Telegraaf: Ajax persoonlijk rond met Tadic

NielsE, 21-06-2018 om 01:07, 75685 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax lijkt na een periode vol met geruchten over vooral uitgaande transfers eindelijk haar slag te slaan op de transfermarkt. Volgens het doorgaans betrouwbare dagblad De Telegraaf zijn de Amsterdammers persoonlijk akkoord met Dusan Tadic over een contract. 

Geruchten over een eventuele overstap van de middenvelder naar Ajax, die op het moment nog uitkomt op het WK, deden al langer de rondte. Echter kwam het nooit tot concrete signalen dat de creatieveling daadwerkelijk de overstap zou gaan maken naar Amsterdam. Ajax zal diep in de buidel moeten gaan tasten voor de ervaren man uit de Premier League, de club uit Amsterdam zou een slordige 17,1 miljoen euro over moeten hebben voor de diensten van de Serviër. 

Mocht de transfer officieel beklonken worden, dan tekent Tadic een contract voor vier jaar in Amsterdam. Over de hoogte van het salaris van de 29-jarige middenvelder zijn verder nog geen uitspraken gedaan. De oud-speler van FC Twente werkte afgelopen seizoen 34 duels af in de prestigieuze Premier League, hierin wist hij zesmaal te scoren voor Southampton en gaf de middenvelder drie assists. 

Zie hier de nieuwe trainingscollectie van Ajax voor het nieuwe seizoen!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik vraag me af of ze ook bij Kostic uit zullen komen. Die is ook door Veldmate naar FC Groningen gehaald en wil weg bij HSV. Hij past gezien zijn leeftijd en ervaring ook geheel bij de profielschets die Ajax momenteel voor aankopen heeft. Persoonlijk zou ik Labyad op linksbuiten laten spelen maar Ten Hag zei dat ze ook de aanval willen versterken en dat zal natuurlijk niet ten koste van Neres of Dolberg gaan.
0 0
mickey2602
Denk je dat Kostic terug zou willen dan? En heb je idee hoeveel die moet kosten?
Is geen commentaar hoor,gewoon een paar vragen. Ik ken Kostic alleen van zijn Groningen periode,daarna niet meer gevolgd.
Zou wellicht ook fijn zijn voor Tadic met een landgenoot in Amsterdam.
0 0
31xAjax
Neres lijkt me voorlopig onomstreden, Dolberg zeker niet. Een aantal hoede wedstrijden in16-17 maar al ruim een jaar zeer weinig laten zien, ook voor z’n blessure. Is hij zo goed als in die paar wedstrijden of....

Ik ben bang voor een Fischer 2.0
0 -1
Clubliefde34
Goed nieuws dit. Was er toch bijna van overtuigt dat het Tadic verhaal een mission impossible was toen ik het las. Tadic lijkt me een goede speler voor Ajax vond hem bij Twente al een van de betere van NL. Nu met zijn internationale evaringen erbij en een tijdje in engeland heeft gespeeld mag je ervanuit gaan dat hij gaat vlammen in NL. ALS ten hag hem goed gebruikt ben ik daar vrij zeker van.
2 0
Freddy Al
Dit zou echt een mooie aanwinst zijn, ik denk dat hij nog heel wat jaren mee kan, stel je voor dat ook Ziyech blijft ........
Wat een middenveld kun je dan samenstellen, met een enkele versterking achterin zijn we dan toch op oorlogssterkte lijkt me.
0 0
geDaante
Nee man, Ziyech moet echt weg als Tadic komt, Frenkie moet spelen, samen met Tadic.

Ziyech en Tadic zijn beiden van het type nummer 10, willen beiden beslissend zijn, wordt teveel gerommel en balverlies op het middenveld. Frenkie kan ook aanvallen en zeer creatief zijn, maar is ook een ideale spelverdeler. En dan aangevuld met Van de Beek of Sinkgraven.
3 0
Ozymandias
Als Ten Hag in een 3-4-2-1 formatie gaat spelen is het heel goed mogelijk om zowel Tadic als Ziyech op te stellen. Onana; Magallán, De Ligt, Tagliafico; Ziyech, Vd Beek, De Jong, Labyad; Neres, Tadic; Dolberg zou een optie kunnen zijn. Maar ik neem aan dat Ziyech 'gewoon' zal vertrekken en dan kan Ajax mooi met Tadic, Vd Beek en Frenkie op het middenveld spelen.
0 0
31xAjax
Ziyech moet echt weg, ongeacht wie er komt en ook als er niemand komt......
2 -2
Ajax27
Als iedereen nu verder blijft en fit wordt hebben we toch al een mooie basiself!

Onana
Mazraoui - De Ligt - Wöber - Tagliafico
Tadic - Donny - Frenkie
Neres - Dolberg - Labyad

Voordeel met Tadic en Labyad is dat ze beiden zowel op het middenveld als in de voorhoede de weg weten. Tijdens de voorbereiding zal blijken of Tadic voor dit Ajax meer kan brengen als aanvallende middenvelder dan als voorhoedespeler.

