Van der Sar blij met ervaren krachten bij Ajax

BVeenstra, 14-07-2018 om 08:40, 22146 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-directeur Edwin van der Sar is nog altijd erg blij met de komst van Dusan Tadic. De beleidsbepaler van de Amsterdamse club vindt het belangrijk dat er ervaring is toegevoegd aan de selectie van Ajax, zo schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

'Met Dusan Tadic hebben we een ervaren speler binnengehaald. Naast Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Nicolas Tagliafico heeft hij een WK achter de rug', schrijft Van der Sar, die nog niet spreekt over de aanstaande komst van de ook zeer ervaren Daley Blind. 'Dit soort voetballers kunnen onze eigen talenten, die de kern van het elftal moeten blijven vormen, bij de hand nemen.'

Van der Sar is verder erg positief over het openbreken van het sponsorcontract met Adidas. 'Dat is het beste nieuws voor Ajax van deze week', aldus Van der Sar, die uitlegt waarom. 'Een verlenging voor zes jaar is in deze tijd een geweldige deal. Voor beide partijen. Een groot sportmerk wil zich verbinden aan grote clubs en andersom helpt dit Ajax om ons naar het internationale niveau te brengen waar we heen willen.'

De voormalig doelman was overigens op verzoek van Adidas op bezoek in Moskou en Sint-Petersburg. In die laatste stad bekeek Van der Sar de halve finale van België. 'Dat ik daar in het shirt van Jan Vertonghen op de tribune zat, had te maken met het cadeautje dat ik kreeg. Maar ik trok dat shirt graag aan. Het was een gebaar naar alle jongens in de Belgische ploeg die bij Ajax hebben gespeeld. De band met die mannen, Vertonghen, Alderweireld en Vermaelen, blijft goed.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Sterke teksten!
0 0
ajaxinho
Dat uitshirtje van dit seizoen is toch een schande?!
Ik heb nog mooiere trainingshirtjes gezien.

Maar goed, Adidas biedt het meest.
Dus dat is geweldig nieuws in deze week.
0 0
Amp
zelfs in rotterdam hebben ze een relatief prima uittenue gekregen, vraag me af waarom ze ajax zo een lelijk ingevuld template hebben gegeven. Misschien dat de prestaties van afgelopen seizoen ermee te maken hebben.
0 0
geDaante
Dat extra miljoentje per jaar extra van Adidas schiet helemaal niks op als je in één jaar tijd ongeveer 25 milijoen verbrast aan miskopen.
4 -9
Web
Waarom ga je dit nu veranderen, echt jij maakt het te bond
Spijt?
1 0
BokkieBokstra
Zo Gedaante, ben het compleet met je eens! Het beleid van kopen kopen is een waanzin beleid en vloekt met alles waar Ajax voor staat. Je kan zo een rij spelers (aankopen/talenten) nooemen waarvoor geen plaats zal zijn dit jaar.
0 -1
Web
Als er een club in Europa naar talenten kijkt is het wel Ajax.
Maar jij wil niet dat ze onder spelers met routine zich door kunnen door ontwikkelen?
Dat word zo onderschat, gelukkig hebben ze dit nu ook door bij Ajax, net als de rest in de wereld, een mix van leeftijden en ervaring, garantie voor succes.
Mits het kwaliteit is.
0 0
BokkieBokstra
Nee, ik denk aan alles spelers die er zijn. Natuurlijk heb je ervaring nodig, Huntelaar, Schone zijn ervaren jongens. Maar kijk eens wat er allemaal gekocht is en wat er allemaal loopt, je gaat er een heisa aan krijgen. Ik dacht ook aan Kuhn, een talent van leipzig. Wat moet je daarmee? Of die twee backs, een columbiaan en een deen. Dan is er Mazarouzi en later weer Veltman.. Waar moet Blind gaan spelen? Moet Frenk de Jong wijken? van de Beek? Dit wordt een hele moeilijke opgave voor Ten Hag.
0 0
Web
Jij weet ook net als ik dat Frenkie en De Ligt niet meer te houden zijn. Is het niet dit jaar, dan volgend seizoen
Ik denk dat Ajax volgend seizoen De Ligt, Frenkie, Donny, Neres, Dolberg en Onana kwijt zijn.
Hoe wil jij dat opvullen, reageren dan is te laat. Bovendien zullen jonge spelers beter worden van ouderen, en makkelijker blijven

Tadic en Blind zijn spelers die bewust voor Ajax lkiezen en geen vervolg stappen meer maken, dus nog jaren bij Ajax spelen. Ik ben er erg blij mee.

