De Wit benoemd tot aanvoerder Jong Ajax

BVeenstra, 16-08-2018 om 20:20, 14071 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dani de Wit (20) is door trainers Michael Reiziger en Winston Bogarde benoemd tot aanvoerder van Jong Ajax. De middenvelder, die geregeld op de bank zit bij het eerste, is uiteraard erg blij nu hij de captain van het belofteteam van Ajax is.

'Natuurlijk ben ik daar trots op', zegt De Wit in gesprek met Ajax.nl. 'Ik denk dat het een mooie bevestiging is van wat ik aan het doen ben en van wat ik vorig jaar heb laten zien. Het is alleen maar positief. De band met Reiziger, Bogarde en de spelers is goed. Daarvoor ben ik denk ik tot aanvoerder benoemd.'

De Wit had een goed gesprek met de trainers en zal - mits hij op het wedstrijdformulier staat - de aanvoerder zijn. 'Het kan ook dat ik moet aansluiten bij het eerste', aldus De Wit. Dit weekend speelt Jong Ajax op bezoek bij Roda JC, terwijl Ajax 1 speelt tegen VVV-Venlo. 'Ik ga sowieso naar Limburg. Vrijdag of zaterdag of allebei, maar ik ga sowieso die kant op', lacht hij.

De middenvelder denkt dat het leiderschap sowieso wel een eigenschap is die hij bezit. 'Ik probeer iedereen te stimuleren en mee te nemen in het veld. Ook op de training. Ik ben vaak luid. Op De Toekomst zullen ze mij vorig jaar ook wel hebben gehoord, haha. Of ik een band om heb of niet, dat maakt dan niet uit.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
blava
De Wit heeft kwaliteiten die de meeste andere Ajax spelers ontberen. Juist in een ploeg met louter spelers die het van hun techniek/overzicht moeten hebben is hij onmisbaar.
3 -2
geDaante
Wat een standaard, kansloze voetbalnapraat, sorry.

Ajax moet heersen in de kleine ruimte, op kunnen bouwen in de kleine ruimte, onder druk uit kunnen voetballen, aanvallen en creëren in de kleine ruimte, dus zoveel mogelijk techniek en handelingssnelheid, en creativiteit, anders creëer je alsnog weinig. Ieder zwakke schakel daarin, haalt je hele niveau als team onderuit.
1 0
Bky
Geef mij toch maar gewoon het middenveld Appie - Frenkie - Donny uit 16/17 hoor.
3 0
3sterrenAjax1
ik erger me altijd aan mensen op as die continu dani de wit gaan afzeiken omdat het geen sierlijke speler is. we hebben nooit alleen maar sierlijke spelers gehad. de wit is daarbij gewoon een echte ajacied met bravoure. tevens een leiderstype. prima keuze als aanvoerder. of hij ooit van waarde gaat worden voor ajax1? dat denk ik niet. maar hij verdient hoe dan ook alle steun!
14 -3
Minsc
Afzeiken is niet nodig, maar Dani is gewoon niet goed genoeg en verdient daarom geen steun.
0 -2
Web
Wat is dit nou, dit is het wel het toppunt, nou ja wat zal ik zeggen.
1 -1
rsvh88
Achterlijkste antwoord OOIT hier gegeven op de site. Applausje voor jou.
0 -1
Minsc
O, je snapte het niet? Zal ik het jou nogmaals duidelijk maken: Dani de Wit kan er niet veel van en zou daarom niet bij Ajax moeten spelen. Maar leg jij de lat maar lekker laag hoor.
0 0
NouriVandeBeek
De mens Dani de Wit en de speler Dani de Wit moet je kunnen onderscheiden. Goede gozer, maar een zeer beperkte speler.

Ik ben ook een echte Ajacied, maar dat zie ik niet als argument om aanvoerder of basisspeler van Jong Ajax te worden.
3 -6
Pinpanter
Ik heb juist het gevoel dat Dani meer voor Ajax kan gaan betekenen dan velen onderkennen. Het is in ieder geval iemand die graag wil en alleen al daarom alle support verdient. Hem afdoen als een beperkte speler voelt bij mij als onrecht. De instelling van een speler zie ik als een erg goed argument om iemand aanvoerder te maken. En z'n effectiviteit als een heel erg goed argument om hem basisspeler te laten worden.
1 -1
Knalpot
Dit soort spelers kun je prima gebruiken in vechtwedstrijden zoals ADO en Utrecht uit. Daarbij is Dani helemaal niet zo'n slechte speler als de meeste hier hem doen voorkomen (dat zijn vooral reaguurders die er bijv. bij KJH en Nico ook gewoon pertinent naastzitten). Ik zie ook geen 'vast' Ajax 1 materiaal in hem maar zolang als hij zich wenst te schikken en zijn kansjes sporadisch pakt dan is Dani met zijn kwaliteiten best bruikbaar. Hij doet me altijd een beetje denken aan Dick Schoenaker, ook geen geweldige voetballer maar zelfs onze JC stelde hem wel altijd op.
0 -1
de_pitbull
De nieuwe Klaassen/S. de Jong
2 -4
ram
Precies. Ik vind hem écht een type Klaassen.

