Ajax bereid volle verantwoordelijkheid te nemen

BartVeenstra, 04-06-2018 om 13:35, 26783 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft in een officiële verklaring laten weten dat men er waarde aan hecht te benadrukken vanzelfsprekend volle verantwoordelijkheid te zullen nemen in geval vast mocht komen te staan dat de club aansprakelijk is omtrent Abdelhak Nouri. De familie Nouri heeft de kwestie rondom de voetballer voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB.

De Amsterdamse club laat weten dat nadat alle beschikbaar gestelde informatie door Ajax is voorgelegd aan zijn externe juridische en medische adviseurs, zijn deze enkele maanden geleden tot de conclusie gekomen dat er op grond van die informatie geen reden is om aansprakelijkheid van de club aan te nemen. 'Sindsdien is geen nadere informatie ter beschikking gesteld. De adviseurs van de familie Nouri beoordelen het anders en dus wordt het voorgelegd aan de arbitragecommissie, een onafhankelijk instituut van de KNVB.'

Ajax laat weten dat alle medewerkers van de Amsterdamse club ontzettend meeleven met de vreselijke situatie waarin Abdelhak en zijn familie zich sindsdien bevinden. 'Ajax heeft regelmatig contact met de familie Nouri, met als doel om onder meer op de juiste wijze invulling te kunnen geven aan de huisvesting en bijbehorende zorg die Abdelhak nodig heeft. Over de voorstellen die over en weer zijn gedaan, konden de familie en de club het vooralsnog niet eens worden.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BokkieBokstra
Mooie column

https://www.parool.nl/opinie/o-ajax-maak-de-tragische-gebeurtenis-niet-tragischer~a4599410/

En eens met heino hieronder.
0 -2
Michelinho
AS! Waarom worden we overspoeld door talloze berichten met aantijgingen jegens Ajax vanuit diverse hoeken en blijft het bericht van de Telegraaf over de diverse aanbiedingen die Ajax heeft gedaan uit??
1 -1
debarbaar
Toch jammer dat Ajax geen leger advocaten inzet om een miljoen of tien bij de Beer weg te halen wegens laster. Die de Beer heeft vast een glazenbol. Die man en al zijn anonieme bronnen hebben gezien wat wij hebben gezien. Dus hij weet niets, stopwatch erbij? De dokter van Ajax , Bremen, de not arts van het dorpje en het ingevlogen trauma team. Allemaal sukkels.

Ajax heeft naar verluidt ene tienjarig contract aangeboden en een schadevergoeding. En nu maar hopen dat Ajax dat ook doet als de koffiejuffrouw of de wasvrouw in elkaar zakt of krijgen die een bloemetje en een bijstandsuitkering.

Daarnaast was de grote Nouri niet bepaald de nieuwe Messi. geen basisplaats, nee zelfs nauwelijks invalbeurten. Ja in jong Ajax geweldig. Maar zo ging dat ook bij nog 100 nieuwe Johan Cruijffs. Het had dus ook gewoon FC Dordrecht kunnen worden. Kortom, de Beer(put) staat open. Het gaat ordinair om geld en het is voor de Beer niets meer of minder dan een publiciteitsstunt. Gratis reclame. We weten nu ook wat voor straatvechter van der Laan was, want de Beer komt uit zijn stal.

