Ajax haalt voormalig City-talent Abid in huis

BVeenstra, 07-06-2018 om 10:35, 47952 views, De Gelderlander |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Ajax O19 heeft zich voor het volgende seizoen weten te versterken met de achttienjarige Noah Abid (op de foto in shirt van Vitesse). De geboren Hagenees komt over uit de jeugdopleiding van Vitesse, terwijl hij daarvoor speelde bij Manchester City.

Abid woonde tot 2013 in Manchester met zijn vader en stiefmoeder. Toen zij uit elkaar gingen, verhuisde hij met zijn stiefmoeder mee naar Nederland (Huissen), waar de moeder van zijn stiefmoeder woont. 'Ik zie haar als mijn oma en mijn stiefmoeder als moeder. Zij zijn goed voor mij: hen kan ik volledig vertrouwen', zegt Abid in De Gelderlander.

In Engeland voetbalde Abid drie seizoenen in de jeugd van Manchester City, waar hij genoot van de duels met aartsrivaal Manchester United. Toen hij terugkeerde naar Nederland, ging hij spelen bij Vitesse. 'Ik kon meetrainen en mocht direct blijven', zegt Abid, die na het afgelopen seizoen een vervelend bericht te horen kreeg. 'Ik kreeg te horen dat ik niet zeker meer was van mijn vaste positie. Terwijl ik juist graag als controlerende middenvelder speel. Gelukkig toonde Ajax kort daarop belangstelling. Ik ben zo blij dat het rond is gekomen.'

Abid heeft het voornemen om zo fit mogelijk bij Ajax te beginnen en weet daarom nog niet of hij wel op vakantie gaat. Het eerste halen van Ajax, dat is nu het doel. 'Ik ben eigenwijs en heb altijd in mijzelf geloofd. Nu ben ik al zover. Ik ga er steeds meer in geloven', aldus Abid, die Huissen zal verlaten voor Amsterdam. 'Ik zal Huissen missen. Maar ik ben ook erg blij met mijn kans bij Ajax.'

Heb je al vakantie-items van Ajax? 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Wat moet je met een voormalig talent?
0 0
JopieCruijff
Ozymandias,
Waar moet een half voor jou aan voldoen als er met de punt naar achteren gespeeld wordt?
Ik las ergens een ingewikkeld verhaal van je over half spaces en zo, vandaar mijn vraag.
0 0
Ozymandias
Zo ingewikkeld is mijn verhaal over half-spaces niet hoor. De half-spaces zijn gewoon de ruimte tussen de flanken en het centrum. Dit is tegenwoordig de ruimte waar veel hoofdtrainers hun creatieve spelers zo veel mogelijk in willen laten spelen. Dat is mede doordat daar iets meer ruimte is dan in het centrum maar er zijn nog meer redenen die ingewikkelder zijn en waarvan je op het internet (in boeken) een uitleg van kan krijgen die veel beter is dan wat ik kan doen.

Halven van Ajax moeten natuurlijk altijd voldoende voetballend vermogen en creativiteit in hun spel hebben maar verder ligt het eraan met wat voor een type backs en buitenspelers de half samenspeelt. Als de back aanvallend is ingesteld en de buitenspeler veelvuldig in de half-spaces speelt moet de half zo veel mogelijk onder de bal blijven. Als de back verdedigend is ingesteld en de buitenspeler voornamelijk op de flank speelt moet de half meer diepgang in zijn spel hebben.

Bijvoorbeeld, als een elftal met Bakboord op rechtsback en Nunnely op rechtsbuiten speelt moet de rechtshalf iemand zijn met veel diepgang in zijn spel. Iemand als Pasquali is dan niet echt geschikt voor de rechtshalf positie aangezien die bijna altijd onder de bal blijft. Daarmee wil ik niet zeggen dat Pasquali in Jong Ajax dan niet moet worden opgesteld aangezien dat een opleidingsteam is en hij in zo'n team juist kan leren dat hij vaker diep moet gaan.

