Ten Hag vertrouwt op 'balvast' middenveld

BVeenstra, 09-08-2018 om 07:20, 29273 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax-trainer Erik ten Hag lijkt zichzelf niets te verwijten voor de terugval van Ajax in het uitduel met Standard Luik (2-2) van afgelopen dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers verspeelden een 0-2 voorsprong, waarbij de trainer moet toegeven dat zijn middenveld in de tweede helft werd overlopen. Toch houdt de trainer vertrouwen in de middenlinie.

De vraag is wel: had Ten Hag niet veel eerder moeten ingrijpen tijdens de wedstrijd? 'Dat denk ik niet', zegt hij in gesprek met De Telegraaf. 'Daar staan met Frenkie de Jong, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Dusan Tadic de balvaste jongens. En daar heb ik vertrouwen in.'

Toch moet de trainer toegeven dat een aantal van die spelers gedurende het duel met Standard Luik niet zo balvast meer was en dat het middenveld werd overlopen. 'Dat klopt. Maar zoals ik al zei: ik heb vertrouwen in ze. Deze jongens kunnen het en dan kijk je het aan. We hebben de kansen gehad op de 0-3 (Ziyech, red.) en de 1-3 (Huntelaar), maar die ballen moéten binnen. Daar moet je je als speler bewust van zijn.'

 

Ajax-trainer Erik ten Hag vertrouwt op zijn 'balvaste middenvelders' @frenkiedejong, @lasse.schone, @hziyech en Dusan Tadic. Zouden jullie het graag anders zien 🤔🤷🏻‍♂️👇? #ajax #midfield #tenhag #schöne #ziyech #dejong #tadic

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

In stijl het nieuwe seizoen binnen? Koop een WZAWZDB-zonnebril of bekijk de andere producten in de AS Webshop.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Met Eiting zit er meer defensieve balans in.
Hij laat spelers minder van de tweede lijn schieten dan Frenkie.

Ook Schöne laat dat te veel toe.
Dat was goed te zien op het WK.

Ik hoop dat hij Preud'Homme op het verkeerde spoor probeert te brengen.
Want ik vrees voor een verkeerde afloop als hij dit experiment doorzet.
0 0
waayop
Wat een gebrek aan reflectie. Een goede trainer herken aan de juiste wissels. Dit is zorgwekkend. Zit met zijn hoofd nog in de theorie boekjes.
0 0
Superman
Is te veel van hetzelfde Eric.
Zet nou Blind in het midden , Zijech en Donny naast hem.
Frenky kan weer naar achteren.
Dan heb je veel meer evenwicht
0 0
oudzuid2
pijnlijk dit.... dan heb je met Blind, Van de Beek en Eiting zoveel kwaliteit te beschikking op het middenveld en dan komt meneer Ten Hag met Schone aanzetten. ik begon na de wedstrijden tegen Sturm Graz wat meer vertrouwen in em te krijgen, maar dit is wel zorgwekkend
1 0
Lagasj
Ajax moet als de gesmeerde bliksem een voetballende/inschuivende CV halen!
Dan is namelijk het hele probleem opgelost.
Wober is (nog) te licht.
TH maakt de disbalans alleen maar groter door Zijech op het middenveld te laten spelen
Zo snel mogelijk terug naar het systeem met de punt naar achteren.
Kan Zijech dat opbrengen? Prima, anders Neres of Zijech op rechts.
1 0
Freddy Al
Hoe is het toch mogelijk dat die man trainer is geworden van Ajax?

Hier op AS lees ik veel slimmere en kundigere analyses van de wedstrijd dan die van Erik.
En dat valt toch niet mee voor de man op de bank, naast een zak chips, achter een fles bier, niet gehinderd door enige vorm van kennis en inzicht.
2 -4
blava
TH is dolende, bezwijkt onder de druk.
2 -4
Joseph
Lasse Schone is geen balvaste jongen op dit niveau, al jaren niet, nog nooit geweest ook.
5 0
AJAIXIXIXI
In balbezit is Schone zeker balvast. zonder balbezit kan hij het alleen niet meer bijhouden.
0 0
Joseph
Als hij langs de lijn staat om in te gooien misschien.
1 -1
Johan1
Zodra je merkt dat je op het middenveld overlopen wordt, had je gewoon Schone moeten wisselen en een meer dynamische en snellere speler op zijn plek moeten zetten. Ook een extra middenvelder had gekund. Niks doen, betekent dat er ook niks verandert, dus Ten Hag is gewoon stronteigenwijs en had in moeten grijpen.
6 0
Dennis1964
Eens en niet half druk zetten in het strafschopgebied van de Standaard. De ruimte tussen de linies waren enorm. Terug naar de middenlijn en daar pas opvangen. Nu liepen ze er zo doorheen.
0 0
ivanke
Niemand praat erover, maar naast Schöne was onze zwakste speler Tagliafico. En niet de eerste keer. Na zijn eerste 3-4 wedstrijden is hij steeds matiger. Dat 'ie op het WK bij Argentinië speelde, zegt niet veel. Hun verdediging was slecht, incl. Tagliafico. Het probleem is, dat er geen alternatieve is. Wöber is weer geblesseerd, Blind zie ik liever als 4 of 6. Bakker maakte een goede indruk, maar hij is inmiddels helemaal uit beeld. Waar is Sinkgraven? is weer een tegenslag?
4 -1
CruyffFootball
AS lijkt op een Tagliafico fanpage heb ik soms het idee. Pas dus maar op met kritiek op de “nieuwe Maxwell”
2 0
Freddy Al
Ik vind AS meer een soort klaagmuur waar bij iedereen te hooi en te gras allerlei vuil over spelers uitstrooit zonder dat daar een steekhoudend argument voor te bespeuren valt.Dat noemen we dan supporters.

Tagliafico was tijdens het WK zo ongeveer de enige verdediger die naar behoren presteerde bij Argentinie,Maxwell werd in de eerste maanden ook begraven onder snerende commentaren omdat hij verdedigend te weinig bracht.Datzelfde gold ook voor Zlatan ,Chivu en nog een paar toppers.
Dat geeft mij sterk het vermoeden dat veel Ajax supporters hun eigen onvrede over een wedstrijd verleggen naar een(willekeurige) zondebok in het veld , dat geeft lucht als je collega's vragen waarom Ajax niet won.

