[Update II] 'Terugkeer Cassierra geen optie'

BartVeenstra, 31-08-2018 om 07:40, 132679 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt te hopen op een extra spits in zijn selectie. De oefenmeester denkt twee goede centrumspitsen nodig te hebben nu de club Champions League speelt, maar Kasper Dolberg is louter geblesseerd en zodoende vrijwel nooit inzetbaar.

Ten Hag laat in gesprek met De Telegraaf weten dat mocht Ajax zich op bepaalde posities kunnen versterken de club dat niet zal nalaten. Wel voegt hij eraan toe dat het geen garantie is dat er nog wat komt. 'We hebben alle posities behoorlijk bezet', zegt Ten Hag, waarna er een 'maar' in het verhaal komt. 'Al is Kasper Dolberg natuurlijk al heel lang afwezig in de spits. We hopen dat Kasper zo snel mogelijk weer aan boord is. Maar op het moment dat ik bij Ajax tekende (december 2017, red.) kreeg ik de mededeling dat hij geblesseerd was geraakt en sindsdien heb ik nauwelijks over hem kunnen beschikken. En ja, in de Champions League heb je wel twee goede centrumspitsen nodig', aldus Ten Hag, die de naam van Kaj Sierhuis - op papier derde spits - buiten beschouwing laat.

De oefenmeester vindt niet dat men de conclusie moet trekken dat Dolberg een terugslag heeft gehad en daarnaast gaat hij ervan uit dat de Deense spits snel weer aansluit. 'Maar een feit is dat hij nog steeds niet inzetbaar is. En deze ploeg heeft wel een type Dolberg nodig. Al heeft Klaas-Jan Huntelaar het de afgelopen weken geweldig gedaan.'

Overigens is Ten Hag dolblij met zijn huidige selectie en daarvoor is hij ook directeur spelersbeleid Marc Overmars erg dankbaar. 'Marc Overmars heeft met de rest van de directie zijn nek uitgestoken. Marc, het Technisch Hart en ik hebben zo de selectie kunnen samenstellen. De technische staf heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Met elkaar hebben we een goede analyse gemaakt waar we spelers nodig hadden en welke spelers daarvoor in aanmerking kwamen. Daarna er zijn krachtsinspanningen geleverd om dingen voor elkaar te krijgen. En nu staat er een heel aantrekkelijke selectie.'

Dolberg speelde pas 144 minuten onder Ten Hag

Ten Hag staat inmiddels 25 officiële wedstrijden aan het roer als trainer van Ajax, maar de trainer kon pas vijf keer beschikken over Dolberg. Via vier invalbeurten en één basisplaats kwam Dolberg pas tot 144 minuten. Dit seizoen speelde Ajax negen officiële wedstrijden, maar was de Deen vanwege een buikwandblessure nog geen enkele keer van de partij.

De transfermarkt is nog open tot vrijdagavond 23.59 uur. Dat betekent dat de Amsterdammers nog twee dagen de tijd hebben om eventueel een nieuwe spits aan te trekken. Algemeen directeur Edwin van der Sar wilde eerder niets kwijt over mogelijke transfers bij Ajax.

Update - 20.55 uur (30 augustus 2018) - 'Met de huidige selectie de CL in'

Ajax gaat niet meer een extra spits halen. 'De huidige selectie is de groep waar de de competitie en de Champions League mee in gaan', geef Erik ten Hag aan tegen De Telegraaf. 'We hebben alle opties bekeken van spelers die multifunctioneel zijn. Maar of hun huidige club wil niet van ze af, of de financiën waren een probleem.'

Update - 07.40 uur (31 augustus 2018) - 'Terugkeer Cassierra was geen optie'

De Telegraaf schrijft vrijdagochtend dat men bij Ajax heeft besproken of het een optie zou zijn geweest om Mateo Cassierra eerder dan verwacht terug te halen van zijn verhuurperiode bij FC Groningen. De Colombiaan zou namelijk, al dan niet tegen een betaling, kunnen worden teruggehaald. 'Dat is op dit moment niet aan de orde. We hebben een bepaald plan met Mateo en dat is dat hij veel gaat spelen in de Eredivisie', legt trainer Erik ten Hag uit.

