Ajax versterkt O19-elftal met spits Dostanic

BartVeenstra, 02-06-2018 om 14:00, 50192 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft Damjan Dostanic overgenomen uit de jeugdopleiding van Excelsior. De zestienjarige centrumspits is net een paar weken 'te oud' om in het volgende seizoen nog voor Ajax O17 uit te komen, waardoor hij gaat spelen voor Ajax O19.

Dostanic werd geboren op 3 december 2001 en kwam het afgelopen seizoen uit voor Excelsior O17. Namens dat elftal scoorde hij in februari nog een hattrick in het met 0-4 gewonnen uitduel bij Willem II, al was dat niet zijn enige hattrick van het afgelopen seizoen. De Rotterdammers eindigden het seizoen in de Eerste Divisie op een vierde plek.

Bij Ajax O19 lijkt Dostanic de concurrentie in de spits aan te zullen moeten gaan met Brian Brobbey en mogelijk Sontje Hansen. Daarnaast krijgt Dostanic te maken met trainer John Heitinga. De oefenmeester liet recentelijk weten dat hij ook in het nieuwe seizoen weer de oefenmeester is van Ajax O19. 

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

(Foto: SBV Excelsior)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxhart
Waarom heeft AS geen topic over de vrouwen bekerfinale Ajax-PSV ?
7 -1
Gooseman
Inderdaad! Alles van Ajax hoort hier te staan. Zo ook de vrouwen bekerfinale!
6 0
Broekzak
Weer 1 van 16 jaar, waarom kopen we niet een paar jongens van 23/24 die met ervaring en mentaliteit de o19 volgend jaar op sleeptouw kunnen nemen? #overmarsout
3 -24
Ozymandias
"[W]aarom kopen we niet een paar jongens van 23/24"

Je bedoelt zoals Tagliafico, Labyad en (waarschijnlijk) Magallán? Je zeurt om te zeuren Broekzak.
8 -2
Broekzak
Het was niet zozeer als grap bedoeld, meer om de standaard reactie van de meeste hier voor te zijn. Natuurlijk klopt het inhoudelijk niet, had verwacht dat het door de leeftijden te vernoemen meteen duidelijk zou zijn.
2 0
Ozymandias
Ahh okay, ik dacht dat je bedoelde dat de oudere spelers de talenten die uit de o19 doorkomen moeten ondersteunen. Niet zo zeer dat ze in de o19 zouden spelen. Mijn excusses.
0 0
geDaante
Haha een 24-jarige bij de -19? Kap eens met dat resultaat willen zien in de jeugd man! Als je er niks van snapt, zeg dan ook gewoon niets, zo irritant dit.
4 -2
Ozymandias
Ik denk dat hij bedoelt dat de spelers van de o19 dan in het eerste zullen spelen. Anders is het waarschijnlijk een (mislukte) grap want hij weet natuurlijk ook wel dat er geen 23/24 jarige in de A1/o19 mee mogen doen.
0 0
geDaante
Zou kunnen, wel heel vreemd geformuleerd dan ;). Maar stoor me flink aan dat gehamer en gezeur over mentaliteit en winnen in de jeugd ineens weer.
1 -1
Broekzak
ik zeur daar nooit over, ontwikkeling gaat voor kampioenschappen. Als een speler in het 1e schittert kijkt er niemand naar zijn kampioenschappen in de jeugd, maar naar de kwaliteiten op dat moment.
0 0
Ozymandias
Ik stoor me daar ook aan. Het vreemdste is dat als de Ajax jeugdelftallen wel kampioen worden dezelfde personen het hards schreeuwen dat kampioenschappen in de jeugd niet tellen. Ze willen gewoon zeuren en zullen alles aangrijpen om maar te kunnen zeuren. Dat is namelijk normaal hier op AzijnShowtime.
1 -1
Ajax_33
Nog een spits? Cassierra, Sierhuis, Pereira, Brobbey, Hansen en nu Dostaninc....
0 -4
geDaante
Cassierra gaat naar Groningen, en dat wordt 'm niet meer, miskoop. Misschien dat Sierhuis al wel vast bij het eerst komt, en Brobbey en Pereira kunnen naar Jong lijkt me?
1 -11
IkJijHijWijJullieZijnAjax
cassiera is nog steeds eigendom van ajax, die halen ze echt wel terug.
0 0
gi0vanni
Het mag duidelijk zijn dat Cassierra verbeterpunten heeft. Maar Zo slecht hieeft hij het in het eerste niet gedaan. Vooral tegen PSV kon je zien dat hij wel degelijk wat kan. Alleen ontbrak toen de afwerking. Een schande dat hij vorig jaar geen kansen kreeg want Dolberg had een wat mindere periode. Die had wel wat rust kunnen gebruiken.
0 -3
Ozymandias
Ik vind het vreemd om iemand die duidelijk potentieel heeft (Cassierra) op zo'n jonge leeftijd al af te schrijven als miskoop. Qua voetballend vermogen is hij al goed genoeg voor het eerste van Ajax. Hij moet alleen qua positionering in en rondom de zestien beter worden en leren rustig te blijven wanneer in doelrijke positie komt.
4 -5
geDaante
De bedoeling was dat aankopen alleen gedaan werden als het directe versterkingen zouden zijn, voor de basis, dus die meteen je basiself versterkt, en dat op een positie waar geen toptalent rondloopt. Dus op een zwakker bezette positie wat betreft jeugd, een directe versterking te halen. Zo haal je het maximale uit je mogelijheden. Alle andere aankopen, los van jeugd voor de bovenbouw, zie ik dan ook als miskopen.

