Veltman: 'Doel om in januari aan te sluiten'

SJvanveen, 29-07-2018 om 14:39, 18306 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het gaat goed met het herstel van Joël Veltman. Op de clubwebsite van Ajax stelt de verdediger dat hij uitkijkt naar zijn rentree in hopelijk de periode rond januari 2019. 

Zaterdag was de Open Dag van Ajax en Veltman sprak ter plekke over zijn kruisbandblessure. De verwachting is dat hij in het nieuwe jaar, het liefst rond zijn verjaardag, terugkeert. Het voetballen begint namelijk langzamerhand alweer te kriebelen. 'Het liefst sta je daar zelf, tussen de jongens in, maar zo’n overwinning geeft je ook de power om keihard aan je herstel te werken en zo goed mogelijk straks terug te komen', laat hij weten.

Dat keiharde werken biedt resultaat, want het herstel van Veltman verloopt voorspoedig. 'Het gaat stukje bij stukje beter', laat hij weten. 'Ik zit nu twaalf weken na de operatie. Ik heb als doel om in januari weer aan te sluiten. Alles wat daarvoor zit, is meegenomen. Al denk ik niet dat ik in die paar weken voor de winterstop risico ga nemen. Dan kan ik beter in de tweede seizoenshelft aansluiten.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Ik hoop heel ver achteraan.
0 0
Catenaccio
Welke club? Haha
0 0
Youri08
Don't rush it Joël
1 -1
S_020
Doe maar niet
1 -2
NouridolbergNeres34
Als Veltman in de winterstop weer helemaal fit is kun je Kristensen direct verkopen, Orejuela kan nu al in de verkoop.
1 -2
ajax4ever01
Er moet dan wel een aankoop voor die kant komen want de verwachting is dat Veltman na dit seizoen wel zal gaan vertrekken
0 0
NouridolbergNeres34
Klopt, laten we hopen dat de volgende rechtsback die we halen dan wel goed is gescout.
1 0
Joseph
Vorig seizoen geen slecht seizoen gedraaid, maar het is een speler waar je Europees weinig aan hebt. Ik denk dat je meer hebt aan Mazraoui die door zijn aanvallende dreiging een aanvaller mee naar achteren trekt. Veltman kun je als aanvaller gewoon laten lopen.

Het is natuurlijk wel fijn als hij weer fit is, Kristensen en Orejuele vormen geen bedreiging voor Veltman, wat een triest gegeven is.
1 -1
BillSplate
Geen slecht seizoen? Er is een reden dat hij op de bank ging zitten hè. Zijn eigen niveau was matig en daarnaast wist hij zijn collega's niet te motiveren om een betere versie van hunzelf neer te zetten. Gelukkig heeft Ten Hag ingezien dat het geen aanvoerderstype is.
2 -1
Joseph
Tuurlijk, zal nooit Ajax materiaal worden, maar voor zijn doen was het prima.
0 -2
Afca85meer
Ik denk oprecht dat we hem niet gaan missen. Jammer voor hem maar we gaan doorselecteren van deze middelmaat. We gaan weer voor alle prijzen.
4 -5
Duif63
Als Veltman middelmaat is volgens jou wat zijn Orejuela en Kristensen dan wel niet ?
4 0
Afca85meer
Miskopen.
8 0
mvdk
Aan de andere kant was Blind in het begin ook bijzonder slecht en werd hij door het halve publiek weggefloten. Diezelfde Blind wordt nu bijna als een god ontvangen... Natuurlijk is Kristensen nog niet best, maar hij stond weldegelijk te boek als zeer groot talent. Het komt er nog niet uit, maar niet iedere jongeling staat er direct. Hij is 21, maar komt van een heel ander niveau. Een stadion als de Arena neemt een gigantische druk met zich mee en niet iedereen kan dat gelijk aan. Ja, eigenlijk is het dan nog te vroeg voor hem. Hij is er nog niet klaar voor.

