Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tadic: 'Ik neem vanaf nu de penalty's'

BartVeenstra, 20-08-2018 om 07:35, 32366 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dat Dusan Tadic bij Ajax graag zijn verantwoordelijkheid neemt, blijkt ook wel uit het feit dat hij vanaf nu de vaste penaltynemer is. Tegen VVV-Venlo schoot de Servische aanwinst vlak voor tijd vanaf de strafschopstip de 0-1 binnen, waardoor Ajax alsnog drie punten overhield aan het uitduel.

'Elke strafschop is moeilijk. Je hebt als nemer meer te verliezen dan te winnen, maar ik hou er van om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Dat doe ik bij Ajax en heb ik bij al mijn clubs gedaan. Ik neem vanaf nu de penalty’s', zegt Tadic in De Telegraaf, waarna hij vertelt dat het een moeilijke penalty was, aangezien VVV-keeper Lars Unnerstall een puike wedstrijd speelde. 'Hij stond daar door zijn goede reddingen vol vertrouwen. Maar ook al was het bijna in de laatste minuut: ik moest gewoon gefocust blijven. Naar de keeper kijken en dan beslissen.'

Scheidsrechter Kevin Blom had de VAR nodig om Ajax een penalty toe te kennen, maar Tadic lijkt de arbitrage in Nederland niets kwalijk te nemen. 'Het Nederlandse voetbal heeft uitstekende scheidsrechters. De referees zijn hier veel beter dan in Engeland, geen twijfel over mogelijk', aldus de Serviër, die niet voor, maar ook niet tegen de VAR is. 'Ik houd er niet van dat de wedstrijden steeds worden gestopt. Maar deze beslissingen waren erg fair. De VAR overtuigt me steeds meer.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax95Duivendrecht
Wat een passie heeft deze man, zowel in het veld als erbuiten!

Het lijkt erop dat hij echt trots is om voor Ajax te spelen. Mooi om te zien.
0 0
Tinus
Terecht dat tadic nu de nieuwe penaltynemer is. Schone mist er heel veel, net als Ziyech. Dat geploeter met die penalties moet eens afgelopen zijn. De eerste van tadic gaf iig vertrouwen dat hij het kan.
4 0
Superjan
Schöne mist er vooral de afgelopen twee jaar veel. Daarvoor zat hij tegen de 90%.
3 -1
14Abdelhak14
Ja tegen kleine clubjes zonder druk ging het prima. Maar ik kan me nog een beslissende herinneren in de el tegen steau en die was dramatisch. Net als die op het wk en in de cl.

Oftewel gewoon lekker Tadic en Huntelaar of Dolberg als back up. Ook koele kikkers met een vaste trap.
0 0
Shardo
Leuk die VAR nu, maar over een tijdje zijn er weer spelers die de VAR gaan manipuleren, situaties creëren enkel om na het bekijken van de beelden een penalty te krijgen...
Hoe gaan we dan noemen een "Schvarlbe"?
0 -4
WinstonBogarde
Ja, dit lijkt me vrij lastig.. Want ik kan me geen situatie herinneren waarin iets in de herhaling erger lijkt dan het is..
1 0
hdiespacers
Dat weet ik niet hoor. Ik vind vaak dat als je iets steeds vaker bekijkt dat het dan steeds erger er uit ziet. En een goede slowmotion ook!
1 -1
reaguurder
Dit is letterlijk onzin.
1 -1
AjaxMichael
Hoe wou je dat doen dan? Het is een overtreding of niet, daar valt weinig aan te manipuleren...
2 0
Dolblij
Yo, tsjakka. Zeggen en doen. Heerlijke vent die Tadic.
0 -1
Adios
Een man met een voorzet zoals die van hem zou toch eigenlijk de corners en indirecte vrije trappen moeten nemen? Ben heel benieuwd waarom ze die toch blijven afstaan aan Ziyech. Hij geeft af en toe een leuke bal over de hele, maar hoevaak gebeurt het nou dat Ziyech een bal geeft die er in 1x ingekopt kan worden?
0 0
RaynoFischer
Als je alles erin schiet prima ;)
0 0
Red Devil
Heel goed.
0 0
3star
Ik vind Tadic niet bepaald een geboren leider. Ik vind hem juist heel gemaakt en geforceerd in zijn 'leiderschap'. Net zoals Gudelj dat ook had. Overal er pratend tussen willen komen op het veld.. Laat dat lekker aan Matthijs over, de enige echte leider. En eisen in je contract dat je nummer 10 wil terwijl je het nog niet hebt laten zien vind ik een beetje een eng trekje.