Maar GEDaante heeft zijn post verandert, wat raar stond er al 24 uur
0 0
BokkieBokstra
Nou als Ajax de Ligt en de Jong dit jaar nog verkoopt dan zit er al meer in. Ik verwacht dat Ajax nog wel zaken gaat doen dit jaar en dat er nog wel een aantal gaan vertrekken. Anders is het, wat moet je met al die spelers.
0 0
Web
Weer bedankt voor je positieve inbreng.
Ajax sluit een voortreffelijke contract, waar elk normaal denkend mens blij mee is.
Een persoon niet, maar bij jou kijken ik nergens meer van op.
Echt jij bent een drama eerste klas, anti Ajacied voor de zoveelste keer.
1 0
3*stars*3
Probeer dingen soms ook met een halfvolle glas te bekijken kerel...
1 0
AFCA.
Ik heb jou nog nooit op een positieve reactie betrapt. Vind je jezelf niet wat vermoeiend worden?
4 -3
BarAjax
Over welke miskopen heb je het?
0 0
Rentokill
Het is de afgelopen jaren vissen in een troebele vijver geweest. Talenten waarvan je bijna niets kon zeggen of ze het wel zouden redden. Dat kunnen we van onze eigen jeugd niet eens. Was het maar zo simpel.

Toch pakte dit ook wel eens goed uit gelukkig (Neres, Onana, Sanchez, Dolberg, ...)

De vijver waar de rijke clubs uit vissen was lang onbereikbaar voor ons. Maar daar vissen geeft je wel wat meer zekerheid dat wat je koopt ook is wat je ervan mag verwachten. Bij Tadic en Blind weet je dat het wel heel raar moet lopen willen ze hun status niet waarmaken. Dat hebben ze allang gedaan namelijk.

Blind was weliswaar geen basisklant het afgelopen seizoen bij Manchester maar hij stond er wel als hij weer eens mocht opdraven, ook in de CL. Het jaar ervoor speelde hij bijna alles (inclusief de UEFA finale tegen ons).

Tadic heeft zn oude vorm juist terug. De vorm waarmee hij in de subtop van de Premier League speelde. Ze baalden dattie wegging. Een creatieve middenvelder van een subtopper uit een topcompetitie aantrekken is vissen in een heldere vijver.
1 0
hallo1
-------------------Onana-----------------
Veltman-De Ligt-Blind-Tagliafico
------------------F. de Jong--------------
----------Vd Beek--------Tadic---------
Neres----------Dolberg------Labyad

Had niet verwacht het ooit te zeggen, maar ik hoop dat Veltman snel terugkomt. Kristensen en Orejuela kunnen allebei echt niet. Daar is gewoon 10 miljoen zomaar weggegooid. Mazraoui is leuk aan de bal, maar maakt verdedigend een zeer instabiele indruk. Met wegvallen van Bandé blijven er wel een matig aantal capabele opties over als vervangers van Neres en Labyad. Je kunt Tadic doorschuiven, maar ik vind Johnsen, Lang en Cerny nu niet het Ajax-niveau hebben (althans wat Ajax nastreeft).

Ten Hag zal direct moeten presteren. Anders meteen vervangen. Ik denk dat Ajax hiervoor ook wel een reservelijstje heeft, want met de investeringen die nu gedaan zijn mogen er eisen gesteld worden: Kampioenschap. Leuk voetbal. Europese Overwintering (CL of EL).