Zo gaat dat al vanaf de jaren 70, in die zin is voetbal een concurent geworden voor Mens erger je niet (of juist wel).
2 0
Barra
Ik vond Bakker zelfs een hele goede indruk maken en Tagliafico moet zeker aan de bak wil hij recht blijven houden op een basisplaats. Maar hem nu al afschrijven gaat te ver, want hopelijk kan hij zich herpakken.
2 0
Dennis1964
Ook voor hem geldt dat hij weinig vakantie heeft gehad. Hij moet in de competitie af en toe rust krijgen lijkt mij. Maar ja wie speelt er dan?
0 0
Cello
We spelen met twee aanvallend ingestelde middenvelders en een verdedigend ingestelde middenvelder. Waar het aan ontbrak is dat gaande het duel die twee aanvallend ingestelde middenvelders niet veel meer mee terugverdedigden en alles bijna letterlijk op de schouders van die éne lieten komen.
Dat Ten Hag nu vertrouwen blijft houden is denk ik gebasseerd op het feit dat hij vertrouwt op het wel nakomen van gemaakte afspraken. En dus dat Frenkie en Hakim nu wel meeverdedigen en Lasse dus helpen.

En let wel...als ipv Lasse, Donny of Careltje gespeeld hadden dan hadden ze die laten zwemmen in zijn eentje. En wasren we alsnog 'overlopen'.

Afspraken nakomen daar draait het om!. Doe je dat niet dan maakt het niet uit wie op '6' speelt, dan krijg je hetzelfde als afgelopen dinsdag.
3 -1
Joseph
Heb jij een wedstrijd verzonnen voor jezelf of wat? Frenkie heeft de hele wedstrijd als LCM gespeeld, een belachelijke positie in een 3 mans middenveld.

Had Frenkie maar wat aanvallende gespeeld, dan waren de afstanden misschien niet zo groot geworden. Maar op dit niveau Schone als enige verdedigende middenvelder opstellen is vragen om problemen, dus bleef Frenkie achter staan.

Je kan Frenkie, Donny of Carel prima laten "zwemmen" op 6, als je er naast maar niet een speler als Schone zet die meer dan de helft van zijn duels verliest.

Enige afspraak die gemaakt moet worden, is dat Schone op dit niveau niet meer in de basis begint.
0 -2
Barra
Frenkie speelde naast Schone en liet zich ook ver terugzakken, dus dat mannetje laten lopen vind ik niet kloppen. Het probleem was juist dat er geen druk vooruit gegeven werd en Schone en de Jong te ver inzakten en Ziyech/ Tadic te diep stonden. Ik vraag me ook af of dit een instructie van ten Hag was of dat dit er een beetje insloop.
0 0
NouriVandeBeek
Op het middenveld lag echt zeldzaam veel ruimte voor Standard. Ligt niet alleen aan Frenkie en Lasse, maar ook hoe je je team wegzet. Dat was gewoon Ondermaats. Hopelijk beseft Ten Hag dat. Dit was niet CL waardig.
2 0
waayop
Gezien zijn reactie beseft hij dat juist niet.
0 0
PuurGeluk
https://www.ajaxlife.nl/updates/passmaps-standard-geeft-ajax-huiswerk-mee-voor-return-staaja-1819

Dit zegt genoeg lijkt mij. Met name het deel over zone 14. Met 2 spelers op 6 ga je niet dreigender zijn.
4 0
Mokum<3destad
Welk middenveld? Tegen Standaard stond het niet goed en heb je niet ingegrepen. Ze konden er overal zo doorheen wandelen.

Dit zijn teksten van een coach die vertrouwen houdt in zijn opstelling en tactiek! Ik houd me hart vast voor a.s. dinsdag.
6 0
Joseph
Ach, ze spelen thuis, ik verwacht niet opnieuw zo'n opleving van Standaard en Standaard MOET scoren. Het is wel echt een gunstige uitslag voor Ajax naar een thuiswedstrijd toe.

Misschien red je het zelfs als hij opnieuw Frenkie en Schone op 1 positie zet. Maar het is wel erg treurig en trainer die zulke fouten maakt.
2 0
Pas
Stelling: Blind moet op 6 gaan spelen en bouw daar het middenveld en de (al dan niet opkomende) centrale verdediger (die naast De Ligt staat) omheen.

Een of oneens?
3 -1
AFCA.
Oneens.

Andere stelling: Ten Hag moet gewoon terug naar een opstelling met een 6 zodat je meer spelers in hun kracht laat spelen.
1 0
Joseph
Eens, maar ook oneens.

Hij speelde nu met Schone en Frenkie met twee spelers op 6.

Andere stelling: Hij moet met de punt naar voren spelen en de opbouw laten verzorgen door de Ligt en Blind van achteruit.
0 0
Pas
We zijn het in ieder geval eens over de 6. Maar wie moet daar volgens jou dan spelen?
0 0
AFCA.
Op dit moment zou ik Eiting doen.
Ziyech - Frenkie
Eiting

Met Frenkie heb je ook een opbouwende half. Daar ontbrak het vorig seizoen aan met vd Beek en Ziyech. Stonden beide erg diep. Frenkie heeft dat minder waardoor je dus makkelijker de bal kwijt kan en er geen gat valt op het middenveld.
0 0
Pas
Eens. Met Van de Beek als speler die op alle 3 de plekken zou kunnen invallen.
De centrale verdediging wordt dan gevormd door De Ligt en Blind.
0 0
Joseph
Na Graz had ik even het idee dat Ten Hag misschien toch de trainer was die af en toe bewierookt wordt, maar na dinsdag en na deze onzin is de twijfel toch weer terug.

Hij heeft gewoon een geweldige selectie en knikkerde er met Graz een zwakke tegenstander uit. Als het niveau stijgt en het teamspel belangrijker wordt, dan gaat de tactiek van de trainer een rol spelen, daar ging het nu mis, nederlaag mag volledig op zijn naam.

Ik heb het vermoeden dat Ten Hag het niet aandurft om Schone er naast te zetten, een ervaren international. Maar het is keer op keer hetzelfde met Schone, niveau omhoog en Schone verzuipt. Ik vraag mij dus af of hij dat met Frenkie naast hem het heeft willen opvangen, want hij zet gewoon 2 spelers op 1 positie.

Maar goed, Bosz begon ook met zijn enige creatieve speler op de vleugels, die maakte in het begin ook een fout, hopelijk maakt Ten Hag het ook snel goed.
6 0
AFCA.
Toen Bosz er een half jaar zat was er wel een duidelijke lijn te zien met een goed idee erachter. Iets dat Ten Hag na ruim een half jaar niet lukt
0 0
Michelinho
Het mag als een nederlaag voelen, maar dat was het niet. Sterker nog, ondanks dat Luik grote gedeeltes van die wedstrijd domineerde is 2-2 uit gewoon in het voordeel van Ajax.
Niet vervelend bedoeld, maar deze ene wedstrijd is geen reden voor melodrama. En ja, ten Hag is gonna ten Hag, doen zoveel coaches echter.
0 -1
Joseph
2-2 is prima, ik verwacht ook dat je dinsdag gewoon met Schone kan winnen, je maakt de kans alleen groter met andere spelers en ook richting de toekomst maak je meer kans op een mooi seizoen.
0 0
Michelinho
Zeker.
0 0
AFC Ajax
nou die 2 wedstrijden tegen dat bierelftal voorbij zijn en we een redelijke tegenstander tegenover ons krijgen komt de onkunde van ten hag die we het gehele afgelopen halve seizoen hebben kunnen aanschouwen op het veld en in zijn woorden weer te boven.
Als we geen CL halen knikker dan die gast eruit aub. gaat toch niet gebeuren, en als het gebeurt krijgen we FdB daar zit ook niemand op te wachten.
Als we CL halen is dat ondanks ten hag, niet door ten hag.
1 -2
Ruff Rhythim
Lekker makkelijk.
Als we verliezen is het zijn schuld.
Als we winnen komt het niet door hem.
2 0
Joseph
Eigenlijk wel ja, selectie is niet een klein beetje beter, maar gewoon een stuk beter.

