'De Ligt, Huntelaar en Tadic zeggen dan wat'

TZwagerman, 11-08-2018 om 22:27, 31245 views, VoetbalPrimeur | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Noussiar Mazraoui heeft in gesprek met VoetbalPrimeur beschreven wat er zich in de rust van Ajax - Heracles Almelo heeft afgespeeld. Ook toonde de rechtsachter begrip voor de fluitende Ajax-supporters.

Ajax ging met 0-0 de rust in en toen stonden de ervaren spelers op, zo vertelt Mazraoui. Natuurlijk deed ook de jonge aanvoerder, Matthijs de Ligt, zijn zegje: 'De captain, Matthijs (De Ligt, red.) zegt iets en ook de oudere jongens. Huntelaar komt binnen met wat hij te zeggen heeft, Blind, Tadic, dat soort spelers. Het zijn realistische woorden. Waar het op staat. Het is ook wat positiviteit, dat het beter moet.'

De verdediger knoopte goed in zijn oren wat er zoal werd gezegd: 'Dat we zo niet verder kunnen gaan en dat er een knop moet worden omgezet. Je probeert elkaar scherp te maken. De trainer probeerde dat ook zodat we scherper zouden beginnen.'

Ajax begon ook scherper, maar verslapte later alsnog. De 1-1 uitslag was terecht en leidde tot een fluitconcert. Mazraoui kan dat wel begrijpen: 'Ja, natuurlijk. Supporters verwachten wat van ons dit seizoen en deze wedstrijd, dus ik kan het ze niet kwalijk nemen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Misschien kan Marc de volgende spelers overwegen aan te trekken voor de Rechtsback positie. Dan is Sjaak Swart ook weer tevreden.
Fred van Shaktar; Aitor Brunuel van Osasuna of Luan Garcia. Alle 3 van origine Braziliaan.
0 0
MarcelvanTol
Wat ik echt niet begrijp is dat ten Hag niet al in de eerste helft ingrijpt. Neres, van de Beek kan je er zo uit trekken, desnoods in de rust. Eerste wissel pas na 55 minuten, wat nog vroeg is voor ten Hag.
En spelers rust geven, nu al. Ga het maandag ook eens aan m’n baas vragen .......
Die gasten hebben de mooiste baan ter wereld maar lopen erbij alsof ze straf hebben.
1 0
Daveajax1976
Die moeten helemaal niets zeggen maar zich kapot schamen !!!

Louis van gaal voor de groep en deze zogenaamde vedettes gaan dan wel iets harder lopen
2 0
Vak M
Lijkt er toch weer op dat Ten Hag niet de man is. Slecht gevoel over. Rouleren? Het team is nog geeneens ingespeeld ( blind, beek, frenkie). Echt belachelijk. Zo blijft het los zand. Maak eerst een onverslaanbare eenheid van Ajax 1. Hij zegt wat anders dan wat hij doet : hij denkt dat we makkelijk kampioen worden en geen punten laten liggen. Mijn optimisme over Ten Hag krijgt een knauw. Wat een amateuritische keuze van deze coach zeg. Nu het probleem dat we wel kwaliteit in het veld hebben maar dat de coach niet goed genoeg is.
2 -2
Van Reenen
Als Ajax morgenavond wordt uitgeschakeld door Luik weten we meer. En zeg bij voorbaat niet dat het onzin is. Heracles zou ook wel effe worden opgerold.
Trouwens uitschakeling tegen Luik zal een gigantische blamage zijn en ik vertrouw erop dat dit niet zal gebeuren. Anders is mijn jaar vergald.
0 0
de-Ajacied
In elk geval Blind nooit meer in de verdediging zetten. Hij laat Heracles spelers ongehinderd voorzetten geven (zie de eerste bijna 0-1) verliest elk kopduel en doet centraal achterin niet meer dan een beetje hinderen
0 -4
Van Reenen
Maar was een koopje, dus die moet je opstellen. Misschien beter als linksachter of op "6"?
0 0
Bky
Blind moet niet op de LCV staan, dat is duidelijk, maar "verliest elk kopduel".

