Ziyech gaat niet in op toekomst: 'Knop omzetten'

JesseTH, 25-07-2018 om 22:55, 12130 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech gaat niet in op vragen over zijn nabije toekomst. De middenvelder blonk woensdagavond uit bij Ajax tijdens een goede wedstrijd in warme omstandigheden en zegt de knop om te hebben gezet. Wat volgde was dan ook een goede eerste stap van Ajax richting de volgende ronde.

'Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld', begint Ziyech simpel tegenover Ziggo Sport. 'We hebben veel kansen gecreëerd en waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij.' Er heerste woensdag grote warmte in Nederland, maar de middenvelder had hier amper last van. 'Ik had er in de tweede helft wel een beetje problemen mee, maar in de eerste helft niet echt. Ik weet niet hoe het voor het andere team was, maar wij hadden er niet echt veel problemen mee.'

Voor Ziyech was de wedstrijd tegen Sturm Graz iets wat volgde op een voor hem enigszins tegenvallende zomer. Het WK met Marokko viel uiteindelijk tegen en ook een gewenste transfer kwam er nog niet van. 'Op een gegeven moment moet je de knop omzetten en je focussen op wat komen gaat. Dat zijn zulke wedstrijden en die hoor je gewoon te winnen.' Over of de uitblinker nu wil blijven in Amsterdam, wenst hij zich niet uit te laten. 'Ik ben hier om over de wedstrijd te praten, niet over de toekomst', luidde zijn reactie.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ik vind het dan toch jammer dat die interviews met hem moeten beginnen met negatieve stellingen of aannames ( je WK viel tegen ,je hebt geen gewenste transfer gemaakt ),dan zorg ervoor dat je een reactie krijgt die altijd wat zuur is en voila: Ziyech doet weer negatief.

Ik heb me er aan gestoord,kan het misschien eens zijn dat het journaille eens positief begint?
Waarom die negatieve grondhouding zelfs na een prachtige wedstrijd waar echte Ajacieden van genoten hebben en Ziyech( by far )de beste man op het veld was?

Soms lijkt het alsof men het Ajax en supporters niet gunt om een succes terecht te vieren.
1 -1
mickey2602
Verander het woord soms maar door vaak;-)
0 0
Yeshyeshyall
Het zou fantastisch zijn als hij bleef. Eigenlijk heb je als iedereen blijft bijna te veel opties. Wel echt karakter dat hij de kar weer trok terwijl hij eigenlijk al weg had willen zijn. Speelde vol vuur
2 0
Babayaka
Speelde erg goed, vond dit eigenlijk 1 van de beste wedstrijden voor ajax van hem.
1 0
Joseph
Zou voor Ziyech beter zijn om nog een jaar te blijven. Kampioen worden, hopelijk Champions League spelen en laten zien dat je dat niveau aan kan.
Ik denk dat hij een heerlijk jaar kan hebben met zo veel kwaliteit en talent om hem heen.
3 0
Babayaka
dat denk ik oook, maar dat denk ik voor elke speler van ajax momenteel.
En dat denk ik ook voor ons als supporters.
Het stadion had er zin in gister, en de spelers hadden er ook zin in. Zyech was relaxter dan ooit.
Persoonlijk had ik dat niet verwacht en dan ook nog met dit mooie toch wel warme weer.
1 0
Gonzo
Kom op Marc, hou Hakim binnenboord. Heb genoten van het spel vanavond.
2 0
Ajaxvooraltijd
Geef hem een soortgelijk salaris als dat van Tadic en Blind en hij zal hoogst waarschijnlijk gewoon blijven, lekker dicht bij de familie. Ik denk dat het hem vrij weinig boeit in welke competitie hij speelt zolang hij zich maar financieel redelijk veilig speelt. En geef hem eens ongelijk. Bovendien speelt hij bij Ajax altijd en is dat in grotere competities voor iedere speler altijd maar de vraag tenzij je absolute wereldtop bent.
6 0
koppendicht
Het gaat hem juist niet om het geld anders was ie al weggeweest naar Rusland of China. Echter moet je 'm wel waardering geven als hij niet tot de topverdiensers behoort.
0 -2
Rood Gevaar
Als hij slim is blijft hij nog een half jaartje.
Hij heeft duidelijk een klik met Tadic.
Als hij zich zo blijft profileren gaat dit echt een heerlijk seizoen worden.
Dan komen er in de winterstop grotere clubs met meer salaris en hij krijgt een basisplaats.
Nu komt de B garnituur en zelfs daar kan je je afvragen of hij echt een basisplaats gaat krijgen
1 0
RedFeather
Ja.. topspeler met gecompliceerde houding buiten het veld. In het veld niets op aan te merken: genieten.
1 -1
tijger19
Heel vaak wordt Ziyech slecht geïnterpreteerd, maar hij probeert vaak zo eerlijk mogelijk te zijn. Hij kan nu wel zeggen dat hij nog steeds graag weg zou willen gaan, of dat hij graag wil blijven. Maar beide punten zouden 100% uit zijn verband worden getrokken. Hij heeft bij het tekenen aangegeven dat hij rond deze periode, indien hij goed presteert, open zou staan voor een nieuwe stap. Maar geef hem ongelijk, hij maakte de stap vanuit Heerenveen, naar Twente, naar de NLse topclub Ajax en staat eventueel open voor de volgende stap. Alles op zijn tijd en als die juiste volgende stap zich niet aanbiedt, dan blijft hij heel graag. Maar iedereen maakt zich zo kwaad doordat hij zegt dat hij niet 100% ajacied is, anderzijds zijn er zoveel spelers die zeiden dat ze bleven en zoveel van Ajax hielden, maar toch weg gingen. Ik heb 100 maal liever een realistische speler zoals Hakim, dan een schijnheil als Kluivert.
4 0
Katjang
Helemaal eens. Die jongen is vanaf het begin duidelijk geweest over zijn intenties en ambities, zowel naar Ajax toe als naar t publiek. Da’s heel anders dan n welbekende logokusser die altijd heeft gezegd te willen blijven, maar dan 15 maanden aan t rekken is, opeens de vuile was buiten gaat hangen en met modder gaat gooien om vervolgens een paar weken na zn laatste logokus dat trucje te herhalen in Rome.

