Ten Hag: 'Ga ervan uit dat Ziyech er is'

BVeenstra, 14-07-2018 om 09:55, 27968 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag gaat ervan uit dat hij in het heenduel met Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League nog altijd kan beschikken over spelmaker Hakim Ziyech. De oefenmeester betwijfelt daarnaast of Dusan Tadic in die wedstrijd al klaar is voor een basisplek.

'Of Tadic in de basis begint, hangt ook van meerdere dingen af', begint Ten Hag, die weet dat Tadic pas drie dagen voor het duel met Sturm Graz begint met trainen, in gesprek met Ajax Life. 'Hoe ontwikkelt het elftal zich? Er zijn nog wat spelers die kampen met blessures of bij wie de conditie nog niet top is vanwege pijntjes', vervolgt de trainer, die de vraag krijgt of de aanwezigheid van Ziyech van invloed is op een basisplaats voor Tadic. 'De aanwezigheid van Ziyech, als hij er niet is, hoe bedoel je? Oh, een eventueel vertrek, haha', reageert de trainer ietwat verbaasd.

'Ik ga ervan uit dat Ziyech er is, ook al is er tot 31 augustus van alles mogelijk. Of dat zelfverzekerd klinkt? Ja', vervolgt de trainer, die het elftal verder wel grotendeels in zijn hoofd heeft zitten. 'Maar blessures en conditie zijn ook een factor om rekening mee te houden.'

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Zelfs zonder Tadic kan Ajax kan met Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Ziyech, Frenkie, Vd Beek; Neres, Dolberg en Labyad een geweldige ploeg opstelling voor de eerste wedstrijd tegen Sturm Graz. In de tweede wedstrijd kan Tadic dan als hangende linksbuiten/linksbinnen Labyad vervangen. Ik hoop enorm dat Ziyech blijft en op rechshalf wordt gezet. Met Ziyech vanaf rechts en Tadic vanaf links zal Ajax elke wedstrijd veel kansen creëeren. Met Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Ziyech, Frenkie, Vd Beek; Neres, Dolberg en Tadic kan Ajax de Eredivisie domineren.
3 0
RedFeather
Onze beste drie spelers zijn alle drie rechtsbuiten.
Tadic, Ziyech, Neres
0 -2
BarAjax
Jij snapt het! Oh.. Nee, toch niet,
0 0
korem
Ik denk dat Ziyech ook wel inziet dat hij misschien niet zo goed is als hij zelf doet geloven, ik vind het een leuke speler maar geen echte topper, te veel een momenten speler. Dan komt er ook nog is bij dat zijn houding naar de buitenwereld ook niet heel positief is en vraag me af nu met tadic erbij of hij daar positief mee omgaat want dat moet toch wel de man bij Ajax gaan worden gezien zijn kwaliteiten !
1 -1
Afca85meer
Als Ziyech blijft ben ik ben benieuwd of Ten Hag zijn vriendje Labyad laat banken of het grote talent Frenkie.
1 0
Dennis1964
Als we Europees spelen dan hebben we iedereen nodig. We hebben ook met interland verplichtingen te maken. Dus de bank bepaald de sterkte van je team.
1 0
VinylFrank
Van mij mag hij blijven maar ik zou toch niet het team rond hem bouwen maar hem meer als extra schakel zien. We moeten ook verder!
1 0
Dennis1964
Je hebt dan ook Tadic en Blind. Dus je bent niet afhankelijk van Ziyech. Daarnasst kan Tadic hem ook coachen als hij teveel risico neemt. Hij zal door de aanwezigheid van Tadic en Blind alleen maar een betere speler worden.
Ik hoop dus ook dat hij nog een jaar blijft, voor hemis het goed maar uiteraard ook voor Ajax!!!!!!
1 0
Ajaxxxxx1995
Snap niet dat mensen Ziyech weg willen hebben. Vorige jaar een mindere periode gehad maar is gewoon een belangrijke speler.