Van wie en hoeveel kopduels heeft hij verloren? Want dat is nog niet voorgekomen namelijk (terwijl we weten dat er bepaalde mensen daar met smacht op wachten, dus als dat daadwerkelijk gebeurd zou zijn stond dit hele forum in de fik met van die zie-je-wel-ik-had-gelijk sukkeltjes).
2 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dit elftal heeft klasbakken, en als het elke wedstrijd voluit gaat gaat het spel ook beter worden net als onder bosz en keijzer kon je die ontwikkeling zien.
dan moet je niet in een tergend laag tempo ongeintreseert blijven spelen, want het nivo daalt daardoor.

de ploeg moet leren om voor rust te knallen, en zichzelf niet in vervelende scenarios te spelen door tikkies breed te gaan spelen. leer nou op een hoger tempo te handelen, dan ga je sneller denken en handelen en het komt gemotiveerder over naar ploeggenoten. we moeten ook het publiek niet vergeten, de sfeer in de arena word ook bepaald, het speelt gewoon lekkerder als het publiek wat meer van zich laat horen.

bepaalde mensen bepalen het spel van ajax, zoals ziyech en onze buitenspelers, maar ook donny van de beek. die mensen moeten zichzelf meer aandienen en het goede voorbeeeld geven.
1 0
FerdiZ
laat het maar gewoon 1 september zijn.
denk dat daar het probleem van de wisselingen ligt.

zo lang de transfermarkt open is gaan spelers na 2 wisselbeurten zeuren over een vertrek.. dan kan je dus niet aan dezelfde 11 vasthouden, omdat we ze allemaal nog nodig zijn..
6 0
WillyBrokamp
Speelde als Veltman 2.0 Vijf meter van zijn man af achteruitlopend de verkeerde kant op.,
Tjongejonge: "ja hoor, schiet maar"
0 0
EKS
We moeten ook niet net doen alsof Mazraoui een verdediger is.
Hij is wel mogelijk de opvolger van Ziyech.
0 0
Gerard36
mazraoui is totaal geen verdediger, zie hem wel volgend seizoen als er spelers weg zijn of gestopt( de jong en schone) graag op het middenveld want het is wel een goeie voetballer.
0 -1
HilversumNoord
3 wedstrijden verder en we zijn al moe, verslappen al, we zitten nog in het proces, en staan weer met beide benen op de grond. Huh? Ik heb die roze wolk al 4 jaar niet gezien hoor!
5 0
Cello
En als de scherpte zo snel wegvloeit....tsjah dan kan je dat dus alleen maar de spelers kwalijk nemen.
En dit begint repeterend te worden. En eigenlijk deelt iedere speler er wel in mee, dus maakt het al bijna niet uit wie je opstelt, ze lijden er allemaal aan!.

