'Onrechtvaardig hoe arts en fysio zijn neergezet'

BVeenstra, 16-06-2018 om 08:10, 27922 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft het in zijn column in De Telegraaf opgenomen voor de teamarts en fysiotherapeut van Ajax. Het tweetal heeft rond de situatie met Abdelhak Nouri flink wat kritiek te verwerken gekregen en dat gaat volgens de algemeen directeur van de Amsterdamse club te ver.

Vorige week werd bij Ajax het seizoen van de jeugd afgesloten, waarbij de prijs voor Talent van de Toekomst werd uitgereikt. Dat gebeurde dit keer wel onder een andere naam: de Abdelhak Nouri-trofee. 'Een bijzonder moment, ook vanwege de aanwezigheid van de vader en broer van Abdelhak. Sinds juli zitten zij samen met Appie en de rest van de familie in een situatie, die niet in woorden is uit te drukken. Wij voelen de pijn en leven bij Ajax allemaal met hen mee.'

'Onze teamarts en fysiotherapeut hebben het, weliswaar niet te vergelijken met de familie Nouri, ook zwaar', gaat Van der Sar vervolgens verder, waarna hij zijn steun uitspreekt. 'We praten hier over hardwerkende en integere Ajax-medewerkers die beiden ter plekke op het veld destijds hun uiterste best hebben gedaan Abdelhak te helpen. Hoe zij de afgelopen periode in de media zijn neergezet vind ik erg onrechtvaardig, temeer daar zij zich vanwege hun beroepsgeheim niet kunnen verdedigen tegen deze publieke aantijgingen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Mijn Ajax heeft de medische. Zorg niet op orde en gaat met de billetjes bloot.
0 -2
Leviathan
Vind het ook wat ver gaan dat vingerwijzen. Had hij bij een amateur club gespeeld was er geen enkele dokter aanwezig geweest de hoofdoorzaak is natuurlijk Nouri zelf helaas is niet ieder hart even sterk, maar dit lees je vrijwel nergens... Vind het prima dat alles goed bekeken wordt maar de schuld in iemands schoenen schuiven vind ik niet kunnen of er moet wel iets heel doms gebeurd zijn maar dat denk ik niet.
1 0
FissaDeGekste
Vd Sar gaat zowaar eens voor mensen staan! Had ie dat ook maar bij Bosz gedaan.
3 -9
Ozymandias
Toen Bosz om het ontslag of de demotie van onder andere Spijkerman, L'Ami en Bergkamp vroeg is Vd Sar toch voor zijn mensen gaan staan?
3 -2
Ferd
maar wel voor de verkeerde.
1 0
BokkieBokstra
Of de mensen hardwerkend zijn is niet zo relevant het gaat erom of er goed is opgetreden. Daar is twijfel over en dan miet onderzocht worden. Voor de rest heb ik hier de familie vooral voor geldwolven uitgemaakt zien worden.
5 -4
je
Ik denk dat Meneer van der Sar Zijn Mond moet houden nu klaar ..
Ik krijg mijn Appie hier niet mee terug.
Appie Stay strong
5 -24
Leviathan
En daarom mag een ander zijn leven maar zuur gemaakt worden?
0 0
edalm
van de Sar denkt tenminste nog na voor dat hij iets de wereld in stuurt
10 -2
gras
Nee, hooguit zijn PR afdeling.
1 -6
BokkieBokstra
Zal vast, als hij zo schrijft als hij zich presenteert.
0 -2
Web
Weet je zijn functie?
2 0
JanTa
Gezien zijn antwoord niet.
2 0
JanTa
Dat is nou de hondenbaan van voorzitter, vaak word je neergesabeld omdat je het nooit goed doet maar nu kan ik niets anders zeggen; Mijn complimenten over hoe je dit verwoord hebt.
10 -1
afca95
Schijt media. Misschien zit Ajax gewoon de kranten die zo schrijven gewoon moeten boycotten.
2 0
mvdk
Evander Sno heeft het wel gered. Het blijft helaas een verschrikkelijk probleem dat dagelijks voorkomt. Dagelijks krijgen mensen te maken met een hartstilstand. Of mensen nou gezond zijn of niet iedereen kan het krijgen. Uiteraard moet je daar niet bij stil blijven staan, maar we zijn allemaal mensen.