De enige die dit seizoen kan verliezen in de eredivisie, de kwalificatie en een groot deel van de EL is Ten Hag.
0 0
AFC Ajax
ik heb het niet over het gelijkspel, ik heb het over de vreemde keuzes die hij maakt en zijn uitleg.. die stralen structureel uit dat hij er niks van begrijpt.
1 0
fanforeffer
We hebben 2x gewonnen van Graz en staan met 2/0voor tegen Standaar en dan zie je het aankomen,..
Zyech gaat 4x kaatsten met Frenkie in de middencirkel, Schone lijdt 3 x balverlies in 5 minuten .En iedereen denkt , wat wij zijn heel erg goed en gaan in de relax stand. en dan gaat het mis. Een trainer die niet ingrijpt ,. hij had direkt Schone moeten vervangen ,als teken dat zulke fouten niet getolereerd worden, en Zyech ook moeten vervangen voor iemand die voor het elftal speelt en niet voor zichzelf.Dan geef je een teken af voor elke speler,nu denken ze o 3of 4 grove fouten kan ik mij permitteren. Ten Hag grijp in, anders gaat het weer fout.
3 0
Barra
Dat zal deels ook een oorzaak zijn idd, ik vond het al heel wat dat hij Ziyech uberhaupt durfde te wisselen.
0 0
Dastaan
Flauwekul! 2e helft was Ajax helemaal leeg. Waren niet vooruit te branden. Niemand het had in zich om de bal ook maar voor 5 seconden vast te houden. Dan nog zo een knullige actie van mazraoui. Je weet toch datie speler een penalty zoekt. Dan brengt hij te laat vd beek erin. Schone was helemaal leeg. Dit zijn zaken die beter bekeken moeten worden en op tijd moet worden ingegrepen. Ik hoop dat ten hag hiervan heeft geleerd net zoals de rest van z’n staf. Want als dit vaker gaat gebeuren kan het egt fataal aflopen.
1 0
CruyffFootball
Ga aub weer gewoon met de punt naar achter spelen..
Het is zoveel fijner bij zowel balbezit als balverlies.
6 0
Joseph
Hij speelde met de punt naar achter. Frenkie en Schone speelde in de punt en Ziyech moest in zijn eentje de 2 aanvallende rollen overnemen.

Hij zet dus 2 spelers op 1 positie en 1 speler op 2 posities, als je dat doorrekent, speelde hij met 1,5 man op het middenveld en zo zag het er ook uit.
0 -1
Barra
Nee je hebt het verkeerd ben ik bang, want we speelden met een ouderwetse 10 en dan speel je in een driehoek op middenveld met de punt naar voren, waarbij Schone en de Jong een blok achter hem vormden. Het gaat om het driehoekje op het middenveld, als ze het hebben over de punt naar voren of naar achteren.
3 0
Joseph
Tuurlijk is het wat gechargeerd, maar als je ziet hoe dicht Frenkie en Schone naast elkaar stonden, kun je helemaal geen gebruik maken van een driehoekje.

Als je met de punt naar achter gaat spelen en je zet op LAM en RAM 2 spelers die tegelijkertijd op 10 gaan lopen, dan loop je net zo goed vast.
0 -1
Barra
Ja ik begrijp wat je bedoelt, het ligt aan de invulling en instructies. Het was alleen wat verwarrend omdat je met de punt naar voren of achteren per speler bedoelt, maar als ze het hebben over met de punt naar voren of achteren spelen dan bedoelen ze het middenveld in zijn geheel.
0 0
Barra
Ja het leek of er een gat viel tussen de aanval en het verdedigende blok, waar Tadic en Ziyech af en toe druk probeerden te zetten, bleven de Jong en Schone voor de verdediging hangen om daar een mannetje op te vangen. Ben dan ook erg benieuwd of dit instructies waren of dat dit er in sloop, want Frenkie is normaal ook iemand die graag vooruit wil verdedigen. Ik denk ook dat je een 10 al snel teveel vrijheid geeft om een keer te verzaken bij balverlies, daarom vind ik een klassieke 10 ook erg verouderd.
2 0
Dexy
https://twitter.com/ajaxlife/status/1027282028251762689?s=19

Op deze passmap zie je precies waar het tactisch spaak loopt. Het middenveld staat namelijk te ver uit elkaar. Er zit een enorm gat tussen Ziyech en de twee controleurs. Ziyech staat veel te diep om echt als middenvelder gezien te kunnen worden. Op papier mag hij dan op het middenveld staan, maar operationeel speelt hij hier gewoon als 4e aanvaller. Waardoor je middenveld effectief dus maar uit 2 man bestaat: Frenkie en Schöne. Luik speelde daarentegen wel met 3 middenvelders die 'echt' op het middenveld speelden. Daardoor was Ajax daar steeds in ondertal (2v3). Ook als Donny/Eiting op de plek van Lasse gespeeld had, waren deze nog steeds verzopen in een 2v3-situatie. In dat opzicht kun je Lasse niet eens zoveel kwalijk nemen.

Het echte probleem ligt bij Ziyech, die als 4e aanvaller speelt. Eigenlijk moet daar iemand staan die veel lager op het veld speelt en op die manier Frenkie en Lasse/Donny komt ondersteunen. Ziyech is niet degene die hiervoor geschikt is.

Daarom hoop ik eigenlijk dat Ziyech nog de komende weken vertrekt. We zullen zijn geniale momenten en creativiteit zeker gaan missen, maar ik denk dat het team vooral tactisch sterker wordt als hij weg is. Dan kun je namelijk wel met de punt naar achteren gaan spelen, waardoor je eindelijk balans in je elftal krijgt.
5 0
AFCA.
Als je gewoon met een 6 speelt en Frenkie naar de aanvallende mid zet heb je dat al veel minder. Nu waren Frenkie en Schöne de bal naar elkaar aan het tikken op 5 meter van Blind en De Ligt. Dat kunnen die 2 zelf ook wel.
1 0
Dexy
Exact! Daarom moet imo Blind ook naar 6 toe. Frenkie dan doorschuiven naar linkshalf en Van de Beek rechtshalf. Ziyech (zolang hij hier nog speelt) hangend rechtsbuiten. Dan heb je veel meer balans in je elftal.
0 0
AFCA.
Mwa ik zou Blind als CV houden. Eiting cvm. En Neres gewoon rechtsbuiten. Zou niet weten waarom je je mvp eruit haalt.

