Heitinga ook volgend seizoen trainer O19

BVeenstra, 25-05-2018 om 10:30, 7070 views, Instagram |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ook in het nieuwe seizoen staat John Heitinga aan het roer als trainer van Ajax O19. Dit seizoen greep de oefenmeester met het hoogste jeugdelftal naast de landstitel, de beker en de Youth League, maar in de komende jaargang mag Heitinga op herkansing.

Na de eerste seizoenshelft stond Ajax O19 nog bovenaan (tien punten voorsprong), maar toen na de winterstop de bovenste acht ploegen weer op 'nul' begonnen, verloor Ajax de titelstrijd aan PSV. Een van de redenen hiervoor was dat veel spelers uit Ajax O19 de stap konden maken naar Jong Ajax en Ajax 1. Mede hierom is Ajax, waar talentontwikkeling voorop staat, dan ook uiterst tevreden over Heitinga.

'Trots te kunnen melden dat ik ook volgend jaar aan het roer sta bij Ajax onder 19', schrijft Heitinga vrijdagochtend op Instagram. 'Morgen (zaterdag, red.) seizoensafsluiting tegen FC Utrecht. Volgend seizoen de titel én talentontwikkeling het doel!'

 

 

Trots te kunnen melden dat ik ook volgend seizoen aan het roer sta bij #Ajax onder 19. #ditismijnclub Morgen seizoensafsluiting tegen FC Utrecht. Volgend seizoen de titel én talentontwikkeling het doel!

Een bericht gedeeld door John Heitinga (@johnheitinga) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
X-RaY
Logisch! Was ooit een talent van Ajax dus dan is ie als trainer ook talentvol...
0 -4
talent020
Johnny is natuurlijk een Ajacied in hart en nieren maar als trainer vind ik hem niet veel, herken weinig van Ajax in de A1, had gewoon lekker verdedigers trainer moeten worden
3 -1
trodat4030
Ik blijf erbij dat dit het enige (jeugd)elftal is waar de titel een absolute must is. YL is dermate belangrijk (juist vanwege de talentenontwikkeling!) dat ze zich daar gewoon voor móeten plaatsen imo. Ik vind dat je heel scherp moet zijn bij het doorschuiven en niet moet schuiven om het schuiven. Pasquali is in de winter doorgeschoven, maar heeft in Jong maar weinig gespeeld. Dan moet je hem gewoon terugplaatsen imo. Zowel voor de speler beter (liever 90 min in u19, dan 88 min banken bij Jong) als voor de volgende lichting. Nu heb je met alle doorgeschoven spelers geen titel en ben je voor YL afhankelijk van het 1e, dat moet nu 3 voorrondes doorkomen wil u19 alsnog YL halen en ik zie het eerlijk gezegd niet rooskleurig in. Naar mijn mening is dat een (flink) gemis voor de lichting van aankomend seizoen.
0 0
geDaante
Eens, maar als je dan in de Youth League gaat spelen met Ekkelenkamp én Dani de Wit naast elkaar, lange ballen werkvoetbal speelt, schiet je je doel totaal voorbij, en snapt men het duidelijk niet.

Het is allemaal weer veel teveel gericht op winnen en resultaatgericht voetbal met tactiekjes en foefjes, in plaats van van zo goed mogelijk aanvallend combinatiespel uit te gaan, met je meest technische en creatieve spelers. Die beste technische talenten hebben baat bij die weerstand in de Youth League, en zou je dus altijd moeten laten spelen. Zo ontwikkelen zij zich individueel. Nu wordt Dani teruggehaald om maar teamresultaat neer te zetten, met heel ander voetbal dan naar opgeleid wordt.
Kansloos.

Ook het, blijkbaar, te weinig geloof in aanvallend combinatievoetbal met je meest technische en creatieve talenten, is zorgwekkend, en geeft aan dat sowieso de -19 in de verkeerde handen is. Ouaali laat dit toe, en is dus ook niet de juiste man. Het gaat weer meer richting kansloos KNVB voetbal, in plaats van Cruijffiaans.