Ik ga ervan uit dat Ziyech alsnog gaat vertrekken en ik denk dat het hoge bedrag voor Blind betaald is omdat Ajax weet dat er nog een aantal spelers in de selectie zitten die zeer waarschijnlijk veel geld gaan opleveren. Voor Neres, De Ligt en Frenkie zijn al biedingen gedaan naar verluidt van 30 40 40 = 110 miljoen, waarbij Ziyech ook nog eens 30 miljoen zal opleveren als die vertrekt. Met een beetje geluk groeien Blind en Tadic uit tot steunpilaren die jarenlang bij Ajax de kar trekken, het niveau op peil houden en jonge jongens wat bijbrengen.
4 0
Horrontelli
Ik ben het met alles eens behalve het vervangen van Ten Hag. Dat zou opnieuw enorme onrust geven, opnieuw een nieuwe speelwijze of nieuwe accenten. Dan wordt komend seizoen weer een overbruggingsjaar want de nieuwe trainer krijgt dan weer meer tijd en krediet om te bouwen. Ajax is nu gebaat bij rust. Ff geen trainerswissel please.
4 -3
HarryHarHar
Ondanks dat het maar oefenpotjes waren zijn de voortekenen niet echt rooskleurig tot nu toe, en kom nou niet met ja Peter Bos en zijn voorbereiding enz.. want de punten die onder Bosz in het begin verloren gingen kwamen we aan het einde te kort!!... Bosz kwam in een pakhuis van een ander terecht waar een bom was gevallen maar Ten Hag heeft er al ruim een half seizoen opzitten met nagenoeg de zelfde spelers dus mag je verwachten dat het team er gewoon staat en de automatismen er vanaf zullen spatten.. maar dat hebben we gisteren totaal niet gezien, het is een hoop los zand met ongemotiveerde spelers... en een verdediging die tenenkrommend is.. ziet nou niemand dat binnen Ajax? dat je met Ten Hag gewoon aan de goden over geleverd ben en mag/moet hopen op misstappen van de concurrentie want anders word het gewoon 5 op een rij!.. want een team dat aanspreek kan maken op het kampioenschap moet er twee weken van te voren gewoon al staan... nou verre van dat!..
2 0
hallo1
Ten Hag moet presteren en anders vervangen worden.

Daar kun je toch geen concessies aan doen? Moet je dan wachten tot sint juttemis tot alles in de soep is gelopen en dan vlak voor de kerst hem zijn congé geven? Nee, Ten Hag is nu 7 maanden in dienst, kent de spelersgroep en krijgt er een sterke kwaliteitsinjectie met ervaring bij. Er zijn geen excuses van onervarenheid, het aan elkaar wennen, bla, bla, bla. Direct presteren en anders vervangen dus.
7 0
Horrontelli
En wees eerlijk, er is toch wel een verschil tussen tot Sint Juttemis en 3 weken in het nieuwe seizoen?
2 -1
hallo1
3 weken in het nieuwe seizoen kan er al heel veel gebeurd zijn. Stel dat je geen Europees voetbal haalt en in de eerste drie weken ook meteen punten laat liggen in de competitie, dan moet je voor een ander kiezen. Ajax heeft nu een kwalitatief goede selectie met genoeg ervaring op tijd klaarstaan om er dadelijk direct mee te kunnen presteren. Ten Hag heeft afgelopen halfjaar niet overtuigd, krijgt nu zijn herkansing. Dat is fair enough.

Ter vergelijking kun je kijken naar Bosz. Die had ook een prima selectie, maar was zelf nieuw in de zomer gekomen en had een elftal dat tot en met augustus belangrijke transferwijzigingen onderging. Hij kreeg het vanaf oktober op de rit. Dat is dus zo'n 3 à 4 maanden sinds aankomst en met veel aanloopproblemen waar hij niets aan kon doen. Ten Hag zit er nu sinds januari en heeft in niets laten zien dat Ajax met iets goeds bezig was in de periode die volgde. Nu staat er een prima selectie dus zal hij direct moeten presteren. Dat is toch niet te veel gevraagd?
4 0
Horrontelli
En zie verder alle andere slimme dingen die ik ooit heb gezegd op dit forum.
0 0
Horrontelli
Die nieuwe trainer die na Ten Hag wordt aangesteld hè, gaat die zich dan alsnog plaatsen voor de Champions League? En gaat die de punten die ze laten liggen in de competitie alsnog ongedaan maken?
1 -2
hallo1
Nee maar waarom zou je een trainer niet afrekenen op zijn prestaties. Het is nu 7 maanden in dienst zonder dat we progressie gezien hebben. Dat spreekt niet voor hem. Je krijgt bij een club als Ajax niet 3 jaar de tijd voordat je er moet staan. Zeker niet met de sterkte van onze selectie ten aanzien van de concurrentie.

