' Europese wedstrijd. 'Dan komen er niet veel kansen over en weer. De tegenstanders houden elkaar in balans. De ploeg die meer aanvallend speelt, geeft automatisch ruimte weg. Dat moet je oplossen met de restverdediging en dan moet je toeslaan op de juiste momenten. Dat hebben we gedaan. We hebben een uitstekende prestatie geleverd.'

Bekijk hier de vette Champions League-collectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik zag het nut niet zo van Frenkie als inschuivende CV als Schöne en Eiting er kort voor staan.
Dacht aan een aanvallendere opstelling met maar 1 verdedigende middenvelder én Frenkie die inschuift. Of Wöber met Blind achterin voor een echte verdediging.

Maar Erik en de boys hebben het netjes binnen het systeem opgelost en een rustige, niet al te vermoeiende overwinning met 3 goals afgeleverd. Eiting schoof soms iets op naar de zijkant.
Na een half uur tot aan de rust was er een wat mindere fase maar verder zeer gecontroleerd gewonnen, alsof het om een inhaalwedstrijd tegen Groningen ging.

Hopelijk is Matthijs gauw terug.
0 0
Godenzoon88
Hij heeft gewoon gelijk. En daarbij, waarom zou hij die amateur niet van repliek mogen dienen.

Mensen doen alsof ten hag een sulletje is die er geen verstand van heeft. Hij zet de spelers altijd goed neer en is pro actief mbt het wedstrijdverloop.

Kijk ik zag ook al dat wr diepgang miste aan de zijkant zonder neres, maar ja ik ben geen trainer. Just kidding:p

Maar al dat gehaat is vi nagepraat. Ze proberen een verkeerd beeld neer te zetten.
0 0
31xAjax
Het getuigt van een stuitende arrogantie wanneer trainers zoals Erik ten H uit T uitspraken doen zoals “dan hebben jij en ik een andere wedstrijd gezien”. Iedereen zag dat Ajax na rust beter acteerde dan ervoor. Het baltempo was een stuk hoger en er was meer agressie. Het is te gemakkelijk omdat op eventuele vermoeidheid van de tegenstander af te schuiven. AEK was kwalitatief geen betere tegenstander dan Kiev en speelde ook niet defensiever. Toen speelde Ajax diverse kansen uit in de eerste helft, dat had nu ook gemoeten. Vergeleken met de wedstrijden tegen Kiev en Vitesse was de eerste helft zelfs vrij matig!

Dat zag en vond iedereen die de wedstrijd gezien heeft, ook degenen die hieronder zonodig het eens moeten zijn met de trainer die er nog steeds niet in slaagt het non Ajax DNA te verbergen.

En ja, als KJH niet geblesseerd was geraakt, hadden we ook zo ruim gewonnen...
2 -2
Marito
Het is eerder stuitend wat zgn. verslaggevers doen.
Je hoort verslag te geven ... niet meer dan dat.
Je hoort vragen te stellen ... dus geen (eigen) mening te ventileren ... niet meer dan dat.
Anders moet je bij Derksen-Driessen -v.d.Gijp gaan zitten.
Dat niveau dus.
0 0
Web
Het een heeft met het ander te maken.
Een ploeg die heel gesloten speelt, dan moet je de rust bewaren en niet in het mes lopen ( heeft Ajax al zo vaak gedaan in het verleden )
Wanneer scoorde Ajax?
Toen ging het lopen, omdat je meer ruimte krijgt
Precies het zelfde bij PSV tegen Barcelona
Ten Hag heeft geen 90 procent gelijk maar 100 procent.
1 -1
DeGodenzonen020
Hij krijgt meer praatjes. Zit meer in zijn element en presteert ook gewoon heel goed. Hopelijk treft hij de juiste voorbereidingen komend weekend, want das de moeilijkste van de toppers