Ze reppen allemaal zo graag om individuele talentontwikkeling, maar jeugdteams zijn gewoon weer eilandjes met iedere trainer die zelf de visie kan bepalen (net als de trainer van het eerste, die bepaalt de hele visie rondom het eerste), en een paar die hun ego en eigenbelang weer teveel boven het individuele talent plaatsen.

Die focus en het zó belangrijk maken van met alle respect simpele lopers/werkers als halven (De Wit en Ekkelenkamp), en daarmee een tactiekje in plaats van zo goed mogelijk aanvallend combinatiespel, geeft nog meer aan dat de opleiding al weer een paar stappen terug heeft gedaan.

Met geen visie en duidelijk beleid door de leiding van Ajax, en die steeds trainers aanstellen met heel andere visies (als ie maar goed is en een beetje wil aanvallen), en zo'n passant die de hele visie bepaalt, die dan steeds tijdelijk is en niet aansluit bij die van de jeugd, staat Ajax er niet goed voor, met name voor de lange termijn niet. Ajax is weer overgeleverd aan passanten en diens visie voor een jaartje of twee max, Ajax is zijn identiteit weer aan het weggooien.
1 -1
Ozymandias
Zoals ik al eerder een paar keer heb geschreven vind ik dat er hier op AS overdreven veel kritiek op het presteren van Heitinga is. Ik was tegen de aanstelling van Heitinga aangezien ik het absurd vond om een persoon met één seizoen aan ervaring als assistent trainer de elftaltrainer van de A1/o19 te maken. Zeker aangezien hij met een selectie kwam te werken met veel spelers die aan hun eerste of tweede seizoen bij Ajax begonnen.

Met dat in het achterhoofd vind ik dat Heitinga het naar behoren heeft gedaan. Individueel hebben de meeste talenten zich goed ontwikkeld en qua speelstijl was het (op één periode na) helemaal niet zo slecht als veel mensen hier op AS willen doen geloven. Alleen in de periode dat Pasquali net naar Jong Ajax was doorgeschoven en Gravenberch een vaste basisplaats als half kreeg werden de basisprincipes van de Ajax School te veel losgelaten.

Dat kwam doordat Gravenberch als half een stuk dieper opgesteld stond dan Pasquali en doordat Ekkelenkamp ook te diep stond was het moeilijk voor de centrale verdedigers om een half in te spelen. Zeker aangezien Botman een slechte inspeekpass heeft en hij werd daardoor gedwongen de lange bal te hanteren als er ook maar een beetje druk op hem werd gezet. In de loop van de tweede seizoenshelft ging dat steeds beter.

Voornamelijk Ekkelenkamp leerde dat hij zich (veel) vaker moest laten inzakken om de opbouw te ondersteunen. Daarbij kwamen Ter Heide en Ylätupa terug van de vormdip die ze aan het begin van de tweede seizoeshelft hadden. Het probleem van de laatste periode van het seizoen was dan ook niet de speelstijl maar de slordigheid en individuele fouten van spelers die onnodig veel punten hebben gekost.

Ook vind ik dat er overdreven veel kritiek op zijn keuze van spelers is. De enige keuze die hij heeft gemaakt waar ik het echt niet mee eens ben is dat hij Jensen geen vaste basisplaats heeft gegeven (ten koste van Ekkelenkamp). Ik ben het dan ook totaal niet eens met Dexy (waar ik het trouwens vaak wel mee eens ben en wanneer ik het niet met hem eens ben vind ik het alsnog mooi dat hij altijd met een inhoudelijk verhaal komt en niet met de onliners die erg populair zijn op AzijnShowtime) wanneer hij schrijft dat Heitinga spelers als Ylätupa en Schön heeft misbruikt.