Aan iedereen laten zien dat wij de beste zijn? Scoor dan nu de WZAWZDB-snapback in de webshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
diwa
Ik denk dat Tadic ook wel in de spits kan. Zeer sterk en balvast.
0 0
Sampaoli
Mateo gaat een mooi seizoen als eerste spits tegemoet. Veel wedstrijden van Groningen meepakken dit seizoen. Op tv wel te verstaan, want het stadion is me wat te ver.
0 0
AlexIbarra
Ik zou voorlopig niemand kopen, tenzij we ook nog iemand verkopen.

Bij een buitenkans een (half) jaar een ervaren, fysieke RB huren die ook RCV kan, of andersom. Mazraoui doet het prima, daarachter is de spoeling nu ff dun maar betalen we al 3 spelers.
Een goede, snelle aanvaller lijkt me ook mooi, in mijn ogen hadden we Cassierra niet moeten verhuren. Dolberg, Cerny en Bandé ondertussen laten revalideren en wie weet krijgt Labyad het nog door als hij wat langer hier is.

Onana blijft en mist niks door de Africa Cup, erachter Lamprou of Kotarski (ervaring/lengte).
Centraal achterin heb je Wöber die al moet banken achter Blind, zinloos om nog meer kwaliteit te halen voor de bank. We hebben Frenkie als noodoplossing RCV en Veltman / Schuurs voor de lange termijn. Links achterin is met Fico-Sinkgraven-Bakker prima bezet.

Het middenveld is al lekker druk, geen type-Davids maar dat lijkt een bewuste keuze. Als we toch een keer wat power willen brengen, hebben we alleen Dani de Wit als aanjager vooruit of Matusiwa op CVM.
Met Cerny, Bandé, Johnsen hebben we snelle vleugel / counterspitsen en we spelen niet eens op de counter. We hebben een meevoetballende Dolberg en een puntman Huntelaar. Twee goede nummers 10 die ook werken en op andere posities kunnen spelen.

Lengte achterin met Wöber-De Ligt of voetbal met Blind-De Jong. Voetballende backs Mazraoui en Sinkie, verdedigende backs Veltman en Nico. Donny, Frenkie, Eiting, Schöne voor het positiespel op het middenveld.
En boys als Labyad, Schuurs, Orejuela om in het midden te staan bij het rondootje. ;)

Hoe we in het vorige rampseizoen 10 langdurig geblesseerden hebben gehad door 15 wedstrijden minder te spelen dan het jaar ervoor is me echt een raadsel. Zo gauw we weer een normaal aantal van 2 of 3 blessuregevallen hebben vind ik dit een topselectie, met superveel mogelijkheden qua systeem en uitvoering.
Ervaring in elke linie, heel veel voetbalinzicht en individuele kwaliteit, genoeg eigen jeugd en wat Latin/Danish/Balkan/Mocro flavour.

Er mag natuurlijk altijd nog meer kwaliteit bij maar geen grote paniekaankopen op de laatste dag transferperiode aub.
0 0
vincent_DV
Nu zie ik een transfer in het buitenland en denk ik echt; dit was echt typisch de speler die Ajax nodig had. M'Baye Niang van Torino naar Stade Rennes op huurbasis. Hij kan overal in de aanval spelen, is niet per se zo groot dat hij alles moet spelen en over een jaar heb je zelfs de kans om hem definitief over te nemen waarschijnlijk. Je gaat mij echt niet vertellen dat iemand liever bij Stade Rennes speelt als bij Ajax
0 -2
Babayaka
Gewoon dom om hem te verhuren, hij had er echt wel 20of meer gemaakt in dit elftal.
Huntelaar mist echt veel te veel kansen.
1 -7
Ajax27
Helemaal niet dom. Dolberg zou gewoon 1e spits zijn, Huntelaar 2e. Cassiera nog een jaar als 3e spits geen minuten kunnen laten maken in de eredivisie was geen optie. Die ervaring moet ie gewoon in de benen krijgen.

Dat Dolberg nu geblesseerd is, tjah das minder. En daarbij... Huntelaar heeft weliswaar de vorige wedstrijd tegen Kiev een paar 100% kansen gemist, maar hij had er al 6 in de vorige 8 wedstrijden in liggen. Prima statistieken. Uiteindelijk zijn het goals die tellen, niet de kansen die je mist.
0 0
martijndepro
Kansen die je mist in wedstrijden die vervolgens 0-0 eindigen of in een verlies tellen zwaarder dan bijvoorbeeld de 2- en 3-0 tegen FC Emmen.

