NEC/FC Oss geeft O17 pak slaag in bekerfinale

BartVeenstra, 02-06-2018 om 13:15, 32713 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax O17 heeft een wel heel pijnlijke nederlaag geleden in de bekerfinale tegen de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss O17. Op Sportpark De Eendracht in Nijmegen verloren de Amsterdammers met liefst 4-0.

Speelde Ajax O17 dan heel slecht? Dat viel op zich nog mee, al wist het amper echt goede kansen te creëren. De Amsterdammers hadden het balbezit, NEC/FC Oss stond compact en loerde op de counter. Na een minuut of twintig pakte dat voor Nijmegenaren goed uit. Een pass van Nordin Musampa werd onderschept, waarna een razendsnelle Nijmeegse counter volgde. Nadat het schot van van Aymen Sellouf van richting werd veranderd, eindigde de bal in het doel.

Nog geen minuut later was het opnieuw raak voor NEC/FC Oss. Een verkeerde terugspeelbal belandde bij Sellouf en de aanvaller van NEC/FC Oss wist daar wel raad mee en maakte zo zijn tweede van het duel.

Ajax kreeg in aanloop naar de rust nog wel enkele kansen, maar Liam van Gelderen, Quinten Timber en Ryan Gravenberch mistten net wat geluk. Na rust was Ajax zoekende en was het NEC/FC Oss dat enkele kansen creeërde. Nadat Lucas Veenendaal doorbrak vanaf links was het opnieuw Sellouf die van dichtbij voor de 3-0 kon zorgen. Even later werd het via Veenendaal uit een corner ook nog 4-0, waarmee het drama voor Ajax O17 compleet was.

Opstelling NEC/FC Oss O17: Cornellissen; Van Rooij, Rebergen, Stuurwold, Veenendaal; Van Ottele, Ebbers, Proper; Leenders, Stark, Sellouf

Wissels NEC/FC Oss O17: Derks, Oubaha, Duits, Harmanus, Florusse, Vranken, Tasci.

Opstelling Ajax O17:
Reiziger; J. Timber, Van Gelderen, Musampa (Kasanwirjo 41'), Douglas; Gravenberch, Q. Timber, Taylor (Warmerdam 73'); Maddy (Zamani 73'), Brobbey, Cleonise (Sint 41')
Wissels Ajax O17: 
Raatsie; Warmerdam, Kasanwirjo, Fosu-Mensah, Zamani, Sint.

Doelpunten:
1-0 Aymen Sellouf (21')
2-0 Aymen Sellouf (22')
3-0 Aymen Sellouf (62')
4-0 Lucas Veenendaal (71')