En voor de kenners die over zijn 21 beginnen. Jaap Stam speelde tot zijn 23 of 24e bij Willem II. Daarna stond ie op en werd hij een grote meneer. Danny Blind bakte er in zijn eerste jaren voor Sparta niks van, maar werd rond zijn 22/23e wakker waarna hij op 25 jarige leeftijd naar Ajax kwam. Wat ik bedoel te zeggen is dat niet iedereen er direct klaar voor is. Ik denk dat Kristensen er gebaat bij is om 1 of 2 jaar op huurbasis naar een Heerenveen of Groningen te gaan.
1 -4
ajax2004
Je hebt helemaal gelijk. Maar tegenwoordig als je niet op je 17e het niveau van een de ligt ben je bij voorbaat al kansloos. Gelukkig hebben coaches wat meer geduld
0 -1
louis60
Ik hoop dat we hem januari (2020) weer op het veld zien. Doe rustig aan. Niet forceren.
1 -12
mvdk
Ik had het niet verwacht, maar ik mis hem nu toch wel. Hij is wellicht niet de beste die we gehad hebben, maar hij is wel onze meest betrouwbare en ervaren rechtsback. Daarnaast verwacht ik dat het voor hem erg fijn is dat er een paar sterkhouders bij zijn gekomen, zodat de druk op zijn schouders een stuk minder is. Hopelijk kan hij goed herstellen en pakt hij de draad snel weer op.
17 -6
ambtenaar
Betrouwbare echte Ajacied.
4 0
koenos1
Je slaat de spijker op zn kop, helemaal mee eens!
7 0
hallo1
10 miljoen voor twee aankopen, maar Veltman blijft onze beste rechtsback.

Dat zegt echter meer over de mislukte transfers van Kristensen en Orejuela dan over Veltman zelf. Ik vind Veltman vaak prima mee voetballen bij Ajax, maar tegen een snelle/behendige linksbuiten is hij erg kwetsbaar. Benieuwd hoe hij er nu in staat, eerst mikte hij namelijk op een vertrek deze zomer....

Mazraoui zie ik als een tijdelijke oplossing. Dat is aan de bal leuk, maar verdedigend niet. Nu heb je het geluk dat je bij Ajax in 9 van de 10 wedstrijden 70 procent balbezit hebt, dus wordt dit vaak gemaskeerd.
7 0
jarenfan
Heb je iemand met een ajax hart,en ......afzeiken.
9 -4
Afca85meer
Hoe komt iedereen er toch bij dat Joël een Ajaxhart heeft? Anderhalf jaar geleden heeft hij letterlijk gezegd dat hij in de zomer een stap omhoog wilde maken via een transfer. Toen kwam er geen interesse in de zomer en heeft hij uiteindelijk bijgetekend. Niet omdat hij zo'n Ajax hart heeft maar omdat er geen interesse was.
2 -5
AdK
Niet de interesse die hij wilde bedoel je ;-)
0 0
Piejotter
Respect voor Joel mensen!! Ik ga niet beweren dat hij de perfecte voetballer is voor Ajax maar heeft wel veel goed werk gedaan . Moet zich nog wel meer leren te beheersen, teveel gele kaarten wil ik zeggen. Maar het zal voor hem niet makkelijk zijn met de huidige selectie om direct zijn vaste plaats in het elftal weer terug te krijgen.
4 -1
Maik
Kijk, zo kan je het dus ook gewoon verwoorden. Helemaal eens, ben benieuwd of hij zich nog terug kan knokken. Gok van niet.
2 -2
jtsmit
Succes Joël, die andere twee RB zijn helemaal niets.
9 -2
talent020
als Mazraoui deze vorm vasthoud dan word het een interessante strijd om de RB positie, of je moet Kristensen en Orejulea bedoelen
1 0
MelleAfca
Dan wordt het helemaal geen strijd maar dan is Mazraoui gewoon nummer 1. Was samen met Ziyech de beste afgelopen woensdag.
4 0
Gajes
Aanvallend is Mazraoui veel beter idd, maar verdedigend is hij nog niet getest. Ben benieuwd hoe hij het ervanaf brengt tegen een goede vleugelspits.
9 0