'Blind ook belangrijk voor aanblijven De Ligt'

SJvanveen, 11-09-2018 om 14:45, 58908 views, Ajax Kick Off |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marc Overmars is van mening dat Ajax 'veel te veel' heeft betaald voor Daley Blind. Afgelopen transferwindow kwam de Ajacied voor een miljoenenbedrag over van Manchester United. 

Bij Ajax Kick Off maandagavond tekende Overmars in alle eerlijkheid op dat Ajax te veel heeft betaald voor Blind, die terugkeerde op het oude nest. 'In principe hebben we voor Daley veel te veel betaald, maar dat weet Daley zelf ook, want dat heb ik hem verteld', vertelde Overmars. 

Toch besloot de directeur spelersbeleid van Ajax de op dat moment nog ex-Ajacied in te lijven. Alles met het oog op het rond hebben van de selectie en het halen van Europees voetbal. 'We wilden de boel heel graag op orde hebben, want het was belangrijk om goed te starten. Daarom zijn we verder gegaan.' 

Matthijs de Ligt

Ook in verband met een eventueel vertrek van Matthijs de Ligt, begeerd door de algehele Europese top, werd Blind aangetrokken. 'Het was ook belangrijk voor Matthijs, want ik wist dat Matthijs graag met Daley samenspeelde bij Oranje. Ik dacht: nu moet je snel doorpakken.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
lyrical80
Als 16 miljoen teveel is voor daily die een paar jaar premier league ervaring erbij heeft, dan is hem destijds verkopen voor 17 miljoen zonder die ervaring toch ook voor een veels te hoog bedrag ? Dus wat is dan het problem? Door champions league deelname betaalt de fifa dat trouwens dubbel en dwars terug. Niet te laag over uzelf praten meneer Overmars, gewoon briljant gedaan !!
1 0
Genant
Als Ajax straks 80 miljoen voor Frenkie of Mathijs krijgt dan is 16 miljoen voor Daley best een goede investering.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
als je iedereen nog een jaar wil behouden, zal marc suarez moeten halen.

pfff wat een elftal zal dat zijn zeg
0 0
Ajax123tt
Gedaante ik zie dat je verstand hebt van Ajax hz ben. Jij geen directeur slimmerd denk na idioot je bent niet slim dat denk je alleen maar stop met haten ga wat met je leven doen gr die gene die verstand wat jij niet hebt
0 -2
Ajacied33
Even tot 100 tellen en je gebral nog een keer herhalen. Denk dat weinigen begrijpen wat je typt. Probeer het maar..
6 0
PuurGeluk
Ligt het aan mij of is AS telkens titels van teksten aan het veranderen? Ook al bij "Barcelona mag in de winter terugkomen voor Frenkie".
3 0
munser
alsof die bij oranje zo veel samen gespeeld hebben...
1 -3
kaashaas
Blind is gewoon een belangrijke gast.die gaat echt wel belangrijk worden. Heeft helaas pech met het Nederlands elftal. Ja teveel betaald maar anders was hij niet gekomen. Hij is gehaald als steunpilaar en doet dat bij Ajax gewoon prima. Hij valt niet op mr is er wel.
5 -1
ddkoning
eigenlijk wordt er in de hele voetbalwereld overal veel te veel voor betaald
6 0
geDaante
Je hebt ook teveel betaald voor Orejuela, Kristensen, Siem de Jong, Bandé, Cassierra, etc. Vele, vele miljoenen verbrast. Dan kan je zeggen iedere club doet miskopen. Klopt, maar niet meer dan 75%, zoals bij Ajax sinds Overmars er zit. En er zijn zúlke slechte aankopen gedaan, waarbij een zogenaamde leek na 5 minuten al ziet dat het niks is. Wat heeft je scouting en jij als TD dan in godsnaam gedaan?

De enige goede aankopen waren Tadic, Neres, Sanchez en Ziyech. Ziyech was bord-op-schoot-scouten, Tadic is aangedragen door Schreuder en wilde zelf graag, Sanchez was goed gezien door Veldmate en die gok pakte gelukkig wel goed uit, want het is allemaal gokwerk wat Overmars doet. Neres is heel aardig.