Ik kan het absoluut waarderen als hij af en toe een sneetje geeft als gisteren met zijn 'niet zo ongerust maken'. Zou hem wel sieren als hij het meer met humor doet, maar is ook maar een mens. Die sportjournalisten azen elk op koppen, dus soms es n goede sneer os terecht en ook voor ons leuk, Toch?
0 0
Adam24
Ondanks dat ik het volledig eens ben met Ten Hag, vind ik niet dat het bij hem past om zo te reageren. Hij is geen Van Gaal of De Boer of dergelijke. Voelt een beetje geforceerd en het lijkt alsof er al eerder een voorval met de desbetreffende journalist is geweest. Hij had ook gewoon kunnen zeggen dat het verschil tussen de 1e en de 2e helft de goals waren. Aan de andere kant de formulering "De 1e helft was wat stroperig, zullen we het zo noemen?" is wel echt om op in te hakken. Hoe bedoel je iemand woorden in de mond leggen?
0 -10
JanTa
Ten Hag kan er niet tegen als "sportjournalisten" een hoop onzin verkopen en hoewel hij daar niet zo openlijk over is, bedoeld hij het wel zo. De Grieken waren in de 1e helft zo moe gespeelt waardoor er in de 2e helft grotere ruimtes ontstonden. Ajax speelde met de bal en AEK holde er achteraan, dat vreet energie.
10 0
Web
Juist
0 0
trainerdv
Dit is wel de enige stijl die we toe moeten passen. Volle bak erop en weten dat je uiteindelijk toch wel gaat toeslaan. Omdat je gemiddeld een aantal kansen nodig hebt, om tot een goal te kmen, is het logisch dat die meestal wat later vallen,. Betekent niet dat je deeerste helft slecht speelt.
6 0
de_pitbull
Ten Hag heeft gewoon 100% gelijk. In de eerste helft hebben we ze moe gespeeld en in de tweede helft gesloopt :)
5 0
Schwalbino
Die eerste helft begon AJax redelijk voorzichtig. Achterin werd eerst even de temperatuur van het water getest. De bal werd met voldoende hoog tempo rondgespeeld en dat was de bedoeling van de tactiek. Op die manier zou AEK vroeg of laat er doorheen komen te zitten en dat zag je in de tweede helft gebeuren. Tactisch plan TH.

Ook bij Dolberg zagen we TH de schaker, die wist dat Dolberg fit was voor jong Ajax maar die hem liever als joker tegen AEK gebruikte. Die knieholte hebben ze samen verzonnen of het stelde niets voor.
1 0
The
Gedachte... wat zal de Nederlandse media schrijven wanneer Ajax, Bayern verslaat?
0 0
meerzicht
Iemand al iets gehoord van die afzeiker Valentijn Driessen? Ook zo 'n "analist" die hoopt dat alles mis gaat bij Ajax. Als er dan iets positiefs is huilt hij uit in het ballen hok van PSV. Zal een deze dagen wel weer komen met een verhaal dat kampioenschap vrijwel kansloos is voor Ajax als van PSV verloren wordt. Mochten we dan zondag winnen ligt hij weer uit te huilen bij die narcist Van Bommel.
3 0
Lagasj
Het gaat een beetje opvallen dat een heleboel mensen Ajax het succes niet gunt.
Heb me al groen en geel zitten ergeren aan die klootzakken Gijp en Advocaat wat een stel azijnpissers zijn dat !
Kan dat kut anti Ajax Veronica geen Ajax gezinde mensen vinden.
Of zijn ze allemaal blind daar bij dat station.
Blijf met je vuile rot poten van onze vuile rot Ten Hag af !
10 -1
DeGodenzonen020
Advocaat is toch wel meestal zichzelf. Gaf ook Wilfried en Renée repliek. Beetje zuur is tie wel, Mar dat schijn je te krijgen met de jaren
0 0
tomtiedom
Valt op dat hij qua speelethiek en persoon steeds meer op Guardiola gaat lijken. In hun gezamenlijke tijd lijken ze wel een kopie geworden. Verschil is dat guardiola wel het respect krijgt die die verdiend.
2 -2
DeGodenzonen020
Als hij de successen pakt die er nu bij Ajax inzitten (dubbel en ver komen met deze groep in CL) heeft hij zowat meer respect dan Frank de Boer.
0 0
stefanwillem
Guardiola heeft ook een budget van zo’n 500 miljoen. Zou wel eens willen zien wat hij met een beperkter budget bereikt.
1 0
onderhetmaaiveld
Hier had Ten Hag geen reden om als door een adder gebeten te reageren.
5 -9
Hans Kraay Jr.
Uuhm dus jij vond de eerste helft ook stroperig?
0 0
RusselWestbrook
Vind het wel indrukwekkend: een kansloze nederlaag waarin PSV slechts figureerde uitleggen als een goede prestatie en bij 90 minuten lang dominantie van Ajax doen alsof de eerste helft maar kut was.