Ziyech - Frenkie
Eiting
1 0
Joseph
Je zit gewoon met 2 centrale middenvelders die te dicht op elkaar staan, terwijl je met Blind en de Ligt 2 spelers hebt die op kunnen komen en daarnaast is Mazraoui ook iemand die zich centraal aan kan bieden. De tegenstander heeft gewoon een mannetje extra om passlijnen er uit te halen, gewoon een tactische blunder van Ten Hag deze opstelling.

Ziyech is zeker geen probleem, al zou ik hem op de vleugels zetten, op het middenveld wil je gewoon iets meer zekerheid in de passing. En op de vleugels wil je juist iets meer risico.

Punt naar achter, of punt naar voren, het maakt niks uit, zo lang je maar niet 2 spelers op de punt naar achter zet, waardoor je 3 spelers op 2 posities zet. Ik ben voorstander van punt naar voren, zodat Blind of de Ligt makkelijker op kunnen komen.
1 0
Dexy
Zolang Ziyech hier nog is, zou ik hem inderdaad ook op rechtsbuiten neerzetten. Dan komt er een plekje vrij voor een 'echte' middenvelder die meer balans brengt (Donny).

Tadic---Huntelaar---Ziyech/Neres
------Frenkie------Van de Beek------
-------------------Blind--------------------
Tagliafico-Wöber-De Ligt-Mazraoui
Onana
0 0
Joseph
Ik wil Wober eerst weer indruk zien maken in de eredivisie, vind de gok nu nog te groot voor hem.

Ik zou Blind gewoon centraal achterin zetten en omdat je toch niet te veel tegen wilt krijgen met de punt naar achter spelen met Frenkie op 6. Dan zou ik Donny op RAM en Tadic op LAM zetten en zou ik Ziyech voor Tadic zetten, laat die 2 maar lekker combineren met elkaar.
0 0
Barra
Volgens mij snap ik wat je bedoelt, maar als je 1 middenvelder met de punt naar achteren laat spelen, speel je toch in principe met de punt naar achteren? Ik zelf ben geen fan van een klassieke 10, omdat dit makkelijk vast te zetten is en de 10 vaak meer vrijheden krijgt om af en toe te verzaken bij balverlies. Vind het dan ook wat verouderd zo'n ouderwetse 10.
0 0
Joseph
Ik ben ook niet fan van een 10, net zo min als dat ik fan ben van een 6. ik vind dat je naar je spelers moet kijken en je moet ze goede instructies geven.

We hebben met de Ligt en Blind 2 uitstekend voetballende centrale verdedigers, dan zou ik met de punt naar voren spelen, zodat je het veld zo optimaal mogelijk bezetten.

Als je met Wober en de Ligt zou spelen, zou ik met Blind op 6 spelen, omdat de opbouw dan minder sterk is. Verdedigend wel sterker.
0 0
Dexy
De punt naar voren oftewel 4-2-3-1 (met een 10 dus) is vooral een goed systeem voor teams die inzakken en compact willen verdedigen, omdat er bij dit systeem standaard 6 spelers achter de bal blijven (de 4 verdedigers en de 2 controleurs). Daardoor wordt het voor de tegenpartij vrijwel onmogelijk gemaakt om rondom het strafschopgebied door de linies te kunnen combineren. Het is niet voor niets dat defensieve trainers als Mourinho gek zijn op deze formatie.

In balbezit is het echter een verre van ideale formatie. Effectief speelt je vaak maar met 2 middenvelders, omdat je nummer 10 vaak pas rond de final third aan de bal komt en weinig defensieve taken heeft. Daardoor wordt je middenveld in een 4-2-3-1-formatie snel overlopen. Ook zijn er minder driehoekjes mogelijk dan bij een 4-3-3 punt naar achteren en zijn de looplijnen en onderlinge afstanden niet optimaal om vloeiend te combineren.

Het is vooral een counterformatie en geen balbezitformatie. En dat was tegen Luik heel goed te zien. Ajax was vooral gevaarlijk uit de counter, terwijl Luik het middenveld domineerde vanwege het overtal daar (3v2).
0 0
Pheadrus
Waar het mis gaat is als bij een 2-0 voorsprong Onana en anderen tijd gaan rekken en het spel gaan vertragen. Iedereen komt dan uit zijn ritme. Ze moeten tempo blijven spelen en druk zetten alsof het 0-0 staat.
5 0
HenryVakH1972
Ik hou mijn hart vast voor Dinsdag.
0 -3
AjaxDude12
Het zou gvd dramatisch zijn als we niet door gaan. Eindelijk sinds jaren hebben we een CL waardig team. Zou echt goed ziek ervan zijn als we het tegen nota bene Preud'Homme zouden weggeven
0 0
LezDeBoer
Dat het 0-3, 1-3 had moeten staan komt vooral door de individuele klasse van bepaalde spelers. Die kunnen uit het niets iets creëeren. Organisatorisch klopte er verder niets van. Het middenveld werd gewoon overlopen.

Dit merk je ook meteen als onze beste spelers niet meedoen in een oefenwedstrijd. Dan hebben we in een klap niks meer te vertellen. Ten Hag leunt nu alleen op de klasse van bepaalde spelers maar als ie z’n organisatie niet op orde stelt dan heb ik jammer genoeg ook weinig vertrouwen in hem
5 -1
marrene
Een middenveld met 3 spelers die allemaal in de bal spelen kan ook niet. Je moet ook een loper hebben die ruimte creëert. Bovendien zijn ze verdedigend ook niet sterk. De tegenstander kreeg enorm veel ruimte. Het middenveld was een speelplaats. We stonden op 10 meter te dekken. Als Ten Hag bij de invulling van het middenveld blijft gaan we tegen de sterke tegenstanders onderuit. Gaar het alsnog fout dinsdag moet ten Hag ter verantwoording worden geroepen. Zij tactiek werkt niet. Ook Neres als linksbuiten is een farce. Tadic kan prima op links (Huntelaar zal blij zijn) maar Neres is op rechts een klasse beter dan op links. Zien Witschge en co dat ook niet?
1 0
LezDeBoer
Helemaal mee eens!! Beter kon ik het niet uitleggen. Vd Beek is de loper in je selectie. Blind gaf al aan dat ie op zijn positie alleen Schöne en De Ligt met zijn coaching kon bereiken. Eigenlijk zegt hij zelf dat ie een linie verder meer kon betekenen voor het team. Ik zie hem ook als de 6 die het balans houd op het middenveld en Ziyech voor de creativiteit.

