De Ligt wil het liefst een prijs winnen met Ajax

BartVeenstra, 04-08-2018 om 09:00, 25468 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt wil Ajax het liefst pas verlaten wanneer hij een prijs heeft gewonnen met de Amsterdamse club. De verdediger kreeg in het programma Inside Ajax die stelling voorgelegd en gaf daar 'ja' als antwoord op.

'Ik denk dat je als Ajax altijd voor de prijzen moet spelen, dat ambieer je als speler', vertelt De Ligt. 'Zolang ik bij Ajax speel, wil ik prijzen winnen. Dat is dit seizoen niet anders', aldus de jongeling, die wel belangstelling geniet van enkele Europese topclubs. 'Ja, dat gebeurt gewoon. Je krijgt weleens wat mee en je hoort weleens wat. Ik probeer mezelf te focussen op het voetbal en hoe ik beter kan worden. Dat lukt bij Ajax nu wel aardig.'

Door de blessure van Joël Veltman is De Ligt nog altijd aanvoerder en in het veld probeert hij de boel op scherp te zetten. In het thuisduel met Sturm Graz maakte hij bijvoorbeeld al binnen vijf minuten een vlijmscherpe tackle, waarmee de toon was gezet. 'Ik moest een tackle maken, dus dan doe ik dat ook. Wij hebben nu ook wel een groep die van zichzelf gemotiveerd is. Je probeert er met andere jongens wel een schepje bovenop te doen. Dat werkt aanstekelijk op een aantal jongens', vertelt het talent, dat hoopt op een goede sfeer in de groep. 'Ook met de jongens op de bank, dat kan ons verder brengen.'

Nu Sturm Graz is verslagen, ligt bij Ajax de focus op het volgende tweeluik in de derde voorronde van de Champions League. Daarvoor moet Standard Luik verslagen worden. De Ligt denkt dat Ajax goed genoeg is om de groepsfase van de Champions League te bereiken. 'We moeten ons niet overschatten, maar we zijn wel instaat om de Champions League te halen. Dat hebben we tegen Sturm Graz laten zien, al wordt elke voorronde wel moeilijker.'

De Ligt prijst de goede mix van ervaring in talent in de spelersgroep van Ajax. 'Laten we hopen dat het samenkomt en we grote prestaties kunnen leveren. Het zal moeilijk worden tegen Standard Luik. Misschien kunnen we meer informatie vergaren omdat zij uit België komen. We zullen goed voorbereid moeten zijn. Of het een voordeel is dat we eerst uit spelen? Dat weet ik niet. Als je eerst thuis een goede uitgangspositie kunt neerzetten, is dat ook wel prettig.'

Mocht het onverhoopt misgaan voor Ajax tegen Standard Luik heeft Ajax in ieder geval wel de zekerheid van deelname aan de groepsfase van de Europa League. 'Dat is wel fijn om te weten. Als jonge speler is het fijn om veel wedstrijden te spelen, helemaal op internationaal niveau. Maar de focus ligt nu op het bereiken van de Champions League.'

Stel jouw Eredivisieteam samen en win een Ajax-shirt! Schrijf je nu in bij Gratis Voetbal Manager!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Dan moet ie blijven.
0 0
Michelinho
Matthijs heeft gewoon de kat uit de boom gekeken wat betreft het behalen van een Europese groepsfase.
3 0
MickS
Ik hoop dat het waar is, dat hij nog minimaal 1 seizoen blijft en onderwijl Schuurs dusdanig weet te groeien dat hij samen met Wöber hem kunnen vervangen naast Blind.
5 0
WestlandforAjax
Volgend jaar komt super Jan terug, daar ben ik van overtuigd! Is volgens mij dan 32, zn contract loopt volgend jaar af en Overmars zei pas dat er bij spurs nog een paar jongens lopen die graag terug willen komen. Denk Vertonghen volgend jaar. En Aldeweireld over 3/4 jaar. Ben benieuwd of Suarez en in een later stadium Eriksen zullen komen. Met de salarissen die beter betaald gaan worden lijkt het me best reëel.
0 0
AjaxDude12
Weinig vertrouwen in Schuurs. Talent heb je of heb je niet en waarom zou hij over een jaar ineens veel beter zijn.
1 -1
NoPants
Om dezelfde reden dat er bij real madrid en barcelona zo weinig tieners in de basis staan.
2 0
Schwalbino
Nu Europees voetbal veilig is gesteld blijft hij dit seizoen nog.
0 0
DS
Waarom willen die jongens toch altijd weg.
Wanneer komt er een die zegt Ajax is mijn club, ik wil hier een lengte van jaren prijzen pakken en de club terug naar de Europese top brengen.
2 -1
Michelinho
Omdat we nou eenmaal geen groot voetballand (meer) zijn en dat ook nooit (meer) zullen worden?
1 0
Joseph
Veltman zou er zo een kunnen zijn, maar of we daar nu blij mee moeten zijn..