Het incident met Nouri was overigens ook wel vreemd. Hij ging er eerst bij zitten om vervolgens te gaan liggen. Ik dacht daarom eerst aan een blessure... Je ziet dat namelijk vaker en je gaat er niet vanuit dat zo'n jong iemand zoiets overkomt. In en in triest hoe het gelopen is en ik wou dat het terug te draaien was. Voor iedereen. Helaas zullen we ermee om moeten leren gaan en ervan leren. Hopelijk zit er voor Nouri nog een wonder in.
8 0
Web
Ik heb het gehad, en was gelukkig op het goede adres.
Ziekenhuis, Cardiologie. Dat is mijn geluk geweest.
Echt zo erg om mensen in kwaad daglicht te zetten.
Ze hebben allemaal met de volle overgave hun best gedaan.
Zo triest, alleen maar verliezers.
Dit heeft er dit jaar zo ingehakt bij het team en Ajax, echt niet te onderschatten
Wat was ik blij dat de familie van Nouri op de toekomst was voor het uitreiken van de Nouri trofee. ( geweldig dat Ajax de talenten prijs naar hem vernoemd heeft ).
Laten wij hopen dat ze er uit komen, dat verdienen de familie Nouri, maar ook Ajax
10 0
Web
Prima verwoord door vd Sar.
Laten wij hopen dat ze er uit komen.
Nouri krijgen wij er niet mee terug.
Echt alleen maar verliezers hier.
10 -1
RedFeather
En zo is het.
Laster.
4 -1
kaashaas
Edwin.. dit is hun werk en natuurlijk hebben zij het zwaar.. da's logisch. Maar eff serieus .. waarom zet je dit soort dingen in een Collum.
Sometimes a man need tot know when tot shut the... .. UP!
4 -30
Minsc
Simon van Collum?
3 -1
BrandjeXL
Omdat de enige manier om zijn werknemers in bescherming te nemen.
4 -1
Amsterdam Loyals
Onzin, juist goed dat hij op deze respectvolle wijze het opneemt voor de verzorgen en dokter. Je moet welhaast het inlevingsgevoel van een baksteen hebben om niet te kunnen voorstellen wat voor een hel deze mensen ook gaan. Natuurlijk, nog steeds onvergelijkbaar met de ellende die de familie van Appie elke dag treft, maar goed dat terwijl de bloedhonden van letseladvocaten zich zonder scrupules zich zo gedragen is het goed dat Vd Sar het zo voor hen opneemt
19 -1
kaashaas
Als je als Ad van een groot bedrijf op deze manier op dit moment in de media treed dan
Is dit gewoon niet discreet. Zo'n zware zaak hoor eigenlijk niet in de media en het is niet professioneel dat hij hier iets over laten optekenen.
Als uithangbord hoort hij enkel een statement te maken dat hij er alles aan doet om Nouri en familie te steunen of dit nou waar is of niet dit is gewoon zijn werk. Voor al het andere heeft hij helaas advocaten nodig hoe goed hij het ook bedoeld. Ik begrijp je gedachte hierover Maar als Ad is dit niet professioneel.
2 -4
insectenverdelg
Totaal niet mee eens. Vd Sar heeft in deze niet de media opgezocht, maar da advocaten van de familie Nouri. Dat zijn ook professionals. En die hebben bewust 2 mensen beschadigd. Of deze mensen hun werk wel of niet goed gedaan hebben moet over worden geoordeeld. Maar niet via een schandpaal in de media zonder dat ze zich ivm hun beroepsgeheim mogen verdedigen. Enige dat je vd Sar in deze kan verwijten is dat dit rijkelijk laat is. Eigenlijk had dit op de dag zelf gemoeten. Of de dag na alle ophef.
0 0
BokkieBokstra
Van der Sar is een zwakke vogel. Ik moet hem nog voor het eerst horen reageren op het ontslag van Keizer. Toen kroop hij in zijn auto en reed hard weg. Vind hem ongeschikt en vind de leiding van Ajax kil en zakelijk.
2 -1
Freddy Al
Prima dat van der Sar het opneemt voor die mensen.
16 -1
Bjorn
Netjes verwoord.
17 -2
blueberry
er waren ook artsen van de tegenstander bij en meer medici dat zijn toch geen koekebakkers
13 -1
Duif63
Ik ben absoluut geen fan van van der Sar maar met deze woorden heeft hij gewoon gelijk. Hij komt op voor zijn medische staf. Mensen die zich zelf inderdaad niet kunnen en mogen verdedigen terwijl het halve land een mening over hun heeft. Bekend aasgierend Nederland voorop.