Neres op rechts was vorig jaar de man met (als ik het goed heb) de meeste doelpunten en assist. Waarom die nu op links staat weet alleen Ten Hag. Tadic op links zou zeker elke spits gelukkig van worden. Echt... wat de beste heren op de bank allemaal uitvoeren begrijp ik tot nu toe vrij weinig van
0 0
AFCA1510
Eindelijk iemand die er kijk op heeft. Het leek werkelijk nergens op dinsdag, toch waren er hier weer meerdere die het allemaal helemaal prima vonden. Het spel was onthutsend zwak tegen een ploeg met eigenlijk maar 1 klasse speler: Carcela. Kom je tegen een elftal met meerdere goede spelers, dan gaat Ajax zeer veel problemen krijgen als ze de spelwijze niet snel op de schop gaan nemen.
3 0
Schwalbino
Als bepaalde spelers niet meedoen heeft dat dan met de organisatie te maken of met het feit dat die spelers hun taken niet meer allemaal uitvoeren?

Ik denk eerder dat laatste. De organisatie gaat stuk omdat bepaalde spelers niet meer alle taken uitvoeren. Spelers die gaten laten vallen, niet meer achter hun man aanlopen, niet meer goed aansluiten etc. Dat maakt de organisatie stuk. Dat kun je op dit moment TH niet verwijten. Wel als we 10 wedstrijden verder zijn met deze selectie want dan mag je verwachten dat hij het bij iedereen erin heeft gestampt en dan mag je ook verwachten dat de kwestie van het leiderschap binnen het veld is opgelost.
0 0
LezDeBoer
We hebben een hele voorbereiding gehad. Als de spelers nu zogenaamd nog steeds niet in staat zijn hun taken uit te voeren. Sorry hoor waar zijn we mee bezig dan?
Het is alleen ff smullen als iemand iets individueels iets laat zien, voor de rest breken we geen potten en dat verwijt ik aan de organisatie

Edit: ik zie nupas je laatste alinea en ik mag hopen dat het er na 10 wedstrijden er beter in zit. Maar als dat ten koste gaat van CL-deelname dan heeft TH gwn gefaald met zo’n selectie. De klasse heb je, de voetballers heb je. Ik wil het niet te vaak hebben over Schöne maar als je er zelf voor kiest om iemand op te stellen die het niet meer bijbeent dan kan ik niet zo optimistisch zijn zoals jij nu
0 0
afcas
hebben we een hele voorbereiding gehad? schone, ziyech, tagliafico en tadic speelden wk tijdens die voorbereiding. vd beek en de jong waren nog niet van hun blessures af tijdens de voorbereiding. blind werd richting het einde van de voorbereiding gehaald terwijl hij nog niet in de voorbereiding zat met zijn vorige club. 6 van de 7 daarvan stonden dinsdag in de basis. dat is meer dan de helft van je team die amper tot geen voorbereiding hebben meegemaakt...
2 -1
LezDeBoer
Wat is je punt? De voorbereiding is bedoeld om je spel erin te krijgen toch? Juist datgeen wat er in de hele voorbereiding niets naar uitzag. Btw al deze exceptionele spelers zouden moeiteloos moeten instromen want dat zijn natuurlijk je beste voetballers. Of zijn ze het voetballen verleerd tijdens hun vakantie, hou toch op.

In de voorbereiding braken we geen potten. En nu met onze sterren breken we geen potten maar hebben we af en toe wel wat leuke momentjes.
0 0
Ajaxsupzuidned
Hoe kan het dat Ten Hag vertrouwen heeft in het middenveld tegen Standaard Luik?!
Een blinde heeft nog wel gezien dat het middenveld totaal niet functioneerde en overlopen werd. Dit geeft mij weinig vertrouwen in Ten Hag.....
4 0
JehovaGetuige69
Als hij met Schöne begint dan gaat mijn Ajax hart weer een beetje huilen. Met alle respect voor Lasse trouwens , alleen we hebben allemaal gezien dat hij het loopvermogen europees niet (meer) heeft. Met Lasse en Frenkie die naar Barca zou kunnen volgens de bronnen wanneer wij geen CL halen zie ik het nog knap lastig worden in de JC ArenA ...
3 0
BrandjeXL
Als je naar ons middenveld kijkt dan is het een grof schandaal dat ze zo slordig speelden dat kan je TH niet verwijten. Zeker in balbezit deed men er veel te weinig mee. Frenkie Lasse speelden positioneel zo dramatisch slecht en ging elke de bal halen tussen de ligt en Blind. Totaal zinloos. Ga 10 meter verder naar voren staan en zorg dat je aanspeelbaar bent want Daley en Mathijs kunnen echt wel een bal passen. Dus waar je in balbezit eigenlijk op 343 moet uitkomen was de praktijk vaak 523. Kansloos dus. Dus als zowel Frenkie als Lasse(Carl) verder weg blijven maak je je eigen speelveld langer bij balbezit maar heb je balverlies dan staat je middenveld ook veel compacter.
2 0
Cohiba
Hij heeft gelijk. We hadden al lang op 0-3 of 1-3 moeten staan.
2 -3
Woodenshoe
Ten Hag heeft groot gelijk, dat is de kracht van dit elftal. Maar nee, hier roeptoetert iedereen dat het ineens totaal anders moet. En dat na een blunder van Onana op een simpel afstandsschot en een goedkope strafschop.

Hij had dinsdag alleen anders moeten wisselen om te 2-0 vast te houden toen de kansen op 3-0 gemist waren. Verder is er helemaal niks aan de hand...
2 -5
Bocarra
AS, de kop zou eigenlijk moeten luiden. Ten Hag eist een balvast middenveld. Dat is wat hij wil en zegt.
0 0
Joseph
"Balvast" hoe in hemelsnaam kan je die term gebruiken als je op dit niveau Schone in de basis zet? Standaard hoefde maar even aan te zetten en het middenveld was voor hun.

Donny zal flink gemotiveerd zijn, dan praat je over het opstellen van de speler die potentieel een 8 kan halen in dit soort wedstrijden of met Schone over maximaal en 6je.

Als hij dinsdag weer met Schone gaat spelen, die normaal gesproken 2 man voor zich heeft met Eiting en vd Beek, dan hoop ik dat Bosz er woensdag staat bij een verlies. Die heeft dan een betere selectie en staff om die finale wel te winnen.
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het is ook niet zo gek dat deze selectie instort als ons enige verdedigende wapen,aanvallen is.(lees vi interview van gaal)
ons middenveld is zwak in terugverdedigen en moet zelfs voor middenvelder-begrip 90 minuten een zone van 25 meter!!! zien te verdedigen, dat is lastig voor aanvallende middenvelders en slopend.
het is dan ook niet gek dat ajax instort, en daardoor verdedigend in de problemen komt. onze verdedigers anticiperen namelijk niet op mogelijk balverlies.

die verdediging, die in mijn ogen totaal geen meerwaarde is in een elftal waarbij er een te groot contrast is in kwaliteit tussen de linies, kan op zijn minst die afstand zien te verkleinen, waardoor er meer energie overblijft om het aanvallende spel vol te houden. dat is namelijk ons enigste wapen en een kans om te overleven in knockout rondes, doen we dat niet krijg je wisselvallige wedstrijden.

gelukkig speelt onze verdediging in de arena met wat meer durf, dus ik denk dat we luik wel de baas kunnen zijn.
0 -1
Vlieske
Waarom geen middenveld met blind, donny en frenkie? Waarom moet ziyech spelen? Hij was weer dramatisch de afgelopen 2 wedstrijden. Hij speelt alleen goed als die er zelf zin in heeft. Als die zich weer ergens mee benadeeld voelt. Kappen met deze man.
2 -2
Joseph
Omdat je sowieso Blind of Frenkie naast de Ligt wilt hebben met Wober die nog niet wedstrijdfit is.