Zowel Ylätupa als Schön zijn in mijn ogen totaal geen halven en komen het beste tot hun recht in een rol dicht tegen de spits aan. Hoewel ze als buitenspelers op papier stonden kregen ze meer dan genoeg ruimte om in de half-spaces te spelen en de korte combinatie aan te gaan (ook doordat backs als Bakker en Dest met veel diepgang speelde). Zeker Schön heeft zich in die rol erg goed ontwikkeld en was vaak betrokken bij de versnellingen in balcirculatie in het laatste 1/3 van het veld. Ylätupa was dat in de eerste seizoenshelft al en dat kwam na zijn vormdip (eerste twee maanden van 2018) ook weer terug.

Voor een jeugdelftal waarvan de gehele voorhoede hun eerste (volle) seizoen bij Ajax speelde vind ik dat het positiespel en combinatievoetbal behoorlijk was. De A1/019 begon echt op nul en ik vind het eigenlijk behoorlijk knap dat zo'n onervaren elftaltrainer ze zo ver heeft kunnen brengen als Heitinga in één seizoen heeft gedaan. En nogmaals, uiteindelijk gaat het om de individuele ontwikkeling en er zijn weinig spelers die zich onder Heitinga niet goed hebben ontwikkeld.
2 -4
geDaante
Goed stuk, niet dat ik het ermee eens ben grotendeels, maar dat is iets anders. Je zegt ook wel een paar rake dingen, maar
de steevaste keuze voor Ekkelenkamp boven wie dan ook, met name over Jensen, is heel erg veelzeggend. Dat verraadt een visie, en deze is meer des KNVBs dan des Ajax.
En dat kan niet. Ik zie onder Heitinga niet zoveel mogelijk technisch/creatief aanvallend combinatiespel, het is teveel gebaseerd op tactiekje en foefjes.
Het opstellen van zowel De Wit én Ekkelenkamp in de Youth League zegt veel.

Te weinig geloof in aanvallend combinatiespel ten alle tijde, als er per se resultaat behaald moet worden, gelooft men niet genoeg in technisch aanvallend voetbal, maar moet er een extra bikkelaar op het middenveld komen te staan, die samen met Ekkelenkamp totaal de opbouw en het combinatiespel eruit haalt. Daarbij moet je juist tijd en moeite steken in de beste technische talenten, en hen die weerstand laten ervaren. Dat gebeurt niet, er wordt iemand neergezet waarmee men denkt fysiek de strijd even te winnen, maar die nooit basisspeler van Ajax 1 zal worden.

Dat maakt Heitinga, en degene die hem aanstelt en behoudt, totaal ongeschikt voor een functie bij Ajax.
2 0
Ozymandias
De keuze voor Dani de Wit én Ekkelenkamp in de Youth League was absurd maar verder was het helemaal niet zo dat Heitinga niet voor technisch goede spelers koos. De enige technisch goede speler die onder Heitinga te weinig aan spelen toekwam is Jensen.

Ekkelenkamp is in de loop van het seizoen van een type-Siem de Jong naar een type-Klaassen ontwikkeld en in de laatste maanden was hij zelfs veel meer betrokken bij de opbouw van Klaassen ooit was (zeker toen die nog in de A-jeugd speelde).

De A1/o19 heeft dit seizoen duidelijk stappen gemaakt in het positiespel. Ekkelenkamp en Gravenberch waren als halven steeds vaker bij de opbouw betrokken. De buitenspelers stonden steeds vaker in de half-spaces en de backs gingen steeds vaker diep.

Natuurlijk waren er nog genoeg dingen die niet goed genoeg gingen maar zolang de individuele talenten zich goed ontwikkelen en de basisprincipes van de Ajax School worden aangehouden vind ik niet dat je zo makkelijk kan stellen dan de elftaltrainer "totaal ongeschikt voor een functie bij Ajax" is.

Ik vind ook dat Ekkelenkamp een veel betere middenvelders is dan jij wilt doen geloven. Zijn functionele techniek is prima en zijn spelinzicht is geweldig voor een 18 jarig talent. Nu hij zich ook steeds meer bij de opbouw bemoeit wordt hij allround een prima speler.
0 0
geDaante
Maar die keuze verraadt gewoon heel veel, en zegt heel veel, ik denk dat je dat onderschat. Een Ajaxtrainer moet ten alle tijden diep geloven in aanvallend combinatiespel, ook dat van daaruit maximaal resultaat behaald wordt. En ook beseffen dat je die weerstand van de YL wil, vooral voor je beste technische talenten, die kans op het eerste halen maken. Weten dat winnen niet alles is, maar individuele ontwikkeling voorop staat, en je beter je beste talenten op hun bek kan laten gaan, dan met fysieke, op dat moment 'betrouwbaardere' spelers de winst eruit proberen te slepen. Het idee dat je daar eerder ook resultaat mee boekt...