Bijzonderheden:
- Ajax wist in de halve finale met 2-0 te winnen van PSV. De doelpunten in die wedstrijd werden gemaakt door Ki-Jana Hoever en Brian Brobbey (penalty).
- NEC/FC Oss O17 zorgde in de halve finale voor een grote uitslag. Tegenstander ADO Den Haag O17 werd met liefst 6-0 verslagen.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Hahaha, wat ongelofelijk veel onzin lees ik weer hier op AzijnShowtime. Iedereen die deze wedstrijd objectief heeft bekeken en niet alleen wil zeiken heeft kunnen zien dat spelers als Van Gelderen, Q. Timber, Brobbey en Gravenberch aan het einde van hun Latijn zijn na een lang zwaar seizoen. De spelers van NEC waren veel frisser en dan is het logisch dat een jeugdploeg wordt overlopen. Jammer genoeg zijn er veel Ajax "supporters" die alleen naar de prestaties van de jeugdelftallen kijken en niet naar de individuele ontwikkeling van de talenten maar dan toch steeds maar om Jonk blijven roepen (terwijl hun focus op prestaties haaks op de visie van Jonk staat). Individueel hebben de grote talenten zich dit seizoen beter ontwikkeld dan vorig seizoen maar omdat toen bijna alle jeugdelftallen kampioen werden hoorde je de azijnzeikers niet.
0 0
geendagsvlieg
Uit de vele reacties begrijp ik dat O17 de vorig 20 seizoenen de bekerfinale wel gewonnen heeft?
1 -1
HilversumNoord
Gelukkig heeft de jeugd dezelfde opvatting van voetbal als het eerste. Te laag tempo, niet fel genoeg, geen mentaliteit en te weinig kansen. De jeugd is de toekomst maar er is geen elftal wat kampioen is geworden. Ajax is dood. Niet alleen bij de leiding maar ook op het veld...
3 -6
IkJijHijWijJullieZijnAjax
dat tempo.
zit ik mij al jaren aan te ergeren,het snelle spel van vorig jaar leek een incident.
lijkt er tegenwoordig wel ingebakken vanaf de jeugd.
2 -2
Blankenburg
Ik ben wezen kijken en Ajax speelde matig in een veel te laag tempo . NEC was verrassend genoeg echt veel beter, sneller en scherper
3 0
Vlieske
Heel de jeugd is na het vertrek van jonk weer naar de verdoemenis. Wat weet die qouaali nou van opleiden. Er wordt nergens meer met druk en aanvallend voetbal gespeeld. 3 seconden regel is nergens meer te vinden. Lopen mensen rond die nergens de ballen verstand van hebben maar allemaal vriendjes van elkaar zijn. Er wordt niet meer aan het individu gewerkt sinds jonk weg is. We gaan we terug naar het niveau Donald, sarpong en de sa. Bedankt Edwin. Smerige flapoor kop. Die drie mensen niet aan de tafel kon krijgen zodat deze het eens konden worden over de aankoop van fucking sinkgraven.
5 -6
Ozymandias
Inderdaad, spelers als Van Gelderen, Gravenberch en Brobbey zijn het niveau van Donald, Sarpong en De Sa...
0 0
Gijsje
Jonk kom op zeg. Maf zijn gezicht nooit meer op de toekomst laten zien.Knoeibroek .
2 -2
Blankenburg
Ik vind je taalgebruik niet ok, maar je hebt wel helemaal gelijk
5 -3
MáximaZorreguieta
Jeugdteams hebben ook lekker gepresteerd dit jaar
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het is een doemjaar, kan mij niet herrineren dat we over de hele linie zo slecht gepresteerd hebben, en zoveel pech hebben gehad.
1 -4
Juichtoon
Is geen pech., Snap dat nu eens.
0 -1
Restored
Het is goed om ook een keer een pak slaag te krijgen daar leren ze ook van
1 -3
NouriVandeBeek
Laat dit wel even een les zijn voor de boys. Veel meer kwaliteit hebben dan NEC, maar ze lieten het nu wel erg lopen.

Ik ben helemaal niet de persoon om het op mentaliteit te gooien, maar vandaag was het bij balverlies echt gewoon helemaal niks. Geen omschakeling en druk op de bal. Dan wordt je gewoon op de counter weggespeeld. Dave Vos ook met een aantal rare keuzes, maar de spelers moeten vooral zelf in de spiegel kijken.

Even weer met beide voeten op de grond en dit meenemen naar volgend seizoen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
een goed elftal begint met een goede verdediging.
nec/fc oss bewijst dit maar weer even
0 -1
Joodhannus73
Alleen Jong Ajax kampioen... O19, 17, 15 en 14 niet... PSV en AZ hebben Ajax al geëvenaard met hun jeugdopleiding. De wet van de remmende voorsprong. Door al het wanbeleid en gezeik van de afgelopen 10-15 jaar en alle trainerswisselingen door de hele club, staan we stil. Geen stabiliteit en geen visie. Behalve als Ajax expliciet roept dat ze geen kampioen in de jeugd meer willen worden en gaan voor persoonlijke ontwikkeling. Maar die visie is met het vertrek van Jonk en Jongkind weer overboord gegooid. Nu weet niemand het meer. Eens kijken wat de aankomende paar jaar aan de deur gaat kloppen... Ben bang meer gescoutte jonge spelers dan puur zelfopgeleide jeugd.
2 -2
wolterx
Buiten dat de o14 landskampioen is geworden om is dit vooral waan van de dag weer. Schreef je ditzelfde stuk toen vorig seizoen o19, o17, O15, O14 en o13 landskampioen werden? Dit jaar is het doorschuiven beter dan andere jaren, u16 spelers als Taylor, Gravenberch, Hansen en Brobbey die debuut voor o19 hebben gemaakt. o17 spelers Llansana, Van Gelderen, Maddy en Broertjes Timber idem. O17 hebben O16 spelers Warmerdam, Zamani, Hansen, Brobbey, Gravenberch, Hoever, Kasanwirjo, Taylor, Raatsie, Beelen, De Waal en Pinas minuten gemaakt daarnaast ook u15 spelers Ünüvar en Hoogewerf. O16 mochten Regeer, Karahasanovic, Dakriet, Rensch, Misidjan, Ünüvar en Hoogewerf speler als u15 spelers. En zo kan ik nog doorgaan. In o15 hebben o13 spelers als Rijkhoff en Misehouy mee gedaan, als je iedereen in eigen team doet plaatsen dan kan je gewoon in 4 teams kampioen worden vanaf o13 maar is voor ontwikkeling stuk minder. Maar hier is een verliespartij nodig om actieve discussie te krijgen in topic, omdat mensen graag zien dat het niet goed gaat zodat er over gepraat kan worden. Is zeker niet perfect maar als je met zo'n eerste zin begint dan kijk je niet verder dan je neus lang is. PSV o19 speelde vaak met 2 spelers die geen tweede jaar A zijn, Ajax gemiddeld met 5-6 die jonger zijn, vaak nog B-junioren ook. Worden tweede achter dat team, stonden in najaarsreeks stijf bovenaan en zien spelers doorgeschoven worden en komen te kort in tweede seizoenshelft toen alles weer op 0 stond, is dat per se slecht? Ik denk van niet, individuele ontwikkeling > resultaten.
11 -2
DonAdam
Zoals altijd is er geen speld tussen te krijgen in je redenatie.