Daarnaast is Ziyech een speler die weergaloos voor de dag kan komen, dat was de vorige keer ook zo in de thuiswedstrijd, die wil je er gewoon in hebben.

Enige wat belangrijk is, is dat Schone er naast staat, dan kun je grip houden op hun middenveld. Ziyech-Frenkie-Donny en Blind er achter naast de Ligt, normaal gesproken hoeft een trainer daar niet over na te denken.
0 0
Pinpanter
Grote onzin. Betrokken bij beide doelpunten. Geweldig in het jagen op de bal. Ik vond juist Frenkie de Jong onzichtbaar. Donny bracht niets meer.
Ik denk dat vanaf de 2-0 Wöber ingebracht had kunnen worden (voor Neres of Huntelaar) om Daley Blind echt op de 'zes' te laten spelen.
Je weet dat Standaard gaat drukken, dan hoef je niet meer met drie spitsen te staan, je krijgt meer ruimte voorin.
We hebben steeds geroepen dat Ajax meer ervaring nodig heeft. DIe tweede helft vroeg om die ervaring. Dan begrijp ik niet dat Schöne en Ziyech eruit gehaald worden om plaats te maken voor Eiting en Labyad. En later Frenkie de Jong voor Donny van de Beek.
Dat Ten Hag nu roept "die ballen moeten binnen" .... Preud'homme had meer reden voor dergelijke woorden. Ik heb echt wel vertrouwen in Ten Hag, maar net als de Boer en Keizer en Bosz: hij gebruikt de ervaring niet op de momenten dat je het nodig hebt. De tweede helft was typisch iets voor bijvoorbeeld Siem de Jong, dat heb ik zelf ook nog vooraf hier geschreven. Ervaren spelers zijn meer in staat om balbezit te houden en houden het hoofd koel.
0 0
trodat4030
Siem trainde met Jong in Amsterdam want die schijnt niet fit genoeg te zijn. Daarnaast kan die vrij weinig met een bal behalve afwerken. Die is totaal niet balvast.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ajax moet gewoon met name op het middenveld zoveel mogelijk balvaste spelers neerzetten.
als frenkie tov van de beek teveel ballen inlevert in de eerste helft moet je gewoon wisselen.
wij zijn zeer kwetsbaar tegen wat betere tegenstanders met name bij balverlies op het middenveld
0 0
RedFeather
Heb je Frenkie al op één goede wedstrijd betrapt dit seizoen?
Of laat staan één beslissend moment?
Ziyech is verder
1 -1
Joseph
Frenkie stond in de verdediging tegen Graz, had daar meerdere beslissende momenten, speelde 2 keer goed . Ziyech speelde een geweldige thuiswedstrijd en een zwakke uitwedstrijd tegen Graz. Tegen Standaard vond ik ze beide even zwak voor de dag komen.

Ziyech zou verder moeten zijn, maar zijn lage ondergrens zorgt er voor dat hij het niet is.
0 0
echtgras
Ondanks dat hij het niet leuk vindt, moet Frenkie gewoon achterin, Blind op 6, Donny als loper op links en Ziyech rechtshalf. Neres rechts en Tadic links.
En Ziyech en Donny hebben de belangrijke taak om bij balverlies druk te zetten naar de buitenkant zodat de backs niet op kunnen komen en een overtal situatie creeeren.
Maar Schöne zal wel weer spelen denk ik.
4 0
Pinpanter
ik denk dat er een groot verschil moet zijn tussen Europees-uit en NL-competitie thuis en variaties daarbinnen afhankelijk van de kracht van de tegenstander.
0 0
Web
Vind ik ook, maar het is toch een teamsport
Iedereen moet zich ondergeschikt maken in het team belang.
Niemand is groter dan Ajax
Wij willen toch allemaal winnen
0 0
Joseph
Niet mee eens, Blind heeft het daar prima gedaan, de reden dat het mis gaat is dat je 2 controlerende spelers zet voor 2 centrale verdedigers die beide op kunnen komen om het spel te verleggen.

Als je straks Schone en Blind op het middenveld zet wordt het ook een drama, een nog groter drama misschien wel.

Enige wat belangrijk is, is dat Schone op dit niveau niet meer in de basis mag staan. Die moet je hoogstens het laatste half uur laten spelen als de tegenstander minder fit is.
2 0
echtgras
De tegenstander speelde 5-3-2 en onze backs kregen steeds 2 man over zich heen omdat onze middenvelders geen druk naar de zijkanten uitvoerde en kwamen helpen.
Ajax moet dus minimaal 3-4-3 spelen met middenvelders die loopvermogen hebben, of zelfs 3-5-2 zodat je middenveld niet overlopen wordt.
Thuis zal Ajax vol druk zetten en hopelijk scoren we op die manier en is het ook opgelost maar uit lukt Ajax dat nooit. Dan versla je misschien Standard met hangen en wurgen maar tegen Kiev kan je dat vergeten.
0 0
Barra
Volgens mij speelde de tegenstander geen 5-3-3, maar kwamen de backs gewoon veelvuldig mee op. Ze speelden 4-3-3 en in de 2e helft gewoon heel opportunistisch met veel lopende mensen en een inschuivende verdediger
0 0
Joseph
klopt, je zag ook dat er achterin heel veel ruimte was, dat had Ajax veel beter uit moeten spelen. Maar goed, met Ziyech en Frenkie wisselde hij 2 spelers die zulke ruimtes met hun pass kunnen bespelen. Wat dat betreft had hij ook Wober moeten brengen.

Hij had Wober voor Tagliafico moeten wisselen toen de druk er op kwam, alleen al vanwege zijn lengte. Hij had Donny moeten brengen voor Schone (al mee moeten beginnen) en ik zou met Sierhuis een spits brengen die fit en snel genoeg is om die ruimte te benutten.
0 0
Red Devil
Deze man hoort geen trainer van Ajax te zijn.
5 -1
Woodenshoe
Ah de ten Hag haters zijn weer wakker na 2 lullige tegengoals....
2 -4
Joseph
vrij verdiende tegengoals hoor, als je er objectief naar kijkt. Vrij gênant als je het materiaal tegen elkaar afstreept. ik denk dat Standaard alleen op het middenveld een betere speler had ivm Schone, maar voor de rest op elke positie beter.