Denk dat de motivatie bij hem ook grotendeels weg was nadat afspraken niet zijn nagekomen. De hele selectie zou bij elkaar blijven alleen Klaassen zou vertrekken, vervolgens vertrekken bosz, sanchez, tete en riedewald en daar krijg je wober en orejuela voor terug.

In zijn eerste seizoen gewoon constant een heel jaar goed gespeeld. Als de supporters hem gewoon accepteren kan die dit seizoen gewoon een belangrijke rol gaan spelen.
3 -1
Web
Ja Tete en Riedewald waren Ajax onwaardig
Nu hebben wij Kristensen, Orejuela en Wober, tel uit je winst.
Ook Viergever is veel beter dan die drie.
0 0
BarAjax
Zonder Hakim waren we vorig seizoen nooit 2e geworden. Sommige mensen willen het niet - of zijn te beperkt om dat in te zien. En maar bashen.. Zo jaag je je beste speler(s) wel weg ja. Waanzin.
3 -2
31xAjax
Zonder hem waren we idd nooit 2e geworden...
1 0
BarAjax
Blij dat je het zelf ook ziet.
0 -1
godenzonenssuper
Haha, scherp.
1 0
Jelle2500
Bij de wedstrijd tegen strum graz zou je Frank de boer er eigenlijk bij moeten hebben.

Die selectie helemaal de pleuris in schelden bij een paar fouten met een dikke voorsprong!

https://youtu.be/6QvE5Xj90zg
0 0
trooop
Je kunt zeggen wat je wil, maar ziyech begon het nieuwe seizoen in stijl: z’n eerste balaanraking gister was meteen alweer balverlies. Rond het kwartier zat hij op 10x balverlies. In 90 minuten gaat 6x een kwartier. En al die blinde hobbits hier maar blijven volharden hoe geweldig z’n techniek wel niet is.
Lyon, roma, marseille; verlos ons.
4 -1
godenzonenssuper
True.
Ziyech is dan ook gewoon geen ideale half voor dit systeem.
Hij kan alleen prima uit de voeten als diepe 10 of hangend vanaf rechts.
0 0
Web
Ziyech kan wel hangend op rechts, maar daar hebben wij Neres
En op het middenveld met twee verdedigende middenvelders achter zich
En dat kan niet bij Ajax
Transfer goed voor Ziyech en Ajax
0 0
trooop
Als diepe 10 zit je met hetzelfde. Hij heeft niet de techniek en de handelingssnelheid voor een asspeler, niet als je met 20 man steeds op hetzelfde kleine stukje veld moet opereren, zoals bij Ajax de bedoeling is. Z'n enige daadwerkelijk goede wedstrijden (want hij heeft uiteraard wel degelijk kwaliteiten) speelde hij onder bosz tegen de betere tegenstanders, waarin we veel op de omschakeling speelden en hij veel meer tijd en ruimte had.
Hangend vanaf rechts lijkt me inderdaad z'n beste positie, maar neres is op dit moment onze beste speler, dus daar is nu geen plek.
1 0
31xAjax
Ik postte gisteren al na een minuut of 20 dat Ziyech gewoon doorging waarmee hij afgelopen seizoen mee ophield.

Rond die periode verprutse hij ook weer een vrije trap en een stuks of 3-4 corners die gewoontegetrouw weer niet hoger dan 1,20 m van de grond kwamen.