Nu hopen dat er idd niemand meer weggaat en dat jongens als Frenkie snel weer fit worden.
3 -1
Ozymandias
Als iedereen fit is zou ik Ajax het liefst met Onana; Mazraoui, De Ligt, Tagliafico, Sinkgraven; Vd Beek, Frenkie, Tadic; Neres, Dolberg en Labyad zien spelen. Ik vind een fitte Sinkgraven nog steeds de beste optie voor op linksback en denk dat Tagliafico centraal in verdediging prima tot zijn recht zou komen.

Met Sinkgraven en Mazraoui zouden er twee backs staan die veel voetballend vermogen en een goed spelinzicht hebben. Beide sluiten op de juiste momenten op het middenveld aan en hebben het voetballende vermogen om dan ook echt hun waarde te hebben in het combinatievoetbal.

Ik vind Sinkgraven en Mazraoui (relatief aan hun niveau) goed passen in het rijtje van moderne backs als Roberto en Kimmich. Spelers met een groot spelinzicht die als middenvelders zijn opgeleid en nu als back minstens net zo veel aan het combinatievoetbal van hun teams toevoegen als de middenvelders.
0 0
DappreStryder
Zo mooi dat mensen Mazraoui op basis van een wedstrijd als rechtsback tegen Excelsior direct neerzetten als dé back voor Ajax komend seizoen.... Zo lekker opportunistisch.
0 0
Ferd
zo mooi dat een internetheld een grote bek heeft maar niet weet dat Mazraoui in de jeugd en bij jong Ajax vaak als rechtsback heeft gespeeld.... zo lekker opportunischisch iets doms roepen.
0 0
Ozymandias
Ik noem Mazraoui al een jaar als een optie voor de rechtsback positie. Ik was tegen de komst van zowel Orejuela als Kristensen omdat ik vond dat Ajax ervoor moest kiezen om Mazraoui en Zeefuik met de concurrentie aan te gaan. Mazraoui heeft in de A-jeugd twee jaar voornamelijk als back gespeeld en vulde die positie goed in. Een hij heeft ook een paar wedstrijden als back gespeeld in Jong Ajax en deed dat ook altijd goed. Dit komt niet uit de lucht vallen en er is dus ook weinig oppertunistisch van.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Sommigen zeggen: Bijna 30, weinig goals en assists de laatste jaren, veel geld.
Maar je haalt ook bijna 150 wedstrijden in Engeland en dus ervaring die je nu mist op het midden. Welke middenvelder bij Ajax speelde jaren in een grote buitenlandse comp.?
Liefst nog een ervaren speler erbij maar dan type Poulsen, die weet waar ballen vallen en fysiek zijn mannetje staat.
Mochten spelers als Nasri en Ben Arfa die nu nu clubloos zijn hoorde ik, naar Ajax willen komen. Haal dan ook nog een speler met ervaring bij een grote club. Kijken jongens in de selectie ook tegen op.
Record aankoop Sulejmani ( met salaris 1,5 mil per jaar x4) was een lachertje met prestatie's want hij speelde 6 maanden goed in Friesland. Maar Tadic kan qua kwaliteit en verdiende sporen in zijn loopbaan eigenlijk ook nooit Ajax duurste aankoop ooit zijn. Paar jaar jaartjes Southampton...
De wat oudere kennen Kinkladze nog, haalde Ajax voor 7 mil. dus toen 15mil gulden veel geld in die tijd. Speelde 3 jaar bij City heel goed. Bij Ajax niks. Ik geeft Tadic het voordeel van de twijfel want die trap van hem kan voor veel gevaar zorgen met passes.
1 0
Ferd
Je haalde met Westermann ook 250 wedstrijden Bundesliga, Primera Division en interlands binnen. Dat zegt dus helemaal niets.
0 0
EazyMe
Tadic heeft natuurlijk veel kwaliteiten, maar moet niet als vervanger van Ziyech worden gehaald. Hij draagt altijd het shirt met nummer 10 maar is absoluut geen spelbepaler. Als hij voor de positie linksbuiten wordt gekocht vind ik het een goede aankoop!
2 0
MH1988
Uitstekende transfer. Met Tadic, vd Beek, F. de Jong. Schone, Labyad, Sinkgraven, Eiting en S. de Jong, echt genoeg opties voor het middenveld. Als dit doorgaat ben ik echt enthousiast. Als Magallan komt en de Ligt blijft ben ik ook tevreden over de achterhoede. Spitsen prima. Voor de buitenposities heb je naast Neres veel keuzes te maken. Bande, Cerny, Labyad, Tadic, Sinkgraven zijn allemaal spelers die dat eventueel zouden kunnen. Extra buitenspeler halen? Als er verder niemand vertrekt moet deze selectie sowieso makkelijk kampioen kunnen worden.
2 -1
Bobbaasje
Kostić nog ophalen van het degradeerde HSV en weer top Serviër erbij.
4 -3
godenzonenssuper
Waarvoor zijn Bande en labyad gehaald?
2 -2
Tyronetjonaloi
Zullen we met z'n allen straks Tadic ophalen op het vliegveld net zoals ze dat in Italië doen?
5 0
Ferd
ik land 10 juli, kan je mij ook komen ophalen? Scheelt weer een taxi.
0 0
wdka
Heb je daar geen taxivergunning voor nodig?
2 0
nightgoat
Goed hoor, maar alleen als jij dan zo'n écht typische Hollandse haring en een pak vla aan hem geeft.
0 0
mickey2602
En een pak stroopwafels.
0 0
nightgoat
Met een toeter op klompen.
0 0
GerardAjax26
Van mij mag je naar schiphol gaan, maar hij speelt morgen in Rusland tegen Zwitserland..
3 0
Eduard
Er mooi nieuws als het doorgaat.