Het is gewoon knap.
22 -5
stefanwillem
Ik luister en kijk er niet meer naar. Kan het iedereen aanraden.
0 0
TrDJ18
Wij moeten ons helemaal niet met PSV willen gaan vergelijken, wij zijn Ajax.
1 0
Web
Dat zegt hij niet, gaat om de reacties van buiten af
2 0
TrDJ18
Niemand heeft PSV erbij gehaald toch?
0 0
Hans Kraay Jr.
Doet dat dan ook niet!
0 0
TrDJ18
En dan hoor ik hem praten over investeren om je tegenstander zoek te spelen. Tuurlijk is het een prachtige overwinning, maar laten we nou niet doen alsof dit een Europese wereldploeg was. Gewoon lekker met beide benen op de grond blijven staan.
2 -1
Web
Een ding is zeker, jij bent geen Ten Hag fan
0 0
TrDJ18
Inderdaad, dit soort interviews laten mij inzien dat hij totaal anders naar een wedstrijd kijkt.
1 -3
TrDJ18
De eerste helft was toch ook ronduit slecht. Frenkie de Jong door deze opstelling totaal geneutraliseerd en de beste kansen waren nog voor AEK. Dan moet Ten Hg niet gelijk doen alsof hij de geleerde trainer is die alles wel even ziet. Neres had nooit op tien mogen staan. Als je zo'n eerste helft tegen Bayern aflevert en zelfs tegen Benfica maak je geen schijn van kans.
1 -8
Ajaccus
De eerste helft valt in een soort vast patroon dat je ziet als je tegen ploegen speelt die inzakken en compact verdedigen. Snel rond spelen en met Tadic, Ziyech en Neres veel beweging/dynamiek rond de zestien brengen is sowieso de oplossing. Het put de tegenstander uit, leidt tot concentratieverlies en dan pluk je in de tweede helft de vruchten.
Als je dan moet antwoorden op vragen van journalisten die maar wat lullen kan ik me voorstellen dat je daar wel eens moe van wordt.
3 0
Tinus
Ajax scoorde direct in de 2e helft, dat had dus niet veel te maken met kapot spelen van de tegenstander. Daarna ging het een stuk makkelijker. Ik snap dat het plan is om je tegenstander uit te putten, maar in dit geval was het meer de snelle voorsprong in de 2e helft die het team beter liet spelen. Ik vond de reactie van Ten Hag zwaar overtrokken. Hij liet zich erg kennen.
0 0
TrDJ18
Ja eens, maar als je Champions League speelt moet je niet zo erg op je pikkie getrapt zijn als een commentator terecht opmerkt waar dat Champions League niveau was de eerste helft. Kijk nu al uit naar de volgende wedstrijden wanneer de Ligt weer fit is en Frenkie gewoon op 6 kan staan.
0 0
Dragon36
Go Erik! Gewoon even zeggen hoe het zit. Ik begin deze man wel te waarderen denk ik. Bas zei inderdaad dat de eerste helft 'wat stroperig' was. Mooi om te zien hoe TH voor zijn ploeg opkomt.
6 -1
020bornraised
Heel goed van Ten Hag, blij dat hij wat ballen toont. Heeft de laatste maanden alleen maar kritiek over zich heen gekregen, en nu het goed gaat mag hij best wat credits krijgen.
4 0
chloorbestendig
De Nederlandse media heeft er een handje van alleen het negatieve in Ajax te zoeken, de buitenlandse kranten, die het allemaal een stuk objectiever bekijken zoals een krant betaamt, zijn vele, vele, vele malen positiever over gisteravond.
1 0
atouba19
Goede reactir van TH. Vond Ajax in de eerste helft prima. Aek heeft er geen moment een wedstrijd van gemaakt. Keeper begon bij minuut 3 al met tijdtrekken.
4 -2
jaripettersson
Je merkt dat het krediet van TH bij de supporters toeneemt aan hoe hij hier ook verdedigd wordt. Sommige media hebben eerder best bijgedragen aan de negatieve publieke opinie. TH gaat er nog erg serieus op in en mag zo langzaamaan de resultaten laten spreken ipv zelf zo hard te werken in interviews.
7 -1
SilverHaze
Ik vind het wel mooi nu hij de resulaten mee heeft dat hij zijn gram gaat halen. Heeft hij alle recht op.
0 0
jackwolf
Gaan wij ineens met zijn allen denken dat Ajax zomaar ook op CL eventjes over alle tegenstanders heen walst?
En als er dan niet gescoord wordt maar wel gecontroleerd en aanvallend wordt gespeeld zeggen dat we slecht waren?
De lat is wel ineens enorm omhoog geschoten.
7 0
Bjorn
Ik vond zelf de eerste helft ook niet bijzonder sterk, op een goede eerste 5 minuten na. AEK kreeg twee kansjes, wij hadden nog niet de echte grip op AEK. Tempo was bovendien wat laag. Daar is niets mis mee, maar kun je ook gewoon benoemen als Ten Hag zijnde geloof ik. Tweede helft was gewoon subliem.