Buiten dat allemaal breedte- en miskopen gedaan. Veel de trainer zijn zin gegeven, in De Boers tijd alleen maar (grote oorzaak falen Plan Cruijff, had totaal maling aan dat plan en de afspraken, eigenlijk al reden voor direct ontslag), zonder overleg met het TH en anderen.
5 -25
Genant
Vind je soms negatief (teveel op de man bij bepaalde personen) maar meestal heb je ook wel grotendeels gelijk. Ook nu weer. Er zijn idd veel belachelijke aankopen gedaan waarvan je meteen zag dat het niks was. (Sanogo, Zimling, Heitinga, De Jong, Sigthorsson etc). En dat kwam idd omdat De Boer de koers bepaalde.....Frank heeft veel kapot gemaakt. Hoe gek dat ook klinkt.
We moeten echter niet vergeten dat we Overmars pas echt nu kunnen gaan beoordelen omdat hij pas sinds een jaartje echt kan functioneren als een technisch directeur. Met de bevoegdheden die daarbij passen (zoals een Brands bij PSV al meteen mocht). Vind dat hij zich enorm aan het verbeteren is. Hij gaf eerder ook blijk van verstand van zaken te hebben (De Zeeuw bij Az gebracht voor 1 ton, Dolberg doorgedrukt, Frenkie doorgedrukt, Bosz doorgedrukt)
Maar idd Ajax heeft veel miljoenen verbrast met t halen van lachwekkend slechte spelers. Daar heb jij groot gelijk in.
0 0
gras
Nou ja, Onana, Nico, Frenkie, Dolberg, Younes. Traore was uiteindelijk ook een goede speler.

Mijn beeld is gemengd, maar hij heeft zeker ook zaken goed gedaan. En even belangrijk en moeilijker nog dan goede aankopen, is dat hij eens zijn poot op de rem heeft gedrukt bij interesse in de beste spelers.
1 0
PetrusKeizer
ja ja. geRaamte. of geZanikte.
0 0
flyingsoccer
Jij zal nooit een directeur of advocaat of jurist worden. Je blaat en onderbouwt niets, je pleidooi is net dunne stront. Kansloos figuur.
1 0
AjaxCitizen
Sorry, maar hoe kom je op 75% aan miskopen? Je gooit zomaar een percentage eruit, zonder met duidelijke cijfers te komen dat het daadwerkelijk 75% is. Daarnaast ontbreken er veel namen die Ajax gewoon veel geld hebben opgeleverd, belangrijk waren of in de toekomst nog veel kunnen betekenen. Ik noem een Tagliafico, Milik, Frenkie de Jong, Poulsen etc. Ik kan jouw stuk dan ook niet serieus nemen, aangezien je totaal niet objectief bent.

Verder zijn er genoeg clubs waar ze een groot aantal miskopen hebben gedaan. Arsenal, United, Chelsea, Barcelona, Inter, AC Milan etc. Dus je hoeft niet te doen alsof alleen Ajax onder Overmars in jouw ogen een groot aantal miskopen heeft gedaan.
2 -2
CoolRunnings
Aankopen van Cruijff in zijn trainersperiode bij Ajax: Jan Wouters, Danny Blind, Arnold Scholten, Henny Meijer, Alistair Dick, Frank Stapleton, Petri Tiainen, Jan Sørensen en Peter Larsson.

Alleen Wouters en Blind top aankopen. De rest mislukt. Dat is bijna 80%!

Alle nederlanders plus Sørensen ook bord op schoot scouting. Stapelton is van wat ik mij kan herinneren aangeboden bij Ajax. Stond dus niet op een lijst van potentiele aankopen. De media vondt het een rare aankoop omdat hij langdurig geblesseerd was.

