'Gaat om de rest van het leven van Nouri'

BVeenstra, 04-06-2018 om 10:55, 21038 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Khalid Kasem, de woordvoerder van de familie Nouri, heeft tegenover AT5 uitgelegd waarom de familie naar de arbitragecommissie van de KNVB is gestapt. 'Dit gaat om de rest van het leven van Abdelhak, maar ook om andere spelers', zegt hij.

Kasem is van mening dat het onbegrijpelijk is dat er op 'deze manier' is gehandeld. Hierbij doelt hij op de verantwoordelijkheid die Ajax draagt wat betreft de zorgplicht ten opzichte van de speler. 'De UEFA en de FIFA hebben heldere richtlijnen. Als een speler naar de grond gaat zonder dat er een overtreding is begaan, moet er meteen uitgegaan worden van hartproblemen. Ajax wist daarbij ook van de hartproblemen van Nouri. De familie niet. Dat er dan zo is gehandeld is niet te volgen', spreekt Kasem klare taal. Opvallend genoeg stond er een defibrillator klaar, maar werd er pas na tien tot vijftien minuten gereanimeerd. 'Je verwacht dat een arts zo'n AED meteen aansluit, dan kun je constateren dat de circulatie weer op gang moet worden gebracht. Door het lange wachten met reanimatie heeft Nouri zoveel hersenschade opgelopen dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij ooit herstelt.'

Ajax zelf zegt dat het adequaat gehandeld heeft, maar volgens Kasem is daar niets van waar. 'Er ligt zoveel ruimte tussen wat wij vinden en wat Ajax vindt. Dan is het zinloos om door te praten', aldus Kasem, die wel aangeeft dat de relatie tussen de familie Nouri en veel werknemers van Ajax goed is. 'Maar dit blijft toch een roze olifant in de kamer. Wij hebben diverse gesprekken gehad, ook met Edwin van der Sar. De directie van Ajax moet verantwoordelijkheid nemen.'

Kasem legt tot slot ook uit waarom de zaak via de arbitragecommissie van de KNVB wordt gedaan en niet via een rechter. 'Zo staat dat in het contract tussen speler en club. Als er sprake is van een conflict stap je naar de arbitrage. De KNVB moet nu een aantal kundige arbiters aanstellen. Dan volgt er een zelfstandig onderzoek. Het oordeel is in principe bindend', aldus Kasem, die uitlegt dat de familie Nouri als doel heeft dat Ajax aansprakelijkheid aanvaardt. 'Het gaat over de rest van het leven van Abdelhak. En hij heeft lang gespeeld met andere jongens bij Ajax. Die zien nu ook een club die geen verantwoordelijkheid neemt voor de gang van zaken. Dan lopen die toch ook een risico?'

 

🎤 Khalid Kasem: ‘De #UEFA en de #FIFA hebben heldere richtlijnen. Als een speler naar de grond gaat zonder dat er een overtreding is begaan, moet er meteen uitgegaan worden uitgegaan van hartproblemen. Ajax wist van de hartproblemen van Nouri. De familie niet. 😱 Dat er zo is gehandeld is niet te volgen.’ 😢 #ajax #wijzijnajax #amsterdam #34 #Nouri #staystrongappie #abdelhaknouri #ajaxamsterdam

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Daar gaan we weer. Het hoofddoekjes arrest. Ajax en de KNVB wisten het de familie had het moeten weten want die willen het leven van A tot Z plannen voor de hoofddoekjes en in dit geval voor de kleine Nouri. Zou de woordvoerder er een minuut bij stil hebben gestaan dat de meeste talenten keihard mislukken en bij Telstar eindigen in plats van bij FC Barcelona?

Feit is dat er niets mis was met het hart van Nouri buiten een verdikking die miljoenen mensen hebben. Geen gevaar dus. Geloven doen ze als e beste. Allah heeft overal een antwoord op, maar als er geld te verdienen is dan is het niet Allah die iets wilde maar is het de schuld van de dokter, de fysio, de wasvrouw of de directeur.

Wij noemen dit thuis gewoon inhaligheid.
5 -1
Hyble
Respectloos dit. Discussie over aansprakelijkheid is de normaalste zaak van de wereld en als je er niet uitkomt rest een juridische procedure. Wat heeft dit met hoofddoekjes te maken? Lekker simplistisch man.
1 -1
Freddy Al
Om problemen in de toekomst te voorkomen is het een goede zaak dat nauwkeurig onderzocht wordt of er sprake is van foutief handelen, dat staat los van schuld.
Ik vertrouw erop dat Ajax dat ook wil maar dat men het niet eens kan worden over een schuldvraag en de eventuele compensatie hiervoor.
Dat spel wordt harder en onsmakelijker als er een juridische procedure volgt,hierin staat namelijk de schuldvraag centraal.

