Ten Hag: 'Donny speelde belangrijke rol'

BvdPloeg, 22-08-2018 om 23:19, 19189 views, Veronica |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is heel erg blij met de manier waarop Ajax gespeeld heeft tegen Dinamo Kiev. De Amsterdammers wonnen met 3-1 en dat was volgens de coach vooral te danken aan een creatief trio op het middenveld.

'Het was een geweldige wedstrijd met een geweldige entourage. De wisselwerking met de fans was fantastisch en we hebben een prima wedstrijd op de mat gelegd. 3-1 is een goede uitgangspositie', zo analyseert Ten Hag na afloop bij Veronica. De oefenmeester was tevreden over zijn creatieve mensen. 'Tadic en Ziyech moesten naar binnen spelen, zodat we met Donny drie tienen hadden. Als je de eerste goal ziet… Tadic wordt ingespeeld en Donny zit eronder, dat was precies het goede moment.'

Toch is er ook werk aan de winkel, want Dinamo Kiev was vaker dan nodig gevaarlijk uit standaard situaties. 'De tweede bal verdedigen, daar moeten we gedisciplineerder in zijn. Je moet blijven spelen, want als je balverlies lijdt tegen deze ploeg, dan worden ze sterk', zag ook Ten Hag, die Donny van de Beek en Frenkie de Jong nog een groot compliment maakt. 'We wilden Frenkie op links laten uitzakken en overtallen creëren. Donny speelde daar een belangrijke rol in door hoog weg te blijven en de twee middenvelders van Kiev te binden. Op die manier hadden we constant een overtal op de as van het veld.'

Blij met Van de Beek

Tegenover De Telegraaf gaat Ten Hag nog wat verder in op de rol van Van de Beek tegen Dinamo Kiev. Volgens de coach speelde de middenvelder een goede wedstrijd en wilde hij hem een publiekswissel geven. 'Ik wilde laten zien hoe blij ik met Donny ben. Hij is voor mij een kernspeler en heeft ook voor een erg belangrijke openingstreffer gezorgd.' Van de Beek was zelf ook wel blij met de wissel: 'Ik was best moe en zat tegen kramp aan. Dinamo Kiev maakte er een fysiek harde wedstrijd van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA.
Donny en Dani penetreerde dat Kiev helemaal suf.
0 0
blava
Feit is dat kiev conditioneel sterker is dan Ajax. Geen prettig vooruitzicht vòor volgende week. Hoe is dat eigenlijk mogelijk. Het begint zo langzamerhand een structureel probleem te worden.
0 0
ETM
Kiev oogde anders ook flink vermoeid.
0 0
ziz0u.
dude... Omdat kiev in de 1e helft inzakt en ajax in de 2e helft betekent niet dat kiev conditioneel sterker is.. Ajax kon bijna de hele wedstrijd druk op de bal houden, maar je zag dat toen ajax minder druk op de bal kon krijgen ook kiev meer foute ballen ging spelen, rara hoe kan dat? omdat kiev er ook doorheen zat..
1 0
Bijgoochem
Mooi dat Ten Hag vaak wat verder in detail gaat over de tactiek in z'n interviews. Hoe hij de overtallen creëert door spelers net wat dieper of juist meer naar achter te laten spelen. Ik zie zoiets niet van achter het doel (en vooral omdat ik en met mij vele anderen eigenlijk een leek ben qua tactisch inzicht).
1 0
433metdepuntnaarlinks
Nu moet ik trouwens opmerken dat ik, durf het haast niet uit mn strot te krijgen, de wissel geweldig vond. Donny zat er door heen en Dani de Wit is geen Dani da Cruz Carvalho maar fysiek is het een beer en die jongen heeft de laatste minuten op een flink hoog tempo overal tussen gelopen.

Donny speelde ook prima, heel erg lekker dat hij die belangrijke snelle goal maakt. Is je gegund Donnie!
6 0
FlyingDutchMan
Ondanks de Dani de Wit haters, kon Ajax inderdaad zijn energie goed gebruiken. Slimme zet ja!
0 0
Salamis
Donny moet altijd spelen. Hij maakt het Ajaxspel doelgerichter en gevaarlijker. Haal oude man Schone of liever Frenkie balverlies er maar uit. Die laatste was wel erg slecht vandaag. Hij mag wel even op de bank gaan dromen van Barca.
1 -3
Godenzoon88
Donnie kan penetreren als de beste!
0 0
Hans Kraay Jr.
In een creatief trio.
0 0
FlyingDutchMan
Ouwe penetrant is ut
0 0
Rentokill
Mooie uitleg van Ten Hag. Frenkie deed hele goeie dingen. Alleen ook veel onnodige risicopassjes die ook mis gingen en veel gevaar opleverden.
8 0
FlyingDutchMan
Enige speler waar ik mij vanavond meerdere malen aan heb geërgerd, was Frenkie. Vond hem vandaag zwak spelen voor zijn doen, met die risicopassjes waarbij als Kiev een beetje scherp was geweest, wij nu al in de Europa League loting zaten... Kan echt niet op dit niveau, mister Barca...
4 -2
godenzonenssuper
Een aanvallende middenvelder op deze plek neerzetten kan niet op dit niveau, visionair Ten Hag...
0 0
Labrador
Ik had de wissel Frenkie Labyad wel veracht en dan Tadic op het middenveld.
2 0
FlyingDutchMan
Had ook gezinnen inderdaad, Erik had eigenlijk ook eerder moeten wisselen want je zag dat er veel spelers doorheen zaten
2 0
FlyingDutchMan
gekund lol
0 0
tMuurtje
Mee eens. Iets te nonchalant soms.
Flik dat een paar keer bij Barcelona en je mag achter in de rij aansluiten.
2 0
FlyingDutchMan
Ziekenhuisballen noemen wij dat op de amateurvelden, hij was er koning in vanavond. Het indribbelen van hem was matig, kapt hij weer terug om achteruit te spelen terwijl er voor hem opties waren. Kan en moet veel beter met zijn kwaliteiten.
2 0
Wzawzdbforever
Genoten speelt met trots en passie voor Ajax. Even geprikkeld is niet erg. Uitstekende speler
8 0
Redrum
Donny is en blijft een echte Ajacied
10 0
FlyingDutchMan
Klinkt gek, maar ik de afgelopen weken heeft een Donny af en toe nodig. Weer even geprikkeld worden en scherp spelen, in plaats van dat dromerige spel in het begin.
3 0