[Update III] 'Meten met internationale teams'

SJvanveen, 04-09-2018 om 15:10, 34546 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax reist in de winterstop van het seizoen 2018/19 af naar Florida. De Telegraaf meldt dinsdagmorgen dat de Amsterdamse club van 5 tot en met 12 januari een trainingskamp belegt in de Verenigde Staten.

In de VS speelt Ajax twee oefenwedstrijden. Een tegen een Braziliaanse topclub, waarschijnlijk Sao Paolo, en de ander tegen Bayer Leverkusen of VfL Wolfsburg, de werkgever van ex-Ajacied Riechedly Bazoer. Dat Ajax afreist voor de Florida Cup is bijzonder, want de Amsterdammers wezen drie keer eerder een voorstel af.

Nu gaat Ajax wegens de goede faciliteiten toch overstag. Men settelt zich in Orlando, waar Ajax ook een fanclub heeft. De trip gedurende de winterstop is hoe dan ook lucratief. Potentiële televisie-inkomsten moeten uitwijzen of het een super lucratieve trip wordt voor Ajax. 

Update - 10.15 uur (19 juni 2018)
Ajax heeft bekendgemaakt dat men inderdaad in de winterstop afreist naar Orlando voor de jubileumeditie van de Florida Cup. Wereldwijd erkende clubs nemen deel aan het internationale toernooi, dat in 2019 zijn vijfjarig bestaan viert. 

Update II - 18.30 uur (19 juni 2018)
Ajax zal het in de Florida Cup gaan opnemen tegen São Paulo, zo maken beide clubs bekend middels de officiële kanalen. Het duel zal extra bijzonder zijn voor David Neres. De buitenspeler kwam, voordat hij in 2017 overstapte naar Ajax, namelijk uit voor de club uit Brazilië. 

Update III - 15.10 uur (4 september 2018) - 'Meten met internationale teams'

Ajax doet officieel mee aan de Florida Cup. Deze vindt plaats tussen 8 en 13 januari 2019 tijdens de winterstop. De tegenstanders op dit toernooi zijn: Flamengo, Sao Paulo en Eintracht Frankfurt. Dit wordt bevestigd door zowel Ajax als de organisatie van de Florida Cup op social media

'Op sportief vlak is het belangrijk dat wij ons meten met internationale teams. Door deel te nemen aan dit toernooi creëren we een ideale voorbereiding op de tweede seizoenshelft', stelt algemeen directeur Edwin van der Sar op de site van Ajax