De realiteit is nu dat de spitsenpositie een probleem kan worden.
4 -1
Bacta
Stiekem hoop ik dat er nog wel een spits bijkomt, de spitsen positie geeft mij het minst vertrouwen in de selectie.
10 0
PJSM
Ik was toch voor Chadli gegaan maar heeft inmiddels bij Monaco getekend.
0 0
Michelinho
Dat ze er geen spits bijhalen duidt volgens mij op vertrouwen in de inzetbaarheid op korte termijn van Dolberg. Hij was ook zo goed als wedstrijdfit tot die buikwandblessure.
4 0
Daneman
Persoonlijk zie ik bij de wat mannelijkere/fysiekere tegenstanders Blind op CVM als eerste slot op de deur. Maar dan weet ik niet of verdediging goed genoeg is, met Wober op CV positie.
1 -5
Fieldman
Marc gaat nog een konijn uit de hoge hoed toveren.

Welk mooi talent wil nou niet 6 CL wedstrijden spelen for free.
2 0
De_Realist
Ziyech op links, Tadic op rechts, Neres dan maar in de spits? Itt Huntelaar is hij snel en dus gevaarlijk op de counter, kan hij voor zichzelf iets creeren en qua afmaken zal hij vast niet zoveel kansen missen als Huntelaar. Hij is alleen niet lang en kopsterk.
1 -4
Pointer1
Ik denk dat als Huntelaar niet kan spelen door een blessure het best kan zijn dat TH gaat schuiven en Tadic in de spits zet. Sierhuis in de competitie. Zolang Dolberg niet fit is.
0 0
Duif63
Cassierra is en blijft gewoon een miskoop. Niet goed genoeg voor Ajax 1 en dat zal hij nooit worden ook. Hem terughalen zou belachelijk zijn.
3 -11
Woodenshoe
Wel heel negatief neergezet maar ben het wel met je eens, dit wordt geen Ajax 1 speler. Ook volgend jaar niet.
1 -3
Ferd
Aldus de vaste azijnzeiker Duif63, die alles gitzwart ziet en nooit gelijk heeft.
5 -2
Duif63
O sorry hoor, ik had natuurlijk moeten zeggen dat Cassierra over een jaar blakend van zelfvertrouwen terugkomt nadat hij Groningen hoogstpersoonlijk naar Europees voetbal heeft gekopt en geschoten en topscorer van de eredivisie is geworden met 33 doelpunten. Vervolgens trekt hij die lijn door, door bij ons in het seizoen 19/20 maar liefst 48 keer te scoren en zo het stokoude record van Coen Dillen te breken. Dat trekt de aandacht van de hele Europese top, waarna Marc hem voor het recordbedrag van 140 miljoen euro verkoopt aan de hoogste bieder.
Zo beter Freddie ?
0 -3
KlasseLasse
en daarnaaast pakt hij daarna ook lieke martens af van, van leer
3 0
Knalpot
Juist maar misschien her en der wat gechargeerd, in het hedendaagse voetbal is het vrij kansloos om 48 doelpunten te maken in 34 wedstrijden tenzij je messi of ronaldo heet natuurlijk.
0 0
PJK54
Ik zie het (nog) niet als miskoop denk dat deze jongen een moeilijke aanpassing heeft en zijn familie ontzettend mist en dat zal zich in zijn spel manifesteren.
1 -3
martijndepro
Hij is hier al sinds halverwege 2016...Hoe lang denk je dat het gemis van familie ervoor zorgt dat je op trainingen en in wedstrijden de ballen niet goed aanneemt en ze niet tussen de palen krijgt? Daar ben je in het heetst van de strijd echt niet mee bezig hoor.