Zo is Orejuela dat ook, Kristensen ook, Siem de Jong ook, Bandé verwacht ik ook, maar is nog te vroeg.

Maar ik zit in principe fout door goede zienswijzes van Plan Cruijff aan te houden, die nooit gevolgd zijn, maar het zou zo moeten zijn, en ik sta daar achter, dus is het in mijn ogen een miskoop.

Ik vind het geen onaardige speler, maar blijkbaar ziet men meer in eigen jeugd Sierhuis. Net als dat men ineens meer ziet in Mazraoui op de back dan miljoenenaankopen Orejuela en Kristensen... Twee miljoenenaankopen doen voor één positie, om dan toch maar bij een jeugdspeler uit te komen, die de laatste jaren als middenvelder heeft gespeeld.

Dat is gewoon wanbeleid en paniekvoetbal. Dit is precies wat Jonk bedoelde; achter een aankoop moet een idee zitten, en eerst goed kijken wat voor jeugd eraan komt. Dat wordt duidelijk niet goed gedaan. Gescout en beoordeeld wordt er blijkbaar ook niet goed.
4 -3
Ozymandias
"De bedoeling was dat aankopen alleen gedaan werden als het directe versterkingen zouden zijn, voor de basis, dus die meteen je basiself versterkt, en dat op een positie waar geen toptalent rondloopt."

Wiens bedoeling was dat? Niet die van Vd Sar, Overmars en Veldmate en die hebben het bij Ajax voor het zeggen qua transfers. Als Ajax de aansluiting bij de subtop van Europa wil vinden moeten ze zich juist richten op spelers die het potentieel hebben om Ajax te ontsteigen maar nog niet zo goed zijn dat de subtop van Europa al interesse in ze heeft. Daarbij zie ik niet in wat dit te maken heeft met de vraag of Cassierra een miskoop is.

"Ik vind het geen onaardige speler, maar blijkbaar ziet men meer in eigen jeugd Sierhuis."

Waar blijkt dat dan uit? In ieder geval niet uit het feit dat Sierhuis op de bank zat bij Jong Ajax terwijl Cassierra in de basis stond.

We hebben het over Cassierra, waarom haal je er opeens andere aankopen bij die (misschien) wel miskopen zijn. Dat heeft niets te maken met de vraag of Cassierra een miskoop is. Leg me nou gewoon uit waarom Cassierra "hem niet meer wordt"?

"Maar ik zit in principe fout door goede zienswijzes van Plan Cruijff aan te houden, die nooit gevolgd zijn, maar het zou zo moeten zijn, en ik sta daar achter, dus is het in mijn ogen een miskoop."

Je gebruikt een absurde definitie van miskoop! Een miskoop is een speler die geen vaste waarde voor het eerste van Ajax wordt. Bij Cassierra moeten we dus nog afwachten om te zien of hij een miskoop blijkt te zijn. Gezien zijn voetballend vermogen geeft ik hem nog steeds een goede kans om bij Ajax te slagen. Ik zie hem nog steeds als de meest logische opvolger van Dolberg. Al zou Bandé dat ook kunnen zijn.
3 -2
fc Barcelona_ke
Cassierra is verhuurd
Sierhuis 3e spits ajax/jong ajax
Perrira jong ajax
Brobbeny zal weg.
Hansen dostanic o19
0 -3
geDaante
Lees je comment nu pas, mee eens dus zo'n beetje ;)
0 -1
RedFeather
De laatste spits die wij hebben opgeleid en vaste waarde is geworden, binnen een minuut graag.
Is niet zo gek om deze positie de kansen wat te spreiden lijkt me.
2 -1
Lazell
De eerste 3 zijn allemaal een jaar of 3 ouder dan Dostanic. Brobbey en vooral Hansen ken ik alleen van naam. Maar 3 spitsen in die leeftijdscategorie is toch niet zo gek.
2 -1
Ajax_33
We hebben alleen de O19? Wat is het nut van 3 spitsen hebben dan?
0 0
ram
Hij is 16...
0 -1
Ajax#1900
We hebben meer ervaring nodig!!!111
0 -2
ram
Je maakt nu een grapje, toch?
0 -1
Ajax#1900
Sarcastischer dan dit wordt het niet hoor
0 -1
geDaante
Ik ben bang van niet
1 -2
Ajax#1900
Nah ben uiteraard bloedserieus
0 0
FlyingDutchMan
Iemand bekend met deze knul?
0 0
Ajaxio
Oud teamgenoot van mij was trainer van Excelsior o-17. Zijn gepromoveerd naar de eredivisie grotendeels door deze jongen. Hij was altijd vrij lyrisch over zijn spits.
3 0
FlyingDutchMan
Thanx voor de info
0 0
RayJordaan
Nou kenners, is het wat?
0 0
WantAmsterdam
Apart, met Brobbey en Hansen hebben we eigenlijk genoeg opties, een dan nog pinas...
1 0
laling
Tekent Brobbey een contract dan?
2 0
WantAmsterdam
Vrees ook van niet
0 0
iammike
Gaat Hansen ook naar u19?

Op transfermarkt is deze speler trouwens een middenvelder.
1 0
WantAmsterdam
Kan overal in de Aanval spelen, maar ziet spzich zelfs ook als spits, en hij heeft al in o19 gedebuteerd, dus ga ervan uit. En ookal zien ze in Hansen geen spits, dan nog hebben we met Pinas een Brobbey genoeg talent
0 0