We mogen toch hopen dat Ajax zijn medische staf niet onder de bus gooit en zwicht voor blackmail van de familie advocaat.
1 -2
Just_wes
Schande. Over je zoon zijn rug proberen zoveel mogelijk geld binnen te harken zodat je zelf niet hoeft te werken. zo zie ik het. De docu over hem zie je thuis zijn moeder zitten. Nou die werkt al helemaal niet. Hij heeft natuurlijk altijd financieel voor de familie gezorgd. Nu zien ze in dat ze zelf geld moeten verdienen. Ajax heeft alles gedaan om ze te helpen. En ga nou niet zeggen dat ze eerder hadden moeten beginnen met reanimeren want je weet niet wat er is gebeurt. Misschien klopte zijn hart nog wel maar onregelmatig.
2 -5
Lazell
Niemand mag oordelen over de situatie met Appie, maar jij mag de familie wel geld harkers noemen die dit alleen maar doen omdat ze nooit meer hoeven te werken? En dat gebaseerd op *tromgeroffel* je zag een keer zijn moeder thuis zitten in een documentaire.
0 -2
noahdepoah
Waar komt dat wantrouwen vandaan van veel reacties hier? Zowel Ajax en de familie komen op voor hun belangen. Dat mag toch gewoon? En dat is belangrijk voor beiden. Persoonlijk heb ik mij bij de beelden vorig jaar ook afgevraagd waarom er niet gelijk gereanimeerd werd. Maar dat was op dat moment mijn gevoel op basis wat ik zag. Ik ben geen arts of ehbo’er. Dat het in de media terecht komt zegt mijn inziens wel wat en daar moeten beide partijen zich voor schamen. Dit soort juridische zaken en conflicten zijn jammergenoeg nodig om verder te komen en je zult zien dat de arbitrage of eventuele rechtszaak weer aanknopingspunten geven waar in de toekomst rekeing mee gehouden kan worden. Jammer genoeg krijgen we de voetballer Nouri daar niet mee terug maar kunnen we het gevolg van het hartfalen een volgende keer voorkomen.
1 -1
ajacied017
Ajax heeft intern verschillende opties besproken.
Het zou gaan om huisvesting, verplegers die 24 uur per dag paraat staan, en dan bij Ajax op de loonlijst zouden komen.
Een nieuw 10jarig contract.
De vernoeming van de toekomst.
De benoeming van de hoofdtribune in de JohanCruijjffarena.
Een Nouri foundation waarbij Ajax meteen een grote som geld wilde doneren.
Een (jaarlijks) benefiet wedstrijd.

Deze werden als onvoldoende beschouwd.


Ajax dacht nog steeds in gesprek te zijn met de familie Nouri, totdat ze het bericht op radio 1-journaal ten gehoren kwam.
Schikken lijkt schuld bekennen, vandaar dat Ajax daar nu vanaf ziet.

(Dit staat morgen in de Telegraaf)
6 -1
Juichtoon
Als de familie dit allemaal heeft afgewezen ben ik helemaal klaar met de Nouri's .Als.
1 0
Fredschuit1
Als dat echt waar is, is dat een zeer nette regeling die ze volgens mij niet eens verplicht zijn te nemen.
1 -1
blava
Er is genoeg jurisprudentie op dit gebied lijkt mij. Vraag is of een arbitrage commissie van de KNVB een oordeel kan geven over de vraag of er een (medische) fout is gemaakt. Zij zullen zich niet ontvankelijk moeten verklaren lijkt mij en doorverwijzen naar rechtbank en/of medische tuchtraad.
2 -1
Minsc
Zag net die Keje Molenaar op NPO 1, wat een ongelofelijk kwal is dat zeg. De schuldvraag is nog niet beantwoord maar Ajax had het volgens hem al met de familie geregeld moeten hebben, wat een zwetser. Zat er nog een of andere kwiebus bij die een percentage van de transfersom van Ziyech wel een goed idee vond! Ongelofelijk.
9 -3
tmvde
Inderdaad, verschrikkelijk.
3 -1
ram
Dit vind ik dan toch wel weer een nette (en logische reactie) van Ajax.

Ik verwacht dat de uitkomst ook zal zijn dat er veel schuld bij Ajax ligt. De dokter handelde duidelijk niet goed. Misschien wist hij niet eens van het zwakke hart van Appie.

Ik hoop dat dit op een fijne manier wordt opgelost. Dat Ajax blijft bijdragen aan de zorg en een paar miljoen die kant op schuift. Dat verlies moet je in deze situatie maar pakken.

Maar nog meer hoop ik dat Ajax (én andere clubs) hiervan leert... In ieder geval moet er altijd een AED op de bank liggen en moet de gehele staf op de hoogte zijn van dit soort aandoeningen bij spelers. De dokter kan misschien op een kleine opfruscursus sturen..?
2 -7
Vlieske
Paar miljoen? Waarom?
3 -2
Ajaxgek1980
ALs blijkt dat de medische staf van Ajax hier idd verkeerd gehandeld heeft, dan kun je wel zeggen dat er flink wat potentiële inkomsten verloren zijn gegaan voor Nouri en zijn familie.
Daarbij kan ik me voorstellen, dat het voornaamste is, dat als er beter opgetreden had moeten worden en dus blijkt dat Nouri hier anders had uit kunnen komen, dat de familie veel pijn heeft, aangezien je je zoon/broer/neefje/vriend misschien wel had kunnen redden.
Het blijft altijd weer hypothetisch, want als dan....