Ik kan nooit zoveel met dit soort teksten. Een speler uit het buitenland die in het seizoen 18/19 nog niet weet te overtuigen mag je wel voorzichtig het stempel miskoop geven. Op basis van zijn huidige contract zal hij pas in zijn VIERDE contractjaar eventueel aantoonbare waarde voor Ajax 1 kunnen hebben. De kans dat dit ook gaat gebeuren is klein.
1 -2
PJK54
Er zijn zelfs mensen die na heel veel jaren heimwee, en misschien speelt dat bij hem ook, uit een land vertrekken omdat ze niet kunnen wennen dus kan dat bij een speler ook!!
0 -2
martijndepro
Als jij denkt dat ie daarom niet goed inspeelt en kansen afmaakt, sure.
1 -1
ajaxfan83
ik zie graag nog een rb erbij komen want als mazraoui geblesseerd is dan hebben we geen fatsoenlijke back meer
0 0
GrandMasterFlex
Echt super jammer dat Redan er niet meer is.
1 0
AjaxCitizen
Dat moet je ook niet willen. Mateo zit pas net bij Groningen. Als hij terugkomt en weer op de bank belandt bij ons, dan schiet hij er niks mee op.
1 0
de_pitbull
wie zegt dat een spits die we vandaag nog zouden halen er meer in legt dan Sierhuis? Wat is het probleem met Sierhuis eigenlijk? Is hij te jong? Hij is ouder dan Dolberg in zijn topjaar.
1 0
gi0vanni
Sierhuis? Prima afmaker maar hij zal nog stappen moeten maken. Want tegen clubs als Heracles moet je er toch wel 2 kunnen scoren. Is geen spits die het zelf met een geweldige actie kan beslissen.
1 0
Ajaxhart
Ajaxhart zegt: Danilo doorschuiven naar A-selectie. Is de killer die we nodig hebben.
0 -6
Knalpot
En waarin heeft Danilo het voor jou al bewezen die killerspits te zijn? Zn prijskaartje? Zn indrukwekkende statistieken van vorig seizoen in U19?
2 0
AjaxCitizen
Praat jij altijd in de derde persoon als het om jezelf gaat?
:')
4 0
niquedegraaff
Mateo's plan (uitgestippeld door Ajax) is dus belangrijker dan de club Ajax. Dit is weer zó typisch Ajax.
3 -6
Marcao
Onzin. Kennelijk verwachten ze nu meer van Sierhuis als derde spits. En rekenen ze erop dat Dolberg op kort termijn weer fit is. Of... kopen ze stiekem vandaag tóch nog een spits (maar die kans is wel erg klein).
1 -1
vincent_DV
Weet je wat ik eigenlijk best absurd vind als ik er eens goed over nadenk. Dolberg is al de hele tijd geblesseerd dus dit weet Ajax best al een tijdje. Dan hadden ze zich al kunnen bedenken dat wanneer Ajax de CL haalt, een extra multifunctionele aanvaller(Spits of buitenspeler) best wel handig zou kunnen zijn. Maar dan kan je voordat je daadwerkelijk de CL haalt toch alvast wat werk verrichten ook al heb je de intentie om het alleen te doen bij het behalen van de CL. Je had toch al iemand klaar hebben kunnen staan of op z'n minst al meerdere gesprekken met opties gehad kunnen hebben? Natuurlijk kan ik niet weten wat er wel of niet is gedaan door Overmars maar het ziet er nu een beetje uit alsof ze gisteren nog even snel zijn gaan kijken wat er nog mogelijk is nu de CL behaalt is. Dan ben je inderdaad te laat.