Als in plaats van Bakboord op rechtsback er voor Dest wordt gekozen en Schön in plaats van Nunnely op rechtsbuiten staat dan moet de rechtshalf juist zo veel mogelijk onder de bal spelen en is iemand als Pasquali daar ideaal voor. Dest houdt het veld op rechts namelijk breed en Schön zal voor de diepgang in de rechterhalf-space zorgen. Natuurlijk moeten de spelers daar niet statig blijven staan. Als Schön van de rechterhalf-space naar de rechterflank trekt zal hij een ruimte trekken in de rechterhalf-space waar Pasquali (of Dest) dan ik kan duiken.

Persoonlijk zie ik het liefst dat de backs aanvallend zijn ingesteld, de halven zo veel mogelijk onder de bal spelen en de buitenspelers zo veel mogelijk in de half-spaces spelen. Maar als Ajax daar de spelers niet voor heeft moet de hoofdtrainer die speelstijl niet geforceerd invoeren. Spelen met verdedigend ingestelde backs met diepgaande halven en meer klassiek ingesteld buitenspelers kan ook heel goed werken als daar de juiste spelers voor beschikbaar zijn.

P.S. Met diepgaande halven bedoel ik niet spelers van het type-Siem de Jong en Dani de Wit. Dat vind ik namelijk geen diepgaande halven maar diep staande halven. Een diepgaande half gaat vanaf het middenveld diep. Siem en Dani staan meestal al in de buurt van de spits en hebben dus eigenlijk weinig ruimte om diep in te gaan. Het type-Klaassen en Ekkelenkamp is wat minder erg maar staan ook te vaak te diep opgesteld. Al hoewel Ekkelenkamp veel vaker onder de bal kwam te spelen in de wedstrijden dat Dest en Schön opgesteld stonden.
2 -1
JopieCruijff
Dit stukje vind ik dan persoonlijk een beetje raar!

"Persoonlijk zie ik het liefst dat de backs aanvallend zijn ingesteld, de halven zo veel mogelijk onder de bal spelen en de buitenspelers zo veel mogelijk in de half-spaces spelen."

In mijn ogen ben je dan juist NIET bezig met de creativiteit van de halven en is dit zeker geen punt naar achteren opstelling, waarbij de 8 en de 10 zgn aanvallende spelers zijn. De zgn aanvallende halven zullen echt niet zoveel risico nemen en daarbij hun creativiteit ten volste kunnen etaleren simpelweg omdat de balans weg is.
Waarom speel je dan met buitenspelers en zgn aanvallende middenvelders terwijl hier in de praktijk niks van klopt. In de praktijk krijgen de backs hier de meeste ballen (zie O19 het afgelopen seizoen in de persoon van Dest en Kemper) en dat kan volgens mij nooit de bedoeling zijn. Ook nodig je bij een dergelijke tactiek de tegenstander uit om je erg veel pijn te doen in de contra attack omdat er vaak maar 2-3 man de restverdediging vertegenwoordigen....
0 0
Pierre Heno
..eh Marcus....MARCUS! .. Ajax 1 versterken is nu toch je belangrijkste opdracht? .ja.toch? hè?....toch niet O19? WAKKER WORDEN MAN!!!
1 -5
geDaante
Marcus haalt gewoon de jeugdspeler aangedragen door de jeugdscouting en Ouaali, heeft daar verder weinig mee van doen, behalve contractuele zaken.

De jeugd is je levensader, zo goed mogelijk opleiden en scouten en dus ook aantrekken van zoveel mogelijk goede talenten is van levensbelang en altijd goed voor de toekomst.

