'2-2 uitgangspositie waar je wat mee kan'

TZwagerman, 07-08-2018 om 23:50, 16235 views, NOS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Aanvoerder Matthijs de Ligt heeft tegenover de NOS gereageerd op het gelijkspel tegen Standard Luik. Volgens de jonge verdediger dwong Standard Ajax tot het spelen van de lange bal, maar waren de Amsterdammers niet in staat om deze duels vervolgens te winnen.

'Ik denk dat zij ook een ander strijdplan hadden, ze gingen ons eerder vastzetten. Dan komen wij in het lange ballen-voetbal en dan zijn we gewoon minder, dat weten we ook. Dan moet je alsnog de strijd en de passie leveren om die duels te winnen en dat was de tweede helft gewoon te weinig.'

De Ligt is dan ook niet tevreden, maar ziet wel perspectief: 'Natuurlijk ga je hier met een rotgevoel weg, omdat je een 2-0-voorsprong verspeelt. Maar 2-2 is natuurlijk een uitgangspositie waar je wat mee kan. Het had beter gekund en dat is iets waar wij flink van moeten leren. We hebben echter laten zien dat we tegen deze tegenstander goed kunnen spelen, dus aan ons de taak om volgende week gewoon de volgende ronde te bereiken.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BarAjax
Het is héél simpel. De poppetjes staan niet op de juiste plek. Daar begint het mee.

Begin er eens mee om Wöber, een échte CV, naast de Ligt te zetten. Blind is van alles maar eigenlijk ook weer niks. Rendeert bij ons het beste op 6. Blind naar 6. Een betere CVM kunnen wij niet opstellen. Eiting klopt ook op de deur dus die houden elkaar scherp.

Ziyech RAM en Donny en Frenkie het uit laten vechten op LAM. Tadic op links en Neres op rechts. Tadic kan beide. Neres kan niet op links. Dat resulteert in een niveautje Rosheuvel of Beerens. Als Neres bagger speelt kan je Tadic op rechts zetten en Labyad op links. Tot slot moet je Sierhuis nu de voorkeur boven KJH geven.