En dan roepen wij om het hoofd van de trainer?. Welke elf moet ie dan opstellen?. De spelers moeten toch echt (en wel heel snel) bij zichzelf te raden gaan. Leer nu eens van je fouten als je binnen de lijnen staat. En begin eens bij het simpel te houden ipv moeilijke oplossingen te zoeken al dan niet met hoogstandjes. Voor dat laatste is genoeg tijd als je eenmaal (liefst ruim) voor staat.
5 -2
ETM
Alsof het trainersvak alleen de opstelling bepalen is. Teams hebben trainers en die zijn verantwoordelijk voor het totaal op het veld.
Daarnaast loopt het voetballend ook niet omdat t gewoon niet goed staat. Afschuiven op instelling is veel te makkelijk.
Ajax heeft minimaal 2 prima versterkingen erbij en geen bepalende spelers zijn er vertrokken. Tegen Heracles was ondermaats. Daar mag je gewoon de trainer op aankijken hoor.
3 -1
iammike
Ten Hag is de grootste tegenstander van dit Ajax. Overmars en Van der Sar moeten ook hun conclusie trekken. Ja overmars heeft wel voor 40 miljoen spelers halen maar dat kan iedere andere gek ook met dat beschikbare bedrag. Van der Sar was medeverantwoordelijk voor het vertrek van Bosz en moet ook gewoon zelf opstappen. Ling (AD), Cruijff (TD), Jonk (HJO), Bosz (Coach) is de enige oplossing.
2 -2
Robeerke
Waarom komt het zo ver dat er iets gezegd moet worden over de instelling?
1 0
NouriVandeBeek
Zou met de punt naar achteren gewoon niet beter zijn? Het zijn nu gewoon 2 elftallen. De voorste 4 en de rest.
6 0
Van Reenen
Misschien moet Onana de bal dan voortaan maar meteen naar voren knallen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
sowieso veel beter, dan krijg je niet van die gaten.
1 0
TOOL
Punt naar achter is ook gewoon beter. Dat is al zo vaak voorbij gekomen. Met de punt naar achter houdt in dat je aanvallender gaat/kunt spelen.
2 0
Suarez16_
Probleem van Ajax is ook weer dat ze goede spelers "tevreden" willen houden. Eigenlijk spelen Tadic, Frenkie, Blind en Mazraoui op een verkeerde positie. Mede hierdoor rendeert een Neres niet omdat hij veel op links moet spelen en wordt Donny geslachtofferd waardoor hij nu uit vorm is geraakt. Een echte linksbuiten en rechtsback zou al veel oplossen.
8 0
EKS
Hadden we Kenny Tete nog maar.
0 -2
Bky
Kenny "Kikker, overal op de bank" Tete?

Die?
0 0
trodat4030
Nee, Kennyeenseenbalaannemen Tete. Die!
0 0
Boer Gijs
Precies. Selectie niet op alle posities goed ingevuld. Er.zijn wel kwaliteit spelers gehaald maar niet per se degene die nodig zijn. Je hebt gewoon geen vervanger voor Kkuivert gehaald. Geen linksbuiten net diepgang. En op rechtsback had je voor Dumfries moeten gaan maar die zit nu al bij de kampioen. Overmars en Hag: einde verhaal.
0 -2
Aeter
Klopt wel maar welk middenveld is het beste middenveld?
Ik denk dat je nu het beste Ziyech rechtsbuiten kan zetten Tadic op 10, Beek 8, Blind 6 en de Jong achterin. Ik snap dat veel mensen graag de Jong op het middenveld zien, maar daar heb je nu gewoon te veel spelers en Blind heb je achterin weinig aan. Wöber is niet slechter dan Blind achterin namelijk.
1 -2
korem
Veel mensen zullen nu wel minnetjes geven maar Ziyech kan beter gaan en tadic op 10 en dan moet Ajax een echte buitenspeler halen met actie en diepgang ik weet dit zal heel erg moeilijk zijn maar type lozano Bergwijn missen wij. Ik vind neres som echt te slecht eigenlijk !
8 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
als je ziyech weghaalt stelt ajax helemaal niks meer voor. zon beetje alle creativiteit en impulsen om gemotiveerder te gaan spelen komen van zijn kant.
gisteren zag je twee helften waarin je dat kon zien.
bij ajax loopt er voor de rest niemand die die signalen kan afgeven

ziyech moet alleen leren om het zooitje bij de hand te nemen en van zichzelf eisen om altijd getergd te spelen.
ik zie hem een beetje hetzelfde als eriksen toendertijd die zelden twee goede helften speelden, maar als eriksen beter ging spelen trok ajax heel vaak de overwinning naar zich toe na achterstanden in een tweede helft.

