Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Neres vervangt Van de Beek in Arnhem

SJvanveen, 02-09-2018 om 13:07, 14300 views, FOX |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

David Neres keert zondagmiddag tegen Vitesse terug in de basis. Dit gaat ten koste van Donny van de Beek, die volgens Mark van Rijswijk op de bank begint.

Voor de rest zijn er geen verrassingen in de opstelling van Ajax. Nicolas Tagliafico, die een weekje vrijaf kreeg van Ajax omdat hij geschorst was voor Dinamo Kiev-uit, staat gewoon linksback. Daley Blind, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui completeren de defensie. 

Het middenveld wordt gevormd door Lasse Schöne, Frenkie de Jong en Hakim Ziyech en voorin spelen Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar en David Neres. Het duel in de GelreDome begint om 14.30 uur. Ajax moet winnen om in het spoor te blijven van PSV. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hvdb
Ik denk dat donny nog beter druk kan zetten
dan lasse
0 0
BrandjeXL
gvd slappe hap van Boekel. Gelijk geel geven.
0 0
De_Realist
Donny is een harde werker maar is niet snel en verdedigend niet bijzonder, daarnaast mist hij ook de creativiteit die Ziyech, Frenkie en Tadic wel hebben. Bij Ajax moet je naast hard werken ook gewoon over een specifieke kwaliteit beschikken en Donny blinkt nergens echt in uit. Nu is dat niet erg, Siem en Klaassen waren in die zin hetzelfde soort spelers alhoewel had Klaassen een iets beter schot, maar itt Klaassen en Siem waren er minder goede middenvelders waar zij mee moesten concurreren. Donny heeft gewoon betere middenvelders om zich heen waar hij de strijd aan mee moet gaan.
2 -1
Joseph
Conny moet je ook niet brengen voor Frenkie, Tadic of Ziyech, dat zijn creatieve spelers. Donny wissel je voor Schone, die eigenlijk past in jouw verhaal over Donny. Schone brengt een goede vrije trap, voor de rest is hij in niks beter dan Donny.
1 -2
BrandjeXL
Wat een kolder. Frenkie en Schöne zijn vergelijkbare type spelers. geen diepgang, balverliefd en zéker Schöne spelvertragend. Dit middenveld heeft nul diepgang, iets wat Donny wel heeft. Verkeerde keuze dus van TH.
1 -6
vijfennegentig
Neres op 10...ben benieuwd
0 0
xDusanTadic
Hoop dat Tadic en Ziyech op de flanken blijven en Neres een beetje zwervend om Hunter heen
0 0
Hades
Schöne zou voor de defensie kunnen spelen als hangende zes, maar wanneer je met een tien zou spelen vind ik Schöne toch een risico op dat middenveld. Dan zou ik eerder Van de Beek of desnoods Eiting naast De Jong zetten. Europees dan, in de competitie kan het nog wel. Maar Europees ben je gewoon kwetsbaar met een Schöne als je de ruimte tussen hem en de defensie te groot maakt. Dat kan hij minder goed belopen als een Van de Beek of een Eiting.
1 0
Adios
Je vind hem wel voldoende als hij de enige verdedigende middenvelder is, maar als er 2 staan is hij niet voldoende?
0 0
Hades
Klopt. Maar dan staan er geen twee verdedigende middenvelders meer, hè. Dan zijn het meer twee centrale middenvelders. Maar het probleem is dat dan de afstand tussen Schöne en de defensie groter is, omdat hij tegelijkertijd ook een nummer tien dient te ondersteunen. Zo'n positie vergt, zeker op het hoogste niveau, veel loopvermorgen. Dat heeft een Van de Beek meer dan een Schöne.
0 0
Ajaxtrouw