Hij krijgt van mij zeker nog wel een kans, maar hij moet heel snel stoppen met Schone in de basis.
0 0
NYE
Geen Ten Hag hater. Hij is gewoon te onbenullig voor AJAX,. Zo'n laatste zin, de spitsen moeten zich meer bewust zijn dat de bal erin moet...kom op we hebben t over CL niveau. Zelfs de c jeugd trapt daar niet meer in.
0 0
RedFeather
Precies, toen het 0-2 stond hoorde hij toen ook geen trainer van Ajax te zijn? Zo makkelijk.
1 -2
Joseph
Dan wordt er juist gekeken naar de trainer, dan gaat de tegenstander namelijk iets forceren en dan moet je team staan om dat op te vangen.
Dat ze 2 keer scoren zegt mij weinig, kwaliteit is vele malen hoger bij Ajax dan bij Standaard.
0 0
AFCA1510
Het kan soms fijn zijn om je blik even af te wenden van het scorebord en ook eens te kijken naar het spel, dan snap je waarom mensen dit zeggen.
0 -1
NYE
Zouden de spitsen zich echt niet bewust zijn van het feit dat de ballen in het doel moeten? Kennelijk is Ten Hag zich van voren niet bewust dat ie van achteren leeft. Hoe onbenullig moet je zijn om zoiets te zeggen. Voor mij is hij voortaan KO (koning onbenul). Snel een trainer van niveau voor AJAX en geen koopje van de vlooienmarkt.
3 -1
AFCA.
Ik heb niet zo'n vertrouwen in Ten Hag.


- Zijn aanvallende ideeën passen niet bij Ajax. Heeft hij überhaupt wel aanvallende ideeën? Hij wil direct en snel naar voren spelen. Dat is makkelijk wanneer je achterin hangt. Dan is er veel ruimte en is het lekker makkelijk. Zoals bij Utrecht dus. Bij Ajax zul je met een ander en veel beter plan komen.
- Ook zijn verdedigende ideeën werken niet bij Ajax. Hij wil passlijnen en ruimtes verdedigen. Ook dat is heel makkelijk als je achterin hangt. Atletico Madrid doet dat ook. Achterin hangen en het veld klein maken. Dan is er heel weinig ruimte en dus erg makkelijk om de toch al kleine ruimtes te verdedigen. (Een wijs man zei ooit:" moet ik je op 1 vierkante meter verdedigen ben ik de beste van de wereld. Moet ik je op 50 vierkante meter verdedigen ben ik de slechtste.")

Maar van een Ajax trainer wordt toch wat anders geëist en dus wil hij concessies doen. Dus nu krijg je dat Ajax rond de middenlijn de passlijnen wil afschermen. De tegenstander maakt dan het veld lang, ontstaat er ruimte en je wordt weggetikt. Komt omdat hij niet vol druk zet maar half druk zet. Linies staan ver uit elkaar waardoor die paslijn er nooit uit te halen is.
In aanvallend opzicht zie je dat iedereen veel te hoog gepositioneerd staat. Tegen verdedigende teams moet je vanonder de bal spelen zodat je niet zelf ook nog in de al beperkte ruimte stilstaat. Maargoed, Ten Hag wil direct en snel naar voren waardoor de aanvallend middenvelders zon beetje naast de spits staan. Niet aanspeelbaar en daardoor krijg je balletjes breed en terug.
4 -3
chrisjuhhh
Als je als team compact blijft spelen dan boeit het voor geen meter hoe de tegenstander speelt .

Je moet voorwaarts spelen altijd vooruit , dat deed het grote Ajax al enkel ze speelden heel compact en alles en iedereen schoof mee ook Cruijff .
Kijk de beelden maar eens terug .

https://www.youtube.com/watch?v=0ttujGEqics ( real ajax72 )

https://www.youtube.com/watch?v=FUPIXngLrRw (ajax inter milan finale EC )
1 0
AFCA.
Dat is ook wat ik bedoel. Je moet compact staan. Maar Ten Hag wil toch ook wel aanvallen omdat dat bij Ajax hoort. Ten Hag wil eigenlijk gewoon ruimte creëeren door laag te verdedigen. Vanuit daar een snelle aanval opzetten. Gewoon counteren dus. Deed hij bij Utrecht ook. En daar is Ajax nu ook het gevaarlijkst uit.
Nu is hij coach bij Ajax en daar wordt hoog drukzetten verwacht. Maar Ten Hag durft dat niet volledig. Daardoor zijn de ruimtes tussen de linies zo groot. Dat is niet te belopen door de middenvelders en worden zij met de grond gelijk gemaakt na een wedstrijd tegen Standard. Maar Ten Hag is hier schuldig aan.

Ajax moet compact staan. En dat kan ook op 60 meter van je eigen goal. Kijk maar naar de wedstrijden onder Bosz.
1 -1
Tijndw
Het was juist alles behalve balvast Dinsdag.
0 0
Ruff Rhythim
Even hoor....Hebben we nou kansloos verloren afgelopen dinsdag?
Hebben we totaal geen kans meer om de volgende ronde te bereiken?
Hebben we het compleet niet meer in eigen hand?

Als je van niks zou weten en je gaat af op wat je hier zoal leest zou je dat namelijk wel denken....grappig he?
4 -5
Schwalbino
En de titel verspeeld en uitgeschakeld voor de beker! Zonde man. Met deze selectie was mijn moeder nog kampioen geworden. Die had ook nog de beker erbij gepakt.
1 -1
Ruff Rhythim
Volgens mij had ik het niet over vorig seizoen
0 0
Web
Daar heb jij helemaal gelijk in.
Maar wel mee nemen wat goed was, en beter moet.
Daar is Ten Hag verantwoordelijk voor.
2 -1
Ruff Rhythim
Dat moet ook ja!

Maar ik moet nogal keihard lachen om die totaal misplaatste paniek die hier toeslaat na.....een gelijkspel in een Europese uitwedstrijd. Waar hebben we het over?

Ja...tweede helft was niet best nee. Maar get over it zeg. Het uitgangspunt voor kwalificatie is niet uitzichtloos hoor. Wat is die scheidslijn hier tussen hosanna en zeikmodus toch griezelig dun zeg.