Van op je bek gaan en flinke weerstand, ontwikkelen je talenten.

Ter Heide gaat het ook niet redden, waarom dan andere, beter talenten die broodnodige speelminuten afnemen? Waarom tijd en moeite steken in talenten die het niet gaan redden, ten koste van talenten die die potentie wel hebben? Dat is puur teamresultaat denken, en dus niet individuele ontwikkeling voorop. Spelers ontwikkelen zich sowieso naarmate ze ouder worden en meer spelen, dus dat is in principe geen graadmeter. Het gaat erom dat je beste talenten zich optimaal ontwikkelen.

Ik eis het beste bij Ajax, ik wil jeugdtrainers zien die kicken op kort en vlot aanvallend combinatiespel met de meest technische en creatieve spelers voorhanden. Dat tempo, dat meteen naar voren denken en handelen, driehoekjes, etc.

Ekkelenkamp vind ik van het rijtje Siem de Jong, Klaassen, Dani de Wit, de meest complete en beste voetballer, dat zeker. Is voetbalintelligent, handelt nog best snel, redelijk technisch. Maar voor op de half is het niet behendig en vlotjes genoeg, en zeker niet creatief genoeg. Ik wil halven zien die het beste zijn van het hele elftal in techniek, handelingssnelheid, creativiteit, combinerend vermogen, etc. Dat kan een heel creatieve passer zijn, eventueel aangevuld met een aan de bal meer handige, creatieve speler met wat meer diepgang in de vorm van voorwaartse combinaties (met de spits of andere half/buitenspeler), een dribbel, een actie, ruimte voor zichzelf maken om te kunnen schieten, etc. Het Xavi en Iniesta idee.

Zo'n type is Ekkelenkamp niet, hij wordt toch ook weer veel ingezet voor voor de goal komen, om bij voorzetten meer man in de 16 te hebben. Ik vind dat zo'n kansloos, echt Nederlands tactiekje. Er is in principe niets mis mee, maar dat moet veel meer gedoseerd, en het mag niet ten koste gaan van de kwaliteit van de half, die zich veel meer op verbinden, opbouwen, combineren en zelf bedienen moet richten, in plaats van vooral bediend te worden.

Ekkelenkamp zie ik meer als 6 of als een inschuivende CV. En eerder nog als spits dan als half.
0 0
Dexy
Op zich zouden Ylätupa en Schön prima als buitenspeler in een vrije rol kunnen spelen (en wellicht komen ze daar ook wel meer tot hun recht dan op het middenveld, zoals je zegt). Punt is dat je dan wel echt twee backs moet hebben die continu de overlap kunnen maken. Op links ging dat in de 1e seizoenshelft prima, met Mitchel Bakker die er continu overheen denderde, waardoor Ylätupa ook goed tot zijn recht kwam in een zwervende rol. Op rechts liet Heitinga Schön echter vaak aan de zijlijn staan.

Ik zie buiten Bakker niet echt backs rondlopen die continu de overlap kunnen maken. Sinkgraven en Mazraoui zijn toch meer inverted backs en Tagliafico heeft ook niet echt het vermogen om continu eroverheen te komen. Misschien Kristensen? Maar ja, het lijkt er toch op dat TH vaker voor Mazraoui als rechtsback gaat kiezen dan voor Kristensen.
0 0
Ozymandias
Ik ben het niet met je eens dat Schön op rehts vastgeplakt stond aan de zijlijn. Aan het begin van het seizoen misschien wel maar zeker in de tweede helft van het seizoen (met Dest als rechtsback) stond Schön (in de wedstrijden die ik heb gezien) wanneer Ajax in balbezit was vaker in de rechterhalf-space dan op de rechterflank. In de tweede helft van het seizoen was de rechterflank juist veel dynamischer dan de linkerflank (ook doordat Bakker naar Jong Ajax werd doorgeschoven en Kemper van nature die diepgang mist doordat hij eigenlijk een centrale verdediger is, maar daar kan je Heitinga niet de schuld van geven aangezien hij geen back-up voor Bakker ter beschikking had).

