De Ligt: 'De bladen moeten gevuld worden'

BVeenstra, 23-05-2018 om 12:30, 14799 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt begint langzamerhand een beetje moe te worden van alle transfergeruchten rondom zijn persoon. In zijn blog op Ajax.nl schrijft hij over bepaalde berichten die hij 'lachwekkend' noemt. 'Ik neem het vooral niet serieus', schrijft hij.

De zomerse periode staat zoals gewoonlijk in het teken van de transfergeruchten en De Ligt ziet het als een compliment dat zijn naam vaak wordt genoemd. 'Maar ik probeer alle aandacht zoveel mogelijk van mij af te schuiven', aldus De Ligt, die zelf bijna geen berichten meer leest die te maken hebben met transfers. 'Slechts af en toe doe ik dat wel en sommige berichten zijn echt lachwekkend. Ik vind het soms wel mooi om te zien wat er geschreven wordt over voetballers. Ik neem het vooral niet te serieus.'

De Ligt schrijft dat binnen de kleedkamer van Ajax iedereen wel weet wat er gaande is, maar echt veel wordt er niet over gesproken. Volgens de jonge verdediger leven de geruchten dan ook meer buiten het team, dan daarbinnen. 'De bladen moeten gevuld worden en daarom wordt er veel geschreven. Maar mijn ervaring is dat wat gepubliceerd wordt niet altijd op waarheid berust. Dat is denk ik wel een probleem in de voetballerij, er wordt te snel gedacht dat iets waar is', haalt De Ligt vervolgens uit, om daarna toe te geven dat hij vroeger ook zo dacht. 'Ik las ook wel eens dat een bepaalde speler naar Ajax zou gaan. Dat geloofde ik dan ook. Nu ik er zo dicht op zit weet ik wel beter.'

 

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt begint langzamerhand een beetje moe te worden van alle transfergeruchten rondom zijn persoon. In zijn blog op Ajax.nl schrijft hij over bepaalde berichten die hij ‘lachwekkend’ noemt. ‘’Ik neem het vooral niet serieus’’, aldus @mdeligt_ . Wat vinden jullie van alle transfergeruchten rondom Matthijs? 🤔👇🏽#ajax #wijzijnajax #transfer #gossip #transfergeruchten #amsterdam #deligt

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

Bekijk wat de Ajax-shop nog meer heeft in de kleur van het nieuwe uitshirt.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mrbig
Nog niet uitgeleerd? Wat een onzin allemaal. Als Matthijs nu naar Bayern zou gaan (ideale club voor hem) leert hij meer als bij Ajax. Ookal speelt hij vast nog niet alle wedstrijden, hij traint wel onder een toptrainer samen met topspelers. Daarnaast een beter salaris en grotere club. Ik snap het wel als hij zo’n stap wil maken.
0 -2
Ajaxvooraltijd
Bullshit. Wat leer hij dan? Dat hij bijna niets hoeft te doen omdat Bayern toch wel wint van al die 10x zwakkere clubs? Hij moet juist leren van fouten die hij nog steeds maakt en dat doet hij nog steeds op eredivisie niveau.
1 0
ram
Ik vind het voor veel talenten dom om vroeg te vertrekken. Justin is daar een héél goed voorbeeld van; die is er nog lang niet klaar voor.

Maar De Ligt zou volgens mij, vanuit hem bekeken, best kunnen vertrekken. Hij is wel gebaat bij wat meer tegenstand en betere medespelers. Deze jongen is al zó goed dat hij op ieder niveau mee kan doen. Zet je hem zaterdag in de finale van de Champions League? Bij Liverpool óf Real? Geen probleem: hij zal er staan.

Toch zou ik nog een jaar blijven en vertrekken als écht grote naam en vaste international. Dan kun je echt direct een basisplaats verwacht. Nu zijn er natuurlijk clubs (City, Barca) waar dat nog geen garantie is.
2 -1
w86
Dit gevoel heb ik dus ook. Dat zag je vorig jaar in de Europa League finale al, waarin hij als één van de weinige een hoog niveau haalde.
0 0
3sterren
Niet alleen de bladen, maar ook de zakken moeten goed worden gevuld. Aan beide kanten, want het is helaas maar al te vaak voorgekomen dat een speler nog een seizoen wilde blijven, maar Ajax de speler alsnog verkocht. De Twee meest aansprekende voorbeelden voor mij: Ibrahimovic en Suárez.
Dus in het geval van de talentvolle De Ligt is geduld nog even geboden, alvorens wij duidelijkheid kunnen verwachten omtrent zijn toekomstige werkgever ...
0 0
DarkChild
Nou zijn Suarez en Ibrahimovic wel de slechtste voorbeelden in dat rijtje. Want die wilden zelf weg en met name Zlatan vertelt in zijn boek hoe hij een breuk wilde forceren (en ook deed)