hij is ook niet voor niks gehaald toendertijd, we hadden alleen maar luie en saaie spelers lopen
1 0
WillyBrokamp
we hadden een type Bergwijn maar die schijnt nu bij Roma te spelen...
1 0
AFCA1510
Dat is ook wanbeleid want op dit moment is Ziyech meer onmisbaar dan Tadic in mijn ogen. Dan laat je die niet gaan om de zogenaamde vervanger op die positie te kunnen zetten. Een vertrek van Ziyech zal niet zo makkelijk worden opgevangen als velen hier denken, ook niet door Tadic dat toch een ander type is. Voor de rest wel eens dat we snelheid en drive missen op de buitenkanten.
1 -2
Bky
Ik zou niet zo heel rouwig zijn om het vertrek van Ziyech. Dan zou ik met het middenveld Frenkie - Blind - Donny gaan spelen. Dat middenveld heeft vrijwel alles (en een combinatiespeler als Frenkie naast Donny doet Donny waarschijnlijk ook veel beter, totaal ander type dan Ziyech die veel meer van de eindpass is, is niets voor Donny, die jongen moet spelen zoals hij deed bij Jong en in de jeugd, niet als een verkapte Davy Klaassen). Moet het middenveld (en het team) wel lekker compact blijven, niet zoals nu onder Ten Hag met enorme ruimtes. Anders verzuip je met twee redelijk trage spelers met Donny en Daley.

Tadic gewoon lekker linksbuiten laten trouwens. In de VCL loopt hij op die positie 2 op 3 en deed hij het keurig. Dat hij niet bereikt wordt deze wedstrijd betekent niet dat hij daar opeens niet functioneert. Met een 10 spelen is sowieso veel te statisch. Hang je alles op aan één speler, veel te makkelijk te verdedigen. Zie je nu ook.
5 0
korem
Daar heb je ook een Punt maar op dit moment klopt het gewoon voor geen meter bij Ajax en hoop dat dit een incident is maar doet me zo terug denken aan de afgelopen seizoenen de wil om kampioen te worden en ook de tegenstander van sec 1 Laten zien wij zijn Ajax dit is Amsterdam dit is onze Johan cruijf arena hier valt niks te halen !!!! Dat gevoel had ik tegen sturm graz wel en ook wel vandaag verwacht
0 0
Labrador
Ajax zou er goed aan doen om nog een snelle vleugelspeler te halen. Tadic is een middenvelder. En ja dan bankt er maar iemand. Willen we kampioen worden of een paar ego's tevreden houden?
12 0
HsvHoek
Klopt wat PSV heeft missen wij, pure snelheid op de vleugels, hoop dat Overmars dit ook inziet aangezien Bande nog heel lang eruit ligt.
6 0
Mazraoui
Ja dan is het nog maar de vraag of de speler ook echt het niveau heeft natuurlijk. Nog los van de aanpassingsproblemen
1 0
Labrador
Tja noem maar eens een naam. Ik ben geen scout. En daarbij , welke club laat nu nog een van zijn beste spelers gaan?
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
laten we eerst een scouten op sterke balvaste spelers. er worden veel te makkelijk duels verloren en ballen ingeleverd op het middenveld.
0 0
NouridolbergNeres34
Everton sousa Soares van Gremio, echte klasbak linksbuiten maar dan moet Overmars de portemonnee flink gaan trekken, denk een miljoentje of 14.

https://youtu.be/8C0XM5Gn6P0

Of gewoon vol gaan voor Pedrinho van Corinthians.