Ik hoop dat het alsnog tot een schikking komt, als de familie aangeeft wat zij willen van Ajax .Het betekent niet dat Ajax daar ook aan kan voldoen in juridisch opzicht .
Men heeft zich te houden aan de afspraken die vastzitten aan de verzekeringsvoorwaarden.

Een financiële compensatie is zeker mogelijk maar moet dan in het juiste juridisch kader geplaatst worden.
Deze zaak is in en in triest voor alle partijen,het moddergooien maakt het nog pijnlijker,als er een bereidheid is van beide kanten om opnieuw het gesprek open aan te gaan en te respecteren wat de kaders daarin zijn kan het alsnog netjes verlopen.
Je hoeft het niet over alle details eens te zijn om toch tot elkaar te komen.

Helaas gebeurt het ook op de operatietafel dat er ,ongewild,fouten gemaakt worden, ook daar heeft jarenlang een taboe op gelegen maar blijkt dat er nu toch vaak een fatsoenlijke regeling te treffen is, misschien moet het eens langs die route aangevlogen worden.
0 0
Hyble
Die woordvoerder beschrijft wat ik achteraf ook dacht: Wat duurde het verrekte lang voor er gereanimeerd is. Ik vind dat ze zeker een punt hebben die verder uitgezocht moet worden.
0 0
Bennyben
Wat een onzin hij had ook zn tong hebben kunnen inslikken, moet je bij iedereen die naar de grond gaat meteen een aed erop zetten zonder dat je weet wat er gebeurt is.
0 -2
Jari_held
Je checkt of het niet om een ingeslikte tong gaat en anders ga je idd vrij snel over tot aed. Zo staat het in de richtlijnen.
1 0
Peterv13
Ok, en als Ajax nu wel de verantwoordelijkheid op zich zou nemen, wat zouden ze daar dan mee opschieten ? Of zouden ze dan vervolgens Ajax aanklagen om zo een flinke som geld te krijgen ? IK begrijp anders niet zo goed waarom ze dit zo zouden doen, dit is voor niemand een fijne situatie.
1 -1
Bjorn
Uiteindelijk draait alles om geld en dat is in dit geval niet anders. Schadevergoeding.
3 -1
bossalinie
Proberen ze nou een centje eraan over te houden. #slecht
5 -6
KingJames23
Reageer niet zo dom.
3 -4
GvanderK
Het is niet te hopen dat @bossalinie gelijk heeft.
0 -3
KingJames23
Als de dokter van ajax op dat moment nalatig is geweest kan ajax gewoon betalen. Maar de meesten schilderen de familie Nouri weer af als geld wolven omdat het moslims zijn. Probeer je 1 keer in die mensen te verplaatsen en jouw kind moet verder leven als een kasplantje. Dan reageer je wel anders lijkt mij.
2 -4
Leviathan
Heeft niks met Moslims te maken. Hoevaak gebeurt het wel niet dat families in ruzie eindigen na het overlijden van iemand als er geld te verdelen is? Ik kan uit ervaring spreken dat je ineens een andere kant van mensen ziet in ieder geval.
0 0
Babayaka
Als ik me in hun verplaatst had de beste jongen niet meer gesport en een intensief rustiger baan met minder inkomsten maar met langere levensduur moeten nemen. Maar ja beste wat de familie nu kan doen is ikke weet niet spelen en nu zoveel mogelijk poen nog uit Ajax proberen te trekken. Wat indirect uit de zakken gaat komen van de supporters.
Ze hebben gegokt met het leven van hun zoon.
Het gaat fout en nu moeten andere bloeden.
Ze zijn zo close maar van nu net de hartproblemen wisten ze niks af. Yeah right
3 -4
GvanderK
Dat heeft absoluut niks met geloof of afkomst te maken natuurlijk, dat kun je overal wel bij betrekken. Ik hoop gewoon dat ze niet op bakken met geld uit zijn. Als de rechter daar in mee zou gaan zou het er op neer komen dat iedereen die nu of ooit een hartstilstand heeft gehad zakken geld mag eisen bij hun (voormalige) werkgever omdat de dokter helaas niet kon doen wat hij voor ogen had : iemand zijn leven redden.