Het is werkelijk ongelofelijk dat dit zo maar allemaal kan. Waar zijn de persoonlijkheden van vroeger die zo'n speler eens ff duidelijk maakt weg te blijven van de spelhervattingen. Het is al erg genoeg dat TH blijft volharden hem op te stellen...
2 0
trooop
Die persoonlijkheden zijn uit de eredivisie al jaren geleden verdwenen. Wat mij blijft verbazen is dat het grootste deel van de supporters ziyech niet normaal wil of kan beoordelen. Alsof hij heilig is verklaard en alle gebruikelijke beoordelingsvermogen is uitgeschakeld.
0 0
Jelle2500
Eens, net als 'het strooien van mooie balletjes'
Als ik er 80 strooi komen er ook wel 10 aan..
0 0
ETM
Ja laten we gewoon doen alsof Ziyech niet een bijzonder oog voor de ruimte heeft en een geweldige traptechniek. Dat scheelt in het negatief beoordelen niet waar..
2 0
trooop
Dat heeft hij zeker wel. Daarmee compenseert hij helaas alleen niet al dat andere gekloot van 'm. Ziyech heeft zeker kwaliteiten, maar zijn spel past niet bij ons. Probeer dat gewoon in te zien, is echt makkelijker dan het lijkt.
0 0
ETM
Ik reageer op de post hierboven van Jelle, die in feite ook die eigenschappen van Ziyech onderuit haalt.
Ik kijk zelf best genuanceerd naar Ziyech. Onder aan de streep absoluut een meerwaarde voor Ajax.
Niet compleet, en imo meer een aanvaller dan een pure spelverdeler. Ook niet een ideale speler ofzo. De ideale spelverdeler op de helft van de tegenstander, die 'bij Ajax past'is ook niet zomaar gevonden he.
Maar zijn pluspunten wegen echt zwaarder dan zn minpunten. Ook zonder bal kan hij heel veel goed werk leveren. Wel vind ik Ziyech nog altijd wat grillig, dat zit een soort van ingebakken. Maar als hij piekt is het genieten. Hebben we over periodes al mogen aanschouwen.
Ik vind de kritiek op zn directe vrijetrappen terecht. En als mensen zijn klasse willen relativeren, best. Maar t gaat er bij mij niet in dat we beter af zonder hem zijn. Is ook niet zo moeilijk om te zien ;)
1 0
mistermiyagi
Ziyech na de eerste ontmoeting pas verkopen..

Eerst 2-0 winnen.
0 0
Ruff Rhythim
Waar ik bang voor ben is dat als we op volle sterkte zijn dat Ziyech alle vrije trappen en corners gaat blijven opeisen.

Mag toch hopen dat dat niet het geval gaat zijn....
1 0
hallo1
Tadic gaat die nemen.

Ik denk dat je daar niet bang voor hoeft te zijn. Ziyech krijgt nu al een reality-check gezien de geringe interesse die er in hem is. Momenteel zelfs niets concreets. Een prima speler voor in de Eredivisie maar in de grote competities zitten ze niet op Ziyech te wachten. Tadic heeft daarentegen bewezen in de PL goed mee te kunnen en heeft ook gewoon een betere trap vanuit stilstand dan Ziyech. Datzelfde geldt voor Schöne, maar die had vorig jaar niet de status in het elftal om iedere vrije trap op te eisen. Lachwekkend eigenlijk, dat een trainer in zo'n geval niet ingrijpt.
2 0
afcasven1995
Alle spelhervattingen moeten voor Tadic zijn. Alleen vrije trappen vanaf de zijkant vind ik Ziyech goed in.
2 0
NoMoreMrNiceGuy
Wat maakt het nou uit wie er spelen. Het is Sturm Graz maar.
0 -3
Jelle2500
Het is t verschil tussen een pleuris seizoen (alweer) of iniedergeval een beetje Europees voetbal..

