Ajax O15 wint onnodig nipt op Varkenoord

BvdPloeg, 08-09-2018 om 13:45, 30586 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O15 heeft een zwaarbevochten 0-1 zege geboekt bij Feyenoord. In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen waren de Amsterdammers voetballend beter, maar verzuimde de ploeg om de 0-1 van Nassef Chourak uit te breiden.

Na de teleurstellende seizoensopener tegen PSV (0-2) had Ajax wat recht te zetten en zo speelde het ook. Bij afwezigheid van de zieke Nordin Wooter stond Cedric van der Gun langs het veld en hij zag de wedstrijd pittig beginnen. Beide ploegen gingen ervoor, geen van beide kon echt de controle krijgen.

Toch was het Ajax dat de beste kansen kreeg in de openingsfase, maar doelman Mannou Berger stond goed op te letten. De wedstrijd werd wat harder, er werden wat gele kaarten uitgedeeld en het leverde natuurlijk vrije trappen op. Julian Brandes (foto) was er dichtbij, maar zag de keeper keren. In het laatste kwartier kreeg Ajax de druk er steeds beter op, al was Feyenoord in de slotminuut nog twee keer dichtbij uit een uitbraak. Charlie Setford hield zijn doel echter schoon.

Na de pauze kwam Ajax een stuk beter voor de dag. Het voetbalde meer en bleef beter uit de duels. Het leverde meteen kansen op voor Chourak en Rafael Sarfo, maar vooral de laatste had geen geluk in de afwerking. Op het moment dat Feyenoord met enkele lange ballen wat druk kon uitoefenen was het aan de overkant toch raak. Sarfo werd in de zestien onderuit gehaald en Chourak schoot vanaf elf meter beheerst binnen. 

Ajax kreeg na de openingstreffer de geest en creëerde heel veel kansen. Sarfo zag de bal enkele keren opnieuw niet ingaan, alvorens Setford voor Ajax weer enkele keren handelend moest optreden om de 0-1 te verdedigen. Met hard werken slaagde de ploeg erin om de onnodig minieme voorsprong over de streep te trekken. 

Opstelling Feyenoord: Berger; Van Wingerden, Ket, Bogarde, Candelaria; Van der Linden, Oetoehganal, Van Lunteren; Felicia, Lentze, Van der Heijden.
Wissels: Zechiël, Van Tol, De Blok, Dekker, Rais, El Moussaoui, Ourhris. 

Opstelling Ajax: Setford; Gooijer, Brandes (foto), Camara, Aning; Jansen (Chahid, 56'), Chourak, Misehouy (Klaasen, 36'); Sarfo, Rijkhoff, Bobson (Banel, 54').
Wissels: De Graaff, Chahid, Klaasen, Banel.

Doelpunten:
0-1 Chourak (54', penalty)

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Deze overwinning is misschien wel beter dan met ruime cijfers. Nu hoopte die havenslaven de hele wedstrijd op minimaal een punt maar konden ze met lege handen naar huis. Gaan ze het hele weekend weer een potje janken dat het onverdiend was. Heerlijk!
0 0
ajax4altijdamsterdam
Blij met de winst maar naar mijn mening een gestolen overwinning. Niveau was wel redelijk hoog in vergelijking met vorig seizoen. As woensdag super cup tegen AZ moeten de boys nog iets scherper zijn.
0 0
chloorbestendig
Ik vind het zo nu en dan altijd wel even grappig om eens op de feyenooit pagina te kijken wat er geroepen wordt, wat opvallend is, is als er feyenooit jeugd een keer van Ajax jeugd wint verschijnen er daar 3 schreeuwerige artikelen over, maar bij verlies word er niet eens vermeld dat die wedstrijd gespeeld is. Behalve het geroep over een mogelijk kampioensschap is dit toch altijd een lollig dingetje.
4 -2
Schmitz11
Wij zijn Ajax wij zijn de beste gap, Amsterdam... Nog nooit op een Feyenooit site geweest op isfeyenoordalkampioen.nl na, niet doen en zeker niet rond schreeuwen pik op een Ajax forum. Win je niks mee
2 -1
AjaxPassion
Ging die Bogarde niet naar HSV? Hoezo blijft Feyenoord hem dan opstellen :')
0 0
QBFAJAX
is volgens mij het broertje van hem
0 0
AjaxPassion
Ohja tuurlijk, want hij moet al 16 zijn.
0 0
Antafca
lekker boyssss
0 0
Red Devil
Altijd leuk om van die kakkies te winnen in welke leeftijd dan ook.
4 0
gras
Dat jochie lijkt wel een beetje op de inval coach.
2 0
SamW
Dat dacht ik ook meteen. Scrolde ook weer omhoog tijdens het lezen van het bericht of het nou een speler of de trainer was die op de foto stond.
0 0
ajax4altijdamsterdam
Van der Gun?
0 0
gras
jep
0 0
ajax4altijdamsterdam
Rust 0-0
0 0