'Wat onmogelijk lijkt, mogelijk zien te maken'

BartVeenstra, 25-06-2018 om 07:30, 17846 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag kijkt enorm uit naar de komst van Dusan Tadic. De overgang van de Servische middenvelder van Southampton lijkt vrijwel zeker en daar is de oefenmeester van Ajax heel erg blij mee, zo vertelt hij in De Telegraaf.

Voor het binnenhalen van Tadic zijn volgens Ten Hag meerdere redenen. 'Hij is een op en top professional, waardoor hij op en buiten het veld een voorbeeld zal zijn voor zijn medespelers', vertelt Ten Hag, die denkt dat de vele jonge Ajax-talenten zich kunnen optrekken aan een speler als Tadic. 'Hij kan Ajax aan de prijzen helpen en de talenten bij de hand nemen. Individueel is hij natuurlijk een ontzettend gisse speler, die precies positie weet te kiezen en de eindpass "ziet". Bovendien is hij een topmens, dus dat zijn nogal wat argumenten om te zeggen: doen!'

Ten Hag legt in het interview met De Telegraaf uit dat men heel precies te werk is gegaan. Eerst werd er een analyse van de selectie gemaakt, daarna volgde een profielschets van welke speler nodig werd geacht. Uiteindelijk kwam men bij Tadic uit, al is dat voor sommige fans nog steeds niet helemaal te geloven. Ten Hag geloofde eigenlijk direct al in de komst van de Serviër. 'Je moet je erin vastbijten. (...) Wat voor velen onmogelijk lijkt, moet je mogelijk zien te maken', aldus de trainer, die uitlegt dat directeur spelersbeleid Marc Overmars en hoofd scouting Henk Veldmate op het eergevoel van Tadic hebben ingespeeld. 'In de gesprekken is aangegeven wat Ajax voor een club is. En Ajax is ook buiten de grenzen aansprekend. Dat heeft bij hem een belangrijke rol gespeeld. We hebben hem uiteraard aangegeven welke rol er voor hem is weggelegd en ook wat hij hier kan gaan winnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxinho
Ik zie Andersen als realistische optie.

Die past ook bij het dynamisch (ongrijpbare) middenveld dat Ten Hag wil creëren.
In Jong Denemarken is hij de belangrijkste speler met een vrije rol.
Bij Ajax onder Frank zat hij vast aan de linkerkant.

Hij heeft de leeftijd dat hij fysiek en mentaal volwassen is geworden.
Dus ik denk dat hij klaar is om de Eriksen-rol te vervullen.

Ten Hag mag natuurlijk ook Frenkie alle vertrouwen geven.
Maar die heeft toch veel minder Europese wedstrijden gespeeld.
0 0
jackwolf
Eerst zien , dan geloven...
0 0
Rhythim
Wat nu als er een andere goede club met mogelijkheden op het winnen van prijzen is die bereid is om die transfersom af te tikken?
Daarom wacht ik gewoon af hoor, reken me nog steeds niet rijk...
0 0
Maus1978
Zolang die handtekening er niet staat is het allemaal irrelevant gebazel wat mij betreft. Tuurlijk zou het een grote aanwinst zijn, maar is in het verleden al te vaak mis gegaan alsnog op het laatste moment. Zoals Richalison bijvoorbeeld vorig seizoen, was ook "zo goed als zeker"...
0 -1
Ajax27
Dit is zo ontzettend goed voor de eredivisie en voor Ajax. Een enorme stimulans voor jonge spelers als dit soort spelers vaker en al eerder dan hun 32e kiezen voor Ajax. 1 of 2 van dit soort spelers jaarlijks bij Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en je competitie wordt kwalitatief zoveel sterker en beter. Zwaardere wedstrijden, kwalitatief gezien beter voetbal, gearriveerde spelers die een heel jaar minimaal een 7 scoren en nog regelmatig een 8 of 9 scoren, Europees een team over de streep kunnen trekken waardoor de Nederlandse teams weer vaker en verder in Europa komen, jonge talenten die daardoor meer prikkels krijgen om weer 'gewoon' minimaal 3 seizoenen bij Ajax blijven ipv na 1 goed seizoen al weg willen. Ik bekijk het misschien erg groots en positief, maar als deze aankoop erg goed gaat uitpakken zie ik echt een kanteling in de Eredivisie aankomen wat op de lange termijn weer gunstig is voor alle partijen. Want ja ook al hebben we ook de lange termijn weinig op de CL te zoeken, het blijven toch erg mooie potten dus het zou toch mooi zijn als we als land weer een paar plekken stijgen op de coefficientielijst zodat we directe plaatsing hebben en de 2e plek verzekerd is van Europees voetbal.
1 -1
NouridolbergNeres34
Onzettend gisse speler...
1 -4
gras
Is toch duidelijk wat daarmee bedoeld wordt?
3 0
NouridolbergNeres34
Haha is dat twents ofzo...
0 -4
kaashaas
De belangrijkste vraag is natuurlijk : hoe gaat Erik met deze Balkanboy om?
0 -1
Dennis1964
En ik hoop ook dat ze Nigel de Jong vragen. Een Amsterdammer opgeleid door Ajax en gratis op te halen. Vraag is natuurlijk wil Nigel dat want een basis plaats lijkt moeilijk. Maar in de Ooijer rol zou dat fantastisch zijn.
1 -4
Ajax68
Maak het maar gauw OFFICIEEL , want wij supporters kunnen niet wachten op deze gewéldige Topper.
2 -1
RusselWestbrook
Nooit geweten dat ie in de Toppers zat, joh.
0 -6
Ardoe
Tja hij komt niet voor niks naar de JC Arena
0 -1
voorkennis
Heeft Hans van Breukelen die profielschets gemaakt ?
2 0
Ballemabbe
Hoe meer ik Ten Hag hoor praten hoe minder ik hem wil horen praten.. wat een dooddoeners gooit die man in zijn gesprekken zeg.