Geen gekke vraag van de reporter.
4 -1
Lane 8
Je merkte aan alles dat de kansen gingen komen, het veldspel was gewoon prima, iets minder beweging zonder bal dan in de tweede helft, maar je wist dat aek dit niet 90 minuten kon volhouden (vooral die spits die maar bleef rennen).
1 0
Adios
Dus als ik het goed begrijp is het de verdienste van PSV dat Barca "maar" 1 keer scoorde voor de 70e minuut (hoewel Barca dit seizoen pas in 1 andere wedstrijd in de eerste helft scoorde), maar is het niet de verdienste van AEK dat Ajax in de eerste helft niet scoorde?
2 -1
Labrador
Kan iemand mij vertellen wat gijp en genee zeiden gisteren? Ik las dat Advocaat ze even op hun plek had gezet
0 0
RedFeather
Die Advocaat..
- Of hij kijkt weg van Genee om de vraag niet te hoeven beantwoorden
- Of hij beantwoordt de vraag in een paar woorden, altijd de open deur
- Of hij snapt niet waar het over gaat en lult wat mee 'ja inderdaad'
Er komt werkelijk niets zinnigs uit deze man.
Het zou je trainer maar zijn.
0 -8
Web
Dat valt allemaal wel mee, hij brengt het met een beetje Humor Advocaat, het is geen trainer die bij Ajax past, maar wat en waar heeft hij allemaal wel niet trainer geweest, jij doet alsof het een koekenbakker is
Het neemt van de Gijp en Genee gewoon niet serieus dat zag je heel goed.
En zij ook dat hij de taktiek van Ten Hag goed vond, lof over Eiting en Donny.
Heel positief over Ajax
12 0
Mazraoui
Zie dat zelf totaal anders. Hij is een van de weinigen die zo ontspannen tegen de mening van die Genee en vd Gijp in gaat. Hij zegt zinnige dingen niet al te schokkend natuurlijk maar nam het wel op voor Blind en Ten Hag gisteren
8 -1
Web
Juist, mee eens
Kwam heel ontspannen over.
6 0
Mazraoui
Wat ik wel weet is dat Genee begon over Blind dat die niet zo goed zou kunnen verdedigen en dat Advocaat zei dat Blind gewoon erg goed is als speler van Ajax en ook bij Manchester United
6 -1
Lane 8
Lil Guardiola.
2 0
Schwalbino
AS begint al net als Voetbal Inside onbenulligheden uit te vergroten. Omstandig wordt hier beschreven dat TH een beetje geprikkeld reageert op een vraag. Verkoopt beter he AS die telegraaf stijl.
5 0
niquedegraaff
Hij reageert toch ook geprikkeld?
0 -1
Schwalbino
Dat hij geprikkeld reageert zeg ik hierboven ook. Maar zoiets kun je gewoon vermelden of je kunt het in geuren en kleuren vertellen. Dat laatste is hier het geval.
0 0
Stone020island
Eerste helft werden er best veel 50/50 duels verloren en is er gern een echte kans gecreeerd. Maar was een geweldige helft hoor erik! ( 2e helft ging dit alles wel goed overigens).
2 -8
trooop
Was erg kleinzerig en ook erg kleinzielig van ten hag. Ik zat met gekromde tenen. Als je het zoveel beter weet dan de vragensteller, sta er dan ook gewoon boven. De enige reden dat hij na licht aarzelen zo uitviel is omdat hij door de goede reeks dit keer wel genoeg zelfvertrouwen had. Omdat hij nu ineens wel durfde, waar hij normaal de angst in de ogen heeft.

En dan was het nog een lulverhaal ook: die vragensteller zei alleen maar dat hij de eerste helft wat stroperig vond. Niet dat hij het niet goed vond, zoals ten hag er gelijk van maakte. Ik vond het ook gewoon een taaie kuthelft. Ga ons verdomme niet vertellen hoe wij behoren te kijken, daar heb ik slechte herinneringen aan. Van gaal met z’n dictatoriale blik, frank de boer met z’n ‘investeren’ en ‘de tegenstander stukspelen’ terwijl iedereen zich de tering zat te vervelen.