Vooral dat laatste is belangrijk: individuele ontwikkeling > resultaten. Op de titel van O19 na zijn titels bij de jeugd helemaal niet belangrijk, en die van O19 is alleen belangrijk als Ajax 1 geen kampioen wordt. Dit i.v.m. deelname aan de Youth CL, die belangrijk is voor de ontwikkeling.

Er wordt weer ontzettend gejankt op AS omdat er weinig gewonnen wordt. Scorebordjournalistiek en gloryhunten wat mij betreft.
0 -2
altijdwelwat
Ik heb het niet alleen over wel of niet winnen, ik heb het vooral over het gebrek creativiteit, techniek en spelintelligentie. Het is vooral krachtpatser voetbal , en als je dat speelt moet je het koppelen aan resultaat anders slaat het helemaal nergens op. Tel daarbij op het misplaatste vedettegedrag en dan mag je je best zorgen maken , of de opleiding de goede kant op gaat.
0 -1
Ozymandias
Onzin, de meeste jeugdelftallen zitten juist vol met creatieve spelers met een goede techniek en spelintelligentie.
0 0
altijdwelwat
Ook in het doorschuiven kan je natuurlijk doorslaan , vind ook niet dat je het mag aandragen als excuus om geen kampioen te worden. Wat je nu veelal ziet gebeuren is dat jongens naast hun schoentjes gaan lopen, en zich belangrijker en beter gaan voelen als dat ze zijn. Hoe goed je in potentie ook bent, het begint met normaal doen , hard werken, doorzettingsvermogen, correctie accepteren vanuit je omgeving.
4 -2
wolterx
Tuurlijk is dat een excuus. Of zou AZ kampioen zijn geworden in o16 als Brobbey, Gravenberch, Hansen, Taylor etc daar hadden gespeeld? Tuurlijk niet. Zelfde met o15 als Bonnah, Ünüvar en Hoogewerf er spelen. O19 had 200% meer kans als Bakker, Bakboord, Nunnely, Pasquali etc (wat te denken van De Ligt en Kluivert) daar spelen. Als jouw grote talenten tegen 2 naar oudere spelers spelen hebben ze het er moeilijk, zo gaat dat. Zeker in elftallen waar fysiek mee speelt.
1 -2
altijdwelwat
Dat zullen we nooit weten , dat zijn aannames van jou kant. Wat ik wel weet is dat er bepaalde jongens naast hun schoenen lopen, en onterecht enorm gehyped worden terwijl het allemaal nog maar moet blijken. Nogmaals het hebben van talent is leuk , maar veel belangrijker is het hoe je dat talent gaat activeren. En doorschuiven is dan niet altijd de meest logische oplossing.
3 -1
Ozymandias
Hahaha, dat je beter presteert als je beste spelers niet worden doorgeschoven noem je een aanname maar dan kom je zelf met onzin als dat "bepaalde jongens naast hun schoenen lopen" alsof het een feit is.
0 0
chrisjuhhh
Jeugd is en blijft een opleiding en dat gaat met vallen en opstaan .
Hier kan iedereen van leren van NEC namelijk , dat hoe groot de ander ook is ergens heb je een kans en als die er is moet je hem zien en pakken .
0 0
Babangida83
Ik denk dat jij de wedstrijd niet gezien hebt. Want dit had weinig met vallen en opstaan te maken. Bovendien, je speelt een Finale! Dan mag ik hopen dat je één van je beste wedstrijden speelt ipv één van je slechtste. Maar dat vond ik vandaag niet het grootste euvel.
3 -1
DonAdam
Ze hebben gewoon een heel lang en zwaar seizoen achter de rug. De helft van die ploeg is net terug uit Engeland na het binnenhalen van een zwaarbevochte titel met Oranje O17.