Neemt niet weg dat ik vind dat Marcus er niks van bakt, maar dat is een ander verhaal.
2 -2
Ozymandias
Nee, de belangrijkste opdracht van Overmars is om ervoor te zorgen dat Ajax een goed langetermijnbeleid heeft. Zorgen dat er genoeg grote talenten in de bovenbouw rondlopen is daar een belangrijk onderdeel van. WAKKER WORDEN MAN!!!
1 -3
Ajax27
Wat denk je, dat Marc alleen in een kamertje door rapporten van zn scouts zit te pluizen en dan 1 voor 1 de teams langs gaat met spelers kopen/verkopen en langs laat komen voor gesprekken? Marc is eindverantwoordelijke, maar er zal een compleet team aan mensen onder zich werken die 1001 zaken voorbereiden en dienen te presenteren aan Marc. Marc zal bij veel jeugdspelers alleen bij het moment van tekenen fysiek aanwezig zijn en even kort een praatje met ze maken. Dus maak je niet zo druk, de focus zal echt wel op Ajax1 liggen maar ook op de lange termijn, dus de toekomst.
0 -1
Ozymandias
Volgens mij reageer je op de verkeerde persoon. Ik ben namelijk niet degene die zich zorgen maakt dat Overmars niet genoeg aandacht aan aankopen van het eerste besteed. Sterker nog, ik vind dat er geen aankopen meer bij hoeven te komen (mits na Ziyech en Kluivert geen andere basisspelers vertrekken).
0 -2
Pierre Heno
Ik begrijp dat jij liever op de De Toekomst rond loopt en daar is niets mis mee . Maar ik wil in de JC Arena een Ajax 1 zien dat voor prijzen speelt en dat kan nu eenmaal niet met jonge talentvolle spelers, een enkeling daargelaten. We hebben nu 4 op een rij helemaal niets met Ajax 1 en jij maakt je meer zorgen om Ajax O19. De spelers die Ajax 1 vorig seizoen weer een echt voetbalgezicht gaven waren Sanchez ( gekocht), Ziyech ( gekocht) , Traoré (gehuurd), Younes ( gekocht), Viergever ( gekocht) , Onana (gekocht) en Neres ( gekocht). Uit 'eigen 'gelederen waren De Ligt, Klaassen, MaDonny en Tete belangrijk. Dolberg had 3 mooie goals maar deed verder nauwelijks mee. Je begrijpt dus hopelijk ook wel dat Marcus het dus helemaal niet zo veel van de jeugd moet hebben want wie van het huidige JA is voldoende talentvol om ook echt internationaal door te breken? De Ligt, De Jong, Sierhuis misschien... ja en natuurlijk Mazraoui. Ook Tagliafico is aangekocht om direct inzetbaar te kunnen zijn. Wil je proberen de poulefase El of zelfs CL te halen dan zul je wat op het veld hebben moeten staan. Ga je puur alleen voor de 34e titel dan kun je het wel met jeugd gaan proberen en zijn misstappen ( zolang niet te veel) niet direct fataal. Marcus heeft gezegd dat hij op 1 juli een voor de EL/CL poulefase competitieve selectie op het veld zal hebben staan maar de vooruitzichten daarop zijn nu niet bepaald hoopvol. Jij ziet 't duidelijk anders.
2 -1
Ozymandias
Natuurlijk zijn aankopen voor het eerste belangrijk maar zorgen dat er genoeg grote talenten in de bovenbouw rondlopen is MINSTENS net zo belangrijk. Kijk naar het verleden van Ajax en probeer dan nog een keer te beweren dat voor Ajax aankopen voor het eerste belangrijker zijn dan de doorstroom vanuit de jeugdopleiding. Dat een supporter van Ajax met iets uit kan komen wat zo haaks staat op de cultuur van de club. Ongelofelijk...
1 -1
Pierre Heno
Het verleden van Ajax is niet zondermeer toepasbaar op het heden waar jonge talenten zelfs al voor hun 20e bij Ajax vertrekken. Dan wordt het dus puur opleiden en verkopen ( precies waar Overmars overigens voor is aangesteld en waar hij aan het eind van de rit jaarlijks op wordt afgerekend). Maar de fans willen wel weer eens een team zien dat om de prijzen meestrijdt. We hebben nu 4 op een rij en nr 5 lijkt in aantocht. Ik neem aan dat jij daar ook niet op zit te wachten toch? Dan moet je kwaliteit op het veld hebben staan waarmee je niet enkel sportieve resultaten boekt maar tevens betere spelers aantrekt die op hun beurt de talentvolle jeugd weer beter maken. Een wisselwerking waar iedereen beter van wordt , zowel club , spelers als fans. Maar door NV Ajax zo hoog in het vaandel te blijven houden is Afc Ajax het haasje en pissen we overal naast. Je eerste team hoort niet te bestaan uit 'talentvolle ' jeugdige spelers die zich nog moeten bewijzen en in de kleredivisie nauwelijks serieuze tegenstand krijgen waardoor ze hier niet echt beter zullen worden. Voor dat laatste zullen ze toch echt naar het buitenland moeten en dat doen ze inmiddels op steeds jeugdigere leeftijd. Geef ze 'ns ongelijk..
1 -1
Ozymandias
"Dan wordt het dus puur opleiden en verkopen (precies waar Overmars overigens voor is aangesteld en waar hij aan het eind van de rit jaarlijks op wordt afgerekend)."