De eerste helft was gewoon tegen het saaie aan, tegen een matige tegenstander. De gemiddelde supporter wil in elk geval wat kansen zien tegen een ploeg als aek, CL of geen CL. Tuurlijk, dat lukt niet altijd, en ach, Ajax speelde op belangrijke onderdelen vast prima die eerste helft. Maar leg dat dan gewoon met een rustige glimlach uit ipv als een stuk aangeschoten wild ruzie te gaan staan maken met een of andere nitwit van de pers.
6 -18
Web
Als je denkt dat je zo maar vanaf de eerste minuut over een goed georganiseerde tegenstander een loopt, zou je je kunnen vervelen?
Maar als je er maar iets meer kijk op hebt, weet je als je geduld bewaart er vanzelf kansjes komen, en dan toeslaan, dan komen er ruimtes, en daar heeft Ajax enorm goed gedaan.

En dat Ten Hag wat onzeker over zou kunnen komen? ( volgens jou ) Komt omdat die man van niets bespaart word, hij is een Twentenaar en hoort niet bij Ajax.
11 -2
trooop
Niemand die dat denkt. Maar 0 kansen creëren tegen een stel goedgeorganiseerde houthakkers, veel semi-achterin rondspelen, en eenmaal voorin non-stop halve en hele voorzetjes, ja, dat vind ik een beetje saai. Ik heb me trouwens niet verveeld, dat is wat anders.

Ik snap zijn onzekerheid. Maar als je dan een keer wel op je gemak bent, ga dan niet gelijk zo gretig je gram lopen halen. Dat is typisch iets voor kleine luyden. Hillbillystijl. Blijf gewoon stoïcijns en sta erboven, juist als je zelfvertrouwen voelt.
1 -4
gras
Dat laatste ook. Je lijkt wel op die Iraakse minister van propaganda. There are NO Americans in Bagdad. That is a LIE.
0 -2
Web
Begrijp wat je bedoeld, kijk jou commentaar maar eens over Ten Hag.
Zou je sieren als je dat bijsteld.
2 0
FollowAjax1
Tegen het saaie aan? Ajax speelde met tal van CL-debutanten, waarvan een De Jong, Neres en Eiting ook nog eens hartstikke jong zijn. Dat Ajax niet direct speelde als Ajax zou kunnen betekent niet dat de eerste helft "saai" of "slecht" was.

Wees blij dat de jongens zich zo goed staande hielden en niet al te erg onder de indruk waren van het CL-niveau en de CL-sfeer.
4 -1
WouterBerg83
Hoe kom je erbij, had je misschien strooop in de ogen?
0 -2
Kilum
Hij heeft gelijk, Ajax was niet beter de 2e helft. Maar je maakt vroeg die 1-0 en dan moet AEK gaan komen en ontstaat er ruimte om te voetballen. Daarnaast waren die Grieken ook moegestreden. Dus dan lijkt Ajax inderdaad beter. Maar het is meer dat die Grieken slechter zijn.
0 -7
niquedegraaff
Nee Ajax heeft de Grieken kapot gespeeld waardoor ze 'moegestreden' werden. En dan maken ze fouten. Dus het is wel degelijk ter verdienste van Ajax.
3 0
Kilum
Ik zeg ook niet dat dit niet de verdienste van Ajax is. Mijn punt is juist dat Ajax constant was. Zowel de eerste als de 2e helft goed. Die Grieken konden het niet meer belopen.
1 0
Ozymandias
Het valt me op dat in Nederland de tactiek van teams nauwelijks meer wordt besproken. Zefls de analisten die op wedstrijden worden gezet hebben bijna nooit een inhoudelijke analyse van de tactiek. Ze pakken er nogmaliter één of twee dingen uit die niet goed gaan en kijken daar als losstaand aspect van het spel naar. Volgens mij komt dat doordat sportjournalisten in Nederland van zichzelf het nieuws hebben gemaakt. Ze hebben het er steeds over wat zij van de wedstrijd vonden maar ze begrijpen als amateurs nauwelijks iets van het spelletje.

Hier in Engeland laten ze mensen als Gary Neville en Carragher aan het woord en die komen met analyses van de gehele tactiek en niet alleen van de één of twee dingentjes die fout gaan. Trouwens had ik nooit verwacht dat Gary en Carragher zulke goede analisten zouden zijn maar ze horen echt bij de top. Het is vreemd dat Gary in Valencia totaal op z'n bek ging want hij begrijpt het spelletje duidelijk geweldig. Ik zou hem graag bij een kleinere Engelse club aan de slag gaan waar hij een seizoen de tijd krijgt om een team te bouwen wat volgens zijn visie speelt.
8 -2
trooop
Je zegt het alsof het vroeger wel gebeurde. Is dit niet altijd al zo in nederland? Het niveau van de zogenaamde analyses is inderdaad tenenkrommend. Volgens mij komt het door de netmanagers die voetbal puur zien als amusement voor iedereen. Waarbij het meer gaat om een gezellige studiosfeer die de kijkcijfers op peil houdt.