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB1900
Als ik het google ziet het er allemaal vrij amateuristisch uit... Ik vraag me af of dit daadwerkelijk financieel ons zoveel gaat opbrengen? Want het ziet er niet bepaald fantastisch uit allemaal. Als ik de beelden zie van vorig jaar (Fluminese vs PSV), zie ik lege stadions met hier en daar wat braziliaanse Fluminese fans en mexicaanse fans die voor psv juichen. De wedstrijd heeft verder kok maar 500 views. Het lijkt me toch niet dat ajax hier veel aan gaat verdienen en het lijkt me veel verstandiger als Ajax zich gewoon in Europa gaat focussen op de kampioensstrijd en knockoutfase van de CL... Maar aan de andere kant zal zo’n trip er misschien wel tot leiden dat de spelers een gevoel krijgen alsof ze voor een grote club spelen die helemaal naar amerika afreist waardoor ze wellicht langer willen blijven.
0 0
Ajax4ever86
Hahaha ga je werkelijk de commerciele aantrekkingskracht van die boeren-vereniging vergelijken met die van Ajax???
0 0
NouridolbergNeres34
Leuk voor David, spelen tegen zijn oude cluppie.
0 0
Ajax27
idd, en hij kan met een paar talenten spreken over hoe geweldig Ajax voor hem en zn carrière is.
0 0
Labrador
Leuke stad ook Orlando.
0 0
jariafca020
Off: Neres verlengt contract tot 2022. Goede zaak!
2 0
ajacied93
off topic: Nieuw contract Neres, nu tot 2022. Ajax is ook buiten het veld lekker bezig! Marc duidelijk nog niet op vakantie.
2 0
MichelAjaxTadic
Mooie clubs om tegen te oefenen. Zo blijf je toch in een goed ritme!
0 -1
Ajax27
Mooi toch voor de boys. En mooie commerciele belangen. En we kunnen bij Sao Paula of Flamengo het volgende Braziliaanse talent zien dat in 2019 Ajax zal versterken.
3 0
DerOpenDerOver
Gras of kunstgras ?
0 -1
Pierre Heno
Het 'framen' van dit soort wedstrijden is dus duidelijk al begonnen. Zeg gewoon dat het om de lucratieve inkomsten gaat, dan plaats je e.e.a. tenminste in het juiste perspectief. In de VS gaan spelen tegen Wolfsburg en Eintracht Frankfurt lijkt mij op sportief gebied niet bepaald schokkend, zeker niet wanneer je in de maanden ervoor 6 wedstrijden CL poulefase achter de rug hebt. Maar m.n. voor Neres lijkt me deze trip toch wel erg leuk.
4 -3
Mazraoui
Lekker negatief benaderd. Ajax is daar voor commerciële belangen dus naamsbekendheid enz en financiële belangen dus wat extra geld verdienen op korte en lange termijn. Daarbij hebben ze waarschijnlijk gezocht naar tegenstanders die goed zijn om aan vertrouwen te winnen en die mogelijke zwakke punten aan het licht kunnen brengen. Door Zuid Amerikaanse stijl van voetballen bijvoorbeeld. Ook de andere omgeving, even iets anders dan Europa kan ze wel eens goed gaan doen. Dat framen van je slaat echt nergens op. Net geleerd woord waarschijnlijk
2 -1
Redrum
Daar waar Pierre bijna altijd ontzettend positief is verrast hij me toch wel enigszins met deze negatieve benadering. Niks voor Pierre dit.
3 0
Pierre Heno
Jouw mening is jouw mening maar daarom is die van mij toch niet minder? En hoe jij de woorden 'negatief' en 'positief ' wenst in te vullen vind ik nogal bedenkelijk. Maar goed je gaat je gang maar.
0 0
Mazraoui
Jij mag je mening hebben hoor. Ik zeg nergens dat je Ajax niet mag beschuldigen van framing of van oneerlijk zijn. Ga je gang maar
0 0
Pierre Heno
oneerlijk?
0 0
Mazraoui
Niet eerlijk over de achterliggende reden van de trip. Lees je eigen tekst nog eens
2 0
ziz0u.
precies, dit is een keuze puur gebaseerd op lucrativiteit, want potjes van een dergelijk niveau zijn uiteraard ook gewoon in europa te spelen, onder miss nog wel betere condities.
1 0
insectenverdelg