Ik blijf normaal gesproken weg van verhalen over aankopen. Je moet nog maar zien of het rondkomt. Het blijkt allemaal erg lastig. En dan komt de speler en dan moet nog maar blijken of het allemaal is wat je ervan verwacht.

Maar Dusan Tadic...dat zou ik geweldig vinden. Ik vond m in Nederland al een van de besten en bij Southampton is ie een van de belangrijkste spelers. Ik zou het echt een statement vonden van de staf dat ze door willen pakken. Dat ze t team echt naar een hoger niveau willen tillen. Dat ze echt kampioen willen worden en Europa in willen. Ik zou het namelijk een onmiddellijke versterking vinden voor het team en een die veel jonge jongens zal inspireren.

Laten we hopen dat het nu snel helemaal rond is!!!
7 0
AFC34
Deze transfer is volgens mij ook een knipoog naar spelers als de Ligt en Onana, van "jo, we zijn bezig met een goede selectie, blijf maar ff".
8 -1
waayop
Best een aardige aankoop maar speelt nu op het WK. Zal dus niet fris, uitgerust en ingespeeld in het elftal beginnen. Dat is wel een nadeel.
1 0
WesleySonck
Is over een weekje wel uitgebald in Rusland
1 0
Rommy
Goeie aankoop 2 jaar knallen bij Ajax en daarna voor 20 miljoen naar China, dus goeie investering.
0 0
AFC34
Dan heb je wel: Tagliafico 25, Veltman 25, Magallan 24 (niet zeker), huntelaar 74, Tadic 29. Tevens zijn spelers als Neres, Donny, Frenkie, Onana ook 21-22. Prima leeftijden. Trouwens het viel me op laatst in een interview dat Sinky geen Sinky meer is maar meer een Sink. Word ook eindelijk een beetje een kerel!
5 -1
Ajax#1900
Huntelaar is wel echt een ervaren rot idd. Goed voor de kleedkamer!
0 0
pizzapunt
Sinky komt juist over als een klein kind, met zn muts en petje. Zet dat gewoon af als je op de club tv komt.
1 -2
AFC34
Haha Jezus wat negatief weer. Komt net op de club en krijgt een camera zn strot ingeduwd, moet hij zich dan eerst gaan uitkleden?
2 -1
Bky
Dacht al, vond die Huntelaar niet meer zo snel en scherp, maar dat komt omdat hij 74 is.
7 0
AFC34
Was ook een schatting obv zijn snelheid en scherpte! Hoe oud is hij nu? 34 toch?
0 0
Bky
Ja haha.
0 0
godenzonenssuper
Veltman is zwaar geblesseerd.
0 0
AFC34
Jawel maar hij komt wel weer terug.
0 0
Ozymandias
Ongelofelijk dat er een paar Vd Sar/Overmars haters zijn die toch nog een negatieve draai aan deze (mogelijke) transfer proberen te geven. Als het doorgaat is Tadic de kwalitatief beste speler die Ajax heeft gekocht sinds lange tijd. Iemand die er vanaf dag één bovenuit zal steken qua voetballend vermogen, creativiteit én ervaring. Natuurlijk is het veel geld maar Ajax neemt geen financiele risico's die ze zich niet kunnen veroorloven.

Ik zie dat een paar mensen hier op AS nog steeds geloven dat Tadic (voornamelijk) voor linksbuiten wordt gehaald. Van de 36 wedstrijden in de Premier League die Tadic afgelopen seizoen heeft gespeeld stond hij maar 5 keer als linksbuiten opgesteld. Hij speelde zijn meeste wedstrijden (17) als middenvelder maar stond ook regelmatig (13 wedstrijden) op rechtsbuiten.