Ik sluit trouwens niet uit dat er alsnog iemand komt. Op zo'n laatste dag kan er nog van alles gebeuren. Best veel grote clubs zitten ook nog met spelers in de maag dus als die in paniek raken kan er bijvoorbeeld al iemand vrij komen voor Ajax. Denk aan bijvoorbeeld Origi, Embolo, Isak, Welbeck, Sturridge, Kean, El Haddadi, Solanke en Mitroglou. En dan heb je nog niet eens iedereen gehad die redelijk overbodig zijn bij hun club. Misschien zijn deze niet allemaal haalbaar of goed genoeg maar het zegt wel iets over de mogelijkheden.
3 -4
3sterren
Lees je laatste zin nog eens een paar keer en trek dan je conclusie ...
2 0
vincent_DV
Ik denk werkelijk dat een speler als Sturridge voor Ajax momenteel gewoon haalbaar is. Die kan namelijk werkelijk geen kant meer op en speelde tot nu toe welgeteld 13 minuten mee. Wat moet ie anders dit jaar gaan doen dan? Het hele jaar banken.. Misschien kan je hem niet kopen, maar als je zo'n speler een jaar kan huren is het ook goed, volgend jaar moet Dolberg er toch sowieso weer staan en dan heeft Ajax anders een jaar de tijd voor een oplossing. Zelfde geldt eigenlijk ook voor Origi, Embolo en Mitroglou.
2 0
PeterVKV
Dolberg heeft een buikwandblessure. Dat moet zo langzamerhand toch weer over zijn? De vraag is wat mij betreft: WTF is er aan de hand met Dolberg? Vorig seizoen nog een van de grootste spitsentalenten van Europa.
4 -1
korem
Dat vraag ik me ook echt af, dit lijkt mij toch wel een blessure die niet zolang zou moeten duren. Ik vraag me serieus wel eens af of het mentaal niet te zwaar is voor dolberg het is toch ook wel een hele stille jongen en misschien ook wel een bepaalde druk die hem opbreken ofzo.
0 0
Maxwell_5
AS zet gelijk het interview van Sjaak Swart met VZ van gisteren erbij. “Als Huntelaar wegvalt heb je geen CL-waardige spits”. Wat dat is imo nu gewoon de realiteit.
6 0
AFCA1510
Tja Huntelaar, die is zelf natuurlijk ook verre van Champions League waardig.
0 -2
niquedegraaff
En het probleem is dat Huntelaar eigenlijk al weg viel in Oekraine. Hij hapte al naar lucht in de 60e minuut. Die man kán gewoon echt niet meer dan dat hij levert. Hij doet zijn best maar is al wel 35 jaar oud. Echt ongelooflijk dat Ajax alles op hem zet.
3 -3
GvanderK
Stiekem hoop ik toch dat er vandaag nog een redelijke spits bij komt. Stel je voor dat Huntelaar ook geblesseerd raakt, dan moet je gokken op Sierhuis wat inprincipe goed kan uitpakken, zolang Dolberg nog geblesseerd is. Maar je wilt als topclub geen risico lopen lijkt me, we hebben gewoon altijd een spits nodig die er meteen kan staan. Cassierra moet je gewoon een jaar bij Groningen houden, daar moet hij zich eerst in de kijker spelen. Kijk alsjeblieft nog even rond Overmars. Er zijn vast een paar spitsen die maar wat graag CL willen spelen met Ajax.
6 0
Babayaka
Hij zit op de bank volgens mij bij groningen
3 -5
DonnyNeres
Was niet helemaal fit, staat nu gewoon basis. Van Weert is bovendien weg en die speler die ze gehaald hebben moet natuurlijk nog wennen.
2 -2
PeterVKV
Het had niet echt met fitheid te maken maar met het feit dat hij niet voldeed. Cassierra is echt niet de reddende engel voor Ajax in de CL. Ook bij Jong Ajax vorig seizoen speelde hij vaak heel slecht. In ieder geval erg wisselvallig. Het is te hopen dat hij erdoor komt bij Groningen, maar ik heb mijn twijfels gezien zijn spel.
4 -4
jaripettersson
nepnieuws troll
0 -2
iammike
Had graag iemand gezien die op de flank of spits kon spelen. Je ziet al het geschuif al wanneer Neres niet mee kan doen en je speelt dan met 2 aanvallende middenvelders op beide flanken. Daarnaast is Dolberg en Cerny blessuregevoelig en Huntelaar al 35 jaar. Met wekelijks een CL wedstrijd was een Ryan Babel geen overbodige luxe, die zat gister 90 minuten bij Besiktas op de bank. En een keeper erbij was ook niet gek. Moet er niet aan denken dat Onana een wedstrijd geblesseerd of geschorst is, laat staan voor langere tijd, dan verspeel je daardoor gewoon weer een kampioenschap.
2 0
Eastwood
Wat je nu nog koopt, is tweede of derde keuze.
Ik vermoed dat Dolberg er snel weer is.
1 -1
ajax4ever01
Als je de berichtgevingen goed hebt gevolgd weet je dat Dolberg er verlopig nog niet bij is. Helaas.
0 0
HilversumNoord
Iedereen is Heracles thuis vergeten. En door het overvolle programma gaat dit vaker gebeuren. Dit wordt een seizoen met veel wedstrijden en lege handen...
2 -2
433metdepuntnaarlinks
Onzin, tegen Heracles hadden we genoeg kansen maar de bal ging er niet in. Daarbij speelde Sierhuis helemaal niet onverdienstelijk. Je hebt wel eens potjes dat het niet lukt, hadden we vorig jaar ook genoeg en met Bosz ook. We zijn net begonnen, hebben ons de groepsfase van de CL in gespeeld en je doet alsof het nu al klaar is dit jaar ...
1 0
lm
Is wel heel vaak we hebben pech de bal wil der niet in is geen toeval meer en ben mee eens Ajax word weer geen kampioen en gaat weer met lege handen staan
0 -1
HilversumNoord
Oliedom! Met deze 11 en wat B artiesten op de bank ga je nooit verder komen. Sorry maar we zijn weer een beetje te opportunistisch. En zondag verliezen we, loopt iedereen te zeiken en dan moeten er ineens weer 3 bij. Koop gewoon een extra spits en verdediger. Ben trots op Ajax, ons huidige elftal is top maar wel dun bezaaid...
2 -4
ajaxxcied4life
Het punt is, rond december komen Veltman, Bandé etc. terug
0 -1
ajax4ever01
Wanneer we al redelijk onnodig wat punten hebben verspeeld
1 -1
Aad82
geef kaj sierhuis een echte kans. hij wordt een machine, mark my words!
1 -1
CruijffiaansNouriaans
N hele slimme spits met torinstinct a la Huntelaar... vroeger had Haha
1 0
Rolleman
kom op Overmars.... haal gewoon nog de spits binnen! iedereen blij en vol vertrouwen!
3 0
Fredschuit1
We gaan een buitenspeler met snelheid en diepgang missen iig tot aan de winterstop..
5 0
ETM
Ik snap je punt, maar het zou me niets verbazen als Ten Hag op de huidige koers door gaat. We spelen eigenlijk zonder buitenspelers. Met Tadic en Ziyech als aanspeelpunten op het middenveld. Tadic zal sowieso een valse buitenspeler blijven.
2 0
pieke
Wellicht ging het om Nacer Chadli?
1 0
ajax4ever01
Die is al naar Monaco
0 0
Vertonghen
1 Echte linksback
Anderhalve rechtsback terwijl er een middenvelder rechtsback staat.
1 Geschikte keeper.
1 Kwalitatief goede vleugelaanvaller.
2 Spitsen (goed maar 1 op leeftijd en de ander tobt met blessures.
Wel ongeveer 20 middenvelders.
Dus laten we die maar achterin en voorin plaatsen zo gaat dat tegenwoordig...