Als bovenstaand echt is gebeurd, zodra de commissie dat besloten heeft, dan vind ik een paar miljoen niet meer dan logisch toch.
1 -3
Babayaka
Gaat nooit om wat hij had kunnen verdienen, het gaat om wat hij verdient, dat is 5000000 ofzo.
Op basis daarvan zal er een bedrag uitrollen als ze al dat al krijgen. Wanneer je iemand doodrijdt is de vergoeding al niet zo hoog. Het kan dus nog wel een vies tegenvallen voor de familie. Denk toch dat paps en broerlief een baan moeten gaan zoeken.
1 -2
Minsc
Wel inkomstenderving van Appie, niet van zijn familie. Appie was niet de kostwinner van de familie.
3 -1
Afcascheme015
Beter schikken voor een miljoentje of 8. Doorrekenen op de transfer v kluivert

Trieste zaak moet niet erger worden.
1 -8
Babayaka
Miljoenen gaan ze echt niet krijgen.
Hij had geen contract voor onbepaalde tijd.
1 -1
Damian_AFCA
Ik vind dit echt een hele gevoelige situatie, met alleen maar verliezers. Dat dit nu in de media komt vind ik echt heel naar. Ik zelf ben BHV-er en heb ook mijn vraagtekens over het handelen op het veld nadat Nouri onwel werd. Maar ik ben er niet bij geweest, dus kan er verder niet over oordelen eigenlijk. Net als iedereen hier die er een mening over heeft.

Snap beide kampen wel. De artsen van Ajax ( en die van Werder Bremen) hebben gedaan wat ze konden. Of ze via het juiste protocol gehandeld hebben weten we niet, maar ze hebben hoe dan ook hun best gedaan. Snap ook dat de familie duidelijkheid wil, maar om nou een schadevergoeding te vragen vind ik te ver gaan. Appie hield van Ajax en andersom ook. Dit had hij nooit gewild..
0 -1
Mart42
Het probleem is dat de familie Nouri het onderste uit de kan wilt halen wat betreft de schadevergoeding. Het is hun goed recht om dat te doen maar de schoonheidsprijs verdiend het niet. Als ik de directie hoor dat er regelmatig contact is met de familie waarom hoor je dat dan niet van de ouders van Appie. Ik begrijp heel goed dat ze een schadevergoedingen willen maar omdat zo hoog te gaan spelen vind ik te triest voor woorden. Zouden ze het echt slecht hebben dan kan ik het begrijpen maar dat hebben ze het niet en Appie krijgen ze er niet mee terug. Hoop dat dit niet al te link wordt gespeeld door hun advocaat.
1 -1
Damian_AFCA
Verdiend inderdaad absoluut niet de schoonheidsprijs, wordt er zelfs een beetje misselijk van. In deze situatie moet je ook helemaal niet aan geld denken, de band die ze met Ajax hadden/hebben is altijd goed geweest.
Ik leef enorm mee met het verdriet wat de familie heeft, maar geld verzacht echt de pijn niet.. Appie krijgen ze er helaas niet mee terug nee, dus wat heeft het voor zin.
0 -1
Bocarra
Er wordt weer volop gespeculeerd zonder dat iedereen de feiten kent. Persoonlijk werd ik er misselijk van toen ik dit nieuws weer las. Dat het 3 mnd moet duren voordat er een uitspraak is vind ik heel vervelend omdat je dan midden in kwalificatie zit. Ik vermoed dat de uitspraak van de arbritage commissie veel stof zal doen opwaaien en voor de nodige onrust zal zorgen in de kleedkamer.
0 -1
Mart42
Ajax zal hier toch voor verzekerd zijn en Appie Nouri zal een ongevallen verzekering hebben afgesloten? Deze zal een behoorlijk bedrag gaan uitkeren vermoed ik. Maar het zal nooit genoeg zijn om de pijn te verzachten. Ajax is verplicht om 2 jaar het salaris uit te betalen daarna zal het UWV een IVA uitkering gaan betalen en is Ajax van Nouri af. Alleen dan blijft de vraag zijn er fouten gemaakt en zal er een schadebedrag uitgekeerd worden. Hoop van harte dat Ajax en de familie Nouri er heel snel uit zullen komen zodat ze meer rust krijgen.
2 -1
Labrador
Als werkgever ben je altijd verzekerd als er iets met jou werknemer gebeurt volgens mij
0 -1
Mart42
Dat zeker maar in hoeverre willen ze bij Ajax de schuld op hun nemen.
0 -1
munser
Door dit soort acties ontstaan nou allerlei waanzinigge clausules in contracten. Gewoon maar om aansprakelijkheid te ontlopen. Er is niemand die bewust niet de juiste medische hulp verleend. Kunnen er fouten zijn gemaakt? Natuurlijk kan dat... en als dat zo is, dan is het belangrijk om dat te weten, vooral (!!) om ervoor te zorgen dat zoiets zich in de toekomst niet herhaalt. Maar het zou wat zijn als we straks iedere arts of andere hulpverlener gaan aanklagen als ze een fout hebben gemaakt of als ondanks de hulp het resultaat tegenvalt. Dan hebben we straks geen hulpverleners meer over.
2 -1
Ruff Rhythim
Ben jij net op deze planeet gezet ofzo?