Extra inkomen vragen voor zijn verzorging kan ik nog vatten en zet de familie niet direct neer als geldwolven. Het is inderdaad erg verschrikkelijk als jou of iemand anders kind dit zou hebben, maar geld zou voor mij ten alle tijden bijzaak zijn. Ik zou liever droog brood eten en mijn kind verzorgen dan bakken met geld willen zien.
1 0
bossalinie
precies
0 -1
bossalinie
Wat zou het dan mooi zijn als ze de opbrengst doneren.
0 -1
KingJames23
Jij bent 12 ofzo? Jij zal nog wel niks mee gemaakt hebben in je leven anders had je wel anders gereageerd. Heel jammer dit.
0 0
bossalinie
Nee ik ben geen 11, nee ik heb genoeg meegemaakt. Maar ze willen hier een slaatje uit slaan.
0 0
GvanderK
Zolang het maar niet om tonnen of miljoenen draait om hun zakken te vullen en ze gewoon alleen geld eisen voor zijn individuele verzorging kan ik ze gelijk geven. Neem aan dat de familie geen geld over de rug van Nouri willen verdienen.
1 0
NightCrawler
Zijn medische zorg valt onder de zorgverzekering. En laten we heel eerlijk wezen: als de familie het beste voorheeft met Appie laten ze hem niet als een plantje in leven houden, hoe hard dit ook mag klinken.
2 0
Mr-MZ
Ik denk dat ze een sterke zaak hebben. Zie regelmatig dit soort zaken voorbij komen vanwege mijn werk en de werkgever is 9 vd 10 keer aansprakelijk. Tuurlijk is er geen sprake van opzet, maar dat wil niet zeggen dat je niet aansprakelijk kan zijn. Belangrijk signaal ook dit naar de rest van de voetbalwereld. Het lijkt misschien voor veel mensen op geldklopperij maar dit is echt heel normaal.
5 -3
DavidFerr
Bedankt dat je vanuit jouw ervaring met je werk deze kennis met ons deelt.
1 0
CR14FF
Vreemde eis en nog merkwaardiger dat deze advocaat alles via de media moet spelen. Als ze nou echt een integere indruk hadden willen maken, had dan gewoon deze arbitragezaak voorgelegd aan de KNVB zonder dit hele circus. Hier is niemand bij gebaat, behalve het ego van deze advocaat waarschijnlijk.

Sowieso weleens klaar met al die megalomane ventjes die er alles aan doen om goedkoop te scoren met stoere praat over Ajax. Die vuile rat van een Raiola, die engnek Maassen, die gluiperd Peter R., en nog een handvol zogenaamde 'journalisten'. Walgelijk gewoon..
3 0
JanTa
Ik ben net als 99% hier geen deskundige en zal daarom ook niet mijn vingers daar aan branden met misschien ongefundeerde uitspraken maar ik kan wel begrijpen dat de familie namens Nouri alles boven tafel wil krijgen en dat staat los van de schuldkwestie. Diep in mijn hart hoop ik dat Ajax en de familie er uit zullen komen zonder eventuele rechters omdat het alleen maar verliezers zal opleveren.
1 0
Mikey Stormram
Ik denk eerlijk gezegd dat de Familie Nouri weinig kans maakt in deze zaak. Er zijn fouten gemaakt tijdens de ellenlange reanimatie maar no way dat de artsen binnen Ajax dit bewust hebben gedaan. Artsen hebben een eed afgelegd en zullen altijd alles geven voor hun patiënten in dit soort noodsituaties. Er is hier geen sprake van bewuste schuld van Ajax. De hele gebeurtenis was een onwaarschijnlijke, zeer trieste, samenloop van omstandigheden. Er speelde zoveel verschillende factoren (warmte, Ramadan, trainingskamp, gezondheid) die helaas allemaal samenvielen op die dag. Het is zo ontzettend klote, verdrietig en zuur, maar zo is het leven nou eenmaal.

Het zou Ajax sieren als ze op de een of andere manier toegeven dat er fouten zijn gemaakt, maar dat zij dit uiteraard niet bewust hebben gedaan. Vernoem de Toekomst naar Appie en betaal zijn salaris nog 10 (of een ander aantal) jaar door.
0 -2
DavidFerr
Mocht er medische fouten zijn gemaakt dan valt dat de artsen zeker wel aan te rekenen en natuurlijk hebben zij dit niet bewust gedaan.