https://youtu.be/qMrGnTAyflw
2 0
Mazraoui
Een zuid Amerikaan misschien. Die competities lopen anders volgens mij
1 0
Labrador
Maar dan wel een met een geile naam. Jorge santos di asentios ofzo ( ik verzin maar wat 0
0 0
Patrick78
Een echte buitenspeler als Gronkjaer zou lekker zijn.
0 0
Yo
Tadic speelde vooral de tweede helft erg slecht vond ik.
Heb hem niet gezien in de tweede helft en wat die deed was meestal niet al te best.
6 0
AFCA1510
Tadic, goede aankoop alleen zie ik hem liever op het middenveld. Bij psv hebben ze met Lozano en Bergwijn echt 2 pijlsnelle flitsers lopen. Dat komt een elftal toch bijna altijd ten goede. Dat mis ik bij Ajax, de flanken zijn te statisch en met Tadic ook net te traag. Maar ach al pleur je Messi op rechtsvoor, met deze coach wordt het toch sws niets.
11 -1
HsvHoek
Lozano en Bergwijn zijn dan ook veel beter dan wat er bij ons rondloopt en dat is een regelrechte schande. Dit moet gevolgen hebben voor bepaalde personen, je loopt nu al weer achter de feiten aan en komt daar niet meer overheen.
6 -3
ajaxrulesz
en dan hebben ze ook die romero nog achter de hand wat een heel groot talent schijnt te zijn en stuttgart meer dan 10 miljoen voor over had.Waar wij het moeten doen met Sierhuis hebben zij Romero. Nogmaals voorin is het gewoon armoedig helemaal in de spitspositie Maar al het budget is al verkwanseld, ga er maar niet vanuit dat we daar nog een aankoop bij krijgen het wordt gewoon weer een jaar ergernis met dolberg en huntelaar en sierhuis.
4 -3
Patrick78
Lozano is minimaal drie keer beter dan Mr. Neres.
6 -4
korem
Ja zeker en Bergwijn misschien ook wel twee keer zo goed
5 -3
Patrick78
Jammer maar Mazraoui is niet goed genoeg voor de basis. Hij is geen echte rechtsback een zeker geen verdediger.
6 -3
oudzuid2
met zo'n dure selectie, en zo'n lange voorbereiding, nog niet zoals PSV met overtuigende cijfers thuis kunnen winnen van fokking Heracles? wat doe je dan in godsnaam als trainer?
9 -3
AFCSANCHEZ
Zegt toch al genoeg, waar is de trainer? Die neemt niemand serieus, en terecht. Ze waren ook gewoon niet scherp voor de wedstrijd. Ten Hag moet er gewoon uit.
11 -3
ferrari2009
Die TH gooit altijd zijn ploeg om “ waarom “ omdat het geen Ajax trainer is,je speelt toch gewoon met je sterkste opstelling toch ? Wat een lul je speelt toch gewoon met ingespeelt team nu loop je weer achter de feiten aan.
3 -2
3sterren
Welke verslaggever zei ook alweer dat Tadic en Blind geen kampioenmakers zijn.
Voeg daar gerust de naam van de trainer aan toe.
Laat hem lekker Utrecht 2 gaan trainen ...
2 -3
chloorbestendig
“Ja, dan zeggen ze wel wat” . Het mag verdorie duidelijk zijn dat er met de huidige selectie niet te sollen valt zeg. Overigens zijn er hulplijnen mocht je thuis door je vriendinnetje in elkaar gemept worden.
1 -2
HsvHoek
Had jezelf gewisseld, was beter geweest voor iedereen.
0 0
Bky
Ten Hag moest zijn wissels sparen na die twee belachelijke wissels begin van de 2de helft. Mazraoui zat er duidelijk doorheen na de 70ste minuut.
1 0
HsvHoek
Mazraoui kan er geen reet van, had nooit opgesteld mogen worden. Beter dan Orejuela en Kristensen maar die kunnen bij Jong Ajax nog niet mee.
Haal een fatsoenlijke rb en iemand die het gras opvreten, mag aannemen dat er nog iets gebeurt qua aankopen.
1 -3
Bky
Het is zo makkelijk weer. Mazraoui speelde helemaal niet zo verkeerd, tot aan de 60ste, 70ste minuut. Daarbij is het afgeven op Mazraoui ook totaal misplaatst, hij is niet de speler waar het om draait. Mensen moeten afgeven op de spelers die het team moeten dragen. Tadic, Blind, Ziyech, dat is in mijn ogen geheel terecht. Iets minder kritisch op een jongen die net komt kijken in de Eredivisie.
3 -1
El Mas Mejor
Goed verhaal. Veel nut gehad
1 0
hallo1
Heeft echt geholpen ja de 2de helft. Pfff.

Gek word je van die zalvende woorden na de wedstrijd iedere keer. Ik zag een slap team dat niet ten koste van alles wilde winnen en dus 2 punten verloor. Ten Hag moet echt gaan presteren, want anders moet Ajax door gaan schakelen. Je kunt toch niet met zo'n selectie het alsnog gaan verkloten op deze manier?
2 0
amthree
Waar is die kut trainer dan? Die moet juist zijn bek opentrekken!!!
10 -3
3sterren
Heeft geen enkele zin, niemand verstaat hem ...
9 -3
ferrari2009
Inderdaad
5 -1