Ik ben erg blij met Tadic en Blind, maar het voelt alsof de laatste schakel ontbreekt.
Je ziet nu al bij de eerste blessures dat er geschoven moet worden.
2 -4
lm
Idd heb ik dus ook vergeet Heracles en vvv niet he dat gaat zo vaker gebeuren en we lopen al achter op pisvee
2 -1
lm
Elke linie geen goede back up
1 -1
ajax4ever01
Geen spits erbij is dom dus moeten we het met kansenmisser huntelaar doen? Echt balen dat het allemaal zo lang duurt met Dolberg
8 -11
Ferd
Die kansenmisser scoorde 4 keer in 6 Europese wedstrijden, maar dat wordt gewoon even vergeten ....
10 -3
ajax4ever01
Ja maar zet er ook even bij hoeveel kansen hij nodig heeft om tot scoren te komen
2 0
Roels
Klopt wel, prima statistiek. Het hadden er echter wel 12 kunnen zijn. En tegen Bayern etc krijg je zoveel kansen niet.
1 0
mickey2602
En toch zou het me niets verbazen als er morgen ineens toch een speler bij komt.
Maar,als iedereen fit is moet het ook met deze selectie kunnen. Ik vraag me alleen af hoelang het nou nog duurt voordat Dolberg weer kan spelen en hoe hij dan gaat spelen. Komt ie er beter uit of niet,dat is de grote vraag.
1 0
jalex
Ja, ik heb ook het gevoel dat er nog iemand komt. Denk dat dit bericht bewust is gebracht om een geweigerd bod niet verder omhoog te laten gaan.
0 0
Ozymandias
GK: Lamprou, Onana en Kotarski
RWB: Kristensen en Mazraoui
RCD: De Ligt en Schuurs
LCD: Blind en Wöber
LWB: Tagliafico en Bakker
RCM: Schöne en Vd Beek
CAM: Ziyech en Labyad
LCM: De Jong en Eiting
RAM: Neres en Nunnely
ST: Huntelaar, Dolberg en Sierhuis
LAM: Tadic en Johnsen

