[Update] 'Hoever kiest voor Liverpool'

BvdPloeg, 17-08-2018 om 11:40, 49554 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ki-Jana Hoever speelt in het nieuwe seizoen niet meer bij Ajax. De zestienjarige rechtsback kiest voor een vertrek uit Amsterdam. Bij welke club hij tekent, is nog niet bekend.

Hoever speelde al sinds de F-jeugd bij Ajax. De verdediger doorliep zodoende de volledige jeugdopleiding. Als rechtsback en centrale verdediger ontwikkelde hij zich snel.Vorig seizoen was hij onder coach Dave Vos vaste basisspeler in Ajax O17 als eerstejaars B-junior.

De club slaagde erin om veel leeftijdsgenoten van Hoever vast te leggen, maar moet er nu toch een uit de lichting van 2002 laten gaan. In een eerder stadium werd het talent al gelinkt aan Liverpool, maar of hij daar tekent, is nog niet duidelijk.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Update - 11.40 uur (17 augustus 2018) - Hoever kiest voor avontuur bij Liverpool

Ki-Jana Hoever gaat, zoals verwacht, aan de slag bij Liverpool. Dat meldt Liverpool Echo vrijdagochtend. Ook clubs als Chelsea, Manchester United en Manchester City waren geïnteresseerd in de verdediger. Hoever traint op dit moment met Liverpool U18 mee, maar spelen mag hij nog niet. De verwachting is dat het papierwerk eind augustus in orde zal zijn.

Het Engelse medium schrijft verder dat Hoever bij Ajax werd gezien als een van de grootste talenten in de opleiding, waardoor de Amsterdammers dan ook 'devastated' zijn dat Hoever de club heeft verlaten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
Hoever. Is dat niet die stofzuiger op t middenveld?
0 0
Stibba020
Het zijn toch vaak de donkere jongens, die kiezen voor een vroeg vetrek naar het buiteland..
0 -1
KevinDurant
rustig aan racist
0 -3
Ajax_33
Zonde natuurlijk, maar ik zag niet een toekomstige rechtsback voor het eerste in hem. Maarja, omdat hij voor Ajax speelde denken mensen al heel snel dat het een geweldig talent is (zie liverpool fans op social media)
0 0
diwa
Tja, wat voor contract zou hij daar krijgen? Stel het is een contract voor 4 jaar voor een paar ton per jaar.. Probeer dat maar eens te weigeren als 16-jarige.. Je kunt een huisje kopen op je 20e.. Nooit hypotheek betalen.. Bovendien is er ook nog gewoon een kans dat je het daar redt, of eventueel bij een andere club. Ik begrijp het wel.
0 0
off
En er is nog een kans dat hij het hier ook niet redt. Vind het jammer dat hij gaat, maar kan me er wel iets bij voorstellen..
0 0
Babayaka
Zolang Ajax me niet af zou danken als talent, zou ik never nooit vertrekken voor ik de leeftijd van senior zou hebben.
En zolang Ajax het in me zou zien zitten, is dat toch je beste kans om er door te komen.
Wat is er van die boot nog vernomen, of Brouwer heet ie geloof ik. Allemaal jochies waar Ajax niet mee klaar was, maar toch gingen ze weg.