Het zijn gewoon nog kids, die hebben nog niet de inhoud van een volwassene en zijn daarnaast niet stabiel in hun prestaties. En dat mag.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
tja als je die jochies mentaal slap houd, krijg op je klote van die sterke boerenjochies
1 -1
Web
Als ze nou De Ligt en Kluivert onder 19 laten spelen, hadden die kampioen geworden.
Moet ik nog verder gaan. Wat een complete onzin vertel je hier.
1 -1
Panama
JeugdOPLEIDING. Of wil je weer trainers als vink? Dan worden we elk jaar weer kampioen in de jeugd.
0 -2
jaripettersson
Volgens mij opteert hij voor het uitspreken van een voorkeur voor persoonlijke ontwikkeling tegenover de noodzaak kampioen te worden. Maar de trainers lijken soms toch een voorkeur voor dat laatste te hebben, terwijl een ander beleid was ingestart. Een beleid wat ineens een handvol grote talenten opleverde voor het eerste. Die lijn zou leidend moeten zijn, toch? Dat jeugteams kampioen worden is bijzaak.
1 0
AbdelhakNouri22
Kan iemand deze even aanvullen?

Eerste elftal: geen kampioen, geen beker, supercup niet meegedaan, geen Europees voetbal
Jong: kampioen
Onder 19: geen kampioen, geen beker, geen supercup, youth league kwartfinale uitgeschakeld?
Onder 17: geen kampioen, geen beker, supercup gewonnen, future cup gewonnen
Onder 16: weet ik niet uit mijn hoofd
Onder 15: weet ik niet uit mijn hoofd
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het is eigenlijk wel zorgwekkend voor de toekomst
1 -2
AjaxPassion
Who cares? Som liever de trainers en hun speel- en opleidingsstijl in de opleiding op.
3 0
AbdelhakNouri22
Het zegt wel wat over de kwaliteit van de jeugd. Het is maar goed dat die Belgische jeugdscout weer terug is want er loopt gewoon te weinig uitzonderlijk talent rond op de toekomst vind ik.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
die scouts doen ook niet veel goed, wat mij echt opvalt is dat we wel technische spelers halen, maar lichamelijk en fysiek zie ik alleen maar zwakke spelers.
een hoop balverlies, en verslapping tijdens wedstrijden als gevolg.
het zijn ook allemaal jongens die niet elke wedstrijd op hoge snelheid kunnen spelen.
je mist gewoon een goede wedstrijd mentaliteit
0 -2
altijdwelwat
Wie gaat het over het beoordelen van Ouali ? Moet volgens mij het eerste jaar ooit zijn waarin geen Ajax team kampioen word in de midden-bovenbouw. o19 PSV , o17 PSV, o16 AZ, o15 AZ. Is het toeval ? Pech? Gebrek aan beleid? Veel mensen zullen roepen dat het gaat om ontwikkelen en dat kampioenschappen er niet toe doen. Maar met het budget wat Ajax uittrekt voor de jeugd vind ik dat te makkelijk. Hoeveel spelers uit deze o17 hebben een contract ? Of weigeren er 1 te tekenen ? Die jongens bij NEC voetballen allemaal voor een aai over hun bol, hard werken wint van talent als talent niet hard wil werken.
3 0
louis60
Afgang. Was erbij. Ajax was slap. Kopen die Sellouf.
0 0
AjaxPassion
Louis? Weet je het al?
0 0
AjaxPassion
:') netzoal Martijn Kaars? Op basis van wat zou die Sellouf bij Ajax passen?
1 0
b.hulshof
Jeugdopleiding is niet zo belangrijk meer, beste talenten kopen en doorverkopen met dikke winst.
0 0
altijdwelwat
Ik zie niet zo heel veel van deze ploeg , maar dit leek echt helemaal nergens op. Heel veel fysiek , maar een ernstig gebrek aan techniek, creativiteit, voetbalgogme en passie. Gravenberch waar veel mensen heel enthousiast over zijn, kon mij ook niet bekoren. Voetbalde als een 12 jarige, veel lopen met de bal , veel in één tempo en zelden tot nooit het spel versnellen. Veel vedette gedrag in deze ploeg , knap van NEC dat ze met een veel kleiner budget een team kunnen neerzetten die wel bereidt zijn voor elkaar te strijden.
4 0
Joseph
En dan zitten daar jongetjes tussen die op hun 18e al willen weigeren te verlengen.. Gaat lekker daar.
1 0