Ben wel benieuwd hoe Ten Hag zijn hand zichtbaar is nu hij de hele voorbereiding kan werken naar de start van het nieuwe seizoen. Tadic zou wel echt een geweldige aanwinst zij. Ondanks dat er ook een behoorlijke klap geld voor neergelegd dient te worden denk ik wel dat Ajax dit soort aankopen nodig heeft om de balans in het team goed te houden.
1 -10
mistermiyagi
Ik heb meer vertrouwen in zijn beide assistenten ;)
De spelers maken het team, niet ten Hag.

Als Ajax nog met een goede rechtsback, cv, cam komt is Ajax weer uit de brand, (cato: beter als Magallan)

Ajax kan prima 30/40 miljoen investeren in 2 a 3 geweldige talenten.
0 -3
Vlieske
Nog een rechtsback? Dan hebben we er vijf.
3 0
BRR59
Net opgestaan en het glas is nu al half leeg...…
6 0
Jelephi
Gaan we nu elke dag een open deur quote van Ten Hag lezen?
1 -2
Maik
Mag hopen dat hij snel wordt gepresenteerd. Zul je altijd zien, één wonderdoelpunt tijdens het WK en er staat een meer vermogende club op de stoep.
0 0
Vlieske
Overdrijven is ook een vak.
0 0
Afca85meer
Als Hakim ook blijft dan raak je Frenkie kwijt. Dat moet je niet willen.
1 0
Mokum31
Die gaat wel. Is het Roma niet dan zal het een club uit de PL worden. Iets met geld en water
0 0
AJAIXIXIXI
Frenkie heeft al aangegeven dat als het moet hij nog wel een seizoen centraal wil spelen. Daar deed hij het fantastisch dus waarom niet?
1 -2
KlasseLasse
ja echt he hakim en tadic samen! hakim kiest zijn route kieskeurig uit! zal me niks verbazen als die tog blijft
1 -1
Afca85meer
Daar geloof ik dus helemaal niets van. Die jongen staat in de belangstelling van de Europese top. Die gaat nu echt niet meer genoegen nemen met een jaar spelen op een andere positie. Frenkie is 21 en heeft nog geen vol seizoen gespeeld.
2 -1
Ajacied33
Kijk, dit zijn nog eens teksten van TH. Je kan je nog vastbijten in een speler zoals TH zegt, maar het blijft ongelooflijk klinken dat een 29 jarige speler terug naar de ED gaat. Is logisch dus dat veel supporters, waaronder Ik, er totaal niet in geloofden dat hij zou komen
1 -2
gi0vanni
Als hij komt zal de hoofdreden wel zijn dat hij na 2 jaar weer weg mag en dat hij genoeg gaat verdienen. En dat oude bekende alles uit de kast trekken om hem te halen met verhalen over prijzen en eer zal wel een positieve bijdrage hebben.
1 0