Persoonlijk denk ik niet slim.
2 0
Redrum
Engelse clubs kunnen wat mij betreft echt zwaar de tering genieten. Zelf kunnen ze niks opleiden en dus roven ze maar wat talenten bij Ajax weg met hun vermogen (waar ze zelf niks voor gedaan hebben) en dan weten ze het nog te presteren om deze gasten volledig te laten mislukken. Engeland maakt het voetbal echt kapot. Suck my balls!
8 0
w86
Als de UEFA eens niet naar het grote geld zou luisteren, zouden ze er goed aan doen om gewoon een maximum salaris te koppelen aan jeugdcontracten. Op je 16e mag je x euro verdienen, op je 17e iets meer en pas op je 18e mag je een 'echt' salaris ontvangen.
Dan wil ik nog wel eens zien hoeveel van deze jongens voor de Premier League kiezen..
0 0
Marcao
Daar horen we nooit mee iets van. Mag zijn pa waarschijnlijk Assistant Floor Manager worden bij de lokale Mac. Toedeledokie!
4 0
Pheadrus
Iedereen weet het hier allemaal zo goed wat het beste voor hem is. Wij weten niet wat Ajax hem wel of niet heeft geboden. Hij zal heus wel zijn eigen afwegingen hebben gemaakt en een beslissing genomen die voor hem goed voelt. Ajax haalt ook zo veel jonge spelers op bij andere clubs. Weest blij dat Gravenberch heeft getekend.
0 -3
afca95
Klopt. Alleen Ajax heeft een plan met talenten. De grote koopclubs contracteren zoveel
jeugdspelers en hopen dat er een Messi of Ronaldo tussenzit. Ze hebben geen enkel plan met een talent. Loopt het slecht met de club kopen ze zo 2 andere backs voor miljoenen.
3 0
GrandMasterFlex
Hoe weet jij dat dan? Een miljarden business en dan zouden ze geen geld hebben voor (persoonlijke) begeleiding? :)
0 -5
w86
Naïeveling, jij ziet toch ook dat al die jongens nooit doorbreken en maar zelden een structurele basisspeler worden bij de club die ze ophaalt. Ja misschien ergens anders in de Premier League, Stoke City en Bournemouth ofzo. Is dat dan het plan? Daar komen ze ook wel uit als ze eerst in Nederland een beetje presteren.
0 0
Pheadrus
Off topic; Noa Lang moet ook bijtekenen. Contract loop medio 2019 af.
1 -2
PvM
Vreselijk mannetje. Heb je die wel eens voor de camera horen praten? Nu snap ik dat je iemand moet afrekenen op wat hij op het veld laat zien en niet de randzaken erbuiten. Maar vind los van het feit dat hij echt iets tekort komt 'want wij verwachten wel een bepaald niveau' er daarnaast een persoonlijkheid mag staan. Vreselijk arrogante houding heeft deze jongen.
1 -3
AsensioWillemsen
Jij vind hem vreselijk arrogant. Maar zie toch juist iemand die heel erg goed om kan gaan met veel teamgenoten en andere spelers. Is erg geliefd onderling. En ook bij Ten Hag.
3 0
wolterx
En een van de grootste fans van de club die we rond hebben lopen, dat is ook mooi om te zien. Die jongen zou anders op de tribune staan te zingen als hij niet zo goed kon voetballen.
4 0
Tijndw
Irritant mannetje, vriendje van Kluivert.
0 -7
A'dam Oud-West
Vreemde redenatie om hem dan maar geen contractverlenging aan te bieden. Ik ben het ook niet altijd eens met (carrière) beslissingen die mijn vrienden nemen, maar dan laat ik ze niet direct vallen hoor. Noa Lang is vooral irritant voor z'n directe tegenstander en dat kunnen we altijd goed gebruiken.
2 0
PvM
Komt zwaar te kort! En dat verschil wat wij willen zien gaat hij niet meer inhalen. Althans, dat zie ik niet gebeuren. Type Sana.

Gochme!
1 -3
wolterx
Je weet dat hij vorig seizoen nog A-junior was toch? Beetje vroeg om dan al af te schrijven, zeker aangezien hij al jaartje JL erop heeft zitten, voorbereiding Ajax 1, officieus debuut al heeft en al op de bank zat.
2 -1
afca95
Ik ken nog een schitterende carriere van Jordy Brouwer bij Liverpool...Oja 0 wedstrijden in de PL gespeeld..