Voorbeeld van een speler die helemaal niet perse weg wilde is Van der Meijde. Die was al verkocht en is overgehaald door Van Os dat het best wel een goed idee was voor hem en zeker ook de club.
0 -2
gi0vanni
Ibrahimovic vertrok op de laatste dag en liet Ajax mooi zitten. En een vervanger halen kon toen niet meer. Maar dankzij hem kon Ajax daarna genieten van Yannis Anastasiou.
0 0
Kuningas
Al die jonge gasten worden allemaal geleefd. Zij komen iets teveel in de aandacht. Ook de media is daar natuurlijk schuldig aan. Gewoon zeggen. ik blijf bij Ajax tenzij er een top club komt waar ik het 5 voudige kan verdienen en mij sportief kan verbeteren.
0 0
gras
Of gewoon niet dit soort items plaatsen op een site als dit.
0 0
Web
Hij zou zelf ook wat duidelijker kunnen zijn.
Morgen een interview geven en zeggen wat hij wil.

Ik kan de grote clubs wel begrijpen, ze willen niet mis grijpen.
Ze hadden misschien best een of twee jaar willen wachten. Ik zou hem heel graag die tijd nog willen huren. Een van de grootste verdedigende talenten van Europa, en spelen bij een club die altijd van voetbal uit gaat.
0 0
AnsB
Hij heeft al een paar keer gezegd dat hij in zijn vakantie alles op een rijtje zet. Het kan toch zo zijn dat hij gemengde gevoelens/gedachten heeft? Dat lijkt me heel normaal
Volgens eigen zeggen weet hij het nog niet en dat geloof ik best.
In zijn situatie kun je zowel overwegen om nog één jaar te blijven of, afhankelijk van de club/trainer/condities, nu al bij Ajax te vertrekken. Stel dat City hem inderdaad wil hebben en dat een gesprek met Guardiola goede perspectieven biedt, moet hij dan 'nee' zeggen?
In mijn ogen is hij de enige van de huidige Ajax-talenten die in principe toe is aan een volgende stap. Met zijn kwaliteiten, volwassenheid, stabiliteit en mentale weerbaarheid.
1 0
Web
Eens geweldige speler, en misschien staat hij er wel gelijk?
Een van de grootste verdedigende talenten van Europa.
0 0
FlyingDutchMan
Één zin in de media: komend seizoen blijft ik 100% zeker bij Ajax, wat er ook gebeurt. Einde media aandacht. Was het leven maar zo makkelijk hè Matthijs, je zal maar bij je cluppie spelen en deze zin niet uit je strot kunnen krijgen..
1 -1
gras
Boeien dit. We zien wel na de transferwindow wat wel en niet waar is geweest.
4 0
ditisdebeslissing
zo sta ik er ook in. maar het duur nog zo lang.
0 0
Bocarra
Dat zeg toch zo vaak. De div media papegaaien allemaal verzonnen berichten na. Proefballonetjes 1/2 tjes met zaakwaarnemers. Als er maar geschreven kan worden en daardoor geld verdienen aan de lezers.
0 -1
Amp
Als hij zeker wilde blijven, dan had hij die lachwekkende berichten al wel uit de wereld geholpen. Hij speelt het in ieder geval wel slimmer dan Kluivert, door in ieder geval (nog) niet om zich heen te trappen en zich niet openlijk uit te spreken voor een vertrek, maar de boel op een ander bordje te schuiven. Scheelt weer haatberichten van de internethoolies
2 0
AjaxPassion
Kluivert speelt het 'slimmer' dan de Ligt, want hij heeft nog maar een 1 jarig contract of is volgend jaar transfervrij.
0 0
chrisjuhhh
En wederom doet AS weer hier aan mee en laat de laatste regel weer eens niet zien .

"De zomer staat voor mij in het teken van een korte vakantie en het WK. Ik ben 4 juni klaar met de laatste interland en op 18 juni beginnen we bij Ajax, dus in de tussentijd boek ik een last-minute met mijn vriendin. Even lekker chillen..."

Ik vind het een kwalijke zaak dat Koeman / KNVB 2 oefenwedstrijden regel die de vakanties dwarsboom van spelers .
Juist zei die een vroege voorbereiding hebben .
2 -4
AjaxPassion
Wat heeft die laatste 'regel' voor toegevoegde waarde dan?
1 0
jaribombari
2 weken vakantie is toch meer dan genoeg? Wil je ze 6 weken geven?
0 -2
Gerrr
Zeg dan gewoon dat je blijft......

einde geruchten.
1 -1
Redrum
Het probleem is dat volwassen mensen die betaald worden om stukjes te schrijven gewoon keihard liegen en de waarheid verdraaien. Dat is het probleem.
3 -2
AjaxPassion
Tja, wat moet je hiermee. Dit blog zou je juist kunnen gebruiken om je fans opheldering te bieden, maar Matthijs laat het opnieuw in het midden.

Het zijn echt niet alleen de media, vooral ook die zaakwaarratten en de spelers die zelf niet weten wat ze willen die alle bullshit de wereld inslingeren en gaande houden. Daarnaast is voorliegen (of erger nog, in het midden laten) eerder regel dan uitzondering.
3 -1
afcasven1995
AjaxShowtime moet ook gevuld worden blijkbaar.
6 -1