Als Dolberg terug is, mag hij wmb de pingels weer nemen. Mijn favoriete ijskonijn.
10 -14
talent020
het is maar net hoe je het wilt bekijken.... ik zie een Tadic die iedereen graag wilt helpen, die jongens bij het vieren van een doelpunt graag wilt betrekken, die zijn best doet om het samenspel met Ziyech zo optimaal mogelijk te maken, Tadic is prima voor de strafschoppen, laat Dolberg eerst maar weer eens fit worden en een basisplaats afdwingen,
1 0
Stone020island
Wat een onzin zeg. Bij tadic is het juist super natuurlijk itt die hamlul gudelj. Vergeet ook niet dat creatieve spelers sneller de leiding nemen dan simpele werkertjes als gudelj.
2 0
Tinus
Ben het met je eens dat het niet geforceerd overkomt bij tadic. Dat creatievelingen van nature leiders zijn is volgens mij echter onjuist. Rijkaard, Blind, Seedorf, De Ligt, kompany, Gerard, lampard.... Allemaal niet bepaald creatievelingen. Ik denk dat het juist eerder de personen zijn die voorop gaan in de strijd en een groep kunnen leiden. Ik vind
Matthijs de ligt van nature meer een leider dan tadic. Maar tadic heeft op dit moment meer de ervaring waar tegenop gekeken wordt. Ziyech vind ik in alles geen leider. Is vooral met zichzelf bezig.
0 0
RaynoFischer
Dan ken je Tadic niet zo goed, hij is zeker een geboren leider en zijn gedrag is niet gemaakt/geforceerd...
En nummer 10 werd hem gegeven omdat de verwachting was dat Ziyech weg zou gaan, wie zegt dat hij het geeist heeft?
2 -1
Ajax#1900
Hij heeft ook wel genoeg laten zien om dat nummer te eisen hoor. Nummer 10 is voor veel spelers heilig natuurlijk
1 0
masterrr
Het is een baasje en dat gaat ook ongetwijfeld nog voor conflicten zorgen

Het is aan Ten Hag en zijn technische staf om dat in goede banen te leiden. Vooralsnog is hij een aanwinst en geeft hij zeker sturing aan dit jonge team. Dat was precies de intentie achter de aankoop. Dat heb ik bij Blind nog niet gezien
1 0
Schöne82
Geloof niet dat zijn leiderschap voor conflicten gaat zorgen. Hij laat namelijk z'n voeten spreken. Ook haantje Ziyech ziet dat en toont respect voor Tadic. Die gaat echt geen heibel met Tadic schoppen.
0 0
AnsB
Blind is een totaal ander type. Hij zal veel meer op de achtergrond zijn werk doen. En dat kunnen wij niet beoordelen.
Daarnaast denk ik dat Blind beter tot zijn recht komt op 6, maar daar zijn al veel kandidaten voor.
0 0
PetrusKeizer
hahaha, kijk dit vind ik nou mooi. Een grote muil EN t waarmaken.
3 0
frisooooooo
Wat heeft Ajax tegen een klasbak met deze jongen binnen gehaald had echt niet meer verwacht dat die zal komen naar dat Southampton in de premier league bleef maar hij kan zo geweldig voetballen!! :)
0 0
EzraAjax95
De scheidsrechters zijn hier beter dan in Engeland.. hoe slecht zijn ze daar dan wel niet...
1 -1
Knalpot
Die overtreding van Kennedy niet gezien? Zo slecht dus.