Deze winnen is een must!
0 0
AjaxDude12
Ik neem aan dat dit een grap is
1 0
NoMoreMrNiceGuy
Nee? Als we dit soort ploegen al moeten vrezen hoeven we niet eens aan een europees avontuur te beginnen. Laat staan deelname aan de CL.
0 -1
Jelle2500
Bekijk hun voorbereiding eens.. winnen zown beetje alles
1 -1
Ruff Rhythim
Zijn wij in de positie om Europese tegenstanders zwaar te onderschatten?
We hebben wat dat betreft al net even iets te vaak verloren van Europese clubs van bedenkelijk niveau
1 0
AjaxDude12
Bedenkelijk niveau? Sturm Graz is niet slecht hoor. Denk eerlijk gezegd dat de kans groter is dat we daar als stranden. Maargoed hoop doet leven.
0 -1
Babayaka
Cl laten lopen ze komen toch niet door al die voorrondes.
Alles op de titel en KNVB beker.
0 -4
godenzonenssuper
Wat is precies de gedachte achter het aantrekken van Labyad geweest Hag?
2 -2
NouridolbergNeres34
Miskoop, had liever een echte linksbuiten gezien, geen middelmatige middenvelder op linksbuiten die hier alleen maar speelt omdat haggie trainer is.
0 0
Jayajax
Natuurlijk laat je Tadic spelen in een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Al dat trainersgelul altijd over het wennen aan een systeem of het acclimatiseren van een speler. Je hebt nu eindelijk op tijd je selectie op orde, dan stuur je toch gewoon je 11 beste spelers dat veld in. Ik hoop dat hij hiermee Sturm Graz enigszins zand in de ogen wil strooien door in het midden te laten of Tadic speelt, maar die jongen moet gewoon spelen, punt.
0 0
Dexy
Die gaat dus in de eerste wedstrijd met Ziyech op het middenveld starten, zoveel lijkt duidelijk
1 0
Rentokill
Mooi de vraag omzeilt: De feitelijke vraag was: Durf je Tadic en Ziyech samen te laten spelen?
0 0
GrandMasterFlex
Ja natuurlijk altijd 100% !!! zoveel mogelijk voetbal op het veld.
1 -1
AjaxDude12
Hoop het ook, zou ook gewoon de beste opstelling zijn sws.
0 0
Ellende
Tadic - Dolberg - Neres

Ziyech - Frenkie - Donnie

Tagliafico - Blind - de Ligt - Mazraoui

Onana
4 -2
hallo1
Het is een utopie verwacht ik, maar als hij zou blijven krijg je wel echt een elftal om te smullen.

-------------------Onana-----------------
Veltman-De Ligt-Blind-Tagliafico
-----------------F. de Jong--------------
----------Vd Beek------Ziyech--------
Neres----------Dolberg--------Tadic

Kans lijkt me zeer klein, aangezien hij weg wil en Ajax daarop al ingespeeld heeft. Het zal Ziyech wel tegenvallen hoe weinig concrete interesse er voor hem is. Dat is toch even met je neus op de feiten gedrukt worden. Een prima speler voor in de Eredivisie, maar in de grote competities zitten ze nu niet echt op hem te wachten.
3 0
Pauw
Van de Beek is Klaassen 1.5.

Zullen we daar gewoon Frenkie neerzetten en een ander op 6?
0 0
hallo1
Absoluut niet. Ik vind Van de Beek wel degelijk een goede speler. Hij valt niet op met veel goals en assists, maar een oplettende kijker zou toch moeten zien dat hij heel veel goed doet. Van de Beek blijft dus gewoon basisspeler.
0 0
Pauw
Wat doet ie allemaal goed dan? Wordt hier ook vaak geroepen dat ‘t een box to box speler is, maar van de Beek is vaak de eerste die afhaakt in de omschakeling. Ook verovert hij amper ballen.

Het is net als Klaassen een speler die zo nu en dan een goaltje maakt maar verder te veel afwezig is. Doe mij Frenkie maar. Die is in bijna alle facetten beter.
0 0
hallo1
Klaassen en Van de Beek zijn andere spelers.

Klaassen speelt het liefst heel dicht bij de 16-meter en staat als middenvelder heel diep. Hij maakt veel belangrijke goals voor een middenvelder en is een aanjager bij het drukzetten, maar laat zich niet ver terugzakken.