Als jij iemand per ongeluk doodrijd dan wordt je doormiddel van dood door schuld daar ook voor gestraft. Natuurlijk zal de straf lager liggen dan als je iemand bewust doodrijd.
0 0
DavidFerr
Wat zou jij doen? Als blijkt dat jouw zoon, dochter, broer, vader of moeder permanent hersenletsel heeft opgelopen door een mogelijke blunder van een arts.

Zou jij dan zelf de onderste steen naar boven willen halen?

En wat gebeurd er als de verzekeraar over een paar maanden de stekker bij Appie eruit wil trekken omdat ze geen teken van herstel zien (niet meer willen betalen). Wie gaat er dan voor de medische zorg van Appie betalen?

Laten wij rustig het onderzoek afwachten en tussentijds niet over Ajax en Appie en zijn familie gaan oordelen.
2 -2
NightCrawler
Alsof een verzekeraar beslist of er bij iemand de stekker uit moet
0 -1
Godenzoon24
Nee, ik ben namelijk van mening dat waar mensen werken fouten gemaakt worden. Er wordt nu zelfs gedaan alsof er bewust fouten zijn gemaakt. En ja dat mag onderzocht worden en dat moet zelfs. Enkel om daar lering uit te trekken. Nu is het met de schadeclaim en media gewoon een ordinaire geldkwestie. En dat over de rug van hun eigen zoon.

Soms kan er ook gewoon eens iets gebeuren zonder daarvoor iets of iemand aan de hoogste boom gehangen hoeft te worden. Hier in Nederland is dat echter wel de tendens. Bij iedere tragische gebeurtenis dient er een dader gezocht te worden zodat deze publiekelijk opgeknoopt kan worden. Als de familie dan ook nog geldwolven zijn krijg je dit circus.
1 0
DavidFerr
Fouten maken is ook menselijk. Alleen wij mensen dienen ook de verantwoordelijkheid te dragen voor onze fouten. Als ik door rood rij kan ik daar een boete voor krijgen. Maak ik een fout met de belastingaangifte kan ik daar ook een boete voor krijgen.

Artsen hebben nou eenmaal een grotere verantwoordelijkheid omdat het om mensenlevens gaat.

En als het klopt wat in dit artikel staat en al vaker gezegd is dan gaat het niet om een kleine fout wanneer je ipv volgens het protocol direct (1 a 2 minuten) maar pas na 10 a 15 minuten begint met reanimeren.

Zou je ook zo reageren als het om jouw zoon ging?

Wanneer de verzekeraar niet meer wilt betalen hoe zou je dan zijn verdere medische kosten gaan betalen?
1 -1
Panama
Begrijp de hele situatie en tis lastig te verwoorden gezien het geloof vd familie, maar toch is het tegenstrijdig dat op het moment dat de dokters in oostenrijk zeiden dat de kans op herstel nihil was de familie aangaf de hulp vd dokters te waarderen, maar dat het uiteindelijk toch niet aan hun, maar aan Allah was. En dat het zelfs zijn pad zou ‘moeten’ zijn.
Maar omdat dit om een schadevergoeding gaat, is dat wat vooraf en op het veld gebeurd is wel volledig op t conto van de dokter van Ajax te schrijven.
1 -2
AjaxBaggio
Ik vind dit een moeilijk onderwerp om over te praten. Dit verhaal kent geen winnaars, enkel verliezers.

Daarnaast vind ik dat veel mensen wel erg makkelijk praten hebben. Maar goed, of dit nou het juiste is wat de familie Nouri aan het doen is ?

Ik weet het niet. Ga daar ook niet over oordelen. Maar wat er ook gebeurt; een paar miljoen meer of minder. Appie krijg je er niet meer voor terug.

Vind het maar een triest zaakje. En had liever gewild dat dit niet in de media was gekomen.
2 0
Sterretje73
Zolang we niet alle ins en outs kennen is het idd beter niet al te snel conclusies te trekken. Dit is tussen Ajax en de familie Nouri en is al triest genoeg.
1 0
ajax500
'Gaat om de rest van het leven van Nouri'

Tegenover:

'Maar wij geven het niet op, wij geloven dat God bepaalt'
'Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast.'

Dat dit gebeurd is, was volgens de familie toch een beproeving van de Almachtige? Maar nu er centjes te halen zijn, veranderen (waarschijnlijk door druk vanuit de gemeenschap) ze in een stelletje uitknijpers en is het ineens rationeel de schuld van menselijk falen zonder inmenging van iets bovennatuurlijks. Met twee maten meten noemen we dat!
4 -4
esome
Ook gelovige mensen weten donders goed dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van eigen handelen.
1 0
Godenzoon24
Als het hen uitkomt ja.
3 0
DonAdam
Net zo goed dat religieuze mensen rationeel denken loslaten als het over hun god gaat, moet jij het kunnen loslaten dat die mensen zo denken.