Ik denk dat Schön zich van alle spelers van de A1/o19 het meest ontwikkeld heeft. In de laatste periode van het seizoen was hij in (de wedstrijden die ik heb gezien) vaak de beste speler waarvan de meeste aanvallende creativiteit vanaf kwam. Daarom schreef ik een week of twee geleden ook dat ik verwacht dat Schön volgend seizoen één van de smaakmakers van de A1/o19 zal zijn. Zeker namate de wisselwerking tussen hem en Dest steeds beter zal worden. Het hoeft trouwens niet altijd de backs te zijn die het veld voorin breed houden wanneer de "buiten"spelers naar binnen trekken. De halven moeten ook met regelmaat die ruimte intrekken (waarbij de '6' of back dan hun positie moet overnemen) om voor meer dynamiek te zorgen.

Dat is ook de reden dat Guardiola tijdens de trainingen zijn halven vaak als buitenspelers laat spelen en de backs als halven opstelt. De wisselwerking tussen de backs, halven en buitenspelers is dan erg belangrijk en de rol van '6' is positioneel gezien erg moeilijk (aangezien de '6' dan eigenlijk altijd degene is die ervoor moet zorgen dat er geen gaten vallen waar de tegenstander in de omschakeling gebruik van kan maken). In de A1/o19 ging dit vaak nog niet goed maar dat is logisch voor een jong elftal waarvan de meeste spelers voor het eerste met elkaar spelen. Ik wil dan ook niet zeggen dat Heitinga een tactisch wonder is maar ik vind de kritiek die hij krijgt hier op AS wel vaak overdreven negatief.
0 0
Dexy
We zullen zien.

Je hebt wel gelijk als het gaat om de pech die O19 dit seizoen heeft gehad, bijvoorbeeld in de YL-wedstrijd tegen PSG maar ook later in het seizoen tegen PSV. Op basis van het aantal grote kansen had Ajax beide echt moeten winnen. Dat soort dingen zaten niet mee.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, we zullen zien. Volgend seizoen zal Heitinga een selectie met meer individuele kwaliteit onder zijn leiding hebben. Ik hoop persoonlijk dat hij in de eerste helft van het seizoen met El Maach; Dest, Van Gelderen, Botman, Salah-Eddine; Gravenberch, Llansana, Taylor; Schön, Brobbey en Jensen als basiselftal zal spelen.
0 0
geDaante
Beetje een KNVB opstelling Ozy, met de meest creatieve speler op de flank. Die creativiteit heb je nodig op het middenveld, die heb je nu haast niet. Wat mij betreft Jensen - Gravenbergh - Taylor, of de twee laatstgenoemde omgedraaid. Af en toe switchen kan ook geen kwaad voor de individuele ontwikkeling.
0 0
Ozymandias
Met mijn opstelling heb je in balbezit juist de meest creatieve spelers (Jensen en Schön) het dichtst tegen de spits aan doordat ze in de half-spaces in het laatste 1/3 van het veld komen te spelen. Llansana kan zich laten inzakken (om tussen Botman en Van Gelderen in te komen staan) zodat Salah-Eddine en Dest de flanken voorin kunnen bezetten.

Zo komt Ajax dus bij balbezit (in het laatste 1/3 van het veld) in een 3-2-4-1 formatie te staan met zo veel mogelijk creativiteit op de belangrijkste posities. In de loop van het seizoen kunnen er meer variaties bij komen. Bijvoorbeeld dat Schön vanuit de rechterhalf-space de rechterflank induikt zodat hij een ruimt opentrekt waar Gravenberch dan weer in kan duiken.

