'Onzin wat zogenaamde experts uitkramen'

NielsOpdam, 14-09-2018 om 14:25, 15499 views, Persconferentie |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Nadat Blind in Oranje niet zijn beste wedstrijden speelden ontstond er kritiek op hem. Erik ten Hag vindt dit onterecht. Dat vertelde de Ajax-trainer op de persconferentie. 

'Je weet dat het Nederlands elftal altijd onder een vergrootglas ligt. Daley kan er goed mee omgaan', zo begint de oefenmeester. 'Ik ben het met grote delen van de kritiek niet eens. Hij verdient ook meer respect. Niet alleen voor wat hij bij Manchester United heeft gedaan, maar ook wat hij internationaal heeft gepresteerd in de Champions League en in het Nederlands Elftal. Hij was onderdeel van het team dat derde van de wereld werd. Het slaat nergens op, wat zogenaamde kenners en experts er dan uitkramen.'

Op de vraag wat Ten Hag zijn beste positie vindt, zegt hij: 'Centraal achterin is z’n beste positie. En daar zullen we hem bij Ajax ook zoveel mogelijk gebruiken. Al heeft hij in de uitwedstrijd tegen Kiev ook een tijdje in de rol van linksback gespeeld en dat deed hij uitstekend. En in die rol kan hij ook functioneren.' De Ajax-trainer vindt het dan ook niet zo vreemd dat Blind op linksback werd opgesteld door Ronald Koeman. 'Dat is aan de bondscoach, maar hij kan ook zeker functioneren op linksback en ik denk dat hij dat al veel heeft laten zien.'  

Frenkie de Jong

Waar Blind kritiek kreeg na zijn optreden in Oranje, was er voor De Jong alleen maar lof en dat merkte Ten Hag ook op. 'Ik denk dat al die lofuitingen een steun in de rug zijn voor hem en dat het ook een extra stimulans is. Ik merk niks anders aan hem door alle lof. Hij focust zich op de volgende opdrachten, want er komen hele mooie opgaves voor ons, dus die volgende uitdaging moet hij klaar voor zijn.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
als HAG t over zogenaamde experts heeft speelt hij weer de rol van een zogenaamde trainer, Niet doen, Erik. Ik was nou net om, na je uitstekende optreden bij Studio Voetbal. En nou begint de onzin weer?
0 0
Juichtoon
Ging vroeger met zn vader ook zo. Danny was nb aanvoerder van het team dat de Wereldbeker won, maar de Nlse media vond Ulli van Gobbel veeel beter. De Nlse media wordt beheerst door de AD Media, en die zitten met hun hoofdkantoor in R'dam. Totaal niet serieus te nemen deze rommel.
0 0
Bennyben
Al die mensen die Derksen napraten kan ik niet eens serieus nemen, laat maar lullen daley
4 -2
31xAjax
Honderduizenden Nederlanders waaronder de hier bedoelde experts zien Blind 2 dikke onvoldoendes scoren tegen Peru en Frankrijk. Dan komt ene Erik ten H. uit T ons even uitleggen dat het allemaal onzin is.

Ik snap wel dat hij zijn speler wil verdedigen maar dit is gewoon minachting van het Nederlandse voetbalpubliek.

En als je hier op AS gewoon verwoordt wat bijna iedereen ziet word je hier weggezet als een paria....
4 -6
Bky
Ah, weer een paria.
2 -2
Tienus
Ik ben het enigzins met de kritiek eens blind vind ik ook geen echt centrale verdediger hij is te klein en hij is slecht in de kopduels en dat kan je dus centraal achterin niet gebruiken. Hij laat zich ook vaak kinderlijk uitspelen achterin. Begrijp me niet verkeerd ik vind blind een bruikbare speler maar het is er niet een van het niveau tadic. Ik vind blind meer een opruimer op het middenveld en dan een opruimer met overzicht en een goede pass alleen handelingssnelheid is af en toe wat traag.
2 0
hallo1
Blind is Ajacied nu, dus wil half Nederland hem maar wat graag afzeiken.