Iedere poging tot tactische duiding wordt glazig ontvangen en vrij snel overheen gepraat. Waardoor het ook niet bepaald aangemoedigd wordt. Het is een formuletje van ex-spelers, naar voren geschoven door hun vriendjes die er al zaten, de een meestal nog oppervlakkiger dan de ander. Het niveau houdt zichzelf in stand, eigenlijk precies zoals bij de knvb.

Mij is neville ook zeer positief opgevallen. Hij werd voor mijn gevoel altijd een beetje beschouwd als een als trainer mislukt lulletje. Maar ik zag een tijd terug een uitgebreide wedstrijdanalyse van hem: ik was stomverbaasd. Inhoudelijk, genuanceerd, welbespraakt. Was een openbaring.

Maar om ook een geschikte trainer te zijn lijken mij ook heel andere dingen nodig. Daar moet je een bepaalde 'touch' voor hebben die veel verder gaat dan inhoudelijk begrip van het spelletje. Het juiste charisma, managerskwaliteiten etc. Je ziet bv geregeld dat de tactisch assistenten van succesvolle trainers eenmaal op eigen benen lang niet aan het hetzelfde niveau weten te komen.
2 0
Ozymandias
Misschien heb je gelijk en gebeurde dit nooit maar ben ik het pas op gaan merken doordat ik naar het buitenland verhuisde. Het is vreemd aangezien de Nederlandse sportjournalisten nog steeds doen alsof voetbaltactiek in Nederland geboren is.

Ik denk dat Neville de fout maakte dat hij direct in het buitenland aan de slag ging. Hij sprak slecht Spaans en kwam in een totaal andere voetbal en sport cultuur terecht.
0 0
Superjan
Er wordt in Nederland bij voetbalpraatprogramma's ingegrepen als analysten een tactiek iets dieper gaan analyseren dan voor de absolute leek nog te volgen is. Maar de absolute leek blijft een leek als je het niet uitlegt.
7 0
RusselWestbrook
Ik had je 100 plusjes gegeven als ik kon. Die laatste zin, spot on.
0 0
Web
De Driessens, Vermeulens lullen er wat af, waan van de dag,
Vergeet ook niet dat er heel veel mensen Ajax haten
Gijp die gewoon dood leuk zegt dat Tadic en Ziyech elkaar niet mogen.
Derksen heeft nog nooit een goed woord gezegd over vd Sar, maar zijn vriendje Munsterman van Twente die de club naar de kloten geholpen heeft doet alles goed.
Echt te gek voor woorden. Driessens komt met een glimlach vertellen dat Ten Hag er niet goed opstaat.
13 0
DeMeervanweleer
Lekker laten lullen, die gast snapt echt niets van voetbal. Wat ik steeds meer begin te zien bij ETH is dat hij realisme en aanvallend voetbal ineen weet te verenigen. Hoewel ik echt fan van van de Beek ben, vond ik zijn beslissing om met Eiting te starten echt getuigen van trainers-inzicht. Het Ajax onder Ten Hag is nu: vrijwel geen goals tegen, geduldig als het moet en swingend als het kan. Het is als onder Bosz maar dan net wat goochemer.
4 0
WouterBerg83
Ligt voor een deel ook wel aan de spelers. Het is denk ik een combi van de trainer en een aantal ervaren rotten (Huntelaar, Blind, Tadic) die dit verschil maken.
3 0
Lazell
Nja, dat we geen tegengoals krijgen is wel echt een verdienste van TH zijn tactiek. Gisteren stonden alleen Tagliafico en Blind als verdedigers erin. Ook dan krijgen we geen of weinig kansen tegen.
0 0
WouterBerg83
Het verschil tussen de eerste en tweede helft? De 1-0, dat is het verschil.
Niet Ajax maakte het verschil, maar AEK. Die moesten na de 1-0 ruimte gaan weggeven om offensief een vuist te kunnen maken. En dan loop je dus uit naar 3-0. Een prima afspiegeling van de wedstrijd lijkt mij zo...
0 0
Superjan
Ik snap helemaal dat Ten Hag over de zeik raakt en dat wil laten merken. Ik zou het zelf alleen wat vriendelijker hebben gedaan. Dit deed me aan Van Gaal denken. Die kant moet je niet op willen wat betreft presentatie.
1 -1
MarcoB1971
Sorry maar 3 maanden geleden wanneer Ten Hag dit zei. Viel iedereen op deze site over Ten Hag heen. en nu is het voetbal goed en nou zijn de anderen azijnzeikers, van der Gijp en Derksen daar gelaten dat zijn notoire negatievelingen.
2 0
Rentokill
Hij heeft gelijk maar het is ook zn baan om met achterlijke journalisten te moeten omgaan.
2 -1
Horrontelli
Journalisten vertegenwoordigen ons, de kijkers. Zonder journalisten kunnen maar 53.000 mensen die wedstrijd zien en krijgen we nooit het echte verhaal te horen. Kritische vragen zijn heel hard nodig, ook in het voetbal.
0 -2
Spuit11
Een journalist verzamelt feiten en publiceert die.