Zo is er veel dynamiek mogelijk in mijn opstelling. Terwijl een opstelling met echte buitenspelers (waarmeer ik niet klassieke buitenspelers bedoel) wordt tegenwoordig al heel vaak wat statisch waarbij er veel te weinig wisselwerking tussen de halven en de buitenspelers is. Daarmee kan je ver komen (kijk naar Ajax onder Bosz) maar zodra je tegen een ploeg komt te spelen die verdedigend tactisch goed is (kijk naar het Ajax van Bosz tegen United) zal je weinig kansen ontwikkelen.
0 0
geDaante
Duidelijk verwoord en daar zit een idee achter. Maar dan ga je het systeem toch wat boven individuele kwaliteit plaatsen. En dat mag, alleen zie ik dat liever anders. Waar je dreigende, technische, aanvallend sterke buitenspelers met diepgang kan hebben, en daarbij een hoop creativiteit en techniek op het middenveld, lever je dat in voor opkomende backs, die aanvallend individueel een stuk minder zijn dan pure buitenspelers, want die buitenspelers zijn in jouw geval meer middenvelders of type middenvelder, en de halven zijn niet creatief.

Dan laat je dus het systeem het werk doen, in plaast van meer individueel aanvallende kwaliteiten.

Dat kan, maar ik ben fan van zoveel mogelijk uitstekende, creatieve en technische voetballer die een mannetje kunnen passeren, geniale balletjes kunnen geven, etc.

4-3-3 met de punt naar achter, en om en om opkomende backs, zie ik dan ook nog steeds zitten. Die wisselwerking tussen halven en buitenspelers kan je zelf bepalen en fine-tunen toch? Halven staan ook zo en opzicht van de buitenspelers, dat ze hen weg kunnen steken, of de combinatie met hen aan kunnen gaan, en samen met de spits vormen ze driehoekjes. De opkomende back brengt nog meer mogelijkheden.

Tegen United was het in mijn ogen vooral poep in de broek, en juist een tekort aan creativiteit en individuele klasse op de halven. Klaassen die totaal niet geschikt is voor de kleine ruimte en dan verstoppertjes speelt. Ziyech die ook meer een 10 is en de bal liever wat dieper ontvangt. Zo was er geen sprake van een goede opbouw, een linie overslaan, spel tussen de linies etc. Had je een type Nouri die geniaal is in de kleine ruimte, en die bal wil hebben, en daarnaast ook een makkelijk combinerende, zeer technische speler, wordt het al meteen een ander verhaal.
0 0
Dexy
Nog bepaald niet gecharmeerd van hem. Tot nu toe is het een tactisch matige trainer gebleken, die vooral leunt op zekerheid, weinig creativiteit en loopwonders op het middenveld. Juist de creatieve spelers die de potentie hebben om zich voetballend verder door te ontwikkelen (Jensen, Schön en Ylätupa) krijgen weinig kans of worden compleet misbruikt in een ondankbare rol langs de zijlijn. Niet des Ajax en dat is een kwalijke zaak. Dat soort creatieve gasten moet je juist de kans geven op het middenveld (of als hangende buitenspeler in een compleet vrije rol met een back die eroverheen komt).

Kijk, dat er geen prijs is gewonnen met O19 hoeft op zich niet erg te zijn en hoort ook niet leidend te zijn in de jeugd. Maar dan moet er wel Ajax-voetbal zichtbaar zijn, een opwaartse lijn in het veldspel ook. En dat zie je dus totaal niet bij O19. Het is nog steeds gericht op lopende middenvelders, weinig vloeiende combinaties over de grond, lange halen gauw thuis. Dat mag niet de bedoeling zijn.

Komend seizoen wordt een echte test voor Heitinga. Dit jaar was de O19 dan nog een vrijwel niet-ingespeelde (en deels bijeengekochte) ploeg, wat natuurlijk niet ideaal was om daar een lekker ingespeeld geheel van te maken. Maar nu krijgt hij met de huidige O17-groep een ploeg voor zich die onder Dave Vos wel gewend is om frivool combinatievoetbal te spelen, een ploeg die wel dynamisch voetbal speelt. Het excuus van dit jaar gaat dus niet meer op.