laling
Erger nog: Op hun zestiende weigeren te tekenen!
1 -1
Joseph
Misschien kunnen ze proberen bij PSV te tekenen, dan kunnen ze 4 jaar verhuurd worden aan een grote club in het buitenland..
0 0
erwtenpeller
Dit is wat je krijgt als je Jonk weg stuurt.
3 -5
marrene
Wat een slappe puinhoop. Ziehier de zo bewierookte opleiding en al onze toptalenten.
Niet verrassend dat er maar echt weinig spelers doorbreken. Een enorme tekortkoming in de opleiding. Jongetjes worden met fluwelen handschoentjes behandeld. Worden veel te vroeg op een voetstuk gezet. Is gewoon heel middelmatig. Dacht dat er in deze lichting best wel jongens spelen die t.z.t. echt door zouden kunnen breken. Maar wel het mondje vol hebben van debuteren op hun 18e in het eerste. Laat deze verwende jochies de beelden van zulke wedstrijden maar zien. Allemaal kleine Kluivertjes in de dop.
Het wordt tijd dat er ook aandacht wordt besteed aan de topsport mentaliteit. Liggen we lichtjaren achter. Zo halen we het buitenland nooit in.
4 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
precies dit
0 0
afcas
en weer 1 die niet kan inzien dat teams voetballend vermogen tekort komen... ja mentaal moeten ze ook beter worden en ik ben de 1e die dat zal toegeven, maar laten we ook eens inzien dat we voetballend gewoon tekort komen...
3 0
RusselWestbrook
Verder alles goed?
0 -2
NEC1979
Prestaties eerste elftal staatbij NEC in schril contrast met de jeugdteams. NEC voetbalacademie is echt wel 1 van de top 5 academies. Ook nu weer talenten als Kadioglu, Groeneveld, Romeny, Grot etc. Eerder bv Cilissen.
1 0
Ajax_33
Die Grot kan er helemaal niks van haha.
3 0
NEC1979
Nog niet, maar maakt in Engeland nu steeds meer speelminuten.
0 -2
NouriVandeBeek
Groeneveld komt uit de jeugdopleiding van PSV.
1 0
NEC1979
Dat klopt, maar zat daar op dood spoor, en heeft zich via Jong NEC flink ontwikkeld, wordt nu helaas wss verkocht aan AZ
0 -2
Ajaxhart
Bus opwachten.
0 0
NEC1979
Haha ook de arrogantie hier straalt ervan af. “ wie zie je nog terug van de NEC jeugd”. Spelen gewoon veel beter.
1 -3
AjaxPassion
Haha, aandachtstekort? Één van de weinige negatieve NEC reacties pik je eruit, maar het gros is gericht op de matige prestatie en potentie van Ajax...
2 0
Lazell
Wat moet je als NEC supporter hier? Zie jou ook voor het eerst. Heb je nou serieus een account aangemaakt om te kunnen praten over een bekerwinst bij de jeugd?
0 0
CR14FF
Ja, maar een matig Jupiler League clubje dat NEC. Zelfs Jong Ajax kan er nog met gemak (met of zonder Bijleveld) van winnen :)
1 0
NEC1979
Ja erg genoeg ons eerste. Van 11de plaats eredivisie in twee jaar tijd door heel slecht beleid zo afgezakt.
0 -2
OKP-AFCA
Gelukkig zijn er dan fans van andere ploegen die op de fansite van de tegenstander dit komen melden.

“Goh wat gek, nu kijk ik op een Ajax fansite en er worden allemaal negatieve dingen over clubs die niet Ajax zijn gezegd?! Dat moet ik maar eens even melden!”

2 0
sjaakahz94
Wie is die Aymen Sellouf? Schiet ff onze verdediging aan flarden.
2 0
Middenweg401
AS: geen nieuw thuistenue officieel nu?
0 0
RayJordaan
Wat slecht dit pfff
1 0
Babangida83
Onthutsend te zien hoe O17 voetbalt. Dit heeft met meerdere factoren te maken, mijns inziens.

1) Selectiebeleid:
Inclusief de voorwaartsen staat er maar 1 speler op het veld die iets-wat-lijkt-op een steekpass kan geven: Taylor
Er staat geen speler op het veld met een trucendoos in z'n broekzak.
Vernuft, spelinzicht en gogme zijn totaal afwezig in deze selectie. Brobbey moet het van zijn fysiek hebben b.v. Helaas zijn de verdedigers van NEC ook inmiddels gegroeid. Je ziet dat zijn fysiek daarom steeds minder een diffentiator is. Ook de buitenspelers moeten het van hun fysiek en snelheid hebben. Niet van de combinatie, voorzet of trucendoos. Balletje erlangs wippen en rennen.

