Tadic eist meer: 'Talent alleen niet genoeg'

JesseTH, 23-07-2018 om 17:00, 24274 views, Voetbal International |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Dusan Tadic kijkt ernaar uit de mentor-rol op zich te nemen en de vele talenten bij Ajax de juiste mentaliteit bij te brengen, zo blijkt in een gesprek met Voetbal International. De ervaren voetballer heeft de tijd genomen zich daarvoor op te laden en is er nu klaar voor alles te geven. In eerste instantie zal hij de rol als leider vooral op het trainingsveld op zich nemen, waar het meespelen in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz nog allesbehalve zeker is.

'Het uitduel volgende week is een ander verhaal, dan heb ik er sowieso al een volledige trainingsweek opzitten', klinkt Tadic gemotiveerd. Vanaf dat moment begint het echte werk in Amsterdam voor de routinier. De international laadde zich tijdens zijn vakantie in Griekenland en Servië op voor een belangrijk jaar. 'Dat is zeker gelukt, ik heb enorm veel zin in het avontuur bij mijn nieuwe club. Mentaal ben ik er sowieso helemaal klaar voor. Ik wil hier een mooie en succesvolle tijd gaan beleven.'

Op zijn eerste trainingsdag bij Ajax heeft Tadic al ervaren dat er meer dan genoeg talent rondloopt in de Amsterdamse gelederen. 'Maar talent alleen is niet genoeg, het gaat om de mentaliteit en het karakter van een speler om elke dag beter te willen worden. Zo heb ik het als jonge speler geleerd en dat heeft me ver gebracht, en het is aan mij om dat weer over te brengen aan de nieuwe grote talenten.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Trainer21
Hij komt binnen als de grote meneeer, maar of iedereen dat gaat pikken vraag ik me af
0 0
RaynoFischer
Tadic komt ook terecht zo binnen ;), denk dat gasten eerder tegen hem op jullen kijken dan het niet pikken.
Daarbij lijkt het me een prima gozer, hij wilt juist het team beter maken wat zou daar op tegen moeten zijn?
0 0
BarAjax
Wat een domme comment. Ronaldo komt bij Juve ook binnen als grote meneer. Waarom zou de selectie dat niet pikken? Mogen ze hem niet kopen ofzo. Normaliter ben je blij met zulke aankopen en dat zullen onze jongens ook zijn.
0 0
Ajax27
Wie van de jonge mannetjes gaat het niet pikken?
Meteen goed voor ze dat ze met hun grote bakkes direct op hun plek worden gewezen door Tadic en Blind. Gewoon zoals het hoort.
0 0
Red Devil
Laat hem die jonge gasten maar aanpakken als ze de kantjes er vanaf lopen net als vorig seizoen.
100% inzet en anders lekker biezen pakken.
Die 34ste titel moet er nu komen.
0 0
Hans Kraay Jr.
El Jefe has arrived!
0 0
SjaakWolfs
Noa Lang krijgt het sowieso nog wel met hem aan de stok. Al die egootjes, die denken dat ze al een grote meneer zijn, even op hun plek zetten, Dusan!
1 -1
Dennis1964
Uit jouw reactie kan ik opmaken dat jij een FLUITER bent. Negatief en op de man waardoor mede FLUITERS jouw ongefundeerde mening overnemen. Kappen met die onzin.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Wel leuk dat je zelf daarvoor ook iemand negatief en op de man bejegent. Ben jij misschien ook een "FLUITER"? Fijn dat je dat in hoofdletters schrijft, want dan heb ik mijn leesbril niet nodig. Kappen met die onzin.
0 0
koenos1
Noa mag heel misschien zn veters strikken
0 0
BarAjax
Tadic is een gevestigde naam. Heeft zich bewezen in NL, de PL, bij Servië, neemt een vracht aan ervaring mee, kent de wetten, heeft een killer mentaliteit en ga zo maar door. Noa zal respect hebben voor Tadic. Noa komt vergeleken bij Dusan net uit de pampers. Als ik Noa was en heb zo een concurrent.. Donders goed luisteren als ie wat te vertellen heeft en vooral geen nare trekjes vertonen. Als je het er niet mee eens bent kan je dit altijd nog op een normale manier uitspreken en over hebben met elkaar. Dusan kan hem beter maken. Dat weet Noa ook, dat komt goed. Van Kluiffie of Younes moet je zo iets niet verwachten bijv.

Over Labyad heb ik ook zo'n gedachte. Bij lange na niet de beste speler in ons midden maar wel iemand die veel ervaring heeft, in het buitenland heeft gezeten en iemand die altijd professioneel en wijs overkomt. Als hij in het veld staat, zie ik hem ook wel als een van de mensen die de boel bij de hand neemt.
0 0
Schwalbino
Tadic en Blind zijn twee prima rolmodellen voor de jonge spelers.
5 -1
michaellaudrup
Lekker zo een speler hopen dat hij het elftal aan de gang gaat krijgen en al die talentjes met beide beentjes op de grond zet en in de goede richting duwt.
2 -1
EKS
Dus eindelijk een soort van opvolger van Klaassen in die zin.
0 0
Michels
Ik hoop dat het hem gaat lukken aangezien onze grote talenten op het moment veel al van andere clubs dromen. Breng ze maar bij dat ze beter tot hun 24/25e bij Ajax kunnen blijven, dan een jaar of 3 tot 5 naar het buitenland en daarna weer terug naar Ajax. BRENG HET ZE BIJ DUSAN!
0 0
gras
Hij doet me aan Pantelic denken. Maar dan minder stram, jonger en fitter.

Verder geen kwaad woord over Marko :)
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
eindelijk een leider bij ajax:)
4 0
NouridolbergNeres34
Deze man heeft meer uitstraling dan de hele trainersstaf bij elkaar, jonge spelers gaan denk ik veel aan hem hebben, op het veld maar ook erbuiten.
7 0
Ajax68
Fantastische mentaliteit, en een technicus pur sang, deze gewéldenaar kan de jeugd vérder brengen en béter maken.
Ik heb erg lang gehoopt en ernaar uitgekeken deze pracht en rasvoetballer te mogen bewonderen in onze eigen JC Arena.
Wat een ervaring hij meebrengt en voetbalvermogen op zeer hoog niveau, met hém kunnen we alleen maar béter worden.
7 0
3*stars*3
That’s the spirit!
Ik ben ook blij met komst van Blind maar Tadic lijkt mij een echte leider en ik keek laatst ff naar zijn statistieken en deze gozer zorgt echt goed voor zichzelf.
Tikte jaarlijks meer dan 30 duels aan in een zware topcompetitie en natuurlijk vaste kracht bij Servië.

Ik heb er zin in!
1 0
MidMid
Als muziek in mijn oren!
6 0
MickS
Die laatste alinea.... Top Tadic, breng onze jonkies maar wat mentaliteit bij!
9 0