Ik denk dat het aansprakelijk stellen van Ajax meer te maken heeft met het feit dat medische specialisten de familie ingefluisterd hebben dat Appie te redden was geweest als er direct en adequaat opgetreden was en dat het de familie niet om geld te doen is. Ik denk dat de familie de schuldvraag opgelost wil zien. Het gaat dus niet om geld of religie, maar om het niet kunnen loslaten van hun geliefde zoon; en dat is wat mij betreft heel menselijk.
3 -1
ajax500
Ik denk persoonlijk dat dit geen bewuste keuze is van de directe familie, gewoon zich laten beïnvloeden en leiden door de islamitische gemeenschap en de Marokkaanse gemeenschap eromheen, die natuurlijk ook (in)direct kunnen profiteren/hebben geprofiteerd van al het geld dat Nouri heeft binnengebracht en zonder er bewust van te zijn nog binnen gaat brengen.

Gewoon vieze spelletjes over de rug van emotionele en beïnvloedbare mensen (de familie) en over de rug van die jongen zelf.
2 -2
marrene
En maar proberen in te spelen op de emotie van mensen. Waarom moet dit via de pers gespeeld worden? Natuurlijk om zo de mening van het publiek proberen te manipuleren en AJAX in een kwaad daglicht te zetten. AJAX moet gewoon dat doen wat ze verplicht zijn volgens de regels. Ik ben er ook van overtuigd dat ze dat doen.
3 -3
DonAdam
Ik snap best dat Ajax te maken heeft met de verzekeringsmaatschappij, die voor de kosten moet opdraaien, en dat Ajax de clubarts in bescherming moet nemen, en dat Ajax zich daarom hard en zakelijk opstelt, maar ik had het wat chiquer gevonden als Ajax dit minnelijk en achter gesloten deuren had afgehandeld. Appie was immers een kind en het symbool van de club.

Overigens vind ik het walgelijk dat die advocaat van de familie op het sentiment inspeelt en zegt dat het over de rest van het leven van Appie gaat.... Welk leven? Hij is al hersendood sinds die akelige middag en wordt sindsdien kunstmatig in leven gehouden omdat zijn familie hem niet kan laten gaan. Zo triest.
3 -1
esome
Is de clubarts meer werknemer van Ajax dan Nouri? Als er een fout is gemaakt door de clubarts ten opzichte van Nouri is Ajax aansprakelijk. Dat zijn ze nu ook al aangezien het om een bedrijfsongeval gaat. Wellicht hebben ze nu een probleem met de verzekering
1 -1
Tomajax1990
Dit doet mij zo ontzettend pijn, de club waar je gek op bent heeft gezeik met de familie van een jongen waar je gek op bent. En maar weer lekker klagen met ze alle over het voetbal.
0 -1
Ajacied33
En toevallig is die jongen Ajax. Nouri is in alles Ajax. Je hebt gelijk, het doet ook pijn. Ellende dit
0 -1
Sazzz
In het bericht van de familie staat duidelijk dat ze met rust gelaten willen worden, waarom doen ze dan toch weer hun mond open?
En waarom moet Ajax verantwoordelijkheid nemen voor iets dat ze niet eens weten of dat wel hun verantwoordelijkheid is? En dat de familie niet op de hoogte was van die hartkwaal is niet relevant, Appie zelf was dat wel. Bah, bah, ruikt naar geldklopperij. Hij vergeet ook te melden dat Ajax wel gewoon een dik salaris door betaalt he
5 -4
Bjorn
Ik heb altijd het gevoel dat er nu met de gevoelens van supporters en spelers gespeeld wordt en dat er geld in het spel is. Zie graag dat er gewoon een onafhankelijk oordeel komt, want hier wordt niemand beter van. Dit moet niet eens in de media. Dit verhaal kent geen winnaars, enkel verliezers.
7 0
Sazzz
Wat dat betreft speelt Ajax het sjieker.
4 -3
BokkieBokstra
Zeker niet sjieker, wel heel formeel. Vind dat Ajax helemaal niet sjiek gehandeld heeft in het vervolg, en denk dan aan de selectie en Keizer. Zonder inlevingsvermogen.
3 -2
RedFeather
Ik walg hier echt van.
Alsof Ajax bewust speelt met levens.
Wie gaat dit smartegeld betalen fam Nouri?
Zo laag.
4 -4
Sazzz
En meer nog wie profiteert van dit smartengeld? Appie of zijn familie?
3 -1
RedFeather
Bedoel dat Ajax nu afgeschildwrd wordt als potentieel gevaarlijke club voor jonge spelers. Dat is slecht voor de naam van Ajax en jaagt spelers weg. Daar kan ook best weer een zaak over komen om de naam te zuiveren. En wie gaat dan smartegeld aan Ajax betalen?
3 -1
BokkieBokstra
Of de verzekering of Ajax denk ik dan. Maar Ajax is verantwoordelijk voor zijn werknemers en is aansprakelijk. Als er niet goed gehandeld is op het veld dan wordt Ajax daar op aangesproken. Zo moeilijk is het toch niet?
1 -1
RaynoFischer
"Äls een speler naar de grond gaat zonder er een overtreding is begaan moet er uitgegaan worden van hartproblemen."