Aangezien bij Ajax waarschijnlijk gewoon Neres op rechtsbuiten zal spelen lijkt het me dat Tadic een rol als aanvallende middenvelder (op linkshalf) krijgt. Een middenveld met Tadic of linkshalf, Vd Beek op rechtshalf en De Jong als '6' lijkt mij persoonlijk geweldig. Dat middenveld heeft voetballend vermogen, creativiteit én diepgang. Eigenlijk alles wat je als Ajax supporter kan wensen.
10 -2
godenzonenssuper
Frenkie op 6, doodzonde.
Die hoort gewoon linkshalf.
0 0
Ozymandias
Ik zie hem ook (veel) liever op linkshalf maar met Tadic erbij heeft Ajax een betere speler voor de rol van meest aanvallende middenvelder.
0 0
geDaante
Het is maar de vraag of Tadic beter is dan De Jong. En je hebt twee halven, niet één tien als het goed is, dus kunnen ze toch gewoon naast elkaar? De Jong is intelligent genoeg zijn diepgang te doseren.
1 0
Ozymandias
De Jong heeft misschien meer potentieel maar Tadic is momenteel zeker een betere speler. Ik vind De Jong meer geschikt om als '6' te spelen dan Vd Beek en er zal toch echt iemand op '6' moeten staan.
0 0
MosesD
Frenkie op 6, indribbelen, passend, spel versnellen. Beslist zijn positie. Tadic en van de Beek hebben bovendien meer scorend vermogen.
0 0
geDaante
Vrijwel iedere middenvelder die veel voor de goal opduikt heeft zogenaamd scorend vermogen. Alleen doen de meeste middenvelders dat niet, en scoren zij dan ook minder, maar bedienen zij anderen juist meer.
0 0
waayop
zes doelpunten in 34 wedstrijden vind ik nou niet een groot scorend vermogen.
0 0
MosesD
Ik kijk naar de statistieken van Tadic in de Eredivisie. De PL (en zeker als je niet in de top speelt) is toch een ander verhaal.
0 0
geDaante
Statistieken heb je niks aan, zeggen niks over de speelwijze, medespelers, tactiek, aanvallende mentaliteit, taken en opdrachten van betreffende speler, etc. Dit is onder iedere coach anders.
0 0
AFC34
Tering zeg, goeiemorgen! Dit zou wel een enorme klapper zijn. Kan ook zeker in de eredivisie nog genoeg jaren mee. 17 miljoen maar ik heb het idee dat dit misschien wel de transfer met de minste risicos is van de afgelopen periode, gezien zijn staat van dienst. Nu nog iemand voor op het middenveld? Of gaat Labyad daar spelen? In dat geval kun je nog gaan voor een leuk talent, bijvoorbeeld die deen waar laatst veel over gesproken werd. Tadic-Dolberg - Neres voorin. Labyad-Donny-frenkie middenveld met een leuk talentje erachter. Dan heb je altijd nog Mazraoui, Schone en als 7e man pas siem de Jong. Enige wat we nog missen is een backup voor Neres. Cerny? Nunnely? Zeg het maar..
0 0
GerardAjax26
Waarom wordt 29 jaar als oud gezien? Als je jongens haalt van 23-24 jaar dan willen ze na 2 jaar weer een volgende stap maken zoals bijvoorbeeld een Ziyech. Een 29 jarige speler hoeft niet meer perse een transfer te maken en kan dus voor meerdere jaren zijn waarde hebben voor Ajax. Hopelijk draagt hij er aan bij dat het spel weer leuker wordt om naar te kijken en als Ajax mede dankzij hem beter presteert, worden andere spelers ook meer waard. Ik vind het overigens vrij bijzonder dat een speler bereid is om weer tegen allerlei kleine clubjes te spelen ipv al die mooie tegenstanders in Engeland.
1 0
afcasven1995
Typische Eredivisie instelling: 29 jaar is te oud.

En dat terwijl spelers op hun best zijn tussen 24 en 30 jaar ongeveer.
3 0
AFCAfan93
Als dit klopt zou het een super aankoop zijn. Zou kostic ook niet leuk kunnen zijn voor in de aanval en fabian shär voor de verdediging?
Onana tagliafico de ligt shär mazraoui de jong tadic van de beek kostic dolberg neres. Dan heb je ook gelijk ervaring genoeg in deze jonge selectie.
0 0
AjaciedRK
Iedereen schreeuwt om ervaring.

Komt er een gast van 29 uit de PL, sterspeler van zijn team en een van de dragende krachten van het nationale team, is het weer kapitaalvernietiging omdatie te duur is.

Schiet mij maar lek.
53 -3
Juichtoon
25 mln inclusief salaris voor een bijna 30 jarige speler. En als je daar een vraagteken bij zet vind jij dat raar. Ik niet. Wel eens van Luque gehoord? Daar wordt Jeroen Slop nog wel eens van gillend van wakker.
0 -3
martin1234
Hoeveel hadden ze voor Luque betaald dan? Wat was zijn salaris? Ik weet alleen dat hij niet echt veel presteerde.
1 0
Gouda
Vergelijk je Luque nu met Tadic?
2 -1
Juichtoon
Luque speelde bij Newcastle. Tadic bij Southampton. Ja echt een enorm verschil.
Kijk ik hoop ook dat het goedkomt maar dit bedrag geeft de onkunde wel een beetje aan. 17 mln voor een bijna uitgevoetbalde speler. Gewoon onverantwoord.
Dat komt ervan als je mensen die falen laat zitten. Dan worden de fouten groter. Ms valt het een keer mee, iedereen blij. Maar vergeet niet dat Ajax de aankomende jaren nuvoor miljoenen te veel gaat betalen aan andere clubs.
Het is gewoon principieel verkeerd ook al pakt het soms goed uit.
Verder zal ook ik hard voor hem juichen, daar gaat het niet om.
Resumé: blij met Tadic, niet blij dat je een speler koopt van bijna 30 voor 17 mln.
1 -1
Lazell
Klein verschil in financiële positie tussen toen en nu. We kunnen nog 3 van zulke spelers halen. We hadden vorig jaar 50 miljoen winst en we halen dit jaar 40-50 miljoen binnen met Ziyech en Kluivert.