De grote vraag wordt of Heitinga in staat is om ze op dezelfde manier te laten voetballen als onder Vos, of dat hij opnieuw gaat kiezen voor zekerheid met lopertjes op het middenveld. Ik hoop niet op dat laatste.
2 -2
CruyffFootball
Het gaat hem puur om het resultaat.
Lopers opstellen, lange ballen, betonvoetbal.
Deze man zou vandaag nog ontslagen moeten worden.

Het zijn weer allemaal eilendjes op de Toekomst.
Trainers die vooral met zichzelf bezig zijn.
10 -3
echtgras
Is Stam eindelijk weg, krijgen we Heitinga die hetzelfde resultaat/betonvoetbal/lopers en kracht ipv techniek spel wil spelen ipv het Ajax voetbal....
Wat een drama.

Ajax moet eens beginnen met coaches aan te stellen die geen verdediger zijn geweest maar middenvelder of aanvaller.
Het is echt geen toeval hoor dat Jonk en Laudrup enz veel aanvallender spelen dan een Stam, De Boer of Heitinga. Ja er zijn altijd uitzonderingen en Reiziger krijgt ook het voordeel vd twijfel maar over het algemeen zijn verdedigers niet de meest avontuurlijke coaches helaas. Is ook niet gek, zijn altijd gewend om tegen te houden ipv meer goals scoren dan je tegenstander
7 -1
AFCA.
Hopelijk staat in zijn contract dat hij geen gebruik mag maken van types als De Wit, Ekkelenkamp, Ter heide etc.
2 -1
Ozymandias
Wat is er mis met het type-Ter Heide voor op '6'? Qua type '6' is hij juist ideaal voor het spel van Ajax. Qua niveau en potentieel komt hij alleen te kort.
0 0
geDaante
Dat laatste is dus mis met Ter Heide. Als je tijd gaat steken in spelers puur vanwege korte termijnresultaat, en betere talenten die speelminuten ontneemt, ben je niet aan het individueel opleiden van met name je beste talent.
0 0
Amp
Hoeveel jongens die in de A1 begonnen dit seizoen hebben die stap dan gemaakt naar Jong of 1, dat dit een van de redenen zou zijn dat de titel niet is behaald? En dan bedoel ik echt spelers die daar vast bij bleven ipv af en toe op de bank. Ik kom zelf niet veel verder dan Noa Lang (als die al in de A1 begon) en Bakker. En Pasquali wellicht, maar waarom die werd doorgeschoven is me een raadsel aangezien Reiziger nauwelijks gebruik van hem maakte.

Wel benieuwd of er wat meer aanvallend voetbal in combinatie met positiespel vanuit de beweging en structuur in het voetbal komt bij zijn team.
0 -1
Bjorn
Minder langeballen-werk, meer Ajax-spel.
6 -1
Turbo
Fijn zeg.
3 -1
AltijdGelijk
De resultaten waren dan prima, maar ik herken Ajax er niet in terug!

Geen spelvreugde of tactische vernuft...Vind het een matige trainer met weinig uitstraling.
3 0
3sterrenAjax1
geweldig nieuws! precies zoals johan het wilde. geen rare laptop trainers. oud voetballers belangrijk maken. die zijn veel slimmer dan andere mensen.
0 -13
Jayq
Volgens mij wordt hier het sarcasme niet begrepen...
0 0
Bky
Helaas is dat geen sarcasme. Deze kerel gelooft dat echt.
1 0
godenzonenssuper
Waar heeft Ruben Jongkind gespeeld?
4 0
Cruijffiaan14
Eerst talentontwikkeling John, die titel is bijzaak voor de jeugd.
Vind het belangrijker dat je je ploeg eens herkenbaar gaat laten spelen!

Minder types als de Wit, Ekkelenkamp, ter Heide graag. Meer voetballers!
9 -1