Al die andere slimme dingen die jij ooit op het forum hebt gezegd heb ik nagekeken. Deze favoriete dingen zou ik graag nog eens highlighten:


. Dank u voor uw wijsheid!
3 0
Horrontelli
Een wedstrijd kan beslist worden door een bal binnen- of buitenkant paal. Als jij op basis daarvan de spilfiguur in je organisatie zou ontslaan zou ik je mijn bedrijf niet toevertrouwen.
0 0
hallo1
Ten Hag is er sinds januari hè, niet sinds gisteren. Zie ook reactie van hierboven.
1 0
Ajax68
WAAROM hebben ze dit niet EERDER willen inzien, dat er ERVARING nodig was, een blinde kon dit dat nog wel zien en bedenken, en wij supporters roepen het al zolang.
Alle ellende ( géén kampioenschappen ) van de laatste jaren had dus voorkomen kunnen worden, als ze naar de mensen hadden geluisterd, maar nee, de voetbaldirectie wist het natuurlijk allemaal beter, zo is 4 jaar lang gebleken !
Nu zijn wij erg blij met Dusan Tadic en Daley Blind en wellicht met Labyad, met Nico waren we dat al.
Laten we hopen dat Ajax weer bovenaan gaat met goed Ajax voetbal, dus met DURF, met BLUF, met PASSIE, met KARAKTER, met OVERTUIGING, en de WIL van het OVERWINNEN, en met TEMPO vanaf de eerste minuut, het OP-AFJAGEN van de tegenstanders.
Succes Ajax.
1 -7
MickS
ze zagen het absoluut eerder in, echter moest er gewacht worden op een voldoende hoge stabiele financiele status. Daar was het beleid de afgelopen jaren op gericht, waardoor zo goed mogelijk geprobeerd werd goedkope ervaren krachten in huis te halen ipv dure krachten met ervaring die je eigenlijk nog niet afdoende kon betalen.
5 -1
Duif63
Onzin. Overmars en vd Sar staan met hun rug tegen de muur na 4 prijsloze jaren. Daarom moeten ze iets doen. Vooral om hun eigen hachje te redden. Niets doordacht beleid. En de miskopen blijven zich op stapelen. Orejuela, Kristensen, Wober en Bande. 25 miljoen door de plee gespoeld in 11 maanden tijd. Wanbeleid !
3 -2
NouridolbergNeres34
Vergeet labyad en siem niet, dure bankzitters.
2 -2
Ajaxbrl
Ik deel je frustratie
1 -3
Ajaxbrl
Ik deel je frustratie
1 -3
TheTruth
Kunnen we niet een linksbuiten huren? Normaal ben ik daar geen fan van maar nu komt het best goed uit.
3 -1
Mart42
Haal die jongens terug naar Ajax en een andere coach er op zetten aub. Heb genoeg gezien in de voorbereiding dat ten Hag het niet gaat redden met dit Ajax. Hoe Ajax dit contract heeft verlengd vind ik super!!!
2 -1
Ajaxtrouw
Ajax speelt hoog spel
2 0
Joodhannus73
Haal nou toch een ervaren centrale verdediger. Met deze verdediging red je het niet tegen die Oostenrijkers. Wat een gepruts met de Argentijnse slager. Na die Braziliaan van vorig jaar een tweede blunder. Tadic heb je te danken aan de trainers en Blind aan zijn vader. De rest van de aankopen is voor de toekomst of de bank. Je moet basisspelers scouten. Anders ga je het wéér niet redden..! We missen zakelijk vernuft. Blind ook veel te duur aangekocht. Leer eens van de onderhandelingstactieken van anderen. Bij ons gaat het meeste voor een fooi (of gratis) de deur uit. En wij betalen zelf wel steeds de hoofdprijs. Niettemin is het veel beter dan andere jaren, maar het kan en moet nog veel beter om aansluiting te vinden in Europa en vrijwel elk jaar kampioen te worden.
1 -1
Rentokill
Utopie. Aansluiting met Europa. Heeft met (heel veel) geld te maken.
1 -1