Van de Beek heeft meer techniek, inzicht en dynamiek dan Klaassen. Is echte en verbindende speler tussen achterhoede en aanval. Dat zijn erg belangrijke spelers in je elftal, maar als ze zelf geen acties maken en weinig beslissende passes geven worden deze nogal eens (onterecht) over het hoofd gezien.
1 0
Pauw
Wat doet ie allemaal goed dan? Wordt hier ook vaak geroepen dat ‘t een box to box speler is, maar van de Beek is vaak de eerste die afhaakt in de omschakeling. Ook verovert hij amper ballen.

Het is net als Klaassen een speler die zo nu en dan een goaltje maakt maar verder te veel afwezig is. Doe mij Frenkie maar. Die is in bijna alle facetten beter.
0 0
Pauw
Wat doet ie allemaal goed dan? Wordt hier ook vaak geroepen dat ‘t een box to box speler is, maar van de Beek is vaak de eerste die afhaakt in de omschakeling. Ook verovert hij amper ballen.

Het is net als Klaassen een speler die zo nu en dan een goaltje maakt maar verder te veel afwezig is. Doe mij Frenkie maar. Die is in bijna alle facetten beter.
0 0
Rentokill
Veltman gaat m niet worden. Zwaar geblesseerd. Verder prima opstelling. Tadic kun je eventueel door Labyad vervangen. Klote dat Bande ook geblesseerd is.
0 -1
hallo1
Veltman gaat in oktober/november terugkomen en dat is onze beste optie als rechtsback. Orejuela en Kristensen beide niet goed genoeg. Mazraoui is aardig aan de bal maar verdedigend erg zwak.

Tadic eventueel vervangen voor Labyad? Hoe kom je daar dan bij? Tadic is toch echt minimaal één klasse beter.
0 0
oudzuid2
ben benieuwd hoe het middenveld er dan uit gaat zien. Frenkie, Donny, Ziyech en Tadic zijn in principe allemaal basisspelers. Dan heb je op 6 evt. nog Blind, Schone, Eiting. en Ten Hag lijkt ook nogal fan te zijn van Siem...
0 0
hallo1
Blind LCV
Frenkie CVM
Donny RAM
Ziyech LAM
Tadic LV

Siem, Schöne en Eiting op de bank.
1 0
Josajacied87
Zou toch schitterend zijn als Ziyech blijft.
3 -2
hallo1
Ik denk dat het een utopie is.

Ziyech is er nog uit armoe (vanuit zijn standpunt), niet uit luxe. Het is hem waarschijnlijk zwaar tegengevallen dat er zo weinig echte interesse is momenteel. Het hoeft echter maar één club te zijn en die gaat nog wel komen naarmate de transferperiode naar het einde loopt.
0 0
De Stift
Ziyech is een schitterende speler. Geweldig techniek, veel overzicht, creatief, splijtende pass. En bij Ajax heeft hij ook geleerd druk te zetten en keihard te werken voor het team. Toch moet het WK toch ook zijn ogen geopend hebben. Echt indruk kon hij daar niet maken. Een jaartje langer bij Ajax zal hem goed doen ;)
6 0
Sterretje73
Hier ben ik het dus volledig mee eens. Ziyech een begenadigd speler maar vreselijk omhoog en de NL competitie uitgeschreven.
1 0
Ardoe
Als je gisteren ook weer de manier van passen ziet....risico in je spel leggen is ok, maar hij speelt vaak met een air alsof hij Iniesta is en verliest dan de bal. Als ie daar mee kapt, is het een fantastische speler. Tot die tijd gewoon een speler met een fantastische techniek, meer niet. Dat heeft t WK wel benadrukt.
0 0
iammike
Als Dolberg toch Tadic, Ziyech en Neres en daarachter Frenkie en Donny achter zich heeft kan die over aanvoer niks te klagen hebben.
1 0