'Ziyech, Tadic en Blind kersen op de taart'

BVeenstra, 01-09-2018 om 08:35, 17818 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Algemeen directeur Edwin van der Sar is nog altijd enorm trots dat 'zijn' Ajax eindelijk weer meedoet aan het hoofdtoernooi van de Champions League. In zijn column in De Telegraaf schrijft de beleidsbepaler over hoe hij de loting van afgelopen donderdag in Monaco heeft ervaren. 'Die loting was sowieso een feest der herkenning', schrijft Van der Sar.

'Ik kwam veel oud-spelers tegen, zoals Roberto Carlos, David Beckham, Javier Zanetti en Clarence Seedorf', noemt Van der Sar enkele sterspelers van weleer. 'Het doet me goed om te merken dat die jongens het stuk voor stuk mooi vinden dat Ajax terug is in de Champions League. We zijn nog steeds een grote naam, dat weten we maar we moeten het nu ook weer eens bewijzen.'

Want 'bewijzen', dat is iets wat Van der Sar graag wil met Ajax. Hij schrijft dat men nu ook meer wil bereiken in de Champions League en de vraag is dan ook of de algemeen directeur geloof heeft in zijn selectie. 'We weten zelf wel dat we een aantal dingen goed doen. Er komen talenten door, we hebben ook spelers als André Onana op jonge leeftijd kunnen ontdekken, we hebben Ziyech nog en Tadic en Blind erbij kunnen halen. Dan heb je een paar kersen op de taart. Maar nu is het wel een kwestie van de lijn doortrekken.'