Ook Cruijff had zijn miskopen.
6 -2
Genant
Johan moest t eveneens doen met een lege beurs. Arnold Muhren terughalen was een gouden greep by the way. Alistair Dick deed t prima maar scheurde een kruisband af tegen Piraeus ( 1 van de mooiste wedstrijden in de Meer voor mij, ik was piepjong...maakte veel indruk). Larsson was ook verre van een knoeier.
0 0
PuurGeluk
Toen hadden ze ook nog geen Youtube natuurlijk;)
0 0
AFCSANCHEZ
Ohja, want Overmars is alleen verantwoordelijk. Net of Overmars al die spelers in de gaten houd. Dat doen scouts die vervolgens Overmars overtuigen en dan gaat hij handelen. Dat het niet goed uitpakt vind ik eigenlijk niet eens zijn schuld. Meer van de scouts. En wat nou, Schreuder kwam met Tadic, dus? Dan moet je hem nog wel binnenhalen. Overmars heeft het prima gedaan.
3 -2
vdvaart23
jezus man, werk jij in een azijnfabriek?
4 -2
Minsc
Mee eens dat Overmars vele hele slechte aankopen op z'n naam heeft, vraag alleen (wat mij betreft) is of we het er tot in de eeuwigheid over moeten hebben. Streep eronder wat mij betreft.
3 0
geDaante
Nee, want het gebeurt nog steeds, de spelers die ik noem zijn gehaald tussen afgelopen zomer en anderhalf seizoen terug.

Niets wijst erop dat het nu beter zal gaan.
2 -6
Spuit11
Gozer, zo vermoeiend wat jij aan het doen bent.

Okay, nou mag jij het zeggen, welke technische directeur voor Overmars, heeft in zijn periode, enkel en alleen maar perfectie behaald?

Pure perfectie he, geen foutje ala miskoopje hier of daar.

Ik wacht het af.
2 -3
Bky
Je noemt in dat rijtje ook Cassierra. Juist vanaf die transferperiode zijn de volgens jou "enige goede aankopen" gedaan. Hoezo is er dan niets veranderd?
0 0
Web
Jij haat alles binnen dit Ajax
Komt echt geen positief woord uit
3 -1
Ozymandias
Wat een azijnzeiker ben je toch, daarbij staan er meerdere dingen in je stuk die niet kloppen. Zo stond Sánchez al bij Ajax op de radar voordat Veldmate werd aangetrokken.
5 -2
geDaante
Echt heel belangrijk die laatste sidenote.
2 -4
AFCA.
Ah weer een heerlijk positief stuk van GeDaante! Zelf ben je ook TD bij een grote club en weet dus precies waar je het over hebt en wat er allemaal meespeelt? Zelf heb je je allang en breed bewezen in de top van het voetbal? Lekker de negatieve azijnzeiker blijven op een forum vanachter je computer. Ik zie graag je uitgebreide analyse in het topic na de eerstvolgende verlies partij. Want bij goed spel en overwinningen zien we je nooit.
2 -2
geDaante
Ik hoef niet te weten wat er speelt, ik zie binnen 5 minuten of een speler echt te zwak is voor Ajax, en dat zijn er veel teveel. Een TD, die daar tonnen voor krijgt, moet dat toch nog een stuk beter kunnen lijkt me.

De lat moet omhoog!
2 -6
Bocarra
Hoe groter het budget en hoe hoger de salarissen waarmee je mag werken des te beter de spelers die je kan aantrekken. Het plan Cruijff maakte dit onmogelijk. Soms moet je een breedte aankoopje doen om een andere transfer mogelijk te maken of om een korte periode te overbruggen. Ik begrijp uit jouw reactie dat je vrij binair denkt en selectief shopt. Feit is dat Ajax er financieel nog nooit zo goed voor heeft gestaan en dat we sinds de begin jaren 90 niet zo’n sterke selectie hebben gehad.
2 -1
geDaante
Een breedteaankoop om een andere transfer mogelijk te maken? Je bedoelt een vriendje uit hetzelfde land halen?

Hoe meer geld, hoe betere spelers inderdaad. Moet je niet voor een recordtransfersom en dito salaris met Blind aankomen. Sanchez was ook maar 5 miljoen. Maar Sigthorsson, Van der Hoorn, Gudelj, en meer van dat soort belachelijke aankopen, waren ook 3-5 miljoen, wat in die tijd nog meer waard was. Daar had je heel wat betere spelers voor kunnen halen. In plaats van twee rechtsbacks te halen die er niks van kunnen, had je één echt goede kunnen halen. Bandé voor 8,5 miljoen. Groeneveld is veel beter voor 1,5 miljoen ofzo toentertijd?

Etcetera.

Ajax staat er financieel vooral zo sterk op door Cruijff, door de focus weer op de jeugd te leggen, en duur te verkopen. Door wat lucky kampioenschapjes van De Boer erbij (CL voetbal), en een markt die op hol is geslagen en bizarre bedragen neer werden geteld voor Milik, Klaassen, etc.