2) Speluitvoering
Het gouden driehoekje op dit moment is het driehoekje achterin. Timber, Musampa en Taylor. Taylor die De bal altijd met de rug naar de goal ontvangt. Dit haalt perfect alle snelheid uit je opbouw. Opbouwen om het opbouwen. Eerste pass moet altijd een linie (Taylor) overslaan om naar voren te kunnen komen.

3) Trainingsvormen
Ook al zijn de spelers misschien niet frivool en slim genoeg, dit is aan te leren met de juiste trainingsvormen. Dat verwacht je aan het eind van het jaar meer terug te zien. De coerver-method b.v. had meer uit deze spelers kunnen halen. Huidige balbehandeling is alleen bij Taylor op gewenst niveau. Van Gravenbergh is ook erg goed, trouwens. Maar mist finesse (nog).

Het is dat O17 een Ajax-Shirt aan heeft, maar anders had het elke andere club kunnen zijn. Niks herkenbaars aan. Gemiste kans van onze opleiders imo. Dat baart mij zorgen.
8 -3
Juichtoon
Tuurlijk. De lijn naar beneden is allang ingezet. Dat Heitinga trainer van de O19 is een teken aan de wand.
2 0
wolterx
Snap keuze voor Van Gelderen op rechtsback in deze wedstrijd niet, je weet dat je flanken ruimte zullen krijgen, dan laat er Timber lekker staan die iets natuurlijker speelt daar. Vind Gravenberch goed spelen, rest heeft teveel moeite met iets doen in de drukte en vaak dubbele mandekking, niet gek natuurlijk en vooral heel leerzaam. Als de goal snel valt kunnen ze het nog rechttrekken, valt hij niet dan gaat NEC gewoon door in 5-5-0 opstelling en ben je klaar voor vandaag.
5 0
iammike
Ajax kampioen in 2e worden... Ze nemen het van het eerste over lijkt het...
1 -1
marrene
IK vind dat ze met een arrogante houding over het veld sjokken. In de trant van, het komt toch wel goed. Jongens die al regelmatig met O19 hebben gespeeld lopen hautain over het veld.
Heel matige instelling. Je speelt tegen een elftal met veel minder kwaliteit maar wel gedisciplineerd en geconcentreerd speelt. Die stralen uit dat ze willen winnen.
Als ze de tweede helft niet uit een ander vaatje tappen gaat de beker aan hun neus voorbij. Dat is dan ook volkomen terecht.
2 0
NouriVandeBeek
Musampa geeft 2 doelpunten weg. Zuur voor hem. Nu wordt het heel lastig met Rostov (NEC).
1 0
Bocarra
Alle 11-tallen van Ajax lijken toch het zelfde probleem te hebben. Er is heel veel energie nodig om maar tot 1 doelkans te komen. In deze wedstrijd was het in de 38ste minuut. Terwijl NEC Ajax laat komen, controle houdt over de wedstrijd en aan 2 fouten bij Ajax genoeg heeft om op 2-0 te komen. 4-3-3 is niet meer van deze tijd. Te voorspelbaar. Tijd voor nieuwe inzichten.
1 -1
AjaxPassion
Zeiken over een formatie zou niet van deze tijd moeten zijn, ga liever inhoudelijk kijken.
1 0
DonAdam
De absolute top speelt allemaal 4-3-3; soms wordt het anders genoemd, zoals 4-2-3-1, maar dat zijn accenten. Achterhaalt is het dus niet. De veldbezetting nadert het optimale, dus dit systeem zal nooit verdwijnen.

Verder moet je niet op een wedstrijd afgaan, zoals jij nu doet. Je moet over een heel seizoen kijken. Ik heb deze jongens dit seizoen een aantal prima potten zien spelen, die leuk waren om naar te kijken.

Maar het allerbelangrijkste is de ontwikkeling van het individu. Die knullen moeten zoveel mogelijk in moeilijke situaties komen, zoals nu, zodat ze zich sneller kunnen ontwikkelen. Wat denk je dat NEC heeft aan deze manier van spelen? Goh, ze kunnen tegenhouden. Zullen we die jongens ooit terug zien in het betaald voetbal?

Verder heeft AJax een kans of drie gehad, dus je moet niet overdrijven.