Nu ben ik geen fan van Davy (matige techniek, veel balverlies, vooral rennen en schreeuwen maar wel af en toe scoren) maar zo'n speler kan wel, op een bepaalde manier, van waarde zijn voor een team.

Wie weet kan hij verrassen.
1 -3
AsensioWillemsen
Daar doe je Klaassen wel wat te kort. Heeft geen creatieve techniek, maar zijn basis techniek is al 10x beter dan De Wit laat zien
3 -1
AjaxIJmuiden123
Terechte beslissing is een echte Ajacied werkt hard, en is een leider. Misschien niet de potentie om Ajax 1 te halen maar is wel een goede voor JA dit seizoen en in de toekomst voor FC Groningen ofzo.
5 -4
Tijntjee
In Groningen gooien ze gehuurde ajax spelers op de bank
1 -1
FerdiZ
moeten ze bij groningen dan niet fitte spelers op gaan stellen?
Cassiera staat niet in de basis, omdat hij niet fit is
0 0
Ajax#1900
Zeefuik niet.
0 0
koenos1
Geheel terecht! Mensen die hier negatief zijn, kennen Dani niet goed genoeg
12 -5
Minsc
Of zien hoe slecht hij is.
0 0
Web
Er is in de hele wereld geen supporter die zich druk maakt over de aanvoeder van het jeugdteam.
3 -6
Pinpanter
Web: .... maar wij zijn Ajax ....
0 0
Web
Er waarom zeg ik dat?
Omdat hij minder getalenteerd is en misschien nooit Ajax 1 haalt?
Want dat zijn veel reacties hier
Nou en, totaal niet belangrijk.
Willen ze Jensen aanvoeder maken of Gravenberch.
Ik kan heel goed begrijpen dat ze voor Dani kiezen.
1 0
de_pitbull
waarom lees je dit dan nerd?
3 -4
Web
Doe die vraagteken maar weg, moet ik met jou in discussie gaan.
Om iemand Nerd te noemen, jij bent echt een Pitbull , past beter in Rotterdam
0 0
***1900***
Dus als je een artikel leest maak je je meteen druk om de inhoud? Toch fijn dat je elke dag iets nieuws leert.
1 0
Rood Gevaar
begin van het einde
1 -7
NouriVandeBeek
Het is om te huilen. Een speler met geen enkele potentie voor Ajax 1 is de aanvoerder van Jong Ajax. Dus mits beschikbaar speelt hij altijd. Zonde om zo mooie plek op het middenveld te vergeven.

Ik heb niks tegen Dani de Wit persoonlijk. Lijkt mij een goede gozer waar je mee kan lachen, alleen Dani en Ajax kunnen niks voor elkaar betekenen.
6 -8
Pinpanter
Doelpunten en assists tellen niet? Met jouw oordeel was Gerd Muller zelfs geweigerd als lid van een voetbalclub.
0 0
Knalpot
Nee laten we een muisje met de naam Jensen aanvoerder maken, potentie voor Ajax 1, ideale aanvoerder natuurlijk volgens de slimpies hier!
2 -2
NouriVandeBeek
Waar heb je het over? Wie zegt hier dat Jensen de ideale aanvoerder is?
2 -1
Knalpot
Nou vooruit laten we het dan even over potentie Ajax 1 materiaal hebben: Kotarski, Bakker, Jensen, Johnsen, Pasquali , Gravenbergh (en hiervan breken er denk zelfs ook nog maar 2 door). Wie zou jij dan aanvoerder maken? 1 van die 4 buitenlanders die al moeite met de taal hebben, de 16-jarige jongen of de timide beetje schuchtere Bakker? Tik tik tik tik tik tik
0 0
Sterretje73
Zie de jeugd veel te weinig om een zinnige mening te geven maar vind je wel keihard. Is hij echt zo beroerd dan ? Dat zou mij ook verbazen als hij al zover gekomen is met de strenge selectieprocedures e.d.
6 -1
lf87
Geen sierlijke voetballer, maar staat vaak op de goede plek om te scoren en is een zeer harde werker
4 -1
ST
Net als de vorige aanvoerder Bergsma.
3 -1
Web
Wat was daar mis mee?
1 -1
Schmitz11
Dusdat , kijk maar hoe de jongens achter hem stonden. Een echte leider zeker ook na het overlijden van Nouri met wie hij 13 jaar heeft gespeeld. Ik hoop dat de Wit het laat zien.
0 -1
AFCA-B93
Overleden is Appie nog zeker niet he. Ik snap wat je bedoelt maar kan me voorstellen dat een hoop mensen zich aan dit woord kunnen storen. Voordat je het met mensen aan de stok krijgt hierover oid ;)
3 0