Het had er gewoon nog veel beter uit kunnen zien, de selectie had ook een stuk beter gekund, met wat meer oog voor dat wat nodig is en voor (de juiste) kwaliteiten van spelers.

Dit seizoen is zo'n moment waarop je moet pieken, met je toptalent dat nog een jaartje bij Ajax speelt, en redelijk rijp geworden is. Dan moet je de selectie daarom heen zo goed mogelijk hebben, en dat is het niet, had veel beter gekund.
2 -6
MosesD
'Ajax staat er financieel vooral zo sterk op door Cruijff', verklaar je nader.
1 0
BRAMHOUTEN
Jij ziet weer een mooi gelegenheid om weer overal tegen aan te trappen. zo jammer dat je altijd negatief bent. Ik hoop dat je het echte leven wel positief zult bekijken
4 -3
geDaante
Ben juist positief in het echte leven, maar Ajax wordt tot nog toe geleid door onbekwamen en achterbakse mensen, die hebben de macht weer gegrepen, en dat bevalt me niet.
2 -2
BRAMHOUTEN
Jij moet toch een keer naar de dokter hoor, hst gaat volgens mij niet goed met jou. het is leuk dat je een aantal miskopen weet op te trommelen, en overmars daar de schuld van geeft of Frank de boer. maar ook cruijff heeft als trainer spelers gehaald op zijn voorspraak en dat waren ook miskopen. Jij wil een punt maken maar jij bent absoluut niet objectief en belicht alles een beetje eenzijdig.
1 -2
Beretta
Je hebt altijd een verfrissend en waardevol (tegen)geluid, maar probeer aub realistisch te blijven want anders schiet je al snel je doel voorbij. Zou heel jammer zijn.
1 0
Schwalbino
Van dat tegengeluid klopt doorgaans geen hol. HIj voegt een element toe aan de opvattingen van Cruijff dat totaal niet des Cruijff's is, namelijk starheid. Als hij het over de voetbalfilosofie van Cruijff heeft dan kan dat maar op één enkele manier. Iedereen die de carriere van Cruijff van speler tot trainer heeft gevolgd weet dat Cruijff stond voor vindingrijkheid en voetbalslimheid en niet voor een dogmatische voetbalfilosofie. Cruijff had wel een aantal voetbalbeginselen maar geen gesloten systeem. Alles wat Cruijff kon gebruiken om wedstrijden te winnen werd in zijn tactische bagage opgenomen. Het zelfde geldt voor het plan Cruijff. Wat hij hier over De Boer zegt is onzin. Cruijff zelf heeft De Boer bij herhaling geprezen vanwege zijn trainerschap. Niet omdat De Boer met zijn jonkies het legendarische voetbal van Cruijff's Ajax weer tot leven bracht maar omdat De Boer roeide met de riemen die hij had.
2 -4
geDaante
Ik weet als geen ander dat de spelprincipes het belangrijkst zijn. Echter, voor opleiden is een eenduidige visie nodig, niet allerlei trainers die vanuit hun eigen ego en eigenbelang hun eigen dingetje doen, en een visie die verandert bij iedere nieuwe trainer van het eerste, hoe kansloos is dat, en hoe dom?

4-3-3 met de punt naar achter leidt vooral aanvallend ingestelde spelers op, twee buitenspelers, een spits, twee halven, en een voetballende 6. Precies wat je nodig hebt om juist te kunnen variëren in het eerste. 4-3-3 met de punt naar achter, is de ideale formatie voor kort combinatiespel, en juist dat is het belangrijkste aspect van Ajaxvoetbal. Dat, en 1-op-1s creëren, zodat spelers hun mannetje beter leren passeren.

Vanuit die formatie en spelprincipes, en het tijdelijk zetten van spelers op andere posities, leert een speler alle facetten om in wat voor formatie dan ook goed te functioneren.

Dus geen enkele reden af te stappen van 4-3-3 met de punt naar achter.

De Boer was een laffe trainer, altijd zekerheidjes inbouwen en met betere spelers dan de tegenstander (met name in de eredivisie) en eeuwig balletje breed in een slakkentempo. Met betere spelers doe je dat niet, met gelijkwaardige spelers doe je dat niet, en met mindere spelers ook niet. Aanvallen of verdedigen is een keuze, en een Ajaxcoach moet altijd geloven in aanvallend voetbal en drukzetten, ongeacht het spelersmateriaal.