Hoe dan ook, ik denk dat je een beetje narrig bent omdat deze pot waarschijnlijk verloren gaat;)
2 -1
FlyingDutchMan
Amen, dat systeemgelul wat niet meer kan :)
0 0
Boer
Wie is er nou narrig? Van spelers NEC zul je wel niet veel meer horen, houden alleen maar tegen, schrijf je. Beetje flauw. En talenten Ajax moeten in zoveel mogelijk moeilijke situaties terecht komen, zeg je. Volgens mij zorgt NEC o17 daarvoor. Zij hebben (uiteraard) wat minder talent, houden het speelveld compact en confronteren onze talenten in de tegenaanval met situaties waarmee ze zich onvoldoende raad weten. Ik zou wat meer respect tonen voor NEC. Uitstekend gedaan. Dikverdiend gewonnen van de winnaar van de Future Cup en onze talenten laten merken dat ze er nog niet zijn. Gewoon een mindere wedstrijd van onder 17 die beter kan en dat ook heeft laten zien.
1 0
Bocarra
Ik zie heel veel wedstrijden van diverse Ajax teams. 4-3-3 is niet meer van deze tijd en veel te voorspelbaar. Internationaal beheersen teams meerdere systemen. Zelfs binnen 1 wedstrijd. Alle top coaches beheersen dit en passen dit met succes toe. Jeugdteams moeten leren om in verschillende systemen te denken en te anticiperen op. Dag in dag uit het zelfde doen maakt spelers lui en stagneert de verdere ontwikkeling. Dit jeugdteam heeft geen antwoord op de tacktiek van NEC en blijft volharden in het geen ze elke dag trainen. Het is nu slechts 3-0 voor NEC maar het had al zeker 5-0 moeten zijn.
0 0
BrandjeXL
Met 433 zoals het gespeeld hoort te worden haalden we toch de finale van EL en werden ploegen als Schalke en Lyon helemaal ondersteboven gespeeld. 433 is qua veldbezetting het ideale systeem echter moet er wel meer gevarieerd worden bijvoorbeeld dat je uit bij Schalke met de punt naar voren had moeten spelen en dus wat gecontroleerder spelen maar dat 433 achterhaald is totale nonsens.
2 0
Babangida83
Eens. Alleen met de punt naar voren kan nooit. Daar staat de doodstraf op. Tenzij je puur wil verdedigen en counteren.
Het haalt namelijk je eerste verticale bal er uit in de opbouw. Twee vm's die in de weg staan en maar 1 middenvelder die bal kan terug laten vallen. Dat is makkelijk te verdedigen.
Je verandert op die manier je hele filosofie, niet alleen je systeem. Daar heb je andere trainingsvormen voor nodig en andere spelers. De vraag is dus sterk of je dus versterkt op juist verzwakt.
De beste verdediging is gewoon balbezit te houden. Met types als Nouri en Vd Beek is dat haalbaar.
1 0
BrandjeXL
EUH in 95/96 speelden we de hele wereld kapot met door met punt naar voren te spelen. Davids en Boer op de half positie en Jari als echte tien. Dus niet eens met wat je zegt. Met de punt naar achteren spelen is ook nog eens een stukje statischer want iedereen staat er al terwijl je met de punt naar voren nog twee spelers hebt die er bij kunnen komen. Dus ook met de punt naar voren kan je heel aanvallend spelen.
0 0
Babangida83
Omdat de libero in de opbouw alsnog de punt naar achteren verzorgde. Dat is het verschil. Dan speel je in werkelijkheid 3-4-3 en kun je alsnog een linie overslaan met je pass, waarna de vm de bal krijgt met z'n gezicht naar de goal (ik zie de vm dus als één linie). Of je loopt als CV het middenveld in, met of zonder bal ten einde een man meer situatie te creëren. Rijkaard en Blind waren daar erg goed in en hadden daar het inzicht en het voetballend vermogen voor. Frenkie de Jong heeft dat ook. De Ligt eventueel ook, maar voetballend niet niveau Blind en Rijkaard.
0 0
MosesD
Eens. 433 is een prima systeem, maar als je alleen dat kan spelen wordt het te voorspelbaar. Bovendien moet je er de spelers voor hebben. Elke topclub en moderne coach laat zijn team verschillende systemen spelen. Dat vasthouden aan 433 en niet verder kijken is veel te rigide. Ik roep dat al jaren. Voordeel bovendien voor spelers is dat ze ook meer moeten nadenken en dus beter worden. Het is veel te geprogrammeerd en vaak zo weinig verrassend. Komt het spel- en kijkplezier ook niet ten goede.
0 0
Babangida83
Eens, maar ik bekijk het van de andere kant. Met het 4-3-3, kun je met heel veel nuances spelen, waardoor je in de praktijk ietsjes anders speelt, maar nog wel steeds vanuit een 4-3-3. De spits kan iets inzakken, de CV kan iets inschuiven. De linksbuiten kan iets naar binnen spelen zodat je vleugelverdediger er makkelijker overheen kan komen. Er zijn heel veel nuances mogelijk. Dat zijn allemaal accenten vanuit een 4-3-3. Als ik het over 4-3-3 heb, dan heb ik het ook daarover. Een rigide 4-3-3 is een slechte afgeleide daarvan dat door veel trainers is overgenomen. Maar zo simpel kan het nooit gespeeld worden.