No worries. Al wordt het een Luque (niks wijst erop, Tadic is fit, in vorm en nooit geblesseerd), dan wordt er nog steeds niemand gillend wakker.
3 -1
Lars93
We willen natuurlijk gewoon een 18-jarige met 10 jaar PL ervaring en 2 WK's op z'n naam voor 2 miljoen die 10 jaar bij Ajax speelt en voor 200 miljoen vertrekt om dan op z'n 30e transfervrij weer terug te keren. Zoiets?
13 -1
Ozymandias
Maar dan zullen we alsnog zeuren want eigenlijk had Ajax zo'n speler zelf moeten opleiden...
2 -1
Hans Kraay Jr.
Mag verder geen moeilijke jongen zijn en fysiek sterk.
2 -1
RusselWestbrook
Realistisch.
2 0
mvdk
Ik moest aan Kluivert denken hoor.
0 0
chrisjuhhh
Welkom bij het puberale alles beter wetende AS supporters.
4 -3
AbdelhakNouri22
Fans*
0 0
Stamhoofd
Top transfer voor Ajax! Dit is de markt met spelers waar Ajax zich op moet richten met versterkingen. En dat in combinatie met Talent en eigen jeugd
7 0
afcasven1995
Nu hopen dat het snel rond komt, want als het klopt van die 17 miljoen afkoopsom dan kunnen clubs als Schalke, Valencia, Lyon dit lachend neerleggen. En dan moet ik de voorkeur van Tadic nog eens zien.

Maar ik ga van het positieve uit, dit zou een fantastische aankoop zijn. Ervaring en kwaliteit tegenlijk.
2 0
chrisjuhhh
1 x plaatsing CL in deze 4 jaar en je heb je geld weer eruit .
3 -3
Red Devil
Goeie aankoop van Ajax.
4 -1
Gonzo
En nu Kostic voor de vleugel?
2 -1
AFC34
Tja dan zou je (als dolberg zijn vorm niet weer vind) tadic in de spits kunnen zetten. Dan word het allemaal wel enorm dynamisch..
0 0
godenzonenssuper
Waarvoor is Labyad dan gehaald?
1 0
jtsmit
Voor de breedte
0 0
Ajacied33
Kostic is een middenvelder
0 -6
ajaxcied4life
Neen, een vleugelspits.
2 0
AjaxBaggio
Vind dit ook een gestoorde deal. Niet omdat we zoveel geld uitgeven (Integendeel ik juich dat juist toe, geld moet rollen). Maar meer omdat hij al aardig op leeftijd is.
1 -15
chrisjuhhh
1x plaatsing CL en je heb zijn transfer alweer terug verdiend .
0 -1
GerardAjax26
Tja, een speler als Tadic zal niet zo snel komen rond zijn 25e. Los daarvan is 29 jaar ook weer niet zo oud, die kan prima 3-4 jaar van waarde zijn voor Ajax. Je zult weinig aan een eventuele transfer verdienen inderdaad, maar als hij er voor zorgt dat Ajax beter presteert dan is dat prima toch?
7 0
Ajacied33
Mede dankzij Tadic plaatsen voor de CL en hij heeft zijn bedrag terugverdient
3 0
Ferd
echt een dooddoener dit. Een team plaatst zich voor de CL, niet een individuele speler.
0 0
ZlatanI
Dit is echt een heerlijke transfer.
3 0
stopperspil
Toen hij Twente speelde was ik een fan maar zes doelpunten en slechts drie assists dit seizoen is niet veel
1 -1
Joseph
Bij Twente 16 goals en 14 assists, dat zijn betere cijfers dan Ziyech bij Ajax.
2 jaar geleden bij Southampton nog 8 goals en 13 assists, dat scheelt weer niet veel met Ziyech, alleen dan in de Premier League.
Dit is een absolute versterking, zou mij eigenlijk verbazen als het echt rond zou komen.
1 0
afcasven1995
Southampton eindigde ook maar net boven de degradatiestreep, zonder Tadic waren ze gedegradeerd.
0 0
Bky
De spits van Southampton heeft dan ook 7 goals gescoord, daarna volgt Tadic. Hij speelt gewoon in een kwaliteitsloos team in de beste competitie van de wereld. Kun je niet veel eer in behalen.
1 0
IDJosh
Ik juich pas echt als ik de foto zie waar hij het contract ondertekent, maar damn. Wat zou dit mooi zijn als dit door gaat. Misschien wel het begin van iets moois als zulke spelers komen. Daar worden onze eigen talenten ook beter van.
3 0
Mauroafca
Als dit waar blijkt te zijn en je betaald dit bedrag voor hem, moet het wel zo zijn dat ze de aankomende jaren een team om hem heen gaan bouwen en hij het team op sleeptouw moet gaan nemen. Ik ben er blij mee iig!
0 0
GerardAjax26
Ik kijk nooit wedstrijden van Southampton dus geen idee hoe goed Tadic momenteel is. Ik denk dat het wel een goede aankoop is, maar ik vraag me wel af waarom Ajax vorig jaar Siem de Jong nog een 3 jarig contract heeft gegeven. Die gaat, los van zijn blessure gevoeligheid, echt niet aan spelen toe komen. Met Tadic, Labyad, Frenkie, Donny, Schone, Eiting heb je meer dan genoeg opties op het middenveld.