De Boer trok zijn voetbalfilosofie gewoon door bij Inter en Crystal Palace. Speelde net zo saai als Van Gaal met United. Hij is dan ook meer een Van Gaal aanhanger dan een Cruijff aanhanger.
4 -1
Freddy Al
En dit is een opsomming zoals zaken er naar jouw mening gebeurd zijn, vol met waardeoordelen en vanuit een negatief perspectief benadert.
Ik heb respect voor zijn eerlijkheid en kan zijn motivatie goed plaatsen.

Je kunt er ook heel anders naar kijken , dat doe ik dus.
Feit is wel dat de selectie goed op sterkte is, we nu geplaatst zijn voor de CL en we dragende spelers kunnen vasthouden.De gedane investeringen voor dit seizoen zijn al weer terugbetaald daardoor.

Scouting wil niet zeggen dat je over een onfeilbare glazen bol beschikt, in lijn met andere clubs zitten er dus zeker ook missers bij.
Risico nemen is niet alleen op het veld een gewenste eigenschap achteraf vaststellen waar het niet goed ging(voor zover dat al vast staat) is goedkoop.
2 0
geDaante
Lees mijn post nog eens goed over de aankopen, ook van de laatste 1,5/2 jaar.
Daar zitten teveel belachelijke aankopen tussen waar duidelijk geen idee achter zit, en duidelijk niet goed is gekeken.

Een keer een risico nemen en er naast zitten kan gebeuren, maar dat is onder Overmars meer dan 50% van de keren. Dat is ronduit belachelijk.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Nu is het ineens 50%? Misschien je eigen post nog eens lezen, daar heb je het over 75% miskopen.

Allemaal uit de lucht gegrepen statistieken, maakt je betoog niet bepaald sterker.

Jammer dit.
0 0
Bky
Zware tijden voor de Tovermars haters.

Want aankopen als Frenkie de Jong, Onana, Tagliafico, Younes en Milik waren of zijn belachelijk slecht en vallen zeker niet onder de "enige goede aankopen".
3 -2
Minsc
Moeilijk hoor, een aantal goede spelers kopen als je steenrijk bent.
0 -3
Bky
Steenrijk door zn eigen handelen.
3 0
Minsc
Ondanks z'n eigen handelen.
0 0
geDaante
Nope, door de jeugd weer voorop te zetten en een andere mentaliteit door Cruijff.

Wat lucky kampioenschapjes onder De Boer, en veel te hoge bedragen voor spelers als Milik, Klaassen, etc., door een op hol geslagen markt.
1 -2
Bky
Heeft Cruijff Milik verkocht voor 32 miljoen (en gekocht voor 2,8)?

Heeft Cruijff Sanchez verkocht voor 40 miljoen (en gekocht voor 5 miljoen)?
1 0
AFCA.
Sowieso enorm zware tijden voor alle positievelingen hier op AS. Ik vond/vind de analyses altijd waardevol, maar nu er goed spel gespeeld wordt en er ook resultaten zijn bij het eerste zie je jongens als Turbo, Jeugdtrainer (koenniiee), GeDaante etc. niet meer in de wedstrijd topics. Toch wel sneu dat je foute inschattingen niet toe wil geven...
0 -2
geDaante
In wedstrijd topics vind je me vrijwel nooit.