Journalisten denken tegenwoordig dat ze ook recensent zijn, dat wij, de kijkers, wachten op hun mening.
2 -1
Horrontelli
Wel eens van het woord 'duiding' gehoord?

Je mag dit natuurlijk denken, maar het is simpelweg onzin. Wat jij omschrijft als het werk van een journalist is het werk van een notulist.
0 0
Spuit11
Doet hij toch prima zo? Wat moet er dan anders?
3 0
De Stift
Eens met Ten Hag. Eerst helft speelde Ajax prima. Geconcentreerd, veel druk, redelijk dominant. Moet wel gezegd: dat doelpunt was nodig en komt niet voort uit open spel. Die verdediger heft om onbegrijpelijke redenen buitenspel op, waardoor er drie van ons vrij komen in de zestien. Natuurlijk essentieel dat Ajax ook weet te scoren uit standaardsituaties tegen dit soort ploegen, maar de ambitie is natuurlijk altijd dat we dit soort tegenstanders ook met open spel kapot kunnen spelen. Aan de andere kant, Barcelona had tegen PSV ook een vrije trap van Messi nodig om de ban te breken.
1 0
KlasseLasse
ajax speelde gewoon een hele goede wedstreid zei hebben 1x naast gekopt dat was zn beetje de enige kans! verder hebben ze niks tussen de palen geschoten! maja ajax is altijd een pispaal! we houden al vaak de 0 dat zegt ook wat!
1 0
Web
Ajax heeft vanaf de eerste minuut goed gespeeld, bijna geen kans weggegeven.
De rust bewaren om niet in de counter te lopen, Ten Hag zorgt altijd dat de rest verdediging goed staat, was er wel balverlies dan zaten Eiting en vooral Schone er gelijk boven op.
Wel belangrijk dat je direct scoort na rust, dan moeten zij iets meer naar voren spelen, en daar heeft Ajax enorm goed gebruik van gemaakt, Tadic vond ik de minuten die hij de spits speelde heel goed, in de bal komen en balvast. Ik zou dit uit tegen PSV heel graag zien. Viergever en Swaab houden daar niet van, uitstappen maakt ze kwetsbaar met ruimte in de rug, Donny viel heel goed in, die goal was erg mooi, ook de voorbereiding van Tadic schitterend. Het valt toch op dat de Donny die in valt veel beter speelt dan de Donny in de basis. Tagliafigo heeft een metrafose door staan, wat is hij buiten zijn instelling goed gaan voetballen, het plezier wat er uitstraalt in deze ploeg is heel bijzonder.
Ook Dolberg normaal ijskoud liep met een glimlach op zijn gezicht te spelen, als deze speler weer iets van zijn oude nivaeu laat zien, is Ajax in Nederland niet af te stoppen, en kunnen wij nog hele mooie dingen van de ploeg in Europa zien. Ook begreep ik de kritiek op Eiting niet, hij speelde heel goed, ja hij is minder dan Frenkie wie niet. De bal die hij gaf aan Tagliafigo was zo bijzonder, zo veel gevoel