008/09 Liverpool FC
→RKC Waalwijk (huur)
2009/10 Liverpool
2010/11 Liverpool
ADO Den Haag
2011/12 ADO Den Haag
2011/12 Almere City FC
2012/13 HBS-Craeyenhout
1 0
DirkvanDam
ze blijven erin trappen... vaak door "zaakwaarnemers" zoals riola.
0 0
DirkvanDam
ze blijven erin trappen... vaak door "zaakwaarnemers" zoals riola.
0 0
FlyingDutchMan
Wow, deze had niet zien aankomen!!
0 0
Tijndw
Ik hoopt dat ie over een paar jaar bij NEC voetbalt, waarom zou je op zo’n leeftijd de mooiste club van de wereld verlaten?
1 -1
AjaxBaggio
Tuurlijk is het een domme keuze. Maar om nou te gaan hopen dat hij faalt is best triest.
Ik hoop juist het tegenovergestelde. Alleen maar goed voor het Nederlands voetbal en de naam van Ajax.
2 -2
Michelinho
Wat is er goed voor het Nederlands voetbal aan als de grootste talenten niet eens in de Eredivisie komen te spelen? Het grote merendeel zal nooit het eerste van de clubs waarheen ze vertrekken halen en door een gestokte ontwikkeling via honderd omwegen hooguit als middelmaat eindigen.
Die paar enkelingen die de uitzondering vormen, zoals een van Dijk (die er ook via een omweg is gekomen), nemen niet weg dat daartegenover tientallen staan die er beter aan gedaan hadden om de weg van de geleidelijkheid te kiezen.
Hopen dat ze falen doe ik echter ook niet, maar dat heeft niets te maken met de naam van Ajax. Niet op die leeftijd, waarbij een andere club ze als eigen jeugd kan bestempelen.
Of zou Germinal Beerschot nog de vruchten plukken van de talenten die wij daar op jonge leeftijd hebben weggeplukt? Nee, die bestaan niet eens meer. En daar zijn er nogal wat van geslaagd.
0 0
Tijndw
Het is triest dat je een op zo’n leeftijd een club verlaat die veel moeite in je heeft gestopt om je op te leiden, als je dan uiteindelijk een tijdje in het eerste hebt gespeeld en je club een dienst hebt bewezen dan mag je met opgeheven hoofd de club verlaten. Maar dit is gewoon niet loyaal en een domme keuze denk ik, kans is best klein dat hij daar zal doorbreken aangezien Liverpool volgend jaar weer gewoon een rechtsback koopt voor 30 miljoen.
3 0
Ajax27
En het volgende talent wat zn toekomst weggooit...
3 0
A'dam Oud-West
..."waardoor de Amsterdammers dan ook 'devastated' zijn dat Hoever de club heeft verlaten."

Ik zag zojuist Saïd Ouaali tranen met tuiten huilen op de brede schouders van Marc Overmars. Ten Hag is naar verluid 'not amused' en wilt dat Ajax zo snel mogelijk op zoek gaat naar een vervanger.... oh wacht...
4 -2
DeKenner
Altijd jammer als een talent op eigen initiatief onze jeugopleiding verlaat. Ik vraag het me iedere keer weer af: is dit puur om het geld/status, of zijn er ook andere goede argumenten te bedenken?

Mensen vergelijken nog al eens de stap die bijv Deense spelers naar Ajax maken, met dit soort stappen van Ajax-jeugdspelers naar Engeland. Maar die vergelijking gaat wat mij betreft niet op. Ajax heeft echt de naam een van de beste jeugdopleidingen ter Wereld te hebben (en maakt dat ook waar!). Dat kun je van de Engelse clubs niet zeggen. Zo ongeveer alle jeugd wordt daar jaar in jaar uit verhuurt aan clubs uit de lagere divisies. Dat zou je toch niet moeten willen lijkt me.
2 0
MarcelvanTol
Niet alle talenten halen uiteindelijk Ajax 1, alleen degene die dat echt heel graag willen of kunnen.
Hoop voor deze jongen dat ie uiteindelijk gaat bereiken wat ie voor ogen had. Succes !
1 -2
Cello
En ga je dan naar een opleiding, die ook wereldwijd hoog staat aangeschreven....waarbij ook duidelijk voorbeelden zijn te geven dat er een regelmatige doorstroom is van talent uit jeugd naar eerste team.....dan kan je je er naast het hogere salaris wat bij voorstellen.
Laat dat nu bij vrijwel alle PL clubs niet tot nauwelijks het geval zijn.....