Op de flanken is Ajax relatief (aan de rest van de posities) matig bezet maar met Labyad en Ziyech die in geval van nood op de flanken kunnen spelen denk ik dat dit geen probleem zal zijn. Nunnely zou ik naar het eerste halen om een extra buitenspeler met diepgang erbij te hebben. Het voetballend vermogen van Johnsen is zeker groot genoeg om in het eerste van Ajax te spelen. Jammer genoeg is hij daar mentaal nog niet aan toe maar ik denk dat het Ten Hag wel zal lukken om Johnsen ook mentaal op het nodige niveau te krijgen. Zodra bij hem het kwartje valt heeft Ajax er een goede buitenspeler bij.
3 -3
Ajaxhart
Je vergeet Danilo.
0 -4
WZAWZDB14
Ik zou Cerny en Sinkgraven eraan toevoegen
0 0
Ozymandias
Ik verwacht dat Sinkgraven en Cerny pas na de winterstop weer beschiktbaar zullen zijn voor het eerste. Laat ze eerst maar bij Jong Ajax helemaal fit worden en in vorm komen en dan in de winterstop weer bij het eerste aansluiten.
1 -1
WZAWZDB14
Ik denk wel veel eerder. Sinkgraven en cerny trainen langzamerhand al weer mee toch? Geef ze dan 1 of 2 maanden de tijd in jong en ze zullen nog 3 wedstrijden van cl mee kunnen doen (al verwacht ik geen basis met de huidige selectie). Maar ik krijg het idee dat deze 2 al door de meesten zijn afgeschreven/vergeten. Ik vond Cerny altijd een van mn favoriete spelers met zn snelheid en explosiviteit, echt een groot talent. Sinkgraven heeft er mede voor gezorgd dat ajax onder peter Bosz zn sprankelende voetbal kon spelen. Natuurlijk moeten we ook maar zien hoe ze uit hun blessures komen, maar ik denk dat ze onder ten hag zeker een meerwaarde kunnen vormen. Al is het maar als wissel.
1 0
Afc22
Offtopic. Wat kan ik genieten van Ten Hags interviews.

"We weten allemaal hoe belangrijk de jeugdopleiding voor Ajax is. Het is de 'levenselixer' voor de club"

Hahaha wie gebruikt nou het woord levenselixer in die context.

Ps: Dit is niet om Ten Hag te bashen, ik vind gewoon zijn woordkeuze leuk.
14 -2
WZAWZDB14
Haha ja ik kan er ook altijd om lachen, ook omdat hij het zelf serieus bedoeld. 'Draufgänger'... prachtig xD
5 0
Vak430
19 september AEK thuis
2 oktober Bayern uit
23 oktober Benfica thuis
7 november Benfica uit
27 november AEK uit
12 december Bayern thuis
3 0
ST
Mooie agenda. Ziet er gunstig uit.
0 0
Ruudje74
3-0-3-1-3-0=10 en dan ben je vast tweede.
0 0
MitsjollAjax
=-4
0 0
Michelinho
Lekker man, laatste pot Bayern thuis. Die hebben dan vast de buit al binnen...
2 0
De_Realist
Je betaald 17M voor Blind (exc. bonussen) maar nu opeens vormen de financiën een probleem terwijl de spits positie juist het grootste probleem was bij ons.
9 -3
ziz0u.
omdat de gewenste versterking, (denk aan pedrinho oid) wellicht Fucking duur is en ajax niet voor halfbakken van geel aankopen gaat...
1 0
Michelinho
Het geld kan zeker niet op voor jou?
1 -7
De_Realist
Bij Ajax kan het geld momenteel niet op nee.
3 -1
munser
gast, net 40 miljoen binnne geharkt
9 -1
Ajaxvooraltijd
Ajax heeft de loting afgewacht en ook met deze selectie moeten we gewoon 2e kunnen worden. Als alles weer fit is hebben we gewoon een gruwelijk team. Had je de loting van PSV gehad dan had Ajax wel een andere mening toegedaan geweest maar we hebben op zich een vrij "gemakkelijke loting". Duitsers liggen ons als we in vorm zijn itt het verleden en de rest moet te doen zijn.
2 -4
jalex
Gewoon Fran Sol ophalen. Betaal dan maar gewoon een paar miljoen extra aan Willem 2, dan blijft het geld tenminste nog in de eredivisie. Het risico op een blessure voor Huntelaar en niet fit zijn van Dolberg is gewoon te groot. Mocht Dolberg snel weer fit zijn (wat ik hoop) dan kun je ook wat rouleren (er komen wedstrijden genoeg of als iemand z'n dag niet heeft).
4 -5
makaveli
We hebben niemand nodig. Haal je een spits voor de basis wat doe je dan met huntelaar en dolberg? En haal je een reserve? Waarom laat je siem en cassiera dan gaan? Dolberg moet gewoon de spits worden huntelaar erachter. En we hebben sierhuis ook nog.
4 -5
de-Ajacied
Wel weer heel er zuinigjes. Je hebt toch kunnen zien dat investeren loont.
We hebben een reservekeeper en een sterke CV nodig. Een snelle spits erbij zou ook mooi zijn.
4 -2
SjaakWolfs
Een man van glas en een overjarige spits die het waarschijnlijk niet volhoudt om wekelijks twee keer te spelen. Vreemd dat Ten Hag het aandurft met het duo Dolberg/Huntelaar.. Als Huntelaar geblesseerd raakt, heeft hij een groot probleem.
5 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
marc steekt een beetje de kop in het zand en laat het maar op zijn beloop, als een wanbetaler met schuld, die bang is om de brievenbus te openen.
de rekening word altijd gepresenteerd marc.
achteraf met dubbele kosten.