1) Ik heb toch nooit geschreven dat het doen van aankopen van het eerste niet ook zeer belangrijk is.
2) Het klopt niet dat Overmarsaan het eind van de rit jaarlijks wordt afgerekend op het verkopen van (zelf opgeleide) spelers. Hij krijgt alleen een bonus voor de prestaties van het eerste. Eerst kreeg hij ook een bonus bij het doorstromen van talenten en het met winst verkopen van spelers maar dat is al jaren niet meer zo. Dat veranderde toen hij geen technisch directeur meer was maar directeur spelerszaken.
3) "Maar de fans willen wel weer eens een team zien dat om de prijzen meestrijdt."

Alleen in het afgelopen seizoen heeft Ajax niet om de prijzen meegestreden. In twee van de vier andere seizoenen liep Ajax op de laatste speeldag de titel mis en in één seizoen haalde ze de finale van de Europa League. Dat is meestrijden om de prijzen!
1 -2
Pierre Heno
El finale halen was uitzonderlijk en totaal niet voorzien maar na zo'n sportief succes dien je direct op kwaliteit door te pakken en niet je beste spelers verkopen en tieners en/of matige spelers weer een voorspelbaar slecht seizoen laten spelen tegen beter in hopende op een titel. Dit bestuur disfunctioneert en de 5 op een rij is reeds in de maak. Met spelers als Wöber, Schuurs en Labyad ga je het in de EL niet redden. Daarom is de 34e titel ook het doel voor komend seizoen. Méér zit er echt niet in.
0 0
DeGodenzonen020
Wober, schuurs en labyad wil ik graag aan het werk zien, fit, wel en ingespeeld met het team na de zomer. Hen afschrijven lijkt me wat voorbarig
0 0
Pierre Heno
Ik schrijf ze niet af want het zijn prima spelers voor het niveau van de NL klompetitie maar voor EL/CL zijn ze simpelweg (nog?) niet goed genoeg.
0 0
Michelinho
De A2 opheffen en vervolgens in die leeftijdscategorie en ouder maar spelers aan blijven trekken. Ajax de beste alibi eigen jeugdopleiding van NL?
1 -2
Ozymandias
Ajax wil in de A1/o19 zo veel mogelijk talenen met het potentieel om het eerste te halen. In de A2 werden talenten opgenomen waarvan het leek dat ze niet het potentieel hadden om het eerste te halen. Ik zie dus niet in wat het opheffen van de A2 te maken heeft met het aantrekken van talenten voor de A1/o19.
0 -2
Michelinho
Dat er bijvoorbeeld geen ruimte meer is voor laatbloeiers terwijl het een leeftijdscategorie is waar spelers nog volop in (ook fysieke en mentale) ontwikkeling zijn. Dat het een team minder is waarin jongere spelers bij een hogere leeftijdscategorie kunnen meespelen. Ze hebben een wat mij betreft onwenselijke bottleneck gecreëerd. Vergeet ook niet dat gekochte spelers veelal de voorkeur boven eigen jeugd krijgen.
0 -1
Ozymandias
Noem eens alle talenten die een seizoen in de A2 begonnen en basisspelers in het eerste van Ajax zijn geworden. Ik denk dat je er niet meer dan 3/4 (waaronder Veltman) kan vinden.

Ajax trekt de afgelopen jaren relatief veel spelers van boven de 16 jaar aan doordat er relatief veel spelers vertrokken toen ze 16 werden (Fosu-Mensah, Malen, Peeters, Dilrosun, Castillio, etc.).
0 -2
Michelinho
Zal best kunnen dat dat er weinig zijn, die kennis heb ik niet paraat, noch zin om dat op te zoeken. Maar zijn het er 3/4 in het recente verleden heb je daar dus geen aankoopsom aan uit hoeven geven en staat er tenminste nog wát aan werkelijk homegrown talent op het veld.
Maar goed, dat is het verleden. Ik ga uit van wat logisch is in de huidige situatie, bv: Is er niet recent bewust gekozen om meer spelers vroeg door te laten stromen? Die lopen straks tegen een muur aan van allemaal aangekochte spelers.
Redelijkerwijs opvullen van de gaten die weggeplukte talenten achterlaten heb ik geen probleem mee, maar ze lijken er nogal in door te slaan.
0 -1
Ozymandias
De kosten die Ajax aan de A2 heeft zijn veel groter dan die paar afkoopsommen die ze voor 3/4 spelers zouden uitgeven.