Op De Ligt en Frenkie kunnen ze nu eenmaal geen enkel commentaar leveren, dan wordt dus Blind maar het slachtoffer. Ja, hij speelde niet geweldig, maar het is dikke onzin om die goal van de Fransen op Blind zijn conto te schrijven. Heeft niemand gezien wat Promes aan het doen was? Daarbij stond bij het 2de doelpunt Van Dijk niet 100 procent op te letten, maar daar hoor je vrijwel niemand over.

Laat ze lekker lullen, wij zijn blij met Blind bij Ajax.
10 -5
Vlieske
Precies dit.
2 0
JordyAjacied
Een beetje een rode draad door de carrière van Daley, gehaat en geliefd. Bij mij erg geliefd!
6 0
NouridolbergNeres34
Centraal achterin zijn beste positie.. dikke onzin natuurlijk.
dat hij 3e werd op het WK leuk allemaal hoor maar dat werd paul verhaegh ook, dus zegt geen ene klote.
7 -6
Clarence
Ja joh. Blind speelde dat hele toernooi in de basis en scoorde in de wedstrijd om de derde plaats tegen Brazilië. Maar toen zat jij nog op de basisschool denk ik
0 0
Web
Zegt ook geen klote dat hij een van de beteren was tegen Kiev
3 -4
JanTa
Jou reactie zegt mij weer geen ene klote. In alle 3 de voorrondes CL heeft Blind zijn waarde bewezen en ook die tegen Vitesse en dat is wat bij mij telt en dat NL elftal kan wat mij betreft gestolen worden.
2 -5
JanTa
Het is een complete hetze tegen Blind ontstaan dat vooral uit de hoek van de concurrentie kwam maar het meest huichelachtige vind ik wel dat sommige nepsupporters van Ajax er in meegingen. Met dit soort lui heb je geen vijanden meer nodig en het zal wel de zelfde groep zijn die het ook zo nodig vonden om Ziyech uit te fluiten.
10 -6
niquedegraaff
Hou toch op met je complottheorieën. Blind speelde als een krant en dat mag best gezegd worden met dat prijskaartje.
5 -5
JanTa
Complot, ik noem wat feiten op. Blijkbaar zit jij ook bij die groep papagaaien zonder eigen mening.
4 -4
SpursAjax
Op 7 is zijn beste positie! En hoop ook dat die daar volgend jaar komt te spelen.
0 -10
GvanderK
Zit je aan de vrijdagmiddagborrel ofzo? Blind op 7, wtf....
0 0
Ajax_026
uh..... Christiano Ronaldo speelt op 7. moet ik verder gaan......?
0 -3
BrandjeXL
Jij gaat officieel door voor de domste reactie ooit. CR speelt met rugnummer 7 maar dat is zeker niet zijn plek op het veld. Sterker CR doet waar hij zin in heeft op het veld. Maakte vroeger vaak de actie en gaf assists maar is tegenwoordig alleen nog maar eindstation.
2 -1
Biornha
Flankspeler ja? Dat wil ik zien dan, want dat betekend dat we de beste Blind nog niet hebben gezien! Knap dat hij zich dan zo goed staande houdt als verdediger, zelfs bij United
2 -1
CruyffFootball
Haha wat een argumentatie van Ten Hag.
Hij kan zo op AS zitten.

En dat centraal zijn beste positie is, is natuurlijk ook weer hilarisch. Tenzij hij het centrale middenveld bedoeld.
3 -18
Web
Zal ook niet.
1 -2
Bky
Ah, de zogenaamde expert.
6 -4
CruyffFootball
Zo moeilijk moet het niet zijn om te zien dat Blind als 6 veel geschikter is dan als verdediger.
Dat moet zelfs iemand die het over “Tovermars” heeft wel lukken.
2 -2
Web
Hij was samen met Ziyech en Frenkie de beste tegen Kiev
Zullen wij dat maar aan Ten Hag overlaten.
Ik ben ook een voorstander van 6, maar hij laat het ook op 4 zien.
2 -2
JanTa
Gelukkig zijn er nog mensen die het wel begrijpen.
1 0
Ajax_026
Daley Blind speelde tot nu toe zijn beste wedstrijden als central middenvelder wel.
2 -1
Marvolo
Wel eens met zijn strekking, maar ik vind de argumentatie van Ten Hag niet zo geweldig. Alsof onderdeel van de selectie die toen 3e op het WK werd meteen betekent dat je een geweldige speler bent, er zat daar ook een hoop middelmaat bij hoor. En daarbij is zo'n eindronde vaak maar een momentopname.