Onzin argument, want Appie ging zelf rustig zitten/liggen er kon dus in 1ste instantie van alles aan de hand zijn, misschien zijn enkel waar hij dezelfde week last van had?
Als hij nou naar zijn hart greep en neervriel dan was het meteen duidelijk
6 -2
Rolleman
idd. helemaal met jou eens
1 -1
ajaxminimax
Juist! Er gaat zovaak iemand naar de grond zonder een overtreding...
3 -1
ajaxminimax
De zaak blijft alleen maar verliezers kennen, wat de uitspraak ook is, je krijgt Appie er niet voor terug. Ik snap de uitspraak van het gaat om de rest van het leven van Abdelhak ook niet. Dat leven gaat niet veranderen na een uitspraak. Ook blijf ik er moeite mee houden dat dit via de media gaat.
6 -1
ItsinmyDNA
Dit is ook weer een onzin verhaal.
Gaat allemaal weer om geld en de schuldigen aanwijzen.
En nouri wist zelf wel degijk van de hartproblemen maar of die problemen ook de oorzaak waren van deze hartstilstand is ook nog niet bewezen dus daar naar wijzen is ook onzin.
Ik hoop nog steeds op een herstel van deze kleine held. Weet ook zeker dat nouri dit zelf nooit zo gewild zou hebben maar ja helaas $$$$$ maakt blind.
Nouri jij bent en bljft altijd Ajax.
5 -1
DaniAjax
Familie wil dus dat Ajax-directie zegt: ‘Wij zijn verantwoordelijk voor de tragedie Nouri.’

Wat is dat voor iets zieks.
12 -1
Tecmessa
Hoezo is dat iets zieks? Zij mogen toch verwachten dat Ajax alles er aan doet om hun spelers gezond te houden? Zij hebben duidelijk het idee dat Ajax steken heeft laten vallen en willen graag dat dit erkend wordt door de club. Ik kan me goed voorstellen dat je in die positie excuses wil. Ik geloof ook niet dat het ze om geld te doen is, dat is volgens mij al prima geregeld door Ajax. Ik ben benieuwd wat er uit het onderzoek zal komen. Wat de uitkomst ook is, deze tragedie kent alleen verliezers.
0 -1
Juichtoon
Het gaat eerst om de hele voetbalwereld. Nu om de rest van het leven van Nouri. Koekoek .
3 -2
BokkieBokstra
Jongen zal wel zijn hele leven verzorgd moeten worden.
2 -1
marrene
Daar is hij voor verzekerd.
2 0
esome
door Ajax, maar de verzekering kan nog wel eens gaan protesteren als er vermijdbare fouten zijn gemaakt
2 -1
kampioen0809
Het voelt zo onmenselijk dit allemaal, maar eerlijk is eerlijk, als dit voorkomen had kunnen worden begrijp ik de frustratie van de familie wel. Het moet alleen geen geldkwestie worden, maar ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat dat ook niet de insteek is.
0 -3
ajaxminimax
De familie van Nouri snap ik ook wel, maar geloof maar dat Ajax ook zijn mening heeft via een advocaat.
1 -1
Juichtoon
Je kunt niet eindeloos protocollen opstellen en denken dat je daarmee al het onheil de wereld uit krijgt
Er gebeurt wat er gebeurt. Er was na 24 sec medische hulp, hoeveel geluk/ zorg wil je hebben?
8 -3
RedFeather
Juist.
1 -1