Los van die positiewisselingen is TH de reden dat je onderuit ging gister. FdJ liep als een blind paard over het veld. Je speelde met 10 man en zag de 1-2 al 20 minuten aan komen. Had ingegrepen moeten worden.
0 -1
AgeM
Als Ajax volgende week weer met Frenkie de Jongste (mentaal) in de basis speelt ,speelt het weer zoals gisteren de tweede helft met tien man .
Na de wissel was er weer evenwicht in de wedstrijd omdat het weer elf tegen elf was .
Nog nooit een voetballer zoals Frenkie zo door de mand zien vallen.
Hij liep er bij als een kip zonder kop . Toch zijn er hier mensen die nog steeds in dat malle "grootste talent sinds Cruyff " geloven .De excuses lagen al weer klaar , hij was nog geblesseerd . Schone had het gedaan etc etc Wat een gelul
Hoe is het mogelijk , hebben de Frenkie fans een plaat voor hun kop ?
En als Frenkie in de basis blijft , dan wordt het erger en erger want dan moet hij voetballen tegen grote donkere mannen met haar op hun borst en benen en met een vervaarlijke blik in hun ogen .
Dat willen jullie hem toch niet aandoen ?
Zou er ook een scout van Barcelona gekeken hebben gisteren?
0 0
Remark
Zo, daar heb je effe op moeten wachten hè, Age?
Gelukkig heeft geen club ter wereld belangstelling voor jouw grote held ZIyech, ondanks zijn weergaloze prestaties op het WK, en kan Ajax nog een seizoen lang genieten van zijn ongekend scorend vermogen. Oh wacht...
0 0
AgeM
ik vind het al erg genoeg , had echt hoop dat het wat zou worden met Frenkie ,
Je zag echt vleugjes Cruyff in zijn versnellingen , maar ja daar is er toch maar een van blijkbaar .
Maar misschien komt het toch nog goed .
Ziyech bepaalt echt zelf waar hij heen gaat , dat deed hij ook toen hij voor Marokko koos . Er zal heus wel belangstelling voor hem zijn .
Ik had gehoopt op Arsenal , maar dat veranderd ook daar
0 0
blava
Gelijk aan Rapid Wien een paar jaar geleden. Dat kan geen toeval meer zijn. Een lachende Ziyech bij een gemiste kans, Schone die niet meespringt bij een voorzet, het weigeren om maar een meter meer te lopen dan noodzakelijk, het niet meeverdedigen van aanvallers, onderschatting, het op een afstand dekken van de tegenstander, een trainer die spelers niet objectief beoordeelt en zie de cocktail voor een vroege uitschakeling in Europa en KNVB beker en het mislopen van het kampioenschap.
Ik heb geen medelijden met TH. Iedereen wist dat een middenveld met de Jong, Ziyech en Schone wordt weggeblazen. Ook het inbrengen van Labyad is dubieus terwijl het late wisselen van Schone waarschijnlijk zijn inschattingsfout moest maskeren. Eiting was met afstand de beste middenvelder vorige week. v.d Beek staat voor kracht en loopvermogen, twee aspecten die gisteren niet aanwezig waren op het middenveld. TH leeft in zijn eigen parallele wereld.
2 -1
Blankenburg
Gisteren zijn een paar dingen duidelijk geworden: Met 3 spelverdelers spelen is vragen om problemen, Blind is een overbodige aankoop, Frenkie is van achteruit gevaarlijker en belangrijker dan als middenvelder, het geld voor Blind had beter voor een dynamische en balvaste spits gebruikt kunnen worden, Schone heb je alleen iets aan als het lekker loopt.
Verder vind ik het onbegrijpelijk dat Carel Eiting na 2 topwedstrijden op de bank moet om Blind in het elftal te zetten en daarmee Frenkie op het Middenveld. Met Carel is er veel meer balans.
1 -1
ACB
Blind hoort er wel in maar op 6. Eiting en ook DvdB zorgen voor meer evenwicht. TH moet dan Ziyech en of Schone opofferen. FdJ gewoon weer naast De Ligt. Die kan prima met Blind switchen. Ziyech Neres en Tadic voor op de vleugels. Of Neres Ziyech met Tadic in de spits evt. Middenveld moet veel meer in balans zijn
2 -1
marrene
Dit elftal met zo'n bizar onevenwichtig middenveld wordt in de CL weggevaagd. Als Ten Hag dat niet zet is hij of stekeblind of oerdom.
0 0
ACB
Ben het volledig met je eens. Ajax speelde gisteren met maar 2 echte verdedigers. Taglia en De Ligt en zinder een echte 6 cvm. Zelfs Barca City en Real doen dat niet. TH moet keuzes maken. Ik zou Blind op 6 zetten en met een echte cv naast De Ligt spelen. Met Blind op middenveld FdJ/Ziyech en DvdB. Voorin keuzes genoeg.
1 0
Rujar
Ah ja dit was weer een schoolvoorbeeld van het Nenderlands voetbal. Het gewoon niet af kunnen maken...of in ieder geval de nul houden ... maar we weten het gewoon nog te presteren om gelijk te spelen.
0 0
Lordniels
Ik heb ook vertrouwen in deze groep, maar oh wat was het matig. De voorste 4 gaven amper druk. Met 1 paas waren die uitgespeeld en konden ze bijna ongehinderd de 16 van Ajax inlopen. Daarbij komt ook dat het middelveld op meters stond te dekken. Ook tactisch moet het anders.
1 0
b.hulshof
Ajax was gewoon matig gisteren en had gewoon alles mee de eerste helft. Je gaat met 0-2 de rust in terwijl het zomaar 2 of 3-1 voor Luik had kunnen staan gezien de kansen. Schone, ZIyech, Tagliafico en Neres waren dramatisch slecht. Drie van deze jongens zijn niet geheel toevallig bezig met aanbiedingen van andere clubs. Ik vrees dat als standaard volgende week de eerste goal maakt dat het einde oefening is.
0 -2
GvanderK
Komt goed, ik heb vertrouwen in deze groep!
1 0
Bennyben
Luik eerste helft 10 doelpogingen, en volgens Ruud, jan en Jack speelde Ajax goed de eerste helft. Als je tegen Barcelona had gespeeld had je de eerste helft gewoon 5-0 achter gestaan, wat een slechte wedstrijd zeg
2 -1
Afca85meer
Ik sta er niet eens van te kijken. Onze twee doelpunten kwamen echt uit het niets en waren pure individuele klasse. We speelden toen echt niet goed. Dat je ze dan toch nog om je oren krijgt is zuur maar niets eens echt onterecht.
4 0
AFCA.
Volgende week een volle Arena en dan zullen ze niet zo slap de 2e helft ingaan als gisteren. Komt goed!
2 -1
ETM
Heb je toch weer dat 'strijd en passie' verhaal. Ik vergeef t m wel, maar vind het toch onzin.
Zij dwingen dus die lange bal, nou dan moet daar een voetballende oplossing voor komen. Waar was de spelmaker bij Ajax de 2de helft en waarom werd die niet gevonden? De zere plek ligt altijd veel meer in voetbaltechnische argumenten.
Gebrek aan scherpte is er ook. Dat mag ook ontleed worden. Je bent Ajax en je speelt in Europa. Ik vind dat Ziyech en Huntelaar die kansen gewoon echt niet mogen missen. Heel wat anders nog dan de gemiste kansen tegen Sturm Graz. Daar zag je een doelman die heel goed verkleinde bijv. (Die ene kopkans Huntelaar na) Maar het gehaaste schot van Ziyech vond ik belachelijk. En Huntelaar mag als vakmanspits met zoveel uithaal tijd niet min of meer op de keeper schieten..
0 -1
Cello
Zonde dat we niet uit de duels konden blijven. Zij zijn fysiek gewoon sterker en dan in de duels ook sterker, die je dan ook verliest. Vooral op het middenveld. Hierin moet imo de les geleerd worden.
Alles had geen probleem meer hoeven worden, wanneer je vóór de tegengoal al die 0-3 scoort. Maar dat is achteraf praten.

