Ten Hag: 'Zie dat Johnsen het in zich heeft'

SJvanveen, 26-08-2018 om 08:04, 27942 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-coach Erik ten Hag heeft vertrouwen in Dennis Johnsen. Nadat de trainer hard voor de Noor is geweest, krijgt de buitenspeler langzamerhand meer minuten en dat is niet zonder reden. In gesprek met Ajax Life spreekt Ten Hag erover.

Johnsen kwam als een raket bij Jong Ajax vorig seizoen, maar na loop van tijd stagneerde hij en werd hij veelvuldig gewisseld bij de beloften. Michael Reiziger, trainer van Ajax '2', haalde hem tegen Jong FC Utrecht zelfs eens na veertig minuten naar de kant. Ten Hag nam Johnsen begin dit seizoen ook al eens niet mee op trainingskamp, maar nu lijkt alles anders, met een invalbeurt tegen FC Emmen als gevolg. 'Af en toe hebben jongens een schop onder de kont nodig', stelt Ten Hag. 

'Zodat ze weten wat er van ze gevraagd wordt. Zowel op als buiten het veld. Je functioneert in een team en daar horen een aantal regels bij', vervolgt de oefenmeester, die wat betreft kwaliteiten gecharmeerd is van Johnsen. 'Als je zoveel talent hebt als hij, dan is het een eis dat je elke wedstrijd een bijdrage levert aan de winst. Ik denk dat hij nu een paar hele goede voorbeelden in onze selectie heeft en het is aan hem om die potentie eruit te halen. Ik zie dat hij het in zich heeft.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fieldman
Johnson heeft zeker potentie. Heeft de snelheid en de techniek. Maar doet nog veel te vaak rare dingen.

Spelers als Sierhuis en Nunnely hebben bij voorbaat al niet de potentie.
0 -1
PJSM
Haha......gaat ‘m niet worden Ten Hag
0 0
marco1972mb
In Cerny heb ik het nog nooit gezien.....
we zullen zien,maar ik denk dat dat niks word.
Johnson geef ik nog het voordeel van de twijfel
0 -3
robinozzi
Hopelijk komen Cerny en Dolberg sterk terug en slaagt een jongen als Sierhuis of Johnsen, zodat we weer wat concurrentie en variatie in de aanval hebben.
2 0
de_pitbull
Ik hoop het. Een extra optie voor de flanken is zeker welkom.
0 0
El-Dorado
Verhuren aan Heerenveen, AZ, Groningen of Vitesse.

Of Feyenoord, leert ie een keer wat werken is daar. Maar dat is een beetje gevoelig.
0 -3
Ajax#1900
Hij kan wel voetballen idd, heeft hij bij JA af en toe laten zien, maar het zijn wel echt momenten. Hopelijk komt het er nog helemaal uit. Hij is technisch goed en ook nog eens aardig snel. Ik heb er nog wel een beetje vertrouwen in.
1 0
altijdwelwat
Diepte en snelheid zijn prachtige wapens als je het kan koppelen aan overzicht, een goede pass en dus rendement. En daar zit bij Johnsen het probleem , hij heeft geen enkel idee wat hij aan het doen is. Daar valt simpelweg niet tegenaan te schudden.
0 0
Rentokill
Soort ultieme poging: De boel eens flink opschudden. Eerst afbreken en dan opbouwen. Ik hoop dat het lukt want hij heeft inderdaad die diepte die Kluivert ook heeft. En dat hebben er verder niet zoveel op die positie.
7 -1
Jornnn
Wordt een zelfde verhaal als met Andersen. Het zit er wel in, maar het komt er niet uit.
4 -5
433metdepuntnaarlinks
Nu moet ik wel een kanttekening plaatsen. Andersen speelde linksbuiten in een mak Ajax. In de tijd dat het middenveld geen Ziyech maar Klaassen Bazoer en Serero/Sinkgraven. Klaassen en Bazoer speelden prima maar zijn niet de lichtvoetige spelers die de snelle combinatie opzoeken (zoals Tadic, Frenkie, Ziyech en ook Neres dat wel doen). Serero was ook geen mega creatieve speler en Sinkgraven deed zijn best maar had in die tijd moeite met het niveau.

Daarmee wil ik zeggen, ik heb in Andersen altijd wat speciaals gezien maar wel iets wat er pas uitkomt als hij tussen goede voetballers staat en als het spel snel en lekker loopt. Ik omschreef het laatst als mooi-weer-voetbal, ik denk oprecht dat als je Andersen nu in dit team op 10 had gezet (of hangend aan de zijkant) dat hij is dit niveau en in de snelheid mee zou gaan. Het leek me altijd een speler die een goed team beter maakt maar die als het niet loopt als eerste door de mand zakt vanwege het laconiek ogende spel.
Johnsen heeft nu het voordeel dat hij juist in een goedlopend Ajax zijn kansen kan pakken maar zelfs dat is niet genoeg lijkt het ... Wordt een lastig verhaal voor Johnsen, zeker met een Lang die op de deur klopt, Labyad die zijn vorm vast wel gaat hervinden en met Cerny die hopelijk terugkeert over een tijdje.
2 0
Web
Gelukkig denkt Ten Hag daar anders over en gaat er mee aan het werk.
Wat dat hij talent heeft en echte eigenschappen heeft voor een buiten speler is wel duidelijk.
En waarom vergelijken ? Hij is kwa karakter zo veel anders dan Andersen
2 0
Ajax#1900
Als hij er wat meer pit in stopt blijft hij ook fysiek prima overeind. Heeft voor een buitenspeler behoorlijk veel lengte en kan toch kort draaien etc. Vind ik vrij uniek. Hopelijk krijgt Eth hem nog aan de praat. Ik denkt dat zo'n invalbeurt hem wel goed doet. Daar heb je meer aan dan 2 minuten voor tijd invallen en amper een bak raken.
0 0
JBxxx
Dacht precies hetzelfde Andersen 2.0
2 -1
Rentokill
Ja die was ook Scandinavisch ja. Daarnaast zijn er wel meer spelers waarbij dit speelt.
1 -2
Pep
Het is volgens mij een Noor
1 0
insectenverdelg
ik denk dat t een Noor is. :)
2 0