Welke spelers lopen straks tegen een muur van allemaal aangekochte spelers? De talenten die vervroegd worden doorgeschoven (Brobbey, Gravenberch, etc.) zullen echt wel een vaste basisplaats hebben. De spelers die bij de twijfelgevallen horen (bijvoorbeeld Douglas) krijgen wel te maken met een concurrent die misschien wel beter is (Salah-Eddine). Maar is dat niet juist wat hoort bij Ajax?
0 -1
Michelinho
Is dat zo dat de doorgeschoven eigen jeugd vast wel op een basisplaats kan rekenen? Heeft de veel sneller scorende Sierhuis bv. al één keer de voorkeur boven Cassièrra gekregen? Aankopen gaan boven eigen jeugd, de investering moet gewaarborgd worden.

En wat bij Ajax hoort... Ik denk dan vooral aan zoveel mogelijk zelf opleiden en al zeker wat betreft verdedigers. Ook een goede reden voor een A2: er valt nog wat te experimenteren, bv. met een middenvelder op de backpositie.
Maar je schrijft hier dat het prima is om zoveel concurrentie voor de jeugd te kopen en elders dat voor het eerste het juist beter is om de eigen talenten te laten ontwikkelen ipv aankopen doen? Rijmt niet, m.i.
0 -2
Ozymandias
Was Sierhuis een vervroegd doorgeschoven speler dan? Daarbij is hij kwalitatief duidelijk stukken minder dan Cassierra. Sierhuis is juist zo'n twijfelgeval waar ik het over had.

Noem mij één groot talent wat afgelopen seizoen op de bank zat in de bovenbouw van de jeugdopleiding omdat er een "aankoop" op zijn plaats stond. Ik denk dat je er geen een kan noemen.

Ajax moet zo veel mogelijk zelf opleiden maar als het eigen talent niet voldoet moet er van buitenaf spelers worden gehaald. Ik zie niet echt in wat daar problematisch aan is.

Ik schrijf nergens dat Ajax talenten moet aantrekken die overbodig zijn. Ik zie dus niet in waarom wat ik hier schrijf en wat ik met betrekking tot het eerste schreef niet met elkaar rijmt.

De A2 had nauwelijks een waarde. Het aantal spelers wat via de A2 het eerste van Ajax hebben gehaald is minimaal. Het was een jeugdelftal vol middelmaat wat niets bij Ajax had te zoeken.
0 -1
Michelinho
Cherry picking much? Het ging me om het voorkeur geven aan aankopen boven eigen jeugd en dit was even voor de vuist weg een voorbeeld daarvan.
Dat jij Cassierra kwalitatief beter vindt mag jij weten, maar die mening deel ik niet met je. Met name niet wat betreft effectiviteit. Maar dat terzijde.

Ik zal maar even herhalen wat ik al eerder schreef:
"Redelijkerwijs opvullen van de gaten die weggeplukte talenten achterlaten heb ik geen probleem mee, maar ze lijken er nogal in door te slaan." Ik zeg dus niet dat talent aankopen een probleem is, wel dat er meer gehaald wordt dan dat er weggekocht wordt.

En ik beweer niet dat de talenten die gehaald worden overbodig zijn, wel dat ze mogelijk de ontwikkeling of zelfs het lijfsbehoud van anderen kunnen blokkeren.
Het rijmt niet met je stelling dat de ontwikkeling van spelers in het eerste wél de ruimte moet krijgen. Waarom zou daar niet gelden dat een kwalitatief betere aankoop boven de ontwikkeling van de (alibi) eigen jeugd moet prevaleren?
0 -1
Ozymandias
Sierhuis is een slecht voorbeeld voor jouw punt. Hij is namelijk geen speler waarvan ze verwachten dat hij een goede kans maakt om voor Ajax te slagen. Als er van een jeugdspeler (Sierhuis) niet wordt verwacht dat hij bij Ajax kan slagen moeten ze natuurlijk een extra speler voor diens positie halen waarvan ze denken dat hij wel een goede kans maakt om te slagen.