En voor de duidelijkheid; ik vind t jammer dat ie weg is. Had van mij nog wel n seizoen t logo mogen kussen...
0 0
Trainer21
Alles aan doen om hem te behouden al is het tot de winterstop, zodat Labyad rustig gebracht kan worden als vervanger
1 -1
AFCAjax
ook zonder ziyech behoort labyad in mijn ogen geen basisplaats te hebben.
2 -1
Joseph
Inderdaad, zie dan eerder Tadic op de vleugels en Frenkie op de aanvallende plek op het middenveld.
1 0
Ajax412
Neres, De Ligt en Frenkie kun je gewoon vertellen dat ze blijven en een transfer blokkeren. Ziyech heb je al beloofd dat hij een transfer mag maken en dat heeft hij ook verdient. Wat je wel kunt doen is hem duidelijk maken hoe belangrijk hij is en hem vragen of hij bij een minder aantrekkelijk plaatje (voor hem zelf bij geïnteresseerde clubs) geen transfer maakt en nog een jaartje blijft. Als hij zo blijft spelen en CL voor ons veilig kan stellen, heeft hij echt wel een mooie transfer verdient, het zou dan een bonus voor ons zijn als hij blijft.
1 0
kaashaas
Wel een echt pro zowel in interview en zeker ook op het veld. Samen met neres en tadic. Dit kan een echte geoliede machine worden. Huntelaar zat er echt een paar keer geweldig bij jammer dat hij pech heeft. Was een top avond en veel belovend.
Ajax moet nu echt alles op alles zetten om dit team te behouden en Zyech overhalen om te blijven maar vrees het ergste.
9 0
JanTa
Ik hoop dat deze wedstrijd hem tot inzicht brengt om nog een jaartje te blijven. De eredivisieclubs kunnen dan borst nat gaan maken met Blind, Tadic, de Jong en Ziyech en de basis. Meer voetballend vermogen wat ook de snelheid ten goede komt.
1 0
Schwalbino
Dit is de intensiteit waarmee hij elke wedstrijd moet spelen.
0 0
Joseph
Als hij dit een jaar laat zien, ook in Europese wedstrijden, staan ze in de rij voor hem. Nu speelt hij een goed eredivisie seizoen, maar heeft hij buiten Nederland weinig laten zien.
Hij wilde 2 jaar blijven, geen gekke gedachte, maar het gebrek aan Europees voetbal in dat 2e jaar heeft hem denk ik tot nu toe de gedroomde transfer gekost.
0 0
Labrador
Speelde uitstekend. Ik acht de kans klein dat hij er 31 augustus nog is als hij nog zo'n pot speelt. Wel lekker voor zijn marktwaarde.
2 0