En Ten Hag doet het best aardig, maar daar hebben we het hier niet over.
0 0
DS
Ik snap de negativietijd rondom blind in de media laatste tijd nie zo. Zijn weg werken is soms zwak geweest dat is het enige wat je op hem aan kan merken. Voor de rest is hij na de Ligt gewoon de beste verdediger van de eredivisie. Swaab, Viergever, bottegin van der heiden Ron traagalsbeton.., allemaal minder.
12 0
MankeNelis
Speelt bij Oranje matig, belachelijk om hem meteen door te zagen.
Tot nu toe bij Ajax een aanwinst.
8 0
WantAmsterdam
In de tweede helft tegen Frankrijk was hij weer redelijk goed
3 0
Maik
Raar om dit te openbaren. Weten clubs dit ook meteen voor de toekomst :(
1 -1
Beretta
Ik vind vooral de laatste alinea belangrijk. Door de komst van Blind wordt de Ligt sterker, en dat is alleen maar goed voor het team. Ook zou je hem daardoor misschien nog wel een seizoen kunnen behouden, en waarschijnlijk voor een hoger bedrag verkopen. Die eventuele paar miljoen extra voor Blind heb je door het behalen van CL voetbal al ruimschoots terug, en de verdere winst kan je nauwelijks adequaat berekenen, maar die is er weldegelijk
5 0
geDaante
Het is maar hoe je het ziet. De Ligt is nu genoodzaakt meer te verdedigen, daar Blind dat niet kan. En daar wordt ie dan beter in. Zijn ontwikkeling wat opbouwen betreft wordt minder, omdat hij dat meer aan Blind moet laten.
0 -3
AFCA.
Als je zo redeneert zou je voor Onana zijn ontwikkeling een enorme kut verdediging neer moeten zetten zodat hij meer te doen krijgt tijdens wedstrijden...
0 0
Beretta
Uiteraard is er een inherente trade-off, maar voor Ajax valt het uiteindelijk wel positief. Ik verwacht ook dat betere tegenstandses De Ligt in balbezit vrijwe zullen laten dan Blind, dan kan hij zijn passing ook weer verder ontwikkelen :)
0 0
godlike
Je moet kijken wat het je oplevert. Je speelt mede door de stabiliteit dit Blind brengt weer CL. Ik snap daarom ook niet dat er zo'n discussie gaande blijft. Dat geld hebben we al lang weer verdient. Daarnaast blijft hij de aankomend jaren gewoon als goede kracht en het is altijd lekker om spelers te hebben die niet weg hoeven. Dat zorgt voor rust.
1 0
KingVince
Denk dat Marc wel een promotie verdient qua bijnaam:

Marc Bruto ;)
2 -1
El Toro
Hij is hier al eerder op dit forum gedoopt tot Tovermars. Op basis van de afgelopen transferperiode ook wel toepasselijk ;)
0 0
KingVince
Eens, die is mooier, maar hoef Marc Netto nooit meer te horen ;)
0 0
Ajax#1900
Ben hier groot voorstander van haha
0 0
Redrum
Marc Tovermars
0 0
ajaxrulesz
Nou nee, Wat ik wel kan waarderen is hoe zeer hij psv een hak zet, met het wegkapen van de grootste nl talenten waar psv ook steeds zeer concreet voor is. Dat kan ik wel enorm in hem waarderen. Psv is op deze manier vermoedelijk 90/100 miljoen misgelopen, als ook schuurs zijn belofte inlost maar daar zijn vele scouts anoniem over! incl. die van Liverpool.
0 0
Tinus
Helaas pakken ze die deels weer terug door oud jeugdproducten van Ajax op te pikken voor weinig of niets.
0 0
ajaxrulesz
tsja daar zeg je me wat maar Malen was de laatste. Dat is alweer 3 jaar geleden ik verwacht dat dit echt niet meer zal gebeuren gezien het beleid van de laatste 2 a 2,5 jaar (dat hopen we maar). Maar die spelers die uiteindelijk bij psv belanden zijn toch vaak jeugdspelers die de druk hoog vinden bij ajax en daarom vertrekken naar psv. Dit zijn dan ook niet de categorie talenten schuurs en Frenkie de jong vind ik. Die zijn meer onverschrokken en die willen de grote clubs het liefste en betalen ze het meeste voor. Ook is Malen overduidelijk te licht bevonden door Arsenal na 2 jaar daar te hebben doorgebracht dus De grootste Engelse clubs gaan die vermoedelijk toch al niet nemen. En die clubs betalen het meeste. Zegt heel veel over die jongen dat die niet is opgepikt door een kleinere engelse club dat moet heel veeel zeggen over zijn hoe ze in engeland tegen zijn potentie aankeken, want in engeland zijn ze over het algemeen gek op nederlandse spelers.
0 0
WZAWZDB14
Voor dat bedrag heb je blind natuurlijk wel vroeg weg kunnen kapen, wat dit seizoen noodzakelijk was om de voorrondes met zekerheid door te komen. Bovendien heb je hierdoor ook eem duidelijk signaal afgegeven en het vertrouwen terugverdiend van de spelers en de supporters.
Met dit soort bedragen raak je nou eenmaal gemoeit als je spelers van grote clubs snel wil kopen.
1 0
Ar
4 jaar geleden voor 17 milioen verkocht, nu voor 16 tot 20 miljoen terug gekocht.
Zowaar echt niet verkeerd hoor. Veel te veel betaald vind ik daarom wat overdreven.
4 0
Ajax#1900
Klopt. Ik denk dat er amper spelers uit de PL zijn die voor minder dan 16 miljoen worden verkocht.
2 0
Redrum
Ja precies, het valt allemaal reuze mee. Je kan niet verwachten dat je bij een club als United even voor een paar miljoen een speler kan oppikken. Ajax wilde hem hebben dus moesten ze aan de vraagprijs voldoen, die wel wat aan de hoge kant was misschien ja. Maar ja, heel Nederland moest natuurlijk weer janken over de belachelijke hoge prijs, zeker na zijn slippertje tijdens een oefenwedstrijd tegen Peru. Marc heeft dat gezeik in ieder geval nu de kop in gedrukt door gewoon openlijk te zeggen: ja, we hebben teveel betaald. Klaar, einde gezeik.
1 0
bringbackboilesen
Even off topic:
Heb het misschien compleet gemist, maar wat is er uiteindelijk gebeurd met Lassina Traore van Cape Town?
1 -1
Ozymandias
Hij wordt pas in januari achttien dus kan dan pas naar Amsterdam komen.
2 0
gras
Gewoon transparant over zijn. Over de vergoeding voor Neres zei hij hetzelfde. Niets mis mee. Juist door dit soort bedragen goed te praten, wordt het een kunstmatig verhaal.