Probeer met een voorbeeld te komen van een toptalent uit de jeugdopleiding van Ajax die door een aankoop in de weg wordt gelopen. Als Sierhuis je beste voorbeeld is denk ik dat je zelf ook wel inziet dat dit momenteel geen probleem bij Ajax is. Waarom je zorgen maken over iets wat vrij duidelijk geen problematische situaties veroorzaakt?

Natuurlijk moet er meer gehaald worden dan er weggekocht wordt. Er moet namelijk ook worden doorgeselecteerd op de jeugdspelers die niet goed genoeg zijn. Bijvoorbeeld door een concurrent met meer potentieel (Salah-Eddine) voor Douglas te halen. Ajax haalt talenten om gaten in de eigen jeugdopleiding te vullen. Zo'n gat kan onstaan doordat iemand vertrekt maar ook doordat iemand zich niet goed genoeg heeft ontwikkeld. Of doordat iemand zich zo goed heeft ontwikkeld dat hij vervroegd wordt doorgeschoven en een gat achterlaat in zijn oude jeugdelftal.

Ik vind dat er zowel in het eerste als de jeugdopleiding geen overbodige spelers bij moeten komen. Als een speler wel overbodig is (bijvoorbeeld omdat er op zijn positie al een goede speler en/of groot talent aanwezig is) ben ik tegen zijn komst. Bijvoorbeeld, Magallán vind ik overbodig omdat Ajax Wober, De Ligt en Schuurs al heeft. Salah-Eddine vind ik niet overbodig omdat Douglas geen toptalent is. Dus hoezo rijmt mijn visie ten opzichte van aankopen voor het eerste niet met die ten opzichte van "aankopen" voor de jeugdopleiding?
0 -1
Michelinho
Ok, het rijmt niet met mijn visie. Laten we het daar maar bij houden.
0 0
Ozymandias
Het aankopen van jeugdspelers om gaten op te vullen in de eigen jeugdelftallen (ook die zijn ontstaan doordat de eigenjeugd zich niet goed genoeg heeft ontwikkeld op een bepaalde positie) rijmt niet met jouw visie?
0 0
Ajax27
Precies dit en inderdaad, dat hoort bij Ajax. Ben je niet goed genoeg op jouw positie, dan kijkt Ajax in jouw lichting voor een vervanger van buitenaf. We zijn de beste jeugdopleiding, daar horen alleen de beste jeugdspelers die we kunnen hebben. En anders zijn er nog genoeg andere clubs om ergens anders aan de bak te komen.
1 -2
AFCA020!
Dennis Bergkamp... die stond op het punt eruit geknikkerd te worden tot hoofdtrainer Cruijff zei: ik zie wel wat in dat ventje, hij blijft en traint mee met het eerste. Best goed gezien van onze Johan ;)
0 -1
Ozymandias
Dat verhaal is een totaal een eigen leven gaan leiden. Bergkamp begon dat seizoen niet in de A2. Hij begon in de A1 maar werd door Cruijff en Bruins Slot naar de A2 teruggezet omdat ze vonden dat Bergkamp niet de juiste inzet toonde. Dat heeft hem toen gemotiveerd en daardoor haalde Cruijff hem uiteindelijk naar het eerste.

Bergkamp: "Ik weet nog goed dat ik samen met [Virgall Joemankhan] was teruggezet naar de A2 omdat we te weinig inzet toonden. Achteraf gezien was dat een truc van Johan Cruijff en Tonnie Bruins Slot om ons te motiveren."