Wat rigide betreft, zeker in de eerste helft vandaag nauwelijks positiewisselingen. Het is natuurlijk ook wat je er zelf van maakt. Als je op deze manier 5-3-2 speelt, dan komt er ook niks van terecht.
1 0
MosesD
In balbezit is 433 natuurlijk prima veldbezetting. Ik schrik vaak van Ajax1 dat het spel en spelers zich soms helemaal aan de rechter- of linkerkant zich bevinden en er niemand het veld echt breed houdt. Als een buitenspeler dan naar de 'open kant' trekt heeft hij een zee aan ruimte. Een steek- of crosspas is dan dodelijk. Ook qua positiewisselingen is het veel te statisch. Soms bij een corners wisselen vleugelspelers nogal eens van positie. Het is allemaal heel voorspelbaar en heel makkelijk te verdedigen. Je bent puur afhankelijk van individuele kwaliteiten. Die moet Ajax natuurlijk sowieso altijd hebben, maar je kan zelfs met technisch minder vaardige spelers een systeem spelen, waarmee je de tegenstander regelmatig kan verrassen. Kan je nagaan als je er variatie inbrengt met een surplus aan technisch vaardige spelers. Bijvoorbeeld met 2 aanvallers en een ruit op het middenveld kan je nog heel aanvallend spelen en een goed veldbezetting hebben. Je moet dan wel iets meer eisen van de buitenste middenvelders. Maar goed, ik vind dat men veel te rigide denkt en daardoor eentonig aan het opleiden is. Kijk de echte hele grote talenten, die komen toch wel bovendrijven. Kijk naar Frenkie de Jong. Vind ik persoonlijk veruit ons grootste talent. Heeft in de jeugd bij Willem II gespeeld. Die jongen was bij elke club komen bovendrijven. Puur op basis van zijn eigen grote talent. Het gaat erom om juist het niveau daaronder, dus de talenten, waar nog een soort twijfel bij is, om van die zesjes een acht te maken. Daar is veel creativiteit in visie, opleiden en spelen voor nodig.
1 0
gras
Klopt, 4-3-3 geeft de optimale veldbezetting voor afspeelmogelijkheden, driehoekjes, druk zetten.

Enkel mensen die hypes achterna lopen komen met het verhaal dat 4-3-3 achterhaald is. Alle spectaculaire ''vernieuwende'' ploegen spelen dit.

Het idee dat een ander systeem ook zou leiden tot beter spel is te naïef voor woorden.
3 0
CR14FF
Volledig mee eens, daarbij is ook de invulling veel belangrijker dan het systeem zelf. Hoog baltempo, zo veel mogelijk naar voren spelen, dynamische middenvelders, opkomende backs, hoog druk zetten, buitenspelers die veel variëren in hun acties. Dit zijn dingen die allemaal nodig zijn om een 4-3-3 optimaal te laten functioneren.
1 0
Babangida83
Ajax is voorspelbaar. Heeft niks met 4-3-3 te maken. Dit is niet hoe 4-3-3 gespeeld dient te worden (helaas wel hoe het veelal aangeleerd wordt door trainers).
Als je dat gaat begrijpen, zullen je ogen open gaan.
1 0
Onpartijdig
2x fout van Musampa, is hij normaal wel een stabiele factor?
0 0
Michelinho
Zo, gaat lekker boys.
0 0
KlasseLasse
haha inderdaad binnen minuut hoppa
1 0
Onpartijdig
Hoe is er besloten dat NEC thuis mag spelen? Is dat loting of wat?
1 0
KlasseLasse
slechtste team speelt altijd thuis! kijk maar naat feye spelen in de beker ook altijd thuis zelfs tegen vvsb en dat soort clubs
2 -3