De volledige column van Van der Sar - met daarbij ook zijn gedachtes over de loting zelf - is te lezen in De Telegraaf.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Ja leuk, maar we missen nu dus een spits.
0 -2
Johnnie
Had nog wel een buitenspeler met diepgang willen zien. Maar goed, selectie is echt top nu.
1 0
Ozymandias
Ik hoop dat Nunnely bij de selectie wordt gehaald. Hij is kwalitatief nog niet goed genoeg voor een basisplaats maar zou als invaller in de laatste 20 minuten (wanneer de ruimtes wat groter worden) een plaag kunnen zijn voor een ietwat vermoeide linksback. Een tijdje geleden had Rommedahl zo'n rol en dat pakte vaak goed uit. Zeker als Ajax voor staat en een tegenstander in de laatste 20 minuten aanvallend moet spelen zou de diepgang en explosiviteit van Nunnely een enorm wapen zijn.
0 0
Joseph
Eigenlijk had dat Kluivertje moeten zijn, vorig jaar te makkelijk een basisplaats gekregen, zou nu prima minuten kunnen maken achter Tadic en Neres.
0 0
Mokum<3destad
Altijd weer dat veel te blije gedoe. Kan meneer vd Sar niet wat meer op de achtergrond toetreden? Er is geen reden om polonaise te lopen want we hebben niks gewonnen. Al 5 jaar lang hebben we niks gewonnen. Na een goed seizoen dreigt er zoals gewoonlijk leegloop. We weten hoe het kan gaan bij Ajax, de sfeer slaat hier om net als het weer! Kampioenschap is een must dit jaar!
0 -1
Verthongen
Geen 2e keeper
Geen 2e spits
Geen 2e vleugelaanvaller
Geen degelijke 2e links/rechtsback
Mooie aankopen, balans aanwezig? Nee!
3 -3
Suarez16_
Lamprou/Kotarski, Dolberg, Sinkgraven, Veltman en Bande? Dat zijn in principe prima spelers die er snel weer bij zullen zijn. Daarnaast kunnen spelers als Wöber, Schuurs, Kristensen, Labyad, Van de Beek en Eiting deze problemen al oplossen met wat geschuif. 5 spelers erbij halen zou echt kapitaalvernietiging zijn.
3 -2
Verthongen
Snel?
Op zijn vroegst weer trainen in jan/feb.
Dat betekend dus wedstrijdfit in maart/april?
Lekker optijd!
Lamprou is een schande, jeugdkeeper is ok maar er moet een tweede van niveau zijn.
0 -2
Suarez16_
Dolberg traint bijvoorbeeld al mee met de groep. Sinkgraven zie ook relatief snel aansluiten. Veltman zal misschien inderdaad zolang duren. Punt is wel dat Kristensen voor 5 miljoen gekomen is (en echt niet zo slecht is als mensen doen) en dat bij een blessure van Neres Ziyech hangend op rechts kan en Van de Beek op het middenveld, dus zo slecht is het ook weer niet.
1 -1
Verthongen
Ten hag heeft gister duidelijk aangegeven dat Dolberg echt nog even gaat duren en niet eerdaags terugkeert.
Sinkgraven staat er nog slechter voor...
Cerny werd niet over gesproken maar komt uit een vergelijkbaar jaar.
Bandte word pas maart/april trainen, veltman idem.
0 -2
NoPants
Volgens mij gaf ten hag aan dat het even duurt voordat dolberg weer kan strijden om een basisplaats, maar als hij met de groep mee traint is hij aardig opweg.
Volgens mij heeft bande zn enkelbanden afgescheurd, in juli. Daar hoeft geen 9-10 maanden over heen te gaan, 5-6 lijkt me realistischer.
2 0
Verthongen
Hij gaf aan dat hij meetraint, nog niet met de groep + dat hij nog moet opbouwen...
Due is er over een paar weken nog niet.
Bandte gad een scheur + een breuk kan ik me herrineren, voordat die een wedstrijd speelt is het minimaal maart
0 0
Ron75
Zal moeilijk worden tegen Vitesse. Minder dagen ter voorbereiding, een wedstrijd en een lange reis achter de rug. Maar goed, dit is nou eenmaal het "nadeel" van europees spelen.
0 0
unis
Blessure Onana en we hebben een dwerg als keeper in de CL LEKKER JOH!!!!
2 -3
Jordy1337
Hou gewoon je bek dicht. Ja hij is kleiner dan de gemiddelde keeper, maar meteen dwerg? Donder op joh. Ga eens achter de spelers staan, nep fan.
3 -3
unis
Ennuh hou lekker zelf je snavel
0 0
unis
Achter spelers staan? Waarom? Het is toch een dwerg of niet?! Feiten jongen! Maar goed, spreek je wel als die dwerg in de CL en competitie moet gaan keepen omdat Ononono niet kan spelen!
1 0
unis
Kersen op de taart... waar blijft een fatsoenlijke 2e keeper???
2 -2
Vlieske
We hebben alleen geen spits. Niet geheel onbelangrijk om resultaten te boeken. We scoren niet voor niks sinds januari minder dan ooit
2 -1
atalantanio
Is Dolberg verkocht dan?
2 -3
voorkennis
Van der Sar staat erbij als hij onze lieve heer himself is
1 0
Radie125
Er zijn nog meer kersen ik noem de Ligt de Jong Onana en onze Braziliaan. Het is een taart die naar meer smaakt die ons weer trots gaat maken. Hopelijk komen al die suc6 supporters nu elke thuiswedstrijd zodat die 5000 tot 10000 lege stoeltjes ook bezet zijn. Elke wedstrijd onvoorwaardelijke steun van een vol stadion.
2 0
Dennisjez
Ik denk serieus dat er nog meer dan 10.000 plaatsen soms onbezet zijn. Zonde! Die sfeer in Europa is niet te evenaren tijdens de eredivisie’ hoeft opzich ook niet omdat het dan speciaal blijft en ook voor de spelers een extra boost geeft
0 0
Labrador
Ik denk dat we door al het CL geweld Vitesse een beetje onderschatten.
4 -1
gras
Dat denk ik eerlijk gezegd helemaal niet. Vitesse is een nare tegenstander en heeft erg goed ingekocht. Ik denk dat dit Ajax heel goed weet door die eerste sof tegen Heracles dat je geen baaldag kunt veroorloven. Anders loop je gewoon tegen een nederlaag aan. Ik denk eerder dat Ajax wil laten zien dat ze ook na een CL pot van Vitesse kunnen winnen.
1 0
Vlieske
Dat denk ik dus ook. We hebben nog helemaal niets. En we doen al of we wel zo niet zo goed bezig zijn. Ja prima prestatie geleverd. Champions league gehaald. Nu gewoon normaal doen. Kampioen worden dat is het enige wat nu telt.
0 -1
ajax4ever01
Vitesse is al sinds heel de week met Ajax bezig geweest, dit is de wedstrijd van het jaar voor ze.
0 0
Jordy1337
Nee dat valt wel iets mee. Ze rollen daar nog steeds op de grond om NEC
0 0
deeftherave
Alsof Ajax daar niet mee bezig is. Dit is de media, die schrijven over wat lezers interessant vinden.
Betekent niet dat bij de club ineens niks gebeurt, omdat cl plaatsing wat media aandacht krijgt.
1 -1
grannig mokum1
Precies D
1 -1