Volgende week zal blijken of onze boys de les geleerd hebben, zo ja, dan tik je dit Luik helemaal scheel. Want Luik leek heel wat, maar veel gebeurde aan hun kant op een opportunistische manier, waarbij op het fysiek gesmeten werd met krachten. En ja, dan heb je wel eens geluk dat er wat in vliegt. Vind ons Ajax daarop een antwoord dan win je 'gewoon' in Amsterdam.
1 0
Tijntjee
Waarom vragen ze niet aan ten hag waarom zo laat wisselen?
0 0
Vos
Komt goed volgende week
0 0
Remark
2-2 is ook een uitgangspositie waar je er met 0-1 uit ligt, en afgaand op de 2e helft is dat niet geheel ondenkbaar.
2 -2
Labrador
Ach kereltje toch. Ga maar niet kijken volgende week.
2 -3
Remark
Ja hoor, veel te benieuwd hoe onze gedoodverfde landskampioen en CL-finalist het ervan afbrengt. Kereltje.
0 -1
AjaxBaggio
Thuis gaat het gewoon goed komen. Met 50 000 man in een volle JC Arena.
Kan me niet voorstellen dat Ajax dan weer zo voor de dag komt.
Maar idd doodzonde dat je hier niet met 3 of 4-0 wint.
Ondanks het slecht spel had dat makkelijk gekund.

Na rust is het weer ouderwets Ajax, en zakt het als een kaartenhuis in elkaar.
15 -1
Freddy Al
Komt in hoofdzaak doordat het vroeg in het seizoen is, taken zijn nog niet duidelijk ,automatismen ontbreken nog en fysiek nog geen 100%.

Een ander ding is dat Ajax gewoon niet gewend is om terug te zakken en de wedstrijd dood te maken,(dat is iets waar wij bij Ajax ook niet op zitten te wachten).
Dan zul je toch met regelmaat een aantal uitvallen moeten plaatsen en gevaar blijven creëren, dat zorgt ervoor dat een tegenstander ook verdedigend attent moet blijven en ze niet alles op de aanval zullen gooien.
Minder saai en voor Ajax beter uitvoerbaar, je zult dat fysiek wel op moeten kunnen brengen.
0 0
Web
Het gaat goed komen, maar ik denk dat de supporters ook weer met de beide benen op de grond staan, moet er niet aan denken tegen een grootmacht te spelen, zit echt niet te wachten op een dikke nederlaag, daarom EL, dat bedoelde ik nou gisteren.
0 0
3*stars*3
Ik hoop het echt hoor.
En als ik het nu ff met een halfvolle glas bekijk...
Preud’homme Weet iig wat het is om een “finale” te verliezen in een volle Arena. ;-)
0 0
Suarez16_
Voor zo'n uitslag zou ik als Ajax zijnde ook altijd tekenen met thuis nog een pot te gaan, maar zo zonde dat je niet weg loopt na 0-3 en dat we dan uiteindelijk in de laatste minuut 2-2 spelen. Thuis in een volle Arena moet het normaliter goed komen, maar het was ook al heel lekker geweest om zonder zorgen de wedstrijd te beginnen. Nu staat er toch druk op.
6 -1
3*stars*3
Ik hoop dat ik fout zit want ik wil optimistisch blijven maar als hij niet wat aan het middenveld gaat doen, gaat dit denk ik vervelend aflopen voor ons.

Hoop niet dat we een Rapid Wien scenario gaan krijgen want daar gaven we ook 0-2 weg.
Dit voelt echt als een verloren pot...
7 0
Bjorn
Heb ook een vervelend gevoel bij de return als ik die aanvallers van hen zo zag combineren vandaag. Levensgevaarlijk met hoe wij stonden te ballen.
0 0
3*stars*3
Zeker weten.
Daley is gekomen als ervaren man en moet gewoon zijn mond opentrekken en zeggen dat hij meer waarde heeft voor het elftal, als 6.
Dan zet je alvast een stap, met het repareren van balans op het middenveld.

Die Cacerla had trouwens heerlijke acties en dribbels.
Ken hem al een paar jaar en vond hem altijd wel een leuke speler maar hij was te vaak een momentenvoetballer.
Hij maakte het ons gister echt lastig...
0 0