Bergkamp is dus geen goed voorbeeld omdat hij het seizoen gewoon in de A1 begon en zeker niet was weggestuurd als Ajax geen A2 had gehad.
0 -1
Michelinho
Ik vind dat op zichzelf al een goede reden om wél een A2 te hebben. Die optie is er nu niet en als men je motivatie niet voldoende acht is de kans daardoor groter dat je niet door het filter komt.
1 -1
afcas
maar wel een voorbeeld dat het handig kan zijn om er een a2 bij te hebben. je kunt spelers niet op die manier motiveren nu.
0 -1
Ozymandias
Tja, het lijkt me een beetje overdreven om de A2 te behouden omdat er eens in de paar jaar een speler is die dat nodig heeft. Ik vind het juist goed dat Ajax na de B1/o17 veel middelmaat laat vertrekken en zich geheel richt op de grotere talenten. Ook kunnen spelers zo sneller worden doorgeschoven omdat er geen A2 is waar ook genoeg spelers in moeten zitten.
0 -1
Turbo
Paar keer zien spelen. Woon in de buurt. Geen slechte speler maar geen Ajax 1 materiaal imo. Wel meer voetballend ingesteld dan jongens als Ter Heide die afgelopen seizoen vaak op 6 speelde. In de categorie gokje/opvulling.
2 -1
Ozymandias
Opvallend dat Ajax er een extra '6' voor de 2000-2001 lichting bij haalt aangezien ze met Quinten Timber (2001) en Enric Llansana (2001) al twee behoorlijk talentvolle spelers voor die positie hebben. Natuurlijk kan Quinten ook als half spelen maar daar hebben ze talenten als Jensen (2000), Taylor (2002) en Gravenberch (2002) al staan. Deze jongen moet van goede huize komen (no pun intended) om komend seizoen een basisplaats in de A1/o19 te veroveren. Hopelijk lukt hem dat want dat zou betekenen dat hij zeker potentieel heeft.
5 -1
Mikes
Taylor is naar mijn mening geen half maar een cvm, speelde hij ook bijna altijd bij de o17. Llansana was vaak cv. Ik heb overigens begrepen dat Abid ook goed kan spelen als linksback.
1 -1
Ozymandias
Volgens mij speelde Taylor het afgelopen seizoen vaker als half dan als '6'. Ik weet niet voor welke positie hij meer potentieel heeft. Vd Beek was vroeger veel meer een '6' maar nu veel meer een half. Time will tell.
1 -1
Pheadrus
Zijn er regels omtrent het transfers in de jeugd opleidingen van Nederland? Moet er toestemming zijn van de KNVB bijvoorbeeld?

Het gekke van dit geval is dat Abid bijna alles heeft gespeeld bij Vitesse O19 dit jaar behalve de laatste 3 wedstrijden. Omdat hij nog een jaar O19 kan spelen lijkt het gek dat ze hem zouden laten gaan.
0 -1
Boer
Clubs moeten spelers voor 1 mei laten weten of ze mogen blijven. Bij een negatief bericht kunnen ze gratis overstappen naar een andere club. Dat is het geval met al die jongens die naar Utrecht gaan. Geen van hen mocht bij Ajax blijven. Mag een speler wel blijven en wil hij verkassen moet zijn nieuwe club voor elk opleidingsjaar bij de oude club 13.500 euro betalen. Of hij nu een contract tekent of niet.
0 -1
Pheadrus
Dan moet Ajax dus EUR 27.000,- aan Vitesse betalen lijkt mij. Vitesse wilde hem dus nog niet kwijt. Hij zou alleen niet "zeker zijn van een vaste plaats als verdedigende middenvelder".
0 -1
xstaniox
Dit is de eerste keer dat ik lees dat iemand closer is met z'n stiefmoeder dan met z'n moeder.
1 -2
Michels
Hij geeft in een uitgebreider interview aan dat zijn ouders op jonge leeftijd gescheiden zijn en dat zijn moeder niet voor hem kon zorgen (geen idee of dat financieel, lichamelijk of mentaal was - wordt niets over gezegd). Bron: https://www.gelderlander.nl/lingewaard/huissens-straatschoffie-naar-ajax~a5698ba7/
4 -1
AFCAsphere
Bedankt voor de link.
0 -1
xstaniox
Ja ik dacht dus eerst dat hij z'n moeder als z'n oma zag. Maar er staat dus de moeder van z'n stiefmoeder, maar dat laatste had ik over het hoofd gezien.
Zou een beetje lullig van me zijn als het iets ernstigs is.
0 -1
AFCAsphere
Ik vind het op z'n zachtst gezegd opmerkelijk dat hij - als ik het goed heb begrepen - zijn biologische familie volledig heeft achtergelaten om bij zijn stiefmoeder en stiefoma te wonen. Maar goed, als hij vind dat hij hen beter kan vertrouwen, dan is de keuze wel te begrijpen. Het is wel triest voor hem dat hij datzelfde vertrouwde gevoel niet bij zijn biologische ouders heeft.