Maar verder eens wel dat Daley gewoon een goede speler is die echt wel kan verdedigen op basis van intelligentie. Of is Van Dijk ook meteen waardeloos toen hij Giroud liet scoren? Terwijl hij in Engeland wordt bewierookt en Liverpool steeds minder goals tegen krijgt sinds hij er is.
6 -1
Sampaoli
Geweldig dat Ten Hag op deze manier reageert. Buiten dat Ten Hag hier de waarheid spreekt is het goed om te zien dat de trainer voor zijn spelers opkomt.
21 -4
Redrum
Dat is de enige conclusie die je hieruit moet trekken. Alle dwazen die dit weer aangrijpen om negatief te doen moeten lekker in een hutje op de hei gaan zitten.
3 -2
VurnonBaas
Ben het wel eens met Ten Hag. Blind speelt een mindere wedstrijd en volgens velen kan ie er meteen geen zak meer van. Al vind ik dat hij wel aan z'n snelheid moet werken.
3 -3
gi0vanni
Ik denk dat je niet veel aan iemand zijn snelheid kan doen. De man op mijn plaatje was zo snel dat hij mocht hij sprinter zijn geworden de snelste ter wereld zou zijn geweest. Heeft natuurlijk met je genen te maken. Door training kun je 't wel wat verbeteren maar het moet al in iemand zitten.

Ik denk dat als ze met Blind het zelfde doen als met Pirlo dat iedereen zijn sterkste punten kan zien en dat de snelheid op die positie van minder belang is het gezeur weg is. Maar als ze hem bij Ajax puur als CV zien met een kans dat de Ligt vertrekt dan zullen we hem voorlopig bij Ajax gewoon op CV zien en bij Oranje LB.
0 -1
Beachbal
Waarom plaats AS geen link naar het standbeeld fonds? Het is toch een schande dat één vd grootste voetballers ooit geen standbeeld gegund word.. http://www.dezemanverdienteenstandbeeld.nl/standbeeld/succesvolle-donatie/ ik kan zeggen dat ik er eervol aan bijgedragen heb, nu de mensen nog die dit niet gedaan hebben! Komop.
4 -11
Bky
Ik denk dat mensen een standbeeld onnodig vinden lijken als er al een heel stadion naar hem is vernoemd.

Klein gokje.
1 -4
CruyffFootball
Hadden ze het halve stadion ook naar hem kunnen vernoemen?
0 0
Bky
Ja, dan vernoem je bijv. tribunes naar hem.
1 -1
Biornha
Maar hij heeft toch al een standbeeld?
0 -2
CruyffFootball
Een groot deel van de ‘Ajacieden’ heeft niets met Cruijff. Dat is je toch wel duidelijk geworden de laatste jaren neem ik aan?
1 -10
Knalpot
Je moet geen dingen gaan verwarren met over de grenzen gaande adoratie. Voetbal is geen sekte waarin een orakel iets zegt dat je dat allemaal blind moet opvolgen.
2 -2
Web
waar ben jij mee bezig.
Iedere Ajacied houd van Cruijff
Ik vind nu dat je te ver gaat.
.
3 -1
Redrum
Je moet haast wel flink psychotisch zijn als je dit serieus meent.
4 -3
CruyffFootball
Meen jij dit serieus?
Dan moet je simpelweg reacties niet hebben gelezen of gehoord.
1 -2
Vak M
Dat kan ik mij niet voorstellen en is denk ik ook grote onzin. Hou je van Ajax dan houd je van Cruijff
7 -2
HatemTrabelsi
Dat bepaal ik zelf wel Beachboy.
5 -4
Schwalbino
Als jij nu alvast eens begint met een poppetje van zand te maken beste Beachbal dan wordt het misschien nog wat met dat standbeeld.
2 0
CruyffFootball
Jij bent nog steeds bezig met de neus van Louis hoorde ik.
1 -3