Medici worden vaak genoeg aangeklaagd als er fouten zijn gemaakt.
De ene keer terecht, de andere keer niet.
We hebben het dan namelijk over mensen en/of mensenlevens.
0 -2
munser
Ten eerste, reageer anders even normal

Natuurlijk zijn er nu ook aanklachten, maar laat de ratio aanklachten tov behandelingen maar flink toenemen, als (met oa deze situatie als voorbeeld) steeds meer mensen het idee krijgen om artsen aan te klagen, eens kijken wat er dan gebeurt.

Het gaat inderdaad over mensenlevens, laten we aub dankbaar zijn dat er mensen zijn die hun leven wijden aan het redden van andere levens. Dit is niet de manier, hoe tragisch de uitkomst ook is.
1 -1
Ruff Rhythim
Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. In elke tak van het werkende bestaan. Maar gemaakte fouten en aansprakelijkheid zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Ontkom je niet aan.
0 -1
mvdk
Artsen zijn ook mensen
1 -1
Ruff Rhythim
Ja, en buschauffeurs zijn ook mensen.

Maar als zij bijv. een fietser omver rijden zijn zij ook schuldig toch?

Dus als medici een aantoonbaar bewezen fout hebben gemaakt krijgen die niet opeens een vrijbrief hoor.
0 -5
Juichtoon
Je maakt wel een hele makkelijke simplificatie. Nouri's hart begaf het toch. Dat is toch iets van Nouri zelf. Het zal nooit helemaal duidelijk worden of in het geval dat de artsen alles goed zouden hebben gedaan Nouri er goed uitgekomen zou zijn. Hierover kun je geen zekerheid geven en is ook de aansprakelijkheid niet duidelijk.
0 -1
JanTa
Als Ajax de volle verantwoording wil nemen laat het dan niet tot een arbitrage of rechtszaak komen want daar komen alleen maar verliezers uit voort en ga met de familie rond de tafel zitten om alles financieel te compenseren.
1 -3
Maik
Arbitragezaak gaat daar niet over, die gaat over aansprakelijkheid. Oftewel, heeft Ajax iets fout gedaan. Kan me wel herinneren dat iedereen zoiets had van, wat duurt het lang, waarom gebeurt er niks. Maarja ik ben geen arts en we konden ook niet alles zien.
0 -1
JanTa
Ik zeg alleen dat het geen media hype mag worden waardoor de ene z.g. "deskundige" struikeld over de ander. Ajax moet dit in stilte afhandelen.
0 -1
JSF
Klaarblijkelijk is in deze situatie het woord ‘redelijkheid’ van toepassing. Daar komt men tot nu toe niet uit blijkbaar
1 -1
DS
Inderdaad, de advocaten zullen waarschijnlijk bizarre bedragen eisen, dat is hun goed recht. Daar in tegen is het Ajax hun goed recht om hier niet mee akkoord te gaan en een rechter over een eerlijke vergoeding te laten beslissen.
1 -1
trainerdv
Toch erg zielig voor de familie dat ze er niet aanwillen dat niemand echt verantwoordelijk is wanneer zoiets vreselijks gebeurt. Slechts 3% van de hartaanvallen buiten het ziekhuis zijn een jaar na dato in orde. 97% loopt verkeerd af.
Nou moet die arme arts waarschijnlijk gaan verklaren dat hij 15 minuten lang toch een zeer zwakke pols voelde en pas daarna oordeelde dat....etc. Hier gaat niemand beter van worden behalve Kasem en De Vries advocaten.
13 -2
Inhartennieren