Verder moet Blind lekker weer bij Ajax ballen en het goede gevoel terugkrijgen.
5 0
Bky
Held!
9 -4
Ajacied33
Goed gedaan Overmars. Zijn transfersom heb je met het plaatsen voor de CL alweer terug verdiend. Bovendien had Blind naar Frankrijk of Italië gegaan bij het langer wachten van Ajax
10 -2
ram
Heel goed dat ie dat zegt.

En wat ik al tijden zeg: waarom is dit zo'n probleem?! Who gives a fuck... Die paar miljoen meer of minder. Je had hem ook later kunnen halen maar dan had je misschien geen Champions League.

Laten we stoppen met mensen afrekenen op de betaalde transfersom. Het is absoluut debiel. Als Ajax nu Ted van de Pavert koopt voor 50 miljoen, kun je echt niet verwachten dat ie ineens Ajax-waardig is hoor. En ik ga niet 10x beter werken als ik ineens 10x meer salaris krijg.
4 -2
Biornha
Natuurlijk zo werkt de markt toch, Man utd kon nu nog zoveel vragen voor een speler die ze wouden laten gaan, interesseert hun het als die op de laatste dag was vertrokken voor de helft.. Maar dan had Ajax misschien geen CL gespeeld (want hij was wel echt goed in Kiev), had je dat probleem en dan was het weer achteraf ja die had je eerder moeten halen. Dus ja goed dat hij toegeeft dat het te veel is (zeker voor 1 jaar contract) maar liever op tijd dan te laat (net als vorig jaar met ziyech)
11 0
wendoo9
De koe in de kont kijken noemen dit ! We moeten erg blij zijn met een echte Ajacied als Daley in de gelederen. Heb er helemaal geen moeite mee of er te veel of te weinig voor deze jongen is betaald. Wat ik wel weet dat hij geen passant is, geen broodvoetballer is, maar wel een jongen is die van de club houdt en die terug is gekomen om Ajax weer naar een mooi niveau te helpen.
5 -3
JariHeijden
Volledig eens. Blind past bij Ajax, is een echte Ajacied die onze jonge honden verder kan helpen. Hij speelde de laatste wedstrijden in oranje niet geweldig, maar bij Ajax is ie erg sterk. Zeker tegen Kiev. Een hele belangrijke speler voor Ajax. Liever zo dan met de hand op de knip overal naast vissen. En dat is ook best vaak gebeurd.
4 -1
esteban
het mooiste is misschien nog wel dat wij het tenminste junnen veroorloven om zoiets te betalen. terwijl andere clubs met pijn en moeite zulke bedragen kan neerleggen
5 -1
ajaxrulesz
Goh, zou het echt?. Hopelijk gaat hij nu ook die kleinere clubs wat royaler spekken die voor de talenten zorgen en die ze steeds tientallen miljoenen opleveren zoals willem 2 bijv. daar had je best 3/4 miljoen voor frenkie de jong mogen betalen vind ik!. in plaats van die miljardenconcerns als united onnodig spekken die dat geld toch niet nodig hebben!.
2 -9
bollejan1
Willem 2 krijgt een deel van de transfersom(10 procent plus een percentage opleidingsvergoeding), een betere deal dan die 3/4 miljoen
5 0
ajaxrulesz