Geeft overigens wel een lekker signaal af naar de rest van Nederland dat Ajax zulke bedragen begint uit te geven.
2 0
3sterren
Remember Miralem Sulejmani?
2 -7
GerardAjax26
Ja natuurlijk, maar dat valt toch niet te vergelijken? Sulejmani was een speler van Heerenveen en Tadic speelt al 4 jaar in de Premier League. Los daarvan is 18 miljoen nu totaal niet meer te vergelijken met 16 miljoen 10 jaar geleden. Als Ajax een speler verkoopt voor 20 miljoen is het een koopje, maar als Ajax voor een vergelijkbaar bedrag een speler koopt is het te gek voor woorden en wordt de aankoop van Sulejmani in 2008 weer van stal gehaald..

Het enige wat met de aankoop van Sulejmani duidelijk is geworden, is dat je met een dure speler niet automatisch een kampioenschap koopt. Ajax dacht dat destijds met Sulejmani en PSV met Maher.

En nogmaals ik heb geen idee hoe goed Tadic momenteel is aangezien ik werkelijk nooit naar wedstrijden van Southampton kijk. Dus of Tadic een goede aankoop is durf ik niet te zeggen, maar het geeft in mijn ogen wel een signaal af naar de concurrentie dat Ajax bereid is grote bedragen uit te geven terwijl de concurrentie spelers moet huren en het moet doen met Eredivisie transfers.
1 -1
Bobbaasje
Tadić welkom bij de club, top dat je komt!
1 0
Ajacied33
Hij is er nog niet he..
2 0
Bobbaasje
Hij zit nu op het WK met Servië in Rusland.

Off: Kan Tagliafico anders geen belletje doen naar Magallán. Dan kan hij zeggen dat hij bij Argentinië speelt met Messi en dat Magallán meer kans maakt bij Ajax dan bij Boca om voor het grote Argentinië uit te komen.
0 0
NouridolbergNeres34
Kan hij beter pavon overtuigen om naar Amsterdam te komen.
0 0
Mauroafca
Zal het hem even vragen man. Ik kom er nog op terug!
2 0
Bobbaasje
Dat zou geweldig zijn, top!
0 0
Mauroafca
Even kijken hoe de baas het doet heeee
0 0
zivkabrimovic
Godverdikke, als dit lukt is dat wel heel ziek.

Magallan, Tadic en nog een buitenspelert. Dan steken we in ieder geval boven iedereen uit qua selectie in de Eredivisie.
2 0
SjaakWolfs
Is dat wel zo? Vind het allemaal heel makkelijk gezegd. Magallan is vast een degelijke speler, maar ook geen geweldenaar. Tadic heeft het op hoog niveau bewezen en kan een absolute sterkhouder worden. Bandé is afwachten, kan goed uitpakken maar net zo goed een totale flop worden. Om nu te zeggen dat je nu opeens boven PSV uittorent in kwaliteit...
0 -4
Bky
Tuurlijk toren we wel boven PSV uit in kwaliteit. Dat was vorig seizoen al zo waar het een raadsel is dat we geen kampioen zijn geworden.
3 -1
GerardAjax26
Zo'n raadsel is dat niet toch? De gebeurtenis rondom Nouri, de trainerswissel, langdurige blessure van Dolberg en daarna van de Jong.
1 -1
Bky
Eerder een raadsel waarom PSV zo presteerde, was meer geluk dan wijsheid op sommige momenten.