Dat wordt nog wat dit seizoen bij puntenverlies. En dat gaat echt wel gebeuren. Als men soms denkt dat we dit seizoen nergens puntverlies gaan lijden dan leef je toch echt in een droomwereld.
0 0
Web
Ik blijf er bij dat dit het beste team is
Onana, Mazraoui, De Ligt, Frenkie, Taliafigo. Donny, Blind, Ziyech, Neres, Dolberg/ Huntelaar, Tadic.
Blind is gewoon de ideale nummer 6 weet wat hij moet doen op die plek.
Frenkie is de ideale 4
Kan beter koppen, verdedigen en is sneller dan Blind.
Ik snapwerkelijk niet, waarom moet Frenkie van iedereen op het middenveld spelen?
De cijfers met Frenkie achterin liegen er niet om.
12 wedstrijden, 7 keer winst, 5 keer gelijk, 0 keer verloren 1 doelpunt per 135 minuten.
Het is een teamsport, je moet het beste uit een selectie halen, en iedereen moet daar in mee werken, prive belangen tellen niet, niemand is groter dan Ajax

Maar als je een van de weinigen bent die zo denkt moet je altijd bij je zelf ten rade gaan, als iedereen dat anders ziet, zal ik het wel mis hebben.
4 -3
DeWijsneus
Heeft Dusan nog een broer dan? Daarnaast zal Blind toch wel beter kunnen verdedigen dan Frenkie man. Al zie ik zelf liever ook Blind op zes.
1 0
Web
Dat vind ik dus niet, Blind kan helemaal niet zo goed verdedigen.
1 0
Web
Jij ook sorry, mijn diepe verontschuldiging
0 0
Brabantsamsterdam
Helaas kunnen we Tadic maar een keer opstellen ;)
0 0
Web
Ook jij mijn verontschuldiging.
0 0
Ajaxsupzuidned
Schone loopt continue naar achteren omdat hij er telkens uitgelopen wordt en staat vooral lucht te dekken of komt te laat. Opbouwend loopt hij alleen maat Frenkie in de weg en voegt hij niets toe.
Kijk alle grotere wedstrijden vd afgelopen jaren maar terug daarin wordt Schone voortdurend overlopen!
6 0
Vlieske
Flikker deze man zo snel mogelijk buiten voordat we weer na 10 wedstrijden met 7 punten achterstaan en het weer te laat is. Als je met een baltvast middenveld wilt spelen Waarom stel je ziyech dan op? Koning balverlies.
5 -2
tonny
waardeloze trainer gauw bosz terug halen
8 -4
Sulejmanibesteaankoopooit
bosz zou met dit team de cl winnen ;-)
4 -1
grannig mokum1
Ten Hag moet niet aanpassen aan de tegenstander, ajax moet gewoon 4-3_3 spelen en niet met 2 controlerende middenvelder spelen en 2 rechts poot naast elkaar ja dan vraagt je om problemen....
3 0
Duif63
Schöne en de Jong waren zwak dinsdag, maar het was uitgerekend de ingevallen Eiting die op knullige wijze de bal verspeelde waaruit de aanval kwam die de strafschop voor Standard opleverde.
1 0
gi0vanni
Een speler de schuld geven is wat zwaar. De gehele verdediging stond te ver terug waardoor het af en toe op een schiettent leek rond de 16. En niemand schoof uit. Zo had ik dacht de Ligt gewoon Mazraoui kunnen komen helpen omdat ze in de 16 met 2 verdedigers stonden. Dan had Mazraoui ook niet zo'n (domme) overtreding hoeven maken. Want die spits kon vanuit die hoek bijna onmogelijk scoren. Het team heeft gezamenlijk gefaald.

Maar hopen dat ze hier van leren want tegen Luik gaan er niet veel afstandschoten in maar tegen grotere clubs moet je dat dus echt niet doen.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
heel leuk, maar de tegenstander kwam fluitend door ons middenveld heen. dus ik zou toch maar blind vd beek ziyech opstellen en dan tadic wellicht hangend aan de buitenkant /wisselend van positie met ziyech.
Dan heb je ook nog kans dat je een keer een bal afpakt op het middenveld. je hebt immers niet 90 minuten lang de bal.
1 0
niquedegraaff
Zelfreflectie ontbreekt weer eens.
3 0
NouridolbergNeres34
Als je dinsdag niet zag dat Schone rijp voor een wissel was na 3 keer gewoon simpel de bal in te leveren bij die belgen, dan heb je echt een gigantische plaat voor je kop.

Dat hele elftal lag in tweeen, maar gewoon zo doorgaan hoor.
6 0
Web
Jij hebt het idee dat Ten Hag dit niet ziet?
Het heeft alleen maar met de ruimtes te maken.
En daar is de achterhoede en voorhoede ook verantwoordelijk voor.
1 -4
gras
Als je na een half jaar, een winterkamp, een zomervoorbereiding, miljoenentransfers, routiniers in het veld en behoud van de selectie NOG niet een marcherend team hebt staan, maar een gebrekkig concept en een team dat zonder samenhang speelt, is de houdbaarheid van het standaard verweer van jou 'Huh? Kan Ten Hag toch niets aan doen' wel een keertje voorbij.
1 -1
Web
Ajax had weer grip naar de wissels? Maar door een persoonlijke fout een penalty tegen kreeg, en Klaasjan de 1-3 op de schoen had.
Maar het moet beter.
0 0
trodat4030
Ach, het is gelukkig nog niet: 'Jamaar Bosz......'
0 0
chrisjuhhh
Net zo eigenwijs Bosz hahaha
0 0
NouridolbergNeres34
Dan moet je ingrijpen als trainer, maar meneer deed niets.
Frenkie en schone liepen elkaar in de weg, ziyech verdedigde niet mee.

De hele tactiek klopt voor geen ene meter en dat was in de eerste helft ook al, we komen voor door de individuele klasse van Ziyech en Tadic.

Kappen met die onzin 4-2-3-1, die gasten spelen hun hele jeugd 4-3-3 en wat gaan wij spelen... juist ja. We speelden gewoon met 6 verdedigers en 4 aanvallers.

Gewoon met de punt naar achter spelen en daar kiezen voor frenkie, eiting of Blind.
Donny en ziyech ervoor. Neres weer naar rechts waar hij het beste is, tadic links.
4 -1
Michelinho
"die gasten spelen hun hele jeugd 4-3-3" is een kulargument. Alleen de Ligt, Mazraoui en Blind waren van de basiself eigen jeugd en Blind is een routinier en daarbij, net als Nous, een multifunctionele speler. Alsnog gewoon een viermansverdediging waarvoor het niet zoveel uit zou moeten maken of er nou een of twee controleurs voor hun staan.
1 0
Web
Dat het niet goed was klopt, maar het ging wel degelijk beter lopen met de wissels, Ajax had weer grip op de wedstrijd, individuele fout, en Klaasjan had de 1-3 op zijn slof.
0 0
Trainer21
Zelf zou ik kiezen :Blind voor de balans, Vd beek als loper en Ziyech als creatieve middenvelder
5 0
Duif63
Dat is inderdaad het beste middenveld.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
dit zou gewoon het beste zijn, is ook een prima ervaren middenveld waar iedereen weet wat hij moet doen.
1 0
Web
Dat zou ik ook doen, ik had ook echt gedacht dat dit de bedoeling was met Blind
Frenkie in het centrum, die is daar zo goed.
2 0
Toon meer reacties