Grote talenten zullen extra uitdaging zoeken op sportief vlak en op financieel vlak is het verhaal helemaal duidelijk. H
1 0
FlyingDutchMan
Ja, feit dat je jezelf dit afvraagt is al ernstig genoeg..
1 0
Bky
Omdat ze hier niets meer te zoeken hebben. De Ligt is wekelijks uitblinker in de Eredivisie. Jij gaat toch ook niet iets doen wat constant veel te makkelijk voor je is, terwijl je er ook nog relatief weinig voor betaald krijgt?

In het buitenland past het niveau beter bij je, daar word je uitgedaagd en krijg je veel meer betaald. Imo is de Ligt al gewoon veel te goed voor dit Ajax. Het enig geluk is dat hij nog maar 18 is en dus totaal geen haast heeft.
1 0
NoPants
Ja want de fans zijn zo loyaal.. wij hebben over het algemeen echt schijt fans die het niet schromen eigen spelers uit te fluiten, en sowieso erg kritisch zijn.

Zelfs jongens van de club zoals daley blind of siem de jong kunnen na een aantal slechte wedstrijden zo uitgefloten worden.

Waarom zouden spelers die bovengemiddeld zijn blijven wanneer ze weg kunnen, als ze toen ze onder gemiddeld waren nog werden uitgefloten?
7 0
PuurGeluk
"Ja dat is zoals het gaat". Mooi gezegd door onze captain.
0 0
Jarl1989
Het woord motivatie...Ik word word er zo moe van. Waarom zou er door nieuwe jongens de motivatie meer zijn? Verdienen bakken met geld. Ga elke wedstrijd het snot voor je ogen lopen of het nou tegen Feyenoord is of tegen Cambuur, met of zonder Tadic. Het zou niet moeten uitmaken.
1 -1
Michelinho
Welkom in de grotemensenwereld waar niets werkt zoals we vinden dat het zou moeten werken.
0 0
Ajax#1900
Haha scherp
0 0
NoPants
Wat een onzin. Is op kantoor niet anders: als je werkt met iemand die echt wat voorstelt in jouw vakgebied en die je echt respecteert, dan werkt dat motiverend.

Je kan wel harder werken, maar dan betekent niet dat je ook beter werkt.
3 0
PuurGeluk
Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Daarnaast vind ik dat dat exact geldt voor het publiek. Tijdens toppers is het gekkenhuis. Tegen Emmen hoor je wsl niemand terwijl je tegen dit doort teams het verschil moet maken in doelsaldo.
1 0
Rhythim
Vroeger maakte dat ook niet uit, maar je ziet nu al jarenlang dat het nu wel uitmaakt. En dat komt o.a. omdat Ajax veel meer dan vroeger een te grote basisselectie met te jonge spelers had rondlopen, zonder weinig echte ervaring, zonder echte spelers met leiderscapaciteiten die de jeugdige spelers bij de hand kunnen nemen. Ajax heeft dat echt jarenlang zo erg gemist.
2 0
JordyAjacied
Goed nagedacht tijdens zijn vakantie! Sindsdien zijn de geruchten ook gestopt over hem. Mis doorgegeven aan zijn management dat niemand hoef te komen?
0 0
DannTheDon020
Kijk dit is zoals het hoort Matthijs!
6 0
Remark
Maar niet zoals het gaat. En dat bepaalt hij en niemand anders.
1 0