Maar met aankopen zoals Tadic laat je het niet meer aankomen op geluk.
3 0
SjaakWolfs
Ik hoop dat je gelijkt krijgt!
0 0
Duif63
Niet te vroeg juichen. We zijn ook al 6 weken persoonlijk rond met Magallan....
3 -6
jackwolf
Ja die komt gelijk na het pinsterweekend... 2019
0 0
GvanderK
De Internationale transfermarkt is nog niet geopend dus dat maakt nu nog niet veel uit. Als ze maar voor 24 juli een waardige selectie hebben.
0 0
Bky
Inderdaad, stel je voor dat je optimistisch in het leven moet staan.
8 0
EuforischeRealist
Heeft niet alles met optimistisch te maken, maar (mijns inziens) meer met wachten op zekerheid. Waarom zou iemand die middenin een WK zit en daar voorlopig prima presteert nu al een beslissing nemen? Mag hij überhaupt wel onderhandelen tijdens het WK?

Een beslissing die hem (in de bloei van z'n carrière, want 29 jaar) bovendien vanuit de sterkste competitie naar een relatief kleine competitie brengt en hem een stuk minder salaris zal opleveren.

Begrijp me goed, ik zou het top vinden als hij straks in Amsterdam op het trainingsveld staat maar ik twijfel ook nog wel even.
1 0
Vak M
Te mooi om waar te zijn. Hoopt dat het lukt. Missch laatste zetje voor Anita, Klaassen om terug te komen
1 -6
Web
Blind op 6 zou geweldig zijn.
Met Anita moet je het afwachten, transfer vrij kun je gokken
Klaassen niet meer terughalen, heel veel waardering voor, maar wij hebben Donny.
2 0
makaveli
Granqvist moeten ze halen als CV. Beest van een vent en bult ervaring. Scorend vermogen voor een verdediger en is gewoon. Goed. Kunnen ze die Argentijn achterwege laten.
1 -8
Bky
Sulejmani is dan ook uit de boeken als duurste transfer. Beter van.
4 0
Michelinho
Na tien jaar mag dat ook wel eens.
0 0
ajaxrulesz
Ja het geeft ook wel vertrouwen dat ajax het geld nu eindelijk meer laat rollen. We kunnen, dat laat deze aankoop zien best financieel wedijveren met portugese en russische/griekse clubs als we dat willen voor een bepaalde speler dat geeft de supporter wel vertrouwen!.
1 0
Web
Het geld is er nu, en Theo van Duivenbode is er niet meer.
2 0
Web
Tadic heeft het ook in Engeland laten zien.
Ik vond het al balen dat Ajax hem niet bij Groningen had gehaald.
Ik vind hem bij Servië ook heel goed spelen.
Top aankoop.
1 -1
SuperJ00d
Ene Serviër voor de ander! Tadic is gelukkig veel meer een garantie om een geweldige versterking te zijn! Laten we hopen dat het ook echt door gaat!
1 -1
Johnvanessen
Onana - van Leer

Marzraoui - Kristensen - Orejuela
Magallan - Schuurs
De Ligt - Wober
Tagliafico - Sinkgraven

Frenkie - Siem
Donny - Eiting
Tadic - Schone

Neres - Aankoop - Cerny
Dolberg - Huntelaar
Labyad - Bande - Johnsen

Niets mis mee!
1 -1
vincent_DV
Nee daar is zeker niks mis mee. Alleen is die ene aankoop achter Neres in mijn ogen wel echt noodzakelijk en ik vraag me af of het wel gaat gebeuren. Magallan gaat niet komen denk ik, anders was dat al echt wel rond geweest. Ik denk dat dat nu als een rookgordijn wordt gebruikt.
Dit zeg ik puur op gevoel maar ik heb op één of andere reden het gevoel dat Kuhn eerder echt zal gaan doorbreken dan Johnsen. Kuhn heeft nu even een half jaartje kunnen acclimatiseren en het lijkt mij in ieder geval een geweldig talent.
Ook zou ik Siem de Jong vervangen voor Matusiwa haha. Siempie kan echt niet meer.
2 0
makaveli
Top aankoop. Bult ervaring en is gewoon een goede voetballer. Hiermee geeft Ajax ook aan jongens als frenkie de jong en onana een signaal dat Ajax serieus de selectie wil verbeteren. Vorig jaar voelde ze zich flink in et hempie gezet door Overmars en Bosz. Wat vooral onana al een paar x heeft aangegeven
2 0
Ruff Rhythim
17 miljoen.
Dat is zo'n beetje het bedrag wat we voor die logokusser vangen toch?

Mooi....strepen we tegen elkaar weg!
4 0
ajaxrulesz
Ajax laat hiermee wel zijn ambities zien. en geeft wel even een statement af aan de concurrentie door hier even 17.1 miljoen voor af te tikken.
0 0
Ricbun
Ben ik weer met de quotes van Unibet maar Tadic naar Ajax is gezakt naar 1.20. Wat een zet zou dit zijn van Overmars zeg!
1 0
Bky
JUICHEN!!!
1 0
Puurvoetbal
Zat gisteren (woensdag) te wachten op mijn vlucht SOU - AMS. En idd, wie liep daar ook rond ? Marc Overmars !
3 0
Bky
Las het idd, geweldig werk.
1 0
artteun
welkom, en de overmars bashers maar lekker laten zeiken. Goed bezig Marc...
nog een topper op de back plaats erbij en hopen dat Bande de pannen vh dak gaat spelen..
1 -1
maus_afca
Nu nog een leuke buitenspeler, Pavon wellicht? Die zullen een stuk duurder zijn voor goede kwaliteiten...
1 0
aegon
Dan wil boca eerst een vervanger halen
0 0
unis
je koopt kwaliteit en ervaring en vooral iemand die wel het klappen van de zweep kent!