Ik zou hebben gekozen voor de opstelling uit bij kiev maar dan met Nico. Speelden ze top
1 0
Rood Gevaar
ik had met de interlands in het vooruitzicht toch ff geen risico genomen met Neres
0 -1
ajax4ever01
We kunnen nu ook geen risico lopen op puntenverlies dus goed besluit om Neres te laten starten
0 0
PuurGeluk
Die laatste zin....gadverdamme!
1 0
Radie125
Bij Vitesse geen verassingen. ????
0 0
Gooseman
Ben jij al Ajax-vakantie-proof?
0 0
Joseph
Erg jammer dat Donny geen kans krijgt op de plek van Schone, Schone speelt nu goed, maar zal nooit goed genoeg worden om tegen Benfica of zelfs PSV mee te komen.
2 -4
ETM
Ik was in de veronderstelling in 2de helft seizoen 16/17 dat Donny het stokje op een zeker moment zou overnemen. Maar vervolgens kwamen er trainers die hem als aanvallende middenvelder wilde gebruiken.
Momenteel heeft TH iig zeker geen goede aanleiding om Schone eruit te halen.
Met je stelling ben ik het ook niet eens.
1 0
Rentokill
Donny heeft niet de verdedigende capaciteiten van Lasse. Moet dus concurreren met Frenkie en Hakim, de beste middenvelders uit de eredivisie.
6 -1
kampioen0809
Helemaal eens!
2 0
de-Ajacied
Vd Beek hoort gewoon in de basis
1 -2
ajax4ever01
Snap je het nu nog niet? Iedereen moet vechten voor zijn plek. Je wordt kampioens als team en niet als individu
0 0
KlaasJanHuntelaar80
Leuk dat hij moet vechten voor z’n plek maar op basis van kwaliteit verdiend hij de voorkeur op Schøne.
0 -1
ajax4ever01
je moet het als team doen!
1 -1
KlaasJanHuntelaar80
Mooie oneliner man. Feit is dat Donny veel meer diepgang heeft en een betere handelingsnelheid. Schone vertraagd het spel alleen maar. Schone is de ideale backup maar in grotere wedstrijden gewoon niet goed genoeg.
0 -1
BrutilHosé
seizoen is nog lang
0 0
glob
Deze 11 ook. Dat maakt ons kampioen.
1 0
JSTWST
Neres vanaf links weer? Zie m liever vanaf rechts.
1 0
Hades
Ik ook, maar ik zie Ziyech ook graag vanaf rechts en ik zie Tadic ook het liefst op 10. Dus ja, je moet met die drie altijd één iemand op een minder sterke positie zetten.
0 0
Godenzoon24
Donny was een aanjager met diepgang tegen Kiev. Dus vind het kammer .Maar ja dat probleem is er met een ruime bezetting.
2 0
Mazraoui
Dit is juist wel mooi. Meer dan 11 basisspelers
0 0
Tscheu
Helemaal eens, dit middenveld heeft nu nul diepgang.
0 0
Robinjo1988
Donny verdient een basisplek naar mijn mening. De enige middenvelder met diepgang. Waardeloos dit..
2 -4
wendoo9
Het is jammer, maar iedereen moet zich schikken in zijn rol binnen Ajax . Lasse valt niet zo veel op ,maar ow zo belangrijk op het middenveld. Misschien tegen een ander tegenstander en met zoveel wedstrijden voor de boeg komt Donny zeker aan het spelen toe. We mogen blij zijn met zulke goeie spelers !
1 0
Sterretje73
Kijk jij ziet het tenminste. Lasse is zo vreselijk belangrijk voor het team maar krijgt van een deel zo weinig credits. Leg de winstcijfers met en zonder Lasse maar eens naast elkaar. Dan verbazen sommigen zich nog denk ik.
2 0
off
Vitesse verdedigd ver van de goal dus de diepgang van vd beek kan van waarde zijn. Maarja weet ook niet wie er anders uit moet.
1 0
afcas
toch is het ook juist logisch dat je neres erin brengt als er meer ruimte achter de verdediging ligt. blijft toch de snelste voorin. verder zou je alleen huntelaar eruit kunnen halen, maar de meeste trainers houden niet van een type neres in de spits.
0 0