Het feit dat je in de grote competitie's, vooral bij de topteams uit die competitie's, weinig of geen doorstroom ziet is, dat die clubs richting hun achterban, de supporters, verplicht zijn om grote aansprekende aankopen te doen...veelal spelers van (bijna) wereldniveau. En ja probeer dan maar als talent je daartussen, laat staan daarboven te vechten. Die kans is klein. En zelfs al ben je op enig moment beter....dan heb je nog de kans dat je niet speelt, want die nieuwe speler heeft vele (soms tientalle) miljoenen gekost en dus moet die spelen.
Jammer dat de jonge boys dat niet inzien....dat ze bijna kansloos zijn. Je moet echt een supertalent zijn op wereldniveau bijna, wil je het maken binnen een topclub.
3 0
Tinus
Ben het met je meeste punten eens. Kans van slagen bij de betreffende buitenlandse club is minimaal. Echter bij Ajax is het eerste halen natuurlijk veel meer binnen bereik, maar ook bij Ajax redden slechts een aantal het. Stel je probeert het bij Ajax en je redt het uiteindelijk net niet, dan ben je op dat moment ook al je status van talent voorbij en is de kans sowieso verkeken om bij een grote buitenlandse club terecht te komen. Dan loop je wel die centen mis. In dat opzicht kan ik me de gekozen route voorstellen. Niettemin erg jammer voor ons.
0 -2
Cello
Ik blijf het toch belachelijk vinden, dat je op je 16de kiest voor financiele zekerheid, kom op zeg!. Deze boys kunnen3 a 4 keer meer verdienen misschien dan bij Ajax.....waar ze trouwens ook al gauw hun eerste profcontract voor rond de 50000 euro tekenen. En ja, zelfs al zou je in Engeland dan 100000 meer kunnen vangen per jaar.....daar wordt je uiteindelijk ook niet financieel onafhankelijk van!.
En als je dan 2-3-4 jaar later noodgedwongen terug moet keren naar de Eredivisie of erger Keukenkampioen-divisie......dan daal je al heel snel ver onder het gemiddelde inkomen bij Ajax....en echt een heel eind.
Een verlenging bij Ajax na je eerste contract betekent namelijk ook al dat je flink omhoog gaat en zodra je je debuut (laat staan basisspeler in Ajax-1 wordt) maakt wordt ook je contract flink opgewaardeerd. Dan verdien je al meer dan jeugdspeler in Engeland. Daarom lijkt het ook tijdelijk gewin (korte termijn), terwijl je op de lange termijn, via de geleidelijke weg, vele malen meer kan verdienen.

Neem nu generatiegenoten en oudploeggenoten Davy Klaassen en Ouasim Bouy. Bouy vertrok naar Juve als jeugdspeler....tijdelijk ging hij misschien iets meer verdienen (echt geen miljoenen), maar die rollen zijn volledig omgekeerd. Financieel heeft Davy hem allang ingehaald en is inmiddels multi-miljonair, iets wat Bouy niet kan zeggen...die is nog niet financieel onafhankelijk.

En dan moet je je beseffen dat op het moment van verkassen Bouy zelfs als een groter talent gold, ondanks dat Davy eerder debuteerde. Ingewijden op de Toekomst weten nog wel dat bij Onder-19, met De Boer destijds als coach, Bouy als het ware de oogappel was van De Boer. Bouy had met wat geduld op zeker gedebuteerd onder De Boer in Ajax 1. Maar ongeduld en Mino Raiola hebben het uiteindelijk voor hem bedorven.
1 0
TvdH
mooie naam trouwens wel Ki-Jana, is dat vmbo's voor Klaas-Jan?
5 -6
Maik
Hahahaha
0 0
TvdH
huh? Een overstap van een talent van een Deense club naar Ajax is natuurlijk niet te vergelijken met een overstap van Ajax naar Engeland.

In het eerste geval kiest het talent voor zijn ontwikkeling door naar de beste jeugdopleiding vam Europa te gaan. In het tweede geval kies je voir de knaken, Engelsen kunnen helemaal geen spelers opleiden. Kijk maar naar hun nationale ploeg, allemaal duwen en draven maar 0,0 technische skills.

Dit soort transfers zijn ook direct de reden dat het Nederlands elftal zo teringslecht is en dat we niemand meer bij de Europese top hebben. Die Engelsen verneuken al onze talenten.
1 0
Radikaal
Of zijn wij ook niet meer zo goed in het opleiden als dat we misschien wel denken...? Hele generatie Riedewald Bazoer enz net niet ondanks talent.
0 -1
Cello
Talent alleen is niet genoeg. Mentaliteit is een grote factor. En dat zit in je of niet, dat is eigenlijk niet te trainen of aan te leren. Dat heb je of heb je niet.
0 -1
ajaxinho
Daar past Donny in deze vorm ook wel tussen.

Ik ben een grote fan van hem.
Maar hij moet heel snel beseffen dat hij er nog lang niet is.
1 -2
de_pitbull
ciao
1 0
Ruff Rhythim
Kan me daar niet meer druk om maken, veel geluk and have fun...
1 0
chrisjuhhh
Deze jongen kiest duidelijk voor het grote geld en niet voor sportieve toekomst met geld , of Ajax slecht betaald voor zulke jonge gasten .