en ja het is een hoop geld, maar we hebben geld zat, dus wat maakt het uit!

hup wie is de volgende?
2 0
ajaxrulesz
Deze jongen is fysiek topfit, sterk gebouwd en nog nooit langdurig geblesseerd geweest wat lult iedereen over oud en risicovol dit is gewoon een ervaren topfitte speler.
3 0
Bouke
Dusaaaan Taaaadic !!!! Ik hoop het ..
0 0
Sergevanw
Toptransfer!!

Nu hopen dat magallan niet komt en ze voor een beter alternatief gaan!
0 0
pizzapunt
Normaal gesproken ben ik geen fan van één 'sterspeler' aantrekken. Een blessure op het WK of een slippertje bij VVV-uit en je hebt maandenlang geen genot van een dure aankoop. Maar Tadic is wel echt een speler die Ajax naar een hoger plan kan tillen. Hoop alleen dat er nog een goede (lees: pure) linksbuiten wordt aangetrokken in plaats van 50/50 flankspelers zoals Bande en Labyad.

Waar ik op doel is dat één speler je geen kampioen gaat maken. Heb het liefst dat Ajax nu nog 30 miljoen de selectie in pompt en een elftal neerzet van "wereldklasse" voor Ajax begrippen. Bij het plaatsen van de CL heb je het al terug verdiend en je moet dat gat maar eens slaan met de rest van de eredivisie.
0 -1
BobHaarms86
Hij is nu ongeveer 3 jaar vrij van blessures. Heeft alleen nog wat aan zijn neus gehad tussendoor. Natuurlijk zit het in een klein hoekje, maar het is zeker geen blessure gevoelige speler. Heeft ook een prima fysiek.
1 0
Ajax0317
Heb Kostic een jaar lang gevolgd als HSV fan; het talent bij Groningen is er de afgelopen jaren niet echt uitgekomen. Hij is vooral erg onrustig aan de bal. Daarnaast is 5 goals voor een aanvaller erg weinig natuurlijk. Wellicht doet de eredivisie hem goed maar ik vind het zeker een twijfelgeval.
1 0
pizzapunt
Hmm.. Dat wist ik dan weer niet, al ishet niveauverschil van de eredivisie en bundesliga aanzienlijk natuurlijk.
0 0
Ajax0317
Excuses onder verkeerde reactie
0 0
AdK
Lees weer vanalles, altijd kritisch, dat is blijkbaar AS

1) Frenkie is geblesseerd. Als hij écht zo goed is, dan speelt hij zich makkelijk in de basis, mits fit. Immers de beste spelen.
2) Mocht dit doorgaan, dan is het een knappe aankoop. Er zijn er maar weinig van dit kaliber die in de Eredivisie zouden willen ballen.
3) De hoogte van het bedrag zegt tegenwoordig niks meer, daar waar een onbewezen rechtsback al 5 mil kost...
2 0
vincent_DV
Tadic is natuurlijk ongelofelijk!

Maar wat me dan wel weer zorgen baart is dat er alleen bij een buitenkansje een vervanger komt voor Kluivert. Dat vind ik persoonlijk jammer. Er moet een buitenspeler bij in mijn ogen, zowel om Neres wat concurrentie te bieden als om echt kwaliteit aan de zijkanten te krijgen. Van Bandé kan je nog geen heel jaar presteren verwachten en Labyad is de ideale 12e man maar niet meer dan dat. Hopen op een buitenkansje dan maar.
1 0
Lazell
Hoe kom je daarbij? Erik zei gister nog dat hij op elke linie een versterking verwacht. Dat is wat anders dan slechts toeslaan bij buitenkansjes.
0 0
Ajax27
Je zegt het zelf al, Labyad en Bandé mogen samen strijden om die linksbuiten plek. Zou slecht teken zijn als Ajax hier nog een 3e speler voor haalt. Op rechts ben ik het eens, daar mag je een jong toptalent halen welke achter Neres klaar mag staan. Want die zal nog max een jaartje blijven.
1 0
AFCAsphere
Kuhn zal de back-up van Neres worden, gok ik.
1 0
vincent_DV
Ik vind persoonlijk Labyad en Bandé op links een beetje magertjes. En zover ik begrijp is Bandé meer een spits en Labyad is eigenlijk een middenvelder. Dus dan hebben we dus twee spelers die eigenlijk geen linksbuiten zijn. En doordat Labyad ook soms op het middenveld moet, moet je al vrij snel gaan puzzelen bij blessures.

Maar een jong talent achter Neres vind ik ook prima, dan zou ik er wel graag 1 zien die eventueel ook op links kan spelen.
0 0
Toon meer reacties