Mazraoui: 'Dacht dat ik het eerste niet zou halen'

Inmiddels is hij bijna niet meer weg te denken uit de basiself van Ajax, maar er zijn tijden geweest dat Noussair Mazraoui dacht dat hij überhaupt nooit zou debuteren in het eerste elftal van de Amsterdamse club. Dat vertelt de verdediger annex middenvelder tijdens Inside Ajax.

'Ik was realistisch. De jeugdopleiding is een lang traject en je krijgt vanaf het begin te horen dat misschien één iemand of zelfs niemand het eerste gaat halen', begint Mazraoui zijn uitleg. 'Door de jeugdopleiding is het bovendien niet soepel gegaan met mij. Ik heb vaak gedacht: ik ga weggestuurd worden.'

In die tijd had Mazraoui veel hulp van zijn vader, zo vertelt hij. 'Hij trok mij erdoorheen. Dan ging hij met mij zitten. Het is van Ajax een halfuur rijden naar huis, dus dan hadden we gesprekken in de auto. Dan kon ik af en toe de emoties loslaten. Ik heb vaak genoeg gehuild in de auto, daar ben ik gewoon open en eerlijk over. Des te trotser en blijer ben ik dat ik het nu gehaald heb. Hoe mijn vader reageerde? Mijn vader wil geen emoties tonen, maar ik zag aan alles dat hij ongelooflijk trots was. Hij wilde mij omhelzen en ik denk ook wel tien rondjes om het stadion rennen, haha. Ik was heel bij toen ik hem zo zag. Het shirt van mijn debuut hangt nu in de woonkamer, zo trots zijn mijn ouders. Als ouder zou ik ook trots zijn.'

Mazraoui maakt zijn minuten nu vooral als rechtsback en hij hoopt dat dat zo zal blijven. 'Ik wil de vaste rechtsback van Ajax worden', vertelt Mazraoui, die in Joël Veltman zijn grootste concurrent ziet. 'Hij is nu nog geblesseerd, tot de winterstop. Dus dan heb ik tot de winterstop de tijd om aan de trainer te laten zien dat hij voor mij moet kiezen. De keuze van de trainer kun je zeker beïnvloeden.'

Toch is het voetballen op seniorenniveau wel wat anders dan in de jeugd, zo beseft Mazraoui. 'Ik wil normaal altijd alles slim oplossen, maar nu ben ik sneller, groter en sterker en dan moet ik er op sommige momenten vol in gaan. Normaal ben ik niet zo. Ik haal nooit spelers onderuit, maar nu (tegen Standard Luik, red.) nam ik twee spelers mee.'

Maakt Klaas-Jan Huntelaar de eerste treffer in de wedstrijd tegen Heracles Almelo? Zet in en krijg 3,70 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lagasj
Gefeliciteerd Mazraoui, ik hoop dat je nog heel lang vaste RB van Ajax blijft en veel successen beleefd met Ajax. Trots zijn is goed !
1 0
Rentokill
Bij het lezen van dit stuk kon ik de voetbalvader van Jiskefet niet van mn netvlies afkrijgen.

https://youtu.be/CUmsUm0TwZo
0 0
hallo1
''Inmiddels is hij bijna niet meer weg te denken uit de basiself van Ajax''.

Wat is dat nu weer voor zin? Hij heeft 3x een basisplaats gehad omdat Kristensen en Orejuela 2 miskopen zijn gebleken en Veltman zwaar geblesseerd is.

Mazraoui is voetballend oké, maar moet verdedigend nog een hoop leren. Dat blijkt ook uit de penalty van Luik in de laatste minuut. Dat zijn onnodig domme overtredingen van een onervaren speler. Niettemin is dit voor hem een unieke kans om een vaste waarde te worden en ik denk dat hij het kan.
1 0
Sallons@AS
Volgens mij zit Mazraoui al op de 6 a 7 officiele wedstrijden voor Ajax 1. Dat hij nog een hoop moet leren is een open deur. Dat is vanzelfsprekend voor een jeugdspeler dat net een half jaar de stap naar het 1e heeft gemaakt. Je zegt het zelf. Hij is onervaren. Hij heeft de tijd nodig. En dat verdient hij ook. Het is eerlijk om zijn fout te bestempelen als een leermoment dan als een 'domme overtreding'.
1 0
hallo1
Een leermoment is een domme overtreding.