Nee ga maar we vinden wel weer iemand anders .
1 0
godlike
Laat me raden.. het wordt Engeland!? Hoppaaa door voor de koelkast!
1 0
sjaakahz94
Niet slim, juist als hij kijkt naar het rb probleem waar ajax al jaren mee lijkt te kampen. Is 16 dus zou op korte termijn al stappen kunnen maken bij ONS. Dan zouden we met hem en Nous 2 verschillende type backs hebben, 1 die de hele flank bestrijkt en aanvallend veel impulsen geeft en de andere die wat beter kan verdedigen. Prima, portemonnee vullen in het buitenland en dan met hangende pootjes terug komen om bij Psv of Vitesse te gaan spelen.
1 0
MitsjollAjax
Hier staat sinds de F-jeugd en ergens anders las ik overgenomen van AZ onder 14. Wat is waar?
0 0
Fredschuit1
Dat is weer een ander talent. Je bent in de war met Denilho Cleonise
1 0
Fredschuit1
1 handtekening en papa en mama zijn officieel uit de schuldsanering, houden er 'gezamenlijk' een leuk zakcentje aan over. Je kan nooit in iemands portemonnee en situatie kijken maar vaak zijn dit gewoon de redenen om het voor hun wel te doen. De enige reden waarom ik ook blij met de brexit ben. Het blijft een probleem voor de Nederlandse topclubs. Aan de andere kant doen wij het natuurlijk ook in o.a. Scandinavië. Al geloof ik dat ze bij ons ook een goede reden hebben voor het sportieve.
1 0
ajaxxcied4life
Jouw relaas klopt hoor, maar de spelers die Ajax uit Scandinavië haalt zijn vaak echt een aanvulling op wat er al rondloopt binnen de jeugdopleiding of hebben speciale kwaliteiten zoals Dolberg. De clubs in de BPL zijn gierige haaibaaien die over de hele globe talenten stropen om de nieuwe Messi maar niet te missen en gaan daar heel ver in. Een Scandinavische speler die Ajax haalt op zijn 16e heeft 40% meer kans om Ajax 1 te bereiken dan Hoever het eerste van Liverpool.
0 0
w86
Tot afgelopen zomer was ik het hier wel mee eens. Bijna alle buitenlandse talenten die wij haalden, kwamen uiteindelijk in het 1e terecht (met meer of minder succes): Eriksen, Boilesen, Fischer bijvoorbeeld.

Afgelopen zomer zijn er een stuk of 10 buitenlanders gehaald voor de A1 en Jong, dat vind ik ergens wel een kwalijke ontwikkeling.
0 0
Mazraoui
Alles om het niveau omhoog te pushen. Als ze echt goed zijn krijgen ze wel een kans
0 0
PJSM
Daar missen we niets aan......niet geschikt,
0 -1
Joseph
Prima, spelers die niet voor het voetbal gaan, mis je niet.
0 0
Caparzo
Ki-Jana..

Goed, dit was ook gelijk het laatste nieuws wat we verder nog van hem vernemen..
0 0
Cello
Wanner je leest dat vele van zijn leeftijdgenoten al een contract kregen kan je je afvragen, waarom hij dan nog niet?. Vind men hem niet goed genoeg? Of heeft hij zelf aangegeven bij Ajax niet in te willen gaan op zijn eerste profcontract bij Ajax?.