Anyways, ik ben benieuwd wat hij ons op het veld kan laten zien.
1 -1
3*stars*3
En met de moeder van zijn stiefmoeder. ;-)

Ach als hij zich er lekker bij voelt, prima.
Nooit eerder van hem gehoord en ben benieuwd wat de jeugdwatchers over hem weten.
0 -1
xstaniox
Ik had dat van de moeder van zijn stiefmoeder over t hoofd gezien. Er staat niks over zijn eigen moeder.
1 -1
afcajacied00
Ja apart
0 -1
Web
Benieuwd. Afwachten.
4 -1
Ozymandias
Afwachten?! Nee joh, dit is AzijnShowtime... Net als Pheadrus direct afzeiken!!
7 -4
Pheadrus
Dat is niet afzeiken maar ik spreek mijn verbazing uit. Die jonge heeft dit jaar alles (bijna) gespeeld bij Vitesse behalve ineens de laatste 3 wedstrijden. Toen was hij niet eens bij de selectie. Van het artikel boven maak ik op dat hij een twijfelgevalletje is voor Vitesse. Hoe kan dat ineens?

Of speelde er iets anders?
2 -1
Mikes
Hij was geen twijfelgevalletje bij Vitesse. Vitesse dacht alleen anders over zijn positie dan hij zelf. Ik heb begrepen dat Vitesse meer potentie in hem ziet als moderne linksback en hij zichzelf meer als cvm ziet vanwege zijn voetballende kwaliteiten.
1 -1
Web
Ja, zo gaat het altijd hier.
En dan later zeggen, hij heeft mij verrast.
5 -2
megaonion
Spot on.
1 -2
Pheadrus
Dus hij was niet goed genoeg voor Vitesse?????????
0 -6
***1900***
Er staat dat hij niet meer zeker was van zijn eigen vaste (favoriete) positie. Wellicht werd hij anders gebruikt en wil hij zich vol focussen op controlerende middenvelder. De zin daarna wijst daar ook op.
0 -1
Ajax27
dus niet goed genoeg. Als ie goed genoeg was had ie wel op zn eigen favo positie mogen spelen.
0 -1
Ajax#1900
Wat een onzin. Bazoer kwam ook naar Ajax omdat hij liever op het middenveld wilde spelen.
0 -1
Web
Als je hem niet goed kent? Het is een jeugdspeler. Geef hem een kans.
1 -1
Pheadrus
Abid heeft dit jaar alles (bijna) gespeeld bij Vitesse behalve ineens de laatste 3 wedstrijden. Toen was hij niet eens bij de selectie. Van het artikel boven maak ik op dat hij een twijfelgevalletje is voor Vitesse. Hoe kan dat ineens?

Of speelde er iets anders?
0 -1
trodat4030
Kan toch ook een heel voor de hand liggende reden zijn geweest? Een blessure bijvoorbeeld.. Of schoolexamens waar even de focus op kwam te liggen ipv op voetbal.. De simpelste redenen zijn vaak de juiste..
0 -1
falonso
Na het afgelopen seizoen kreeg hij te horen dat hij een twijfelgeval was, dus dit seizoen was hij dat nog niet. Misschien komen er vanuit elftallen onder hem talenten door waar Vitesse meer in ziet.
0 -1
erikje
@ Pheadrus: Huntelaar was ook niet goed genoeg voor PSV. Wat zegt dat?
6 -1
Ferd
Litmanen werd afgetest door Beerschot en Roda.
0 -1
FlyingDutchMan
Als een speler te goed is, moet je ook nee durven te zeggen ;)
0 0
FlyingDutchMan
Als een speler te goed is, moet je ook nee durven te zeggen ;)
0 0
3sterren
Dat PSV talenten in de eigen gelederen niet herkent, maar alleen voetballers voor het eerste koopt. Maar daar hebben ze dan wel meer geluk mee dan wij, helaas ...
0 0