vraag me echt af of zon trainingskamp in de states in de korte winterstop nou echt t beste is. zeker na zon korte vreemde zomer. Had voor wat minder centen gekozen maar voor wat meer rust.
3 0
Robinjo1988
Mee eens. Afgelopen zomer zaten ze in Engeland. Veel minder reizen en de omstandigheden waren prima. Zo min mogelijk reizen blijft het beste.
0 0
Stamhoofd
Zo'n snoepreisje is vaak ook gewoon heel leuk voor de spelers. Goed voor de sfeer, voor de teamspirit etc.
1 -1
insectenverdelg
ik hoop t. maar ben er niet zeker van.
1 0
Ozymandias
Want je krijgt meer rust in Brazilie of Qatar? Dit is toch juist prima? Lekker warm, goede tegenstanders om tegen te oefenen, goede faciliteiten, ... wat wil je nog meer?
1 -2
insectenverdelg
zelf zou ik voor of gewoon Nederland kiezen. of voor Zuid Europa.Portugal oid. Liever niet van 20 naar -5. zie doe meerwaarde niet zo.
2 0
Pierre Heno
Precies. Het gaat hier gewoon puur om de lucratieve financiële inkomsten. That's all. Niks mis mee maar laat Vder Sar dat dan ook gewoon zeggen. Klaar is Kees.
0 0
Ajax27
Talenten spotten bij Sao Paulo en Flamengo? Of doen we daar niet meer aan?
0 -1
insectenverdelg
volgens mij is dat niet de taak voor Tadic en wober om dat te doen...
0 0
Ajax27
Nee die moeten idd gewoon een beetje chillen en een paar potjes ballen. Groepsbinding noemen ze dat. Maja je bent nu eenmaal een ontzettend groot bedrijf dat moet blijven draaien. Dus reken er maar op dat Ajax zn mensen meeneemt om te scouten en wellicht alvast eerste gesprekken mee te voeren.
0 0
Ozymandias
Ik vraag me af of Ajax in de winterstop met de Champions League miljoenen bij Corinthians zal aankloppen voor Pedrinho. Het is duidelijk dat Ajax een extra buitenspeler goed kan gebruiken en ze kunnen Pedrinho met Tadic, Ziyech en Neres laten rouleren. Hij zal waarschijnlijk zeker zo'n 20 miljoen euro kosten maar door het bereiken van de Champions League kan Ajax zo'n risico nemen.
2 -1
glob
Ik ga er sowieso vanuit dat er in de winterstop een aantal spelers zullen worden gecontracteerd om het a.s. vertrek van Onana, Ziyech, de Ligt, de Jong en Neres in de zomer van 2019 op te vangen.
0 -1
Bky
Onana is al vervangen. De rest is een probleem ja.
0 0
lm
Waarom huren ze ni Janssen niet dan dat mag nog toch
0 -1
afcas
omdat we kwaliteit willen.
0 0
Ferd
Omdat Jansen niet het gewenste niveau heeft
0 0
Bky
Wat moeten wij met Janssen? We hebben geen probleem in de spits. Huntelaar speelt steeds beter, Dolberg is bijna fit, Sierhuis kan prima invallen en Danilo ontwikkelt zich als een raket.
0 -2
Pierre Heno
Dolberg komt pas op zijn vroegst midden december in het veld. Dus 'bijna fit' staat helaas niet gelijk aan 'wedstrijd fit'.
0 -2
AlexIbarra
Volgens mij is dat Sinkgraven en is Dolberg wel degelijk op de weg terug.
0 0
ziz0u.
Waar heb jij gehoord dat hij pas op zn vroegst half december in het veld komt?
1 0
Pierre Heno
Wanneer de technische staf zelf zegt dat Dolberg vooruit gaat maar voorlopig nog niet bij de selectie zal aansluiten is het dus geen kwestie van 2-3 weken maar eerder van 8-10 weken op z'n vroegst. Vooral bij de blessures van Dolberg i.c.m. zijn gebrekkige mentale weerbaarheid valt een terugkeer maar moeilijk in te schatten. Dat is inmiddels wel gebleken.
0 0
Ajax#1900
Zijn allemaal aannames dit.
0 0
Lane 8
Bijna fit?
1 0
ZeeuwsAjax34
En niet te vergeten, door het spelen van CL is de kans ook groter dat de speler zelf graag wil.
1 0
Bky
Een perfecte voorbereiding op de 2de seizoenshelft voor winst CL is natuurlijk noodzakelijk.
0 0
M.Olsen
Ajax wint de CL ook wel zonder voorbereiding hoor. Maargoed het houdt de fans bezig he