En wanneer hij vertrekt om financiële reden dan vind ik dat byzonder kortzichtig. Tuurlijk.... aan de andere kant van de Noordzee verdien je meer, maar wordt je nog steeds geen miljonair als 16-17 jarige. Desalniettemin verdien je 2-4 keer zoveel als bij Ajax gemiddeld genomen met je eerste contract. Dan kom je nog steeds niet boven 200.000 uit.
Dan verdien je dus op de korte termijn veel meer, maar lukt het niet dan kom me ineens een heel stuk lager uit vaak en blijkt het op de langere termijn dat je kwa inkomsten flink stuk achter je oude ploeggenoten bij Ajax zit.
0 0
wolterx
Hij heeft begin dit jaar een aanbod gekregen, de club wilt graag met hem verder. Hij is bij meerdere Engelse clubs aangeboden en alle clubs vonden de salariseisen te gortig volgens de geruchten. Zijn management zou in hebben gezet op een gelijkwaardig salaris als Redan bij Chelsea aangeboden kreeg, hierdoor haakte al paar ploegen af. Maar dit is enkel van horen ben natuurlijk niet zelf bij de besprekingen geweest. Liverpool was heel vroeg geïnteresseerd en is ook de club waar hij meermaals heen is geweest laatste maand, heeft er ook al trainingen meegedaan maar hij staat niet bij de selecties vooralsnog.
2 0
Ajacied1989
Hoeft natuurlijk niet per se kortzichtig te zijn. Als hij bij een grote club in de jeugdopleiding belandt is hij tot zijn 23e zeker van een goed salaris en een club van enig niveau. Als hij zelfs daar niet weet door te breken kan hij nog naar clubs van het niveau onderkant eredivisie. Als hij zelfs daar niet goed genoeg blijkt gaat hij op z'n 26e naar de amateurs en heeft hij als jeugdspeler toch maar een mooi vermogen bij elkaar gevoetbald.

Voor een jeugdspeler die echt goed genoeg is zal Ajax veruit de beste keus zijn, want zij zullen uiteindelijk een salaris opstrijken tot aan hun 35e waar je steil van achterover valt. Voor iedereen die niet goed genoeg is, en dat is veruit de grote meerderheid, zal een stap naar het buitenland op jonge leeftijd een goede keus zijn. Sarpong en Goossens hadden meer kunnen verdienen door op vroege leeftijd over te stappen naar Chelsea dan door bij Ajax te blijven.
0 0
GvanderK
Wie?
1 -3
Dwergje48
1. Lees het artikel.

2. Gebruik Google.
2 -3
GvanderK
Zonde van me tijd.
1 -4
Dwergje48
Reageer dan ook niet.
3 -1
GvanderK
Dat bepaal ik zelf wel...
0 -5
Pheadrus
Is normaal dat er ook in de jeugd spelers komen en gaan. Daar moeten we niet te overspannen over doen. Belangrijk is dat Ajax een van de beste opleidsclubs is in de wereld.
6 0
Chesterson93
He he, eindelijk een normale reactie.
1 0
MankeNelis
Hoever ga je als Ajax zijnde met zo'n jochie? Is hij een toptalent of voebalt hij bij Ajax omdat er 11 op het veld moeten staan?
0 0
Harrie Nak
Weer lekker doekoe pakken net als m’n andere geflopte braddas, je weet toch?!
4 -1
Chesterson93
Ja man, Mink Peeters pakt nu doekoe in de Tercera Liga. Dat moet je ook willen.
1 -2
Cello
Staat die nog steeds bij Real onder contract?. Was hij niet van dezelfde lichting als Vd Beek, de Ligt, De Jong en Nouri?.
Kan me niet indenken dat Mink Peeters ooit droomde van de Tercera Division.
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
Ik hoop voor 'm dat hij ver gaat komen, maar je weet nooit Hoever het wordt.
5 0
ThePitbull13
Haha slecht zeg, maar ik kan 'm wel waarderen!! :D
0 0
amthree
$$$$ meer hoef ik niet te zeggen....
1 0
Maik
£££
4 0
Jeugdtrainer
Uhhmm, hier mist Ajax niets aan. Je ziet dat een back als Sinkgraven of Mazraoui voor het Ajax spel een zegen zijn. Vooral om dat je veel meer hebt aan spelers met een goede balbehandeling dan aan van die robuuste lopers. Hoever past niet helemaal in dat laatste, maar zeker niet in dat eerste.
1 -1
NouriVandeBeek
Ik vraag me af of je Hoever weleens hebt zien spelen?
1 0
Jeugdtrainer
Regelmatig. Wat is jouw beeld van hem? Het is geen beweeglijke technicus. En ja, dat is wat ik in een back zoek. Alba, Marcelo, leuk die aanvallende impulsen, maar bovenal kunnen ze ook erg goed voetballen op de vierkante centimeter. Daarom zijn Sinkgraven en ook Mazraoui een heerlijke impuls als back.