21 -2
Ajax68
TERECHT is wél, hoe JIJ en Overmars , de RvC en die Henrichsen van Oss worden neergezet !
Want jullie als "bestuur " zijnde helpen ons aller Ajax naar de kloten, jullie zijn Ajax ONWAARDIG !
Binnenkort zo'n ruim 200 miljoen op de bank, waar jullie zo op geilen, maar op het veld pure ARMOEDE, want we zijn wéér tweede geéindigd, door JULLIE slechte en vooral WANBELEID.
Als je kijkt wat ze in Eindhoven doen met amper een derde van wat wij als Ajax te verbrassen hebben, dan voel ik het schaamrood en de boosheid met teleurstelling ook over mij.
Jullie komen alléén maar de aandeelhouders tegemoet, en de supporters tellen gewoon niet , want daar doen jullie NIKS voor. Met mooie namen strooien , en beloftes in de pers, en verder NOOIT die eens nakomen.
Zo ook nu weer, alwéér is de selectie NIET compleet, ondanks een zgn. B en C plan.
Zelfs een blinde snapt dat dit alleen maar om geld te maken kan hebben, dus wát nou, verhoging van het salaris nivo ???
En WAAROM jullie fout(en) niet erkennen, en die ten Hag gewoon betalen en wegsturen, trainers zijn toch maar passanten ?!!!!
Onze beste spelers lopen de deur uit door HEM , en JULLIE WANBELEID en té zakelijke/kille omgang met onze spelers !
Jullie zijn nog erger dan rutte en co van die vvd criminelen.
8 -36
Ferd
Man man man, weer aan de jenever gezeten in het bejaardenhuis? Wat een lulkoek, maar goed, dat zijn we wel gewend van je.
0 0
Hans Kraay Jr.
Denk om je hart opa.
4 -1
Koekepeer
Wat een kutverhaal
3 -1
blueberry
Zeker familie van die leeghoofden bij Voetbal Inside zo dom dit ook geen hersens
6 -4
Michelinho
Zoveel feitelijke onjuistheden bij elkaar, het is bijna knap.
Kan er wel weer tegen ingaan met echte feiten (zoals Ajax hééft geen 175/200/300 mio op de bank en PSV had slechts 1/8 minder budget), maar jij hebt je nonsens weer uitgekotst en loopt allang weer ergens anders als een psychopaat herrie te schoppen zonder terug te kijken.
9 -1
Vlieske
Niet alleen maar onjuistheden. De selectie is idd nog niet rond. Maandag is de eerste training. We zijn er in mijn ogen tot nu toe zwakker op geworden. Ervaring met viergever weg. 2 prima buitenspelers weg ten opzichte van vorig seizoen. Iedereen vergeet youness. Bande aangetrokken die nou niet echt indruk maakte. Labyad? De vraag is waar hij komt te spelen. Linksbuiten is hij niet. En als die de opvolger moet worden van ziyech zijn we daar ook op achteruit gegaan. Schuurs een talent. Zeker blij mee. Maar er moeten zeker nog spelers bij. En dan bedoel ik een keer echt 2 kanonnen en niet nog meer 19 jarige talenten die eerst moeten rijpen in jong. Daar hebben we volgens mij de laatse jaren al genoeg geld aan versleten.
3 -6
Michelinho
Dat gelul over Bandé op basis van wat? Zelf gevolgd? Op één invalbeurt in de gloeiend hete zandbak en in een waardeloos spelend Ajax?
Younes echt liever kwijt dan rijk, Kluivert (nog steeds niet officieel weg) is op dit moment echt niet beter dan Labyad als LA. Vooralsnog drie prima CV's en dat de vierde er nog niet is ligt aan Boca. Ziyech is ook nog niet verkocht, maar mocht Labyad zijn vervanger blijken is dat idd een stap achteruit. Zover is het echter nog niet en er is nog dik een maand tot de eerste wedstrijd. Niet dat die onderschat mogen worden, maar PAOK of Graz moeten in principe niet al te moeilijk te verslaan zijn.
Ik vind ook dat er e.e.a. bij moet en word er door de radiostilte wat onrustig bij, maar dat hysterische geschreeuw van sommigen gaat echt niet helpen.
3 -1
Web
Kwalitatief minder, betwijfel ik ( mits Frenkie en De Ligt blijven )
Labyad onderschat je denk ik, hij zal minder zijn dan Ziyech, maar zijn rendement is hoger, speelt veel meer in dienst van het elftal.