Het is een lastige situatie.
Artsen zullen echt hun best hebben gedaan.
maar dat er niet juist is gehandeld, lijkt hier toch echt zeer waarschijnlijk, en daarom ook goed dat hier onafhankelijk naar gekeken wordt.
1 -2
Gerrr
Familie Nouri zal "verwijtbaar handelen" van de Arts moeten aantonen en niemand hier zal denken dat de Arts niet zijn uiterste best heeft gedaan om het leven van Appie te redden.
Je moet zeer sterk in je schoenen staan om een Arts veroordeeld te krijgen.
2 -1
gras
Daar gaat het helemaal niet om. Het gaat
0 -3
Bjorn
Laat de commissie hier maar een uitspraak over doen. Het is Ajax' adviseurs/specialisten woord tegen die van de adviseurs van de familie Nouri. Verschillen van inzichten zullen er altijd zijn wanneer twee partijen verschillende belangen behartigen.
3 -2
Noxin
Het artikel van VI heeft als kop "Ajax over kwestie-Nouri: 'Geen reden om aansprakelijkheid aan te nemen'"

"Ajax zegt via de media te hebben begrepen dat de kwestie rondom de aansprakelijkheid 'wordt voorgelegd aan de arbitragecommissie van de KNVB'. De club heeft een andere lezing dan de familie. 'Nadat alle beschikbaar gestelde informatie door Ajax is voorgelegd aan zijn externe juridische en medische adviseurs, zijn deze enkele maanden geleden tot de conclusie gekomen dat er op grond van die informatie geen reden is om aansprakelijkheid van de club aan te nemen.'

Meer dan dat weet Ajax nu niet. 'Sindsdien is geen nadere informatie ter beschikking gesteld. De adviseurs van de familie Nouri beoordelen het anders en dus wordt het voorgelegd aan de arbitragecommissie, een onafhankelijk instituut van de KNVB. Ajax hecht er waarde aan te benadrukken vanzelfsprekend volle verantwoordelijkheid te zullen nemen, in geval vast mocht komen te staan dat de club aansprakelijk is.'"
1 -2
Boer Gijs
Goed statement. Net als van familie Nouri. Hopelijk kan een neutrale club duidelijkheid verschaffen. Vraag me alleen oprecht af of die arbitrage commissie daarvoor de geschikte instantie is in dit geval.
8 -1
Juichtoon
Dat zijn ze niet, want dit is een medische zaak. Dit is voor de superspecialisten.
0 -1
gras
Twijfelde ik ook aan. Je zou denken dat de rechtbank daarvoor de aangewezen instantie is. Maar soms is een arbiter effectiever, wanneer die specifieke branche kennis heeft. En hier gaat het misschien om KNVN/Uefa / Fifa normen?

Ik denk dat iedereen vooral rustig moet blijven en zijn waardigheid moet behouden - lastige opdracht voor menigeen op een anoniem forum - en de uitspraak moet afwachten. Twee kanttekeningen. Opmerkelijk dat de eerste advocaat dit niet heeft gedaan en jammer dat Ajax sowieso niet tot een regeling is gekomen, ongeacht of het nu fouten heeft gemaakt of niet. Maar goed, beter afwachten nu.
0 -1
Boer Gijs
Ze zijn wel de aangewezen instantie volgens de regels. Maar grote kans dat men daarna alsnog de rechtbank op zoekt. Zat zelf te denken aan wat er met Twente gebeurde paar jaar geleden. Na uitspraak arbitrage cie. deed rechter een hele andere uitspraak.
0 -1