Ben oprecht benieuwd naar je reactie.
1 -1
Web
Kijk eens aan, toch even op dit forum gisteren.
Alleen bij een jeugdspeler die vertrekt.
Niet even je mening geven over het tactisch sterke Ajax van Ten Hag tegen Luik?
Daar zul je wel geen tijd voor hebben toch?
2 0
NouriVandeBeek
Ik vind Hoever een back met heel veel voetballend vermogen. Hij kan goed meedoen in het positiespel, heeft een goede fysiek. Zijn traptechniek is ook een pluspunt. Hij nam niet voor niks de vrije trappen.

Werkpunt voor Hoever is startsnelheid op de eerste meters. Staat soms te zwaar op zijn benen. Ben benieuwd hoe die in Liverpool gaat doen.
2 0
Lazell
Ik ken die Hoever niet, maar ben het niet helemaal eens met jou. De back moet een basistechniek hebben, net als elke voetballer. Daarnaast snelheid om de diepte in te gaat op het moment dat de winger naar binnen wil trekken en op tijd terug te zijn. Verdedigende kwaliteiten om behendige vleugelspelers af te stoppen en uiteraard een prima voorzet.

Je wil niet opbouwen via je backs, dus kunnen voetballen op de cm2 lijkt me wat overbodig. Denk dat je de voetballende kwaliteiten overschat en de verdedigende kwaliteiten onderschat. Zo'n Tagliafico kan veel minder voetballen dan Mazraoui, maar veel beter verdedigen. Vind hem qua type alleen al een betere back.
1 -1
Champy
Vind hem geen geweldenaar.
Heb grotere verdedigende talenten het niet zien redden.
1 0
Noxin
Daar horen we nooit meer wat van.
0 0
Chesterson93
Geloof je dat echt? Ajax zal hem echt wel belichten als hij een beetje op niveau gaat spelen.
0 0
wolterx
Hij gaat gewoon naar Liverpool dacht dat dit toch al paar weken bekend was. Traint daar ook al mee en alles. Weinig verrassend.
2 0
0164Snickel
Hoe-ver was tie dan ;-)
1 0
Eendubbelnegenvijf
We zullen wel nooit weten Hoever hij bij Ajax had kunnen komen...
1 -1
SP
Hoever speelde veel langer in de opleiding dan 4 jaar. Begon in de F1, samen met ondere andere Gravenberch en Brobbey.
1 0
NouriVandeBeek
Was al een tijdje bekend. Jammer, want een speler met veel potentie.
2 0
Mikey Stormram
Ze leren het nooit he... Als talent zit je nergens zo goed als bij Ajax.
0 0
mistermiyagi
Tuurlijk niet, sommige guys moeten gewoon cashen en komen met een dik gevulde bankrekening terug in de Eredivisie/Keukenkampioenschap.

Ooit van Richters gehoord?
0 0
Flerenc
Nee, wel van Rigters. Matige speler van NAC, werd topscorer op een jeugd EK en kreeg een lucratief contract in Engeland
1 0
Gooseman
Angst voor King?
0 0
RaynoFischer
Daar gaat weer een carriere....
0 0
DaHool
Onder voetbaltalenten bevinden zich ook uilskuikens!
0 0
Keizer020
Domme jongen
1 0
Dwergje48
Misschien blijft ie wel ik Nederland/België?
0 -1
Keizer020
Ik ken geen mooiere of betere club in Nederland of België als je een talent bent zoals hij.
0 0
Dwergje48
Misschien hij wel.
0 0
ajax4ever01
Dat zijn van die gasten die niet voor hun plek willen vechten
0 -2
ST
Generatie Z... verwende koters die niet ergens hard voor willen werken en meer tijd op Instagram doorbrengen dan dat ze mensen face to face zien. Volledig afhankelijk en mentaal kwetsbaar.
0 -3
Dwergje48
Om uberhaupt profvoetballer the willen worden moet je al keihard werken. Wat een geklets.
2 0
ST
;)
1 0
Dwergje48
Te* wtf.
1 0
trodat4030
Aparte conclusie voor een speler die 1) alles speelde, 2) al een lichting was doorgeschoven en 3) een aanbieding had van de club om een contract te tekenen.
4 0
DavidFerr
Die jongen was een basisspeler en dus slaat jouw reden nergens op.

Hij zal wel voor het grote geld gekozen hebben,
1 0
ajax4ever01
om hoger op te komen kerel
0 0