Onze jonge spelers zijn allemaal weer iets verder, Dolberg en Frenkie terug.

Wie zie jij als 2 kanonnen? Ooit geschreven door de Telegraaf, maar is dit rieel.
2 -1
Web
Ik neem aan dat je dit terug leest, je dood schaamt?
Man denk toch eens na
2 -1
Amsterdam Loyals
En aandeelhouders tegemoet komen?? Ajax heeft nog nooit dividend uit betaald.. Heb ook niets met die beursgang hoor, maar laten we het wel bij de feiten houden aub!
En eens, Henrichs OUT!
3 -1
waayop
Twee jaar geleden heeft Ajax dividend uitbetaald. De grootaandeelhouder met 73% is Ajax zelf. Het dividend komt dus uiteindelijk gewoon in de kas van Ajax.
0 0
Freddy Al
ZOOOOOOOO, IS DAT WAT.
1 -1
Gooseman
Daar gaat het in dit topic niet over. Wellicht kun je ergens bij een GGZ terecht.
5 0
BennJii020
Ok, dit stukje hoort bij een ander onderwerp...
2 -1
Kikke
Nou let wel op he, er worden vaak medische fouten gemaakt.. meer dan je lief is! En worden vaak weggemoffeld.. dus zeker kritisch zijn is prima! Artsen en fysios kunnen zeker fouten hebben gemaakt en dat moet uitgezocht worden.. prima dat de familie dat doet! En als van der Sar meer wist in die tijd, had hij het al veel eerder kunnen opnemen voor hun.. dit is echt een beetje huilen met de wolf mee, nep dus
2 -6
Gooseman
Waar gaan we heen in de maatschappij wanneer we elk medisch optreden ter discussie gaan stellen?

Op welke manier kan er vastgesteld worden dat Nouri er beter was uitgekomen als er op een andere manier was omgegaan met de situatie? Dat is puur giswerk gezien er altijd complicaties kunnen optreden.

De omstandigheden ter plekke en de medische achtergrond van Nouri zijn duidelijk. Het moddergooien moet maar eens stoppen.
8 -1
blava
De media oordeelt zonder kennis van zaken. Zij nemen niet de moeite om zich in de reglementen te verdiepen en roepen maar wat. De druk om primeurs is blijkbaar te groot. wat is er makkelijker om Ajax onderuit te halen en kampen tegen elkaar op te zetten, gesouffleerd door De Vries.

Ajax heeft eigenlijk maar een belang. Nouri er weer bovenop helpen.
1 0
GvanderK
De betreffende artsen zijn ook maar gewoon mensen, en hebben waarschijnlijk heel veel personen wel kunnen redden. Helaas ging het bij Nouri nu eenmaal anders en dat heeft ze natuurlijk gewoon veel pijn gedaan want daar zijn die mensen geen arts voor geworden. Het is ronduit schandalig hoe ze zijn neergezet door de Media. Iedereen zowel de familie, fans, artsen en de club Ajax lijden hieronder.
3 0
ajaxcied4life
Daarnaast, indien er eerder gereanimeerd had moeten worden is er 0 garantie dat Abdelhak dan geen letsel zou hebben opgelopen. Men vergeet dat ook heel veel mensen die wel tijdig worden gereanimeerd het ook niet redden.
6 0
GvanderK
Inderdaad, zo zijn er vele andere families die in het zelfde schuitje zitten helaas kan het nou eenmaal wel is verkeerd aflopen. Het is laf om met een vinger te wijzen naar de artsen. De media en de advocaten van de familie spelen gewoon vies in op de emoties.
1 0
Wijnvoord
absoluut waar
0 0
Bocarra
Een medaille heeft natuurlijk 2 kanten. Heel goed dat Sar andere kant van de medaille laat zien. Deze mensen kunnen zich inderdaad niet verweren. Om die reden had Sar al veel eerder het voor zijn personeel op moeten nemen. Beetje laat.
3 0
Ajaxvooraltijd
Beter laat dan nooit. Sowieso was het ongepast geweest om dat direct te doen. Iedereen zat nog volop met emoties.
1 0
Civilengineer
De laatste zin geeft direct aan hoe smerig de advocaten van de familie het speelt.
13 -2