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/98bagr/kennedy_kick_out_cardiff_v_newcastle/
0 0
31xAjax
Dusan, kun je misschien ook de vrije trappen en corners van Hakim over nemen, dat scheelt een hoop irritatie bij de supporters en dan gaat het rendement uit standaardsituaties ook omhoog....
6 -1
ETM
Indirecte vrijetrappen en corners van Ziyech zijn zeker niet slecht. Wel haalt hij veel te weinig uit directe vrije trappen. Heb overigens het idee dat ze die nu allemaal aan Schone overlaten.
3 0
31xAjax
Bij corners van Ziyech moeten spelers bukken om te kunnen koppen. En dat niet bij uitzondering, maar bij 75%. Of hij gaat over alles en iedereen heen. Een goede corner van Hakim is echt een zeldzaamheid. Lasse doet het trouwens niet veel beter.

Het is echt een aanfluiting voor spelers die iedere dag op het veld staan...
2 -1
Aad82
Tot nu toe is er al 3 maal gescoord uit een hoekschop van Hakim dit seizoen, dat slechts een paar weken oud is....
1 0
31xAjax
Kun je nagaan hoeveel dat kan worden als Tadic ze neemt....
0 -1
TheRiviera
Het zou niet erg zijn als iemand anders de corners neemt maar ik zie Tadic liever in and rondom de 16 staan als er een corner word genomen. Voor directe vrije trappen is Schöne nummer 1 wat mij betreft.
1 0
31xAjax
Eens, maar tot nu toe heeft niemand anders de persoonlijkheid gehad om Ziyech weg te jagen bij standaardsituaties, ook TH niet. Ik denk dat Dusan die persoonlijkheid wel heeft, en ook een veel betere trap...
0 -1
Ajaxbrl
Tadic = een BAAS
3 0
TvdH
natuurlijke leider deze baas. Hoop alleen dat hij de rest van de juffrouwtjes mee kan krijgen als het even tegen zit!
6 0
ThePitbull13
Topper die Tadic!! Al interesseert het me geen reet wie die pingels neemt. Als men maar scoort.
1 0
MichelAjaxTadic
Niet meer dan logisch. Komt uit de Premier League, schiet z'n eerste zeker raak, op een spannend moment. Dus nu niet meer veranderen voorlopig.
0 0
MSwertz92
De var is ideaal. En de meest voetballende ploegen (Wij dus) gaan hier veel voordeel mee hebben. Ik denk dat de 'fysieke' ploegen het steeds lastiger gaan krijgen, want die moeten toch uit een ander vaatje gaan tappen.
1 0
Salamis
Ja zeker voor Feyenoord is dit een ramp. Als zij de klassieker blijven spelen zoals ze altijd doen met dat smerige fysieke spel en geniepige overtredingen eindigen ze iedere Feyenoord-Ajax met 8 man en minimaal 0-5 nederlaag. Voor Ajax is de VAR ideaal, de aanvallende ploeg heeft hier altijd voordeel bij.
0 0
Willem410
Ik vraag me af hoeveel goals ze van Luuk de Jong af gaan keuren door die VAR?
Die gozer geeft zen tegenstander standaard een duw als de voorzet onderweg is.
2 0
Ajaxamsterdam0485
En dan zeggen dat hij vindt dat hij meer beschermd moet worden
1 0
3*stars*3
Baas.
Het leuke is dat hij binnenkomt met veel zelfvertrouwen maar wel tijdens zijn 1e invalbeurt, al zijn klasse liet zien.
Dat hij tot nu toe in 3/4 CL voorronde duels betrokken was bij goals zegt genoeg.
Dan dwing je ook respect af bij je ploeggenoten en de fans.
Echt een topaankoop.
0 0
***1900***
Held.
0 0