0 0
Kilum
Leuk om tegen die Braziliaanse top clubs te gaan spelen. Ben zeer benieuwd.
1 -1
ram
Dit is gewoon hartstikke positief: lekker weer, goede faciliteiten, lekker 'even eruit', leuke wedstrijden en financieel leuk.
1 -1
martin1234
Beter dan naar Qatar, i.i.g.!
1 0
Hziyech22
Leuk voor David.
1 0
Santiago
Lekker man. Lijkt me een leuke wedstrijd
2 0
ajaxcied4life
Magallan heeft een verbeterd aanbod van Boca Juniors ontvangen. *Wordt vervolgd*
0 -2
Ajacied33
Mooi affiche om tegen SP te spelen. Commercieel ook interessant, dus win win
2 0
Mikee
Naast dat het commercieel vast interessant is, is het ook niet vervelend om tegen sao paulo te spelen. Mocht je dat wat goeds neerzetten incl neres, kan je redelijk wat aanzien creëren in Brazilië. Wellicht handig, mocht er daar nog een leuke speler voetballen..
0 -1
DavidFerr
Mooie vent die Neres.
1 0
trainerdv
Ben benieuwd waarom ze dan in eerste, tweede en derde instantie niet wouden.
1 0
Ajax27
Niveau te laag, faciliteiten niet top, weinig interessante clubs die er naartoe afreizen, geen commerciële belangen... moet ik nog ff doorgaan?
1 -1
amthree
Hebben wij een fanclub in orlando??
1 0
AFCAjax
we hadden daar zelfs een voetbalclub Ajax Orlando.
die trokken gemiddeld 70 toeschouwers per wedstrijd ofzo.
4 0
amthree
Hebben wij een fanclub in orlando??
0 0
Ajacied33
In het verleden ja
0 0
Montana
Ben benieuwd of mensen nog weten dat Ajax daar een satelietclub heeft gehad. Ajax Orlando Prospects. Volgens mij niets/tot weinig goeds uit gekomen maar wel een leuk feitje.
4 -1
Michelinho
Trok toch wel tientallen toeschouwers per wedstrijd!
0 0
Bjorn
Prima, zowel sportief als financieel.
3 0
NuchtereHarrie
Gaat Ten Hag tegen die tijd nog mee dat hij op de foto staat?;)
4 -5
Simon1
Mocht het volgend seizoen niks worden kunnen we altijd deze prijs nog proberen mee naar huis te nemen. ^^
2 -1
je
Ajax kom maar bij mij langs .
2 -1
CruyffFootball
Woon je daaro?
0 0
Bonno1978
Goede keuze. De Mickey Mouse competitie vindt z'n oorsprong immers daar...
4 0
Ferd
Dat was in Californië, Disney zit wel in Orlando maar dat was niet de eerste
1 0
Bonno1978
Had gehoopt dat je m wel kon waarderen..;-)
2 0
Mikey Stormram
De commerciële/financiële afdeling van Ajax doet z’n werk wel goed. Tuurlijk moet dat geld ook rollen, maar ik heb het idee dat Ajax op commercieel vlak heel goed bezig is met deze trip, deals in China etc etc
6 0
KlasseLasse
win je geen prijzen mee! dat is juist het probleem draait alleen maar om geld
2 -8
Simon1
Dat is een hele kortzichtige uitlating. In deze tijd is het vergroten van de begroting een belangrijke factor. Spelers zijn immers duurder (of het geld is minder waard, ligt maar net aan de invalshoek) en daardoor moet je meer geld genereren om concurrerend te blijven. Spelers willen namelijk wel (financieel en) sportief perspectief om bij Ajax te blijven. Heb je de financiën niet komt het sportieve er niet.
4 0
gi0vanni
Was 't maar zo simpel. Maar Nederland loopt zo ver achter op de toplanden dat je hoe veel je ook verdient het niet meer haalbaar is spelers langer hier te houden. De tijden dat topspelers pas op hun 25/26ste vertrekken lijkt op een enkeling na voorbij. En 20/23 lijkt normaal te worden. Clubs onder de absolute top zijn ook met gemak in staat de beste spelers weg te halen.
0 0
Danos
Het ene sluit het andere niet uit, en psv heeft vorig jaar meegedaan daar en is kampioen geworden.
1 -1
Ajax412
Totdat je over een paar jaar met de begroting van Telstar zit. Natuurlijk is geld belangrijk...
6 0
KlasseLasse
ik woon naast telstar maja dat verschil is dan wel weer extreem haha
0 0