je kan niet bouwen op 1 spits, straks raakt klaasjan gebleseerd en krijg je een schijtlading van kritiek over je heen, waarom je niet hebt gehandeld.

haal gewoon babel, en een spits of laat ten hag iig een spits meer spelen. misschien danillo pereira.
je zal wel moeten, want je kan niet ineens sierhuijs een cl wedstrijd laten spelen.
7 -6
WZAWZDB14
Dolberg is al op de weg terug, die speelt over 2 a 3 weken gewoon basis. Dan heb je klaas jan achter de rug en kan je sierhuis invalbeurtjes geven in de competitie
1 -3
Tienus
Zullen we die jonge niet eerst gewoon 100% laten revalideren en fit laten worden en zijn wedstrijden in jong ajax laten voetballen voordat ie weer maanden aan de kant staat vind 2a 3 weken wel erg voorbarig voor iemand die nog geen wedstrijd gespeeld heeft.
En dan maar hopen dat ie mentaal goed is en zijn vorm heeft anders hebje er als nog niets aan.
0 0
WZAWZDB14
Ja ok, miss wat langer, maar om daarvoor nou een nieuwe spits (die minstens zo goed is als kjh en sierhuis) te halen, vind ik een beetje overdreven.
0 -1
Afcadam14
Hoe je het wend of keert, als Dolberg weer volledig fit is en wedstrijdritme op heeft gedaan, moet je hem weer de kans en het vertrouwen geven als 1e spits. Het talent spatte er namelijk vanaf toen hij in vorm was, denk aan de kuip.

Je kunt nu dus geen andere 1e spits van 10 a 20 miljoen halen voor de korte termijn, om die vervolgens weer voor Dolberg te laten banken. Het is inderdaad, zoals bijna iedereen vindt, een riskant verhaal. Maar Ajax kan eigenlijk niet anders dan vertrouwen en hopen op Dolberg.
10 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dolberg is afgeschreven.
komt niet meer goed, dan had hij allang weer de oude geweest.
dolberg struggled met zichzelf. geen uitzondering want er zijn meerdere spelers die veel beter kunnen presteren maar met zichzelf in de knoei zitten, neem bv balotelli
1 -11
JJAFCA
Wat een onzin, hij word nu wel heel makkelijk afgeschreven. Hij heeft top gepresteerd in top wedstrijden (zowel nationaal als in de EL) mits fit en wedstrijdritme.

Denk je nou echt dat hij nooit meer fit en wedstrijdritme krijgt? Neem daarbij mee dat tadic en neres jongens zijn die een spits bedienen, vele malen meer als dat kluivert/younes en troare dat deden...
5 -1
lm
Klopt een paar maanden goed gedaan maar dat is over en de hunter is een stand-in spits en niet de nr 1 spits dat reken in hem ook niet aan hij is35 maar door hem spelen we cl maar we kunnen niet verwachten dat hij de kar trekt in de ed en de cl
1 -5
MM1974
Was hier best bang voor,spitsen positie is magertjes jammer dat er niks bij komt.
5 -3
bremovic
hopelijk komen er toch nog 2 a 3 spelers

cv rechtsbuiten en spits
2 -8
Mokum31
Hahaha
4 0
Ajaxtrouw
uhh....topic niet gelezen?
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik zou ook babel nog even halen.
ajax word zo dodelijk als je die erbij hebt.
en idd een spits.
gaat allemaal wel lastig worden zo kort voor de deadline.

mochten we ons plaatsen voor de cl of el, moet er in de winterstop iig iemand worden aangekocht. het nivo gaat verder omhoog, en in die fase ga je anders punten verspelen in de eredivisie
1 0
munser
maak me hier wel zorgen om. voorlopig hebben we geen goede backup voor huntelaar. sierhuis is nog lang niet klaar voor een basisplaats. zou toch ff spits ergens vandaan halen
3 -3
Toon meer reacties