Dat van die 10% was me ontschoten, echter dan nog vind ik het in ze geheel niet overhouden!. Bij schuurs hoe zit het daarmee is daar ook een doorverkoop bij geregeld voor Fortuna? Fortuna wordt dus ook afgescheept met 2 miljoen?. Daar gaat ajax straks ook 40 miljoen voor beuren let maar op. Kleinere clubs die vissen weer overal achter.
0 -4
FWAjacied
Dat heeft hij in zijn eerste periode bij Ajax al genoeg gedaan.
1 0
ajaxrulesz
Aldus meneer de boekhouder van ajax, maarniet heus.
0 -3
FWAjacied
Duarte, Sigthorsson, Sinkgraven, van der Hoorn en Cillessen is nog maar een kort rijtje aan voorbeelden.
1 0
ajaxrulesz
Ik heb het over talenten geen spelers in de categorie 22/23/24 of ouder die jij opsomt die al lang en breed hebben gedebuteerd in het 1ste elftal en sommige al een jaar of langer in de eredivisie speelden.
0 -2
FWAjacied
Niemand van die spelers was 24 of ouder.
0 -1
Legion
Prima antwoord Marc , lekker bezig
2 0
FWAjacied
Wel al de tweede keer dat je openlijk toegeeft te veel betaald te hebben voor een speler. Is dat strategisch dan heel slim om dat toe te geven?
1 -2
BrandjeXL
Is vrij relatief. Neres was de ander waarvan hij het toe heeft gegeven maar die gaat waarschijnlijk 40+ miljoen opleveren en wie zegt dat je hem had kunnen halen als je standvastig was geweest en niet meer dan 8 miljoen had geboden?! Achteraf heeft Overmars prima gehandeld want we spelen CL en vergeet niet dat hij Kluivert voor 17 miljoen heel goed verkocht heeft. Ik ben blij met zowel Neres als Blind.
1 -1
FWAjacied
Ik vind het ook goed dat hij het aandurft, maar vraag me af wat dit doet met de onderhandelingssituatie van Ajax?
0 0
JariHeijden
Misschien wel, omdat je daarmee onbewust in algemene zin marktprijzen wat probeert te drukken?
0 0
FWAjacied
Hoe zie je dat voor je? Ik zou het juist andersom denken en dat je ook voor jezelf steeds vaker (te) hoog gaat zitten met uitgaven.
0 0
Lazell
Als je het over waarde van een speler gaat hebben bij het kopen, kan de tegenpartij zeggen: jullie betaalden zo veel voor Blind, dan is onze speler minstens zo veel waard. Dan kan Overmars aangeven dat het geen realistisch bedrag was en dat ze zo veel hebben betaald om de voorrondes te overleven.

Dan kan de tegenpartij zeggen: dan betalen jullie ook maar te veel. Maar het standpunt van Overmars is natuurlijk makkelijker te verdedigen, dan dat het te verdedigen valt dat Ajax dan maar altijd te veel moet betalen.
2 0
Mazraoui
Als jij een pakketje thuis gestuurd krijgt tegen normale kosten binnen 3 dagen en tegen een meer tarief 1 dag is het pakket dan te duur? Nee, omdat je er zelf voor koos om het versneld in huis te hebben
2 0
FWAjacied
Goede vergelijking inderdaad, maar was dit met Neres ook het geval? Daar was het meer het punt van: we willen nu eigenlijk niet meer stoppen na al die moeite die we erin hebben gestoken.
0 0
N-ajax
Haalt de verwachtingen omlaag voor Blind.
1 -1
M.Olsen
Jaja dit is toch prachtig. Dikke vinger naar de kritische media :’)
1 -1