Je kunt best eens een penalty veroorzaken maar niet op deze manier (overigens had Eiting hier ook 50% schuld aan bij zijn domme balverlies in het midden). De Ligt had dat twee jaar terug ook een paar keer, maar die heeft zich in razend tempo ontwikkeld. Mazraoui heeft minder potentie, maar kan wel degelijk een goede back voor Ajax worden. Hij zal het de komende maanden moeten laten zien, want hoewel er altijd veel kritiek is op Veltman is die vooralsnog onze beste rechtsback.
0 0
Mazraoui
Als je je eigen logica volgt kan je Mazraoui zelf ook niet uit de basis denken. 1tje ligt er uit en 2 zijn kwalitatief minder
2 0
hallo1
Je gebruikt die uitspraak voor iemand die zichzelf al lang en breed bewezen heeft, niet iemand die net komt kijken. Mazraoui heeft nog alles te bewijzen.
0 0
bojansuarez
Heel veel respect voor deze jongen. Het is niet vanzelfsprekend om als jonge ajax speler die nuchterheid en bescheidenheid te hebben. Streelt hem enorm en daarnaast is het gewoon een hele goede voetballer met een goeie basis techniek met lef en aanvallende intenties. Heb hem 10x liever in de basis dan een Kristensen of Veltman. Jongen van de club!
2 0
OKP-AFCA
Nog veel te leren deze jongen, logisch, maar ergens spijtig dat hij eigenlijk al de rechtsback nummer 1 is. Weinig kans om fouten te maken en te leren, zou beter zijn als hij in de luwte klaar kon worden gestoomd voor Ajax 1.
0 0
Ferd
Ik heb wel een zwak voor deze jongen, prima voetballer maar ook bescheiden, open, eerlijk.
4 0
El-Dorado
same here, inderdaad.

zit een goede kop op en die bescheidenheid siert hem enorm.
3 0
Maxwell_5
Ik heb altijd een zwak voor de underdogs in de Ajax opleiding. Helemaal als ik bijvoorbeeld hier op het forum zelfbenoemde kenners jongens van nog geen 15 jaar zie afbranden dat ze het eerste nooit zullen gaan halen en meer van dat soort teksten. Mazraoui is het zoveelste bewijs dat talent alleen niet voldoende is.

Des te mooier vind ik het dat hij de geblesseerde Veltman als zijn grootste concurrent ziet en niet de fitte Kristensen of Oreguela.

Blijf zo knokken Noussair!
3 0
Ajax#1900
Klopt. Speler worden veel te snel afgeschreven hier. Andersom ook overigens, spelers die nog niks hebben bereikt en dan met met wereldtoppers worden vergeleken.
1 0
Ar
Ik had ook nooit gedacht dat ie het eerste zou halen en denk velen met mij.
Maar goed, ik had ook nooit verwacht dat Dani de Wit in het eerste zou debuteren.
Maar met TH is alles mogelijk.
0 -1
SoAFCA
in de twee a 3 jaar Jupiler heeft hij zich sterk ontwikkeld. hij was 1 van de weinige die in het spelletje van Nouri en Frenkie mee kon. Clement was toen ook zo eentje die de gedachtes van Nouri en Frenkie begreep.
1 0
DarkDefender
Mooi om te lezen, petje af voor deze jongen.
2 0
off
Er. Vol in gaan de volgende keer liever eerder dan in het strafschopgebied
2 0
Ünuvar
Mooi man voor zo'n jongen!
2 0