Voor mij wel onbegrijpelijk dat er gisteren de eerste helft en in de rust zo veel ontevreden suporters zijn, deze ploeg liet de ruimtes heel klein, en dan moet je de rust bewaren, dat kansje komt vanzelf, en dan word het anders, ruimtes komen er en ze slaan genadeloos toe.
9 0
off
Ach al die verslaggevers hebben een grote ego en proberen alleen maar hun eigen mening bevestigd te krijgen.
2 0
Spuit11
Met voorop Arno Vermeulen. Hun lichtend voorbeeld. Is die chinees al langs geweest?
1 0
Lazell
Haha, wat een grap. Chef Sport van NOS die zichzelf als kenner laat aanschuiven bij het slechtste voetbalpraat programma van Nederland. En met VI is dat laatste al knap op zichzelf.
0 0
ST
De witte Chinees denkt het helemaal uitgevonden te hebben.
0 0
Spuit11
Goed zo Erik! Pak die journalisten met hun verborgen meningen maar aan. Niet met je laten sollen.
3 -1
ram
Haha, je maakt geen grapje he? Dat maakt het zo grappig en treurig.
1 -1
Spuit11
Haha, nee, ik maak nooit grapjes.
3 -1
chrisjuhhh
Bas van Veenendaal
Bas van Veenendaal (Almelo, 16 januari 1978) is een Nederlands televisiepresentator en verslaggever voor Ziggo Sport.

Van Veenendaal studeerde in 2001 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij begon zijn journalistieke carrière in datzelfde jaar bij RTV Utrecht, waar hij als sportverslaggever werkte. Daarnaast werkte Van Veenendaal van 2006 tot 2008 als commentator voor Eurosport en als verslaggever-commentator voor Talpa en RTL. In 2008 vertrok hij naar de nieuwe voetbalzender Eredivisie Live. Daar werkte hij als presentator/verslaggever. Sinds het seizoen 2011-2012 presenteerde hij op zondagavond het samenvattingenprogramma 90 minutes. In 2013 was hij een van de presentatoren van FOX Sport Centraal op het open kanaal Fox. Hierna bleef hij tot eind 2015 werken voor het betaalkanaal. Toen maakte hij de overstap naar Ziggo Sport.

Met andere woorden , zelf nog nooit op hoog niveau wat gepresteerd en zich in de voetbal journalistiek gelikt .
1 -1
LANS
Bas van Veenendaal ? Oh ja, dat jongetje van DOVO : C4 B4 en A5 ! maar wel voetbaljournalist geworden. . . Moet kunnen, edoch niet te zereneus nemen.
2 -1
RedFeather
Dat interview met Nico ook
Vraag 1: ik denk dat Messi trots op je is
Man man man alsof het een schooljongetje is
Dit is de reserve-aanvoerder van Argentinië pipo
12 0
RaynoFischer
Echt he, kom op zeg je praat niet tegen een jongen van net 18.... :P
Gewoon ook een teamgenoot van Messi bij Argentinie en al een aardige status opgebouwd
4 0
Spuit11
Veronica doet het niet best, met die rare e-sports nabeschouwing, maar Fox is ook niet al ter best.
2 0
RedFeather
Basje werkt bij onze hoofdsponsor
0 0
ETM
Niet gezien, alleen dit gelezen. Beetje de Van Gaal-tour? Nou laat Ten Hag die tour maar vervolgen, 1995, here we come!;)
4 0
RedFeather
EtH heeft hier gelijk.
Je domineert 90 minuten in een CL wedstrijd.
Eerste helft veel aandrang, maar nog geen goals.
Tweede helft zelfde voet door gegaan en dan valt het net goed.
Komt er zo'n kwibus je spel 'stroperig' noemen.
Bas maakt zich hier belachelijk.
11 0
Ajax_026
In een notendop zoals barca psv uitschakelde.
3 0
Ozymandias
Ach al die sport journalisten die nog nooit tegen een bal hebben getrapt en niet begrijpen dat in de eerste helft (wanneer de tegenstander nog fris is) de ruimtes kleiner zijn en het dus moeilijker is om kansen te creeeren. Als Ajax twee helften precies hetzelfde niveau haalt zien ze er in de tweede helft beter uit omdat de tegenstanders in de tweede helft nooit net zo goed compact verdedigen als in de eerste helft.
6 0
wendoo9
Dat zullen we ook tegen Psv moeten doen, anders loop je in het mes.
1 0
ghouleseddik
Ach ja, zo gaat dat Erik. Psv krijgt met 4-0 klop van Barcelona op spaarstand, ontvangt louter complimenten.

Ajax wint ruim met leuk spel en het journaille denkt kritisch te moeten gaan doen.
7 0
chrisjuhhh
Vanaf volgende week maandag .
Louter positief over Ajax en dan nog Derksen en vd Gijp overtuigen .
1 0
Mazraoui
Ach van mij mag de buitenwacht kritisch zijn. Houdt de boel ook wel weer scherp. Gewoon blijven presteren met de kin omhoog en borst vooruit
4 0